ZTE Blade - opinie
Telefony ZTE ZTE Blade Opinie o ZTE Blade

ZTE Blade

w sumie: 141
  • 0

    1. ~w  2010-12-20 14:31:53  host: 178-36-67-173.adsl.inetia.pl

    niezly sprzet tyle ze bateria kiepsko trzyma..w UK pojawiaja sie wersje z wyswietlaczem TFT..to tak na marginesie

  • 0

    2. ~Bimuni  2010-12-20 15:42:03  host: 217.153.73.242

    W PLAY jużjest!:D

  • 0

    4. ~Wavka  2010-12-21 16:33:13  host: 81-210-123-94.ip.netia.com.pl

    Można juz zamowić w Play

  • 0

    5.  2010-12-21 23:32:34

    Pokaż mi gdzie jest... Chcę go zamówić i jakoś do tej pory nie pojawił się w ofercie.

  • 0

    6. ~Tetris  2010-12-22 11:02:55  host: dynamic-78-8-40-212.ssp.dialog.net.pl

    Stosunek ceny do parametrów tego telefonu wypada bardzo korzystnie. W najmniejszym abonamencie w Playu kosztuje 399 zł. Jak będzie się spisywał.

  • 0

    8. ~scowl  2010-12-23 18:34:28  host: cpc1-leic14-2-0-cust285.8-1.cable.virginmedia.com

    mam od października. Cena/Jakość - Idealny!

  • 0

    9.  2010-12-26 16:10:36

    32 grudnia wreszcie w eShopie dostepny 249zl w mixie... Must have... 28-30 powinien do mnie trafić :p mam nadzieję,że play dotrzyma słowa i bedą wersję z amoledem, a nie tft.

  • 0

    10. ~jacu  2010-12-27 01:33:27  host: gop157.internetdsl.tpnet.pl

    Będą z TFT a własciwie już są gdzieniegdzie... Poza tym fon zajumisty ;) a bateria nie jest taka zła ;] 2 dni na spokojnie (mam od hmm 1,5 tygodnia :P)

  • 0

    12. ~ołów  2010-12-27 18:50:19  host: 59.199.159.178.ip4.galileusz.pl

    niestety fonik nie posiada amoled, właśnie potwierdziłem u konsultanta

  • 0

    14.  2010-12-28 19:15:28

    Na amoleda nie licz. w play tylko tft. W orange uk tez od jakiegos czasu juz tylko tft

  • 0

    15. ~ela:)  2010-12-29 17:44:23  host: user-46-112-41-4.play-internet.pl

    hej:) widzicie, że są pewne rozbieżności w parametrach podanych przez play i podanych tutaj? choćby np. wymiary, przez ilość kolorów wyświetlacza, po jego rodzaj. chyba, że ja jestem jakaś ślepa i nic już nie kumam;> a ktoś w ogóle wie coś więcej o tym telefonie?, bo chętnie bym sobie pomieszała w głowie, gdyż w pon byłam kupić samsunga wave 533, ale nie było:D może to jakiś znak, żebym jednak go nie brała? a tu się taka sztuka pojawiła w play...:D co sądzicie? pzdr:* ela

  • 0

    17. ~bob-17@o2.pl  2010-12-30 21:29:09  host: 89-25-168-214.huxnet.pl

    @16 Mam telefon z UK. Świetny, a już na bank lepszy niż Wave 533. Bardzo szybki i wydajny. A do tego na Androidzie 2.1. Szczerze polecam.

  • 0

    18. ~  2010-12-31 15:15:48  host: 095160146075.rudaslaska.vectranet.pl

    nie bierz 533... on w sumie nic fajnego nie ma.. Ja od 3 dni mam ZTE BLADE z playa i jestem mega zadowolony :) rozdzielczość miażdży że aż szczęka spada no i do tego android :) wszystko działą plynnie, nawet najnowsze gry 3d :) NFS Shift :)

  • 0

    19. ~kamil  2011-01-02 14:33:56  host: host-81-190-63-106.lublin.mm.pl

    ela: ja bym wolał wziąć tego ZTE :) wyświetlacz bez porównania lepszy i ma androida, który jest rozwijany. Nie wiadomo jak to będzie z Bada.

  • 0

    20. ~  2011-01-03 13:23:09  host: z04-14.opera-mini.net

    Ma procesor od swifta przy takiej rozdzielczości przy tym taktowaniu na dodatek na Android będzie się mulił przy byle jakich aplikacjach uruchomionych w tle.

  • 0

    21.  2011-01-04 00:48:28

    Posiadam ten model, więc trochę doradzę szukającym o nim informacji. Telefony aktualnie schodzące z taśmy posiadają ekran TFT. Ekrany (AM)OLED posiadały tylko początkowe wersje. Występują również różne wersje jeżeli chodzi o aparat - 3,2 oraz 5mpx. Na ten drugi uważajcie, bo chyba na każdym custom romie NIE DZIAŁA APARAT - brakuje w nich sterowników i szybo się to nie zmieni. Polecam zmianę romu bo stockowy nawet do codziennego użytku jest marny - dużo przycinania, stosunkowo wolny, w Quadrancie ma ok. 350pkt. (gdzie lepsze custom romy mają 950-1150). Co do samego telefonu, to największą zaletą jest ekran, rozdzielczośc na 3,5" taka sama jak na Samsungu Galaxy S (4") czy Dellu Streak (5"). Efekt - ostrość jak żyleta. Aparat robi dobre zdjęcia wbrew wielu opiniom. Bateria jest słaba, można ją zjechać w jeden dzień, ale to chyba nie dziwi przy takim ekranie (np. podobna sytuacja ma miejsce w odniesieniu do HTC Desire). Obudowa również nie jest zła, dobrze spasowana, absolutnie nic nie skrzypi, klapka mocno trzyma sie korpusu. Brakuje jedynie trackballa i lampy przy aparacie, ale jak na tą cenę to i tak jest bogato. Teraz tylko czekać na jakiś kernel umożliwiający podkręcenie procesora, bo na chwile obecną najszybszy ROM pozwala jedynie podkręcić AHB. Na Bladego przesiadłem się z Wildfire i jestem mega zadowolony (chociaż HTC ma nieco lepszy "dotyk"). Jak za tę kasę - polecam :) Ale tylko dla wybranych znających temat ;)

  • 0

    22. ~dab  2011-01-06 19:48:19  host: user-188-33-10-186.play-internet.pl

    kamil: wiadomo co będzie z Bada. Samsung tworzy własny system aby nie zostać na lodzie kiedy Google postanowi tworzyc własne telefony i zabrac androida innym producentom. Tak więc napewno będzie rozwijany.

  • -1

    23. ~Ihaaaa  2011-01-06 21:01:32  host: v02-16.opera-mini.net

    ZTE Blade i LG P500 najlepsze tele na srednia kieszen

  • 1

    25.  2011-01-07 20:29:23

    czy ten telefon ma w standardzie obsluge divx?

  • 0

    27. ~JohnnyW  2011-01-09 10:24:31  host: 082139024164.oswiecim.vectranet.pl

    Witam. Zamierzam kupić ten telefon w Longplay Internet. Widze, że ma on wszystko co trzeba do przeglądania internetu. Na tym zależy mi najbardziej. Rozdzielczość, duży ekran, Wifi, szybki procek. Chciałbym też od czasu do czasu skożystać z GPS oraz posłuchac muzyki (na cuda nie licze), ale nigdzie nie moge znaleść czy ten telefon ma wejście słuchawkowe. O stronie producenta już nie wspominam, bo to jeden wielki burdel. I jeszcze pytanie do użytkowników tego telefonu. Jak sprawuje się GPS, działa wogóle? :) Pozdrawiam

  • 0

    28.  2011-01-09 12:59:45

    @20: obudź się :) @21: jest już kernel obsługujący aparaty 5mpx, @25: nie, musisz pobrać jakiś program z kodekami, najlepiej Rock Player.

  • 0

    29. ~smeagol  2011-01-09 15:21:05  host: 188.146.182.221.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    @bob DiviX to mi nawet na G1 odtwarza płynnie, wystarczy aplikacje zainstalowac (za darmo z marketu) arcMedia.

  • 0

    30. ~Kezo  2011-01-10 14:43:22  host: aiw185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @21: już jest rom wspierający 5mpix (na stronach Modaco). Na allegro pojawił się także w cenie 650zł w wesji AMOLED+5mpix (sic!)

  • 0

    31. ~wieo  2011-01-11 07:38:50  host: 213.76.142.51

    czy wymiary i waga sa prawidlowe???

  • 0

    32. ~bonanza  2011-01-11 17:49:51  host: 87-207-213-55.dynamic.chello.pl

    Testuje ten telefon od wczoraj i mam jeden problem: mam 2 nawigacje i żadna nie może połączyć się z GPS-em -nie wykrywa satelit; czy miał ktoś podobny problem?

  • 0

    33.  2011-01-13 14:12:23

    Może testowałeś w budynku i dlatego nie łapał? Polecam na YT filmik z tym modeli w wersji z amoledem i tft, różnica kolosalna, a np. na allegro są też wersję z tft, więc trzeba uważać.

  • 0

    34. ~TFT, OLED, AMOLED  2011-01-13 14:58:04  host: 157.203.43.103

    Ile jest wersji ekranu? Jaka jest teraz obecnie sprzedawana w UK, z tego co widzę jest tylko dostępny w Orange Pay and Go.

  • 0

    35. ~Tetris  2011-01-13 20:11:00  host: dynamic-87-105-67-13.ssp.dialog.net.pl

    @27 Ma wejście 3,5 jack kolego :) Też zamierzam nabyć ten telefonik :D

  • 0

    36. ~miro  2011-01-14 08:00:37  host: ebu163.internetdsl.tpnet.pl

    telefon rewelacja. miałem okazję bawić sie kilkoma dotykowcami, ale ten cena/jakość - po prostu miażdży

  • 0

    37. ~Saszka  2011-01-14 13:39:43  host: iwb34.internetdsl.tpnet.pl

    sciagnij sobie sygica i wyjdz z budynku:P

  • 0

    38.  2011-01-14 14:13:00

    @30: to żaden AMOLED, to TFT. To są telefony sprowadzone z fińskiej sieci Saunalahti, potwierdzone, tam są, były i będą TFT. Sprzedawca Wam wałki wciska a Wy wierzycie. W Polsce jedyne egzemplarze z ekranem AMOLED jakie można nabyć to sprowadzane z UK Orange San Francisco i to tylko te z początkowych partii, bo nowsze mają już TFT. Nie ukazała się nigdy wersja ZTE Blade z aparatem 5mpx i ekranem AMOLED.

  • 0

    39. ~kerasten  2011-01-15 11:43:20  host: 87-205-212-166.adsl.inetia.pl

    Słaby zasięg, bardzo często go gubi, nie wiem kto wymyślił pakowanie anteny w dolnej części telefonu 0_0. Mam go 2 tyg i już głośnik od rozmów trzeszczy jakby był ustawiony na max :/ muszę go oddać do naprawy. Obchodze się z telefonem jak z jajkiem więc nie wiem skąd się pojawił ten problem. Wyświetlacz bajka, bardzo czuły, świetna rozdz. Android: bez rewelacji, pamięciożerny, ciekawy sklep 'market' szybko i płynnie chodzi, sam system potrafi non stop korzystać z transmisji danych a my nic o tym nie wiemy. Można częściowo rozw ten problem w ustawieniach. System cukierkowaty dla niekumatych ... czekam na MeeGo, Maemo zjada andka na śniadanie

  • 0

    40. ~koleś_z_Blade  2011-01-16 14:16:16  host: host208-188.tvk.torun.pl

    Mam ten telefon od 2 tygodni. Jeżeli chodzi o stosunek cena do możliwości nie ma lepszego. Dostałem go za 1zł w RePlay 69. Wygląda przyzwoicie, dotyk moim zdaniem tak samo czuły jak w Galaxy S. Słabe strony to bateria można ją zajeździć w jeden dzień przy najjaśniejszym ustawieniu ekranu, ale za to pełne ładowanie to około godziny.

  • 0

    41. ~w  2011-01-17 21:14:23  host: 178-37-235-187.adsl.inetia.pl

    roznica miedzy AMOLED a TFT jest taka ze na pierwszym kolory sa przejaskrawione w stosunku do tego drugiego..gdybym nie widzial AMOLEDa kolory na TFT by mi nie przeszkadzaly a tak jest pewien niedosyt - moglyby byc troche zywsze ale nie takie jak na AMOLED..pozatym na TFT bateria chyba wytrzymuje troche dluzej, subiektywnie jakies 30-40% przy podobnej zabawie telefonem. ROMy z Froyo sa praktycznie w pelni sprawne, polecam ktorym z MoDaCo sobie zgrac ;-)

  • 0

    42. ~mikus  2011-01-17 23:06:20  host: 89-73-133-232.dynamic.chello.pl

    Mam telefon od paru dni, ale już wiem, że to był strzał w "10". Stosunek jakości do ceny jest powalający. Mam tylko pytanie do użytkowiników jakiego GPSa używacie? Igo ma niestety niedopasowaną rozdzielczość (nie spodziewali się tak wysokiej w tym telefonie)

  • 0

    44. ~Lewy  2011-01-18 17:03:25  host: afia225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Z tego co wyczytałem na stronkach, forach z fonami i na stronie producenta, to nigdy nie było tego telefonu z aparatem 5mpx i AMOLED, jedynie z AMOLED'em były pierwsze telefony z UK serii "orange san fierro". Poza tym patrząc na cene Blade to ten fonik to kombajn. Zamierzam wziąć go w play'u i pewnie nie będę żałował.

  • 0

    45. ~polo  2011-01-19 19:45:53  host: 178-36-130-147.adsl.inetia.pl

    Czy ten telefon ma żyroskop

  • 0

    46.  2011-01-20 09:45:30

    Powiedzcie mi (Ci, którzy mieli okazję używać też innych fonów z androidem) jak daje radę procesor o taktowaniu rzędu 600 MHz? Większość high'endowych fonów z Andkiem ma procki po 1GHz, a tutaj "tylko" 600.

  • 0

    47. ~w  2011-01-20 19:58:24  host: 178-37-228-187.adsl.inetia.pl

    Igo jest w odpowiedniej rodzielczosci choc nielatwo znalezc ;-)

  • 0

    48. ~  2011-01-21 11:24:26  host: host-212-67-149-130.cable.net-inotel.pl

    mozecie powiedziec jak wyglada sprawa z pdf'ami? Da sie je przegladac tak szybko jak na iphonie, pytam bo w opisie jest napisane, ze posiada on ekran pojemnosciowy... z gory dzieki za info

  • 0

    50. ~  2011-01-22 17:14:56  host: abfm68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do samego telefonu nie mam zastrzeżeń. Fajny szybki czuły nie trzeszczy. Odczuwalnym dla mnie minusem jest to, że zdecydowanie gorzej łapie sygnał wifi niż mój laptop. Żałuję zakupu ze względu na androida, jeśli ktoś lubi ten system pokocha ten telefon. Ja wolę jednak Symbiana od nokii :) Oczywiście android ma wiele plusów nie twierdzę że nie. Zależy kto co lubi, ja w pierwszy dzień pierwszy raz w życiu studiowałem instrukcję obsługi telefonu. A co do samego telefonu to co jakiś czas pobiera nie wiadomo co z internetu i bierze kase. Powyłanczałem co się dało i dalej brało, na problem pomogł jakiś program, ale to chyba nie oto chodzi.

  • 0

    52.  2011-01-26 13:45:14

    W Oranżu dostępny pod nazwą Orange San Fransisco. Jak ktoś chciałby zamówić, to zapraszam ;) Przy 59 zł jest za 1 zł, przy 39 za 119, przy 29 jest za 249.

  • 0

    54. ~leszek@gorzow.org  2011-01-28 14:35:51  host: 94-40-17-115.tktelekom.pl

    Mam ZTE Blade od wczoraj, powala na kolana nawet SE X10, Menu ma takie samo jak Samsung Galaxy S, tak że rodziałka 480 x 800 punktów jest identyczna jak w Galaxy S. a cena - za złotówkę w Play brałem!

  • 0

    56. ~pep  2011-02-01 12:01:35  host: bvo13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    od wczoraj jestem posiadaczem ZTE BLADE wziąłem go w play internet 29(49zł ) telefon kosztował 199... naprawde najelpiej wydane pieniądze na telefon przez ostatnie lata . minus... to bateria ale narazie nie mam co sie dziwić bo tylko ściagam , chodze po necie , ogladam YT . Naprawde POLECAM musze tylko ogarnąć te romy itp itd zmodyfikować.. bo wszyscy mówią że wtedy jeszcze lepiej chodzi !

  • -1

    59. ~  2011-02-02 23:39:21  host: 193.24.14.1

    mam wyższą rozdzielczość na LG gd880 :) ale mniejsza o większość.czy panowie nauczą się że w telefonach jest CZUJNIK ZBLIŻENIA a nie zbliżania?ten jest w samochodach co do telefonu - cóż same patelnie w modzie....plecak gratis albo spodnie bojówki

  • 0

    60. ~  2011-02-03 14:24:01  host: z13-07.opera-mini.net

    Zakupiłem wczoraj telefonik i jestem bardzo zadowolony :) Polecam

  • 0

    61. ~ja  2011-02-03 14:53:00  host: 91.216.213.14

    mam go od 2 tygodni z początku był problem z wifi ale po ustawieniu na asynchroniczne przesyłanie danych chodzi bez problemu, gps na sygic aura chodzi super szybko satelity znajduje nawet w pokoju mi chwycił zasięg. O niebo lepsze niż mio moov 500 ekran duży super widać. Dużo ramu chodzi bosko aparat taki że jak nie ma odpowiedniego światła to zdjęcia wychodzą prawie czarno białe. Ogólnie telefon ogień

  • 0

    62. ~  2011-02-03 22:03:47  host: 89-78-86-20.dynamic.chello.pl

    @38, nie bądź śmieszny, jakie fińskie? ZTE to chińszczyzna http://pl.wikipedia.org/wiki/ZTE

  • 0

    63. ~slobber  2011-02-07 17:29:11  host: fdx162.internetdsl.tpnet.pl

    super sprzęt! bez problemu można zrobić upgrade do Android 2.2 Froyo, potem podkręcać procesor np. do 710 MHz i grać w super gry :)

  • 0

    64. ~r111  2011-02-09 15:12:49  host: sa.organika.com.pl

    Zdaje się, że NIE MA GPSa

  • 0

    65. ~Jarko  2011-02-10 20:27:42  host: aesi138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dzisiaj kupiłem ten telefon w PLAY. Przed zakupem bawiłem się sprawdzając SE X8 i robiłem zdjęcia itp i powiem wam że zdjęcia o niebo lepsze robi ten BLADE wiece teraz przyznaje komuś racje co napisał kiedyś że te aparaty 5mpx to tylko taki chwyt reklamowy itd... ale zauważyłem to dopiero wtedy jak miałem obydwa w ręce i jednoczdnoczesnie używałem ...

  • 0

    67. ~mundek  2011-02-12 13:21:01  host: dynamic-78-8-12-8.ssp.dialog.net.pl

    telefonik pierwsza klasa ZTE BLADE 5mpx ekran amoled mam go trzy miesiące działa bez zarzutów to co piszą że nie ma takiej wersi to się grubo mylą co tu się rozpisywać telefonik działa bez zarzutów podobny do HTC

  • 0

    68. ~autotechnic  2011-02-16 19:22:42  host: public54705.cdma.centertel.pl

    ten telefon nie ma gps

  • 0

    69. ~KArolina  2011-02-17 20:17:26  host: public-gprs59027.centertel.pl

    hi jestem zainteresowana tym tel. lecz nie wiem czy mozna go kupic w jakims sklepie czy tylko w play ? czy jest lepszy od znanych marek np. samsung czy nokia ?

  • 0

    70. ~masakra  2011-02-19 11:03:47  host: 89-77-219-215.dynamic.chello.pl

    @62, nie kompromituj się!!! Z FIŃSKIEJ SIECI. Czy blade z polskiej sieci jest polski?

  • 0

    71. ~  2011-02-20 16:19:54  host: abex193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam go miesiąc: - głośnik trzeszczy - obudowa sie nie domyka i też trzeszczy

  • 0

    72. ~Rafal  2011-02-22 19:39:09  host: abev151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @62 sam jesteś śmieszny nie czytając ze zrozumieniem. Gdzie kolega napisał, że ZTE to fiński producent? Ja widzę tylko wpis, że telefony te pochodzą z fińskiej sieci. A matura tuż tuż zapewne :)Za wyświetlacz wielki plus dla telefonu, procesor, system i wygląd również. Telefon mam 2 miesiąc z czego 1 był w serwisie z powodu głośnika do rozmów i niedochodzącej obudowy, a teraz idzie również z powodu głośnika. Jeżeli chodzi o parametry to naprawdę świetny telefon. Gorzej z wykonaniem i jakością użytych części. Może inni nie maja problemów z ZTE, ja przez ten trzeszczący głośniczek zaczynam żałować, że wybrałem ten telefon. Nie po to bierze się nowy telefon aby cały czas błąkał się po serwisach. Pozdrawiam

  • 0

    74. ~  2011-02-23 21:09:12  host: 90-156-41-195.internetia.net.pl

    Jaka nawigacja działa na tym telefonie w tej rozdzielczości?

  • 0

    76. ~pavlo  2011-02-24 23:30:35  host: host-78-31-156-187.ip.jarsat.pl

    witam, czy jest to może ten sam telefon, co Orange San Francisco w ofercie operatora? wygląda chyba tak samo, co? a może się czymś różnią?

  • 0

    77. ~Samos  2011-02-25 15:52:38  host: 239.nat.rev.ndi.net.pl

    Telefon dostępny aktualnie w Play oraz Orange. Każdy znajdzie ofertę dla siebie ale dobrze radzę dobrać taką z pakietem internetowym (min 100MB). Inaczej 90% funkcji nie wykorzystamy. Obecnie to najlepsza oferta jeśli chodzi o smartfon. Stosunek cena/funkcjonalność genialny.

  • 0

    78. ~Jose  2011-02-25 19:51:35  host: static-195-90-102-178.devs.futuro.pl

    Mam ten telefon od tygodnia i jestem mega zadowolony. Wyświetlacz bajka, ostry jak żyleta, szybki. YouTube można fajnie oglądać. Polecam każdemu. Stosunek jakość/cena nie do pobicia.

  • 0

    79. ~systemymobilme.boo.pl  2011-02-26 09:44:57  host: user-188-33-115-21.play-internet.pl

    android, windows mobile, symbian, blackberry, palm, apple !

  • 0

    80. ~Vitek  2011-02-27 12:27:36  host: user-109-243-226-89.play-internet.pl

    @76~pavlo technicznie dokładnie ten sam

  • 0

    81. ~systemymobilne.boo.pl  2011-02-27 15:14:20  host: user-46-113-141-161.play-internet.pl

    android, windows mobile, symbian, blackberry, palm, apple !

  • 0

    82. ~koleś_z_Blade  2011-03-05 11:19:17  host: host208-188.tvk.torun.pl

    Telefon ma jak najbardziej GPS - inną sprawą jest aplikacja do nawigacji - tą trzeba sobie wgrać z android market. Mam ten tel 2 miesiące. I jestem zadowolony. Zaznaczam, że wgrałem sobie Android 2.2 w wersji Japanese Jellyfish RLS 9. Bateria trzyma max 3 dni, przy zabawie telefonem 1 dzień. To czy telefon będzie się nam podobał zależy głównie od tego jakie aplikacje na nim zainstalujemy. Goły android na każdym telefonie wygląda z grubsza podobnie. Polecam ten tel - solidny za nie duże pieniądze. Jak się nie bawię to bateria trzyma nawet 3 dni.

  • 0

    83. ~ztemobile.pl  2011-03-07 16:46:08  host: aabh22.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @82, duża różnica między 2.1 a 2.2 na tym fonie?

  • 0

    85. ~Irek  2011-03-08 19:39:54  host: 80.238.64.17.ip.abpl.pl

    UWAGA!Ogromnym minusem w ZTE BLADE jest to ,że bateria słabo trzyma i nie gram w gry itd uzywam do dzownienia i sms okazjonalnie bez szleństwa max 2 dni , a co będzie po 6 miesiacach uzytkowania? aż strach pomyślec

  • 0

    86. ~Tetris  2011-03-12 20:21:37  host: dynamic-78-8-41-149.ssp.dialog.net.pl

    @83 Na Romie FLB Froyo r10b wyniki w Quadrancie conajmniej 3 razy lepsze ;) bez OC procesora.

  • 0

    87. ~pendzel  2011-03-13 13:01:53  host: am42.itcomp.pl

    po 6 miesiacach kupisz nowa baterie i problem rozwiazany

  • 1

    88. ~Samos  2011-03-14 23:35:42  host: 239.nat.rev.ndi.net.pl

    Telefon ma GPS, g-sensor, akcelerator (GPU) i całą resztę niezbędną dla bezproblemowego działania androida. Po prostu wymiata. Cena/jakość nie do pobicia. Cieniutki. Reszta smartfonów się chowa. Tylko bateria...ale to standard przy smartfonach..2 do 3 dni max. Na szczęście ładuje sie bez problemu przez USB. Takie telefony sprawią, że android trafi do wielu ludzi. A naprawdę warto go spróbować. Mam go miesiąc i już 2 aplikacje napisałem.

  • 0

    89. ~lesny_czlowiek  2011-03-15 22:14:11  host: 89-72-233-4.dynamic.chello.pl

    mam wersje z Orange od tygodnia. Rewelacja!!! W tym przedziale cenowym, nie do pobicia, jasne że przegrywa z Galaxy S czy Desire HD, ale jest mniej więcej 2, 3 razy od nich tańszy. Rewelacyjna jakość wyświetlacza, procesor całkiem nieźle sobie radzi, jakość dźwięków z głośniczka na bardzo przyzwoitym poziomie. Obudowa niskiej jakości plastików, ale świetnie spasowana, nic nie skrzypi, idealnie przylega. Poważnym mankamentem jest bateria- ok jednego dnia niezbyt wymagającej pracy. Gorąco polecam, ciężko czymś go przebić za takie pieniądze.

  • -1

    90. ~nickkk  2011-03-16 11:28:11  host: user-109-243-109-28.play-internet.pl

    No jak ktos nie wie jak zmienic rom albo wlaczyc akceleracje to posylam link : systemy-telefonow.pl / dzial ZTE Blade

  • -1

    91. ~snowar  2011-03-16 14:24:20  host: axe147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam Ten fonik to naprawdę bardzo dobry sprzęt. Rozsądne parametry w naprawdę dobrej cenie :) Można pograć obejrzeć filmy itp nawet na stockowym romie. A najlepsze że jakość wykonnia lepsza niż w moim drugim fonie htc desire. Chodzi o spasowanieposzczególnych części. Bateria jak to w smartfonach trzyma ok 2 dni i tak lepiej niż w htc desire ;) Pozostałe parametry oczywiście lepsze w desire, ale cena też zdecydowanie wyższa:)

  • 0

    92. ~pytanie  2011-03-20 17:36:13  host: public50368.xdsl.centertel.pl

    a jest zmiana orientacji ekranu auto czy manualna?

  • 0

    93. ~posiadacz  2011-03-21 16:11:47  host: host-89-228-231-126.kalisz.mm.pl

    Mam telefon od kilku dni - jestem zachwycony. Poza apartatem nie widze wad (to dlatego ze jestem fotografem :) Działa szybko, czuły na dotyk , nie wiesza się, mnóstwo aplikacji i wyświetlacz którego nie ma żaden telefon na rynku w tej cenie. Materiały z których jest wykonany są świetne, a nie jak plastikowy Samsung Galaxy S który skrzypi jak sie w ręke weźmie

  • 0

    95. ~ks  2011-03-24 20:42:30  host: 84-10-78-214.dynamic.chello.pl

    Super telefon, dla niego wziełem abonament w play za 69 zł miesięcznie:)

  • 0

    96. ~t  2011-03-26 10:46:18  host: 84-10-78-214.dynamic.chello.pl

    @92 Automatyczna, zresztą mozesz ja w ustawieniach wyłączyć.

  • 0

    97. ~fgf  2011-03-31 17:00:50  host: unregister069034178095.c34.178.msk.pl

    Za taką kasę, brać bez zastanawiania sie:)

  • 0

    98. ~jarek  2011-04-17 09:16:24  host: 91.146.208.134.ip.abpl.pl

    Proszę o radę, jaki telefon jest odpowiedni ,dlamężczyzny, którego wiek zbliża się do wieku sredniego,lecz czuje jeszcze mlodość w ciele i kocha piękne formy telefonów. Dzwonię ale nie używam internetu w telefonie czasami sms itp. Zdjęcia robię i dyktafon potrzebowałbym - dobry i czuły. Proszę o radę.

  • 0

    99. ~don_kamillo  2011-04-21 12:30:12  host: asv83.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon super. Procesor podkręcam do 691 MHz, wgrywam CM7 i jest super szybki, szybszy niż ten pleyowski. Swoją drogą: Play znów olewa klientów, nie wypuszczając aktualizacji do telefonu, dlatego Blade w Play ma wersję 2.1, podczas gdy w Europie mają już aktualizację do 2.2. Podobnie Orange.

  • 0

    100. ~Labiel  2011-04-26 09:42:37  host: hfr17.internetdsl.tpnet.pl

    Do osób które narzekają na baterię. Mam ten telefon już 3 miesiące. Gdy trochę się nim bawię typu gry, filmy, net to faktycznie baterię idzie zjechać bardzo szybko, ale to chyba normalne. Podczas normalnego użytkowania dzwonienie/pisanie smsów telefon trzyma mi 5-6 dni. Wiele osób zapomina i wyłączeniu niepotrzebnych rzeczy, typu blutacz, wifi, gps, przełączcie też telefon na sieć 2G a nie 2G/3G jeśli ktoś nie korzysta z neta. Inna kwestia to też zasięg. Jeśli ktoś będzie miał kojowy to nie dziwcie się że telefon padnie szybciej niż u osoby która ma dobry zasięg.

  • 0

    101. ~karolllka  2011-04-26 21:10:57  host: host-46-186-52-170.dynamic.mm.pl

    Telefon jest super. Przez tydzień miałam blokowane transfery danych (bo nie miałam wykupionego żadnego pakietu danych), ale teraz, gdy mam internet bez ograniczeń - telefon jest niesamowity! Ale ma JEDYNY minus, który bardzo denerwuje: bateria jest koszmarna :( jeden dzień na... prawie pełnych obrotach - i trzeba ładować :(

  • 0

    102. ~kuba  2011-04-27 18:24:08  host: 62.244.139.5

    Wspaniały telefon :) Mam w mix play i jestem strasznie zadowolony ;) Jedynie ta bateria jest problemem bo naprawde strasznie szybko się rozładowywuje :/ ale i tak polecam

  • 0

    103. ~Rafał  2011-04-30 11:21:13  host: afkl251.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @83 ogromna. Na 2.2 lepiej chodzi, szybciej. Po 2 masz możliwość instalacji na karte pamięci a uwierz, że wbudowana pamięć szybko się kończy.

  • 0

    104. ~adam  2011-05-01 11:03:10  host: 212.46.170.141

    Mam od paru tygodni. swietny, edyna wada to bateria na okolo 3 dni. ale poza tym jest po prostu wspaniały

  • 0

    105. ~Asia  2011-05-11 19:31:43  host: aecp207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od kilku dni. Naprawdę fajny! Szkoda że tylko wszyscy żartują że za chwilę mi się zepsuje:( Jedyny minus to bateria. Mam pytanie dla użytkowników play mixtura, oferta podstawowa, plan cenowy III, 30zł. Dlaczego nie mogę wykupić żadnych pakietów, ani sms ani pakietów internetowych? Tylko All Inclusive ma dostęp do pakietów?:(

  • 0

    106. ~Sebastian  2011-05-30 10:58:25  host: 088156132031.radom.vectranet.pl

    Fajny, duży wyświetlacz, umożliwiający wraz z multituchem sprawne przeglądanie internetu w bardzo krótkim czasie (1 dzień)+ wykonywanie kilku połączeń. Przydałaby się lepsza bateria. Ale w końcu to chińszczyzna. Krótki okres użytkowania. Daje mu rok.

  • -2

    107. ~Spec  2011-06-01 08:26:23  host: 088156132031.radom.vectranet.pl

    To zabawka. Na dłuższą metę odradzam ten telefon. Jest chiński. Stąd jego atrakcyjna cena.

  • 0

    108. ~cvx  2011-06-18 01:06:04  host: apn-95-40-243-139.dynamic.gprs.plus.pl

    Pieprzenie że chiński. A HTC jest tajwański, i co? Mam ten telefon już kilka miesięcy, co prawda był w serwisie ale to samo mogło zdarzyć się i z inną marką, wada fabryczna której nie zauwazyłem przy odbiorze. btw Bardzo szybki serwis, więc nie przejmowałbym się tym. Poza tym jakość wykonania jest naprawdę dobra. Zresztą za tę cenę inne marki NIC nie oferują. Poszukajcie sobie telefonów z ekranami o rozdz. 800x480, bo tylko takie są pełnoprawnymi smartfonami. Samsungi i HTC kosztują ponad 1000 zł, a Nokia nawet w N8 takich nie montuje. A ta rozdzielczość robi ogromną różnicę.

  • 0

    109. ~raval  2011-06-20 13:30:50  host: host-81-190-68-200.gdynia.mm.pl

    można wgrać w niego android 2.2? i czy trzeba kupić to oprogramowanie czy wystarczy poszukać w necie lub android market?

  • 0

    110. ~ja  2011-06-21 20:16:15  host: acgc82.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @107 Dlaczego?

  • 0

    111. ~ja  2011-06-21 20:19:42  host: acgc82.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @104 3dni? Chyba ja obetniesz wszystkie internetowe funkcje. Tylko wtedy po co smartphone? Bateria na jeden dzień nie jest problemem (dl manie). W końcu chyba nie żyjecie na pustynie i możecie podłączyć na noc?

  • 0

    113. ~Anonymous  2011-06-26 18:12:59  host: z01-07.opera-mini.net

    No i co z tego że chińszczyzna? Orange i Play się jakoś na nim poznało.

  • 0

    114. ~daree  2011-07-12 23:43:47  host: 188.147.170.87.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    telefon ok ale przerzucam się na nokie kwestia przyzwyczajenia polecam blade-a bo ma to czego potrzeba

  • 0

    115. ~da  2011-07-16 17:20:39  host: 195.130.197.11

    najlepszy telefon wyświetlacz lepszy od galaxy s wifi i wogole super jest polecam bo go tesz chce kupic

  • 0

    116. ~Misiek  2011-07-17 17:00:36  host: blr143.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Rada dla kupujących: poczekajcie miesiąc, głośnik od rozmów zacznie trzeszczeć, obudowa odejdzie od telefonu. Oddajcie telefon na serwis, po 7 dniach roboczych wróci i będzie taka proca, że szok. Polecam

  • 0

    117. ~jaro  2011-07-31 11:12:13  host: 178-36-179-110.adsl.inetia.pl

    KOńczy mi się abonament, proszę o poradę, czy warto brać za 1 zł ZTE,czy dopłacić 200 zł i mieć SAmsunga ACE?? Będę wdzięczny za info.

  • 0

    118.  2011-07-31 11:14:54

    Proszę o podpowiedź,czy warto brać ZTE za 1 zł,czy dopłacić 199 zł i wziąć Samsunga ACE?? Kończy mi się umowa i mam dylemat co wybrać dla córki.

  • 0

    119. ~captur  2011-08-23 15:40:20  host: 212.160.172.70

    Nie zastanawiać się tylko brać ZTE. Mam od lutego i nie mam żadnych powodów do narzekań.

  • 0

    120. ~Meikyo  2011-08-27 17:17:05  host: 241net254.net.zeork.com.pl

    Używam Blade'a od marca i poza klaką odstającą w jednym rogu trudno się czepiać. Bateria mogłaby być lepsza, ale jeśli jest używany jako telefon to działa 3-4 dni. Jeśli chodzi jako palmtop, tj internet, książki itp, to trzeba go ładować codziennie. Ale to jak dla mnei niewielka cena za funkcjonalność jaką ma.

  • 0

    121. ~  2011-09-09 09:04:05  host: z13-14.opera-mini.net

    pojawil sie blade2 w redbull mobile. Ma niby 5mpx, czy rozni sie jeszcze czymś od 1? rzecz jasna oprócz tej ,,byczej,,naklejki na klapce;)

  • 0

    122. ~balcerek  2011-09-09 18:16:59  host: user-188-33-202-137.play-internet.pl

    czy blade 2 z red bulla różni się czymś oprócz aparatu 5mpx?

  • 0

    123. ~Misiak  2011-09-10 03:45:12  host: 89-68-167-100.dynamic.chello.pl

    Głupie pytanie: No i co z tego że Chińskie? A myślicie, że gdzie te wszystkie motki, SE, HTC, BB i inne powstają? W Chinach, nokia z tego słynie, że w europie, ale to zależy na jaki rynek. Co do firmy ZTE ostatnio wygrało przetarg na technologię do superszybkiego mobilnego internetu i jako jedyne spełniło warunki. Jedynie koncern Sony-Erricson wraz z chyba SAGEMem mieli porównywalną, czyli nie identyczną i pełną - obsługę przetargu. Powoli chiński shit ot mit.

  • 0

    124. ~Rafal  2011-09-18 09:40:16  host: acyo1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Oficjalny adroid 2.2 jest już dostępny! Czuję się jakbym kupił nowy smartfon. POLECAM!

  • 0

    125. ~adrs  2011-09-19 12:05:06  host: 89-78-40-38.dynamic.chello.pl

    taiwan a chiny to olbrzymia różnica. Na taiwanie produkuje się o wiele wyższej jakości elektronikę. A z Chin to można polecić co najwyżej produkcję szczotek do klozetu. Oszczędnie jest kupić coś taniego, ale często jest to loteria...

  • 0

    126. ~gringo  2011-10-04 10:59:00  host: 62.233.211.189

    Telefon posiadam od lutego i mogę bez żadnych gwiazdek - POLECAM !!! Jedyny minus to bateria którą ładuje codziennie, ale jak kładę się spać podłączam przy łóżku i mi to nie przeszkadza. Nie sprawia żadnych problemów. Czytanie e-booków to czysta przyjemność na takim wyswietlaczu.

  • 0

    127. ~Daniel  2011-10-07 23:35:26  host: 83-238-30-101.ip.netia.com.pl

    Super telefon, co do tego że chiński to generalnie wszystko prawie jest tam robione...dobrze wykonany, wgrałem androida 2.34 i śmiga pięknie, modyfikacji od groma, w swoim przedziale cenowym nie ma konkurencji, to już nie te czasy że nokia i tylko nokia...i rozdzielczość robi swoje!

  • 0

    128. ~  2011-10-20 19:38:05  host: 83-168-106-17.pr1-nat.espol.com.pl

    mam pytanie ile kolorów ma główny wyświetlacz ? na stronie playa jest napisane, że 65 tys, a tu, że 256 tys.

  • 0

    129. ~jolkipolki  2011-10-24 18:07:54  host: 89-74-116-202.dynamic.chello.pl

    128. ~ 2011-10-20 19:38:05 0 host: 83-168-106-17.pr1-nat.espol.com.pl mam pytanie ile kolorów ma główny wyświetlacz ? na stronie playa jest napisane, że 65 tys, a tu, że 256 tys. A nie główny też jest?

  • 0

    130. ~  2011-10-25 18:12:04  host: 83-168-106-17.pr1-nat.espol.com.pl

    @129 czepiasz się akurat szczegółów. jak nie chcesz odpowiedzieć na pytanie to trudno. wystarczyłaby odpowiedź.

  • 0

    131. ~lurker  2011-11-13 21:21:13  host: z.zg1.do.jedrzychow2.pawluk.org

    Dobry telefon. Wgrany Cyanogen z Androidem 2.3.7. Doceniam szczególnie dobry zasięg połączenia wifi wbudowanej karty sieciowej - świetnie korzysta się ze Skype'a chodząc po domu. Jakość/cena - 10/10 :)

  • 0

    132. ~Darek  2011-11-16 14:35:29  host: 88-199-162-10.tktelekom.pl

    Nie kupujcie tego telefonu. O ile parametry i obsługa jest ok. to naprawa pękniętej szybki (digitizera) to połowa wartości nowego telefonu. Dokładnie mam zapłacić 310zł (serwis ccs.)

  • 0

    133. ~hehe  2011-12-11 18:26:44  host: aftm186.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @Darek idac twoim tokiem myslenia to najlepiej nie kupowac zadnego telefony a szczegolnie zadnego dotykowego bo wartosc ekranu jest taka duza w kazdym tego typu telefonie nie tylko w tym

  • 0

    134. ~Krzysiek  2011-12-12 23:23:51  host: 088156086119.wroclaw.vectranet.pl

    Posiadam telefon od kwietnia 2011, minęło już 8 miesięcy, a moje zadowolenie cały czas wzrasta! Blade mi się ani razu nie zepsuł, nie miałem z nich żadnych problemów. Powiem jednak, że zalecam zainstalowanie nowszego oprogramowania przez które się traci gwarancję (można ew. przywrócić do stanu fabrycznego i próbować oddać) Posiadam na moim ZTE system Android Gingerbread 2.3.7 od "CyanogenMod7" uważam, że jest to najlepsza opcja. Bateria trzyma 1,5 dnia. Gry na moim systemie operacyjnym działają rewelacyjnie(HTC Wildfire może się schować), wydaje mi się że porównywalnie do HTC Desire ;) Angry Birdsy działają płynnie, Fifa 12 działa elegancko, NFS Shift również. Da się również oglądać filmy z napisami. Naprawdę jest to możliwe i nawet wygodne. System Android sprawia, że ten telefon ma nieograniczone możliwości, a cena co do jakości jest po prostu śmiesznie niska. Zapomniałem o aparacie. Zdjęcia ZTE robi piękne, w szczególności jak się bawimy "makro". Wychodzą naprawdę niesamowicie. Trzeba jednak uważać, żeby zdjęć nie ruszyć, jest słaby stabilizator. Filmy nagrywa dobre, tylko i wyłącznie po instalacji nowego oprogramowania. Tak czy inaczej ZTE Blade to świetny telefon, z którego jestem bardzo zadowolony. Nie żałuję, że go wybrałem :) Jeśli kupicie, nie będziecie żałować ;)

  • 0

    135. ~logos  2011-12-14 10:13:35  host: host-89-228-175-62.dynamic.mm.pl

    Hej ludziska a w tym telefonie z gruponu to wyświetlacz jest oporowy czy pojemnościowy?! wiem że TFT.

  • 0

    136.  2011-12-14 16:07:14

    Dzisiaj jest do kupienia (brandowany jako RBM One) na Grouponie za 299 zł ze starterem Red Bull Mobile. Straszny badziew, ale za takie pieniądze mimo wszystko warto.

  • -1

    138. ~VvHondavV  2011-12-14 17:41:31  host: host-188-137-93-24.leon.com.pl

    Mam pytanie do tych którzy się na tym znajom i majom o tym pojencie. gdy podłanczamy telefon do komputera z androidem żeby zaktualizować musi być na nim oprogramowanie cz on sam sobie ściągnie ? http://www.play.pl/resources/pdf/instrukcje/ZTE_Blade-Instukcja_ aktualizacji_oprogramowania_do_wersji_2-2-2_Play.pdf

  • 0

    139. ~rafi  2011-12-15 11:21:35  host: aaev12.neoplus.adsl.tpnet.pl

    RBM One był na grouponie za 299zł i ja go kupiłem :D

  • 0

    140. ~Pit  2011-12-23 14:40:05  host: user-46-112-200-226.play-internet.pl

    Witam! Mam ZTE Blade od Red Bull, z aparatem 5MPics. Mam problem z aparatem foto. Jak robilenm zdjecia w pomieszczeniu ,to migawka zwalniala szybko. Jak tylko wyciagnałem go na dworzu to od wcisnięcia spustu do czasu zadziałania migawki mija 15 sekund i teraz juz tak ma, mimo wgrania później innej aplikacji. Czy ktos zna sposób rozwiązania problemu? Pozdrawiam świątecznie!

  • 0

    141. ~  2011-12-28 02:12:42  host: public-gprs56480.centertel.pl

    Jak dasz tryb ostrości na nieskonczonosc, to bedzie robił niemal natychmiast. Nie będzie mierzył odległości ale zdjęcia (nie licząc trybu makro) wychodzą normalnie.

  • 0

    142. ~Neutralny  2012-01-02 17:11:19  host: user-31-175-125-27.play-internet.pl

    A jak z Odtwarzaniem Mp3? głośny jest??

  • 0

    143. ~fgfd  2012-01-09 06:47:58  host: do.komnetpc.pl.z.tpnet.pl

    Do słuchania rapu na głośniku się nie nadaje.

  • 0

    144. ~blade  2012-01-25 23:11:30  host: 188.28.3.106.threembb.co.uk

    co mam zrobic zeby aplikacje zapisac na karcie pamieci???

  • 0

    145. ~hj  2012-02-02 18:04:21  host: 84-10-78-214.dynamic.chello.pl

    Jesli masz wersje androida niżej niż 2.2 to nie zainstalujesz niczego na karcie pamieci. Jesli masz równy bądz wyższy 2.2 to wystarczy sciągnąc 1 mała aplikacje z marketu App 2 sd

  • 0

    146. ~Rafal  2012-02-10 20:53:44  host: cnu88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Po co ściągać aplikację, skoro z systemowego menadżera aplikacji można przenieść na kartę SD?

  • 0

    147. ~hj  2012-02-24 21:10:39  host: 84-10-78-214.dynamic.chello.pl

    Wytłumacz mi prosze, jak to zrobić na andku 2.1?

  • 0

    148. ~DAS  2012-03-05 17:03:16  host: user-164-127-144-146.play-internet.pl

    Ja też dorzucę swoje 3 grosze:) Telefon jest teraz w atrakcyjnej cenie i na pewno wart uwagi. Może to nie tytan prędkości i wydajności ale "daje radę" Sprzęt dobry a dla tych co chcą kupić może pomocna okaże się opinia zawarta tu: http://bialeskarpety.blogspot.com/2012/03/zte-blade-po-prawie-ro ku-uzytkowania.html

  • 0

    149. ~romek  2012-03-19 20:25:54  host: 77-253-221-113.ip.netia.com.pl

    po roku użytkowania ZTE Blade padł !!!!!

  • 0

    150. ~panKleks  2012-04-09 18:33:55  host: z22-04.opera-mini.net

    witam, mam ten telefon czyli zte rmb one redbull i... mam w nim amoled aparat 5m, oraz wgrany cyanogen7-naghtly/blade. wszystko ladnie dziala nic sie nie tnie nic nie trzeszczy , aparat robi ladne zdjecia przy swietle dziennym oczywiscie. bateria trzyma mi dobe lecz telefon jest prawie ciagle wlaczony wifi,gps ew. aparat :) nawigacje mam IGO - automapa jest "ladniejsza" lecz igo mamy za free i rowniez dziala offline. Telefon ew. smartfon polecam jak najbardziej z czystym sumieniem. POZDRAWIAM BLADE TWARZE :)

  • 0

    151. ~rSk  2012-04-11 12:22:19  host: 77-253-207-37.ip.netia.com.pl

    Mam ten fon z Play od lutego 2011. Miałem wątpliwości co do jakości i oczywiście co do marki (nieznane ZTE), oraz co do kraju pochodzenia... Poczytałem opinie które wskazywały jednak, że telefon jest wart uwagi i stwierdziłem, że skoro i tak będę miał gwarancję to nawet jak coś padnie to Play naprawi. Poprzednio używałem Nokii 3310, SE 500, 750 i Motki Razr v8. Telefonów używam do dzwonienia, rzadko do sms'ów, bo nielubiłem pisać aż do bladego (pisanie sms'ów stało się przyjemne). To taka pierwsza zaleta. Pozostałe moje spostrzeżenia wypunktuje: 1. Aparat/kamera - zdjęcia robi w świetle dziennym ok. Ludzie - to jest telefon a nie lustrzanka. Jest aparat, pstryka jest ok - czasami się przydaje. Jak ktoś wyżej napisał - należy uważać aby nieruszyć, bo stabilizator rzeczywiście jest kiepawy. To tyle w tym temacie :) 2. Obudowa - ja dbam o telefon, używam pokrowca i telefon po ponad roku czasu nosi drobne ślady użytkowania, ale to jest normalne. Nie wiem co ludzie robią ze swoimi telefonami, że im trzeszczy obudowa, ja takiego problemu niemam i podejrzewam, że tak pozostanie. 3. Ekran - super, kolory piękne. Przez rok miałem naklejoną folie AntiGlare i nawet w słońcu dało się odczytać wszystko. Niedawno zdjąłem folię i stwierdzam, że bez niej, dotyk jest rewelacyjnie czuły. 4. Bateria - trzyma około 3-4 dni normalnego użytkowania, ale rzeczywiście jak się zaczyna grać, grzebać w necie to bateria schodzi bardzo szybko. 5. Szybkośc działania - czasem zdarzają mu się zawieszki w grach, a nawet w menu. Ale reset pomaga na tą dolegliwość. Ogólnie sprawność oceniam jako dobrą. Może problemem może być standardowy system który był od Play. 6. Ogólna ocena telefonu w skali 1 do 5 - dla mnie 5, nie potrzebuje niczego więcej od niego gdyż wszystko ma dzięki Android Market który prężnie się rozwija. Mam pytanie czy jak zmienię soft to jak to wygląda w przypadku gwarancji? Czy jest jakiś soft który usprawni mojego Bladego bez ryzyka utraty tej gwarancji?

  • 0

    152. ~kaban  2012-04-16 20:49:52  host: h-237-91.city-net.pl

    hej zastanawiam sie nad kupnem tego telefonu i teraz wiem ze kupie :) i wlasnie czy jak wgram andka 2.2 to gwarancja bedzie nie wazna ?

  • 0

    153. ~majkro  2012-05-13 12:34:49  host: user-31-174-101-18.play-internet.pl

    Wgrywając andka nie od producenta traci się gwarancję, ale zawsze można wrócić do stockowego i wtedy można spokojnie oddać znowu na gwarancje ;) Najlepszy telefon w swojej kategorii cenowej jak dla mnie.

  • 0

    154.  2012-05-15 20:50:09

    Jeśli to będzie z play to tak bo jest oficjalna aktualizacja do 2.2, chociaż większość bladów z play sprzedawana jest z 2.2. Jeśli będzie to w Orange to nie wiem, jeśli mają aktualizacje do 2.2 to tak. Zresztą blade najlepiej chodzi z modyfikowanymi romami. Można sobie wgrać dowolny, a jakby trzeba było na gwarancje oddać to zawsze można wgrać orginalny rom opa i nie powinno być problemu z gwarancją. Więcej się dowiesz na android.com.pl w dziale zte blade.

  • 0

    155.  2012-05-16 18:03:49

    2.2 jest oficjalny więc jak go wgrasz to nie tracisz gwarancji. Lepszym rozwiązaniem jest 2.3 albo 4.0 jeśli Ci nie zależy na yt w hd. A telefon jest nie do uceglenia ;)

  • 0

    156. ~venom  2012-06-13 16:34:36  host: 77-254-243-80.adsl.inetia.pl

    Po 6 miesiacach uzytkowania glosnik telefonu i mikrofon zaczely byc bardzo wrazliwe - dziwnie slysze swoj glos w sluchawce + slysze kazde dotkniecie telefonu, gdy rozmawiam. Wczesniej tak nie bylo. System mam oryginalny, nic nie modyfikowalem. Wiecie czego to moze byc przyczyna?

  • 0

    157. ~Miki  2012-07-26 01:18:55  host: d146-114.icpnet.pl

    Witam, telefon zakupilem tydzien temu i jestem mega zadowolony! Mam wgrany nowy system CM7 i na takim OS bateria potrafi wytrzymac 2-3 dni przy pisaniu sms. Wyswietlacz tez robi wrazenie. Polecam wszystkim :)

  • 0

    158. ~barni  2012-11-03 18:03:24  host: 37.30.49.24.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    hej . kupiłem telefon RBM ONE i mam problem z internetem ponieważ mam 2g a iternet chodzi dopiero na 3g ... niewiem jak to przestawic . wiem ze internet chodzi i to bez problemów :) proszę o szybką odpowiedź ;P

  • 0

    159. ~unclesam  2013-08-19 11:16:44  host: plus-96-193.polkomtel.com.pl

    Aktualizacje dostepne dla uzytkownikow PLAY. Dla reszty uzytkownikow pozostaje root romu badz pogodzenie sie z faktem braku aktualizacji. Telefon w swojej polce cenowej wymiata. Przy bardziej wymagajacych apkach sie niemilosiernie tnie. Posiadanie wiecej niz 2000wiadomosci znaczaco spowalnia ten telefon. Generlanie polecam, poniewaz jest naprawde dobry za te pieniadze. Mozna go porownac z takimi telefonami jak nokia lumia 610 badz lg l5. Krystaliczny wyswietlacz niestety bez gorillaglass, ale nie rysuje sie za szybko. POLECAM!

  • 0

    160. ~szpro  2014-03-30 00:04:54  host: user-94-254-146-134.play-internet.pl

    Zapisz w tym telefonie ZTE V871

  • 0

    161. ~Master  2014-07-03 08:19:52  host: 77-253-13-188.adsl.inetia.pl

    To *** nie telefon. Mam go 6 miesiecy i coraz bardziej mnie denerwuje. Wiesza sie co chwilke, glosnik tylko mruczy a nie gra, polowa aplikacji nie chodzi lub je wywala po uruchomieniu. Mialem wiele telefonow ale to jest wielka pomylka. Kupujcie wszystko tylko nie ten szajs

  • 0

    162. ~klakier  2014-07-07 23:00:06  host: public23778.cdma.centertel.pl

    gdzie mozna dokupić części do tego telefonu

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-129-152.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet