3 zł we wszystkich taryfach oprócz wRodzinie obowiązuje od ponad roku. Plus był pierwszy pod tym względem. Coraz bliżej obowiązku zwrotu środków z salda prepaid w razie rozwiązania umowy, więc zmienili mechanizm i podwyższyli kwotę.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Moderator: Moderatorzy
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Zwroty są od jakiegoś czasu - jedynie co trzeba pamiętać, że sam musisz o nie wystąpić i zabiorą 20 zł na "opłaty manipulacyjne". Po zmianach w przepisach pewnie zwrot będzie z automatu, ale opłata chyba pozostanie.
Ktoś już aktywował nową usługę RWK płatną 5zł? Czy środki są pobierane z konta głównego czy promocyjnego? Na forum Plusa konsultant twierdzi, że z głównego (nie wiem na jakiej podstawie, bo z regulaminu to nie wynika).
Tak przy okazji to dzisiaj są jakieś problemy z licznikiem promocji 4 doładowania i gratis, 3 numery i na żadnym odpowiedzi po smsie INFO
Tak przy okazji to dzisiaj są jakieś problemy z licznikiem promocji 4 doładowania i gratis, 3 numery i na żadnym odpowiedzi po smsie INFO
biala1991: pobierają z promocyjnego i / lub głównego. Potwierdzę to już na poziomie startera - 1 zł z głównego + 4 zł pakietu startowego.
Aktualizacja stanu doładowań z promki "4 doładowania i gratis" trwa w ciągu doby od zasilenia.
Aktualizacja stanu doładowań z promki "4 doładowania i gratis" trwa w ciągu doby od zasilenia.

Rozumiem, że po doładowaniu trzeba poczekać na aktualizację i bonus. Ja dostałam bonus a kiedy chciałam sprawdzić wyzerowanie licznika dostałam info, że to moje.. pierwsze doładowanie. Zaczęłam sprawdzać inne numery, które nawet nie były dzisiaj zasilane (więc nie miało co się zaktualizować) i po wysłaniu smsa INFO cisza, na żaden nie przyszła odpowiedź.
Na tych pozostałych numerach też wypada mi czwarte doładowanie gratis ale wobec powyższych problemów wątpię żebym je dostała, chyba zrezygnuję z zasilenia i wykupię RWK za środki z konta głównego zanim Plus je zajuma na opłatę za brak aktywności
Na tych pozostałych numerach też wypada mi czwarte doładowanie gratis ale wobec powyższych problemów wątpię żebym je dostała, chyba zrezygnuję z zasilenia i wykupię RWK za środki z konta głównego zanim Plus je zajuma na opłatę za brak aktywności

Jakby co do 4 lutego (zależnie od konkretniej godziny dopinającej 30 dób) jest ostatnia szansa aby doładować się za minimum 5 zł w ramach włączonej 5-go stycznia promocji RWK w Plushu, zachowując tą doładowaną kwotę i ją wydać na co chcemy. Jeśli się spóźnimy, wówczas pozostaje opcja odpłatna.

na szybko jakie sa aktualnie sposoby na RWK w elastycznej i plushu?
atlantydas:
> Elastyczna: SMS o treści 365 na 80009 za 29 zł z konta głównego
> Nowy Plush: kod *121*11*365# i za 5 zł z konta głównego lub promocyjnego kupujesz RWK.
> Elastyczna: SMS o treści 365 na 80009 za 29 zł z konta głównego
> Nowy Plush: kod *121*11*365# i za 5 zł z konta głównego lub promocyjnego kupujesz RWK.

Należy pamiętać, że od 7.02, nawet gdy wykupiło się RWK, to co miesiąc będzie pobierana dopłata do 5 zł (jeśli było wydane mniej).
neotele: jeśli stan konta spadnie do zera, to niech sobie z "powietrza" zabierają 

@Karlos20
Jasne. Tylko jaki sens ma płacenie 29 zł za numer tylko do odbioru/leżak?
Jeśli telefon ma być bierny lub leżakiem, to jedyną sensowną tu opcją, jest pokazanie środkowego palca sieci Plus, i przeniesienie numeru tam, gdzie nie ma takich chorych zasad (np. Fakt, a2m, virgin i i kilka innych pomniejszych).
Jasne. Tylko jaki sens ma płacenie 29 zł za numer tylko do odbioru/leżak?
Jeśli telefon ma być bierny lub leżakiem, to jedyną sensowną tu opcją, jest pokazanie środkowego palca sieci Plus, i przeniesienie numeru tam, gdzie nie ma takich chorych zasad (np. Fakt, a2m, virgin i i kilka innych pomniejszych).
U mnie ciągle problem z licznikiem doładowań, pokazuje o jedno zasilenie za dużo. Kilka dni temu dostałam gratis po czwartym doładowaniu, chciałam sprawdzić czy licznik się zresetował a sms INFO zwrócił, że Liczba moich doładowań to 1 a nie 0. Wczoraj zrobiłam doładowanie, które faktycznie było pierwszym po gratisie a INFO uparcie twierdzi, że to drugie. Dzisiaj, po drugim doładowaniu licznik pokazuje, że to trzecie więc po trzecim doładowaniu (które wg licznika będzie czwarte) powinien wpaść gratis
w co wątpię. Obawiam się, że nie otrzymam bonusa nawet po "prawdziwym" czwartym doładowaniu (bo wg licznika to będzie pierwsze). Dostał ktoś gratis przy takich błędnych wskazaniach?

neotele: dlatego warto wydać 10 zł i z Elastycznej zmigrować do Plusha, a po zmianie taryfy wykupić RWK. Jedyny minut tej operacji to brak kumulacji GB z doładowań, bo reszta pakietów i tak jest rozliczana osobno, w obu taryfach.

Komuś udało się uzyskać zwrot? Wysłałem @ z pytanie do bok ale odpisali żeby złożyć reklamacje. Ale na co, reklamacje na pytanie

Odpowiedzieli, że dokonują zwrotów w trybie reklamacyjnym. Co w tym śmiesznego?