• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 7 z 18
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 18
 #784378  autor: Blank
 12 lut 2015, 17:32
Kilka informacji:

1. W przypadku migracji, nie ma potrzeby dokonania doladowania przed właczeniem RWK, aby bonus został wydłużony. Automatycznie, w chwili migracji do Orange Free, dostępna staje się odpowiednia "przegródka", w której znajduje się 0 Bajtów danych. Po uruchomieniu KWR, data ważności przegródki zostaje zmieniona, zaś data staje się aktywna w chwili dokonania doładowania.

Czyli:
- Migrujesz
- Aktywujesz Konto Ważne Rok
- Doładowujesz

2. W wypadku braku doładowania, dane w systemie "świrują". Nikt nie może być pewny, kiedy pakiet wygaśnie. Dlatego należy doładować konto (!) po wysłaniu SMSa przedłuzającego konto (albo bawić się w hazardzistę).

3. Nie jest tak, że gdyby Orange chciało, to by coś zmieniło. Koszty dokonania zmian w systemie są zbyt wysokie, aby dokonywać niektórych zmian. Dla przykładu, kolejne edycje kodów z Lionów i Laysów zostały umieszczone w różnych miejscach, gdyż taniej było dodać nowe saldo, niż zmodyfikować juz istniejące.

PS. Niniejsze informacje pochodza od pracownika Orange (Obsługi Klienta, a nie idiotów z salonów)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #784432  autor: a_lex
 12 lut 2015, 23:08
I to się zgadza z regulaminem.
Zgadza się też z tym, co pisze martin76, że może też być OK bez zasileń.
Dzięki za informacje :)
 #784445  autor: bazooka
 13 lut 2015, 07:01
divhashmorex pisze:Automatycznie, w chwili migracji do Orange Free, dostępna staje się odpowiednia "przegródka", w której znajduje się 0 Bajtów danych. Po uruchomieniu KWR, data ważności przegródki zostaje zmieniona, zaś data staje się aktywna w chwili dokonania doładowania.
Za 11 dni dokonam migracji jednego numeru i sprawdzę to.
Przy swoim, kilkanaście dni temu nie widziałem "przegródki".
divhashmorex pisze: Nie jest tak, że gdyby Orange chciało, to by coś zmieniło. Koszty dokonania zmian w systemie są zbyt wysokie, aby dokonywać niektórych zmian.
To akurat inna interpretacja mojego* przekonania, że Orange gra na dwa fronty, boi się stracić klientów dokonując niekorzystnych zmian przeciw klientowi.
To, że to zmiany to jakiś koszt jest na pewno tłumaczone każdemu pracownikowi Orange, ja sobie* spekuluję, że jest drugie dno, o których nawet sami dyrektorzy oddziałów w różnych rejonach Polski nie wiedzą.
*zwróć uwagę, że nie stwierdzam nic za pewniaka - nie wierzę nawet Twojemu źródłu z P.S., bo jeden pracownik BOK wie jedno i może przyjąć reklamację a drugi wie co innego i jej nie uznaje - czyżby inny kierownik na zmianie liczy koszty i decyduje kiedy mi uznać kiedy nie? Są jakieś limity zwrotów - ponownych aktywacji RWK dla tych co mieli stracić je bezpowrotnie? Zapytaj kolegi jak to funkcjonuje - zapewne poprzewraca oczami, bo nawet Jabczyński się gubi w zeznaniach a co dopiero szary pracownik BOK...
Poza tym pewne rzeczy mogła dokonać Pani w salonie od ręki, dzwoniąc do jakiejś wewnętrznej centrali dla salonów a BOK nie mógł - ciekawe? Dalej: jak to jest, że jeden salon wymieni SIMkę (wcale nie starą) za darmochę a inny już chce 25zł :?:
Wiem tylko jedno na podstawie jednej reklamacji, którą ciągnąłem kilka miechów i różni pracownicy odpisywali - dla pewnych spraw nie będzie jednoznacznego stanowiska, i wszystko nie jest ograniczone regulaminami. Orange zostawia sobie furtkę i zapewne przy każdej dziennej odprawie jest: "dziś - dzień dobroci dla zwierząt" a innego dnia: "tniemy koszty".
Ci co są w tej sieci i nie marudzą o każdą pierdółkę nie mają tak źle w tej Pomarańczy :)

@a_lex - czekam na Twój wpis w sobotę rano czy Twój pakiet na 2 dni znikł? :)
 #784456  autor: martin76
 13 lut 2015, 09:01
Obstawiam, ze nie zniknie, wg teorii sebusy "gry Orange na dwa fronty" i mojej "burdelu w ich systemie" ;)
Chyba, ze jest jeszcze jakas magiczna czynnosc, ktora wiekszosc zrobila, w tym ja (np doladowanie ze skarbonki), ktora przedluza rowniez bonus bez doladowania dkonta po RWK
 #784482  autor: a_lex
 13 lut 2015, 13:45
Rano nie, dopiero wieczorem będę miał czas i dostęp do komputera.
Też czekam co będzie :)
 #784495  autor: M4rio
 13 lut 2015, 15:16
Zeby dostac 30G bonusu to musze doladowac przez stronke O czy moge bezposrednio z banku?

TAG
 #784499  autor: darase
 13 lut 2015, 15:48
Można z Banku, tylko nie wiem czy w skarbonce też coś będzie.

eCoal i nie ma problemu :-)
 #784501  autor: Niezgodna7
 13 lut 2015, 15:51
M4. Doładuj z banku za 5zł.
Sprawdzisz czy wszystko okej, a później większą kwotą.
 #784512  autor: martin76
 13 lut 2015, 16:59
https://pliki.paytel.pl/doladowania_ora ... 012015.pdf

Banki z ktorych jest przyznawany bonus (kasa na skarbonke idzie z kazdego doladowania wlacznie ze zdrapkami i kodami terminalowymi) :
mBank, BPH Sez@m, MultiBank, Bank Pekao S.A., ING
Bank Śląski, Invest Bank, BOŚ Bank, WBS, Credit Agricole Bank Polska S.A., BNP Paribas, Bank Millennium, Getin Bank, Raiffeisen Bank, Eurobank, Deutsche Bank, Meritum Bank, Alior Bank, Sync (chodzi o T-Mobile uslugi Bankowe, PKO Bank Polski S.A., Bank Pocztowy S.A., BZWBK, Inteligo, BGŻ S.A., Banki Spółdzielcze oferujące usługę zasileń konta

Do tego www.facebook.com/orangepolska, www.blue.pl, www.doladuj.interia.pl, http://twojtelefon.onet.pl, http://www.doladowania.wp.pl, www.tutajdoladuj.pl, www.doladowania.pl,www.doladowania.orange.pl (w tym przypadku także doładowania punktami Payback)

oraz z
aplikacji mobilnych mPotwór i mPay
 #784520  autor: darase
 13 lut 2015, 17:25
MPotwór też? To jest szansa na dodatkowy bonus. :)

eCoal i nie ma problemu :-)
 #784682  autor: a_lex
 14 lut 2015, 13:29
Dziś mamy trzeci dzień a pakiet pozostał
Obrazek

Czyli nie trzeba mieć jakiegoś "pierwotnego" bonusa internetowego w chwili aktywacji RWK - wystarczy aktywować RWK i następnie zasilić, aby otrzymany bonus miał ważność zgodną z kontem głównym - tak jak pisał divhashmorex .
Sprawdzimy jeszcze jutro - o ile szwagier nie wykorzysta całości bonusa już dziś :)
 #784696  autor: bazooka
 14 lut 2015, 14:21
sebusy pisze:Twoje doładowanie przy Twojej sytuacji na koncie, nie da żadnej odpowiedzi na "moją logikę" - nic nie zmieni się za 2dni, gwarantuję
To, że nie zniknęło pokazuje nam jedynie, że nie ma żadnej logiki w tym przedłużaniu RWK i nikt nic nie wie jak będzie... mówią o tym dobitnie przykłady podawane przez kolegę @mi80:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 36#p783936
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 38#p783938
 #784704  autor: Blank
 14 lut 2015, 14:54
a_lex, i prawidłowo.

@sebusy, logika jest następująca:
- aktywujesz KWR, potem doładowujesz - nie będziesz mieć problemów.
- najpierw doładowujesz, potem aktywujesz KWR - bawisz się w hazardzistę. Albo ci się uda, albo nie.

W orange free na kartę NIE NALEŻY BAWIĆ się Kontem Ważnym Rok. Jeśli masz jeszcze pakiet, nie wysyłaj SMSa START na 8002, jeśli nie masz zamiaru niezwłocznie doładować. Inaczej prosisz się o problemy.
Po aktywacji/reaktywacji KWR w OFnK, ważność bonusu do momentu doladowania to loteria. Albo przepadnie, albo nie.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #784711  autor: Przemix
 14 lut 2015, 15:06
Nie chcę już tu wam motać, ale dodam od siebie, że jak parę lat temu weszło RWK, (z początku 2 lata ważności dawał sms) i wysłałem go w taryfie ofnk, bonus się przedłużył, jednak przepadł wraz z jego pierwotną ważnością. Oczywiście wszystko zostało zwrócone, a na blogu jabłczyńskiego roiło się od podobnych historii. Teraz doładowuję raz na rok a sms wysyłam losowo jak mi się przypomni i nie miałem jeszcze przypadku by bonus znikł.
 #784726  autor: bazooka
 14 lut 2015, 16:02
Gdzieś już ktoś pisał, tylko nie wiem gdzie to było, że wyjął po 1 roku tablet z szuflady, wysłał po RWK i znowu wyjął po roku, pakiet 1GB cały czas był dostępny...dlatego uważam, że ryzyko jest znikome, ale zawsze i trzeba się nastawić na ewentualną reklamację jeśli zależy nam na pakiecie ważnym jak najdłużej...a logiki brak.
@divhash - w takim razie ponawiam swoje pytanie - czy mam się czym martwić, jeśli zrobiłem tak:
- załadowałem za 5zł elektronicznie
- START na 8002
- doładowałem za 50zł punktami PAYBACK
OKey :?:
 #784735  autor: martin76
 14 lut 2015, 16:22
Tak to masz ok, bo doladowanie punktami PayBack jest traktowane jako normalne za gotowke (pkt sa przeliczane na zlotowki 100pkt=1zl), masz wszystkie bonusy z tym zwiazane (+10/30% na promo, kase na skarbonke + bonusy za doladowanie online).

Wiec wszysko zgodnie ze wskazowkami divhashmorex.
Sam smsem na RWK od ponad 2 lat przedluzam waznosc i bonusy na jednej karcie OFnK. Do dzis dziala i nic nie zniknelo.
 #784738  autor: bazooka
 14 lut 2015, 16:31
No właśnie to Ty pisałeś o tym, że cały czas przedłużasz...
To z tym, że bez doładowania może być problem to chyba jakiś pic...
Ale bądźmy szczerzy jeśli używamy tej karty to po roku zapewne doładowujemy, chyba, że leży w szafie :)
 #784739  autor: LOOPO
 14 lut 2015, 16:32
Ja doładowałem konto punktami payback w ubiegłym tygodniu i przez cały weekend nie chciało mi wydłużyć bonusa ale to był okres gdy coś grzebali na ich stronce. Dwa dni temu znowu wysłałem sms żeby wydłużyć i działa.
 #784743  autor: Blank
 14 lut 2015, 16:41
Wydaje mi się, że nie powinieneś mieć problemu, ale wysłałem mu esa i dam znać jak odpowie ;p
Tak w ogóle to nie wiedziałem nawet że można paybackiem kupować doładowanie :D

• Strona 7 z 18
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 18
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7