• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 654 z 683
  • 1
  • 652
  • 653
  • 654
  • 655
  • 656
  • 683
 #1188248  autor: kazik20
 22 lut 2025, 21:34
forum_tg pisze:
22 lut 2025, 19:13
Widać że ten konsultant nie zna regulaminów.
No, strach pomyśleć, że takowi domniemanie mogą także rozpatrywać reklamacje.
Jak sobie zinterpretują zapisy regulaminów tak sobie zdecydują i nawet dostaje się klauzule, że odwołać się od tego nie można, chyba, że do sądu. Najlepiej zrobić regulamin o dowolnej interpretacji. Heh znowu Brawo Orange.

W dodatku te ich rozwiązania, że konsultant do którego trafiłeś na chat-cie lub infolinii nie jest osobą decyzyjną i brak kontaktu bezpośredniego "wyżej" to już totalna kpina.

Komuś ten rzecznik z biura prasowego wogóle odpowiadał kiedykolwiek emailowo? Pomógł coś?
 #1188249  autor: zulu144dwa
 22 lut 2025, 21:50
OrangowyN przeczytaj co Karlos napisał o promocji 2400GB i o odblokowaniu 450GB czy też 400GB
OrangowyN to inaczej napiszę:
Po zapowiedzi likwidacji likwidacji starego NL za 25 zł z inkrementacją GB można było otrzymywać 2 paczki 400GB i 450GB przy samodzielnym przedłużeniu i powrócić do starego NL za 25 zł.
Po zapowiedzi skrócenia ważności NL z 31 dni na 30 dni a w zasadzie w czasie kiedy przedłużono termin wprowadzenia zmian można było jednocześnie otrzymać 450GB i 650GB sprawdziłem tylko na jednym numerze , bo na innych nie miałem środków.
viewtopic.php?p=1186652#p1186652
viewtopic.php?p=1186620#p1186620
OrangowyN widać, że nie zrozumiałeś co w tych postach przemyciłem, bo je czytałeś i nawet odpisywałeś chwaląc zielonego.
A tak wogóle to samodzielnie zmieniając nowo-stary NL straciłeś jednorazowy bonus 1000GB dawany przy pierwszym odnowieniu nowo-starego NL za 25 zł przez NL za 31 zl. Ale zyskałeś paczki 450GB a nie 200Gb przy NL za 35 zł, bo stare 5600GB lub 4800 GB już nie przechodzą.

Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.
 #1188255  autor: scisly
 23 lut 2025, 05:57
OrangowyN pisze:
22 lut 2025, 20:21
Po lutowych zmianach regulaminów i cenników w Orange te uciulane terabajty prędzej czy później i tak wylądują w koszu bo ich utrzymywanie na dłużej będzie zbliżone do zwykłego abonamentu na kartę z „rozmowami i 500 gb internetu”

Będę rezygnował z chomikowania w pakiecie NL. Nie ma sensu trzymanie pakietu NL z uzbieranymi TB internetu w opcji jako internet dodatkowy w failover w razie awarii światłowodu.

Myślę, że w moim przypadku sprawdzi się wlaczenie 1000 GB za przeniesienie numeru i coroczne przedłużanie za 29 zł. Czy dobrze myślę, że ten pakiet 1000 GB trafia na konto bonusowe za doładowania?
Czy macie może jakieś inne rady co wybrać jako internet awaryjny (na karcie Sim) w failover? Powiedzmy, że na karcie sim z internetem awaryjnym chciałbym mieć przynajmniej zachomikowane 500 GB w jak najtańszy sposób.
 #1188256  autor: OrangowyN
 23 lut 2025, 08:39
zulu144dwa pisze:
22 lut 2025, 21:50
A tak wogóle to samodzielnie zmieniając nowo-stary NL straciłeś jednorazowy bonus 1000GB dawany przy pierwszym odnowieniu nowo-starego NL za 25 zł przez NL za 31 zl. Ale zyskałeś paczki 450GB a nie 200Gb przy NL za 35 zł, bo stare 5600GB lub 4800 GB już nie przechodzą.
Bonus 1000 gb za automatyczne przeniesienie z 25 zł do 31 zł pojawił się dość późno, wcześniej nie było informacji.

U mnie pierwotnie data automatycznego przeniesienia do 32 zł wypadała tuż po pierwszej zapowiedzi wejścia nowych regulaminów. O przedłużeniu czasu o dwa tygodnie tez nie było mowy.

Gdybym się spóźnił z włączeniem 5400 gb to w nowym regulaminie już bym nie miał 450 gb co miesiąc za tylko 4 zł dopłaty

W sumie jednorazowo weszło 200 + 400 + 450 gb a teraz wchodzi co miesiąc 450 gb

Ponieważ płace regularnie za No Limit do rozmów wiec interesuje mnie co miesiąc 450 gb i świadomie nie ryzykowałem jakiegoś pół lub nawet jednego terabajta który by wszedł ale tylko jednorazowo jednocześnie najprawdopodobniej blokując comiesięcznie 450 gb

Pamietam jak styczniu pisała @biala ze przekombinowała za radami forum jednorazowe bonusy i sobie zablokowała właśnie 450 gb za tylko 4 zł miesięcznie dopłaty do No limit
 #1188259  autor: scisly
 23 lut 2025, 11:52
1. Czy Bonus 1000 gb za przeniesienie numeru aktywuje się na numerze, który obecnie jest w OFnK? Przeniosę mój obecny nr na którym mam NL do innej sieci i z powrotem.
2. Czy po przeniesieniu 2 numerów do Orange na obu mogę otrzymać 1000 gb + 100 GB? Czy jednak będę mógł tylko na jednym nr włączyć Bonus 1000 gb?
3. Czy po włączeniu zgód i otrzymaniu bonusu 1000 gb mogę na powrót wyłączyć zgody marketingowe i nie stracić bonusów?
 #1188260  autor: OrangowyN
 23 lut 2025, 11:57
scisly pisze:
23 lut 2025, 05:57

Będę rezygnował z chomikowania w pakiecie NL. Nie ma sensu trzymanie pakietu NL z uzbieranymi TB internetu w opcji jako internet dodatkowy w failover w razie awarii światłowodu.

Czy macie może jakieś inne rady co wybrać jako internet awaryjny (na karcie Sim) w failover? Powiedzmy, że na karcie sim z internetem awaryjnym chciałbym mieć przynajmniej zachomikowane 500 GB w jak najtańszy sposób.
Utrzymywanie terabajtów na karcie w najtańszy chyba możliwy sposób to regularne włączanie co miesiąc jednorazowych pakietów siedmiodniowych nolimit za 10 zł

Razem z najtańszym możliwym „abonamentem” Orange free na kartę to 41 zł co 30 dni - za te 41 zł dostaniesz zaledwie 15 gb internetu i utrzymasz Zebrany internet

Dopłacając nawet teraz po nowych cenach zaledwie 4 zł więcej czyli płacąc regularnie 45 zł dostaniesz co miesiąc ponad 700 gb które się kumuluje

Jak często i na jak długo pada ci ten światłowód - serio pytam - raz, trzy razy do roku na gościnę?
Potrzebujesz wtedy pilnie internet w laptopie to masz skumulowane po 700 gb i udostępniasz sobie wtedy internet przez tethering ze smartfonu.

Ja rozumiem ze 32 TB zachomikowane to sentyment i trudno je wyrzucić do kosza bo dawniej to było mnóstwo internetu ale w nowych warunkach i PMO nowych cenach terabajty to tylko 4 zł więcej od miesięcznych opłat razem z chomikowaniem tych zebranych 32 tb

Prędzej czy później i tak pójdą do kosza bo np nie będzie ci się chciało pamiętać abywykupić za 10 zł „No limit na 7 dni” i zdążyć z tym na czas. Albo pilnie śledzić forum żeby niebyć zaskoczonym ze nowe zmiany regulaminie już wyłączyły taka albo inna wyrafinowana metodę przedłużania zachomikowanego internetu.

-

Te 4zl dopłaty to przy wyborze zaledwie 15 gb internetu w telefonie.
Przy planie z25 gb wychodzisz na zero i masz jeszcze co miesiąc 200 gb w prezencie od Orange.
Następny poziom to 700 gb i tu już taniej wyjdzie wyrzucenie zachomikowanego internetu do kosza - 4 zł taniej od najtańszego włączania jednorazowych pakietow siedmiodniowych No limit aby tylko utrzymać zebrany internet.
 #1188261  autor: KC-KARLOS
 23 lut 2025, 11:59
scisly:
1. Jeśli spełnisz warunki promocji czyli transfer numeru z innej sieci do Orange i wyrazisz zgodę marketingową - TAK. Rekomenduję odpalić bonus dopiero, gdy numer tymczasowy zostanie podmieniony na ten właściwy.
2. TAK. 100 GB za pierwsze logowanie w Mój Orange włączysz tylko tam (w przeglądarce lub aplikacji).
3. TAK, możesz. Nabyte GB nie znikną.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188262  autor: OrangowyN
 23 lut 2025, 12:23
scisly pisze:
23 lut 2025, 11:52
1. Czy Bonus 1000 gb za przeniesienie numeru aktywuje się na numerze, który obecnie jest w OFnK? Przeniosę mój obecny nr na którym mam NL do innej sieci i z powrotem.
Nie spiesz się, bo gdy dalej masz jeszcze ostatnie dni z No limit za 25 zł to dostaniesz 1000 gb za automatyczne przeniesienie do nowej oferty 31 zł

Zużyj ten 1 terabajt bo przy przeniesieniu do innej sieci on przepadnie
Zamienisz automatyczny bonus 1000 gb za nowy nolimit na 1000 gb okrężna droga przenoszenia tam i z powrotem numeru
Te 1000 gb Orange daje jednorazowo tylko za to, ze właśnie nie zrezygnowałeś z usług po podwyżkach i nie przeniosłeś numeru do tańszej konkurencji
 #1188266  autor: scisly
 23 lut 2025, 13:26
OrangowyN pisze:
23 lut 2025, 12:23
Nie spiesz się, bo gdy dalej masz jeszcze ostatnie dni z No limit za 25 zł to dostaniesz 1000 gb za automatyczne przeniesienie do nowej oferty 31 zł

Zużyj ten 1 terabajt bo przy przeniesieniu do innej sieci on przepadnie
Zamienisz automatyczny bonus 1000 gb za nowy nolimit na 1000 gb okrężna droga przenoszenia tam i z powrotem numeru
Te 1000 gb Orange daje jednorazowo tylko za to, ze właśnie nie zrezygnowałeś z usług po podwyżkach i nie przeniosłeś numeru do tańszej konkurencji
Mam włączony NL 7-dniowy i już mnie przenieśli automatycznie do nowego NL 7-dniowego za 10 zł.
Czy w takim przypadku mogę się ubiegać o 1000 gb na konto BIzD?
 #1188267  autor: OrangowyN
 23 lut 2025, 14:01
scisly pisze:
23 lut 2025, 13:26
Mam włączony NL 7-dniowy i już mnie przenieśli automatycznie do nowego NL 7-dniowego za 10 zł.
Czy w takim przypadku mogę się ubiegać o 1000 gb na konto BIzD?
Dostałbyś od razu 1TB gdybys miał No Limit za 25 zł

7-dniowy kosztuje cię prawie 43 zł za 30 dni.
Nawet po nowych (wyższych od lutego) cenach, bez przenoszenia, kombinowania, chomikowania, pilnowania i szukania w internecie sposobów „korzystnego włączania promocji i opcji”, dopłacając tylko 2 zł miesięcznie dostałbyś co miesiąc ponad 700 GB dodatkowo plus te 1000 GB bonusu jednorazowo za pozostanie w Orange

-

O ile pamietam to te 1000 gb Orange daje (jak i inne bonusy) tylko na konto główne.
Płacisz normalny „abonament” na kartę No limit to dostajesz extra setki gigabajtów. Nie płacisz tylko chomikującego to nie dostajesz nic i jeszcze masz od lutego duże podwyżki (nawet dziesięciokrotne z 1 zł na 10zł za najtańszy przedłużający internet pakiet na miesiąc) za sama możliwość chomikowania tylko internetu
 #1188269  autor: zulu144dwa
 23 lut 2025, 14:18
Prawdę napisali w odpowiedzi
viewtopic.php?p=1187591#p1187591
na reklamację braku zablokowanych GB w NL
Obecny stan NL po dzisiejszym promocyjnym na próbę z 50GB:
Obrazek
Stan konta -4 zł.
Nie zamierzam już doładowywać tego numeru, tylko maksymalnie wykorzystać darmowe promocje z nową przypisaną do NL za 45 zł.

PS. Najpierw oczywiście dzisiaj próbowałem START50 ale przyszedł komunikat o wykorzystaniu już NL na próbę za 15 zł.
Później START40
przeszło!!!!

Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.
 #1188270  autor: scisly
 23 lut 2025, 14:51
OrangowyN
Gdyby moja karta na, której mam zgromadzone 32 TB internetu była moim podstawowym źródłem internetu w domu to bym został z którymś NL. Na chwilę obecną chciałbym otrzymać 1000 gb i je przedłużać raz w roku za 29 zł. Jak będę kiedyś potrzebował większej ilości internetu to znowu wrócę to jakiegoś NL.
Skoro promocja z 1000 gb za pozostanie w Orange tyczy się jedynie konta głównego, którego ważności nie będę mógł przedłużać w najtańszy możliwy sposób za 29 zł to najlepszym rozwiązaniem pozostaje przeniesienie numeru tam i z powrotem i wlaczenie bonusu 1000 gb, który będę mógł przedłużać raz w roku za 29 zł.
 #1188271  autor: KC-KARLOS
 23 lut 2025, 15:06
scisly: niestety, mamy saldo Pakiet Internet, który przedłużasz / kumulujesz jedynie usługą NL+GB. Dodatkowo te saldo schodzi na końcu. W tej chwili OFNK dla mało aktywnego użytkownika to fatalna oferta, wręcz wywalanie kasy i GB w błoto.

Przypominam po raz kolejny i będę z tym przynudzał - Orange Free Na Kartę - oferta internetu mobilnego bez podpisywania umowy abonamentowej. Dla tych co potrzebują dużo internetu w atrakcyjnej cenie - bez lejków, ustalonych limitów, umowy postpaid, bez stref domowych. Nielimitowane minuty, smsy i mmsy to jedynie dodatek do oferty dla posiadaczy smartfonów, aby konkurować z T, Play czy Plusem. No i właśnie wprowadzenie no-limitów skomplikowało prostotę tej taryfy, ale dzięki temu można mieć setki terabajtów.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188272  autor: OrangowyN
 23 lut 2025, 15:31
scisly pisze:
23 lut 2025, 14:51
Gdyby moja karta na, której mam zgromadzone 32 TB internetu była moim podstawowym źródłem internetu w domu to bym został z którymś NL.
W 2025 roku po podwyżkach i z nowymi regulaminami No Limit w Orange Free na kartę to przede wszystkim nielimitowane rozmowy, SMS; MMS.
Terabajty internetu za kilka złotych na miesiąc to tylko dodatek mający rekompensować brak internetu też No limit
500 GB, 700 GB które jeszcze i tak się kumuluje to odpowiednik prawdziwego nielimitowanego internetu jaki oferują inni operatorzy
Póki płacisz co miesiąc „abonament na kartę” to nie musisz robić nic, za te niewielkie 4 zł dopłaty masz jakby nielimitowany internet mobilny w smartfonie. Możesz go używać jak chcesz, nawet awaryjnie w domu przez tethering - setek gigabajtów spokojnie i na to wystarczy

Nie chcesz stracić 32 TB to zrób z tego numeru swój podstawowy numer do rozmów. Będzie i prościej i taniej i wygodniej

Orange Free na Kartę to taryfa do nielimitowanych rozmów do której Orange dodaje prawie za darmo terabajty internetu
Internet to tylko dodatek i element wyścigu operatorów który da w cenie „abonamentu do rozmów na kartę” i w „abonamencie do rozmów na kartę” kilka terabajtów więcej

Czasy kiedy każde 25 GB to było cenne WOW dawno minęły

- - -
Kod: Zaznacz cały
Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu ze 100minutami i SMSami na 31 dni.
By zulu244dwa

Tak było w czasach chomikowania internetu
Dziś za dokładnie te same 14 zł dopłaty do najtańszego zobowiązania które daje tylko skromne 15 gb (w smartfonie to bardzo mało, kilka Żnin z social media i koniec pakietu) dostajemy co miesiąc ponad 700 gb - nie pilnujemy dni przedłużania, nie szukamy promocji - po prostu dodatek do nielimitowanych rozmów to tez 14 zł który i przedłuża zgromadzone terabajty i jeszcze dokłada po 700 gb co miesiąc

Obecnie Orange free to dobra i dość tania oferta do smartfona która ładuje - czy go zużywasz w wielkich ilościach czy zużywasz mało gb / całymi wiadrami internet prawie bez dodatkowych dopłat
Ostatnio zmieniony 23 lut 2025, 15:44 przez OrangowyN, łącznie zmieniany 1 raz.
 #1188273  autor: KC-KARLOS
 23 lut 2025, 15:40
OrangowyN: ...i znów płacz, że za dużo internetu dają... Kumulacja - jest. Przedłużanie ważności środków - obecne. Robisz to w dowolnym momencie, kiedy Tobie pasuje. Pokaż mi podobne właściwości w innej sieci. Tylko mi nie pisz o Plusie - bo tam to wygląda zupełnie inaczej i też wymaga niektórych czynności, bo oferta jest równie pokręcona co OFNK czy GO w T-M..

#1188274  autor: MariuszY
 23 lut 2025, 16:13
scisly pisze:
22 lut 2025, 19:02
Czytałem wcześniejsze posty, ale proszę o informację czy jest jakiś tańszy sposób na przedłużenie uzbieranych 30 TB danych na numerze z nolimitem niż wykupywania cyklicznych pakietów bez limitu?
Moja propozycja dla ciebie w sprawie tego numeru - zrób cesję i "przehandluj" te TB. Ty i tak z tego nie skorzystasz, ale może znasz kogoś kto ciągnie terabajty w Orange i zakup (tak strzelam) np. za 3 stówki takiej paczki miałby dla niego sens. Skoro to numer zapasowy - tylko do netu, to pewnie nie ma on dla ciebie żadnego znaczenia, a jedynie zgromadzony internet. Za "odzyskaną" kasę mógłbyś utrzymać coś mniejszego, tańszego na dłużej - np. numer przeniesiony do Orange z bonusem za przeniesienie, nawet odpłatnie wydłużonym. Przemyśl temat.
 #1188275  autor: Window
 23 lut 2025, 16:17
KC-KARLOS pisze:
23 lut 2025, 15:40
OrangowyN: ...i znów płacz, że za dużo internetu dają... Kumulacja - jest. Przedłużanie ważności środków - obecne. Robisz to w dowolnym momencie, kiedy Tobie pasuje. Pokaż mi podobne właściwości w innej sieci. Tylko mi nie pisz o Plusie - bo tam to wygląda zupełnie inaczej i też wymaga niektórych czynności, bo oferta jest równie pokręcona co OFNK czy GO w T-M..
Jak ktoś potrzebuje neta do smartfona to ma Nju na kartę/ Nju Subskrypcja/Nju z rachunkiem, Mobile Vikings i FLEX , tam masz prostą ofertę tylko w MV masz bonus kumulacyjny a w Nju Sub/Nju Abo więcej GB za staż, a we Flexie extra sim
Ostatnio zmieniony 23 lut 2025, 16:30 przez Window, łącznie zmieniany 1 raz.
 #1188276  autor: scisly
 23 lut 2025, 16:22
OrangowyN, MariuszY
Dzięki za rady. Wcześniej już myślałem, żeby zrobić z tego numeru mój główny, ale zbyt dużo rzeczy, umów mam związane z moim obecnym głównym nr. O sprzedaży tez myślałem, może i to najlepsza opcja.
Póki ta karta była moim głównym źródłem internetu to nie myślałem o zmianie, ale odkąd mam światłowód to utrzymywanie tej karty straciło ekonomiczny sens jako net awaryjny.
Moze kiedyś operatorzy udostępnią opcje przeniesienia takich nagromadoznych GB między numerami. W sensie podmiany jedynie nr telefonu w miejsce innego, ale obecnie to jeszcze fantazja.
 #1188285  autor: OrangowyN
 23 lut 2025, 18:13
MariuszY pisze:
23 lut 2025, 16:13
Moja propozycja dla ciebie w sprawie tego numeru - zrób cesję i "przehandluj" te TB. Ty i tak z tego nie skorzystasz, ale może znasz kogoś kto ciągnie terabajty w Orange i zakup (tak strzelam) np. za 3 stówki takiej paczki miałby dla niego sens.

Pomijam promocje do jednorazowego wykorzystania itp

To 32 TB z terminem ważności 30 dni
Zakładając ostre wykorzystanie po 500 gb to utrzymanie tego internetu będzie kosztować dodatkowo co najmniej 650 zł o ile Orange znów nie zmieni regulaminów Jan trzy tygodnie temu i nie będzie to jeszcze większym kosztem utrzymania tych terabajtów

Karta 500 gb na 30 dni to 10 zł w plusie a w play chyba tez tyle samo
W zeszłym roku potrzebowałem internet na wyjazd do przenośnego routera to za 400 gb w Plush dałem tylko 5 zł na pełne 30 dni, ale tam też już w tym roku zdrożało i bez dychy na 30’dni nie da rady. Na pocieszenie za te dychę dostaje się teraz jeszcze więcej internetu

- -

Za tę kartę z 32 TB trzeba co miesiąc płacić „abonamenty” No limit albo te terabajty przepadną

Rozwiązanie: prezent dla kogoś z rodziny kto będzie jej używać jako głównego numeru i mieć od groma internetu dopóki co miesiąc płaci za rozmowy

Utrzymywanie tych 32 TB kosztuje co najmniej tyle samo albo nawet więcej od dodatkowych 500 gb do 700 gb w ofercie No Limit którą każdemu (kto płaci co miesiąc za rozmowy nolimit) oferuje teraz Orange

Utrzymanie tych 500 gb do 700 gb jakie wpadają co miesiąc nie kosztuje zupełnie nic. Taka karta z 32 TB to dodatkowo co najmniej 950 zł więcej w sumie do wydania

-

W styczniu 2025 za 4 zł włączyłem sobie comiesięczne 500 gb
Teraz po podwyżkach za 4 zł extra miałbym tylko 250 gb

Nawet po podwyżkach nie widzę sensu inwestowania w kartę conajmniej 950 zł wliczając opłaty za utrzymanie by mieć tyle samo internetu co teraz (ale na innej karcie i jeszcze dbać by się nie wyłączył ani przez zaniedbanie nie przepadł, pilnować konkretnego dnia w kolejnych miesiącach w których ręcznie włączam te pakiety No limit na 7 dni) niż mam teraz płacąc tylko 4 zł miesięcznie więcej do najtańszego możliwego planu No limit

Orange free na kartę to plan do nielimitowanych rozmów do którego Orange dokłada terabajty internetu za symboliczną opłatę
 #1188314  autor: MariuszY
 24 lut 2025, 09:57
@OrangowyN - Ty ciągle o tym samym:
W styczniu 2025 za 4 zł włączyłem sobie comiesięczne 500 gb
Dobrze wiemy za jakie 4zł sobie to włączyłeś :lol: . To już się staje nudne, bo brzmisz jak reklama operatora i w kółko powtarzasz to samo.
@scisly może próbować scedować numer na kogoś komu potrzebne są terabajty (jemu nie są i mi też nie), bo ich utrzymanie wcale nie musi być takie kosztowne. Dla kogoś kto przepuści to w ciągu roku (a bywają i tacy) wydanie paru stów na odkup i utrzymanie numeru będzie całkiem niezłym interesem. No chyba, że ktoś chce co tydzień odpalać nowy numer. Wszystko jest kwestią potrzeb i możliwości. :smt006
  • Strona 654 z 683
  • 1
  • 652
  • 653
  • 654
  • 655
  • 656
  • 683
  • 1
  • 652
  • 653
  • 654