sebusy pisze:Maciej Loret pisze:Zaraz... Przecież doładowanie jest ważne rok ze względu na RWK... ?

...rozumiem, że każdy Polak jak dostanie palec to chce całą rękę, ale nie tym razem

Tylko pytałem, bo regulamin niezbyt dla mnie jasny...
sebusy pisze:
Maciej Loret pisze:Do którego mojego pytania to przypiąć?
Macieju przecież pytałeś o schodzenie promocyjnych...
Podsumowując. Po doładowaniu za 50zł, dostanę 15 zł na konto promocyjne, z którego środki będą schodziły w moim wypadku na internet, a z rzadka rozmowy do Orange. Po wyczerpaniu tych środków, rozmowy i internet schodzi z konta głównego? A jak nie wyczerpie się w ciągu 93 dni (co jest nie możliwe, po pochłonie je internet jeśli stawka to 1gr/100kB = 150MB, co przy ponad 14GB na kwartał nie ma żadnego znaczenia), to po prostu przepadnie?
sebusy pisze:
Maciej Loret pisze:Nie mam jak tego udowodnić, ale jestem niemal pewien, że przynajmniej raz było zerowane.
Tym sobie odpowiedziałeś:
Mnie to teoretycznie nie kosztuje nic, bo doładowuję punktami PAYBACK, których mi się zbiera więcej niż potrzeba
Patrz punkt 5 regulaminu:
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 683598.pdf
Czyli ważność skarbonki straciła ważność, bo liczy się od ostatniego *innego doładowania i dodaje pół roku (na pewno tyle dla doładowania od 25zł w górę) - poza tym dodatkowo punkt 8.
Przepraszam... Rzeczywiście nie doczytałem... Moja wina... Czyli Skarbonka też nie dla mnie...
sebusy pisze:
Gdzieś przegapiłem, że chodzi o...syna?
Nie, ale jesteś czujny... Chodzi o córkę...
sebusy pisze:
Tak więc popieram oszczędność i korzystanie z PAYBACK, ale chyba trochę 'sknerujesz' mu jeśli każesz mu taką kwotą gospodarować przy:
*DARMOWYCH doładowaniach
*stawce 29gr/min - gdy widzisz, że po Orange jest mało dzwonione
*stawce 20gr/sms oraz 40gr/mms
...więcej ode mnie masz na PW - pewne info nie nadaje się do wglądu dla hejterów O. z tego forum.
Czy ja wiem czy skneruję? Ma 60min miesięcznie do wygadania do wszystkich (SMSów i MMSów chyba niezbyt dużo używa) oraz internetu tyle co ja w domu.Do tego w domu, może ile chce używać mojego telefonu, ale rzadko korzysta. Mam nadzieję, że uczy się racjonalnie korzystać ze zdobyczy techniki, ale nie traktuje ich jak fetyszy...
Z drugiej strony mi szczerze mówiąc wystarcza 100min. na komórki, 100 min na stacjonarne (to mam obecnie w abonamencie) i przydałoby się z 1GB internetu (o to właśnie walczę). Z tego 100min na stacjonarne jest do rodziny, banków, więc tak na prawdę mam do wygadania 100min. na komórki wobec jej 60 min. To aż taka różnica?
Calm7 pisze:
Sprawdź ile tego internetu idzie miesięcznie. Jeśli jest to zbliżone co miesiąc - podaj ile MB /GB.
Nie chce mi się...

W każdym razie nigdy nie zdarzyło się, żeby zabrakło tych 2,27GB.
Niestety bardzo mi na rękę jest te 14GB, gdyż w domu do października będę miał tylko 15GB, więc będę pożyczał od niej sporo internetu...
Calm7 pisze:
Promocyjne ZALEŻNE od kwoty doładowania. Dla Ciebie i tak odpada, ale q ścisłości:
30zł = miesiąc.
50zł = 3 miesiące.
Dzięki, to już zrozumiałem.
Calm7 pisze:
Jeśli skarbonka się wyzerowała, to albo ważność się skończyła, lub ktoś przelał z niej kasę na k.główne.
To już też wyjaśnione - doładowania tylko punktami PAYBACK... Przy moich doładowaniach, nie dojdzie nigdy do 5zł...
Calm7 pisze:
PS. 1.0
Świnia dodaje.
MB standard bonus dodaje.
MB bonus extra dodaje.
Nic, tylko przez neta ładować rok cały
:- )
Poproszę o jakieś objaśnienia...