• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#269812  autor: dechomenon
 05 cze 2008, 19:52
mariusz9a pisze:Czasami zdarza mi się napisać 400 sms dziennie :| Ale oferta nie dla mnie – zdecydowanie za drogie rozmowy.
nie wiem co ty masz do powiedzenia ale przez 400sms to masakra...nie lepiej zadzwonici sie wygadać solidnie?

#269816  autor: mariusz9a
 05 cze 2008, 20:07
nie wiem co ty masz do powiedzenia ale przez 400sms to masakra...nie lepiej zadzwonici sie wygadać solidnie?
To też. Ale często nie mam możliwości dzwonić zwłaszcza podczas dnia. Po prostu rozmowa przez smsy wygląda tak jak na jakimś gg. Wystarczy kilkadziesiąt minut i potrafi się uzbierać 100 wysłanych, kilka godzin i czasami 400 poszło... Co do rozmów to ostatnio bardzo się zmniejszyło, to już ok. 20 godzin miesięcznie. Kiedyś pisałem że ja telefonu używam stosunkowo intensywnie ;)

#269831  autor: kowcio
 05 cze 2008, 21:55
mariusz9a, Ja dokładnie tak samo. mój rekord to 680 SMS podczas jednej doby (ponad cały pakiet w Orange poszedł, wyliczone z licznika wiadomości w mojej Nokii).
Teraz chyba 3po3 w POPie odniesie większy sukces, niż te 36,6.
Jedyne co to dobrze jest tutaj z SMSami.
Większość użytkowników tej oferty to będą dzieciaki... praktycznie za darmo będą mogli się porozumiewać między sobą. A ceny połączeń wysokie? OK, Plus kieruje tą ofertę dla osób młodych lub nawet bardzo młodych- a jak wiadomo, w większości oni nie dzwonią, wolą napisać.
Szczególnie z tym odsłuchiwaniem reklam za które chcę dawać kasę :-D Ciekawe, czy te pytanie za 1 PLN będzie trudne czy banalnie łatwe?

#269843  autor: kameT
 05 cze 2008, 22:53
36-6 to taryfa faktycznie dla dzieciaków, przepraszam - młodzieży, które tonami pisze smsy.
Dla nich to może być atrakcyjna oferta. Dla mnie... hmmm... powiedzmy uważam, że jest dobra.

Po pierwsze zbyt wysoko stawka standardowa do innych sieci i brak możliwości upustu dyskwalifikuje tę ofertę.
Kolejna sprawa to brak możliwości migracji z Simplusa, koniecznie trzeba kupić nowy starter... jakoś nie chętnie zmieniłbym swój numer.
2 sek odebrane spoza sieci, daje nam 1 sek do sieci. Nic nowego, w Tak Taku i Play już tak od dawna jest, tyle że naliczanie minutowe.

3zł za nielimitowane smsy to jest dobra oferta, ale nie dla mnie. Poza tym nie mam zbyt dużej ilości znajomych w tej sieci.

Darmowe doładowanie konta... Fajnie, ale ciekawe czy potem na mój nr nie będą dodatkowo wysyłane GRATISOWE smsy zwane SPAMEM.

Ogółem nie mogę zbytnio się przyczepić do tej oferty. Oferta dobrze prezentuje się na tle innych.

Moja ocena 7+/10

Pozdrawiam! ;)
kameT

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#269844  autor: tomko111
 05 cze 2008, 22:57
kowcio pisze:mariusz9a, Ja dokładnie tak samo. mój rekord to 680 SMS podczas jednej doby (ponad cały pakiet w Orange poszedł, wyliczone z licznika wiadomości w mojej Nokii).
Teraz chyba 3po3 w POPie odniesie większy sukces, niż te 36,6.
Jedyne co to dobrze jest tutaj z SMSami.
Większość użytkowników tej oferty to będą dzieciaki... praktycznie za darmo będą mogli się porozumiewać między sobą. A ceny połączeń wysokie? OK, Plus kieruje tą ofertę dla osób młodych lub nawet bardzo młodych- a jak wiadomo, w większości oni nie dzwonią, wolą napisać.
Szczególnie z tym odsłuchiwaniem reklam za które chcę dawać kasę :-D Ciekawe, czy te pytanie za 1 PLN będzie trudne czy banalnie łatwe?
A przepraszam, to kim Ty jesteś, jeżeli masz 15 lat i wysłałeś w jednym dniu 680 SMSów? (sic!), ja tyle nie potrafię wysłać w ciągu roku, bo tylko dzwonię.

#269936  autor: tajniak
 06 cze 2008, 13:44
Średnio co 2 minuty SMS :P

#269947  autor: kameT
 06 cze 2008, 14:51
Zamiast pisać te durne, odmóżdżające smsy (nie obrażając nikogo :P) lepiej się z kimś spotkać w rl i pogadać (zaoszczędzi się czasu) albo pouczyć się :twisted:

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#269968  autor: tajniak
 06 cze 2008, 15:39
Oferta miała być pokazana 6. i co?

#269992  autor: mariusz9a
 06 cze 2008, 17:07
A co wam wszystkim przeszkadza że ktoś pisze dużo smsów? :| Może niektórzy nie mogą się widzieć z kimś zawsze gdy mają na to ochotę, dzwonić nie zawsze się da a napisać zawsze ;) Ja nie widzę w tym nic odmóżdżającego ;) A co do nauki to już w ogóle się nie wypowiem :]

#269995  autor: Pb
 06 cze 2008, 17:41
@Mariusz,jest jeszcze gadu :D...a smsy u innych mi nie przeszkadzają,sam jeszcze nie tak dawno wystukiwałem ze 100 dziennie :)

#269996  autor: tajniak
 06 cze 2008, 17:57
"36.6 to nie tylko nowa, ale także pod wieloma względami nowatorska marka pre-paid kierowana do młodzieży przez sieć Plus. Jako jedyna na rynku umożliwia korzystanie z telefonu komórkowego nawet przy zerowym stanie konta. Jest to możliwe dzięki usługom: Chill Bill - pozwalającej na uzyskanie do 10 zł miesięcznie na połączenia i SMS-y za odsłuchanie reklam, Esy Floresy - to pierwszy na rynku ryczałt SMS-owy do wszystkich w 36.6 i sieci Plus, z którego można korzystać nawet przy braku środków na koncie, Mówisz Masz - za każde 2 sekundy połączenia odebranego z innej sieci można uzyskać 1 sekundę do Plusa do wykorzystania nawet przy zerowym saldzie. Ponadto dzięki usłudze Wespół Wzespół w 36.6 można korzystać z połączeń po bardzo atrakcyjnych stawkach w ramach wybranej grupy nawet przez 2 lata. Markę 36.6 wyróżnia ponadto prosta i przejrzysta oferta podstawowa. Minuta połączenia do wszystkich sieci kosztuje 60 gr, a SMS i MMS 15 gr."
http://www.biuroprasowe.plus.pl/komunik ... id=460#579

#270023  autor: mariusz9a
 06 cze 2008, 20:12
A ktoś się orientuje jak traktowane są połączenia z Plusa do 36,6?

#270040  autor: Pb
 06 cze 2008, 21:22
A jak z pakietami internetowymi,wiadomo coś na ten temat?

#270316  autor: INTRO
 08 cze 2008, 14:53
A jest jakaś oficjalna informacja gdzie będzie można kupić zestawy startowe nowego prepeida plusa??? Napewno w salonach Plusa, ale gdzie jeszcze????

#270318  autor: biotyt
 08 cze 2008, 15:01
INTRO pisze:A jest jakaś oficjalna informacja gdzie będzie można kupić zestawy startowe nowego prepeida plusa??? Napewno w salonach Plusa, ale gdzie jeszcze????
Pewnie wszędzie tam gdzie sprzedawany jest Simplus.

biotyt

#270319  autor: pff
 08 cze 2008, 15:11
kameT pisze:Zamiast pisać te durne, odmóżdżające smsy (nie obrażając nikogo :P) lepiej się z kimś spotkać w rl i pogadać (zaoszczędzi się czasu) albo pouczyć się :twisted:
masz podejście do sprawy jak staruszka spod monopolowego... niby dlaczego sms odmóżdża? i dlaczego spotkanie w rl nie? a zresztą. Spotkanie trwa godzinę, dwie sms'a pisze sie 5 minut. I jest więcej czasu na naukę

a oferta wydaje sie atrakcyjna.... ja na to troche już za stara jestem no i niepotrzebny mi numer w plusie... ale szkoda że jak młodsza byłam i 100 zł przewalałam na pre-paidzie w tydzień (ku zdziwieniu i złośliwemu ucieszeniu mamy) tego nie było... reklam słuchac mogę... nawet lubię hehehe :D a i nielimitowane sms wydają sie kuszące

plasticzkom stop :D

Motorola V2288 -> Alcatel OT511 -> SE K700i + nokia 3110 :D -> Alcatel E801/SE K700/Samsung E900 ;)

#270326  autor: biotyt
 08 cze 2008, 15:54
Moim zdaniem oferta jest taka sobie. Po przeczytaniu regulaminu stwierdzam, że "mus" doładowań pozostał ponieważ jak konto przejdzie w stan pasywny nie można wysyłać Esów Floresów, korzystać z Chill Bill oraz innych usług. Po prostu następuje całkowita blokada konta. Oferta nie jest więc taka jak ją reklamują. Gdyby też stawka podstawowa była niższa tak około 45-50gr/min to miało by to ręce i nogi...

Moim zdaniem ciekawsza jest oferta Orange Music ponieważ tam za 10 zł nie trzeba słuchać reklam, a jedynie korzystać z promocji doładowań za 25 zł. Często można więcej zdobyć. Stawki podstawowe też bardzo podobne. Najlepsze jednak jest to, że SMS-y/MMS-y dodawane gratis do doładowań oraz te w pakiecie 600 sztuk za 6 zł są do wszystkich sieci.

W 36,6 kusi nielimitowana ilość, ale to tylko w sieci Plus. Poza sieć trzeba płacić 15gr za sztukę więc jeśli choć trochę ktoś pisze poza sieć szybko przewyższy koszta niż te w Orange. Przykładowo wysyłając 1200 SMS-ów miesięcznie w Orange Music zapłacimy 12 zł, a w 36,6 co prawda 3 zł, ale pod warunkiem wysyłania SMS-ów wyłącznie w sieci. Wystarczy jednak wysłać 60 SMS-ów poza sieć, a koszta się zrównają. Wygląda na to, że jeśli nawet co parenaście SMS-ów jeden będzie poza sieć taniej wyjdzie korzystać z pakietu w Orange. Lepiej mieć chyba możliwość pisania do wszystkich sieci, niż pilnować się pisząc jedynie w sieci bo inaczej się przepłaci.

Ponad to w Orange Music pakiet można wykorzystać po wygaśnięciu wychodzących oraz można wysyłać MMS-y bardzo tanio a nie tylko SMS-y. Niższe jest też doładowanie miesięczne bo za 25 zł a nie 30 zł.

Co prawda w 36,6 można zbierać sekundy, ale dla mnie takie usługi nie decydują o wyborze oferty, ale są na pewno miłym dodatkiem. Ilość sekund zależy nie od tego za co płacimy, ale od tego czy ktoś do nas dzwoni. Po prostu wole mieć konkrety a nie liczyć, że nagle każdy będzie do mnie dzwonił szczególnie spoza sieci.

biotyt

#270331  autor: RafalM
 08 cze 2008, 16:29
Oferta moim zdaniem dość ciekawa. Chociaż nie piszę więcej niż 1500-1800 sms miesięcznie to esy floresy zdają się być ciekawe. Fajny jest także ten patent z reklamami, jednak nie dla mnie. Wolę wydać te 10 zł na kartę niż słuchać tego czego nie mogę przeżyć w telewizji i radiu. Mi odpowiada Nowy Play na Kartę i Simplus. Chociaż tego drugiego z chęcią zamieniłbym na Play abo + E51.

#270355  autor: nicram
 08 cze 2008, 17:34
Jeśli ktoś nie pisze minimum 2 tysiące SMS-ów na miesiąc w sieci Plus, to nie ma czego szukać w tejże ofercie.... (porównując tą ofertę z Nowym Simplusem)