Telekomunikacja jak na dłoni
Wiadomości Belle FP2 dla Nokii 808 PureView jeszcze nie teraz

Belle FP2 dla Nokii 808 PureView jeszcze nie teraz

LuiN 3 Października 2012 16:32

0 0

nokia 808 pureview Wczoraj Nokia rozpoczęła wysyłkę aktualizacji oprogramowania dla swojej topowej symbianowej Nokii - 808 PureView. Niestety Nokia musiała przerwać udostępnianie aktualizacji z powodu sygnałów o błędach.

Część użytkowników po zainstalowaniu oprogramowania jest w stanie uruchomić teraz swojego telefonu. Jednym telefon reaguje czarnym ekranem na próbę uaktualnienia, innym nowe oprogramowanie uparcie odrzuca kartę SIM, u jeszcze innych użytkowników brakowało niektórych zapowiedzianych przez Nokię aplikacji.

Nokia szuka przyczyn zaistniałych problemów i tymczasowo zaprzestała udostępniania nowej wersji systemu. Szerzej o zmianach w oprogramowaniu dla Nokii 808 PureView oraz udostępnieniu aktualizacji pisaliśmy w tej wiadomości.




Zobacz: dane techniczne i zdjęcia telefonu w katalogu
Zobacz: test telefonu Nokia 808 PureView
Zobacz: felieton Nokia 808 PureView okiem fotografa

Źródło tekstu: Nokia, wł     

Dodaj do:
w sumie: 11
  • 0

    1.  2012-10-03 16:40:39

    "Część użytkowników po zainstalowaniu oprogramowania jest w stanie uruchomić" chyba miało być ...nie jest w stanie...

  • 0

    2. ~  2012-10-03 16:43:04  host: ip-37-209-143-145.free.aero2.net.pl

    I co ? Cisza ? Nikt po Nokii nie jedzie ? Nie udowadnia, że iPhone to takie same badziewie jak Nokia a Samsungi są najlepsze ?

  • 0

    3. ~maxio  2012-10-03 16:45:07  host: ip-37-209-143-106.free.aero2.net.pl

    Ja zainstalowałem po 3 próbie po restarcie telefonu. Niestety nie udało mi się tego zrobić po wifi musiałem to zrobić po 3G.

  • 1

    4. ~Hiduken  2012-10-03 17:35:26  host: 89-78-109-124.dynamic.chello.pl

    u mnie działa wszystko jak należy.

  • 1

    5. ~  2012-10-03 17:44:14  host: z46-04.opera-mini.net

    Wystarczy format karty pamięci. A tak w ogóle to najlepiej soft wgrać Phoenixem.

  • -1

    6. ~BKX  2012-10-04 00:39:17  host: gw.bc.lnet.pl

    2) Polityka Nokii doprowadziła do tego, że nikomu nie chce się komentować ich poczynań. Nie ma idealnych telefonów, są za to te, które przestały być pożądane - telefony Nokii...

  • 0

    7. ~  2012-10-04 05:56:43  host: acxh93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    2, skoro tak sie upominasz, mozna pojechac po tobie: przed pytajnikami nie stawia sie spacji, nieuku skonczony.

  • 0

    8.  2012-10-04 10:18:17

    @7 Proszę o trochę szacunku dla pacjentów z udokumentowaną dysmózgią. W Karcie Praw Pacjenta jest wyraźnie napisane, że nie wolno zwracać takiej osobie uwagi na braki w edukacji.

  • 0

    9. ~chhart  2012-10-04 11:11:53  host: 188-22-34-32.adsl.highway.telekom.at

    Pech dla Nokii ;( Wgrałem Belle Refresh FP2 dla N8 (wersja modyfikowana) ...no nie powalają zmiany ale i tak dla mnie Symbian (Nokia Belle) jest systemem który najbardziej lubię i nie rozumiem całej tej jatki na symbiana!? Fakt! Przed Anna i Belle konkurencja była daleko w przodzie a teraz gdy już jest OK ma być zaniechany ...no niby aktualizacje będą do 2016 ale kto będzie pisał nowe aplikacje na wymierający system!? ;( Jeszcze zagonię sobie właśnie tą 808 gdy będzie deko tańsza ale po niej?? ...Może do tego czasu Windows mobile ewoluuje do stopnia który mnie zadowoli? W innym przypadku pozostaje tylko Android lub inne nowe "otwarte" systemy z możliwością modyfikacji, ingerencji w składowe systemu! (Po prostu lubię personalizować system w smartphonie od podstaw, na własne widzi mi się!;)

  • 0

    10.  2012-10-04 11:46:38

    6. ~BKX - za to pożądane są takie, któe są produkowane tylko w jednej wersji (modelu) i nigdy nie są aktualizowane, bo przecież po co? Skoro działa...

  • 0

    11. ~Zulus44  2012-10-07 16:47:13  host: 78.8.136.244

    Posiadam Nokie 808 PureView - muszę stwierdzić, że aktualizacja przebiegła bez problemów i nic się nie dzieje! Telefon działa szybciej i lepiej. Nowe dodatki są rewelacyjne.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-198-52-8.compute-1.amazonaws.com


Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.