Telekomunikacja jak na dłoni
Wiadomości Nokia 808 PureView z aparatem 41 Mpix w przedsprzedaży

Nokia 808 PureView z aparatem 41 Mpix w przedsprzedaży

Q! 10 Kwietnia 2012 16:37

0 0

nokia 808 pureviewWłoski sklep NStore rozpoczął przedsprzedaż telefonu Nokia 808 PureView, wyposażonego w aparat o rozdzielczości 41 Mpix. Ile przyjdzie nam zapłacić za tak dużą ich liczbę? Niemało.

Nokia 808 PureView to pierwszy telefon wyposażony w aparat o tak dużej rozdzielczości. Szerzej o tym modelu pisaliśmy w tej wiadomości.

Teraz telefon ten pojawił się w przedsprzedaży, a jego cena wynosi 599 euro. Przy czym w momencie składania zamówienia należy wnieść opłatę rezerwacyjną za egzemplarz w wysokości 99 euro.




Według zapowiedzi sklepu, Nokia 808 PureView ma trafić na rynek już w maju.

Zobacz: dane techniczne i zdjęcia telefonu w katalogu.

Źródło tekstu: nstore.it, wł     

Dodaj do:
w sumie: 30
  • -1

    11. ~Roba  2012-04-10 18:16:37  host: 78.133.242.171

    Magia cyferek dla miłośników magii cyferek. Tonący brzytwy się chwyta. Ale jak zaimplementują ekspres do kawy, to może się skuszę.

  • 0

    14. ~angela  2012-04-10 19:47:37  host: ip-85-202-41-59.eltronik.net.pl

    cyt.: www.nokia.com/pl "Smartfon z obiektywem Carl Zeiss i nową, radykalną technologią PureView umożliwia robienie lepszych niż kiedykolwiek zdjęć w rozdzielczości 5 MPx"

  • 1

    15. ~n86  2012-04-10 20:12:57  host: OstyR005-taniegrzanie.inetia.pl

    @14 - mozesz wybrac w jakiej koncowej rozdzialce chcesz miec fotke- 5mpx, lub pelne 41 mpx

  • 0

    16.  2012-04-10 20:47:48

    @15 pełnych 41mpix się nie da. 38 albo 39 maksymalnie.

  • 0

    17. ~123  2012-04-10 21:51:25  host: 91-145-152-132.internetia.net.pl

    @5 - pixel binding

  • 0

    18. ~Adam  2012-04-10 22:06:58  host: 89-79-2-188.dynamic.chello.pl

    Poczytajcie na czym polegają te 41 Mpix a dopiero potem wypowiadajcie się o magii czy naiwności ludzi. To nie są puste cyferki i ten telefon będzie bezkonkurencyjny jeżeli chodzi o aparat. Jedyny minus to plastik w porównaniu do starszej siostry :(

  • 0

    19. ~Roba  2012-04-10 22:13:29  host: 78.133.242.171

    #18 i pewnie Euro 2012 reporterzy będą pstrykać tymi Nokiami? Taka to rewelacja?

  • 1

    20. ~Adam  2012-04-10 22:46:24  host: 89-79-2-188.dynamic.chello.pl

    Roba: mówimy tutaj o aparacie w telefonie. Ja osobiście praktycznie wcale nie używam mojego kompakta canona odkąd mam n8. 95% zdjęć (zrobiłem już około 1500, małe dziecko) jest świetna, tak samo jak video. Odbitki które robię co jakiś czas są rewelacyjne. Może po jakimś mega zbliżeniu na komputerze ktoś pozna że to z telefonu. Ja akurat nie mam takiego zboczenia, liczy się efekt a ten jest super. Już zacieram rączki na 808 bo w sumie przy zakupie tego telefonu po jakimś czasie w cenie poweidzmy 1500zł, dostajemy aparat+plus smartfone więc w sumie nie wychodzi tak drogo. Ja tam jestem mega zadowolony bo mam całkiem niezły smartfone (wszystko co potrzebne jest) plus aparat ZAWSZE przy sobie. Nawet nie wiecie ile pięknych zdjęć wykonałem n8 tylko dlatego że mam ten telefon zawsze w kieszeni. W innym wypadku bym ich nie zrobił lub zrobił w marnej jakości. Pozdrawiam rozsądnych.

  • 0

    21.  2012-04-10 23:48:07

    a czy czasami lumia 800 nie byla w przedsprzedazy za 390euro? a u nas wyszlo 600euro. to jak ten ma byc za 599 euro to u nas bedzie 800 euro?! patrzac na obnizke to tez cos z tym slabo. lumia 800 nadal kosztuje 1999zl!

  • 0

    22.  2012-04-10 23:53:37

    #21 - była za 369Euro nawet chyba ;) Powiem nawet więcej, w Vodafone albo była albo ciągle jest Lumia710 za 150 funtów (750zł) ot tak, w normalnej ofercie na kartę w salonie. Weź i pójdź jutro do salonu jakiejkolwiek polskiej sieci i spytaj się po ile jest ten telefon ;) Nie wiem skąd takie różnice się biorą...

  • 0

    23.  2012-04-11 02:53:31

    absurd...

  • -1

    24. ~ff  2012-04-11 07:12:14  host: user-46-113-39-164.play-internet.pl

    Ceny są dostosowane do naszych irlandzkich zarobków które tusk nam od 4 lat wprowadza :)

  • 0

    25. ~  2012-04-11 07:28:58  host: z47-04.opera-mini.net

    @24 - zaczal od cen.

  • 0

    26. ~Lolek  2012-04-11 11:40:27  host: 212.160.172.70

    Magia czy nie Aparat rewelka. Wszystkie madre głowy zjadą tu tych którym 41mpx sprawia frajde co nie? Każdy ma własne potrzeby-od tego zacznijmy Jeśli chcesz mieć 5calowe plastikowe pudło z funkcją telefonu a wygladem tabletu kup sobie S.Note. Jeśli lubisz strzelac fotki wszędzie a aparat cyfrowy ci ciąży i wolałbyś mieć dobry aparat w telefonie to sobie taki kupisz tak? TAK Więc po do dyskusja na temat tego czy ten aparat jest był czy będzie dobry skoro nikt go z waas kurrr nie ma? Mędrcy ze wschodu,których boli że N8 i Xperia mają nowego guru;) A co do ceny...Wydajecie na ajfony na szajsungi z andkiem albo na tablety a teraz cena wam nie odpowiada? LOL To może sie okazac że to nie telefon dla biednych i co? I TAK GO KUPICIE ;)

  • 0

    27. ~Jarok  2012-04-11 17:20:13  host: public96331.xdsl.centertel.pl

    ~Lolek dobrze gada, mędrcy jakich mało, a do tego strasznie mnie irytują Ci ludzie, którzy krytykują i mieszają nokię z błotem za owego "symbiana", a ciekawe czy kozaki chociaż przez chwilę używali telefonu z systemem "nokia belle"(który ma m.in. nokia 808). To zupełnie nowy, wydajny system zbliżony do klasy androida. Wydałem na nokię c7 z tym systemem 800 zł i mogę się założyć z kimkolwiek, że lepszego telefonu z androidem w tej cenie nie kupi.

  • 0

    28. ~Jarok  2012-04-11 17:28:38  host: public96331.xdsl.centertel.pl

    Przykład: Samsung galaxy s, cena ok.1000zł czyli droższy od mojej nokii c7, ale dziś po dwóch minutach użytkowania owego 'szajsunga' miałem go ochotę rzucić o ścianę. Po prostu jakbym czymał moją starą nokię 5530 z SYMBIANEM S60V5(tym który rzeczywiście jest do dupy).

  • 0

    29. ~  2012-04-11 17:29:29  host: public96331.xdsl.centertel.pl

    sory za "czymał";p

  • 0

    31. ~Martwy pixel  2012-04-21 20:18:05  host: v16-15.opera-mini.net

    Aparat aparatem, ale pamiec powala na kolana 16GB + 32GB karta, jednak firma nie ma sie tak zle, tylko klientow troche ubylo polakomili sie na tanie badziewie imitujace z wygladu iPhony

  • 0

    32. ~  2012-04-22 01:35:17  host: z41-07.opera-mini.net

    Jjedyny badziew podobny do iPhona to Ace. Jeśli ktoś twierdzi że S2 czy inny Android jest podobny do iPhona, to znaczy że iPhona nie miał w ręku.

  • 0

    33. ~Lord  2012-04-22 14:49:45  host: aej44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Podziwiam tych napaleńców (w marketingu jest na nich jakieś okreslenie) którzy kupują na przedsprzedażach :)) Płacą wiecej za telefon i potem są testerem na którym wychodzą ewentualne błędy towaru. Reszta masy - kupi po paru miesiącach ten telefon - już taniej... Ale cóż jedni lubią być pierwsi inni nie i sie biznes kreci...

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-204-185-160.compute-1.amazonaws.com


Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.