Toshiba G810 - opinie
Telefony Toshiba Toshiba G810 Opinie o Toshiba G810

Toshiba G810

w sumie: 43
  • 0

    1.  2008-02-13 14:38:49

    uuuuuuuu przy takiej baterii spodziewałem się dłuższego czasu czuwania ,ale telefon generalnie jest fajny

  • 0

    2. ~  2008-02-13 16:11:43  host: public-gprs6932.centertel.pl

    no to w koncu ma edge czy nie ? w newsie nie, tu ma.

  • 0

    3.  2008-02-15 07:27:24

    niezła maszyna, ciekawe ile będzie kosztować

  • 0

    4. ~BArtek  2008-02-23 13:33:06  host: dpq93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Taki ekran i tylko 65 tys kolorów?:(

  • 0

    5. ~elwisz  2008-03-10 16:40:12  host: 088156023113.ols.vectranet.pl

    @BArtek przy okazji wielu podobnych telefonów było mówione: tylko 65 tys. kolorów ponieważ Windows Mobile więcej nie obsługuje...

  • 0

    6. ~Sharki  2008-04-30 23:01:57  host: 87-205-163-200.adsl.inetia.pl

    Telefon wygladem przypomina mp4 z dotykowym ekranem. Pomysl calkiem niezly ale i tak bym go nie kupil bo to toshiba ;D

  • 0

    7. ~Turb0  2008-06-15 21:19:02  host: inet20908ng-1.eranet.pl

    Bede jako pierwszy mial ten telefon w polsce, no dobra moze jako drugi. Prawdopodobnie pod koniec czerwca. Dla zainteresowanych moge napisac troche o nim czy fajny czy nie ;P

  • 0

    8. ~Syl.  2008-07-14 16:52:45  host: bwq95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie czy ten telefon jest fajny itp. Bardzo proszę o odpowiedź ;) Dzięki.

  • 0

    9. ~zuzia  2008-07-18 15:35:54  host: pdc.ipt.com.pl

    a ja chcialabym sie dowiedziec w jakiej cenie jest ten tel? Wie ktos moze? ;)

  • 0

    10.  2008-10-20 08:27:06

    1230 zł w sklepie zadowolenie.pl sam się nad nim zastanawiam, parametry ma całkiem przyzwoite.

  • 0

    11. ~  2008-11-15 16:45:37  host: 29.ludowa.netcominternet.pl

    "i tak bym go nie kupil bo to toshiba" . A miałes chłopie kiedyś do czynienia z tymi telefonami, czy tylko tak bzdurzysz bo ci sie nudzi? Ja mam G500 i nigdy nie wrócę do Nokii

  • 0

    12. ~matt010  2008-12-15 21:16:16  host: egq20.internetdsl.tpnet.pl

    Witam. Czy wiecie może czy nawigacja zacina sie tzn np przekraczajac 100km/h? PzDr

  • 0

    13.  2008-12-30 21:10:16

    Mam ten telefonik od miesiąca i jestem naprawdę z niego bardzo zadowolony. Wygląda ardzo fajnie, nawigacja sprawuje się rewelacyjnie w wogóle jest świetny. Z tego co zdążyłem zauważyć to szybko gubi zasięg telefoni komórkowej. wcześniej nie zdarzało mi się żeby w supermarkecie telefon zgubił zasięg. Ogólnie bardzo polecam.

  • 0

    14. ~Vicky  2009-03-25 11:12:31  host: gate94.kolornet.pl

    Toshiba to nie telefon dla zwyklych ludzi ktorzy lubią miec zwykly telefon to juz jest wypas trzeba sie znac!! Ja mialam g500 no bardzo dobry ma wiele funkcji itp ale zepsol sie po poł roku (wtyczka od ładowarki sie zepsula nie dochodzily smsy itp) JEŻELI KTOŚ PORÓWNÓJE TOSHIBE DO NOKII ! to robi zle boo to wogle nie ma porownania tak samo jakbys porownywal krowe do kury !! toshiba to owiele bardziej skomplikowane telefony niz nokia!! teraz mi proponóją zamiast g500 wlasnie ten telefon i sie chyba zgodze xD

  • 0

    15. ~dddd  2009-04-01 19:31:32  host: host-976.ibselektronics.pl

    jutro albo pojutrze bede miał to cudeńko:D

  • 0

    16. ~Camel  2009-04-03 08:25:55  host: 79.162.147.144

    a ja będę miał go może już w poniedziałek...g500 nie była zła ale dobra też, a mam nadzieje że ten będzie lepszy fonik

  • 0

    17. ~tomek  2009-04-04 20:19:18  host: cnet-t-242-187.petrus.pl

    co zrobić żeby działała w nim nawigacja??

  • 0

    18. ~Szumax  2009-04-08 23:32:19  host: 87-205-60-6.adsl.inetia.pl

    Telefonik ma od miesiaca i polecam bo dobre ma funkcje ladnie wyglada !!!!! a tak wogole wie ktos jak skad wziasc bezplatna nawigacje do tego telefonu ??

  • 0

    19. ~RED  2009-04-09 10:36:45  host: pc197a48.interpc.pl

    Polecam ten telefon..Jego zaleta to dobry zasięg WiFi oraz GPS,który znajduje satelity po upływie od 5 do 10sek. Bardzo polecam :)

  • 0

    20. ~kolo  2009-04-23 21:41:23  host: 77-254-140-209.adsl.inetia.pl

    Witam. Mam tośke od miesiąca i radzę nie instalować spb for toshiba,lepiej zainstalować spb3,tośka nabiera szybkości i ładnego konfiguralnego wyglądu.Bateria trzyma długo,ekran dotykowy jest super,a nawigacja działa bez problemowo,procek 400mhz jest ok.

  • 0

    21. ~kaczorus  2009-04-24 15:35:38  host: public-gprs96413.centertel.pl

    mam go od miesiąca,dostałem go w ramach gwarancji za g500,ale niestety nie dostałem do niego programu z nawigacją-próbuje wgrać AutoMape ale nie chwyta zasięgu gps,poza tym słabo słychać radio,mp3 nawet dają rade.Reszta według mnie jest wporządku.

  • 0

    22. ~fonmaniak  2009-05-03 13:57:05  host: 77-253-245-42.adsl.inetia.pl

    Ten fon ma szlaban na automape

  • 0

    23. ~Jacob  2009-05-04 11:48:32  host: apn-95-41-50-42.dynamic.gprs.plus.pl

    ja takze dostalem g810 za wadliwa g500, ogolnie jestem zadowolony z telefonu mimo iz musialem go juz restartowac sam nie wiem ile razy, windows wiesza sie, czasem wylacza sie ekran dotykowy i mozna kozystac tylko z klawiszy funkcyjnych, wtedy nie mozna pisac sms i trzeba restartowac, nie wiem czy tylko ja mam ten problem ale w playu nie mozna skonfigurowac tego tel tzn nie dziala internet, wap i mms, jak konfiguruje ze strona toshiby to tez nie dziala, czy ktos ma podobny problem ??

  • 0

    24. ~jjjs  2009-06-26 11:29:29  host: public59405.xdsl.centertel.pl

    jaki szlaban na automape?? mi dziala wysmienicie

  • 0

    25. ~k  2009-07-06 14:37:46  host: aerr108.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zawiesza się bo to windows jest ;p

  • 0

    26. ~Krk  2009-07-08 19:22:03  host: chello089074149082.chello.pl

    Niema żadnej blokady ja wgrałem bez problemu więc nie pisz głupot fonmaniak :P Automapa śmiga aż miło

  • 0

    27. ~Krk  2009-07-08 19:37:27  host: chello089074149082.chello.pl

    Ja też mam takie problemy z telefonem wiesza sie i gaśnie ekran i musze wyjmowac baterie odradzam ten tel niestety a taki fajny był :(

  • 0

    28. ~losiu  2009-07-25 17:42:50  host: acvh146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam to samo. Czasem ekran sie wiesza i wtedy reset. A ma ktos pomysł, dlaczego nie widzi mi karty pamięci kiedy ją wkladam? :/ Trzeba ja jakos instalowac czy cos?

  • 0

    29. ~dina  2009-07-27 18:36:16  host: cdp167.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ktoś ma instrukcje obsługi po polsku do G810

  • 0

    30. ~kris  2009-08-04 23:34:31  host: aekd33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja tez nie rozumiem jaki szlaban?? ja wgralem wersje 5.3 Final dla WM i dziala bardzo dobrze, niekiedy lapie zasieg troszke dluzej. Jedyne co denerwuje mnie w tym tel to to ze ma strasznie slaby zasieg GSM.

  • 0

    31. ~ktoś  2009-08-06 21:44:28  host: cho212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nawet nie próbujcie kupować tela na stronie zadowolenie.pl mój znajomy kupił tam. Wachali się z wysłaniem a później przysłali jakiś zjebany towar. Można kupić w sklepie mix-elektronics bo zadowolenie.pl to jest portal tej strony ale na miejscu tel jest parę stówek droższy

  • 0

    32. ~kolo  2009-08-07 22:13:02  host: 77-254-216-245.adsl.inetia.pl

    Telefon jest ok.Co z nim robicie, to nie wiem ale miałem go długo i zawiech nie było,chodził z spb3 ,bateria wbrew opiniom ok.w tej grupie cenowej to super model,rysik potrzebny jest sporadycznie ,chyba że masz wm6 goły bez nakładki.

  • 0

    33. ~Dzumski  2009-08-17 09:24:16  host: ablt36.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam ten telefon i nie polecam: Wady: 1. Głośnik to jakaś pomyłka, nie da się przez niego nic słuchać, jest strasznie cichy (prawie niemy). 2. Rysik - jego sposób wyciągania to mistrzostwo, gorszego sposobu jeszcze nie widziałem. 3. Rozłącza rozmowy telefoniczne i gubi zasięg. 4. Wiesza się 5. Bateria trzyma średnio 2 dni. 6. Przyciski dotykowe to jednak nieporozumienie w telefonie (na pewno w tym). 7. Słuchawki także bardzo ciche, nie da się przez nie słuchać. 8. Po podłączeniu zestawu słuchawkowego nie ma wybierania głosowego. 9. Aparat fotograficzny - bardzo słaba jakość zdjęć, poza tym brudzi się od wewnątrz.

  • 0

    34. ~kolo  2009-09-21 22:44:41  host: 77-254-215-67.adsl.inetia.pl

    Do dzumski.Miałem ten fon i sprawował sie bardzo dobrze,prócz rysika który wyjmował się kiepsko ale wystarczy zainstalować spb3 nakładę na WM i ten rysik przestaje być potrzebny.Telefon uważam za bardzo udany i polecam,używałem i wiem o czym piszę,wada jednej sztuki nie dyskryminuje całej serii.

  • 0

    35. ~TaiiKun  2009-10-09 05:03:55  host: adtx68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dostałem go za G500-kę. Jeśli ktoś tu pisze że ten telefon jest do du** to niech się popuka w czoło i kupi sobie samsunga (co za badziew). Telefon idealnie współpracuje z nakładką SBP 3.5 PL oraz AutoMapą. Do tego posiada akceleator graficzny ATI (niestety tylko parę aplikacji umie z niego korzystać (między innymi SPB 3.5)).Jak komuś nie podobają się dołączone do telefonu słuchawki to niech sobie kupi Jabre BT3030 (zaje***** dźwięk). Używam już tego telefonu od paru tygodni i nie mam powodów do narzekań. Gorąco polecam ten model :)

  • 0

    36. ~fen  2009-10-10 13:47:06  host: host-89-228-97-211.olsztyn.mm.pl

    ~Dzumski Tylko 3 z twoich wad są prawdziwe: -Sposób wyciągania rysika -Dotykowe przyciski funkcyjne(na drugi raz albo robi się ekran na cala wielkosc aparatu albo zwykle przyciski w tym miejscu) -Czasami choć rzadko przywiesza się. Aparat jest dobry a nawet powiedziałbym że bardzo dobry(poprzednio miałem e51 i miażdży toshiba tamten aparat)Największy plus telefonu to jakość kręconych filmów 640x480 występuje tylko w produktach topowych często dużo droższych niż 1000zł (trzeba w opcjach ustawiać najwyższą jakość zdjęć i filmów bo standardowo jest średnia) A jak ktoś mówi że głośnik jest słaby to sory ale już był demot jak cie stać na telefon za 700-800zl to stać ciebie też na słuchawki, a nie szpanować w autobusie głośnikiem.

  • 0

    37. ~jqb  2009-11-06 23:01:33  host: staticline52550.toya.net.pl

    W wm 6.1 jest ograniczenie głośności dźwięku na słuchawkach tzw. ochrona słuchu Pzdr

  • 0

    38. ~p2b  2009-12-07 12:48:56  host: aepd6.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Po prostu koszmar!!! Telefon po miesiącu użytkowania trafił do serwisu, wymiana oprogramowania, a teraz po paru dniach po odebraniu z serwisu znów szfankuje. Ogólnie klapa zbyt często się zawiesza!!! Jedyny plus to wifi bo całkiem fajnie się nawet przegląda strony ale po dłuższym korzystaniu z wifi zawsze się coś dzieje z oprogramowaniem. Ogólnie nie polecam i stanowczo odradzam!

  • 0

    39. ~p2bkuba  2010-02-13 10:53:54  host: aepj237.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam go już ze 4 miesiące i jeszcze żaden telefon nie wkurzał mnie tak, toshiba nie umie robić telefonów!!! coś mam zwalonego z ekranem i już był parę razy w serwisie i wciąż ten problem powraca. Automapa działa z tym że ma problem ze znalezieniem sygnału trwa to naprawde długo. Aparat beznadziejny to już w g500 był lepszy. Ogólnie nie kupujcie ludzie tego telefonu bo to badziew!

  • 0

    40. ~obiektywny  2010-02-24 05:11:45  host: accl217.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Po 6 miesiacach uzytkowania telefonu moge stwierdzić następujące fakty na temat mojej sztuki: 1. Design to kwestia gustu o tym sie nie mówi, mi się podoba. 2. Wi-Fi działa bez zarzutu 3. GPS - Polecam używać raz na jakiś czas A-GPS wtedy zasięg jest lapany po ok. 60 sek oraz ustawic transmisje danych na 9600 w ustawianiach GPSA np AUTOMAPY. 3. Mnie najbardziej przekonuje SBP TOSHIBA mobile shell najbardziej pasuje do telefonu, tu po raz kolejny mowa o gustach. W szybkosci nie czuje różnicy. 4. Co racja to racja ten telefon lubi sie zawiesić albo poprostu wyłączyć raz na jakiś czas. Nie jest to mój pierwszy telefon z WM ale pierwsza TOSHIBA i zdarza sie to we wszystkich telefonach z Windowsem. 5. Podsumowując telefon ma ogrom swietnych funkcji. Licze na update do wm 6,5 ze strony toshiby aby weliminowac gubienie zasiegu ktore nie jest natarczywe ale jednak zdarza sie i pare innych drobnych wad. W tej cenie jeden z najlepszych telefonow na rynku. Pozdrawiam

  • 0

    42. ~Maciejos  2010-03-06 14:16:48  host: abbq108.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Szczerze mówiąc mam ten telefon od niecałego miesiąca i... JEST *** Może to bardziej zabawka niż telefon, ale cóż chciałem takie cudo i takie cudo mam.

  • 0

    43. ~regis  2010-03-11 16:15:24  host: 79.175.244.146

    Witam, mam problem ze znalezieniem serwisu tego telefonu. (może nie umiem poszukać). Obdzwoniłem już parę oddziałów Toshiby i ciągle mnie odsyłają do innego... Proszę o pomoc.

  • 0

    44. ~Pawel  2011-07-30 01:32:57  host: host-40-144.igloonet.pl

    Telefonik Fajny ale ma kilka problemów: Mało precyzyjny ekran dotykowy, W WM 6.5 dalej gubi zasięg, Niska głośność dzwonków, Trochę się zawiesza. Ale za to jako PDA spisuje się świetnie

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-94-5.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet