• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #818799  autor: amandril
 23 sie 2015, 12:01
Siemano, mam taki mały problem. Wczoraj dołączyłem do szczęśliwego grona posiadaczy pękniętych ekranów w galaxy s4. Czytałem na internecie, że jeżeli pękła sama szybka to koszt wymiana to około 150zł, a jeżeli wyświetlacz to koszta już nie są takie małe. Tutaj się nasuwa moje pytanie. Po pierwsze czy to prawda, że koszt szybki jest tak stosunkowo dosyć niski? Jak sprawdzić czy pękła sama szybka, czy wyświetlacz? Czy opłaca się w ogóle to wymieniać? Wszystko działa bez zarzutu, ale wygląda jak wygląda...
Z góry dzięki za odpowiedź.
 #818801  autor: Niezgodna7
 23 sie 2015, 12:22
tak, dość niski.
*
tak, tylko szybka - jeśli tam dotyk działa, a kolory nie fixują (ekran świeci prawidłowo)
**
jeśli pajęczyna nic Ci nie zasłania ważnego - może da radę z tym żyć?
a kto wie, może za dzień, tydzień - znów upadnie..
;-)

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #818802  autor: amandril
 23 sie 2015, 12:26
Trochę poczytałem na internecie i piszą, że jeżeli wymieni się szybkę w jakimś zwykłym serwisie to traci się gwarancję, to prawda? No i widzę, że mało kto się podejmuje wymiany samej szybki, bo jest to podobno bardzo ciężkie do zrobienia i jak się źle to zrobi to albo dotyk nie będzie łapał, albo będą pęcherzyki powietrza się robiły. Może wiesz ile mogą sobie za to zażyczyć w serwisie samsunga? Bo raczej pod gwarancję to nie podchodzi? :D
 #818806  autor: pakierhakierxd
 23 sie 2015, 12:59
Nie autoryzowana naprawa = utrata gw.Ale jest to na pewno o wiele tańsze.Producent zawsze dużo sobie życzy.

Pozdrawiam :)
 #818811  autor: amandril
 23 sie 2015, 13:12
A co z ta gwarancja? Jak myślicie warto spróbować? Jest w ogóle jakaś szansa, że przyjmą?