Telekomunikacja jak na dłoni






[a2mobile] Oferta prepaid Aero2

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Patryk7588 » 2 paź 2017, o 19:33

W Plusie działa LTE 2600/1800/800.
Oczywiście nie wszędzie wszystkie pasma są dostępne.
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4182
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S9
Sieć: Plus

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez WR841ND » 2 paź 2017, o 19:40

Niby tak ale wytłumacz mi jak jadąc przez Gdynie i Gdańsk ( specjalnie wyłączyłem B3 ) telefon ani razu nie wskoczył na inne bandy.. uparcie 3G i nara...

Czyżby A2 dostało tylko B3 od plusa ?
WR841ND
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 37
Dołączył(a): 29 kwi 2017, o 21:49

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Patryk7588 » 2 paź 2017, o 19:45

W tamtym regionie Plus nie może budować L800 więc nie ma ani jednej takiej stacji.
Co do L2600 to możliwe że są jakieś pojedyncze stacje.
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4182
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S9
Sieć: Plus

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez WR841ND » 2 paź 2017, o 20:07

Kurka niby taki plus " przodownik stada " : Tak ale w transferach w ostatniej lidze : Teraz mam 0.5Mbit na 6 wysył... W niedziele rano było lepiej dobijało w porywach 2 DL do 8 UL..

3G (900) : 0.3 na 1mbps

Ale spoko B20 w PLAy tez zawalone i B3 też ...
WR841ND
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 37
Dołączył(a): 29 kwi 2017, o 21:49

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Patryk7588 » 2 paź 2017, o 20:19

Zapytaj tutaj: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... start=9195
Czy Plus planuje jakaś rozbudowę sieci w twojej okolicy.
Pisz jako abonent Plusa, nie pisz że masz numer w a2mobile.
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4182
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S9
Sieć: Plus

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez ja.michal » 2 paź 2017, o 21:07

WR841ND napisał(a):Gdzieś dokopałem sie że A2 ma 2600Mhz.

Do Aero2 należy licencja na LTE TDD 2600 MHz czyli band 38. Plus ma licencję na LTE FDD 2600 MHz czyli band 7. Bandu 38 nie uświadczysz poza jakimiś miejscami na Podkarpaciu, a i tak nie wiadomo czy da się logować (sieć zrobili tylko po to, aby zadość uczynić przepisom o dotacjach).

Co do A2Mobile jakoś LTE800 ponownie działa. Jakieś dziwactwa w tej sieci się dzieją.
ja.michal
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2377
Dołączył(a): 25 gru 2010, o 00:10
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 21

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez pesmichal23 » 3 paź 2017, o 22:55

Czy u kogoś z Was można wysyłać i odbierać mmsy bez włączonych danych pakietowych ? Wcześniej miałem numer w Play i właśnie bez włączonych danych dało radę wysyłać i odbierać mmsy. Telefon Samsung galaxy s6
pesmichal23
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 15
Dołączył(a): 5 cze 2010, o 23:33
Lokalizacja: Ciechanów
Model telefonu: Samsung galaxy s6
Sieć: a2mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Majek7 » 3 paź 2017, o 23:05

W jaki sposób w a2mobile sprawdzić jak długo aktywny jest pakiet, np w moim przypadku pakiet nielimitowanych rozmów, który aktywowałem jakiś czas temu po przeniesieniu numeru z play do a2 z tego startowego 10pln na koncie? Da się go aktywować z poziomu jakieś aplikacji/strony, bez potrzeby wpisywania kodu ręcznie? Pytam, bo zarządzałem do tej pory nrem w play mamy wpiętym do mojego konta, natomiast teraz po transferze do a2 też bym nie chciał fatygować mamy w celu wpisywania jakiś kodów, tylko sam dobić konto i aktywować to raz w miesiącu lub cyklicznie ustawić aktywację zdalnie, bez potrzeby trzymania tel w ręku :)
Majek7
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 84
Dołączył(a): 28 cze 2016, o 20:32

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez 111 » 3 paź 2017, o 23:48

@up, jest strona do zarzadzania kontem i aplikacja na telefony o tej samej nazwie mojea2mobile, tam mozesz podpiać do swojego numeru inne numery i nimi zarzadzac tak jak w play24.
111
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 698
Dołączył(a): 29 paź 2014, o 15:03
Pochwały: 2

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Burito » 5 paź 2017, o 12:55

Witam zapytam z ciekawości jaki początek mają nr z A2Mobile? Jest jakaś możliwość wyboru numeru przy zakupie startera?

Aha jak mam Aero2 to są z tego faktu jakieś profity?
Burito
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 190
Dołączył(a): 9 lip 2017, o 21:16

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Remington » 5 paź 2017, o 13:08

720..., ale numeru nie można sobie wybrać. Skoro w wRodzinie pozwalają wybrać sobie numer za dopłatą to może i tu się kiedyś pojawi taka możliwość.

Jest jakaś promocja dla użytkowników BDI, ale nie pamiętam jak działa. Jeśli masz jakiś pakiet w a2m to przez jakiś czas dostaniesz w BDI pakiet danych za free. Nie pamiętam jednak szczegółów niestety.
Remington
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 2353
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:39

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Patryk7588 » 5 paź 2017, o 13:11

A na starterach dostępnych w Żabce i Fresh Market nie ma nadrukowanego numeru?
Wówczas mógłbyś sobie wybrać.

Promocja połączenia a2mobile z BDI Aero2: http://www.promocja.aero2.pl
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4182
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S9
Sieć: Plus

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez leszekte » 5 paź 2017, o 19:06

Fajna opcja to przeniesienie numeru do a2 .Wybierasz jaki chcesz z dowolnej siecu. Polecam "tubiedronka" - z fajnym prefixem 666 .Poza tym jest bonus za przeniesienie numeru.
leszekte
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 55
Dołączył(a): 3 lis 2016, o 14:09

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Rebeliant » 5 paź 2017, o 20:52

Ma ktoś ten starter kupiony w Żabce i mógłby podesłać zdjęcie?
Ciekawość, a sam nie mogę nigdzie trafić.
Rebeliant
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1441
Dołączył(a): 2 wrz 2015, o 20:24

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez zwariowany.kurczak » 5 paź 2017, o 21:08

Majek7 napisał(a):W jaki sposób w a2mobile sprawdzić jak długo aktywny jest pakiet,


prosze
https://moje.a2mobile.pl
https://play.google.com/store/apps/deta ... moje&hl=pl
max. http://www.speedtest.net/result/7675339389.png http://www.speedtest.pl/test/188542501
zwariowany.kurczak
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 551
Dołączył(a): 1 kwi 2014, o 11:45
Lokalizacja: wlkp.
Pochwały: 2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta na kartę i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 71 gości