Telekomunikacja jak na dłoni
Wiadomości Autoreklama Nokii 808 PureView

Autoreklama Nokii 808 PureView

Q! 20 Kwietnia 2012 14:59

0 0
nokia 808 pureviewNokia udostępniła film promujacy najnowszy smartfon z jej portfolio, model 808 PureView. Nie byłoby w tym nic niezwykłego gdyby nie fakt, że został on zarejestrowany reklamowanym urządzeniem.

Nokia 808 PureView wyposażona jest m.in. w aparat fotograficzny o rozdzielczości 41 Mpix. Szerzej o telefonie pisaliśmy w tej wiadomości.

Zobacz: inne filmy z kategorii Reklamy


Zobacz: dane techniczne i zdjęcia telefonu w katalogu.



Źródło tekstu: Nokia, wł     

Dodaj do:
w sumie: 28
  • 0

    9. ~MB  2012-04-20 16:32:34  host: apn-188-125-62-43.dynamic.lte.plus.pl

    W dol jest ok. kolo 25, gorzej wysylanie - miedzy 1 do 2

  • 0

    10.  2012-04-20 16:35:01

    @7 Symbian.

  • 0

    11. ~MB  2012-04-20 16:36:35  host: apn-188-125-62-43.dynamic.lte.plus.pl

    @10 Dzieki

  • 0

    12. ~Lolek  2012-04-20 16:46:20  host: 212.160.172.70

    Zawsze znajda sie tacy,którym cos bedzie przeszkadzac;) Xperia S jest ładniejsza i cieńsza to się zgodze ale napewno nie lepsza...Każdy lubi co innego wiec jesli ludzie lubią robic fotki telefonem niech robia.Przynajmniej cyfrowy zoom bez straty pixeli jest fajna innowacja.Pozatym propo starszych tel. Czy przypadkiem N8 vs Arc S nie było 2-0 ? O ile pamietam w testach robionych przez uzytkwonikow nokia kreciła filmy lepiej i robiła lepsze zdjecia(mowie o koncowym efekcie na ekranie komputera w pełnej rozdzielczości) Więc skąd twoje informacje? No cóż ....next please;) ;O Nawiasem skoro takie video mozna zrobic tym telefonem to festiwal amatorskich filmów kręconych telefonem juz ma swojego promotora;p;p;p hehe

  • 0

    13. ~CBradio  2012-04-20 16:47:37  host: v06-15.opera-mini.net

    @9.: Dzięki za info.

  • 0

    14. ~CBradio  2012-04-20 16:55:17  host: v06-15.opera-mini.net

    @12. Nokia N8 ma najprawdopodobniej do tej pory najlepszy aparat fotograficzny wśród telefonów komórkowych i smartfonów - w każdym razie lepszy niż SGS II - http://www.symbianmobile.pl/nowosci/jakosc-zdjec-nokia-n8-mytouc h-4g-slide-i-galaxy-s-ii.html

  • 0

    15.  2012-04-20 17:45:13

    Witam, miałem nokie N8 i nie dawno kupiłem arc s. Jeżeli chodzi o zdjęcia to - tak jak pisał kolega wyżej - jest 2.0 dla nokii. Jeżeli chodzi o kręcenie filmów tu byłbym już w stanie dać 0:1 dla arc s. Dlaczego zmieniłem? Nokia jest ekstremalnie wolna. Nie widać tego w samym systemie ale odpal tylko przeglądarkę. Nie ma się co dziwić te telefony dzieli prawie 3 lata technologii. Niestety muszę przyznać, że jak robię zdjęcia arc s to z łzami w oczach wspominam N8 (szczególnie jeżeli chodzi o ostrość), jednak częściej siedzę w necie i wyczekuję z nadzieją na androida 4.0, pozdrawiam wszystkich użytkowników.

  • 0

    16. ~eurochild  2012-04-20 19:02:06  host: 89-69-42-136.dynamic.chello.pl

    generalnie pierwsze sample wyglądały lepiej zaniebieszczone to strasznie

  • 0

    17. ~Johny11  2012-04-20 19:07:11  host: ip-94-42-51-62.multimo.pl

    Nie zmienia to faktu, że nawet wave robi lepsze filmy od n8 i pewnie też od ip4 ale nie jestem pewien.

  • 0

    18. ~miro  2012-04-20 19:44:34  host: 031011129163.warszawa.vectranet.pl

    Za rok jak stanieje to se wymienię C7 na te cacko, bo na początek to cena pewnie będzie z 2 tysiaki a po roku spadnie do akceptowalnego poziomu.

  • 0

    19. ~ftr  2012-04-20 19:50:59  host: 178.183.177.55.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    Skoro zrobiony reklamowanym urządzeniem to czemu film nie jest w rozdzielczości 1080p tylko 720p?

  • 0

    20. ~Tomek  2012-04-20 19:53:49  host: afob206.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ktos wspominal cos o Xperia. Owszem tel ladny jednak jakosc wykonania pozostaje wiele do zyczenia. Zrobione w Chinach ma bardzo delikatny plastik. W porownaniu do np. N8 ktora jest metalowa robi wrazenie zabawki. Nie wiem jak bedzie wygladal ten tel.

  • 0

    21. ~do 1  2012-04-20 20:11:45  host: acyc127.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ta z aparatem 5 mpix bez autofocusa ?

  • 0

    22. ~Tomek  2012-04-20 20:19:14  host: afob206.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Chyba Arc S.

  • 0

    23.  2012-04-20 20:26:20

    A ja Wam powiem, że z tego, co wyczytałem (jak tylko natknę się ponownie to podam źródło) i usłyszałem (od gościa zajmującego się testowaniem telefonów) nokia 808 zrobi wielkie 40 megapikselowe zdjęcie, potem sprzętowo je skompresuje do mega ostrego 8 mpix. Pobije zapewne N8, k810i i SGSII. Ale co z tego? Teraz moje zdanie: świetny telefon dla fotograficzno-społecznościowych (zobacz, jakiego mam fajnego) onanistów, którzy będą sądzić, iż ze wzrostem megapikseli w parze pójdzie widoczny wzrost jakości zdjęcia. A te, jak wiemy trzeba umieć robić. Nie sprzęt a technika czynią z Ciebie zawodnika. Tak, mam małego, to wiem.

  • 0

    24. ~CBradio  2012-04-20 20:48:32  host: v06-15.opera-mini.net

    @17. "faktu"?? No chyba sobie drwisz, albo o drogę pytasz! No chyba, że chodzi ci o taki drukowany Fakt :)

  • 0

    25. ~CBradio  2012-04-20 20:58:31  host: v06-15.opera-mini.net

    @23.: Ale waśnie wraz z Nokią N8 skończył głupi wyścig - tylko na ilość megapikseli, ponieważ w N8 oprócz przyrostu liczby megapikseli istotnie zwiększyły się fizyczne wymiary matrycy - do rozmiarów dotąd niespotykanych w telefonach komórkowych i smartfonach. Dodam tylko, że Nokia 808 PureView matryca ma jeszcze większe rozmiary matrycy niż w Nokii N8 oraz w oddzielnych aparatach kompaktowych. Tak więc w tym przypadku nie chodzi tylko zwiększenie liczby megapikseli.

  • 0

    26.  2012-04-20 21:21:58

    @17 Wave co prawda kręci ładniejsze filmy niż zdjęcia robi, ale jakościowo N8 wypada lepiej.

  • 0

    27. ~zbig  2012-04-23 19:39:29  host: abnn138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    I taki aparat w telefonie mi się podoba:-) A ponieważ często robię zdjęcia, to 808 jest jakby dla mnie. Te 2 funkcje: telefon i dobry aparat mnie wystarczają. Tylko cena pewnie będzie... hmmmm...

  • 0

    28. ~BioQ  2012-04-26 22:58:03  host: cgq59.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Idealne sprzęcwio dla Mnie ! Słabo Mi sie robi jak widze te komentarze co i czyje jest lepsze :/ !

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-162-91-86.compute-1.amazonaws.com


Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.