Telefunken Outdoor WT4 - opinie
Telefony Telefunken Telefunken Outdoor WT4 Opinie o Telefunken Outdoor WT4

Telefunken Outdoor WT4

w sumie: 14
  • 0

    2. ~marcinnnn  2015-11-09 13:55:23  host: user-94-254-129-4.play-internet.pl

    mam go od 2 dni, ogolnie spoko; jedynie co mnie martwi to kwestia jego wodoszczelnosci, juz pojawil sie problem, telefon po niewielkim zanurzeniu w wodzie mimo szczelnego zamkniecia obudowy i dokreceniu srubek zaparowal co nie jest dobra oznaka, mam skryta nadzieje ze poprostu trafil mi sie wybrakowany egzemplarz bo ogolne wrazenie pozytywne;
    LICZE NA SERWIS poniewaz tu podobno jak zachwalal sprzedawca staja na wysykosci zadania.
    napewno sie odezwe po powrocie telefonu z serwisu.

  • 0

    4. ~asd  2015-11-24 07:37:47  host: dfg121.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam. Właśnie to coś kupiłem do firmy. Ciężki i toporny. Najpierw zalety - dual sim, obudowa, bardzo szybki, dobry ekran. Wady? Android (przesiadłem się z WP), przycisk blokady u góry - trzeba go wciskać dwoma rękoma tak ciężko chodzi i wada numer bezapelacyjnie numer jeden - ładowarka może być tylko z zestawu. Dlaczego? Otóż inżynierowie umieścili gniazdo tak głęboko w obudowie, że nie dosięgniecie do niego swoimi ładowarkami bo będzie za krótki bolec. Ładowarka z zestawu ma dłuższego tego pitola od ładowarki. Na szczęście z drugiej strony jest usb to do auta trzeba tylko ładowarkę zmienić. Gorzej jak zgubi się lub zniszczy przewód....

  • 0

    5. ~pabloo1033  2016-01-01 15:44:10  host: 77-45-34-174.sta.asta-net.com.pl

    Co do blokady to odpowiednia apka i skrót na ekranie załatwia sprawę.Ja podłączyłem zwykłą ładowarkę od samsunga i po mocniejszym dociśnięciu ładuje bez problemu.

  • 0

    6. ~Pablo  2016-01-18 18:39:38  host: host-89-230-121-251.nowaruda.mm.pl

    Witam właśnie posiadam ten telefon od dwóch dni, mam tylko pytanie, nie wiem czy sprzedawca w skupie troszku nie zrobił mnie w balona że on kosztuje koło 700 zł lub 500 zł, czy ktoś może podać mi dokładną jego cenę?By sprawdzić faktyczność sprzedającego? Bo chce go wystawić na sprzedaż ale nie wiem za ile go można sprzedać, by się po prostu nie wygłupić. Dziękuje za informacje.

  • 0

    7. ~Singh  2016-01-28 01:11:45  host: public-gprs516402.centertel.pl

    Pablo,dalej masz go na sprzedaż? Jestem zainteresowana kupnem

  • 0

    8. ~Kolo  2016-01-31 14:09:42  host: ip-5-172-234-86.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Pablo, rzuć okiem na morele.net - tam jest podana cena za nowy.

  • 0

    9. ~kamil  2016-02-20 12:31:00  host: ust170.p2.InterArena.pl

    Witam telofon zakupiłem w grudniu. W styczniu wpadł do wody. Ogólnie jego wodoodporność jest tragiczna. Telefon odesłany na gwarancje z negatywnym skutkiem. Uszczelka na usb otwarta może z 5 razy a serwis twierdzi ze przez nią dostala sie woda. Ogólnie własciwości fajne ale serwis i jego wodoodpornosc tragicznie. Nie polecam. Wolałbym Xcover3.

  • 0

    10. ~  2016-04-13 20:46:34  host: user-94-254-255-39.play-internet.pl

    witam jako smarfon nawet niezły internet chodzi w miarę ale na starcie miałem problemy z radiem po podłączeniu słuchawek które działają jako antena nie łapie fali jak obrócę go w kierunku nadajnika to odbiera w innym kierunku już gubi fale jak na taki sprzęt to porażka fakt oddałem go do salonu w którym go zakupiłem ale po trzech tygodnia naprawy przy odbiorze od razu sprawdziłem działanie radia okazało się że nic się nie zmieniło a w gwarancji wpisali że według ich parametrów jest wszytko ok. ale w ramach reklamacji zrobili aktualizacje systemu kolejną wadą jest odtwarzacz muzyki niska jakość dźwięku i cichy jeśli chodzi a te dwie rzeczy tj . radio i odtwarzacz to mój naprawdę pancerny samsung solid bije go na głowę dodaje że pracuje jako pilarz więc nieraz dostał gałęziom upadł na kamienie a raz wypadł mi z kieszeni na drogę kałuży gdzie nie zobaczył tego operator ciągnika leśnego i po nim przejechał pewnie uratowało go to że padał deszcz i ziemia była miękka i go wgniótł w to błoto dodam że maszyna waży około 6ton więc kozak z niego co do wytrzymałości wt4 to jeszcze nie miałem okazji przetestować i naprawdę nie zamierzam tego robić pozdrawiam

  • 0

    11. ~mattttttt  2016-04-24 12:16:11  host: aepx158.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tylko xcover 3 nie jest wodoodporna

  • 0

    12. ~NorbertK  2016-05-10 14:24:15  host: 136.0.2.202

    Kupiłem ten telefon 2 tygodnie temu, zero problemów. Niska cena i odporność OK.

  • 0

    13. ~Burcys  2016-06-02 16:59:10  host: user-94-254-176-182.play-internet.pl

    Witam co do wytrzymalosci telefonu to nie ma zadnego porownania z samsungami sonymi i innymi .telefon przeszedl wiele crash testow ( upadek z 30m kapiele w odrze a nawet zostal zabetonowany i wykututy z posadzki betonowej ) telefon dziala bez zazutow polecam ;)

  • 0

    14. ~Przemysław  2016-06-03 11:06:17  host: w3cache.tvp.pl

    Po pół roku używania telefonu kilka refleksji:
    IN MINUS
    – bardzo głośny głośnik czasem okazuje się tak zniekształcać dźwięk, że wręcz niemożliwe jest prowadzenie rozmowy. Ja nieraz przełączam na głośnomówiący, o ile można oczywiście.
    - wybitnie uciążliwa precyzja ekranu. To mój 6, czy 7 telefon z ekranem dotykowym i dopiero w tym okazało się, że ... nie potrafię pisać SMSów na klawiaturze ekranu dotykowego Napisanie wiadomości jest męczące przez strasznie nieprecyzyjną reakcje na dotyk. "Wciskają się" sąsiednie litery, a nie litera wskazywana dotykiem.
    – strasznie się grzeje
    – UWAGA – TELEFON WYŁĄCZA SIĘ SAMOISTNIE !!! Każde puknięcie o coś twardego, o upadku nie wspominając, wyłącza się przy najmniejszych napięciach, jak np. noszenie telefonu w tylnej kieszeni spodni przy siadaniu. Np tylko wczoraj telefon wyłączył mi się 4, czy 5 razy …
    – samoczynnie włącza się latarka i nie ma możliwości, by ją wyłączyć, trzeba restartować tel
    – wadliwe informowanie o stanie baterii. Np przez pół dnia rozładuje się powiedzmy do 60%, a następnie, nagle przez 30min do 0%
    – bardzo słaba jakość zdjęć, choć sam aparat i AF robią dobre wrażenie
    – najdrobniejsze chlapnięcie na wyświetlacz, byle kropla wody uniemożliwia korzystanie z funkcji dotykowych
    – dołączone do zestawu folie ochronne nadają się do wyrzucenia. U mnie pierwsza odpadła po 2-3 tygodniach
    - mała jasność wyświetlacza, przy obecnej pogodzie, na zewnątrz jest bezużyteczny.

    IN PLUS
    – dobry moduł GPS
    – dobra obsługa dualsim

    Zasadniczo kilka ułomności dyskwalifikuje telefon całkowicie. Odradzam zakup.

  • 0

    15. ~skala03  2016-09-28 21:03:59  host: apn-46-169-30-250.dynamic.gprs.plus.pl

    Jest to mój 4 telefon dualsim (taka konieczność i wygoda). Mam go z salonu PLAY (bo to była najtańsza opcja posiadania go), ale chodzi na karcie PLUS i Orange. Przez pierwsze 2 tygodnie byłem zachwycony wszystko pięknie śmigało. Na 3 tydzień coś zaczęło trzeszczeć w słuchawce, aż w końcu zamilkła i aby słyszeć rozmówcę musiałem włączyć tryb głośnomówiący. Oddałem do salonu PLAY do naprawy. Wrócił do mnie po 4 tygodniach z czego jak wyjaśnił mi pracownik salonu 2 tygodnie czekał na kuriera z serwisu Telefunken. Od naprawy minęły już 4 miesiące i telefon śmiga idealnie. Nie wiesza się, nie zacina, ma wystarczająco dużo pamięci. Jak w większość smartfonów jest on powiązany z kontem Google i po zalogowaniu się mamy dostęp do wszystkiego (np. kalendarz). Porównując ten telefon do innych pamiętajmy, że kosztuje on około 500 – 600 zł, więc nie wymagajmy od niego jakości takiej jak daje telefon za 2000 – 2500 zł. Jak za tą cenę otrzymujemy w pełni sprawny smartfon w którym wszystko działa dobrze lub bardzo dobrze. Jeżeli komuś nie pasuje klawiatura zawsze może ją zmienić lub wrócić do guziczków. Moja jest teraz pomarańczowa i odpowiednio duża, śmiga idealnie i sama poprawia błędy. Nie pamiętam jak wygląda oryginalna klawiatura. Nie sprawdzałem jego odporności, gdyż z innych opisów wiem że czasami zawodzi, a mi zależy na sprawnym telefonie. Raz spadł mi ze stołu na ekran i nie ma śladu. Robi wrażenie bardzo solidnego i twardego. Niektóre telefony wyglądają jak telewizory plazmowe, inne jak zabawki, a ten to cegła i to nie klinkierowa, tylko zwykła prosta twarda cegła. Więc nie będzie pasował do atłasowej koszuli, bo w kieszeni może wygryźć dziurę. Natomiast w lesie, nad wodą w warsztacie na budowie sprawdzi się idealnie. Jest bardzo głośny, dla niedosłyszących idealny. Ja mam dźwięki ustawione na 10 – 20 % . Jeżeli ktoś ma na 60 % to w słuchawce może j

  • 0

    16. ~skala03  2016-10-03 14:22:06  host: apn-95-40-160-109.dynamic.gprs.plus.pl

    Jest to mój 4 telefon dualsim. Mam go z salonu PLAY, ale chodzi na karcie PLUS i Orange. Przez pierwsze 2 tygodnie byłem zachwycony wszystko pięknie śmigało. Na 3 tydzień coś zaczęło trzeszczeć w słuchawce, aż w końcu zamilkła i aby słyszeć rozmówcę musiałem włączyć tryb głośnomówiący. Oddałem do salonu PLAY do naprawy. Od naprawy minęły już 4 miesiące i telefon śmiga idealnie. Nie wiesza się, nie zacina, ma wystarczająco dużo pamięci. Jak w większość smartfonów jest on powiązany z kontem Google. Porównując ten telefon do innych pamiętajmy, że kosztuje on około 500 – 600 zł, więc nie wymagajmy od niego jakości takiej jak daje telefon za 2000 – 2500 zł. Jak za tą cenę otrzymujemy w pełni sprawny smartfon w którym wszystko działa dobrze lub bardzo dobrze. Nie sprawdzałem jego odporności, gdyż z innych opisów wiem że czasami zawodzi, a mi zależy na sprawnym telefonie. Raz spadł mi ze stołu na ekran i nie ma śladu. Robi wrażenie bardzo solidnego i twardego. Niektóre telefony wyglądają jak telewizory plazmowe, inne jak zabawki, a ten to cegła i to nie klinkierowa, tylko zwykła prosta twarda cegła. Więc nie będzie pasował do atłasowej koszuli, bo w kieszeni może wygryźć dziurę. Natomiast w lesie, nad wodą w warsztacie na budowie sprawdzi się idealnie. Jest bardzo głośny, dla niedosłyszących idealny. Odkąd go mam nie używam w aucie zestawu głośnomówiącego. Bateria jest super, mi trzyma od 1,5 – 10 dni w zależności od użytkowania. Natomiast źle pokazuje zużycie baterii. Czasami wskazanie baterii zawiesi się np. na 57% przez 30 – 40 godzin, po czym spadnie do 30% przez 2 godziny, a później to po 5 minutach mamy już 1% baterii. Funkcja „walkie talkie” działa sprawnie, co wiele osób wykorzystuje na budowach, choć ja nie korzystam. Nie można przypisać do każdej karty innego dzwonka, ale można ze spokojem ustawić inny dźwięk do każdego kontaktu, więc mój

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-161-157-73.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet