Strona 2 z 3

Post:03 sie 2006, 10:36
autor: kamil1221
Jak to gdzieś napisałem - ROBICIE to na własną odpowiedzialność.
Ja tylko daje instrukcje - wy decydujecie czy zrobicie to.

Aha, co do zawieszania - starsze modele sagema korzystają z pamięci telefonu jak z pamięci RAM - im więcej jej tym telefon szybciej chodzi - zostaw sobie z 400 kb wolnego. [/

Post:14 sie 2006, 16:15
autor: ox1de
Przemek ja mam tak samo z my400x oddalem go na serwis raport byl taki ze wymiana mikrofonu i przeczyszczenie akcesoriow , po tygodniu znowu mi sie to zrobilo i mam tak samo jak ty juz 2 raz , juz niemam sily do tego telefonu 2tyg mialem w serwisie oddali mi na tydzien i znowu musze dac na gwar. nocomment

Post:16 gru 2006, 10:21
autor: marcin__93
hmmm, a wiecie jak w sagemie my401X z orange menue zmienic tapete w menu?? i ten niebieski kolor ktory pojawia sie w podmenue??

Post:16 gru 2006, 10:30
autor: kamil1221
Tego nie zmienisz.
Musiałbyś wiedzieć, który failed za to odpowiada i jak go poprawnie zmodyfikować.
Do tego trzeba dodać, że to soft orange i on jest zmieniony, co jest kolejną przeszkodą.

Post:25 lip 2007, 10:23
autor: Macio117
Działa to na My700X ?

Post:28 lip 2007, 14:11
autor: kamil1221
Spróbuj a się przekonasz - ja nie posiadam my700X i nic nie mogę powiedzieć.
Odrobina samodzielności !

Post:21 gru 2007, 11:47
autor: rapsodnigg
witam mam my600x i kabel usb czy da rade zrobic tak aby ten kabel dzialal jako com8, nie orjentuje sie w tej materii zabardzo poniewarz pierwszy raz mam stycznosc z usb do telefonu z takimi problemami,i jeszcze jedna sprawa czy istniej mozliwosc sprawdzenia numeru softu bez tego programu,bo mam telefon odkupiony z karta naprawy gdzie jest napisane iz zostal zmieniony soft(cos w tym stylu) i nigdzie numeru, ten z tylu numer nie ma juz chyba nic wspulnego z tym telefonem bo aktualizacja z planetsagem.com nic nie robi z tym telefonem.pozdrawiam i dzieki za odpowidz

Post:21 gru 2007, 13:00
autor: kamil1221
Co do numeru softa.
Wchodzisz w menu główne telefonu i przytrzymujesz * i pojawi się Hot-line menu.
Pierwsza opcja - wchodzisz w nią a następnie znowu pierwsza opcja - (ten trzeci ciąg znaków).

Owszem da się zrobić na COM 8 o ile nie jest on używany przez inny program... Jeśli chodzi konkretnie o program TelMen nie musi być to COM 8 tylko jakikolwiek od 1 do 9.
Po wyborze któregoś z COMów kliknij na Test connect.

Post:06 mar 2008, 21:23
autor: axen15
ej ziomek takis cwany to jak tego telmena zainstalowac bo cos slabo zadnej instalki tam nie ma

Post:06 mar 2008, 22:41
autor: kamil1221
Po pierwsze nie „ziomek” bo nie przypominam sobie byśmy przechodzili na Ty.
Po drugie nie cwany tylko lepiej obeznany od Ciebie.
Po trzecie i ostatnie… wchodzisz na stronę http://www.telmemplus.de/ klikasz w jedną z dwóch flag (Brytyjską bądź Niemiecką) – pojawi się Tobie okienko z kilkoma wersjami Tel’a na niebieski tle. Klikasz na wersje 3,7 i zaczyna się proces ściągania pliku.

Post:16 kwie 2008, 00:04
autor: ViPER
Witam.
Posiadam Sagem'a Myx6-2. Dawno dawno temu najprawdopodobniej zmieniłem kod aparatu (4 zera nie wchodzą)
Zakupiłem nowy numer i kiedy chcę włożyć kartę sim do aparatu to jestem proszony o wpisanie kodu pocztowego :)
Oczywiście nie znam go a więc telefon staje się bezużyteczny. Spędziłem na infolinii Orange prawie pół godziny i nikt nie był w stanie powiedzieć mi jak zresetować ten telefon do ustawień fabrycznych.
Mam więc pytanie czy istnieje jakaś możliwość dokonania tego za pomocą kodu serwisowego ect. ?
Nie posiadam kabla więc pewnie będzie problem.
Jeśli opisywany wyżej program umożliwia przywrócenie ustawień fabrycznych to chyba będę zmuszony do zakupu kabelka ale jeśli jest możliwość dokonania tego z klawiatury to byłoby super.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

EDIT:
Znalazłem
tutaj troche więcej informacji i mam kolejne pytania.
Czy odczytanie może nastąpić tylko przez irdę? BT będzie łatwiej znaleźć czy kupić. Jest też informacja, że modyfikacje softu mogą nie działać dla aparatów z Orange menu. Ja taki właśnie posiadam. Czy pomimo tego będzie możliwość odczytania kodu aparatu?

PS. Mam nadal nadzieję, że reset jest możliwy za pomocą jakiegoś kodu :)

Post:16 kwie 2008, 08:53
autor: kamil1221
A jak chcesz włączyć funkcję Bluetooth czy IrDA nie wchodząc w menu ?

Kabelek to jedyne rozwiązanie.

Jak wrócę ze szkoły jeszcze poszukam dalej może innej opcji.

Post:16 kwie 2008, 12:44
autor: ViPER
Być może nie wyraziem się w poprzednim poście precyzyjnie :)
Posiadam też sima z numerem na którym zakładałem kod telefonu a więc mam dostęp do pełnej funkcjonalności aparatu :)

Post:16 kwie 2008, 16:01
autor: kamil1221
No to do dzieała.

Post:16 kwie 2008, 22:30
autor: ViPER
Dzięki za pomoc. Wszystko poszło bez problemu :)