Telekomunikacja jak na dłoni
Wiadomości Nokia 808 PureView - możliwości wideo

Nokia 808 PureView - możliwości wideo

LuiN 9 Czerwca 2012 11:25

0 0

nokia 808 pureviewNokia 808 PureView to jedyny telefon na rynku, który oferuje płynny, bezstratny zoom podczas nagrywania filmów jakości HD. Oto jak funkcja ta działa w praktyce.

Nagrania FullHD mają tylko 2 Mpix i podobnie jak miało to miejsce w Nokii N8 w rozdzielczości HD, Nokia proponuje nam zoom oparty o interpolację rozdzielczości matrycy. W przeciwieństwie do rozwiązań konkurencji, cały czas rejestrowany film generowany jest z rozdzielczości wejściowej nie mniejszej niż 1920 x 1080 pikseli.

W efekcie, mimo korzystania z zoomu cyfrowego, obraz przez cały czas jest ostry jak żyleta i nie ma mowy o utracie jakości z powodu użycia zoomu cyfrowego. Podobnie jak w zoomie optycznym, powiększając obraz zobaczymy dodatkowe detale i np. odczytamy tablice informacyjne. Przy nagraniach FullHD maksymalne powiększenie wynosi 4x, a przy nagraniach HD - 6x.




Zobacz: inne filmy z kategorii Telefony


Zobacz: dane techniczne i zdjęcia telefonu w katalogu.

Źródło tekstu: pureviewclub, wł     

Dodaj do:
w sumie: 33
  • 4

    16.  2012-06-09 21:38:58

    A ja czekam na Lumię z WP8 i PureView ;)

  • -3

    17. ~Mucus  2012-06-09 22:05:47  host: host86-171-8-108.range86-171.btcentralplus.com

    Dokladnie jak napisalem; Tylko Polaki sie na to grzeja

  • 0

    18. ~jstom  2012-06-09 22:09:23  host: 082139051058.radom.vectranet.pl

    A jaki jest nsjszerszy kat przy nagrywaniu w fhd? sgsii jest tragnicznie easki i to mnie dobija w tej sluchawce

  • 2

    19.  2012-06-09 23:27:12

    @13 otwartością, baterią, aparatem, radiem i jeszcze coś by się znalazło.

  • 2

    20.  2012-06-10 10:05:38

    Androidziarze i iphonowcy w strachu, N808 ośmieszy ich urządzenia :D Okazuje się, że nie trzeba mieć dziesięciordzeniowego procesora i ekranu wielkości boiska by zrobić dobry telefon. Mucus nie tylko Polaki się na to grzeją, poczytaj np. to http://www.allaboutsymbian.com/flow/item/14991_Pure_Husky.php chociaż jak znam twoje umiejętności to potrafisz tylko poszczekiwać. PS. Jest już unboxing http://www.allaboutsymbian.com/news/item/15002_Unboxing_the_Noki a_808_PureVie.php

  • -1

    21. ~Jedenjeden  2012-06-10 10:30:48  host: 89-72-201-24.dynamic.chello.pl

    Ile wy wszyscy macie lat? 13?

  • 2

    22.  2012-06-10 11:24:42

    @21 a co? Kolegów szukasz?

  • -2

    23. ~  2012-06-10 12:15:18  host: dbt17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    22, sam nie potrafisz znalezc, to stara sie ci pomoc.

  • 2

    24. ~  2012-06-10 12:17:54  host: z44-16.opera-mini.net

    Symbian rzadzi, android do gimnazjum :)

  • -1

    25. ~  2012-06-10 12:35:04  host: p15-03.opera-mini.net

    Złapie zasięgu w ossu?

  • 2

    27. ~Adam  2012-06-10 13:03:05  host: 89-79-66-47.dynamic.chello.pl

    To fakt. Znajomy ma s2 i nokia n8 miażdży go jakością wifi. To samo miejsce n8 ma 11 sieci a s2 3 :) Widziałem jego złość w oku ;D

  • 0

    28. ~hopla  2012-06-10 22:22:25  host: mt.pl

    Szkoda , że nie ma lepszych podzespołów to miałaby dużą szansę zaistnieć marketingowo na rynku i podratować sprzedażą Nokię , bo Lumie to rewelacyjnie się nie sprzedają .

  • 2

    29. ~  2012-06-11 00:42:27  host: z23-07.opera-mini.net

    @27 wifi to pikus. Puśćcie na n8 i s2 jakaś muzykę w wave lub flacu na pełnej głośności to wtedy usłyszycie "jakość" podzespolow Samsunga :) A na deserek baterie, zasięg i aparat....

  • 0

    31.  2012-06-11 09:17:38

    @29 po co mi aparat, zasięg, bateria, jakość głośnika, połączeń, jakość obudowy skoro mam 2 rdzenie?:P

  • 0

    32. ~inny  2012-06-11 11:03:18  host: gw.e-contact.pl

    @17 bardzo się mylisz, śledziłem ostatnio informacje o tym telefonie i jest sporo ludzi na całym świecie, którzy bardzo czekają na ten telefon i to również w rejonach mało symbianowych. Nie wiem niestety jak to "sporo" przełoży się na konkretne liczby :-)

  • 0

    33. ~hopla  2012-06-11 15:19:25  host: mt.pl

    Teraz liczą się podzespoły i żeby coś sprzedać najlepiej mieć jak najmocniejsze cyferki a dla wielu osób sam aparat nie skłoni ich do zakupu tej Nokii . Jakby był lepszy ekran , więcej rdzeni to ładniej by to marketingowo wyglądało a w połączeniu z aparatem w tym fonie byłoby co reklamować.Tak to nie ma się czym zbytnio chwalić . Ale pewnie cyferki będą zarezerwowane dla Lumii z WP 8 z takim aparatem .

  • 0

    34.  2012-06-11 16:47:03

    @33 taka mała sugestia: nie stawia się spacji przed znakami interpunkcyjnymi.

  • 0

    35. ~hopla  2012-06-11 17:14:23  host: mt.pl

    E tam, mi się tak bardziej podoba :D

  • 0

    36.  2012-06-11 17:48:36

    @35 mnie osobiście drażni taka maniera, Teraz wszędzie tego pełno. Z drugiej strony nie będę się kłócił o byle spację :P

  • 0

    37. ~hopla  2012-06-11 21:54:14  host: mt.pl

    Ja akurat daję to specjalnie :P

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-184-73-72-65.compute-1.amazonaws.com


Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.