• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#272427  autor: ryzyk
 19 cze 2008, 15:47
Jak dla mnie to nie wypał. Porażką są te stawki do Plusa...
Powinni dorzucić jakieś pakiety wewnątrzsieciowe.

#272455  autor: roni_
 19 cze 2008, 16:42
Największą porażką jest i tak to, że nawet jakbym chciał przejść z simplusa to nie będę mógł sobie numeru zachować. A jestem do niego naprawdę bardzo przywiązany i tanio go nie oddam ;P

#273074  autor: Pijo
 22 cze 2008, 23:32
Pytanie: Czy przy zerowym stanie konta i waznych polaczeniach wychodzących mozna korzystac z pakietów (MINI SMS ; MAXI i mini minuty) w Simpusie??? Jesli tak, to ta ofera jest wg. mnie cienka.

#273078  autor: mariusz9a
 22 cze 2008, 23:44
Pijo pisze:Czy przy zerowym stanie konta i waznych polaczeniach wychodzących mozna korzystac z pakietów (MINI SMS ; MAXI i mini minuty) w Simpusie?
Nie można. I tym ta oferta się właśnie różni.

#273202  autor: Gordian
 23 cze 2008, 16:26
adiq1033 pisze:Oferta dla pustych blond panienet, wytapetowanych od stóp do głów
Czyli dla takich co do ,,Czech" mają za darmo :shock: . Z oferty nie skorzystam, bo niechciałbym się z takimi identyfikować :P

#273317  autor: Killer_toxicPL
 23 cze 2008, 22:23
Aby 36.6 zyskało użytkowników wśród młodzieży musiałoby ich przyciągać jak magnes. A nas przyciąga tylko jedna rzecz, darmowe sms,y do wszystkich sieci. Dlaczego? Bo w paczce zawsze znajdzie się osoba która będzie w innej sieci niż wszyscy i będzie problem z kontaktowaniem się z tą osobą (kasa na komórce dramatycznie się rozejdzie na sms-ach i rozmowach z inną siecią). Oferta jest marnie przygotowana i zgadzam się ze zdaniem porzednika który pisał że to jest dla wymalowanych nastolatek.

#273326  autor: dechomenon
 23 cze 2008, 22:38
Pijo pisze:Największą porażką jest i tak to, że nawet jakbym chciał przejść z simplusa to nie będę mógł sobie numeru zachować. A jestem do niego naprawdę bardzo przywiązany i tanio go nie oddam ;P
bo wszystko pracuje na nowej platformie, dlatego pewnie są problemy...

#273381  autor: Mel
 24 cze 2008, 09:48
mariusz9a pisze:A ktoś się orientuje jak traktowane są połączenia z Plusa do 36,6?
Odświeżam to pytanie, ponieważ minęło trochę czasu (powinno być coś więc wiadomo) i sama jestem tą kwestią zainteresowana. Ja nie znalazłam.

#273447  autor: Killer_toxicPL
 24 cze 2008, 15:47
Znalazłem! :) Po 60 gr / min (tak pisze w cenniku na stronie 36i6).

#273457  autor: mariusz9a
 24 cze 2008, 16:46
Killer_toxicPL, chodzi o połączenia Z Plusa DO 36,6.

#273468  autor: Killer_toxicPL
 24 cze 2008, 17:28
Sorry niedoczytałem pytania. :mrgreen: . Chodzi o z 36i6 do Plusa. Ale po sprawdzeniu na plus.pl to też jest 60 gr.

#273660  autor: mariusz9a
 26 cze 2008, 12:17
Mel pisze:
mariusz9a pisze:A ktoś się orientuje jak traktowane są połączenia z Plusa do 36,6?
Odświeżam to pytanie, ponieważ minęło trochę czasu (powinno być coś więc wiadomo) i sama jestem tą kwestią zainteresowana. Ja nie znalazłam.
"W odpowiedzi wyjaśniam Panu, że produkt 36.6 należy do marki Plus, dlatego połączenia z numerami 36.6 są taryfikowane, jak połączenia wewnątrz sieci Plus.
Iwona *********"

#273737  autor: frigerda
 26 cze 2008, 18:26
Ale właśnie większość prepaidów, jeśli ma promocje, to ma je wewnątrz sieci. Bo to ich prawie nic nie kosztuje.

Jedyną siecią prepaidową, która dba o tanie połączenia poza własnym podwórkiem, to na dzień dzisiejszy chyba tylko Heyah. W nowych pakietach, z których można wybierać, jest pakiet "Taniej do wszystkich": 45 groszy za minute i 15 groszy za smsa ze wszystkimi sieciami! I to jest taryfa, na którą każdego stać.

#273747  autor: mariusz9a
 26 cze 2008, 19:40
frigerda pisze:Jedyną siecią prepaidową, która dba o tanie połączenia poza własnym podwórkiem, to na dzień dzisiejszy chyba tylko Heyah. W nowych pakietach, z których można wybierać, jest pakiet "Taniej do wszystkich": 45 groszy za minute i 15 groszy za smsa ze wszystkimi sieciami! I to jest taryfa, na którą każdego stać.
Jest taki pre-paid który ma takie stawki w standardzie bez pakietów. A nawet SMSy są tańsze bo 14gr. Ten pre-paid to mBank Mobile i jest on na rynku od dawna.

#273911  autor: Alek06
 27 cze 2008, 16:35
Ściemy nie ma, ale jednak wiele młodych osób myśli, że nie ma przymusu doładowań. Ja też takie odniosłem wrażenie oglądając reklamy choć znam ofertę i przeglądałem regulaminy. Niestety nie jest ona tak korzystna jak ją przedstawiają.[/quote]

A czy słuchanie tych reklam jest limitowane ? czy jest jakis limit miesieczny na korzystanie z tej opcji doładowania konta?

#273913  autor: mariusz9a
 27 cze 2008, 16:39
Alek06 pisze:A czy słuchanie tych reklam jest limitowane ? czy jest jakis limit miesieczny na korzystanie z tej opcji doładowania konta?
10zł na miesiąc można z reklam wyciągnąć. Słyszałem że odpowiedzi na te reklamy są typu a, b, c i w dodatku są one jak dla idiotów. Także zdobycie tego 1zł za 3 reklamy nie jest żadnym problemem.

#273928  autor: arkadius
 27 cze 2008, 18:57
"mariusz9a napisał/a:
A ktoś się orientuje jak traktowane są połączenia z Plusa do 36,6?

Odświeżam to pytanie, ponieważ minęło trochę czasu (powinno być coś więc wiadomo) i sama jestem tą kwestią zainteresowana. Ja nie znalazłam"

Z 36.6 na pewno są traktowane tak samo połaczenia do wszystkich sieci (czy to komórkowych czy stacjonarnych) - 60 gr/min . 36.6 to jakby nie patrzeć Plus, więc połączenia z Plusa do 36.6 powinny być traktowane jak normalne do Plusa, ale albo jestem ślepy, albo w cenniku nie ma tego wyszczególnionego.

#274126  autor: frigerda
 28 cze 2008, 16:30
Słyszałam, że 36,6 działa na jakiejś nowej platformie, która dopiero jest wdrażana. I na razie są problemy, choćby takie, że ktoś może wysłuchać tego bloku reklam za 1 zera, ale i tak mu nie nalicza. Mi to pachnie jakimś eksperymentowaniem na użytkownikach.

#274196  autor: domur
 29 cze 2008, 02:05
frigerda pisze:Słyszałam, że 36,6 działa na jakiejś nowej platformie, która dopiero jest wdrażana. I na razie są problemy, choćby takie, że ktoś może wysłuchać tego bloku reklam za 1 zera, ale i tak mu nie nalicza. Mi to pachnie jakimś eksperymentowaniem na użytkownikach.
Dobrze slyszales. 36.6 dziala na nowej platformie "Lucent". Poprzednie to "Sicap" i nakladka na niego "Camel". Platforma Lucent jest juz wdrozona tylko w niektorych opcjach jeszcze niedokonfigurowana odpowiednio. Z wspomnianym blokiem reklamowym jest tak jak piszesz tyle ze jezeli po wysluchaniu wlaczy sie pakiet ze stanem 0.00 PLN to po jakims tam czasie te pieniadze jednak oddaja. Poza tym system dopiero od kilku dni zaczal wysylac pelna informacje o pakietach na koncie przez SMS bo wczesniej wysylal tylko jednego SMSa w ktorym miescila sie informacja tylko o 3 ostatnio aktywowanych pakietach. Dodatkowo takze zauwazylem niedokonfigurowanie przy stanie konta bliskim 0. Gdy mamy na koncie malo pieniedzy wtedy system na zmiane blokuje i odblokowuje polaczenia wychodzace. Czasem zdarzalo mi sie takze rozlaczanie polaczen. Wydaje mi sie ze dlatego wlasnie narazie nie ma mozliwosci migracji na nowa platforme "Lucent" simplusa, mixplusa, samych swoich i simdaty poniewaz na 36.6 testuja ta platforme "na zywo" a migracje wlacza dopiro jak bedzie wszystko ok zeby nie powtorzyc bledu z wdrozeniem Camela. Zdecydowane plusy Lucenta to: oplaty za sms/mms pobierane sa natychmiast bez zadnej zwloki, w informacji po polaczeniu podawany jest pozostaly stan konta, gprs aktualizowny jest szybciej niz na poprzednich, nie ma glupiej informacji o pobraniu kwoty za wyslanie mmsa no i przede wszystkim to ze przy zerowym stanie konta mozesz korzystac z uslug bezplatnych np *100# - stan konta i waznosc, 5656 info o simplusie itd no i mozna odbierac mmsy przy zerowym stanie konta i mozna wlaczyc roaming rownolegle z gprsem. i na koniec dodam jeszcze ze na Lucencie jest juz normalny ebok taki jak u innych operatorow chodz na dzien dzisiejszy jeszcze takze nie do konca dziala tak jak powinien

-----d---------------o----------------m---------------u---------------r-----

#274405  autor: frigerda
 30 cze 2008, 15:08
No tak, widzę, że odezwał się tu znawca :mrgreen:
Piszesz o tej platformie Lucent, jako o wielkim udogodnieniu. Szczerze mówiąc nigdy nie miałam telefonu w plusie ale słyszałam, że np. przy zerowych funduszach na koncie wyłączali automatycznie np. książkę adresową i nie można było przyjmować wiadomości i telefonów przychodzących. Ok, nie wiem ile w tym prawdy. Ale przez wiele lat miałam choćby w Orange, teraz z Heyah, i te opcje, o których piszesz, nigdy nie sprawiały mi żadnych kłopotów. Simplus zdaje sie być zawsze jakoś szczególnie restrykcyjny- jeśli chodzi o konieczność posiadania kasy na koncie.
Ok, teoretycznie ta platforma ma być lepsza. Ale jeśli szwankuje, to praktycznie nie jest lepsza. I żeby móc normalnie korzystać z oferty 36,6 użytkownicy będą musieli po pierwsze: poczekać, po drugie: przymykać oko na niedociągnięcia. Nie wiem czy to jest fair w stosunku do użytkowników. Może od razu powinni ogłosić, iż 36,6 to wersja robocza i jeszcze nie w pełni sprawna. :? A nie nęcić chłitami markietingowymi.