Toshiba TS705 - opinie
Telefony Toshiba Toshiba TS705 Opinie o Toshiba TS705

Toshiba TS705

w sumie: 55
  • 0

    1. ~czech  2007-12-24 20:11:19  host: cho137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tylko 512 to lipa

  • 0

    2. ~woolfy  2007-12-26 13:05:36  host: aup131.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dla mnie to jakis on dziwny otwierany aparat?? tego jeszcze nie bylo....

  • 0

    3. ~dumbo89  2007-12-26 17:34:37  host: eon114.internetdsl.tpnet.pl

    Zetknął się już ktoś z tym fonem ?? Niedawno wszedł do playa :) Czekam na wasze opinie.

  • 0

    4. ~lee99  2007-12-27 14:30:01  host: tysiaclecia-z-bie37200223077.c200.msk.pl

    co sądzicie o tym telefonie? Sprawdzał ktoś czy większa karta pamięci wejdzie do niego? Może z nowszym softem? Pzdr

  • 0

    5. ~adam  2008-01-16 18:29:35  host: 87-205-232-78.adsl.inetia.pl

    jestem nawet zainteresowany zakupem tego telefonu, jednak najpierw chciałbym poznać czyjąś opinię na jego temat

  • 0

    6. ~;Domelo  2008-01-17 15:46:39  host: static-ip-87-248-81-190.promax.media.pl

    wedlug mnie to cos ala t610 :)

  • 0

    7. ~Kesomiel  2008-01-31 14:03:54  host: 212.160.172.70

    Mam ten fonik i ta kamerka mi się podoba :-)

  • 0

    8.  2008-02-01 09:59:13

    Mam Nokię 6230i, ale dla drugiego numeru potrzebowałem prostego fonika, więc wybrałem w sieci Play model TS705 Toshiby - ma bardzo wygodną klawiaturkę i zabawną kamerkę :-) Poza tym menu jest proste i obsługuje wszystko, co potrzeba. Karta pamięci max 512 mega, ale od multimediów mam od dawna playera mp3, więc nie potrzebuję większej karty. Ma ktoś z Was ten telefon? Chętnie poznam opinie innych użytkowników tego telefonu, pozdrawiam :-)

  • 0

    9.  2008-02-09 21:35:17

    nie otwierany aparat... tylko obracany... może byc do wideorozmów i normalny aparat z tyłu...

  • 0

    10. ~lee99  2008-03-13 17:44:09  host: tysiaclecia-z-bie37200223077.c200.msk.pl

    Mam ten telefon i jest oka Za cene 449 zł z kartą prepaid PLAY o wartości 30 PLN niema źle. Ostatnio żeby sprawdzić włożyłem karte 2 GB microSD ale rozpoznaje ją nieprawidłowo i widzi 960 MB pełnej pamięci. Dzisiaj kupiłem karte 1 GB i jest oka :) 972 MB widzi i rozpoznaje ją prawidłowo. Poza tym to jest chyba 3 rewizja tego telefonu bo pamięci wewnętrznej ma 32 MB (widzi 28 MB miejsca w pamięci telefonu) Jedyny minus moim zdaniem to fakt że jest troche cichy i takim ikarusie co troche przeszedł ciut ciężko rozmawiać. Na mój gust ocena 4+ jak najbardziej zasłużona i jak ktoś potrzebuje w miare prostego aparatu z 3G i nie boli go fakt aparatu 1,3 mpx to nic tylko brać :D pozdro

  • 0

    11. ~lee99  2008-03-16 21:28:09  host: tysiaclecia-z-bie37200223077.c200.msk.pl

    Zapomniałem dodać pare rzeczy :P Soft którym zbrandowany jest ten telefon ma parę bugów m.in. jest to problem ze zmiana pinu karty sim (takie coś występuje u mnie) nawet jeżeli zablokuje kartę sim 3 niepoprawnymi pinami później występuje problem takiego rodzaju że nawet poprawnie wpisany puk niechce mi odblokować karty sim (musiałem to wykonać na innym telefonie gdzie przebiegło to bez problemu) Kolejna sprawa to kwestia JAVY otóż jeżeli wysyłam plik .jar kopiowany on jest do folderu "Inne dokumenty" a nie np. "aplikacje" czy "Gry" podejrzewam że to albo błąd softu albo ten typ tak ma :) Natomiast jeżeli pobieram Przeglądarką jakąś aplikacje wszystko jest ok i program ładuje się do folderu i jest rozpoznawany jako aplikacja JAVA. Po trzecie nie można ustawić aby smsy zapisywały się na dodatkowej karcie pamięci jest to możliwe tylko w pamięci telefonu. Na koniec dodam że PLAY dodał troche swoich tapet i pare takich sobie dzwonków których nieda się usunąć aby zwolnić miejsce na pamięci telefonu ponieważ pokazuje sie komunikat że jest to plik systemowy i nieda się go usunąć. Mam nadzieje że za jakiś czas się pojawi soft nowy od PLAYa i usunie te błędy (wgranie innego softu nie PLAYowego kończy się utratą gwarancji) PS-polecam do słuchania na tym phonie formatu AAC+ nawet przy najniższych bitrate'ach prawie niewidać różnicy przykładowo w stosunku mp3 128 kbps do aac+ 24 kbps :-) Pozdro

  • 0

    12. ~inubero  2008-03-31 22:51:09  host: 088156227157.rad.vectranet.pl

    telefon ogolnie ok lee99 odnosnie javy ts705 obsluguje tylko *.jad :)

  • 0

    13. ~ddooomin  2008-04-17 16:53:05  host: 088156047097.ols.vectranet.pl

    stylistyka jak z dawnych SE...;/

  • 0

    14. ~don  2008-09-05 09:01:22  host: wyjscie.bertelsmann.com.pl

    Dostałem ten aparat jako zastępczy zamiast zamiast swojego, którego oddałem do serwisu. Ogólnie rzecz biorąc badziewie, nawet 24 godzin bateria nie chce wytrzymać, chodzi topornie blokowanie klawiatury, ma problemy z siecią, kiedy w tym samym miejscu w Siemensie S55 nie mam żadnych kłopotów. Nie chce mi się łączyć (gdy dzwonię), nikt nie jest w stanie się do mnie dodzwonić.

  • 0

    15. ~emo  2008-09-26 17:13:38  host: apn-77-113-36-54.gprs.plus.pl

    chce kupić tego fona ale nie jestem pewien co do niego

  • 0

    16. ~ziomal  2008-10-12 08:50:20  host: 161.179.stk.vectranet.pl

    czy on jest wykonany ze stali nierdzewnej?

  • 0

    17. ~  2008-10-16 20:16:08  host: acps67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Więc mam problem który może wydać się głupi ale powaznie to nei mogę zmienić dzwonka sobie działa tylko jak ustawiam dzwonek do każdej osoby oddzielnie w kontaktach..

  • 0

    18. ~Boones  2008-10-20 21:20:15  host: 093105036032.swk.vectranet.pl

    mam telefon od około tygodnia. siedzi w nim karta 2 GB, działa bez zarzutów. a ten dziwny aparat otwierany, służy do wideorozmów, normalnie nie otwiera sie go. aparat robi bardzo dobre zdjecia ,w wysokiej rozdzielczości. Mp3 odtwarzane poprzez słuchawki również w bardz dobrej jakości. Sam telefon puszczając z niego muzykę przy najgłośniejszym stopniu głośności dosc mocno charczy. Jednaz kolejnych wad jest dosc mała ilość gier i aplikacji do tego telefonu na rynku. Trzeba by próbować i kombinować dosc mocno by znaleźć coś konkret do tego telefonu.

  • 0

    19. ~aster  2008-10-25 19:41:12  host: host-80.54.170.4.tvksmp.pl

    Jave można wgrać do ts 705 programem bitpim podobnie jak do samsunga z170 do katalogu apps lub games pliki jad i jar a po restarcie następuje instalacja midletu.

  • 0

    20. ~  2008-11-05 10:14:39  host: 88-199-128-234.tktelekom.pl

    Dzisiaj kupiłam ten telefon w sieci play jest prosty w obsłudze ma zabawny interesujący aparat ogólnie jest fajny ;]

  • 0

    21. ~Pomocy  2008-11-06 13:19:58  host: 88-199-128-234.tktelekom.pl

    Hej mam mały problem z tym telefonem ogólnie jest fany tyle ze nagrałam pliki mp3 i nie moge ich odsłuchać pojawia sie wiadomość najpierw zwolnij tryb stylu możecie mi powiedzieć jak to zrobić?

  • 0

    22. ~  2008-11-12 14:29:33  host: dyv234.internetdsl.tpnet.pl

    Fajny telefon, ale jak mam na karcie ponad 30 piosenek, czyta tylko 2.

  • 0

    23. ~wojtas  2008-11-21 20:39:57  host: gii205.internetdsl.tpnet.pl

    witam:) Tez mam ten telefon. Denerwuje mnie w nim to ze nie mam na nim zadnych gier. Nie chodzą gry typu JAD(sa one jakos podporzadkowane pod dane telefony??). Aster mam do Ciebie pewna prośbe bys mi jakos lepiej wytlumaczyl metode zgrywania gier na ten telefon prosze. Jesli wam wyskakuje "najpierw zwolnij tryb stylu" to musisz dac na profil ogolny.

  • 0

    24. ~malwa  2008-12-22 23:31:29  host: bwv154.internetdsl.tpnet.pl

    a co jeśli daje na tryb ogólny a z odsłuchiwania mp3 dalej nici? może być tak że zmieniłam cos w ustawieniach tego profilu i dlatego to ie dziala:(

  • 0

    25. ~milka  2008-12-31 13:57:25  host: public-gprs96778.centertel.pl

    Hej mam ts 705 ale za nic w swiecie nieoge zgrac na niego ani jednej piosenki bo na kompie wogole go mi nie wykrywa kombinowalam z roznymi kablami ale to i tak nic niedaje wie ktos jak to zrobic?

  • 0

    26. ~y  2009-01-01 19:36:46  host: host80-48-112-12.cable.wsm.wielun.pl

    Moze ktos napisac ile trzyma bateria w tym telefonie i przy jakim uzytkowaniu.

  • 0

    27. ~Razor  2009-01-05 15:26:24  host: 73-36.ilabs.pl

    ja mam ten telefon i podeszła mi do niego karta 2GB

  • 0

    28. ~aneta  2009-01-08 15:08:35  host: public35669.xdsl.centertel.pl

    ja mam toshibe ts 705 i chodzi mi karyta 2 gigia to poprostu ściema a może wie ktoś jaki format gier chodzi na tym fonie???

  • 0

    29. ~seweryn  2009-01-16 08:17:59  host: adrb218.neoplus.adsl.tpnet.pl

    gówno prawda wchodzi mi 1gb karty pamiecia ale fon jest do dupy gry na nim nie chodza

  • 0

    30. ~suchy  2009-01-17 20:42:26  host: inet20907ni-1.eranet.pl

    opłaca sie go kupic???????????????????????????????????? bo mam sony ericssona k550i

  • 0

    31. ~Karolina  2009-01-18 11:33:34  host: 193.138.240.195

    Mam ten telefon robie świetne fotki, ale nie ma przybliżenia, ani nawet rozjaśnienia czy trybu nocnego, a w dodatku nie można przesłać muzyki od innych telefonów, bo wtedy piosenki nie chcą się odtworzyć..

  • 0

    32. ~xxArEkKkxx  2009-02-02 22:19:26  host: 77-254-39-189.adsl.inetia.pl

    Ja mam karte pamieći 1gp i jest OK.

  • 0

    33. ~watox  2009-02-04 20:45:36  host: eml82.internetdsl.tpnet.pl

    Na papierze wygląda nie najgorzej jak za 130zł.W użytkowanku rozpacz-wolny,fatalna współpraca z komputerem,nie działa jako dysk wymienny,odtwarzacz mp brzmi pięknie na słuchawkach ale obsługa jego to krzyż pański.jako telefon ujdzie choć jak na mój gust za cichy nieco.Raczej nie polecam

  • 0

    34. ~  2009-02-08 17:24:22  host: adsj222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie polecam nikomy tego telefony aparat jest otwierany dlatego ze na wideorozmowy

  • 0

    35. ~muks  2009-02-14 17:41:48  host: inet20908ng-2.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    ja go miałem jest beznadziejny lepiej kup sobie mottorole z8 polecam

  • 0

    36. ~wojtek0394  2009-03-14 10:08:35  host: gii205.internetdsl.tpnet.pl

    a ja polecam ten telefon co do gier java to trzeba troche pomyslec nalezy wejsc na strone laduj.pl To proste ladujesz plik na serwer, następnie z telefonu lub palmtopa wchodzisz na adres wap.laduj.pl i wpisujesz kod swojego pliku. Więcej informacji znajdziesz na stronie laduj.pl

  • 0

    37. ~Karolina  2009-03-15 18:55:57  host: 193.138.240.195

    Mam telefon do du** Zacina się ma słabą baterię, budzik nie gra jeśli dźwięki są wyciszone, nie ma zooma w aparacie, kiepskiej jakości zdjęcia no chyba, że na dworze i w jasny dzień inaczej beznadzieja. A karta 2Giga spokojnie wchodzi.

  • 0

    38. ~Faynaja  2009-03-22 16:39:59  host: evo110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Spox fon ja mam karte 1gb i aparat choć 1,3 ładne foty robi i dość głośno gra

  • 0

    39. ~gościu- jego mościu  2009-03-23 22:11:34  host: hyp-gliwice1199223077.c199.msk.pl

    jak to karty do 512 mb? ja w moim wsadziłem 1 gb i jakoś chula, mozliwe ze to dla tego ze nie jest zapełniona full

  • 0

    40. ~  2009-03-27 18:02:32  host: 77-253-49-204.adsl.inetia.pl

    Ja mam tego fona jako zastepczy z playa i wlozylem swoja karte 4gb to sie zamulil wlozylem 2gb to masakra i terar juz wiem ze max 512 :/ kamerka fajna ale rozwali sie szybko i menu troche glupie ale takto fonik kozak :D

  • 0

    41. ~chestervil  2009-04-06 16:29:04  host: 217.153.82.243

    mam telefon jako zastępczy. siano, siano i jeszcze raz siano.. Przy użytkowaniu działa strasznie mułowato, ostatni raz z takim plastikiem z jakiego jest wykonana obudowa spotkałem sie w paczce tik-taków, jeszcze ten żałosny lakier. menu strasznie mało ergonomiczne, bateria do bani... wielka pomyłka toshiby, na szczescie za tydzien play zwroca mi moja nokie e51:)

  • 0

    42. ~Michał  2009-04-11 11:52:30  host: ivh190.internetdsl.tpnet.pl

    Dostałem go jako zastępczy telefon i jest twardy brzydki ciężki i ma słaby aparat a co do karty to 2 GB weszła ale trochę go tnie

  • 0

    43. ~^^Buca^^  2009-05-12 15:23:29  host: ip-88-199-179-48.tczew.net.pl

    Obecnie mam ten telefon.Jak wyżej wymienili internauci mieli co do nie go trochę racji.Telefon ma niestety wiele wad mam go już pół roku.Nie mogę powiedzieć że mam kompletnie wysrane w tego phona jak mnie wkurwi to jest do bani, jak mnie nie wkurwia jest spoko.Ogólnie jak masz sentyment do Toshiba to polecam, jak nigdy nie miałeś telefona z tejże firmy nie bierz go...pozdro

  • 0

    44. ~Hhh  2009-06-25 12:12:23  host: 27.poczesna.netcominternet.pl

    Po 1 on może mieć 1 giga mi się wyprał w pralce ale przeżył^^

  • 0

    45. ~Nikita63  2009-07-13 17:21:45  host: 94-40-19-66.tktelekom.pl

    1.Telefon ma zooma ale jak sie włączy mniejszą rozdzielczośc bo jest od początku na największej ustawione. 2.Chodzi karta 2gb bez przeszkód 3.Zeby zgrywac z kompa na telefon trzeba zainstalowac program ktory jest na plycie w zestawie telefonu 4.Bateria trzyma ok.3 dni - krócej jezeli sie dlugo muzyki słucha albo duzo zdjec sie robi 5.Troche słaby soft 6.Robi porządne zdjęcia 7.Łatwy w obsłudze 8.Troche czasem muli 9.Muzyka chodzi dobrze - charczy tylko jak piosenka jest gorszej jakości, bo przy dobrej jakosci mp3 chodzi bez zarzutu 10.Przy smsach nie mozna ustawic wlasnego dzwonka - tylko systemowe i jak pisano powyzej nei da sie usunąc systemowych plików 11. Opcji z grami jeszcze nie opanowalam ale mam taki zamiar ;P 12.Nie mam pojęcia jak mozna ustawi alby nagra film dłuższy niż 10s ;P pomożecie?:D Ale ogólnie telefon dobry ;) Polecam - mam go od pół rokuu i jestem zadowolona. ;)

  • 0

    46. ~kika  2009-07-18 11:06:38  host: 87-205-192-153.adsl.inetia.pl

    nie wiem jak ściągnąć piosenki z kompa po jest to troche pokręcone

  • 0

    48. ~Ossa  2009-08-24 16:00:45  host: chello089078108140.chello.pl

    mam kartę 1 gb i nie odczytuje wszystkich plików wie ktoś jak z tym poradzić

  • 0

    49. ~Bazyli  2009-08-27 20:47:28  host: cpb133.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest dobry, bluetooth, odtwarzacz mp3, złącze kart pamięci, chociaż bez niej ma jej dużo. Fajny w nim jest także obracany aparat, ale telefon byłby świetny, jeśli miałby 2.0 MPX

  • 0

    50. ~MAGU13  2009-11-22 14:36:43  host: altmer.greenbird.pl.173.150.91.in-addr.arpa

    Ja wsadziłem kartę 2 GB i działa ;] Jestem ogólnie zadowolony z tego fona ;]

  • 0

    51. ~czek.zs  2010-02-17 08:37:39  host: ip-62-69-216-115.globalconnect.pl

    telefon mam z playa już rok nie mogę na niego powiedzieć złego słowa jako na telefon, bo oczywiście do stacji multimedialnej mu daleko ale za zobowiązanie 10zł/mieś ciężko o lepszy tel. Propo multimediów, fotki cyka nawet niezłe ale w dobrym świetle, jak jest ciemno to kicha, jako odtwarzacz mp3 zapomnijcie, słuchawki kicha u mnie jeszcze średnio się spasowały z gniazdem leża tylko awaryjnie w samochodzie, poza tym bateria nie pozwala na takie zabawy, filmiki nagrywa do 10sec. Wracając do funkcji czystego telefonu: wygodnie leży w dłoni i w kieszeni, nawet mocno wibruje, mógłby być głośniejszy przy rozmowach, sam sygnał dzwonka wystarczy 3/5 (ma osobny głośnik na dźwięki a osobno na rozmowy). Nie gubi zasięgu, i rozbudowana książka telefoniczna, i nawet wytrzymały, spadł mi kilka razy i żyje i się nie skarży, Wyświetlacz czytelny dobre kolory ładnie wyświetla zdjęcia, ale słabo na nim widać w słońcu, tyle z tego co mnie obchodzi, innych pierdółek nie używam. Co do wad, ma 2 poważne, niestety jest prądożerny, mało rozmawiam a bateryjka trzyma mi do 5 dni, ponadto szybciej się rozładowuje przy rozmowie niż ładowarka nadąża więc jak ci się rozładuje podczas rozmowy to odrazu nie dokończysz rozmowy, i przynajmniej od niedawna to zauważyłem, chyba że to efekt kolejnego upadku lub zapchanej pamięci. Jak bateria się rozładuje do końca (tel się wyłączy) to są małe problemy z uruchomieniem, długo się nie chce uruchomić daje objawy jakby się zawiesił (jakoś mi łatwiej startuje jak włączę go najpierw bez sima trochę podładuję, wyłączam i wrzucam sima, i czasami po takie zawieszce wskakują mi powiadomienia jakby z kalendarza o urodzinach znajomych których nie ustawiałem w książce, trzeba je przeboleć i wyłączać aż się nie uspokoi. ale jak na tel za tą cenę dl mnie ok, polecam jako prosty niewymagający telefon do dzwonienia i sms`ów, bo do tego jest telefon przecież ;)

  • 0

    52. ~czek.zs  2010-02-17 08:40:22  host: ip-62-69-216-115.globalconnect.pl

    PS. zapomniałem dodać z małych wad: menu chodzi wolno, nie ma tragedii, ale czasem jak chce się coś szybko znaleźć można się zniecierpliwić a do tego na plus: całkiem wygodna klawiatura, ale to rzecz gustu i przyzwyczajenia

  • 0

    53. ~shaguar  2010-03-30 16:34:44  host: 088156224082.radomsko.vectranet.pl

    ja mam ten telefon i czyta mi karte 1 GB normalnie tylko na poczatku dlugo sie ladowala a teraz dziala bez problemu

  • 0

    54. ~gosc  2010-05-19 12:49:33  host: dynamic-78-8-108-214.ssp.dialog.net.pl

    jedker ! Dziekowa uratowales mi telefon tez mialem tez problem z mp3 wyskakiwało mi polecenie NAJPIERW ZWOLNI TRYB STYLU i faktycznie trzeba przytrzymac # kratke :)a co do telefonu to wielka lipa w nim simlocka nie da sie zdjac bo telefon zadko spotykany zdjecia lipa ! moja ocena tego telefonu to 4 na 10 ! tyle

  • 0

    55. ~LISEK-  2010-08-05 13:20:27  host: ip-85-198-245-11.broker.com.pl

    hadziajstwo nie mozna na nim pograc a na dodatek nie czyta mi zadnej karty w ocenie na 10 daje 0+

  • 0

    56. ~Cerevina  2011-01-14 19:54:08  host: 77-253-207-0.ip.netia.com.pl

    Ja takrze mam ten fonik i mi też podoba się ta kamerka, a co do pamięci to ja mam 1 GB a nie, że max. 512 to nie prawda :P

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-129-96.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet