Telekomunikacja jak na dłoni
Wiadomości Nokia 808 PureView jeszcze w czerwcu?

Nokia 808 PureView jeszcze w czerwcu?

LuiN 30 Maja 2012 16:25

0 0

nokia 808 pureview Magia wielkich liczb działa i wiele osób z niecierpliwością już wyczekuje premiery 41-megapikselowej Nokii 808 PureView. Kilka dni temu pojawiła się informacja, że światowa premiera nastąpi dopiero pod koniec lipca, teraz mówi się jednak o czerwcu.

O opóźnieniach doniósł 26. maja brytyjski Clove - informował on, że pierwsze Nokie 808 PureView dotrą do klientów dopiero w drugiej połowie lipca. Dziś jednak Amazon UK rozpoczął przedsprzedaż telefonu w cenie 499,98 funtów (2751 zł), z terminem dostępności ustalonym na 21. czerwca.

Nokie 808 PureView są już dostępne dla mieszkańców Rosji i Indii. Oficjalne terminy premier na innych rynkach nie zostały jeszcze przez Nokię podane.




Zobacz: inne filmy z kategorii Reklamy


Zobacz: dane techniczne i zdjęcia telefonu w katalogu.

Źródło tekstu: unwiredview, wł     

Dodaj do:
w sumie: 24
  • 0

    5.  2012-05-30 18:05:51

    ^^^ miało być: całą tę uciążliwą stertę

  • 0

    6.  2012-05-30 18:37:04

    Zobaczymy jak to z szumem będzie w finalnym telefonie. Pierwsze sample zrobione na targach nie wyglądały wcale tak znowu optymistycznie.

  • 0

    7.  2012-05-30 18:53:10

    Nokia działa irracjonalnie, żeby pokonać konkurencję z jej plastikofonami musi oferować lepsze produkty taniej. Lepszy produkt już jest: N808 kładzie zarówno iPhone jak i SIII na łopatki, przydałaby się jeszcze dobra cena. Dobra w tym znaczeniu zaczynałaby się w mojej opinii na pułapie 1500 zł. Większa sprzedaż, większy obrót i możliwość doczekania do momentu aż pojawią się telefony z WP* i PureView. DO tego nie potrzeba setek managerów, trzeba po prostu pomyśleć. Aha i w żadnym razie nie uśmiercać Symbiana tylko stale go ulepszać, w końcu może zastąpić zmurszałe s40 w tańszych telefonach i zostać w słuchawkach specjalistycznych jak N808.

  • 0

    8. ~Mucus  2012-05-30 19:07:49  host: host86-180-31-164.range86-180.btcentralplus.com

    @7 kladzie na lopatki?! A czym niby?! Megapixelami? Systemik tez jest wazny i zaplecze moj drogi... Prorokuje dzis ze szal zrobil podomny do lumii albo jeszcze mniejszy! A z ta cena?! Nokia jeszcze zyje w latach 90tych kiedy to oni wyznaczali standarty i byli "kultowi", Z tonu by mogi spuscic niestety! Taka Nokai 800 juz za 10 funtow jest (a byla za 36) i ... Nikt tego nie kupuje! To samo bedzie z tym modelem z super Symbianem!

  • 0

    9.  2012-05-30 19:14:54

    Mucus zanim zaczniesz paplać porównaj te trzy telefony. W każdym aspekcie poza rozdzielczością ekranu wygrywa N808, a wcześniej N8. Symbian ma doskonałe zaplecze, w OVI jest dużo dobrych aplikacji, no oczywiście brakuje miarki do penisa czy innych idiotyzmów jak w androidzie, ale po co komu tego typu bzdury.

  • 0

    10. ~Mucus  2012-05-30 19:16:40  host: host86-180-31-164.range86-180.btcentralplus.com

    Ps. Plastic fantastic za 550£! Smiech na sali;)

  • 0

    11. ~Mucus  2012-05-30 19:21:08  host: 82.132.248.42

    @romek To czemu sie to tak wspaniale sprzedaje?! Np ta N8?! Ten temat uwazam za zamkniety! To cos sprzeda sie w niszowych ilosciach wlasnie ze wzgledu na biak miarki;) Plastic i cena zrobia swoje a ludzie na to nie pojda... Ps. I nie mam androida tylko iOS jak juz bijesz.

  • 0

    12.  2012-05-30 19:56:58

    Ten twój "biak miarki" polega na tym, że za sam znaczek nadgryzionego jabłka na twoim cudzie dopłacasz 50% ceny. Biorąc pod uwagę możliwości i specyfikację dzisiejszy iPhone nie jest wart więcej niż 1500 zł, a kosztuje 3000. Jest jednak wielu jeleni i lanserów, którzy dają się na to nabrać, a ja głupim ludziom nie współczułem nigdy :)

  • 0

    13.  2012-05-30 19:58:31

    @11 jakoś ludzie kupują produkty Samsunga a cała seria Galaxy S to plastik.

  • 0

    14. ~miro  2012-05-30 20:23:31  host: 031011129163.warszawa.vectranet.pl

    do 13, kupują bo moda na Androida i szał na duże wyświetlacze i pińset procesorów, po za tym Samsung ma jeszcze przystępną cenę, mnie akurat "paletki" do ping-ponga nie interesują, poczekam z rok i wtedy łyknę sobie taką 808.

  • 0

    15. ~Mucus  2012-05-30 20:56:49  host: host86-180-31-164.range86-180.btcentralplus.com

    @romek Romus nie obrazaj;) Mi sie tez zdazylo i mi posta usuneli...

  • 0

    16. ~Mike  2012-05-30 21:57:08  host: 178-37-146-54.adsl.inetia.pl

    Kupię ten telefon. Przynajmniej przy HTC One X aparat będzie s-t-a, a cena jednakowa.

  • 0

    17. ~hopla  2012-05-30 22:08:23  host: mt.pl

    Mogli dać lepszy wyświetlacz , lepszy procesor chociażby jednordzeniowy ale lepszy np jakiś Snapdragon , lepsza bateria . Do tego jakby cena była w granicach 2000 zł to miałby szansę wtedy zaistnieć taki model a tak to będzie niszowy modelik , bo oprócz aparatu to ma słabsze podzespoły nawet od Lumii 800 .

  • 0

    18. ~4piwaProsze  2012-05-30 22:21:09  host: OstyR005-taniegrzanie.inetia.pl

    @6 - na tyle optymistyczne ze przebijają absolutnie wszystko co jest obecne na dzis dzien na rynku, łącznie z nokią n8. @8 - nie megapixelami, ale optyką, jej jakoscią i wielkoscią, ktora bije na głowe wszystko co jest obecne na rynku w tym temacie ( temacie foto smartfonow). niektore sredniej klasy kompakty mają mniejsze matryce, i gorszą optyke. nie chodzi o megapixele, chodzi o optyke. ilosc megapixeli w 808 to tylko jedna z drog ktora osiagnieto niesamowitą jakość, mimo ze finalnie foto ma rozdziałke 5 czy 8 mpx.. a ze symbian? i co z tego? symbian nie zarządza ukladem foto - ta nokia ma osobny bardzo wydajny procesor zarzadzajacy funkcjami foto-video, i rowniez dlatego ich jakość jest tak dobra.

  • 0

    19. ~Mike  2012-05-30 22:41:08  host: 178-37-146-54.adsl.inetia.pl

    808 ma GPU wydajniejsze od Adreno 220, a do tego dedykowany specjalny chip do obróbki obrazu Broadcomma o mocy obliczeniowej wyższej od Tegry 3. Poczytaj trochę zanim zaczniesz prawić swoje mądrości.

  • 0

    20. ~dali  2012-05-30 22:50:10  host: a146.net164.okay.pl

    Symbian ma jeszcze jedną ważną zaletę, nie tyle symbian co producent, a mianowicie aktualizacje dostępne przez długi okres czasu, weźmy taką N8, ileż to już na rynku a nadal ma wsparcie. Nie można tego porównać z żadnym innym producentem, większość kończy zainteresowanie klientelą po kilku miesiącach.

  • 0

    21.  2012-05-30 23:24:16

    @20 no jeszcze Apple długo wspiera swoje urządzenia.

  • 0

    22. ~  2012-05-31 00:03:04  host: z48-01.opera-mini.net

    Wszystko fajnie. Symbian jest dobry. Nie pochłania baterii, działa dobrze, zadowala się mniejszą ilością danych w codziennym użytkowaniu. Ale zmieniłem na Android za którym nie przepadam. Dlaczego? Aplikacje w pod ręką, do kont bankowych i maklerskich. pdfy w wygodniej się obsługuje, aplikacje tańsze i nowe pozycje pojawiają sie właśnie na Android i ios.

  • 0

    23. ~zadowolony z Nokii  2012-05-31 22:16:25  host: 41.158.128.190

    ad nr 20. Masz rację. Z tym że model N8 to jeszcze nic takiego w porównaniu do wsparcia w aktualizacjach dla jeszcze starszych modeli - takich jak E63, E66, E71, czy moja 5800XM !! Smartfony te są dłużej na rynku niż sam Android OS, a nie tak dawno dostały kolejną wersje firmware!!

  • 0

    24. ~  2012-06-27 00:03:01  host: 87-207-202-114.dynamic.chello.pl

    Co wy chcecie od symbiana? jak szczyle z komputerami napchanymi bo brzegi a ilu z was potrafi wykorzystać do dechy androida? symbian to wizytówka noki, dobra wizytówka, to są wciąż telefony a nie komputery symbian wystarczy da sie dzwonić i ma dobry aparat i w necie poszperasz i nie zarazisz się żółtaczką, co za dzieci.....

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-238-28.compute-1.amazonaws.com


Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Najpopularniejsze