divhashmorex pisze:Automatycznie, w chwili migracji do Orange Free, dostępna staje się odpowiednia "przegródka", w której znajduje się 0 Bajtów danych. Po uruchomieniu KWR, data ważności przegródki zostaje zmieniona, zaś data staje się aktywna w chwili dokonania doładowania.
Za 11 dni dokonam migracji jednego numeru i sprawdzę to.
Przy swoim, kilkanaście dni temu nie widziałem "przegródki".
divhashmorex pisze: Nie jest tak, że gdyby Orange chciało, to by coś zmieniło. Koszty dokonania zmian w systemie są zbyt wysokie, aby dokonywać niektórych zmian.
To akurat inna interpretacja mojego* przekonania, że Orange gra na dwa fronty, boi się stracić klientów dokonując niekorzystnych zmian przeciw klientowi.
To, że to zmiany to jakiś koszt jest na pewno tłumaczone każdemu pracownikowi Orange, ja sobie* spekuluję, że jest drugie dno, o których nawet sami dyrektorzy oddziałów w różnych rejonach Polski nie wiedzą.
*zwróć uwagę, że nie stwierdzam nic za pewniaka - nie wierzę nawet Twojemu źródłu z P.S., bo jeden pracownik BOK wie jedno i może przyjąć reklamację a drugi wie co innego i jej nie uznaje - czyżby inny kierownik na zmianie liczy koszty i decyduje kiedy mi uznać kiedy nie? Są jakieś limity zwrotów - ponownych aktywacji RWK dla tych co mieli stracić je bezpowrotnie? Zapytaj kolegi jak to funkcjonuje - zapewne poprzewraca oczami, bo nawet Jabczyński się gubi w zeznaniach a co dopiero szary pracownik BOK...
Poza tym pewne rzeczy mogła dokonać Pani w salonie od ręki, dzwoniąc do jakiejś wewnętrznej centrali dla salonów a BOK nie mógł - ciekawe? Dalej: jak to jest, że jeden salon wymieni SIMkę (wcale nie starą) za darmochę a inny już chce 25zł

Wiem tylko jedno na podstawie jednej reklamacji, którą ciągnąłem kilka miechów i różni pracownicy odpisywali - dla pewnych spraw nie będzie jednoznacznego stanowiska, i wszystko nie jest ograniczone regulaminami. Orange zostawia sobie furtkę i zapewne przy każdej dziennej odprawie jest: "dziś - dzień dobroci dla zwierząt" a innego dnia: "tniemy koszty".
Ci co są w tej sieci i nie marudzą o każdą pierdółkę nie mają tak źle w tej Pomarańczy
@a_lex - czekam na Twój wpis w sobotę rano czy Twój pakiet na 2 dni znikł?