Telekomunikacja jak na dłoni
Wiadomości PureView z Nokii 808 z nagrodą TIPA

PureView z Nokii 808 z nagrodą TIPA

Q! 25 Kwietnia 2012 08:37

0 0

nokia 808 pureviewTechnologia PureView, zastosowana w Nokii 808, otrzymała nagrodę TIPA 2012 za najbardziej innowacyjne możliwości fotograficzne.

Organizacja TIPA (Technical Image Press Association), największe w Europie stowarzyszenie prasowe zajmujące się fotografią i przetwarzaniem obrazów, przyznała zastosowanej w Nokii 808 technologii PureView nagrodę zarówno za wielkość matrycy (1/1.2"), jak i jej rozdzielczość (41 Mpix).




Przypomnijmy, że Nokia 808 PureView dostępna ma być w Europie już od maja. Już teraz można składać na nią zamówienia w przedsprzedaży we Włoszech - jej cena to 599 euro. Więcej o tym pisaliśmy w tej wiadomości.

Zobacz: dane techniczne i zdjęcia telefonu w katalogu.

Źródło tekstu: TIPA, wł     

Dodaj do:
w sumie: 16
  • 1

    1. ~Chłopak z wioski  2012-04-25 08:55:29  host: ip-78-30-111-135.free.aero2.net.pl

    SGS III niedorówuje tej Nokii do pięt.

  • 0

    2. ~Nokijna Malantaja  2012-04-25 09:02:16  host: 94.75.84.90

    2371 zł za taki telefon...

  • 0

    3. ~Misiek  2012-04-25 09:08:43  host: 89-72-108-255.dynamic.chello.pl

    Może napiszecie o obniżeniu ratingu papierów Nokii do poziomu BB+ czyli śmieciowego. W sumie ważna informacja http://www.pb.pl/2597890,46108,fitch-ja-dobil-a-kto-uratuje-br

  • 0

    4. ~Chłopak z wioski  2012-04-25 09:11:49  host: ip-78-30-111-135.free.aero2.net.pl

    3, a co cię ratingi Nokii obchodzą? Czy Nokia pilnuje twego śmieciowego interesu też? Nie! Więc wyjazd.

  • -1

    5. ~Applesson  2012-04-25 09:13:31  host: exit2.ipredator.se

    Phi, muj Ajfon for es robi znacznie lepże zdięcia niż ta cała Nokja z Flandrii. Myślom że tak faiansiarski aparat pomorże im wrucić na top.

  • 0

    6. ~Chłopak z wioski  2012-04-25 09:24:14  host: ip-78-30-121-130.free.aero2.net.pl

    5, nie wziąłeś pod uwagę, że większość produktów Apple, jest dostępna tylko dla elity, gdyż cena jest nie mała.

  • 0

    7. ~Misiek  2012-04-25 09:32:45  host: 89-72-108-255.dynamic.chello.pl

    @chłopak z wioski - bardzo słuszny nick, doskonale oddaje to, co wiesz na ten temat. Apple jest jedną z tańszych firm w tym segmencie. Smartfony i tablety Samsunga oraz Motoroli są droższe i lepsze. Informacja o obniżeniu ratingu jest bardzo ważna bo przekłada się na opinie inwestorów. Poczytaj o giełdzie papierów wartościowych a potem się wypowiadaj.

  • 0

    8. ~  2012-04-25 09:52:56  host: p20-11.opera-mini.net

    ja tam wolę lowendy nokii, mają dobry zasieng i są odporne na upadki

  • 0

    9. ~  2012-04-25 10:02:35  host: z16-07.opera-mini.net

    8). Ty też masz niezły zasięg i jak widać nie jesteś odporny na upadki :-p

  • 0

    10. ~xpat  2012-04-25 10:33:36  host: ccb43.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Misiek a powiedz co maja wyniki nokii do telefonu. Bo za bardzo nie widze zwiazku. To tak jakbys mial sgsII a w kieszeni pusto. Akurat twoje typy co do telefonow sa slabe. Nie wiem czym sie wyrozniaja wedlug ciebie telefony samnunga czy motoroli. Samsung na pewno plastikiem a motorola?

  • 0

    11. ~Misiek  2012-04-25 10:42:11  host: 89-72-108-255.dynamic.chello.pl

    Mam Droida2 w Verizonie, korzystam gdy jestem w USA. Mam porównanie z iPhonem, na korzyść Motoroli. Sprzętowa klawiatura, bardzo dobra praca systemu i aplikacji. Jest tylko jedna różnica - ja nie potrzebuję pierdyliarda gierek, zainstalowałem potrzebne aplikacje i działa świetnie. Wybrałbym SGS2 albo właśnie Droida2, iPhone jest o wiele gorzej wykonany, w porównaniu do Droida ma same wady. Nokii w ogóle nie liczę.

  • 0

    12. ~Sztywny  2012-04-25 11:02:16  host: 20.133.40.85

    xpat weź do ręki Wave'a 3 i powiedz że jest z plastiku... Ile ludzi tyle bajek, każdy ma swoją ulubioną. Tylko dzieci w przedszkolu kłócą się która jest lepsza, ładniejsza etc. Ja tam do Wave nie mam zastrzeżeń, SGS II mimo że z "plastiku" jak piszesz jest bardzo lekki, no i co z tego. Zawsze są +/- takiej a nie innej technologi/konstrukcji może należałoby pomyśleć dlaczego akurat tak Samsung to zrobił, może żeby było taniej, ale wykonać obudowę żeby upchać więcej/drożej do środka ale w całości żeby cena urządzenia nie była kosmiczna...? Jak patrzę na słuchawki Samsunga to bardzo idą do przodu z rozwojem, natomiast jabłko w sumie niczym nie zachwyca, wczoraj kolega nabył ipad'a teraz, żeby być w pełni mobilny etc. musi dokupić cały zestaw peryferiów... hymmm sorry ale taka polityka dojenia enduser'a jakoś mi do gustu nie przypadła. To tak jak sprzedawać super auto bez kół.

  • 0

    13. ~Lolek  2012-04-25 13:49:42  host: 212.160.172.70

    Zgadzam sie z sztywnym co do idiotycznej polityki apple...Co do nokii...hmmm gadajcie co chcecie nagroda jest? jest ! Aparat najlepszy w telefonie kom jest ? jest! więc tego sie trzymajcie i nie porównójcie nlow-endowego (juz) gsII bo dopoki nie wyjdzie 3 hłałejek go zjada a już wgl xperia s. Więc sory winetu ale napewno nie bede zachwalał gsII bo gdyby nie kilka gram to pewnie ten plasticzek opadał by na ziemie jak piórko...TRAGEDIA -WYKONANIE gdyby nie wyświetlacz i duo core czy jak oni sohbie pisza w speckach to ten telefon nie wygryzł by hd2;)

  • 0

    14. ~  2012-04-26 17:24:29  host: user-109-243-175-229.play-internet.pl

    Applesson Nie robi tylko tak Ci wmówili a appleboye uwierzą nawetw to że kupa jest smaczna jak to powiedza w reklamie :d

  • 0

    15. ~ManU  2012-04-27 16:06:30  host: 109.123.111.99

    Q! znowu bzdury wypisuje. To nie smartfon Nokia 808 PureView dostal ta nagrode (model ten nie trafil jeszcze do sprzedazy), a technologia Nokia PureView został uhonorowana nagroda TIPA.

  • 0

    16.  2012-04-27 16:18:31

    ManU: masz rację - już poprawiłem i zwróciłem Q! uwagę. Dzięki! :-)

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-198-141.compute-1.amazonaws.com


Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.