Strona 116 z 118

Re: [LYCAMOBILE] - Dyskusja ogólna

Post:13 wrz 2019, 23:18
autor: Norbas
OK. Ale mnie chodzi o to czy w cenie pakietu masz na myśli dostępne w roamingu 2GB czy to, że nie zlicza jako roaming tylko mogę wykorzystać cały limit danych w pakiecie przykładowo 30GB jeśli nie wyświetla się ikonka R przy zasięgu?
Pytanie może dziwne... ale wyżej napisano że sieć macierzysta...itd.
Dopiero mam lycamobile od 2 miesięcy... karta z PL , przebywam sporo w Niemczech i choć nie wykorzystuję pakietowych 2GB w roamingu to mnie zaczęło zastanawiać dlaczego nie ma R przy zasięgu oraz dlaczego wszelkie programy monitorujące zużycie danych bezbłędnie wykrywają roaming międzynarodowy i zliczają go na innych kartach, a na lycamobile w miesiąc pobytu zliczyło mi w roamingu raptem 12MB , a w danych niby krajowych powiedzmy 1,5GB...
Tak jakbym praktycznie w roamingu nie był...jakbym siedział w PL.

Re: [LYCAMOBILE] - Dyskusja ogólna

Post:14 wrz 2019, 20:24
autor: Robin560
2GB liczone z pakietu PL

Re: [LYCAMOBILE] - Dyskusja ogólna

Post:16 wrz 2019, 21:36
autor: jaxkub
Mi internet w roamingu w pakiecie czasem dzialal, ale z reguly nie dalo sie kozystac w ogole. Konfiguracje apn mialem poprawnie. Jak dla mnie z tymi pakietami to oszustwo.

Re: [LYCAMOBILE] - Dyskusja ogólna

Post:16 wrz 2019, 22:16
autor: Norbas
Mnie w roamingu zagranicznym działa ok. Z konta kasy nie pobiera...więc chyba jest ok.

Re: [LYCAMOBILE] - Dyskusja ogólna

Post:17 wrz 2019, 23:22
autor: Maherr
To jeszcze coś napiszę ciekawego. Miałem we Włoszech pełny zasięg w lycamobile internet był tylko 2G bez roamingu. Ustawiłem ręczne wykrywanie sieci i oczywiście pokazało się lycamobile 2G, pokazały się też inne sieci gdy próbowałem zalogować się do innej z 3G to wszystkie zamieniły się jako zakazane oprócz Vodafone 3G i do Vodafone 3G udało się zalogować pokazał się pełny zasięg i wskoczyło nawet H+ tylko bez literki R to z powrotem weszłem w ustawienia aby zobaczyć w jakiej jestem sieci zalogowany i pokazało Lycamobile 3G (wcześniej w wykrywaniu jej nie było) mimo że wybrałem Vodafone 3G. Internet zaczął szybciej działać i po kilku minutach nagle mimo wcześniej pełnego zasięgu zniknął zasięg i za chwilę pojawił się ponownie tylko z 2G. Sytuacje mogłem powtarzać dowolną ilość razy i miałem neta na kolejne kilka minut w 3G. Podejrzewam że coś jest specjalnie w sieci Lycamobile pokombinowane aby nie dało się korzystać z polskiej karty w zasiegu 3G lub zrobione jest jakieś kolejkowanie i jak np. Użytkownicy Vodafone mają przeciążoną sieć internetową to wyrzuca użytkowników Lycamobile.

Re: [LYCAMOBILE] - Dyskusja ogólna

Post:18 wrz 2019, 20:48
autor: Kompan
Lycamobile Italy działa na sieci Vodafone.

Re: [LYCAMOBILE] - Dyskusja ogólna

Post:29 wrz 2019, 11:45
autor: marcz123456
Lyca faktycznie chodzi dużo gorzej niż plus/plush? Jak można wyczytać z opinii na forum i fb?

Re: [LYCAMOBILE] - Dyskusja ogólna

Post:29 wrz 2019, 15:13
autor: 24bis24
marcz123456 pisze:
29 wrz 2019, 11:45
Jak można wyczytać z opinii na forum i fb?
Używając własnych oczu lub posiłkując się okularami w przypadku wady, można też poprosić osobę trzecią aby przeczytała.

Re: [LYCAMOBILE] - Dyskusja ogólna

Post:10 lis 2019, 21:39
autor: odkrywca1
jak wygląda teraz proces przeniesienia do lyca??

na stronie jest
1.kup nowy starter
2. zarejestruj np. biedronka
3.aktywuj poprzez wykonanie połączenia
4 wypełnij formularz
5 wyślij do lyca podpisane dokumenty

czy numer ze startera jest zastąpiony przynoszonym numerem ??
czy można wybrać termin przeniesienia czy to loteria.

Re: [LYCAMOBILE] - Dyskusja ogólna

Post:11 lis 2019, 16:12
autor: Robin560
tak nowy numer jest zastępowany przez przenoszony. w wniosku się chyba zaznaczało date ale nie pamiętam

Re: [LYCAMOBILE] - Dyskusja ogólna

Post:12 lis 2019, 20:37
autor: buziaczek9207966099
witam
chciałam przenieść swój numer z sieci plus do lycamobile.
powiedzcie mi jak z zasięgiem ?
jak ogólnie z przeniesieniem numeru ?
czy muszę pisać pismo do plusa że już nie chcę korzystać z ich usług ?
umowa kończy mi się 30 grudnia . do tego czasu muszę coś wybrać, a jednak lyca ma najkorzystniejsze pakiety .
jak mąż wyjeżdża za granicę czy nie ma żadnego problemu z połączeniami itp ?

Re: [LYCAMOBILE] - Dyskusja ogólna

Post:12 lis 2019, 21:11
autor: Remington
Przechodząc numer NIC nie załatwia się ze starym operatorem.

Re: [LYCAMOBILE] - Dyskusja ogólna

Post:13 lis 2019, 16:20
autor: Kamil7878
buziaczek9207966099 pisze:
12 lis 2019, 20:37
witam
chciałam przenieść swój numer z sieci plus do lycamobile.
powiedzcie mi jak z zasięgiem ?
jak ogólnie z przeniesieniem numeru ?
czy muszę pisać pismo do plusa że już nie chcę korzystać z ich usług ?
umowa kończy mi się 30 grudnia . do tego czasu muszę coś wybrać, a jednak lyca ma najkorzystniejsze pakiety .
jak mąż wyjeżdża za granicę czy nie ma żadnego problemu z połączeniami itp ?
Lycamobile w Polsce działa na nadajnikach plusa, by przenieść numer musisz posiadać zarejestrowany jeden numer w Lycamobile, drukujesz wniosek o przeniesienie podpisujesz i wysyłasz na email, numer ten który chcesz przenieść zostaje zastąpiony numerem który posiadasz w Lycamobile. Ogólnie polecam tanie pakiety i niewykorzystany pakiet internetowy przechodzi na kolejny miesiąc jeśli go odnowimy.

Re: [LYCAMOBILE] - Dyskusja ogólna

Post:22 gru 2019, 09:44
autor: grzesio0401
Potrzebuję no limit na rozmowy i sms i ok 30-40 GB internetu z tego co zdążyłem się zorientować obecnie do wyboru mam LajtMobile 20zł/30GB, Orange 30zł / 85GB(ale płatne z góry na rok) i właśnie LycaMobile.
Jak Wam działa LycaMobile, czy jesteście zadowolenia z tego operatora, dla mnie zasięg Plusa i jakość sieci nie jest przeszkodą, na a2Mobile osiągałem na LTE ok 10Mbit/s wieczorami. Jak działa udostępnianie internetu na komputer, jakie są pingi na Speedteście, jak działa youtube, hbo go głosowe rozmowy przez internet.

Re: [LYCAMOBILE] - Dyskusja ogólna

Post:22 gru 2019, 10:23
autor: Remington
Dawno nie korzystam, więc odpowiem tylko to co jest pewne.

Cały net idzie przez Wielką Brytanię, masz brytyjskie IP, więc usługi streamingowe mogą być blokowane, prędkość niższa, pingi gorsze. Tethering oficjalnie jest zablokowany, na początku potrafi działać, potem go jakoś blokują. Da się to podobno obejść zmieniając coś w rejestrze Windows.