Sony Xperia Z5 Compact - opinie
Telefony Sony Sony Xperia Z5 Compact Opinie o Sony Xperia Z5 Compact

Sony Xperia Z5 Compact

w sumie: 18
  • 1

    1.  2015-09-18 17:04:24

    Ciekawe czy ekran też będzie pękał.

  • 1

    2. ~smk  2015-10-02 23:24:17  host: public-gprs516607.centertel.pl

    oby nie , mi pękł leżąc na stole z1 compact

  • -1

    3. ~  2015-10-07 11:08:20  host: 212.160.172.84

    przy normalnym uzywaniu raczej nie sadze to nie prezerwatywa

  • 0

    4. ~Marcin34  2015-10-22 19:39:41  host: 89-64-183-130.dynamic.chello.pl

    Ponieważ zastanawiam się nad kupnem ktoregoś z compactów to jestem ciekawy czy rzeczywiście warto dołozyć te 800 zł i kupić z5 compact czy moze jednak zostać przy z3 compact? Miałem obydwie xperie w rece i tak na moje odczucie to z3 bardziej wygląda na telefon premiom niż z5? Poza tym na jednym z portalów pod wzgledem wydajności z3 wygrywa we wszystkich testach. Jedyna rzecz to aparat foto. Czy rzeczywiscie jest on aż tak dobry ze warto dlozyc aż 800 zł? Bardzo prosze o jakas poradę w tej sprawie.

  • 1

    5. ~Staszek  2015-10-26 10:30:33  host: 81.167.245.94.static.lyse.net

    A więc tak, ja oraz moja dziewczyna byliśmy szczęśliwymi posiadaczami telefonów Sony Xperia z1 compact. Mój odkupiony z rynku olx nie wytrzymał długo. Mimo szkła hartowanego na wyświetlaczu po upadku z wysokości szafki nocnej ekran pękł pod szkłem i nie nadawał się już do użytku.

    Z telefonu xperia z1 compact byłem zadowolony mega, problem jest w tym że cięzko odnaleźć go nie używanego w normalnym sklepie. Zaprzestano chyba jego produkcji.

    Wybór padł na podobny telefon xperie z5 compact.

    Telefon został opakowany w plastikowy pokrowiec za 60 złotych co nie uchroniło go w 1 pierwszy dzień ! od upadku i pęknięcia tylniego ozdobnego szkła na prawej górnej krawędzi. Telefon wyleciał z 50 cm na asfalt przy wychodzeniu z auta, mimo szkła hartowanego na przód, oraz pokrowca na całą obudowę szkło z tyłu nie wytrzymało i pękło. Telefon z pierwszej ręki z sieci rtv euro agd.

    Wykupiłem ubezpuieczenie więc jestem spokojny ale 50cm asfalt, pokrowiec, i zniszczenie telefonu za 2500 tyś zł. to śrenia nowina.

    Co do tel porównuje go do xperii z 1 compact. Ogólnie jestem mega rozczarowany. Bateria mimo że pojemniejsza od poprzedników rozładowuje się kilkakrotnie szybciej. Wykonując te same zadania na z5c, i z1c bateria po całonocnym ładowaniu i częstym korzystaniu w dzień jest w stanie wyczerpywać się już o godzinie 16 ! Z1compact po wzięciu do pracy była przeze mnie ładowana dopiero na wieczór, te same zadania z5c wytrzymuje o połowe krócej, i nie doniosę jej nawet czasami do domu bez doładowywania..

    Zdjęć za bardzo nie sprawdzałem. Wyglądają mi na to samo co z1c. Wygląd jak wygląd sprawa względna, mimo wszystko szkło z tyłu mega nie wytrzymałe. Jasności obraz itp wszystko względnie podobne do poprzedniczki.

    Procesor jest ośmio rdzeniowy chyba, kilkukrotnie wydajniejszy od tego co jest wewnątrz z1. Korzystając z często przycinającej gry nie widzę znacznych różnic w jego

  • 0

    6. ~Staszek  2015-10-26 10:38:12  host: 81.167.245.94.static.lyse.net

    Według mnie proporcje procesor w stosunku do baterii sprawdza się kiepsko. Co z tego, że ma klika rdzeni jak podobny o mneijszych parametrach robi praktycznie to samo, a ten z z5c wysysa baterię znacząco, i skraca proces użytkowania kilkukrotnie. Więcej danych opiszę w przyszłości. Z serii telefonów Sony jestem zadowolony, jednak przesiadka z z1c na z5c okazała się jednak nie tak satysfakcjonująca jak sądziłem. Jeżeli ktoś chce telefon Jamesa Bonda który działa sprawnie za 2500 to ok, jednak jak dla mnie jego poprzedniczki robią dokładnie to samo, za połowę tej kwoty.

    P.S. Czytnik lini papilarnych działa w porządku. Dla mnie jednak gadżet niż bardziej pomagający atrybut, często odblokowywuję telefon w innej konfiguracji innym palcem, lub rękawiczką, więc nie korzystam z tej funkcji na bierząco.

  • -1

    7. ~xyz  2015-11-06 12:29:02  host: 195.248.104.5.static.rdi.pl

    Widać, że użytkownicy Samsungów wydali swoje pierwsze opinie. Po roku użytkowania poprzednika czyli Z3C umieściłem opinie w dziale Z3C, w skrócie żadnej ryski czy pęknięć, super bateria i aparat. Polecam poprzedni model i ciekawe czy kompaktowy następca będzie co najmniej też tak samo dobry.

  • 0

    8.  2015-11-24 04:02:21

    Zdziwiło mnie tylko jedno, gdy wziąłem ten telefon do ręki - jego grubość.

  • 0

    9. ~tuptus  2015-12-05 17:07:53  host: nat-248.roznowa.fiberway.pl

    mam xperie z3 compact i jest idealny ciewkawe jak z5 co sadzicie???

  • 0

    10. ~Rameto  2016-01-09 23:57:07  host: apn-46-77-124-86.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefon godny uwagi, polecam wszystkim niestety wyświetlacz pęka jak przy innych telefonach tej klasy więc warto go ubezpieczyć ;)

  • 1

    11. ~Iksperiada_to_żenada  2016-02-17 16:48:56  host: 89-66-250-210.dynamic.chello.pl

    niestety dałem się nabrać na to badziewie - sprzęt godny Bonda ??? heh dobre sobie. To jest taki DELIKATNY PAŹDZIERZ, że ekran sobie pękł podczas przeglądania internetu. Nigdy więcej SONY, szajs nad szajsy.

  • 0

    12. ~rafał  2016-03-29 21:43:44  host: ip-91.197.88.3.edial.pl

    miałem z5 przez tydzień i mi sie zalała nie wodoodporny tylko na lekki deszczyk ... po za tym ok już używam dalej ;)

  • 0

    13. ~danny  2016-10-26 09:28:06  host: ipu237.internetdsl.tpnet.pl

    Ja korzystam z z5comakt i jestem zadowolony. Działa szybko płynnie, mi wytrzymuje ok 1,5 dnia na jednym ładowaniu, chyba że nudzę się w pracy i więcej gram i gadam. Ale do wieczora zawsze da radę.
    Narzekanie że telefon pęka bo mi upadł jest chyba lekką przesadą. Mi nie upadł, mam pokrowiec i szybę hartowaną i telefon jak z pudełka - nic SAMO nie pękło.
    Grubszy jest, mi to nie przeszkadza - nie chodzę w "rurkach" z opiętym tyłkiem i brakiem miejsca w kieszeniach :)
    Pozdrawiam

  • 0

    14.  2016-11-13 10:29:52

    Telefon fajny ale bateria na pewno szybciej leci niż w poprzednikach, duża Z5 tez krócej wytrzymuje, miałem Z2 i przy moim używaniu ładowałem co 2 noc, przy większym użytkowaniu miałem 40% rano następnego dnia, zresztą rozładowywanie szybsze zaczęło się od kiedy zrezygnowali ze starych funkcji staminy, którą używałem, ( stara funkcjonalność staminy uważam to był dobry pomysł), teraz Z5 wytrzymuje mi ledwo jeden dzień do wieczora, jest spora różnica na minus.

  • 0

    15. ~stenobiont89  2017-02-23 21:15:58  host: 188.146.1.158.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Witam,
    z miłą chęcią podzielę się opinią na temat Sony Z5 Copmpact. Mianowicie jestem posiadaczem telefonu od czerwca 2016 r. zakupiłem go za prawie 1700zł.Napaliłem się na niego jak szczerbaty na suchara,gdyż moja żona ma Sony Z1 Compact i nie ma z nim problemu. Niestety u mnie wygląda to inaczej.W grudniu pojawił się pierwszy problem, tzn nikt nie słyszał, podczas rozmowy,co do niego mówię.Reklamację złożyłem w sklepie Media Markt,tam zakupiłem ów produkt.Odczekałem swoje,okazało się,że poszły jakieś mikrofony,wymienili,wrócił i użytkowałem go dalej,było niby ok.Niestety zbyt szybko się cieszyłem, gdyż 5 dni temu znów poszedł na reklamację,tym razem po rozmowie,gdy chciałem ją zakończyć,wyświetlacz w ogóle nie reagowałem,musiałem resetować przy użyciu klawiszy głośność+ przycisk włączania. Tym razem okazało się,że Panowie z serwisu wymienili płytę główną, SUPER!!!!!! Jestem ciekaw,co dalej będzie działo się z tym telefonem, ale póki co jestem na NIE. Tej klasy telefon za tą cenę, nie powinien mieć takich WPADEK!!! To nie jakiś no name na kilka stówek.Ogółem byłem zadowolony z tego telefonu,ale dwie reklamacje w ciągu 8 miesięcy,to znacząco jak dla mnie za dużo. Pozdrawiam wszystkich użytkowników Sony,mam nadzieję,że macie mniej problemów jak ja.

  • 0

    16. ~fitrzeszow  2017-02-25 11:20:09  host: ip-5-172-236-77.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Wczoraj otrzymałem aktualizację do Android 7.0 Nougat, moja siostra jeszcze nie. A więc 24.02.2017. Najpierw włączamy funkcję Kontrola systemu Ul - Inne i tam Dzielenie okienek przez przytrzymanie przełącznika aplikacji wcześniej trzeba otworzyć conajmniej dwie apki i przeciągnąć jedną na górę drugą na dół

  • 0

    17. ~artus94  2017-03-22 10:06:45  host: w3cache2.cyfrowypolsat.pl

    Jestem posiadaczem Compacta od pół roku. Telefon jak za taką cenę nie jest telefonem rewelacyjnym. Ma wiele cech średniopółkowca. Aparat nie powala, zdjęcia w ciemności są przyżółkłe, nieostre. Telefon również szybko się rozładowywuje przy codziennym, zwykłym użytkowaniu. Co do plusów, telefon działa płynnie po aktualizacji do androida 7.0. Mam też problem z odtwarzeniem muzyki, podczas włączonych aplikacji ona się pauzuje. Jak dla mnie cena tego telefonu jest przesadnie wygórowana.

  • 0

    18. ~Wlf  2017-03-30 23:12:19  host: 188.146.65.122.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Przy intensywnym użytkowaniu tj rozmowy, maile etc bateria pada w polowie dnia....

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-161-96-239.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ostatnie komentarze (telefony)

~Pinkrasoberry | 2017-07-18 19:14:36

Czy w tym telefonie są polskie znaki?

Ankieta

Najlepszy odporny na zachlapanie smartfon do 1200 zł to:

10 najlepszych smartfonów z odpornością na zachlapanie do 1200 zł (lipiec 2017)

 

Zobacz wynik | Opinie (0)

Archiwum Ankiet