DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #1179339  autor: 7sekund
 15 wrz 2024, 18:24
Cześć

chciałem zapytać w sprawie Samsunga M34 5G.

1. Czy można jakimś sposobem samemu zmniejszyć głośność powiadomień ?
Problem polega na tym, że ten telefon ogólnie jest strasznie głośny i jak dam głośność powiadomień na najbliższy wyciszeniu szczebelek, to już dźwięk jest bardzo głośny, natomiast gdybym nastawił tę głośność na maksa, to uszy chce rozerwać. Coś jest nie tak z tymi dźwiękami. Czy da się to jakoś samemu wyregulować ?

2. Drugą sprawą jest fakt, że podczas pisania na klawiaturze np. SMSa, dość często podwaja mi literki mimo, że ja wcale nie przytrzymuję dłużej klawiszy. Naciskam zawsze tak samo długo i dotyczy to dowolnych liter, znaków itp. Pisanie tekstów w ten sposób, że ciągle muszę poprawiać, albo usuwać podwójne litery jest bardzo uciążliwe. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, bo telefon jest nowiutki i tak było od początku. Czy to można jakoś zmienić/ustawić, żeby nie podwajało mi liter ? Czy może wymaga to oddania do serwisu ?

3. Trzecią sprawą jest bateria. Niby 6000mAh, ale telefon z ledwością trzyma dłużej niż 24 godziny przy zwykłym użytkowaniu, wcale nie takim intensywnym. Włączoną mam maksymalną ochronę baterii i ładowanie kończy się na 80%, a włączam do ładowania jak jest poniżej 20%, ale mimo to wdaje mi się, że nowy telefon powinien przy takim użytkowaniu spokojnie 2 dni z kawałkiem wytrzymać z taką baterią, ponieważ dla porównania, mój poprzedni telefon z baterią 5000mAh, po 3 latach używania, spokojnie wytrzymywał ponad 2 do nawet 3 dni. Więc dlaczego nowy z większą baterią wytrzymuje ledwie 24 h ? Czy ta bateria kwalifikowała by się do wymiany na gwarancji w serwisie Samsunga ?

Bardzo proszę o pomoc i podpowiedź, co mogę z tym zrobić.