Telekomunikacja jak na dłoni
Wiadomości Google Photos prześle zdjęcia nawet po usunięciu aplikacji

Google Photos prześle zdjęcia nawet po usunięciu aplikacji

sirmark 15 Lipca 2015 01:56

3 0

google photos Automatyczne przysyłanie zdjęć do chmury to jedna z funkcji wprowadzonej niedawno aplikacji Google Photos. Trzymanie obrazów w chmurze zabezpiecza na okoliczność straty lub uszkodzenia telefonu, karty pamięci czy też przypadkowego usunięcia. Funkcja użyteczna, o ile działa zgodnie z życzeniem użytkownika.

Jak odkrył redaktor Nashville Business Journal, w przypadku aktywnej opcji tworzenia kopii zdjęć w chmurze, usunięcie aplikacji nie spowoduje równoczesnego zaprzestania przesyłania zdjęć. Aktywny pozostanie proces, który w dalszym ciągu, bez wiedzy użytkownika, będzie wysyłał pliki na googlowe konto użytkownika.




google photos sync

Aby w takim przypadku wyłączyć synchronizację zdjęć, należy odnaleźć w telefonie aplikację Ustawienia Google i w niej anulować działanie funkcji.

Źródło tekstu: CNN, wł     

Dodaj do:

Tagi: cloud | chmura | android | google

w sumie: 12
  • 2

    1.  2015-07-15 08:06:59

    Android to jest jednak istna masakra. Ubijanie procesów itd. Porażka.

  • 1

    2. ~  2015-07-15 08:11:30  host: user-109-243-69-205.play-internet.pl

    Kolejna appka, która ma być "mądrzejsza" od użytkownika.
    "We live in a world of smart phones and stupid people"...

  • 4

    3.  2015-07-15 08:27:45

    całe gógle, z daleka od tego, tak jak od fejsa

  • 1

    4.  2015-07-15 10:05:45

    Ciii, ani słowa celebrytkom ;)

  • -2

    5. ~Saczi  2015-07-15 10:34:37  host: apn-46-77-124-229.dynamic.gprs.plus.pl

    @1, Apple skopiowało ok 90% API Google żeby zapewnić ios zgodność ilość z usługami, to raz.
    Dwa , nie myśl androida z aplikacjami Google.
    Trzy, android to rzeczywiście nie jest 7 cud świata . ios zresztą też nie.

  • 4

    6. ~baboso  2015-07-15 13:52:01  host: 91.196.214.230

    Między innymi dlatego od Androida trzymam się z daleka, co i wam polecam. Na WP nie ma takich problemów.

  • 0

    7.  2015-07-15 14:33:41

    @1: Nie bój nie bój, Twój ukochany iOS prześle zdjęcia tam gdzie trzeba bez Twojej wiedzy i zgody ;)

  • 1

    8. ~sueshack  2015-07-15 16:57:08  host: 91.199.127.162

    Śmietnik i dziadostwo typowe dla Googla.

  • 1

    9. ~qaz  2015-07-15 19:35:28  host: public-gprs358959.centertel.pl

    I znowu google powie, że nic nie dzieje się bez ingerencji użytkownika. Jakie to Google dobre, że płaci za transfer i serwery /informatyków aby tylko hostować nasze zdjęcia...

  • 1

    10. ~  2015-07-15 20:39:34  host: user-94-254-198-89.play-internet.pl

    Gdy ktoś robi wiele dużych zdjęć to przesyłanie przecież zeżre pakiet danych.

  • 0

    11. ~Jacek  2015-07-15 20:46:19  host: 093105195234.skierniewice.vectranet.pl

    @1 I to mowi fanboy systemu ktorego mulltitasking jest, a wlasciwie go nie ma, najgorszy ze wszystkich systemow mobilnych

  • 0

    12. ~@10  2015-07-21 09:51:40  host: 37-128-123-226.static.ip.netia.com.pl

    hmmm a co jesli ktos ma standardowo wyłączona transmisje danych i standardowo włączone wi-fi? Gdy potrzebuje czegos na ulicy - świadomie na kilka minut włacza transmisję i potem wyłącza a w domu telefon po podłączeniu do wi-fi sam aktualizuje wszystko co było ustawione?
    Internet w smartfonach nie musi być od dostawcy - sieci komórkowej. Sieć komórkowa może być uzupełniającym sposobem dostępu do netu...

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-87-114-118.compute-1.amazonaws.com


Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.