Telekomunikacja jak na dłoni






Virgin Mobile w Polsce cz.3

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez asdaf » 20 paź 2017, o 09:39

kamil7777 napisał(a):zabawa z kurierem to tydzień transferowy
Albo i dwa. Do tego VM ostatnio się pogorszył z obsługą klientów.
Remington napisał(a):Jak się chce przeniesć na 1 dzień, to idzie się do salonu.

Ostatnimi czasy coraz trudniej znaleźć salon w którym mają karty sim dla przenoszących numer na kartę.
asdaf
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 560
Dołączył(a): 22 lis 2014, o 11:38

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez Remington » 20 paź 2017, o 09:56

Od czerwca do Plusa i Playa prepaid przenosiłem 4 czy 5 numerów bez problemu. Raz kart brakowało w Plusie, kazali przyjść następnego dnia, ale zamiast czekać poszedłem do drugiego salonu.
Remington
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 2238
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:39

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez R.Mandano » 27 paź 2017, o 13:10

Witam

Czy do VM - Fremium da się przenieść w jakimś salonie, czy mają tylko biuro wirtualne ?
R.Mandano
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 163
Dołączył(a): 18 lut 2013, o 18:02
Lokalizacja: Poland
Model telefonu: E51
Sieć: Play-Orange-VM

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez 24bis24 » 27 paź 2017, o 13:52

R.Mandano napisał(a):VM - Fremium
na aktywnym starterze kodem włączasz Fremium :D
ZM we Freshu
24bis24
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2147
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez everymen » 27 paź 2017, o 14:53

R.Mandano napisał(a):Witam
Czy do VM - Fremium da się przenieść w jakimś salonie, czy mają tylko biuro wirtualne ?

Chyba nadal można to zrobić w punktach GSM
https://virginmobile.pl/gdzie-nas-znajd ... iesc-numer
everymen
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika
 
Posty: 234
Dołączył(a): 6 sie 2014, o 09:20
Lokalizacja: Poznań
Model telefonu: OnePlus X, Sony Xperia M Dual
Sieć: Heyah, Virgin Freemium, Play RWK, Aero2

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez R.Mandano » 28 paź 2017, o 13:06

A czy ktoś przenosił numer do VM w fizycznym salonie i może powiedzieć ile to trwało ? - bo przez infolinię i kurierów to chyba z tydzień albo dwa...
R.Mandano
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 163
Dołączył(a): 18 lut 2013, o 18:02
Lokalizacja: Poland
Model telefonu: E51
Sieć: Play-Orange-VM

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez Kamil7878 » 28 paź 2017, o 20:01

R.Mandano napisał(a):A czy ktoś przenosił numer do VM w fizycznym salonie i może powiedzieć ile to trwało ? - bo przez infolinię i kurierów to chyba z tydzień albo dwa...
Ja nie przenosilem numeru tylko chciałem nowy numer od zgłoszenia trwało to 3 dni, przenoszenie napewno minimum 7-8 dni
Kamil7878
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 306
Dołączył(a): 24 paź 2017, o 17:40

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez tytan1 » 28 paź 2017, o 20:18

a ja wyniosłem się z Virgina i to ze starymi taryfami któe miałem BL2012 , hurtem , 3 karty do Playa, i dostałęm bonusy po 500zł i 50gb i rwk. Sprawnie poszły te prznosiny , nie ma co :)
tytan1
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 50
Dołączył(a): 8 sie 2013, o 08:46
Lokalizacja: Warszawa, polandia

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez ja.michal » 29 paź 2017, o 19:20

Panowie, jak wygląda obecnie sytuacja z roamingiem krajowym w VM? Kto jest partnerem? Jeśli jest kilku to można wyłączyć roaming krajowy lub ewentualnie zostawić tylko jednego partnera jak w Play? Kiedyś nie było to możliwe w VM.
ja.michal
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2369
Dołączył(a): 25 gru 2010, o 00:10
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 21

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez lordbyd » 29 paź 2017, o 20:49

Na nowym numerze (aktywowanym z pół roku temu) mam dostęp do wszystkich partnerów roamingowych.
Z moich obserwacji wynika, że główny partner zależy od lokalizacji i konkretnego numeru.
Mam dostęp do 3 numerów w VM i w Bydgoszczy dla każdego z nich głównym partnerem jest T-Mobile, a w okolicach Mogilna dla jednego z nich głównym partnerem staje się Plus (przekładałem kartę SIM do innego telefonu i jest tak samo).
Czy można wyłączyć roaming krajowy niestety nie wiem - nie próbowałem.
Próbowałem za to zmienić etykietkę i niestety nie ma takiej możliwości.
lordbyd
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 464
Dołączył(a): 9 lut 2017, o 15:10
Lokalizacja: Bydgoszcz
Model telefonu: Nokia 6310i
Sieć: nju, T-M, VM

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez Kryniczanin » 29 paź 2017, o 20:51

Można wyłączyć roaming krajowy.
Kryniczanin
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3729
Dołączył(a): 27 lut 2010, o 22:48
Lokalizacja: Krynica Zdrój
Pochwały: 37
Model telefonu: HP9L
Sieć: W4 i dziewica

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez adacomp » 29 paź 2017, o 21:01

Miałem kiedyś 8 kart w VM i na żadnej nie miałem nigdy Orange.
Działał T-M i Plus niby tymczasowo ale działał.
Na szczęście dawno je przeniosłem do a2mobile :)
Kolega ostatnio przeniósł numer do VM i też nie dostał Orange tylko T-M i Plus.
adacomp
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1336
Dołączył(a): 22 gru 2016, o 18:25
Lokalizacja: ZS
Model telefonu: Samsung Huawei Ulefone MyPhone Manta
Sieć: Play RBM Fakt Virgin Orange A2 Plush TM BDI

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez motyl27 » 29 paź 2017, o 21:16

Mam 2 karty VM od września na początku miały zasięg 4 sieci od kilkunastu dni przestały logować się do Orange.
motyl27
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 144
Dołączył(a): 28 sie 2015, o 10:42
Model telefonu: Nokia 2610
Sieć: Nowe Orange Go, Fakt Mobile, Play

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez ja.michal » 30 paź 2017, o 17:24

Dzięki Panowie! :)
ja.michal
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2369
Dołączył(a): 25 gru 2010, o 00:10
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 21

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez jarekt » 4 lis 2017, o 19:08

jarekt napisał(a):@lordbyd, mijasz się z prawdą. #Freemium możesz uruchamiać wielokrotnie (bez ograniczeń).
Dodatkowo, każde uruchomienie #Freemium (co pół roku) wydłuża ważność konta o rok od momentu jego uruchomienia.
Więc jeśli #Freemium nie zostanie wycofane, możesz na nim jechać i 100 lat bez doładowania konta.

Jest jedno duże ALE, co do tego wydłużania ważności o rok, a czego wcześniej nie zauważyłem.

Punkt regulaminu mówiący o wydłużeniu ważności, to punkt 15:
#Freemium do 19.01.2017 napisał(a):15. Aktywacja Pakietu #Freemium powoduje przedłużenie ważności konta Numeru o rok (365 dni dla ważności połączeń wychodzących oraz dodatkowe 60 dni dla połączeń przychodzących).

"ALE" polega na tym, że cichaczem 20 stycznia 2017r Virgin zmienił regulamin #Freemium (wprowadzony 23.10.2015r).

Obecnie (od 20 stycznia 2017 roku!) punkt 15. zniknął. To znaczy zniknęła jego treść - nigdzie w całym regulaminie nie ma ani słowa o takim przedłużeniu ważności konta.
Od 20 stycznia treść punktu 15, dotyczy innej kwestii:
#Freemium od 20.01.2017 napisał(a):15. W przypadku utraty Okresu ważności połączeń wychodzących w trakcie okresu ważności Pakietu, korzystanie z Pakietu możliwe będzie pod warunkiem dokonania Doładowania przed upływem okresu ważności Pakietu.


Co ciekawe dalej jednak aktywacja #Freemium wydłuża ważność konta o rok. Sprawdziłem około 15 numerów w rodzinie i wśród znajomych, które aktywowały #Freemium w październiku - wszyscy dostali RWK.

W każdym razie brak zapisu o RWK w regulaminie #Freemium i to od stycznia 2017 roku oznacza, że chyba zbliża się moment, że ważność będziemy ustalali tylko i wyłącznie poprzez doładowanie (minimum 5zł na rok), a nie poprzez aktywację #Freemium.

Ale nawet te 42 grosze na miesiąc (czyli 5zł na rok aby uzyskać RWK) za pakiet 30 minut, 30 SMSów i 300MB jest ceną nie do pobicia. Szczególnie, że te 5zł (42 grosze miesięcznie) zostaje na dowolne usługi/pakiety.

Także z kolejną aktywacją #Freemium radzę zwrócić uwagę, czy ważność się wydłużyła, bo regulamin już tego nie gwarantuje.

PS. Brak zapisu o RWK w nowym regulaminie może być też zwykłym niedopatrzeniem/błędem ale daję na to 10% szans.
Ja (częściowo zmuszony przez te wszystkie babole i utrudnienia) na razie robię sobie wolne od forum i Telepolis.
Tutaj więcej info: https://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=94141&start=30#p1011827
jarekt
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2115
Dołączył(a): 27 paź 2015, o 16:19

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta na kartę i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości