Telekomunikacja jak na dłoni
Wiadomości HTC odpowiedź na PureView Nokii: ImageSense

HTC odpowiedź na PureView Nokii: ImageSense

Q! 5 Marca 2012 09:46

0 0

W odpowiedzi na technologię PureView, zaprezentowaną przez Nokię w modelu 808, HTC prezentuje zdjęcia z modelu One. Nad ich jakością czuwać ma rozwiązanie nazwane ImageSense.

Podczas targów MWC w Barcelonie, Nokia zaprezentowała model 808 PureView z aparatem o rozdzielczości 41 Mpix. Chwilę później w sieci znalazły się pierwsze zdjęcia wykonane tym modelem - wszystko to możecie znaleźć w tej wiadomości.

HTC nie zamierzał jednak zostać z tyłu i w serwisie Facebook zaprezentował zdjęcia pochodzące z jednego z modeli One. Którego dokładnie? Tego nie wiadomo.

htc one photo htc one photo htc one photo htc one photo




Wiadomo natomiast, że w ten sposób HTC chciał zareklamować aparaty oraz technologię ImageSense, które znalazły się w jego najnowszych smartfonach. Firma zwraca uwagę przede wszystkim na obiektyw, którego jasność to f/2.0.

Dodatkowo firma podkreśla, że jej aparaty mieszczą się w standardowej obudowie telefonu, czego nie można powiedzieć o rozwiązaniu proponowanym przez konkurenta.

htc one photo htc one photo htc one photo htc one photo htc one photo

Pozostaje jednak pytanie, czy wszystko to sprawia, że zdjęcia pochodzące z najnowszych modeli HTC są lepsze niż te zaprezentowane przez Nokię? Ocenę pozostawiamy naszym czytelnikom.

Źródło tekstu: HTC     

Dodaj do:
w sumie: 10
  • 2

    1. ~Artur  2012-03-05 09:49:48  host: 192.162.95.244

    Nokia i tak robi lepsze fotki.

  • 0

    2. ~*800  2012-03-05 10:00:37  host: 212.160.172.70

    i tu pojawia się pytanie: po co komu 41 Mpix w telefonie? fotograf kupi profesjonalny aparat, zwykłemu szarakowi wystarczy 8 Mpix dobrej jakości, wynika z tego że odbiorcą będzie wąska grupa miłośników gadgetów:)

  • 6

    3. ~evad  2012-03-05 10:07:13  host: troon-ipmp-1.london.02.net

    Zdjęcia próbne publikowane przez biura prasowe producentów mają się do rzeczywistości mniej więcej tak jak średnie zużyce paliwa podawane przez producentów aut. Poczekamy na realne egzemplarze i testy, to wtedy się przekonamy.

  • 0

    4. ~Samsara 32  2012-03-05 10:07:39  host: 94.75.84.90

    Nie lubię HTC... zawsze maja problemy z aktualizacją swoich modeli. U Nokii przynajmniej wiadomo na czym się stoi.

  • -1

    5. ~SHIBBY  2012-03-05 10:15:29  host: host-62-141-252-245.tomaszow.mm.pl

    HTC jak widać nie śpi, co się chwali. Dzięki temu na rynku będą przynajmniej dwa modele oferujące rewelacyjną jakość zdjęć. Różniące się od siebie nei tylko wyglądem czy hardwarem, ale i softwarem (symbian vs android), więc każdy znajdzie coś dla siebie.

  • 2

    6.  2012-03-05 10:18:28

    Nokia.

  • 0

    7. ~Wojtek G.  2012-03-05 10:24:26  host: static-81-219-132-160.devs.futuro.pl

    Co tu porównywać na każdym zdjęciu widać ze nokia nie ma sobie równych. I pewnie jeszcze z rok nikt nie dogoni jej jak teraz było z N8 i 12Mpix do dziś nikt nie dorównał jej jeśli chodzi o jakość zdjęć i nagrań telefonem. Co do tych co pytają się po co 41Mpix. A właśnie po to by pokazać ze się da to zrobić w bardzo dobrym stylu a jasność obiektywu f2,4 da to ze zdjęcia w ciemnych pomieszczeniach będą naprawdę dobrej jakości. A 41Mpix da to ze zoom 2x czy 4x będzie można bez straty jakości używać na zdjęciach 12Mpix. Co do tej pory było niemożliwe i traciło sens używania zoom przy robieniu telefonem zdjęcia.

  • 0

    8. ~asd  2012-03-05 10:47:47  host: 62.152.147.114.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    Patrzac na strategie Nokii mozna sie spodziewac ze model 808 zostanie pozniej przeniesniony na WP.

  • 0

    9.  2012-03-05 10:53:10

    @7 - wg. mnie nadal N8 jest drugim telefonem jeśli chodzi o jakość zdjęć ... poza tym w tej cenie i tak nie będzie nic lepszego jeśli chodzi o połączenie telefonu z aparatem ..

  • 0

    10.  2012-03-05 16:44:00

    Ciekaw jestem jak będzie wyglądać porównanie zdjęć z aparatów tego HTC i iPhona 4S (który ma bardzo przyzwoity aparat).

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-224-90-112.compute-1.amazonaws.com


Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.