Dodatkowo Wielka Brytania wylatuje ze strefy UE zarówno dla połączeń międzynarodowych (będzie teraz 2,50 zł/min) jak i dla roamingu.
Podwyżka dla internetu poza pakietami jest ponad 100-krotna. Niestety te zmiany są bardzo negatywne dla konsumentów (zwłaszcza opłata za niewystarczającą aktywność).
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Moderator: Moderatorzy
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Ostatnio zmieniony 31 mar 2023, 16:56 przez fwitkowski17, łącznie zmieniany 1 raz.
koszalineo941268 pisze: ↑31 mar 2023, 15:15Skąd przekonanie, że awantura na forum ma moc sprawczą? Gdzie widzisz związek przyczynowo-skutkowy?
Bo przyznali się wtedy tutaj do błędu i opóźnili wprowadzenie zmian w cenniku. Obrazili się, ale od tamtego momentu ani razu nie naruszyli już tych przepisów.
@Karlos20 @Remington
Przepraszam, że tak długo nie odpowiadałam, ale mam jakiś dziwny problem ze stroną stat.gov.pl. Nie potrafię jej otworzyć. Pojawia się komunikat
Nie można nawiązać bezpiecznego połączenia: brak wspólnych algorytmów szyfrowania. Kod błędu: SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP.
Próbowałam na różnych przeglądarkach (Firefox, Opera, Internet Explorer). Wszędzie to samo. Żeby było śmieszniej, na inne strony GUS-u, np. eteryt.stat.gov.pl i portal.stat.gov.pl wchodzę bez żadnych problemów. Dzwoniłam nawet do GUS-u, ale tam nie zaobserwowali problemu. Widocznie coś jest u mnie źle. Musiałam skorzystać ze stron, nie do końca wiarygodnych, kopistów. Dlatego dane mogą nie być być w pełni precyzyjne i dokładne. Doprecyzuję do poniedziałku - 3 kwietnia 2023 - rano, jak będę miała dostęp do innych urządzeń Nieważne - do rzeczy.
Inflacja od stycznia 2014 do marca 2023:
- liczona procentem składanym według wskaźników mdm +44,38%
- liczona procentem składanym według wskaźników rdr + mdm (I kw. 2023) +43,00% (metoda bardziej zgodna z zaleceniami ekspertów od inflacji).
Podwyżka w Kluczu +157,89%.
Ładnie. Ponad 367% więcej niż wyniosła inflacja liczona w okresie od wprowadzenia stawki 0,19 zł.
Przepraszam, że tak długo nie odpowiadałam, ale mam jakiś dziwny problem ze stroną stat.gov.pl. Nie potrafię jej otworzyć. Pojawia się komunikat
Nie można nawiązać bezpiecznego połączenia: brak wspólnych algorytmów szyfrowania. Kod błędu: SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP.
Próbowałam na różnych przeglądarkach (Firefox, Opera, Internet Explorer). Wszędzie to samo. Żeby było śmieszniej, na inne strony GUS-u, np. eteryt.stat.gov.pl i portal.stat.gov.pl wchodzę bez żadnych problemów. Dzwoniłam nawet do GUS-u, ale tam nie zaobserwowali problemu. Widocznie coś jest u mnie źle. Musiałam skorzystać ze stron, nie do końca wiarygodnych, kopistów. Dlatego dane mogą nie być być w pełni precyzyjne i dokładne. Doprecyzuję do poniedziałku - 3 kwietnia 2023 - rano, jak będę miała dostęp do innych urządzeń Nieważne - do rzeczy.
Inflacja od stycznia 2014 do marca 2023:
- liczona procentem składanym według wskaźników mdm +44,38%
- liczona procentem składanym według wskaźników rdr + mdm (I kw. 2023) +43,00% (metoda bardziej zgodna z zaleceniami ekspertów od inflacji).
Podwyżka w Kluczu +157,89%.
Ładnie. Ponad 367% więcej niż wyniosła inflacja liczona w okresie od wprowadzenia stawki 0,19 zł.
No właśnie to miałem na myśli, tylko ująłem to nieco zwięźlej 

Oby Lyca Mobile nie wprowadziła Opłaty za utrzymanie numeru w sieci.
Widzę cenowo że Lyca Mobile od 1 maja będzie wygrywać cenowo z Klucz Mobile.
Ciekawe ile użytkowników ma Lyca a ile ma Klucz?
Widzę cenowo że Lyca Mobile od 1 maja będzie wygrywać cenowo z Klucz Mobile.
Ciekawe ile użytkowników ma Lyca a ile ma Klucz?
Tam jest zupełnie inna sytuacja. Lyca w najmniejszym stopniu z wszystkich MVNO korzysta z Plusa i nie jest taryfą w jego systemie. A skoro nie jest, to Plus nie będzie nawet miał jak tej opłaty pobrać.
No to moja krótka historia z kluczem dobiegnie końca. Na grubo. Darmo usunięte. Dociążenie dowalone do braku aktywności konta oraz opłata za rwk.
Dopiero teraz zauważyłem podwyżkę ceny za krajowy internet bez pakietów. Uwaga uwaga: było 10,43 zł za 1GB, będzie 0,12 zł za 100kB czyli 1.228,80 zł za GB!

Może się okazać, że minuta połączenia do Nowej Zelandii kosztuje taniej niż minuta internetu w fonie

Tak serio to takie kfiatki zasługują na zainteresowanie się prawodawcy, bo lichwiarskie procenty różnych "providentów" to przy tym pikuś. W praworządnym kraju cena, która nie odzwierciedla rzeczywistych kosztów usługodawcy byłaby prawnie zabroniona... W praworządnym...

@MariuszY
Gdyby wszedł przepis ograniczający stawki, podniósłby się wielki rwetes o zamachu na wolność prowadzenia działalności gospodarczej. W sumie... chyba słusznie.
W przypadku operatów zagranicznych, z krajów praworządnych, interweniowałyby ambasady.
PS. Stawka za 1 GB wzrosła o +11 781,40%.
Gdyby wszedł przepis ograniczający stawki, podniósłby się wielki rwetes o zamachu na wolność prowadzenia działalności gospodarczej. W sumie... chyba słusznie.
W przypadku operatów zagranicznych, z krajów praworządnych, interweniowałyby ambasady.
PS. Stawka za 1 GB wzrosła o +11 781,40%.
Drodzy, nie rozpędzajcie się. Operator zmienia stawkę za neta poza pakietami w kraju, w roamingu UE musi stosować stawkę te 10 zł z groszami za 1 GB.

W roamingu tak.
Ale z PL w PL już nie musi.
I o tą zmianę właśnie chodzi...
Większość właśnie w taki sposób może expresowo wyczyścić sobie konto
Ale z PL w PL już nie musi.
I o tą zmianę właśnie chodzi...
Większość właśnie w taki sposób może expresowo wyczyścić sobie konto
@surface123
Powszechnymi aktualizacjami lub łączeniami z serwerami systemowymi.
Powszechnymi aktualizacjami lub łączeniami z serwerami systemowymi.
W Plusie odpalenie promki 1500GB czy 2000GB daje lejek 32 kbps za 0 zł. Klucz z kolei ma 1 mbps lejka w pakietach "Klucz Mini" oraz "Giga Mega Klucz", no ale za to, trzeba zapłacić 
Informuje, że na Allegro można ponownie kupić ich startery (to nie jest reklama Remington).

Informuje, że na Allegro można ponownie kupić ich startery (to nie jest reklama Remington).