• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #822081  autor: anto 333
 08 wrz 2015, 15:53
Cześć,
mam sporo pytań odnośnie złącz MHL. Dopiero wchodzę w ten temat, więc będę wdzięczna za pomoc.

1. Czy istnieje przejściówka MHL3.0 z możliwością podłączenia jednocześnie TV oraz urządzeń USB, a jeśli tak to ile kosztują przykładowe

2. Czy istnieje przejściówka MHL3.0 z możliwością podłączenia telefonu do więcej niż 1 telewizora/monitora, a jeśli tak to ile kosztują przykładowe

3. Czy istnieje coś takiego jak kabel MHL (na razie wiem tylko o przejściówkach MHL z telefonicznego złącza USB do kabla HDMI), a jeśli tak to:

3.1. czy najnowsze telewizory mają taką wtyczkę MHL, tzn. że można taki "kabel MHL" prosto do TV wsadzić, bez przejściówek
3.2. czy istnieją jakieś przejściówki MHL do telefonu, żeby telefon mógł się do takiego "kabla MHL" podłączyć

4. Czy telefon ze starszym złączem da się podłączyć do nowszej przejściówki MHL i czy coś zadziała?

4.1. czy telefon ze złączem MHL 1.2 (Samsung Mega 6.3) można podłączyć do TV/monitora przez przejściówkę MHL2.0? a może przez przejściówkę MHL3.0 albo nawet superMHL?
4.2. czy telefon ze złączem MHL 2.0 (Samsung Mega 2) można podłączyć do TV/monitora przez przejściówkę MHL3.0? a może nawet przez przejściówkę superMHL?
4.3. czy telefon ze złączem MHL 3.0 (Note 4) można podłączyć do TV/monitora przez przejściówkę superMHL (o ile takie już są na rynku)?
4.4. Tzn. jak nawet da radę podłączyć telefon MHL2.0 przez przejściówkę MHL3.0, to czy benefity tej nowszej przejściówki zadziałają w starym telefonie?

5. Na ile te wersje MHL są kompatybilne ze starszymi wersjami MHL, tzn. co nowszego można podłączyć do czego starszego:

5.1. np. czy telefon ze starszym MHL można podłączyć do nowszej przejściówki MHL, czy na odwrót
5.2. albo czy telefon ze starszym MHL można podłączyć do nowszego telewizora MHL czy na odwrót

Wiem, że jest tego dużo dlatego ogromne dzięki za wszystkie odpowiedzi! :)
Pozdrawiam