Sony Xperia Z3 - opinie
Telefony Sony Sony Xperia Z3 Opinie o Sony Xperia Z3

Sony Xperia Z3

w sumie: 49
  • 0

    1. ~pikok1984  2014-09-05 06:31:55  host: em18.internetdsl.tpnet.pl

    nic nowego nie widze

  • 0

    2. ~hmm  2014-09-05 15:07:26  host: user-94-254-193-242.play-internet.pl

    W sumie czym się różni z3 od z2? Tylko taktowaniem procesora? Jak porównuje na papierze oba to mam wrażenie ze chyba 2 nawet jest lepsza od 3

  • 0

    3. ~KaReS  2014-09-08 12:38:00  host: 212.160.172.84

    Typ SIM - powinien być nanoSIM, a nie microSIM.

  • 0

    4. ~Marcel  2014-09-11 10:08:12  host: 89-71-160-2.dynamic.chello.pl

    Karta sim jest do zmiany w tej specyfikacji. Jest nano sim.

  • 1

    5.  2014-09-11 11:37:18

    Różnice między Z2, a nowym modelem Sony są tak nieznaczne, że nie zachęcają mnie do przesiadki. To model dedykowany raczej dla posiadaczy modeli Z i pozostałych o słabszych specyfikacjach, gdzie tu różnica rzeczywiście jest znacząca. Prawdopodobnie kolejna odsłona modelu Z, czyli czwarta, wniesie odczuwalne różnice do Z2 parametrami, wówczas będzie jako taki sens na zmianę modelu. Pozostaje czekać, znając taktykę firmy, do wiosny 2015r., co przygotuje Sony dla swoich klientów.

  • 0

    6.  2014-09-11 11:39:44

    Różnice między Z2, a nowym modelem Sony są tak nieznaczne, że nie zachęcają mnie do przesiadki. To model dedykowany raczej dla posiadaczy modeli Z i pozostałych o słabszych specyfikacjach, gdzie tu różnica rzeczywiście jest znacząca. Prawdopodobnie kolejna odsłona modelu Z, czyli czwarta, wniesie odczuwalne różnice do Z2 parametrami, wówczas będzie jako taki sens na zmianę modelu. Pozostaje czekać, znając taktykę firmy, do wiosny 2015r., co przygotuje Sony dla swoich klientów.

  • 0

    7. ~kamil  2014-09-13 09:28:42  host: n07-02-01.opera-mini.net

    marzenie

  • 0

    8. ~Marcin  2014-09-16 13:12:22  host: 212.160.172.84

    Telefon ma LTE.Warto poprawić w opisie(to samo model dual sim)

  • 0

    9. ~Max940918  2014-09-23 18:50:36  host: static-ip-77-89-76-206.promax.media.pl

    Piękny telefon :D Sony ciągle pracuje nad swoim produktem i to bardzo cieszy

  • 0

    10. ~Robot  2014-09-24 12:57:43  host: 81.219.84.18

    Cóż za dno, i czym się to niby różni od poprzednika, po za numerkiem.

  • 0

    11. ~bh  2014-10-06 17:31:16  host: phu214.internetdsl.tpnet.pl

    Ma szansę pokonać sgs5

  • -2

    12. ~zygmunt_  2014-10-06 18:54:43  host: 083143047088.warszawa.vectranet.pl

    Tak..... kupujcie te wszystkie Zetki od sony i robcie nimi zdjecia pod woda, wrzucajcie do kaluzy i rozmawiajcie podczas deszczu i w lazience pod prysznicem :).... hahaha..... a potem pojdzcie do serwisu jak wam telefon odmowi posluszenstwa...... jeszcze wieksze hahaha..... macie wtedy kilkaset PLN w plecy i ogromne .... HAHAHA......

  • 0

    13. ~cichy  2014-10-09 19:25:55  host: 201.88-199-145.vspace.pl

    Miałem Z1 i Z2 jednak te telefony to szajs. Może dobre ale dla kogoś kto telefonu używa do zabawy, nie polecam nikomu kto ma używać tego szmelcu do pracy bo po prostu nie nadaje się!

  • 0

    14. ~blackg  2014-10-20 15:07:15  host: softdeco.vlan457.enoch.lubman.net.pl

    Bardziej delikatnego telefonu nie miałem, przesiadka z S4 nie była dobrym wyborem, telefon wytrzymał u mnie 6 dni gdy nie fortunie ześlizną (bardzo śliskie plecy, położony na zwykłym biurku w "magiczny sposób potrafi z niego spaść) się w nocy z krzesła i spadł z wysokości ok 50 cm na panele podłogowe - efekt stłuczony panel dotykowy. Koszt wymiany ponad 1k zł, obdzwaniając serwisy powiedziano mi że nawet po wyminie całego panelu najprawdopodobniej straci właściwości odporności na wodę, samej szybki nie da się wymienić jest ona połączona z wyświetlaczem nikt nie chciał się podjąć tego rozczłonkowania. Czy bym kupił drugi raz? - nie, za tą cenę jest zbyt delikatny a telefon nie jest jajkiem . . ., kto chce go kupić nie będę odradzał bo to fajne urządzenie lecz bardzo delikatny monolit dający wrażenie solidnego, niestety zbyt długo się nim nie nacieszyłem.

  • 0

    16.  2014-10-26 13:27:46

    czy jest mozliwosc przenoszenia w calosci aplikacji na karte pamieci?
    czy aplikacje maja dostep do karty pamieci np do zapisu tam bezposrednio?

  • 0

    17. ~mm  2014-10-27 21:23:12  host: user-94-254-193-99.play-internet.pl

    Czy można się spodziewać wkrótce testu sony z3? Najlepiej w wersji dual dostępnej na wolnym rynku a nie od operatorów z jednym gniazdem na sima.

  • 0

    18. ~Snapy7  2014-10-28 08:14:35  host: google-proxy-66-249-81-103.google.com

    Czy z3 ma standard QI do bezprzewodowego ładowania?

  • 0

    19. ~wd  2014-11-03 17:40:33  host: phu214.internetdsl.tpnet.pl

    Sony zmieniło tym że jest lżejszy i jest wtrzymały ale cena jest zła

  • 0

    20. ~zainteresowany  2014-11-06 02:35:48  host: 46.114.3.35

    Nurtuje mnie jedno pytanie przed zakupem mianowicie czy ten telefon obsługuje tradycyjne karty sim bo z tego ci czytam to wszędzie jest napisane nanosim a takiej karty nie pos

  • 0

    21. ~maoco99  2014-11-09 21:49:49  host: 178.181.247.51.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Telefon idealny, ale niestety w tylnej kieszeni zostawiony mocno się wygina i zostawia trwały ślad od wygięcia na aluminiowej ramce... Z tym gardzonym i wyśmiewanym plastikiem nigdy takich problemów nie ma.

  • 0

    23. ~olo  2014-11-14 14:32:50  host: 94.197.121.11.threembb.co.uk

    Witam mam z3 od miesiąca wcześniej używałem samsunga s4 i s5 powiem tak Z3 jest najlepszym telefonem jaki miałem do tej pory świetny aparat mega bateria i pozadna obudowa w dodatku świetnej jakości dwa głośniki stereo nie to co w samsungu... Może sony nie ma takich bajerów jak miernik pulsu czy identyfikator odcisków palców ale po co to komu?? Sami musicie zdecydować co jest dla was priorytetem w telefonie... Co do z3 świetna opcja Ps4 dużo akcesoriów opcja walkman i wiele innych. Polecam

  • 0

    24. ~f  2014-11-20 19:59:58  host: phu214.internetdsl.tpnet.pl

    Na pewno jest lepszy od sgs5

  • 0

    26. ~Kasia  2014-12-12 22:45:37  host: 37.30.99.240.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Rewelacja, polecam. Przy wyświetlaczu 5,2 cala bateria trzyma spokojnie 3 dni porządnej eksploatacji.

  • 0

    27. ~Rozrabiaka 1955  2014-12-25 19:57:49  host: acyg98.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten smartfon jest do doopy

  • 0

    28. ~lj  2015-01-13 03:57:09  host: 37.31.56.55.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Mylicie się, papier to nie wszystko co można zmienić. Lepszy wyświetlacz, głównie lepsza czytelność na słońcu. Bardziej dopracowany aparat choć też 20.7Mpix a dokładniej inny procesor Bionz i obiektyw (jasność f), oraz poprawione jego oprogramowanie Z2-ka np. nie zrobicie zdjęcia pod słońce i tak dobrego zdjęcia w nocy jak Z3. Poprawione oprogramowanie telefonu, bardziej zaawansowany układ audio i dwa głośniki stereo frontalnie - wierzcie na słowo ma to znaczenie i jest różnica. No i kosmetyka, czyli ładniejsza obudowa i bez tych brzydkich kantow na ramce. Pewnie jeszcze jest coś co przeoczyłem...

  • 1

    29. ~Mati111  2015-01-15 14:02:54  host: 78.133.137.186

    Mnie osobiście w Z3 zachęcił dual sim. Ktoś powie, że to pierdoła, jednak dzięki temu mogę korzystać z jednocześnie z karty sim przeznaczonej dla telefonii komórkowej jak i karty sim dla internetu mobilnego LTE (o którym dziwne nie wspomniano w opisie telefonu), daje mi to nielimitowany dostęp do internetu i wszystkich funkcji samej telefonii komórkowej co jest dla mnie naprawdę bardzo komfortowe. Porównując pozostałe parametry techniczne rzeczywiście są one bardzo zbliżone. Osobiście jestem z telefonu bardzo zadowolony i z dumą mogę go polecić dla osób które tak jak ja bardzo cenią sobie Dual Sim :) .

  • 0

    30. ~jedenzniewielu  2015-01-21 13:54:44  host: dns.studioaurum.pl

    Witam mam pytanie dotyczące bateri
    Co po roku albo po dwóch latach jak bateria bedzie trzymała duzo krócej z pół dnia?
    Taki telefon wyrzucic?
    Czy myślicie że Polaczki wymyślą jakieś serwisy co będą wymieniać baterie?
    Właściwie jeśli chodzi o Iphona chyba również nadal nie ma takiej możliwości?

  • 0

    31.  2015-02-05 17:38:27

    Jestem ciekawy czy i w tym cudzie nie można przenosić aplikacji na kartę pamięci?

  • 0

    32. ~habit  2015-02-21 14:31:25  host: afnw61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam mieszane uczucia. Niby wszystko ok, nie wiesza się, jest szybki i wodoodporny ale... po trzecim pływaniu przestał działać wyświetlacz - wymiana telefonu. Po 3 tygodniach padł port słuchawek - Serwis 2 tygodnie :(
    Czekam co zepsuje się teraZ.

  • 0

    33. ~trolo  2015-02-25 19:49:45  host: oxj6.internetdsl.tpnet.pl

    Z2 jest taki sam ja mam Z2 i dobrze się wszystko robi . gra słucha muzyki itd. nie kupujcie Z3 .to nonsens.

  • 0

    34. ~ziom  2015-03-02 13:26:22  host: b2b-94-79-155-122.unitymedia.biz

    oj polaczki polaczki tylko narzekacie duzo lepszy jest z3 od z2 bo mam tylko najlepiej krytykowac bo was nie stac

  • 0

    35. ~waedqa  2015-03-14 15:25:22  host: 185-10-26-111.static.ip.hexaoperator.pl

    2. ~hmm - odpowiadam: cieńszy, węższy, lepiej leży w ręce, lżejszy. Ekran jaśniejszy o 100 nitów, obiektyw jest bardziej szerokokątny, lepsza bateria (nie patrzeć na pojemność), kilka trybów fotografii doszło, lepsze slow motion, procesor o lepszym taktowaniu

  • 0

    36. ~lol  2015-04-14 19:33:43  host: 031011247211.kuzniaraciborska.vectranet.pl

    Zastanówcie sie co piszecie ! Z3 to najlepszy telefon na rynku ! Zastanawiam sie pomiedzy iPhonem 6 i nim ;)

  • 0

    37. ~rwc95  2015-04-17 16:27:03  host: apn-31-1-10-50.dynamic.gprs.plus.pl

    Polecam z3ójke , telefon solidny, ładnie się prezentuje, głośniki są na bardzo duży plus, w porównaniu do samsungow nie ma tyle bajerów - i bardzo dobrze! Aparat jest ok, bateria -zależy od użytkowania min. 1 dzień max. Ponad 2 dni ;) Wodoodporny i kurzoodporny... Sony to jednak sony - z3 jest dojrzałym owocem pracy japonczykow

  • 0

    38. ~zuza  2015-05-10 19:49:54  host: public-gprs517049.centertel.pl

    Miałam z3, przez dwa miesiące bez powodu odkleil się wyświetlacz,oddałam do naprawy gwarancyjnej/ciekawe jakie następne niespodzianki?/ czy ktoś miał taki przypadek?

  • 0

    39. ~xtomix  2015-05-27 19:10:10  host: apn-46-77-124-62.dynamic.gprs.plus.pl

    Badźiew. za duże pieniądze.

  • 1

    40.  2015-06-11 11:01:26

    Zauważyłem pewną tendencję w głosach użytkowników. Każdy chciałby mieć duży wyświetlacz, szybki procesor, nowoczesny design, wodoodporność, odporność na pyły, pancerną obudowę, aby parzył kawę i robił....ekhm.
    Nie ma tak dobrze i nie ma takich telefonów.
    Z3 to przede wszystkim NIE telefon dla robotnika, dzieci czy osób niezbyt przywiązujących uwagę do dbania o telefon. Tak jak laptop czy tablet, wymaga on odpowiedniego traktowania.
    Pierwszą rzeczą, jeszcze przed otrzymaniem przesyłki z telefonem, był zakup plecków HardCase Nillkin. Gabaryty zbytnio się nie powiększyły a sam telefon można wygodnie trzymać i obsługiwać, ponadto nie zsuwa się ze śliskich powierzchni ani nie rysuje się ekran po położeniu "do góry nogami".
    Nad wadami i zaletami nie ma co się rozpisywać. Telefon należy do grupy flagowców i nic tego nie zmieni.
    Moczyłem go już wiele razy a nawet raz opłukałem po upadku (tak, tak) w kałuży. I co? I nic. Straszono mnie że zaślepki stracą hermetyczność i stracę gwarancję a tymczasem nic takiego się nie stało. Dla pewności jednak, dokupiłem kabel do ładowania magnetyczny. Teraz nie ma szans na uszkodzenie zaślepek.
    Jak dla mnie ten model jest idealny. Multimedialny monster i doskonałe narzędzie pracy. Po pół roku katowania aplikacjami, grami i intensywnym użytkowaniem nie stwierdziłem spadków wydajności czy ubytków baterii.
    Jestem bardzo zadowolony.

  • 0

    41. ~qaser  2015-08-19 11:27:43  host: dcj165.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Prawie rok temu przesiadłem się na z3 prawie bezpośrednio z SE Zylo (po drodze dosłownie chwilę używałem smartfonów Samsunga Galaxy s3, LG L90 i Pentagram Monster x5 pro) i stwierdzam, że warto. Może za tę cenę się nie opłacało, ale naprawdę warto. Żeby nie być gołosłownym: w porównaniu do wymienionych smartfonów ten spisuje się świetnie, żadnych zawieszeń. Najcięższe aplikacje i gry ważące ponad 1,5GB śmigają bez zarzutu, jedynie procesor się nagrzewa, ale wystarczy na chwilę przerwać i można dalej grać. Na powyższych nawet odpalenie czegoś podobnego byłoby cudem. Jedyna przewaga to dużo mocniejsza bateria Monstera, bo aż 6000 mAh (w z3 jest 3100 mAh, więc prawie połowa mniej). Odnośnie codziennego użytkowania - z3 nigdy nie był narażony na jakieś szczególnie intensywne pływanie, pyły czy upadki ze znacznych wysokości, dodatkowo dokupiłem osłonę za 20 zł (taka dość gruba na tył i przód, nie wiem jak to się fachowo nazywa) dzięki czemu nie martwię się brakiem przyczepności tylnego panelu. Minusem z3 (poza ceną) jest średnio wydajna łączność WiFi.
    W każdym razie przesiadka z Zylo na z3 wydaje się być wręcz jak przesiadka z hulajnogi do Rolls-Royce'a :)

  • 0

    42. ~inka  2015-09-03 11:22:28  host: 62-69-220-41.internetia.net.pl

    witam mam starą z i teraz kupiłam z3. Parametry poprawione na +, a na z2 bym sie z poprzedniej nie przesiadła.

  • 0

    43. ~jano  2015-09-29 20:03:15  host: public-gprs516841.centertel.pl

    hce taki tel ale gdzie go kupic czekam na info pod num 665043129 pozdro jano

  • 0

    44. ~Kazi  2015-11-19 02:20:48  host: user-94-254-210-31.play-internet.pl

    Mam tel 2 tyg jest rewelacja dla mnie jest równy sg s5

  • 0

    45. ~angelika4152  2015-12-03 09:47:37  host: public-gprs517079.centertel.pl

    Witam moge prosic o kontak chcialabym telefon za 1zl

  • 0

    46. ~john  2015-12-11 20:25:10  host: apn-46-77-124-174.dynamic.gprs.plus.pl

    Miałem z3 przez 9 mies powiem tak kto telefonu nie bierze do pracy najlepiej żeby więcej lezal na biurku niż w kieszeni ponieważ telefon ma słabą konstrukcje wystarczy złapać z dwa końce telefonu i delikatnie jedna reka przekręcić w ta stronę a drugą w ta stronę nie dość ze w środku cos strzela to jeszcze szybka naciska na wyświetlacz i tak na moim wyświetlaczu zrobiły się 3 odbarwienia ale to zauważycie tylko na białym tle Ci co maja mogą sami juz sprawdzić wystarczy przeglądarkę Google otworzyć i przesunąć w dol. A coś w telefonie juz od samego początku trzeszczało a najgorsze było to jak zaczęła się odklejać tylna szybka. Którą się w rogu dociskało to było słychać delikatny trzask. Wiec pozbyłem się telefonu odrazu jak to zauważyłem. Tak byłem bardzo zadowolony gdyby nie ta niedopracowana obudowa.
    A jak już zaczynają się odklejac to telefon juz wodoodporny nie jest. Z1 miała lepsza obudowę i to dużo tam nie było mowy o tym by moc rękoma delikatnie telefon przegiąć no chyba ze by się nie wiem jak mocno to robilo. A każdy kto kupuje telefon chce by mu się nie rozleciał w ręku wiec i nie polecam go ze względu na niedopracowana obudowę

  • 0

    47. ~Szymon  2016-01-14 13:24:41  host: public-gprs516298.centertel.pl

    Zdecydowanie odradzam zakup produktów z serii Xperia. Dotychczas nie wierzyłem w opowieści o samoistnie pekajacych ekranach. Sony Xperia Z3 Compact potrafi pękać bez czynnika zewnętrznego. Z uznaniem gwarancji również jest problem. Niestety był to ostatni produkt, który zakupiłem z logo Sony!

  • 0

    48. ~jakityp  2016-02-08 22:16:21  host: user-94-254-147-143.play-internet.pl

    Po pierwsze kazdy kupuje co sie widzi po drugie najlepij w salonie lub w sklepie czy jak kto kupuje dokladnie ogladnoc kazdy zakup i wtedy mozna sie zdecydowac oczywiscie zaden z was niemial kazdego telefonu w reku by stwierdzic ze ten najlepiej sie trzyma tamten nie itp kazdy doslownie wiec mozna stwierdzic ze przypadl nam do gustu dany model w poruwnaniu z tymi co mielismy obecnie poprzednio wiec kazdy moze stwierdzic co uwarza ale opinie sa ruzne jak gusta a wystarczy wejsc do sklepu wziasc jeden drugi trzeci telefon do reki poruwnac i przed zakupem bedziemy pewni co hcemy ale itak pada pytanie w glebi duszy moze moglem wziasc tamten ???

  • 0

    49. ~Angelika  2016-02-26 13:44:14  host: user-109-243-146-64.play-internet.pl

    Nigdy więcej xperi :/ Miałam Z1, ile w nią kasy władowałam to szkoda gadać! ześlizgnęła się na płytkę z wysokości krzesła i poszedł nie tylko ekran ale i cały dotyk, wymiana 7 stów. Po poszukiwaniach wymiana 450zł. Zapłaciłam. po miesiącu spadł z biurka puknął kantem i aż ekran pękł do środka, i poszedł nie tylko dotyk, ale i wyświetlacz z płytą główną. UDERZYŁ O PANELE! szkoda gadać. Wyciągnięcie danych 50zł. Nowy inny telefon 700 zł. Nigdy więcej tego g. A już zwłaszcza dla młodych matek.

  • 0

    50. ~Sruba  2016-04-02 21:34:54  host: 89-71-247-221.dynamic.chello.pl

    Z3 z salonu Orange polecam ;) niezniszczalny, dodatkowa szyba z hartowanego szkła przód tył i gitara ;) a dodam że pracuje na rusztowaniach cieniasy i w pracy bez zarzutów się sprawdza!! Wiec nie oceniaj sony Xperi tylko z tego powodu że sam źle obchodziles się z Z 3 ;)

  • 0

    51. ~BRONEK  2016-04-30 17:11:56  host: p54BCFDB9.dip0.t-ipconnect.de

    Z3: uzywam, uzywam i jeszcze raz uzywam! W domu w pracy (na budowie) i nic sie nie dzieje. Mam już od ponad lol roku i smiga elegancko! Polecam

  • 0

    53.  2016-06-14 21:50:44

    Wszystko pięknie tylko jak zapobiec wyciszaniu telefony klawiszem głośności. Niby jest zablokowany, ale w kieszeni wciska się klawisz zasilania i już kolejne przyciśnięcie głośności powoduje wyciszenie telefonu. Oczywiście ekran jest cały czas zablokowany. ....i 6 nieodebranych od szefa.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-189-139.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet