Strona 183 z 190

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Post:23 sty 2019, 14:21
autor: 24bis24
24bis24 pisze:
22 sty 2019, 21:38
jestem w plushu, piszę jestem bo jutro o 1.40 zostanie numer zablokowany, ponieważ nie można go doładować.
i został zablokowany, przez bank nie da się go doładować. Są oczywiście inne znane mojej osobie sposoby doładowania lecz nie korzystam z nich z wiadomych pewnie niektórym przyczyn. :D(czytaj: braku dodatkowych korzyści)

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Post:24 sty 2019, 20:26
autor: motyl27
motyl27 pisze:
22 sty 2019, 21:15
Ja przenoszę prefiks 450 online z Play Next do Orange. Kilka dni temu był kurier że starterem, pojutrze data przeniesienia. Wszystkie etapy gładko poszły łącznie z SMS o zgodzie na oddanie numeru z datą.
Dziś numer działa po przeniesieniu do Orange.

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Post:25 sty 2019, 14:00
autor: Robin560
udało mi się złożyć wniosek o przeniesienie do t-m przez internet i czekam na kuriera dam znać czy dojdzie do przeniesienia.

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Post:26 sty 2019, 08:59
autor: mateo1995
24bis24 pisze:
20 sty 2019, 18:37
umcusumc pisze:
20 sty 2019, 12:41
Z kolei Orange daje same 2 GB, bez dzwonienia
Daje 4 GB
Czyli w Orange po przeniesieniu nr dostaję z automatu 4GB za darmo? Jaka jest ważność konta? Czy są jakieś alternatywy z ok. 5GB na rok za darmo?

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Post:26 sty 2019, 14:14
autor: 24bis24
mateo1995 pisze:
26 sty 2019, 08:59
]Czyli w Orange po przeniesieniu nr dostaję z automatu 4GB za darmo? Jaka jest ważność konta? Czy są jakieś alternatywy z ok. 5GB na rok za darmo?
Nie za darmo tylko za przeniesienie dostaniesz 4GB.
Konto bedzie wazne 365 dni. Co do alternatyw to kojarzę tylko z filmem Stanisława Bareji nie wiem o co pytasz z 5gb na rok za darmo :-)

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Post:26 sty 2019, 14:32
autor: abberline
@24bis24 Przenosiłem numer do Orange we wrześniu. O ile dobrze pamiętam dostałem 2GB. Od tamtej pory nic się na stronie nie zmieniło. Skąd wziąłeś dodatkowe 2GB?

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Post:26 sty 2019, 14:43
autor: mateo1995
24bis24 pisze:
26 sty 2019, 14:14
mateo1995 pisze:
26 sty 2019, 08:59
]Czyli w Orange po przeniesieniu nr dostaję z automatu 4GB za darmo? Jaka jest ważność konta? Czy są jakieś alternatywy z ok. 5GB na rok za darmo?
Nie za darmo tylko za przeniesienie dostaniesz 4GB.
Konto bedzie wazne 365 dni. Co do alternatyw to kojarzę tylko z filmem Stanisława Bareji nie wiem o co pytasz z 5gb na rok za darmo :-)
Jako alternatywę rozumiałem około 5GB ważne jak najdłużej(najlepiej powyżej roku) za jak najniższą cenę(najlepiej za darmo w tym za przeniesienie numeru)

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Post:26 sty 2019, 14:52
autor: 24bis24
abberline pisze:
26 sty 2019, 14:32
@24bis24 Przenosiłem numer do Orange we wrześniu. O ile dobrze pamiętam dostałem 2GB. Od tamtej pory nic się na stronie nie zmieniło. Skąd wziąłeś dodatkowe 2GB?
Od września dużo czasu upłynęło, nie wiem jak mówi obecny regulamin wiem, że za przeniesienie numeru z innej sieci do Orange po uruchomieniu simki wskakuje 4GB.
Dlaczego tak jest nie wiem ale zawsze możesz dopytać w Orange dlaczego jest błąd w taryfie Frii :D

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Post:26 sty 2019, 17:34
autor: forum_tg
abberline pisze:
26 sty 2019, 14:32
@24bis24 Przenosiłem numer do Orange we wrześniu. O ile dobrze pamiętam dostałem 2GB. Od tamtej pory nic się na stronie nie zmieniło. Skąd wziąłeś dodatkowe 2GB?
teraz może być jaki błąd, bo jak znajomy jakiś czas temu przenosił, to w regulaminie było 2 GB, a dostał także 4 GB. Sprawdzałem bo aż byłem zaskoczony taką zmianą (na forum wcześniej info nie było).
Już wiele osób napisało że dostało 4 GB.

EDIT:
nadal jest błąd w regulaminie:
https://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binar ... 959557.pdf
albo błąd w systemie ;)

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Post:26 sty 2019, 17:45
autor: 24bis24
forum_tg pisze:
26 sty 2019, 17:34
. Sprawdzałem bo aż byłem zaskoczony taką zmianą (na forum wcześniej info nie było).
jak nie było jak już dawno o tym pisałem :-)

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Post:26 sty 2019, 21:25
autor: forum_tg
24bis24 pisze:
26 sty 2019, 17:45
forum_tg pisze:
26 sty 2019, 17:34
. Sprawdzałem bo aż byłem zaskoczony taką zmianą (na forum wcześniej info nie było).
jak nie było jak już dawno o tym pisałem :-)
Cytuj całość wypowiedzi, a nie zdania wyrwane z kontekstu
forum_tg pisze: (...)bo jak znajomy jakiś czas temu przenosił(...)
Już wiele osób napisało że dostało 4 GB.

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Post:29 sty 2019, 16:12
autor: Robin560
Czy jest możliwość wycofania przeniesienia do t-m? tydzień temu złożyłem wniosek o przeniesienie do t-m kurier był w piątek dziś na czacie dostałem informację że dokumenty dojadą dopiero za tydzień że c mam ponad dwa tygodnie czekać na przeniesienie pre-paid. z doświadczenia wiem że zazwyczaj to trwa około tygodnia. i jak już wycofam wniosek to mogę jeszcze dziś przenieść numer do innego opratora?

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Post:29 sty 2019, 19:23
autor: Kamil7878
Musisz wycofać wniosek w punkcie T-Mobile, w przeciwnym razie gdy zlozysz wniosek u innego opa zostanie odrzucony z powodu dublowania. Można wycofać wniosek też przez maila tylko wniosek musi być podpisany przez ciebie, najlepiej zadzwoń na bok też to przerabialem ostatnio z T-mobile,.

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Post:29 sty 2019, 20:39
autor: mateo1995
Czy jeśli w salonie nie firmowym nie ma starterów Fakt Mobile do przeniesienia mogę je sobie zamówić przez infolinię? Czy działa to obecnie? Gdzieś mi się na tym forum obiło o oczy, że jest taka możliwość tylko pytanie czy to działa i czy trzeba dzwonić pod jakiś konkretny numer?

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Post:31 sty 2019, 16:56
autor: grzesio0401
Takie pytanie mam, korzystam na 2 kartach z internetu z promocji za przeniesienie i wymieniam simki co 2mc(na tyle wystarcza pakietu) przechodząc Fakt --> W3 --> Fakt. Czy po przejściu Fakt --> W3 trzeba w ogóle tą kartę wkładać do telefonu i aktywować wykonując połączenie aby była możliwość przejścia W3 --> Fakt?