Telekomunikacja jak na dłoni
Wiadomości Znamy polską cenę Nokii 808 PureView

Znamy polską cenę Nokii 808 PureView

LuiN 11 Czerwca 2012 18:30

0 0
nokia 808 pureview Sieć sklepów RTV-Euro-AGD rozpoczęła przedsprzedaż smartfonu Nokia 808 PureView. Jaka jest polska cena smartfonu z aparatem fotograficznym 41 Mpix?

Cena ustalona została na 2699 zł. Za te pieniądze dostajemy więcej niż przyzwoity smartfon i wybitne funkcje fotograficzne. Szerzej o Nokii 808 PureView pisaliśmy w tej wiadomości.

Zobacz: inne filmy z kategorii Reklamy


Zobacz: dane techniczne i zdjęcia telefonu w katalogu.




Źródło tekstu: RTV-Euro-AGD     

Dodaj do:
w sumie: 75
  • 0

    65.  2012-06-12 13:55:28

    @64 mniej więcej. Tylko ten "procesor" AMD to najprawdopodobniej kilka urządzeń w jednej obudowie a nie jeden uniwersalny procesor który robi i za grafikę, i za procesor.

  • 0

    66. ~ashan  2012-06-12 13:57:20  host: ecf114.internetdsl.tpnet.pl

    za 1000 zł macie SGS II

  • 0

    67.  2012-06-12 14:19:05

    @66 nawet i taniej da radę wyrwać. Ale SGS II nie każdemu musi pasować, i nawet stara N8 w wielu kwestiach góruje nad nim.

  • 0

    68. ~Plum1973  2012-06-12 14:59:52  host: apn-95-41-109-204.dynamic.gprs.plus.pl

    Maniek i dlaczego piszesz że Nokia PureView ma dwie karty graficznej ? Jedna zajmuje się wyświetlaniem obrazu na monitorze - a druga co robi ? Obsługuje na bieżąco kamerę ?

  • 0

    69. ~Plum1973  2012-06-12 15:10:28  host: apn-95-41-109-204.dynamic.gprs.plus.pl

    Znalazłem coś o kamerze w Nokii PureView : It features a 41 megapixel 1/1.2" sensor and a high resolution f/2.4 Zeiss all-aspherical 1-group lens.

  • 0

    70.  2012-06-12 15:41:11

    @68 jedna jest od obsługi systemu a druga od obsługi aparatu i uruchamia się wtedy kiedy jest taka potrzeba. Rozwiązanie od dawna stosowane w laptopach w celu optymalizacji poboru energii.

  • 2

    71. ~Adam  2012-06-12 16:52:38  host: 87-205-6-201.ip.netia.com.pl

    Ja się przyznam że miałem SGS2. Chciałem spróbować i zobaczyć na własnej skórze. Na całe szczęście nie sprzedałem od razu n8. Po dwóch tygodniach który sprzedałem ? SGS2. Na + n8: dużo lepsza bateria a raczej system który nie potrzebuje 10 rdzeni do płynnej obsługi, duuuuuuużo lepsza czułość wifi (korzystam z voipa przez wifi i było to strasznie uciążliwe)no i ten aparat !! tego nie mogłem zaakceptować. Z mniejszych dupereli których nie używam często lub są mało istotne to hdmi, usb otg, jednak lepsza jakość dźwięku na słuchawkach oraz poręczniejszy w ręce. Wróciłem do n8 i ani jedna rzecz (no może ta płynność przeglądarki w sgs2) nie pozwoliła mi zostawić sgs. Także ja już to przerabiałem i trzeba jednak popatrzeć czego się oczekuje od telefonu.

  • 1

    72.  2012-06-12 21:41:37

    N808 od topowych urządzeń odstaje jedynie rozdzielczością ekranu, która wcale nie musi być wadą, bo im większa rozdzielczość tym mniejsze ikony, a nie każdy to lubi. Poza tym Symbian Belle nie wymaga extra pojemnej baterii, dwurdzeniowego procesora czy jakiejś zaawansowanej grafiki, jest na tyle dobrze napisany, że po prostu nie musi. Nawet Android nie wykorzystuje obecnie dobrze mocy dwóch rdzeni, nie mówiąc o czterech ani o aplikacjach. Powyższe argumenty można więc włożyć do bajek z gimbazy. Dlatego ośmielam się twierdzić, że (poza rozdzielczością) N808 dorównuje wszystkim topowym urządzeniom na rynku, a miażdży je aparatem i to w sposób wręcz ośmieszający - wybór jest więc prosty. Pamiętajcie, że to cena przedsprzedażowa dla jeleni, u porządnych i sprawdzonych dystrybutorów wystartuje z poziomu 200-300 mniej i wkrótce powinna spaść do rozsądnego poziomu około 2 tys.

  • 0

    73.  2012-06-13 00:26:02

    @72 Z jednym się nie zgodzę. W tym wypadku wymaga zaawansowanej grafiki do obsługi modułu fotograficznego. I ma ją.

  • 0

    74. ~Kaprys  2012-06-13 07:32:52  host: 088156029016.olsztyn.vectranet.pl

    Patrzcie państwo. SGS mi padł. Dałem na gwarancję, może się nie dopatrzą CM9. Padł tak dokładnie, że domowym sposobem (adb) ni chuchu. To sobie włożyłem kartę do SE c702 aby zapewnić werbalny kontakt, i o dziwo mi styka, skoro ładuję raz na 4-5 dni. A aparat foto mam jakiś tam 14mpix, i też tam raz na miesiąc użyję. Foty jak żyleta, nie robię zdjęć makro np. jąder komara, zatem styka. Do netu mam laptopa z obsługą wszelkich udziwnień wstawianych na strony, więc? A jak jestem poza domem, nie mam czasu na płynięcie na fali netu, czy tam serfowanie, jak to się pisze po polsku. Jedyne co zabrakło mi nawigacji na większym ekranie. Nie. Nie kupiłem navi z Biedronki, użyłem map Nokii na starej n82, i dojechałem gdzie trzeba. Można? Można.

  • 0

    75. ~Kaprys  2012-06-13 07:48:19  host: 088156029016.olsztyn.vectranet.pl

    A za 2,5 klocka kupiłem sobie samochód. Klima, elektryka, i te wszystkie inne bzdety z full wyposażenia. Na domiar złego, to wszystko działa, i wygodnie mnie dowozi gdzie chcę i to tanio, bo na gazie sekwencji. Ale nie hejtuję was broń Boże. Bo jakie kto ma priorytety przecież. Można autobusem/tramwajem/pociągiem rzucić lans na wypas smartfona, a jednocześnie moknąc na przystanku w deszczu x minut. Można. Można olać te rozkłady i bilety, i jechać kiedy się spodoba. Różne są gusta. Inna sprawa, gdy stać na wszystko, kierując dla przykładu Lexusem klikając w Iphone setnej generacji, ale takich osób na telepolis raczej nie ma, a nawet nie mają o tym portalu pojęcia. Tak więc, punkt widzenia zależy od punktu i wygody siedzenia. Prawda?

  • 0

    76. ~Kaprys  2012-06-13 07:57:00  host: 088156029016.olsztyn.vectranet.pl

    Jeszcze. Gdybym miał hajsu jak deszczówki po burzy, to kupiłbym co mi się wizualnie podoba. Nie pasi? Nie szkodzi, kupuję coś innego, coś, co jest trendy. To mi też nie pasuje. Ale szybki wgląd w wyposażenie moich znajomych. Będę lepszy, zagnę ich. Ale to też nie to. Ale kij, będę tego używał, bo widzę ich wzrok, ta zazdrość. Yeah, jestem najlepszy ;] ;] ;]

  • 0

    77.  2012-06-13 09:05:49

    @Kaprys ale tak w ogóle to o co Ci chodzi? Tu w większości siedzą pasjonaci. Nie oznacza to, że wszyscy mają tutaj wypasione telefony. Powiedziałbym, że jest wręcz przeciwnie. Co nie oznacza, że ludzie nie mają prawa się interesować nawet tymi drogimi telefonami. Czy jeśli ktoś fascynuje się samochodami to oznacza, że jeździ jakimś drogim i wypasionym? No nie wydaje mi się.

  • 0

    78.  2012-06-13 14:16:05

    jest takie powiedzenie: "Krytyk filmowy nie musi robić filmów by móc je oceniać" :D

  • 0

    79. ~  2012-06-13 15:58:24  host: 178.219.120.38

    kto zechce nokie ?? skoro w tej samej cenie nawet TAŃSZY JEST SAMSUNG GALAXY S 3 po co komu te 41mpx ?? każdy wie ze samsung ma 8 i jest jednym z najlepszych aparatów

  • 0

    80.  2012-06-13 16:31:13

    @79 taa jednym z najlepszych ale do N8 nadal mu nieco brakuje.

  • 0

    81. ~Jaro070  2012-06-13 19:36:35  host: public94968.xdsl.centertel.pl

    W Pakistanie kosztuje 607 dolarów.

  • 0

    82. ~  2012-06-13 21:49:49  host: 89-68-145-77.dynamic.chello.pl

    bredzisz z tymi dwoma gpu - dedykowany układ przetwarzający współpracujący z matryca to nie GPU

  • 0

    83. ~  2012-06-14 00:49:52  host: 87-205-142-5.adsl.inetia.pl

    Macie finalne foty zrobione przez przeciętnego usera http://www.esato.com/phonephotos/cam/nokia/808_pureview/20120525 0033Qszrsg.jpg http://www.esato.com/phonephotos/cam/nokia/808_pureview/20120525 0034T6AITa.jpg http://www.esato.com/phonephotos/cam/nokia/808_pureview/20120613 02350gdIe0.jpg

  • 0

    84.  2012-06-14 07:19:13

    LOL, z takim systemem i po takim czasie jest ta premiera, że powinna max kosztować 2tys, żeby stanowić zagrożenie dla innych highendów.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-162-168-187.compute-1.amazonaws.com


Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.