• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #737302  autor: Ventussi
 02 sie 2014, 23:36
Od nowości praktycznie mam tak, że czasem tak się zdarzy, że jak ktoś do mnie dzwoni, to czujnik zbliżeniowy jakby nie zawsze reaguje. Tzn. przez większość czasu jest ok, ale raz na jakiś czas się zdarzy, że ekran nie zgaśnie. I wtedy uchem przerywam rozmowę niechcący. Mam wrażenie, że dzieje się tak wtedy, gdy mam kilka aplikacji uruchomionych naraz. Wtedy jakby RAMu brakowało, żeby czujnik uruchomić. Możliwe to jest?

W menu serwisowym *#0*# czujnik działa zupełnie normalnie. Przechodzi wszystkie testy. W CPU-Z też nie ma problemu. Jest na to jakaś rada? Ktoś tak może się z podobnym przypadkiem zetknął?

#737320  autor: KA
 03 sie 2014, 08:30
Tak, możliwe - nie daje rady. Ciesz się, że udaje Ci się odebrać połączenie - mnie w pierwszym, jedynym i ostatnim androidzie jaki miałem w życiu nawet to się często nie udawało...

#737353  autor: Ventussi
 03 sie 2014, 11:49
Widzę, że masz Lumię. Jak Ci działa w porównaniu do androida? Pytam, bo sam czasem mam ochotę się tego pozbyć na rzecz czegoś z Windowsem.

#737425  autor: KA
 03 sie 2014, 16:19
Ogólnie działa tak, że radzę Ci pozbyć się "tego czegoś" jak najszybciej i przesiąść nawet na najprostszą L520. Tel z systemem WP działa płynnie każdy, nawet najtańszy. Android z najwyższej półki może (choć nie musi, szczególnie po pewnym czasie) działać przyzwoicie lub dość dobrze. Oczywiście W Androidzie jest więcej aplikacji, jednak zdecydowaną większość potrzebnych dla zwykłych użytkowników znajdziesz także na WP plus wiele, wiele innych. Android jest najlepszym systemem dla maniaków lubiących modyfikacje i zabawę telefonem, a nie korzystanie z niego, bo korzystanie nawet z najprostszych funkcji w androidach z niższej lub średniej półki wymaga cierpliwości świętego. Jeśli upierałbyś się na budżetowego androida, to najlepiej LG lub Sony, nigdy Samsung (z powodu ciężkiej nakładki).
To taki skrót z punktu widzenia kogoś, kto ponad wszystko w telefonie stawia płynność działania, brak lagów i resetów. Są jeszcze inne godne polecenia systemy. Jeśli nie chcesz iPhona, to pomyśl o BlackBerry, np. Z10.

#760678  autor: waleed345
 05 lis 2014, 06:24
Samsung z tymi parametrami będzie "mułem": lagi, resety, tabletki uspokajające.
W tej kasie popatrz lepiej na jakieś LG, najlepiej L9 II lub L90 - będą działać sprawniej. Chyba, że Ace3 w wersji z LTE - działa podobno lepiej. Jednak biorąc low-enda zawsze lepiej brać LG (lżejsza, mniej wymagająca nakładka).