Sony Xperia Z5 Compact - opinie
Telefony Sony Sony Xperia Z5 Compact Opinie o Sony Xperia Z5 Compact

Sony Xperia Z5 Compact

w sumie: 12
  • 1

    1.  2015-09-18 17:04:24

    Ciekawe czy ekran też będzie pękał.

  • 1

    2. ~smk  2015-10-02 23:24:17  host: public-gprs516607.centertel.pl

    oby nie , mi pękł leżąc na stole z1 compact

  • -1

    3. ~  2015-10-07 11:08:20  host: 212.160.172.84

    przy normalnym uzywaniu raczej nie sadze to nie prezerwatywa

  • 0

    4. ~Marcin34  2015-10-22 19:39:41  host: 89-64-183-130.dynamic.chello.pl

    Ponieważ zastanawiam się nad kupnem ktoregoś z compactów to jestem ciekawy czy rzeczywiście warto dołozyć te 800 zł i kupić z5 compact czy moze jednak zostać przy z3 compact? Miałem obydwie xperie w rece i tak na moje odczucie to z3 bardziej wygląda na telefon premiom niż z5? Poza tym na jednym z portalów pod wzgledem wydajności z3 wygrywa we wszystkich testach. Jedyna rzecz to aparat foto. Czy rzeczywiscie jest on aż tak dobry ze warto dlozyc aż 800 zł? Bardzo prosze o jakas poradę w tej sprawie.

  • 1

    5. ~Staszek  2015-10-26 10:30:33  host: 81.167.245.94.static.lyse.net

    A więc tak, ja oraz moja dziewczyna byliśmy szczęśliwymi posiadaczami telefonów Sony Xperia z1 compact. Mój odkupiony z rynku olx nie wytrzymał długo. Mimo szkła hartowanego na wyświetlaczu po upadku z wysokości szafki nocnej ekran pękł pod szkłem i nie nadawał się już do użytku.

    Z telefonu xperia z1 compact byłem zadowolony mega, problem jest w tym że cięzko odnaleźć go nie używanego w normalnym sklepie. Zaprzestano chyba jego produkcji.

    Wybór padł na podobny telefon xperie z5 compact.

    Telefon został opakowany w plastikowy pokrowiec za 60 złotych co nie uchroniło go w 1 pierwszy dzień ! od upadku i pęknięcia tylniego ozdobnego szkła na prawej górnej krawędzi. Telefon wyleciał z 50 cm na asfalt przy wychodzeniu z auta, mimo szkła hartowanego na przód, oraz pokrowca na całą obudowę szkło z tyłu nie wytrzymało i pękło. Telefon z pierwszej ręki z sieci rtv euro agd.

    Wykupiłem ubezpuieczenie więc jestem spokojny ale 50cm asfalt, pokrowiec, i zniszczenie telefonu za 2500 tyś zł. to śrenia nowina.

    Co do tel porównuje go do xperii z 1 compact. Ogólnie jestem mega rozczarowany. Bateria mimo że pojemniejsza od poprzedników rozładowuje się kilkakrotnie szybciej. Wykonując te same zadania na z5c, i z1c bateria po całonocnym ładowaniu i częstym korzystaniu w dzień jest w stanie wyczerpywać się już o godzinie 16 ! Z1compact po wzięciu do pracy była przeze mnie ładowana dopiero na wieczór, te same zadania z5c wytrzymuje o połowe krócej, i nie doniosę jej nawet czasami do domu bez doładowywania..

    Zdjęć za bardzo nie sprawdzałem. Wyglądają mi na to samo co z1c. Wygląd jak wygląd sprawa względna, mimo wszystko szkło z tyłu mega nie wytrzymałe. Jasności obraz itp wszystko względnie podobne do poprzedniczki.

    Procesor jest ośmio rdzeniowy chyba, kilkukrotnie wydajniejszy od tego co jest wewnątrz z1. Korzystając z często przycinającej gry nie widzę znacznych różnic w jego

  • 0

    6. ~Staszek  2015-10-26 10:38:12  host: 81.167.245.94.static.lyse.net

    Według mnie proporcje procesor w stosunku do baterii sprawdza się kiepsko. Co z tego, że ma klika rdzeni jak podobny o mneijszych parametrach robi praktycznie to samo, a ten z z5c wysysa baterię znacząco, i skraca proces użytkowania kilkukrotnie. Więcej danych opiszę w przyszłości. Z serii telefonów Sony jestem zadowolony, jednak przesiadka z z1c na z5c okazała się jednak nie tak satysfakcjonująca jak sądziłem. Jeżeli ktoś chce telefon Jamesa Bonda który działa sprawnie za 2500 to ok, jednak jak dla mnie jego poprzedniczki robią dokładnie to samo, za połowę tej kwoty.

    P.S. Czytnik lini papilarnych działa w porządku. Dla mnie jednak gadżet niż bardziej pomagający atrybut, często odblokowywuję telefon w innej konfiguracji innym palcem, lub rękawiczką, więc nie korzystam z tej funkcji na bierząco.

  • -1

    7. ~xyz  2015-11-06 12:29:02  host: 195.248.104.5.static.rdi.pl

    Widać, że użytkownicy Samsungów wydali swoje pierwsze opinie. Po roku użytkowania poprzednika czyli Z3C umieściłem opinie w dziale Z3C, w skrócie żadnej ryski czy pęknięć, super bateria i aparat. Polecam poprzedni model i ciekawe czy kompaktowy następca będzie co najmniej też tak samo dobry.

  • 0

    8.  2015-11-24 04:02:21

    Zdziwiło mnie tylko jedno, gdy wziąłem ten telefon do ręki - jego grubość.

  • 0

    9. ~tuptus  2015-12-05 17:07:53  host: nat-248.roznowa.fiberway.pl

    mam xperie z3 compact i jest idealny ciewkawe jak z5 co sadzicie???

  • 0

    10. ~Rameto  2016-01-09 23:57:07  host: apn-46-77-124-86.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefon godny uwagi, polecam wszystkim niestety wyświetlacz pęka jak przy innych telefonach tej klasy więc warto go ubezpieczyć ;)

  • 1

    11. ~Iksperiada_to_żenada  2016-02-17 16:48:56  host: 89-66-250-210.dynamic.chello.pl

    niestety dałem się nabrać na to badziewie - sprzęt godny Bonda ??? heh dobre sobie. To jest taki DELIKATNY PAŹDZIERZ, że ekran sobie pękł podczas przeglądania internetu. Nigdy więcej SONY, szajs nad szajsy.

  • 0

    12. ~rafał  2016-03-29 21:43:44  host: ip-91.197.88.3.edial.pl

    miałem z5 przez tydzień i mi sie zalała nie wodoodporny tylko na lekki deszczyk ... po za tym ok już używam dalej ;)

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-205-8-87.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet