• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 2 z 18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18
 #778682  autor: Niezgodna7
 17 sty 2015, 20:23
Czasem lepiej zapłacić te 12zł za 1GB, ale jak wygaduje 16zł miesięcznie? To ta jest taryfa ok.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #778688  autor: bazooka
 17 sty 2015, 20:38
12zł x 12m-c = 144zł / rok...weźmy pod uwagę promocje, czyli 3 miesiące Wakacyjny (-27zł) i jakieś "Laysy" (tu ciężko przeliczyć) oraz inne prezenty, które wymagałyby doładowania i wydania kolejnych pieniędzy!!
Ładując za 100zł - masz 36GB / rok => 3GB/ m-c i całe te 100zł do wygadania + jakaś ew.skarbonka po orange (nie biorę pod uwagę tutaj GnR).
100zł = 344minuty / rok po stawce 29gr/min.
...niczego nie chcę dowodzić, daję większe wyobrażenie o taryfie OFnK i jej kosztach.
Mało kto zdaje sobie sprawę z atrakcyjności pakietu ważnego Rok czasu (albo i dłużej), zwłaszcza taki co "mobilnie" używa internetu w telefonie, nie ogląda YT i nie kopiuje internetu :)
P.S.
Myślałem nad tym od któregoś grudnia, i uznałem, że gdy skończą się "prezenty świąteczne" i nie nastanie do lutego zmiana cennika pakietów w Orange na kartę to przy takich GIGAdoładowaniach nie ma nic lepszego...przynajmniej dla mnie [2/3 aktywnych kontaktów w Orange, a na koncie ponad 100zł z bonusów mPotworowo-Wachlarzowych :P]
 #778754  autor: Maciej Loret
 18 sty 2015, 01:34
Calm7 pisze:Środki promocyjne ważne tyle ile doładowanie np.25zł=30d, 50=90d.
Zaraz... Przecież doładowanie jest ważne rok ze względu na RWK... ?
Calm7 pisze: Net zejdzie, promo zostaje.
Do którego mojego pytania to przypiąć?
Calm7 pisze: Skarbonka - samo nie ginie, tylko dodaje zł po każdym doładowaniu
Nie mam jak tego udowodnić, ale jestem niemal pewien, że przynajmniej raz było zerowane.
sebusy pisze: A ja tylko dodam, że w OFnK nie ma raczej mowy o "opłacalności dzwonienia" i już sam sobie odpowiedziałeś Macieju jak najkorzystniej ładować, tą odpowiedzią jest RWK + fakt wartości GB dodawanych promocyjnie:
http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html
Opłacalność w moim wypadku zdecydowanie jest. Mnie to teoretycznie nie kosztuje nic, bo doładowuję punktami PAYBACK, których mi się zbiera więcej niż potrzeba. A doładowanie co 3 miesiące 5000 punktów (czyli 50zł) wystarczy na około 3 miesiące rozmów i niemal zawsze coś zostaje (plus ponad 2,27GB inetrnetu, a przy następnym doładowaniu około 14GB).
sebusy pisze: Dzwonienie z tej karty to raczej tylko na Orange przy załączeniu usługi Gotowy na Rozmowy lub ewentualnie korzystanie ze środków promocyjnych (wtedy doładowanie 50zł najlepsze), ale podkreślmy to, środki te są na dzwonienie po sieci a stawka 29gr/min nie powala.
Nie wiem do jakich sieci jest dzwonione. Myślę, że rozkłada się to średnio na wszystkie sieci wielkiej czwórki... Ze środków promocyjnych do tej pory nie było korzystane i zastanawiam się czy skracanie czasów pomiędzy doładowaniami ma w moim przypadku jakikolwiek sens...
Calm7 pisze: Czasem lepiej zapłacić te 12zł za 1GB, ale jak wygaduje 16zł miesięcznie? To ta jest taryfa ok.
Dokładnie tak to działa. Ma prawie 17zł i musi tym gospodarować... Jak wygada wcześniej, to już nie pogada i prędzej czy później nauczy się gospodarować... ;)

Pozwolę sobie jednak wrócić do moich pytań.
1. Jak długo będą ważne środki na koncie promocyjnym (przy ważnym RWK) i doładowaniu za 25zł lub 50zł?
2. czy w moim przypadku warto bawić się w 30% na konto promocyjne? Chyba nie skoro do Orange jest niezbyt często dzwonione, to środki z konta promocyjnego powiększyłyby pulę i tak dużego internetu... A jeśli dodatkowo środki na koncie promocyjnym są ważne krótko, to dla mnie nie ma większego sensu...

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret
 #778759  autor: bazooka
 18 sty 2015, 07:40
Maciej Loret pisze:Zaraz... Przecież doładowanie jest ważne rok ze względu na RWK... ?
:) ...rozumiem, że każdy Polak jak dostanie palec to chce całą rękę, ale nie tym razem :D
Maciej Loret pisze:Do którego mojego pytania to przypiąć?
Macieju przecież pytałeś o schodzenie promocyjnych...
Maciej Loret pisze:Nie mam jak tego udowodnić, ale jestem niemal pewien, że przynajmniej raz było zerowane.
Tym sobie odpowiedziałeś: Mnie to teoretycznie nie kosztuje nic, bo doładowuję punktami PAYBACK, których mi się zbiera więcej niż potrzeba
Patrz punkt 5 regulaminu: http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 683598.pdf
Czyli ważność skarbonki straciła ważność, bo liczy się od ostatniego *innego doładowania i dodaje pół roku (na pewno tyle dla doładowania od 25zł w górę) - poza tym dodatkowo punkt 8.
Maciej Loret pisze:czy skracanie czasów pomiędzy doładowaniami ma w moim przypadku jakikolwiek sens...
W Twoim przypadku nie ma sensu.
Maciej Loret pisze:Ma prawie 17zł i musi tym gospodarować... Jak wygada wcześniej, to już nie pogada i prędzej czy później nauczy się gospodarować...
Gdzieś przegapiłem, że chodzi o...syna?
Tak więc popieram oszczędność i korzystanie z PAYBACK, ale chyba trochę 'sknerujesz' mu jeśli każesz mu taką kwotą gospodarować przy:
*DARMOWYCH doładowaniach
*stawce 29gr/min - gdy widzisz, że po Orange jest mało dzwonione
*stawce 20gr/sms oraz 40gr/mms
...więcej ode mnie masz na PW - pewne info nie nadaje się do wglądu dla hejterów O. z tego forum.
 #778774  autor: Niezgodna7
 18 sty 2015, 10:58
Sprawdź ile tego internetu idzie miesięcznie. Jeśli jest to zbliżone co miesiąc - podaj ile MB /GB.
PS. 1.0
Tak jak pisałem:
Promocyjne ZALEŻNE od kwoty doładowania. Dla Ciebie i tak odpada, ale q ścisłości:
30zł = miesiąc.
50zł = 3 miesiące.
PS. 2.0.
Jeśli skarbonka się wyzerowała, to albo ważność się skończyła, lub ktoś przelał z niej kasę na k.główne.

#778820  autor: martin76
 18 sty 2015, 13:36
W zeszlym roku byl jakis kod na wlaczenie 19gr/min nawet w OFnK. Sam mam to i dziala. Info szukac na forum albo na glownej Telepolis.
 #778825  autor: bazooka
 18 sty 2015, 13:49
@martin - jeśli chodzi Ci o to:
http://www.telepolis.pl/wiadomosci/19-g ... 31444.html
...to skończyło się dokładnie z dniem 1 stycznia b.r.
Jeśli Tobie działa do tej pory - masz niesamowitego farta na kolejny błąd w systemie orange...
Ciesz się tym i nie zmieniaj taryfy, ale takiej opcji do włączenia obecnie nie ma oraz nie powinna ona nigdzie działać - sprawdź dokładnie ile kosztuje minuta wykonując połączenie testowe lub sprawdź na zestawieniu połączeń na orange-on-line.
 #778904  autor: Niezgodna7
 18 sty 2015, 17:43
PS. 1.0
Świnia dodaje.
MB standard bonus dodaje.
MB bonus extra dodaje.
Nic, tylko przez neta ładować rok cały
:- )

#778978  autor: Maciej Loret
 18 sty 2015, 22:25
sebusy pisze:
Maciej Loret pisze:Zaraz... Przecież doładowanie jest ważne rok ze względu na RWK... ?
:) ...rozumiem, że każdy Polak jak dostanie palec to chce całą rękę, ale nie tym razem :D
Tylko pytałem, bo regulamin niezbyt dla mnie jasny...
sebusy pisze:
Maciej Loret pisze:Do którego mojego pytania to przypiąć?
Macieju przecież pytałeś o schodzenie promocyjnych...
Podsumowując. Po doładowaniu za 50zł, dostanę 15 zł na konto promocyjne, z którego środki będą schodziły w moim wypadku na internet, a z rzadka rozmowy do Orange. Po wyczerpaniu tych środków, rozmowy i internet schodzi z konta głównego? A jak nie wyczerpie się w ciągu 93 dni (co jest nie możliwe, po pochłonie je internet jeśli stawka to 1gr/100kB = 150MB, co przy ponad 14GB na kwartał nie ma żadnego znaczenia), to po prostu przepadnie?
sebusy pisze:
Maciej Loret pisze:Nie mam jak tego udowodnić, ale jestem niemal pewien, że przynajmniej raz było zerowane.
Tym sobie odpowiedziałeś: Mnie to teoretycznie nie kosztuje nic, bo doładowuję punktami PAYBACK, których mi się zbiera więcej niż potrzeba
Patrz punkt 5 regulaminu: http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 683598.pdf
Czyli ważność skarbonki straciła ważność, bo liczy się od ostatniego *innego doładowania i dodaje pół roku (na pewno tyle dla doładowania od 25zł w górę) - poza tym dodatkowo punkt 8.
Przepraszam... Rzeczywiście nie doczytałem... Moja wina... Czyli Skarbonka też nie dla mnie...
sebusy pisze: Gdzieś przegapiłem, że chodzi o...syna?
Nie, ale jesteś czujny... Chodzi o córkę...
sebusy pisze: Tak więc popieram oszczędność i korzystanie z PAYBACK, ale chyba trochę 'sknerujesz' mu jeśli każesz mu taką kwotą gospodarować przy:
*DARMOWYCH doładowaniach
*stawce 29gr/min - gdy widzisz, że po Orange jest mało dzwonione
*stawce 20gr/sms oraz 40gr/mms
...więcej ode mnie masz na PW - pewne info nie nadaje się do wglądu dla hejterów O. z tego forum.
Czy ja wiem czy skneruję? Ma 60min miesięcznie do wygadania do wszystkich (SMSów i MMSów chyba niezbyt dużo używa) oraz internetu tyle co ja w domu.Do tego w domu, może ile chce używać mojego telefonu, ale rzadko korzysta. Mam nadzieję, że uczy się racjonalnie korzystać ze zdobyczy techniki, ale nie traktuje ich jak fetyszy...
Z drugiej strony mi szczerze mówiąc wystarcza 100min. na komórki, 100 min na stacjonarne (to mam obecnie w abonamencie) i przydałoby się z 1GB internetu (o to właśnie walczę). Z tego 100min na stacjonarne jest do rodziny, banków, więc tak na prawdę mam do wygadania 100min. na komórki wobec jej 60 min. To aż taka różnica?

Calm7 pisze: Sprawdź ile tego internetu idzie miesięcznie. Jeśli jest to zbliżone co miesiąc - podaj ile MB /GB.
Nie chce mi się... ;)
W każdym razie nigdy nie zdarzyło się, żeby zabrakło tych 2,27GB.
Niestety bardzo mi na rękę jest te 14GB, gdyż w domu do października będę miał tylko 15GB, więc będę pożyczał od niej sporo internetu...
Calm7 pisze: Promocyjne ZALEŻNE od kwoty doładowania. Dla Ciebie i tak odpada, ale q ścisłości:
30zł = miesiąc.
50zł = 3 miesiące.
Dzięki, to już zrozumiałem.
Calm7 pisze: Jeśli skarbonka się wyzerowała, to albo ważność się skończyła, lub ktoś przelał z niej kasę na k.główne.
To już też wyjaśnione - doładowania tylko punktami PAYBACK... Przy moich doładowaniach, nie dojdzie nigdy do 5zł...
Calm7 pisze: PS. 1.0
Świnia dodaje.
MB standard bonus dodaje.
MB bonus extra dodaje.
Nic, tylko przez neta ładować rok cały
Poproszę o jakieś objaśnienia...

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret
 #779008  autor: Niezgodna7
 18 sty 2015, 23:58
Promocyjna kasa w Twoim przypadku (mając bonus MB) NIE ZOSTANIE ruszona, póki MB są na stanie (łączenie z netem).
Ale pójdzie na rozmowy w Orange, smsy w O., mmsy w O.
PS. 1.0
A tylko podałem co daje netowe doładowanie we Free.

#779030  autor: bazooka
 19 sty 2015, 07:51
Maciej Loret pisze:Ma 60min miesięcznie do wygadania do wszystkich (SMSów i MMSów chyba niezbyt dużo używa)
Jeśli załadujesz jednak 100zł by mieć więcej tego neta na rok (36GB) to nie będzie miała tyle minut na miesiąc a zaledwie 28 :) (344/12) - no chyba, że jednak co pół roku te 100zł...?
...ale dlatego właśnie czytaj ode mnie PW - może nieco skorzystacie :)
 #779067  autor: 111
 19 sty 2015, 11:31
Ale zaraz, zasadnicza kwestia. Zainteresowany ładuje konto punktami Payback,to czy w ogóle dostanie on ten extra bonus transferu,czy tylko standardowy?
Bo tu długi wątek się zrobił a może się okazać ,że z extra bonusu nici.

:-)

#779177  autor: Niezgodna7
 19 sty 2015, 17:56
Nie ma sprawy
Podążajcie w kierunku światła
;- )
..a na ZIELONE uważajcie!

#779323  autor: Maciej Loret
 20 sty 2015, 13:14
Witam ponownie ;)

1. gdzie (jeśli w ogóle) powinien być stan konta promocyjnego na poniższym obrazku:

Obrazek

2. Skarbonka ważna 273 dni??? Wszystko OK, czy jakiś błąd systemu?
Po najbliższym doładowaniu ważność zostanie wydłużona do tej wartości, którą mają środki na koncie głównym?

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret
 #779331  autor: Niezgodna7
 20 sty 2015, 14:00
1. Promocyjne jak jest, to obok stanu konta.
Ewent. kodem sprawdź.
2.
Tak, świnia może być tyle ważna.
Podałem Ci kod, to mogłeś potwierdzić.

#779397  autor: Maciej Loret
 20 sty 2015, 17:41
Calm7 pisze:1. Promocyjne jak jest, to obok stanu konta.
Ewent. kodem sprawdź.
Jakim? Bo w leguraminie chyba nie ma:
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 738034.pdf ?
Calm7 pisze: Tak, świnia może być tyle ważna.
Podałem Ci kod, to mogłeś potwierdzić.
Dlaczego akurat tyle? Skąd ta data?
Kodem również sprawdzałem.

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret
 #779404  autor: bazooka
 20 sty 2015, 18:19
Maciej Loret pisze:Jakim? Bo w leguraminie chyba nie ma:
Dlaczego akurat tyle? Skąd ta data?
Kodem również sprawdzałem.
1. Promocyjne pojawiają się zaraz pod stanem konta jeśli są (pierwsza pozycja w "dodatkowych") - na załączonym obrazku ich nie ma.
2. Co do Skarbonki, to podejrzewam, że każde doładowanie przedłuża, w sensie sumuje się z dotychczasowym, łącznie z czasem - ale tego nie reguluje regulamin, przynajmniej nie zauważyłem.
  • Strona 2 z 18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5