• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 6 z 18
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 18
 #783981  autor: Blank
 10 lut 2015, 20:38
Taka drobna informacja od znajomego z BOK Orange:

- Bonus danych w taryfie Orange Free na kartę zostanie przedłużony PO doladowaniu następującym już po aktywacji usługi "Dwa razy więcej w Orange - Konto ważne Rok". Sama aktywacja usługi (wysłanie SMS) nie przedłuza ważności bonusu.
- Reklamacja może zostać uznana tylko raz. Klienci mają być informowani o regulaminie i zasadach działania Konta Waznego Rok w Orange Free na kartę.

@edit: byla drobna edycja. Poprosił mnie o to bym nie pisał o Standardach Obsługi.

Tak więc panowie, lepiej ładować za 5 zł po aktywacji KWR.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #783993  autor: a_lex
 10 lut 2015, 21:04
I to by się zgadzało z regulaminem, który wyżej zacytowałem. Jeśli dobrze rozumiem, to włączenie RWK a potem doładowanie oznacza rok ważnosci bonusa?
 #784003  autor: mi80
 10 lut 2015, 21:42
a_lex pisze:To krótko żyjesz: blog.orange.pl/wojciechjabczynski/entry/kampania_i_bonusy_w_ofnk/

Pudło, od ponad 20 lat interesuję się komórkami. I dobrze wiem, że Jabczyński czasem bzdury pisze na swoim blogu. Przykład nietrafiony - poczytaj komentarze pod koniec strony, już 22.11.2011 wprowadzili w regulaminie wymóg doładowania po wydłużeniu bonusa. I zapis ten obowiązuje do dzisiaj.
 #784021  autor: a_lex
 10 lut 2015, 23:04
Tylko, że to nie było do Ciebie mi80, tylko do wcześniejszego posta tzn.
Otik pisze:mi nigdy nic nie wygasło przed terminem w OFNK
sorry, mój błąd, że jak zobaczyłem, że pojawił się w międzyczasie nowy post, to nie zedytowałem swojego wpisu - ale nie chciało mi się walczyć z nim w Operze Mini.
mi80 pisze:Przykład nietrafiony - poczytaj komentarze pod koniec strony, już 22.11.2011 wprowadzili w regulaminie wymóg doładowania po wydłużeniu bonusa. I zapis ten obowiązuje do dzisiaj.
Przykład jak najbardziej trafiony, bo miał stanowić zaprzeczenie tego "mi nigdy nic nie wygasło przed terminem w OFNK". A gdybyś przeczytał moje wcześniejsze wpisy, to zobaczyłbyś że piszę dokładnie to samo co Ty, powołując się na regulamin
a_lex pisze:wynika z niego [Regulaminu], że kolejne aktywacje promocji (wysyłanie SMSa START na 8002) nie przedłużają bonusa. Dopiero ważność nowych bonusów internetowych (czyli nowe doładowanie) zostaje przedłużona "zgodnie z okresem ważności konta ustawionym w chwili aktywacji Promocji". Przynajmniej ja tak rozumiem ten zapis.
 #784036  autor: martin76
 11 lut 2015, 00:44
mi80 pisze:....To co tu widzisz zawsze się wydłuża po wysłaniu smsa i wcale nie znaczy, że tyle ten pakiet będzie ważny. Mi wygasały bonusowe dane mimo odległego terminu jaki było widać.
Post nad moim screenem pokazuje, ze nie zawsze wydluza.

Ale w zwiazku z informacjami, ze ludzia gina pakiety to po wklepaniu START na 8002 warto doladowac 5 zl. Wtedy powinno dac 100%, ze przedluzy rowniez bonus danych, chociaz w systemach bilingowych Orange nic nie jest na 100% ;)
 #784051  autor: bazooka
 11 lut 2015, 06:48
Okey, czy według tej teorii - doładowanie w kolejności: najpierw za 5zł, by pojawił się jakikolwiek bonus internetowy, wysłanie START na 8002, a potem doładowanie właściwą kwotą spełnia wymogi regulaminowe :?:
Czy jeszcze raz potem za 5zł :?:
 #784057  autor: a_lex
 11 lut 2015, 08:06
Tak, jak ja rozumioem Regulamin Promocji ?Konto ważne rok w Orange na Kartę?

"13. W przypadku korzystania z oferty Orange Free na kartę, ważność bonusów internetowych
przyznawanych w ramach tej oferty po doładowaniu, zostaje przedłużona zgodnie z okresem ważności konta ustawionym w chwili aktywacji Promocji, jeśli doładowania te zostały dokonane po aktywacji Promocji."

to nie jest potrzebne to pierwsze doładowanie za 5 zł.
Czyli najpierw START na 8002, a później właściwe doładowanie.
Ale to tylko moja interpretacja, a jak jest naprawdę, to pewnie tak do końca nawet Orange nie wie :)
 #784058  autor: mi80
 11 lut 2015, 08:09
a_lex pisze:
mi80 pisze:Przykład nietrafiony - poczytaj komentarze pod koniec strony, już 22.11.2011 wprowadzili w regulaminie wymóg doładowania po wydłużeniu bonusa. I zapis ten obowiązuje do dzisiaj.
Przykład jak najbardziej trafiony, bo miał stanowić zaprzeczenie tego "mi nigdy nic nie wygasło przed terminem w OFNK". A gdybyś przeczytał moje wcześniejsze wpisy, to zobaczyłbyś że piszę dokładnie to samo co Ty, powołując się na regulamin
a_lex pisze:wynika z niego [Regulaminu], że kolejne aktywacje promocji (wysyłanie SMSa START na 8002) nie przedłużają bonusa. Dopiero ważność nowych bonusów internetowych (czyli nowe doładowanie) zostaje przedłużona "zgodnie z okresem ważności konta ustawionym w chwili aktywacji Promocji". Przynajmniej ja tak rozumiem ten zapis.
Pisząc bezpośrednio pod postem, bez cytowania, odpowiadasz wprost na ten post. Czyli wychodziło na to, że podważasz moją wersję. Tak to pełna zgoda.
 #784071  autor: bazooka
 11 lut 2015, 09:57
@a_lex - jeśli wlaśnie przeszedłeś do taryfy OFnK to nie masz żadnego konta bonusowego czy pakietowego. Musisz więc doładować cokolwiek by ono się pojawiło i byś miał co wydłużyć do roku :-)
 #784157  autor: a_lex
 11 lut 2015, 16:08
sebusy - jeśli to tak działa.
Ale ja to rozumiem tak, że ślesz START, masz rok ważności, a później doładowywujesz i "ważność bonusów internetowych przyznawanych w ramach tej oferty po doładowaniu, zostaje przedłużona zgodnie z okresem ważności konta ustawionym w chwili aktywacji Promocji, jeśli doładowania te zostały dokonane po aktywacji Promocji."
czyli przedłużona względem standardowej ważności bonusa np. 2 dni przy 5 zł.
To łatwo sprawdzić - przejść na OFnK, włączyć RWK i zasilić za 5. I patrzeć co będzie.
 #784225  autor: bazooka
 11 lut 2015, 21:22
No to sprawdź - dla mnie to nielogiczne i próbować nie mam zamiaru...zresztą teraz nie mogę już :P
Bonusu nie ma więc nie ma co przedłużać - dopiero jak jest to go się przedłuża, no ale spróbuj i rozwiej wątpliwości :)
 #784235  autor: a_lex
 11 lut 2015, 22:25
sebusy pisze:No to sprawdź - dla mnie to nielogiczne
proszę Cię ... Ty szukasz logiki w ofercie Orange na Kartę?
Dla mnie jedynym wyznacznikiem jest regulamin, tutaj niezbyt jasny - ja go rozumiem tak, jak napisałem.
Rzeczywiście 5 zł to niewielki koszt i spróbuję:
RWK włączyłem ze dwa dni temu, przed chwilą zasiliłem za 5,
dostałem SMSa o otrzymaniu dodatkowo 250 MB ważne 2 dni,
sprawdzenie na *101*01# daje "Pozostało Ci 401,2 darmowych MB z bonusu za doladowania i na start waznych do 10.02.2016r. oraz 50,6 MB w ramach Twojej kwoty na koncie glownym waznych do 09.02.2016r."
No i za dwa dni zobaczymy :)
 #784241  autor: bazooka
 11 lut 2015, 22:42
Nie możemy rozmawiać o logice, bo Ty nie rozumiesz o czym piszę :)
Czytaj jeszcze raz ten post:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 35#p784071
Co do czepiania się "logiki w Orange na kartę" to tłumaczyć może każdy po swojemu, ale jeśli masz gdzieś sieć, która nie chce zarobić, tzn tak Cię zachęcić i przekręcić by zarobić to ja chcę poznać taką sieć...:)
Tymczasem łączę przyjemne z pożytecznym w dualsimie - jak by co to pisz do mnie PW na pytanie z mojej stopki/podpisu :)

Twoje doładowanie przy Twojej sytuacji na koncie, nie da żadnej odpowiedzi na "moją logikę" - nic nie zmieni się za 2dni, gwarantuję, bo regulaminy O. są po to by w razie draki mogli Ci to zgodnie z regulaminem wyłączyć, ale nie zrobią tego, bo grają na dwa fronty - tak samo było z Laysami, czy Lionami, które dawały 5GB po przejściu do OFnK - czy gdzieś regulamin przewidywał taką sytuację? nie - ale gdyby chcieli to w ciągu 3+3 miesięcy (tyle chyba trwały dwie promocje?) mogli spokojnie taką możliwość wyłączyć - widać zysk był większy niż strata. Zysk był jednak jednocześnie nie-pomierzalny i w tym sęk...
Dziś wprowadzają pakiety 8GB w nju za 29zł a "więcej internetu" (10GB) kosztuje to samo - i szukaj człowieku, haczyka... :)
 #784244  autor: a_lex
 11 lut 2015, 23:02
Coś tam jednak zobaczymy - sprawdzimy, czy bonus
sebusy pisze:dopiero jak jest to go się przedłuża, no ale spróbuj i rozwiej wątpliwości :)
Nikt nie ma pewności, więc poczekajmy :)
Orange Online wygląda tak, jak poniżej.
Obrazek
 #784302  autor: as1as
 12 lut 2015, 10:40
Orange Ekspert pisze:Jeśli korzystasz z Orange Free na kartę i chciałbyś przedłużyć ważność zarówno konta głównego, jak i bonusu internetowego, to prosimy abyś w pierwej kolejności włączył promocję, wysyłając SMS o treści START pod numer 8002 a następnie doładował konto kanałem uprawniającym do otrzymania bonusu internetowego.
Temat z forum http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... postingbox

Pamiętać trzeba że promocja trwa do 31.12.2015
 #784313  autor: martin76
 12 lut 2015, 10:59
Ale z tego co nawet pisze ten ex-pert z orange, to to jest nielogiczne.
Mam bonus wazny jeszcze 5 dni, wysylam start na 8002, konto sie przedluza na rok a bonus nie (mimo ze w ich systemie data waznosci bonusu wynosi rok), doladowuje za 5 zl gdzie bonus przedluza o 2 dni. I co ?? Skad mam wiedziec ze bedzie to rok a nie 2 dni ?? Gdzie na to regulamin ??

System orange to najwiekszy bubel z jakim mialem doczynienia, na szczescie glownie dziala na korzysc klienta, tak przynajmniej bylo w moim przypadku, gdzie dostalem pomnazajace sie bonusy na promocyjne konto z waznoscia ponad 2 lata i moglem uruchomic gotowy do rozmow za 1zl a nie 150zl. Nie wspominajac ze ja startem na 8002 przedluzam bonus danych juz od ponad 2 lat bez jakiegokoliwiek doladowania i nic nie wygaslo mi. A ewidentnie jest to sprzeczne z ich regulaminem i opinia ex-perta orange ;)
 #784327  autor: a_lex
 12 lut 2015, 12:37
martin76 pisze: doladowuje za 5 zl gdzie bonus przedluza o 2 dni. I co ?? Skad mam wiedziec ze bedzie to rok a nie 2 dni ?? Gdzie na to regulamin ??
Tu http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 675699.pdf
Punkt 13
"13. W przypadku korzystania z oferty Orange Free na kartę, ważność bonusów internetowych
przyznawanych w ramach tej oferty po doładowaniu, zostaje przedłużona zgodnie z okresem ważności konta ustawionym w chwili aktywacji Promocji, jeśli doładowania te zostały dokonane po aktywacji Promocji."
 #784357  autor: martin76
 12 lut 2015, 15:11
A to przepraszam ;)

Co nie zmiania faktu, ze ja od ponad 2lat nie doladowalem konta, a bonusy nie zniknely. Chyba ze przelanie srodkow ze skarbonki na glowne ma taki sam skutek jak doladowanie ?? To wtedy by tlumaczylo czemu mi nie zniknely.
 #784367  autor: a_lex
 12 lut 2015, 16:44
martin76 pisze:ja od ponad 2lat nie doladowalem konta, a bonusy nie zniknely
I to jest jakaś konkretna wiadomość. Może jednak wystarczy wysłać START na 8002?
A ktoś się spotkał z tym, żeby bonus zniknął?

Ktoś kiedyś pisał na forum, że ważność środków bonusowych pokrywa się z ważnością Skarbonki - może to dlatego?
 #784368  autor: martin76
 12 lut 2015, 16:54
Ale w moim przypadku waznosc Skarbonki nigdy nie pokrywala sie z wartoscia bonusu w standardzie (czyli 90 i 150dni bo zawsze ladowalem za 50 lub 100 zl) i na odwrot. Zreszta Skarbonka co jakis czas cos od siebie dodaje i wtedy przedluza sie waznosc tych srodkow sama z siebie (dostajesz 0,01 zl za 90dni w promocji cos takiego przychodzi), wiec sama z siebie nie przepadnie chyba nigdy.

Moze rozwiazaniem jest wlaczenie na samym poczatku Skarbonki i tak jest to darmowa usluga, a za doladowanie 100 przez autoryzowane kanaly orange (strona, mpotwor, strony bankow) dostajemy 110zl od razu na konto i po chwili mozna przelac ze skarbonki 5 zl na glowne.
---------------
Edit:
Wlasnie sprawdzilem jedna z rezerwowych kart, ktora siedzi w notebooku z modemem od 4 lat:
Obrazek

Konto nie bylo doladowane, ani w zaden inny sposob zasilone od grudnia 2012, nie ma nic w Skarbonce (jest uaktywniona) wiec nie ma tez waznosci Skarbonki, przedluzane jest 2x do roku smsem START na 8002 i jak widac pakiet bonusowy na net jest caly czas aktywny.

Moze te doladowanie trzeba zrobic tylko raz po uzyciu RWK ??
  • Strona 6 z 18
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 18
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6