Telekomunikacja jak na dłoni
Wiadomości Nokia EOS: Czas na prawdziwe PureView z Windows Phone

Nokia EOS: Czas na prawdziwe PureView z Windows Phone

LuiN 24 Stycznia 2013 08:20

8 2

Jak donosi witryna The Verge, Lumia 920 nie jest wszystkim co do powiedzenia ma Nokia w temacie technologii PureView stosowanej w Windows Phone. Jeszcze w tym roku do sprzedaży trafi aluminiowa Lumia nie gorsza fotograficznie niż symbianowa 808 PureView.

Na nowy telefon Nokii, o kodowej nazwie EOS, ostrzy już zęby sieć AT&T. Źródła witryny The Verge podają, że to właśnie AT&T będzie jedną z pierwszych sieci komórkowych, do któych trafi fotograficzny smartfon Nokii i to jeszcze w tym roku.




To już kolejny smartfon fińskiego producenta, w którym firma postanowiła wrócić do swoich "metalowych korzeni". W sieci krążą plotki również o bezpośrednim następcy Lumii 920 - Nokii Catwalk, tym razem właśnie w metalowej skorupce. Na wczesne lato planowana jest nowa Lumia ze średniej półki, Nokia planuje też premierę tabletu z systemem Windows 8 RT.

Źródło tekstu: The Verge, wł     

Dodaj do:

Tagi: nokia

w sumie: 14
  • 0

    1. ~Misiek  2013-01-24 08:30:30  host: 89-72-108-81.dynamic.chello.pl

    Witku, Wasz kanał RSS nie działa, ostatni news to ten o zwolnieniach w grupie TP

  • 1

    2. ~  2013-01-24 08:38:31  host: bu-45.bu.amu.edu.pl

    Mogą mieć proces z Canonem za tego EOSa...

  • 0

    3. ~Paul  2013-01-24 08:44:22  host: 89-68-108-152.dynamic.chello.pl

    Podoba mi się że będzie w aluminiowej obudowie :)

  • 0

    4.  2013-01-24 08:45:31

    2, To tylko robocza nazwa. Finalnie będzie zapewne Lumia xxx PureView.

  • 2

    5. ~mkkot  2013-01-24 08:48:13  host: v51-15.opera-mini.net

    Hmm nokia dobrym sprzetem chce wypromowac badziewny system. Licze na konkurencje, ze cos podobnego wypusci.

  • -4

    6. ~sosna  2013-01-24 09:49:10  host: odb170.internetdsl.tpnet.pl

    mkkot, czy posługujesz się WP7/8 ??? Czy powtarzasz bełkot zasłyszany w sieci ??? WP ma ograniczenia i wady, ale ma wiele dobrych stron. Telefony na Androidzie pewnie nigdy nie będą działały tak płynnie na konfiguracjach sprzętowych tanich telefonów z WP. Nawet Lumia 610 ze słabiutkim jednordzeniowym prockiem, moim zdaniem działa płynniej niż SGSIII z czterordzeniowym potworkiem... Ten zły Microsoft, późno ale wypuszcza aktualizuje praktycznie na wszystkie teflony z wp7.5 do 7.8 i zapowiada dalsze wsparcie... Ile starszych modeli z androidem dostało aktualizacje do nowszych wersji ??? Poza tym, pomimo używanie WP i uważam że obecnie jest najbardziej stabilnym i najlepiej zoptymalizowanym system na telefony, nie skreślam adroida i go nie "hejtuję" ;-)

  • -3

    7. ~kolbol  2013-01-24 10:08:48  host: 89-72-190-36.dynamic.chello.pl

    sosna nie warto reagować na te bełkoty.Na temat WP wypowiadają się dzieciaki które nie miały z nim do czynienia.Miałem tel.z androidem i tylko z ciekawości kupiłem lumie z wp i jest o.k,bardziej mi przypasował i póki co zostanę o ile się nie pogorszy.

  • 2

    8. ~Janes  2013-01-24 10:15:12  host: user-46-112-175-122.play-internet.pl

    staruszka N8 którą mam bije na głowę a raczej deklasuje pod względem jakości zdjęć mój drugi telefon Sony Xperia S Choc matryce sa takiej samej wielkości 12mpx to aparat w Xperi S jak zaczyna sie ściemniać już daje ziarno a w N8 nawet przy zachodzącym słońcu zdjęcia są dobre.

  • 2

    9. ~r  2013-01-24 10:44:23  host: 79.162.86.236

    A ja używam WP Phone i potwierdzam słowa mkkot. System może się i nie tnie, tylko co z tego jak brakuje mu podstawowych funkcji.. Długo na takim szicie nie pociągną. Sami de kupcie tel z WP to się przekonacie. Ale ja nie polecam.

  • -1

    10. ~sosna  2013-01-24 11:26:06  host: odb170.internetdsl.tpnet.pl

    kolbol, raczej się polepszy, a nadzieja umiera ostania ;-) Swoją drogą nie neguję zalet Andka, ogrom możliwości jakie daje itp.. Tylko mam już sporo doświadczeń z rożnymi systemami na telefonach, przerobiłem Windows Mobile 6x, Badę, nie wspominając "zwykłych" telefonów... O androidzie mam "tylko" opinie znajomych, którzy używają telefonów z tym systemem... Komentarz faceta, który ma SGSIII, że chyba go odda do serwisu, bo ma lagi, zamula itp... no to chyba coś nie tak jak na tel z taką specyfikacją. Zarówno Android jak i WP7/8 mają dobre i złe oblicza...

  • -1

    11.  2013-01-24 12:47:44

    Jeśli chodzi o kwestie aparatu i plynności działania systemu to nokia przejeła pałeczkę. Ten system tj. Windows phone jest niesamowicie szybki mimo nie wygorowanej specyfikacji. Android może się schować ze swoimy 4 rdzeniami.

  • 2

    12. ~r  2013-01-24 23:49:24  host: public-gprs345422.centertel.pl

    #11: system DOS też był bez porównania szybszy od windowsa, tylko co z tego.

  • 0

    13. ~Adam  2013-01-25 12:41:19  host: 78.156.175.17.ip.dev.euron.pl

    @8 - całkiem niedawno dowiedziałem się że aparat fot. dla N8 wyprodukowała fabryka "zależna" będąca częścią składową koncernu Panasonic.

  • 0

    14.  2013-01-30 11:58:50

    @12, Tylko DOS był bardziej skomplikowany od Windowsa, a t jest odwrotnie. Np. Moja mama nie mogła ścierpieć telefonu z androidem bo był skomplikowany, a windows wydał się prostszy. Nadal jednak przy średniej koordynacji ruchów, nie może ścierpieć akcelerometru, który zmienia pozycje ekranu w telefonie i dlatego nie cierpi telefonów z dotykowymi ekranami. Jeszcze jedna sprawa - Windows Mobile też miał ogromne możliwości (dużo większe od androida) i pomimo tego odszedł w zapomnienie.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-81-210-99.compute-1.amazonaws.com


Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.