DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #1181171  autor: 7sekund
 12 paź 2024, 22:15
Witam,

chciałbym zapytać o resetowanie ustawień fabrycznych w telefonie Samsung.
Chodzi o to, że jak kliknę resetowanie danych fabrycznych, to pojawia się komunikat:
"Z telefonu zostaną usunięte wszystkie dane, w tym: Konto Google, Dane systemu i aplikacji, Ustawienia, Pobrane aplikacje, Muzyka, Obrazy,, Wszystkie dane innych użytkowników, Aplikacje i zawartość dostawcy usług, (...)" A dalej są wymienione aplikacje, które zostaną odinstalowane z telefonu, takie jak: Dyktafon, Kalendarz, Kalkulator, Zdjęcia, a nawet Zegar. No i duża część, jak nie wszystkie aplikacje Samsunga.
Nie wiem więc, jak rozumieć to resetowanie ustawień fabrycznych ? Czy po tej operacji będzie można ponownie normalnie użytkować telefon, skoro duża część aplikacji, nawet tych firmowych zostanie odinstalowana ?
 #1181177  autor: forum_tg
 13 paź 2024, 10:57
Na wielu Samsungach przywracałem ustawienia, czy też hard reset i nigdy problemu nie było.
 #1181180  autor: 7sekund
 13 paź 2024, 12:08
Właśnie chodzi o tzw. hard reset, tylko jak wtedy będzie można używać telefonu, kiedy wszystkie aplikacje Samsunga zostaną odinstalowane, a także m.in. Zegar, Kalendarz, Dyktafon itd. ?
 #1181185  autor: forum_tg
 13 paź 2024, 13:52
Będą ponownie po uruchomieniu
Software telefonu ma to w sobie "zaszyte"
 #1181187  autor: kszaq
 13 paź 2024, 14:17
Te aplikacje zostaną zainstalowane automatycznie po resecie.

Jedna rada: dobrze, by przed wykonaniem resetu usunąć z telefonu konto Google i Samsung, w przeciwnym razie po resecie będzie konieczność podania danych do tych kont, aby uruchomić telefon (tzw. FRP lock).
 #1181188  autor: 7sekund
 13 paź 2024, 14:21
Aha, teraz rozumiem.
Konta Google usunąłem, a tego od Samsunga nie miałem, także powinno zadziałać . :-)
Dzięki za podpowiedzi i w takim razie zaraz zrobię ten reset.
--------------------------------------------
Właśnie skończyłem resetowanie i rzeczywiście te wszystkie aplikacje zostały odinstalowane, ale zostały pobrane automatycznie po wykryciu sieci i wszystko jest jak od nowości.:-)

Dzięki wszystkim za podpowiedzi, bo zmotywowały mnie do zrobienia tego resetu :-)