Telekomunikacja jak na dłoni
Wiadomości Felieton: Nokia 808 PureView okiem fotografa

Felieton: Nokia 808 PureView okiem fotografa

WitekT 12 Lipca 2012 19:09

0 0
Kiedy po raz pierwszy przeczytałem o możliwościach fotograficznych Nokii PureView, zacząłem się zastanawiać, czy będzie to dobry wybór na aparat, który towarzyszy mi na co dzień. Lustrzanka, ze względu na swoje rozmiary i zestaw obiektywów, nie może pojawić się ze mną wszędzie. A niektóre zdjęcia można zrobić tylko tu i teraz. Możliwości, te znane z opisów i te widziane w kilku reklamach Nokii oraz porównaniach, które pojawiły się już w Internecie, wydają się imponujące.

Dalszą część artykułu można przeczytać w dziale Artykuły / Felietony, bądź klikając tutaj.


Źródło tekstu: wł     

Dodaj do:

Tagi: felieton | nokia | pureview 808

w sumie: 123
  • 0

    125.  2012-07-14 19:45:34

    I nadszedl ten dzien kiedy postanowilem wylaczyc reklamy... mimo Witku iz wielokrotnie nie zgadzam sie z twoim zdaniem i nie podobaja mi sie twoje wycieczki osobiste(ktore nawet pod tym newsem stosujesz) i uwazasz mnie za trola to tak po ludzku zrobilo mi sie ciebie szkoda... Fakt faktem od razu wyskoczyla mi jakas reklama(ktore od razu zamknalem) ale dalej nic nowego sie nie pojawilo wiec generalnie da sie przezyc obys dzieki temu zarobil miliony na nowy serwis(moze sie go kiedys doczekamy)

  • 0

    126.  2012-07-14 19:53:36

    @121 Witek No technicznie jest to możliwe, że mogą wchodzić, więc wchodzą. Właśnie kliknąłem w tą reklamę z tym pomarańczowym żelem. Kupiłem i nawet niezły, fajnie chłodzi twarz ;p

  • 1

    127.  2012-07-14 19:58:53

    Ej, nie narzekajcie tak. Ja, przynajmniej dziś nie widzę żadnych wyskakujących reklam. Ale protestuję parę dni i "się zobaczy". A na razie jest całkiem znośnie. ;-)

  • 1

    128.  2012-07-14 20:07:43

    Jak czytam posty Rudego to za głowę się łapie... chłopie opanuj się, kto ci do głowy napchał takich bzdetów o kapitalizmie??? to że coś jest ogólnie dostępne nie znaczy że każdy na chama ma się tam pchać "bo może" Jesteś taki mądry załóż własny serwis i zobaczymy jaki będziesz mądry, BO TEORETYKA I PRAKTYKA to dwie różne rzeczy. Witek dobrze mówi to że portal jest w internecie nie znaczy że musisz tu zaglądać i komentować, znajdź sobie bardziej twórcze zajęcie. Nie pasują ci reklamy? to zgłoś się do dostawcy. A jak jesteś taki obeznany, to pokaż projekt który zastąpi dotychczasowe reklamy, ale nie ogólne informacje, pokaż cały projekt zobaczysz że to nie takie proste, a jak masz zamiar dalej tak narzekać to po prostu spier.dalaj stąd BO TO NIE REKLAMY PSUJĄ PORTALE ALE LUDZIE TACY JAK TY CZY APPLEFAN, widzi się takiego mądrale co gada a nie robi i człowieka krew zalewa, czemu nie narzekasz tak na gsmarena? czy innych stronach? 90% stron działa tak jak telepolis, działa bo grupa ludzi chce Z WŁASNEJ WOLI przekazać ci jakieś wiadomości za darmo a ty narzekasz. To nie jest jakiś blog informacyjny pisany dla zabawy przez ucznia, to rodzaj bardzo czasochłonnej pracy zbierania testowania itp, a ciebie najwidoczniej rodzice nie nauczyli szanować czyjejś pracy...

  • -1

    129.  2012-07-14 20:12:33

    Nauczyli mnie, dlatego za swoją pracę pobieram opłaty. A nie publikuję jej na ogólnodostępnych portalach a potem płaczę jacy to ludzie niemoralni.

  • -1

    130.  2012-07-14 20:14:32

    A jak pożyjesz w tym kapitaliźmie tyle co ja, to ci też przejdzie zapał..

  • -1

    132.  2012-07-14 20:17:46

    A jak coś ma swoją wartość, to ludzie to kupią (za twarde pieniądze). Ciekawe tylko dlaczego upadło pismo "Twoja Komórka"...

  • 1

    133.  2012-07-14 20:19:35

    @131 ban dla anonimów, którzy nawet nie potrafią się podpisać, nie mówiąc już o założeniu konta!

  • 1

    134.  2012-07-14 20:20:48

    Zawsze jest inny model biznesowy - można się sprzedać operatorom i jedwabiście Wam tu zacząć wciskać teksty sponsorowane tak, że nawet tego nie zauważycie... :-)

  • 0

    135. ~  2012-07-14 20:29:06  host: z22-12.opera-mini.net

    Twoja Komorka padla bo Lis ja czytal w Empiku, ale nie kupowal.

  • 0

    136.  2012-07-14 20:49:51

    Czystkę na portalu należało by zrobić od zablokowania możliwości komentowania osobom anonimowym, bez założonego konta, z opery mini. Wszystkie portale norweskie dopuszczają do komentowania wyłącznie użytkowników zalogowanych lub mających konto na Facebooku.

  • 1

    138.  2012-07-14 21:04:15

    RudyLis: idąc Twoim tokiem rozumowania - nie mogę blokować anonimowych userów. Skoro to publiczny portal... Widzisz, gdzie prowadzi Twoje pojmowanie świata?

  • -1

    139.  2012-07-14 21:09:36

    To dlaczego publiczne portale norweskie mogą blokować anonimów?.. I nie mają pretensji w temacie adblocka... Wszystko się da, tylko trzeba to zrobić.

  • 1

    140.  2012-07-14 21:13:24

    RudyLis: jeżeli wszysto się da, to ja zamawiam wyłączanie adblocka przez wszystkich na naszych stronach. I niestety, tu nie Norwegia, tylko Polska.

  • 0

    141.  2012-07-14 21:24:26

    Zablokuj oszołomów z opery mini i anonimów a ja wyłączę adblocka - coś za coś ;p

  • -1

    142. ~  2012-07-14 21:32:26  host: z40-12.opera-mini.net

    Wolę płatny dostęp i możliwość wycinania komentarzy niechcianych użytkowników.

  • -1

    143. ~  2012-07-14 21:43:19  host: ip-78-30-121-99.free.aero2.net.pl

    Ja też będę płacił i żeby była możliwość banowania na przykład takiego Rudego Lisa na zawsze.

  • 1

    144.  2012-07-14 21:47:20

    #141 Gdy ostatnio szukam czegoś w Internecie, to coraz częściej informacje znajduję na forach lub portalach z dostępem ograniczonym dla zarejestrowanych użytkowników. Aby przekonać się, czy znajdę tam odpowiedzi muszę się zarejestrować. W najlepszym razie mogę poznać odpowiedź, ale bez rejestracji nie mogę zadać pytania. To godzi w wolność w Internecie. Z oszołomami powinni walczyć użytkownicy dbając o odpowiedni poziom wypowiedzi i ułatwiać modom pracę zgłaszając naruszenia.

  • 1

    145. ~McCoy  2012-07-14 21:58:02  host: 178.183.151.2.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    A-go - a kopia strony z Google? Mnie często wystarcza.

  • -1

    146.  2012-07-14 21:58:57

    @143 nikt ci nie karze czytać komentarzy, tu tematem jest news/artykuł a nie komentarze. Chyba was całkiem pogięło by płacić za blokowanie komentarzy... No ja pier... Co z tymi ludźmi? Rudy, jak ci tak norwegia odpowiada to dowidzenia ja sporo czasu spędzam w hiszpani I jakos się nie podniecam co tam można I co tam robią, kraj jak każdy inny,jedną sprawe mają rozwiązana świetnie a inna pawaloną, twoja kochana norwegia też nie jest idealna nie chwal ich rozwiązań tak bardzo bo ci to kiedyś bokiem wyjdzie. Ps a *** teksty o wieku to możesz znajomym z bloku zostawić.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-166-157-192.compute-1.amazonaws.com


Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Ankieta

Najlepszy odporny na zachlapanie smartfon do 1200 zł to:

10 najlepszych smartfonów z odpornością na zachlapanie do 1200 zł (lipiec 2017)

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet