Sony Xperia Z3 Compact - opinie
Telefony Sony Sony Xperia Z3 Compact Opinie o Sony Xperia Z3 Compact

Sony Xperia Z3 Compact

w sumie: 48
  • -4

    1. ~  2014-09-03 19:52:19  host: 159-205-134-72.adsl.inetia.pl

    I to ma być nowość od sony. Pewnie za pieniądze nie z tej ziemi... Wole już nexusa 5

  • 0

    2. ~Snapy7  2014-09-05 10:29:55  host: user-94-254-209-36.play-internet.pl

    Ciekaw jestem recenzji i tego jakie będzie miał ten telefon wady.

  • 0

    3. ~Marek28  2014-09-05 12:39:16  host: cks183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cieszę się bardzo że "Telepolis" tak szybko opublikował dane nowego smartfona Sony Xperia Z3 Compact. Mnie jednak bardzo zależy na dokładnym sprawdzeniu jednego parametru. Mianowicie chodzi mi o standard karty SIM. W powyższym opisie pisze że jest to micro SIM (co by mnie bardzo ucieszyło) ale w niektórych publikacjach pisze że jest to nano SIM. Czy mógłbym uzyskać 100% informacje jaki to jest standart czy micro czy nano?

  • 0

    4. ~EXPERT  2014-09-05 12:55:52  host: staticline-31-182-4-254.toya.net.pl

    Sim - microSIM, czy nanoSIM ?

  • 0

    5. ~EXPERT  2014-09-05 12:57:11  host: staticline-31-182-4-254.toya.net.pl

    MicroSD - 128 GB, czy 64 GB ?

  • 0

    6. ~EXPERT  2014-09-05 12:58:58  host: staticline-31-182-4-254.toya.net.pl

    WLAN - 802.11a/b/g/n, czy 802.11a/b/g/n/ac ?

  • 0

    7. ~MANI  2014-09-08 14:49:28  host: 83-238-42-162.static.ip.netia.com.pl

    W sumie nic specjalnego trochę lepsza bateria odtwarzacz filmów chociaż bez różnicy na taki ekran a tak poza tym lżejszy i chudszy od poprzednika Z1 c

  • 0

    8. ~Radek  2014-09-25 00:54:52  host: host81-136-176-40.in-addr.btopenworld.com

    Ale czemu nano ? ? ?

  • 0

    9. ~manio  2014-10-11 09:22:08  host: 79.124.116.243.rybnet.pl

    Przesiadłem się z Samsunga SIII i po tygodniu użytkowania jestem niesamowicie zadowolony.Krótko i na temat.

  • 0

    10. ~Snapy7  2014-11-02 08:15:27  host: google-proxy-66-249-93-220.google.com

    @3
    Na 100% ma nano sim.

    Wymarzony telefon jak dla mnie

  • 0

    13. ~pdg  2014-12-03 21:58:34  host: akg142.neoplus.adsl.tpnet.pl

    spadł mi z wysokości 170 cm na posadzkę z płytek i...... uwierzcie że nie tylko nic się poważnego nie stało, ale nawet nie ma śladu zarysowania !!!

  • 0

    14. ~Snapy7  2014-12-06 10:34:35  host: google-proxy-66-249-93-218.google.com

    @3 Na 100% ma nanoSIM.. trzeba przejść się do operatora i wymienić

  • 0

    16. ~nigel  2014-12-07 12:22:44  host: 89-68-143-7.dynamic.chello.pl

    Używam od 2 miesięcy. To mój pierwszy smartfon, więc nie mam porównania. Bateria mnie zadowala: nawet przy intensywnym korzystaniu telefon wytrzymuje przynajmniej całą dobę. Aby zużyć baterię w ciągu 2 dni trzeba się naprawdę postarać. 3 doby to u mnie standard. Trzeba wiedzieć, że rozmowy telefoniczne nie są szczególnym problemem dla baterii, natomiast geolokalizacja czy internet w LTE już tak. Dlatego moim zdaniem u geeków telefon może trzymać max. 1,5 doby ;) W nieprzewidzianych sytuacjach tryb UltraStamina da słuchawce drugie życie. Świetny, kompaktowy rozmiar (w tej klasie brak chyba konkurencji). Na początku telefon może wymsknąć się z dłoni, ponieważ przód i tył jest ze szkła. Po przyzwyczajeniu każdy jednak będzie trzymał go pewnie. Gumowe (czy też plastikowe - nie wiem jaki to materiał) obwódki to moim zdaniem zaleta. Telefon nie grzeje się i nie ma zwiech w trakcie użytkowania. Nie wywołuje efektu "łał", jest raczej piękny i skromny. Rzeczywiście można umyć pod kranem. Polecam gorąco ładowarkę biurkową: u mnie telefon jest nonstop naładowany i służy za zegar pokojowy ;) Nie luzuje się również gniazdo ładowania. Standard kart: nanosim.

  • 0

    17. ~Snapy7  2014-12-16 21:36:24  host: google-proxy-66-249-81-221.google.com

    W KONCU JĄ MAM! Telefon elegancki jeśli chodzi o wygląd, ramki ekranu w rzeczywistości wydają się jeszcze mniejsze. Telefon ma tafle szkła z przodu i z tyłu wiem ze to fajnie wygląda ale teraz za każdym razem gdy odkładam telefon boje się że się porysuje, a lustro na tylnej powierzchni jest idealne i zaraz pod światło widać wszystkie ryski. W każdym razie wygląda bajecznie ale polecam od razu zakup folii.
    Nowa nakładka od Sony zróżni się znacząco od mojej Eski na plus oczywiście. Telefon działa bez żadnych zacięć. Bateria to jedna z lepszych aspektów telefonu. Jak ktoś średnio używa telefonu to nawet 3 dni. Przy intensywnym 1,5dni spokojnie.
    Obawy co do śliskości się niestety potwierdzają

  • 0

    18.  2014-12-17 20:43:44

    Telefon posiadam od kilku tyg. Pierwsze dosc powazna wada - zaslepka od karty sim notorycznie po kilku minutach sie otwiera! Domowym sposobem przy ODROBINIE super glue problem zarzegnany (karty sim nie mam zamiaru wyjmowac). Kolejna wada zwizana bardziej z jakoscia dzwieku to slabe sluchawki, dostalem w zestawie fantastyczne, jak producent reklamuje, sluchawki redukujace szum otoczenia. Zgadza sie, redukuja, ale jakosc dzwieku pozostawia wiele do zyczenia. Inaczej sie ma sprawa gdy w pare polaczymy Z3 COMPACT i t-Jay3, duet wysmienity(+Power AMP). Jako takich wad wiecej nie dostrzeglem gdyz tel. sluzy mi glownie do sluchania muzyki i czasami jakas gierka, ktore chodza plynnie. Mala pamiec moze byc wada, na szczescie bylem juz w posiadaniu karty pamieci(64 GB) z ktora sobie dobrze radzi. Zaraz po wyjeciu skorzystalem z zalaczonej folii ochronnej na ekran, lecz uzylem jej do ochrony tylnego panela. Z kilku recenzji wiem ze latwo go zarysowac(musialem recznie dociac otwor na kam.). Natomiast frontowe szklo nie do zadrapania przy normalnym uzytkowaniu. Bateria spokojnie starcza mi na caly dzien w trybie STAMINA, przy wł. transmisji danych oraz sluchawkach bluetooth(8 godz. w pracy). Standardowo uzywam Go Luncher'a (nakladka SONY jest brzydka). Jak w kazdym "andku" wył. wszystkie animacje. Tryb programisty jest oczywiscie ukryty, nie wiedziec czemu? Jesli chcesz kompaktowego, czyli dosc malego tel. jak na owe czasy, oraz wydajnego POLECAM. Ciesze sie ze jednak nie zdecydowalem sie na Z3 czy tez LG G3. O aparacie nie napisze bo BADZO malo uzywam i tylko gdy naprawde musze.

  • 0

    19. ~lelitosz  2014-12-18 19:36:08  host: 94-156-255-130.dynamic.t-mont.net.pl

    Telefon rewelacja. Marek28 - nano sim

  • 0

    20. ~karolina  2015-01-18 15:11:35  host: cau252.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niestety cieszyłam się ze go będę miała a teraz chce się jak najszybciej pozbyć. Jedna podstawowa wada krorej ja nie akceptuje to to że telefon się wiesza i to nie tylko mój bo mama ma ten sam model i te same problemy.

  • 0

    22. ~jedenzniewielu  2015-01-21 13:55:10  host: dns.studioaurum.pl

    Witam mam pytanie dotyczące bateri
    Co po roku albo po dwóch latach jak bateria bedzie trzymała duzo krócej z pół dnia?
    Taki telefon wyrzucic?
    Czy myślicie że Polaczki wymyślą jakieś serwisy co będą wymieniać baterie?
    Właściwie jeśli chodzi o Iphona chyba również nadal nie ma takiej możliwości?

  • 0

    23. ~niemam  2015-01-21 15:38:47  host: dns.studioaurum.pl

    Czy telefon ma funkcje Qi ktora pozwoli na ładowanie bez kablowe?
    widzialem w ofercie Playa poduszke ktora moze ładować telefony jeśli maja tą funkcje a w specyfikacji nie ma nic napisane czy ma ktos takie informacje?

  • 0

    26. ~znudzona  2015-01-30 11:35:43  host: 81.219.84.18

    wbrew pozorom jest spora różnica pomiędzy z1 a z3 @MANI moja mama ma z1 a ja z3 i zdecydowanie widzę różnicę ekran w z3 jest większy bo z1 ma dużą ramkę, a uwież mi że fakt iż jest "lżejszy i chudszy" robi różnicę. z1 bardzo niewygodnie leży w dłoni jest ciężka i zimna przez urzycie metalu i jest to na prawdę nieprzyjemne dodatkowo wszelkie ikony i klawisze są bardzo małe i niezbyt komfortowo się z nich korzysta. z3 też mam mam wrażenie, że ma bardziej czuły dotyk a z1 bardzo łatwo się nagrzewa a więc koniec końców lepiej dołożyć kasy i wziąć z3

  • 0

    27. ~Snapy7  2015-02-22 16:22:57  host: dynamic-78-8-202-47.ssp.dialog.net.pl

    Mam ten telefon już jakieś 2 miesiące i jestem z niego w pełni zadowolony.
    Jesli ktoś ma jakieś pytanie to niech śmiało pyta

  • 0

    28.  2015-02-25 23:29:59

    #3 @Marek28: nano. Zostało to zgłoszone.
    #7 @MANI: mylisz się. Zmian jest o wiele więcej i choć niektóre są kosmetyczne i użytkownikom Z1C nie opłaca się przesiadać na Z3C, to jednak część zmian jest większa, szczególnie czas trzymania baterii (w miarę swobodne 2 dni). Nie chce mi się ich wszystkich wymieniać, ale jest ich parędziesiąt i to nie tylko sprzętowych. Interesujący model na pewno.

  • 0

    30. ~badmako  2015-03-20 17:02:11  host: ddo188.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Poprzednio SP teraz Z3 compact - jest super mówcie co chcecie, bez wad !!!!

  • 0

    31. ~poles  2015-04-07 16:26:21  host: staticline-31-183-19-226.toya.net.pl

    Po 4 miesiącch użytkowania uważam że Z3 Compact jest dobrym telefonem. Został przeze mnie uszkodzony i miałem problemy z zakupem wyświetlacza, ale z czasem pojawiło się kilka pozycji w sklepach http://tlp.is/5wn i już jest naprawiony.
    Polecam wszystkim Xperię.

  • 0

    32. ~Rafał  2015-04-28 19:30:29  host: 82-160-219-101.tktelekom.pl

    Też poprzednio sp a teraz Z3 compact.W porównaniu z sp to niebo a ziemia.Telefon bez wad przynajmniej dla mnie a miałem już kilkanascie dotyków.

  • 0

    33. ~matiu00  2015-05-01 22:11:10  host: cpc67071-scun8-2-0-cust985.12-3.cable.virginm.net

    Jak mogę przesłać dane ze starej karty pamięci 2GB na nową kartę 32GB?

  • 0

    34. ~Paszczak79  2015-05-12 23:06:30  host: amk34.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam Experię Z3 Compact trzeci miesiąc. Telefon miał spełniać wymagania: Miał mieć szybki interfejs, "poręczne" gabaryty (chodzi o obsługę większości funkcji jedną ręką), kręcić przyzwoite, jak na telefon, filmy Full HD, również oferować, jak na możliwości telefonu, przyzwoitą jakość muzyki. Miał mieć również wymienialne karty SD i w miarę trwałą obudowę.
    Trwałości szyby przedniej i tylniej nie testowałem. Z przodu mam folię ochronna z tyłu etui IMAK case (zapewnia całkiem dobre trzymanie w dłoni). Może to tylko moja opinia ale telefon jest śliski (stąd etui) - zwłaszcza tworzywo szkłopodobne na rantach. Wieczorem telefon parę razy wylądował na twarzy - oczywiście kiedy próbowałem obsługiwać go jedną ręką. Filmy 4K niestety faktycznie zagięte (wrażenie sferycznej sceny). Filmy 1080p przy świetle dziennym bardzo wyraźne, nocą zaś lub przy sztucznym świetle z wyraźnymi szumami. Przy odtwarzaniu na telefonie filmu przez niego nagranego w 1080 liniach (na kartę SD) jest mały błędzik polegający na przesunięciu dźwięku w stosunku do obrazu. Włożona karta SD do kompa pokazuje już obraz w pełni zsynchronizowany z dźwiękiem. Także nie jest to wina karty ale telefonu bądź softu. Próbowałem na telu odtwarzać różnymi playerami - ten sam efekt.
    Dźwięk mnie satysfakcjonuje. Dołączone słuchawki MH750 przy wybraniu ich profilu dźwiękowego w ustawieniach dźwięku oraz skorygowaniu korektorem wysokich tonów (które mocno syczą) spełniają moje oczekiwania. Nie jestem audiofilem ale wydaje mi się że mają szeroką scenę i separację poza wadą z wysokimi tonami które musiałem zredukować. Grają charakterystyką U. Mam również T-Jays Two i mimo że głośniejsze to już scena nieco węższa a dźwięk bardziej zlany. Jakoś mniej mi się podobają. Przepraszam za niefachową ocenę walorów muzycznych. Słucham rocka i metalu na WIMP z abonamentem HIFI. Zbierane przez la

  • 0

    35. ~lotshyca  2015-05-25 13:03:56  host: abq185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanko do posiadaczy. Czy Wam też sama otwiera sie klapka od karty sim? Ponieważ i ja i mój brat mamy taki problem, który niestety wiąże się z brakiem wodoszczelności.

  • 0

    36. ~karolka  2015-05-28 11:37:52  host: odf110.internetdsl.tpnet.pl

    jaka karta sim wchodzi do sony xperia z3 normalna czy jakas mniejsza? ja czekam wlasnie na swojego kuriera z telefonikiem juz nie moge sie doczekac ;)

  • 0

    37. ~Snapy7  2015-06-02 22:27:41  host: dynamic-78-8-238-99.ssp.dialog.net.pl

    @35@ Wszystkie zaślepki trzymają się ciasno
    U mnie za to dolny głośnik gra ciszej i zeszła mi powłoka antyrefleksyjna z obiektywu

  • 0

    38.  2015-08-24 12:23:28

    nie aktualizowac do 5.1.1 narazie zawiera ogrom błedów :( . zrywa internet dioda powiadomien nie działa ...

  • 0

    39. ~Punk  2015-08-25 23:12:42  host: 5.174.101.55

    Mam ten telefon już 2 tygodnie i bateria jakaś taka średnia, 1,5 dnia to max wytrzymuje na baterii przy max użytkowaniu.
    Myślałem że skoro mniejszy ekran to będzie lepszy niż S5, ale coś mi się zdaje że Samsung Galaxy S5 z baterią 3500 mAh będzie lepiej pracował na baterii, zobaczę po pól roku co będzie z baterią, innaczej zamienię na S5.

  • 0

    40. ~Janusz  2015-08-26 12:52:22  host: n11-04-01.opera-mini.net

    Ten telefon jest obecnie nr. 1 na świecie, nie dorównuje mu żaden inny. Na telefon nie wolno zakładać pokrowców ponieważ chłoną wilgoć, zmniejsza się pojemność baterii powstaje nalot na podzespołach, co powoduje usterki. To jest dowiedzione naukowo. Pokrowiec proszę kupić na okulary. Telefon polecam!

  • 1

    41. ~Z3 compact  2015-08-27 01:52:16  host: google-proxy-66-249-93-252.google.com

    Mam ten telefon od prawie roku... Powiem tak... Jedyne problemy jakie z nim miałam wynikały z aktualizacji do lolipopa...... Zdecydowanie nie polecam :(. Polecam za to zdecydowanie zarówno starsząjak i nowszą wersję androida :). Co do reszty.... Tryb stamina rządzi ;D. Genialny jest również tryb rozciąganie ładowania baterii. ;D Szkoda tylko że bateria nie wymienna :(. Aparat lepszy niż niejeden jego kompaktowy odpowiednik ;). Muzyka... Wg laika...

  • 0

    42. ~qwe  2015-09-03 17:39:44  host: elz4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam to samo z klapką jedna od nowości zle spasowana i sie wysowa druga urwana (przy lekkim drugim otwarciu)

  • 0

    43. ~Punk  2015-09-07 12:00:29  host: apn-31-1-241-18.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefon mam od miesiąca i jak na razie jestem zadowolony z niego, no może bateria mogłaby być większa bo mi trzyma max 1,5 dnia lub 2 dni średniego użytkowania.
    Co do zaślepek co niektórzy tutaj piszą u mnie trzymają one dobrze więc jak ktoś ma problem niech odda telefon do serwisu.
    Jeśli chodzi o to że telefon jest szklany to mimo wszystko trzyma się dobrze, kupiłem futerał z promocji "Gwiazdy kina Sony i sklepu Otuo" żeby lepiej trzymał gdyż tył jest śliski.

  • 1

    44. ~Krystynnna0000  2015-09-16 18:33:47  host: ip-37-248-255-65.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Witam otóż jestem wielka milosniczką firmy Sony i jeszcze większą telefonu zwłaszcza Xperia jest najbardziej udanym dzieckiem firmy Sony i Ericsson. Miałam różne modele duża z małą z1 Compact teraz z3 obecnie też Compact i powiem tak Żaden inny telefon ani firma nie mają takich wypasionych telefonów. Miałam inne marki ale tylko sony mi odpowiada ani nokia ani lg ani samsung (jak śmietnik menu) nic znaleźć katastrofa. Xperia to jest to

  • 0

    45. ~Ryszard  2015-09-19 13:54:30  host: ip-79-110-1-129.static.tvk.wroc.pl

    Odnośnie Z3 Comapct: Telefon jest fantastyczny, klasyczny wygląd, szybki, bateria bardzo długo "trzyma", aktualizacje są przeprowadzane regularnie, do tego ma głośniki stereo, wodoodporność. Brzmi jak marzenie, po prostu smartphone idealny ! Niestety ale tylko przez niecały rok ... Dokładnie na tydzień przed rocznicą zakupu tego "fantastycznego telefonu", zasięg w telefonie zaczął zanikać całkowicie i na nowo się pojawiał. Następnie nikt nie mógł się do mnie dodzwonić lub wybierając numer do kogoś na ekranie nagle pojawiał się ekran główny... a w tle było słychać dźwięk wybierania numeru .... Ostatecznie po kilku dniach telefon zgasł, na amen.

    Konkludując.... Firma Sony robi beznadziejne, roczne telefony jednorazowego użytku, które są wyjątkowo awaryjne. W serwisie gwarancyjnym, do którego oddałem swój telefon były głównie same Zetki, od Z do Z3. To chyba o czymś świadczy. Nie polecam tych telefonów NIKOMU !. Proszę szukać szczęścia wśród innych marek.

  • 0

    46. ~Ryszard  2015-09-19 20:26:41  host: ip-79-110-1-129.static.tvk.wroc.pl

    Odnośnie Z3 Comapct : Telefon jest fantastyczny, klasyczny wygląd, szybki, bateria bardzo długo "trzyma", aktualizacje są przeprowadzane regularnie, do tego ma głośniki stereo, wodoodporność. Brzmi jak marzenie, po prostu smartphone idealny ! Niestety ale tylko przez niecały rok ... Dokładnie na tydzień przed rocznicą zakupu tego "fantastycznego telefonu", zasięg w telefonie zaczął zanikać całkowicie i na nowo się pojawiał. Następnie nikt nie mógł się do mnie dodzwonić lub wybierając numer do kogoś na ekranie nagle pojawiał się ekran główny... a w tle było słychać dźwięk wybierania numeru .... Ostatecznie po kilku dniach telefon zgasł, na amen.

    Konkludując.... Firma Sony robi beznadziejne, roczne telefony jednorazowego użytku, które są wyjątkowo awaryjne. W serwisie gwarancyjnym, do którego oddałem swój telefon były głównie same Zetki, od Z do Z3. To chyba o czymś świadczy. Nie polecam tych telefonów NIKOMU !. Proszę szukać szczęścia wśród innych marek.

  • 0

    47. ~Karlo  2015-09-22 14:40:29  host: apn-31-1-158-64.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefonik posiadam pół roku i generalnie prawie wszystko ok,miał być szybki i jest szybki;ładny jest poza obwódka z pół przezroczystego plastiku która wyglada raczej kiepsko;wyświetlacz daje bardzo przyjemny obraz,a jego przekątna jak i rozmiar urządzenia są genialnie idealne;bateria taka sobie moim zdaniem przereklamowana bo przy intensywnym użytkowaniu wytrzymuje nie cały dzień,a miało byc lepiej;zdjęcia w trybie automatycznym włączonym przyciskiem aparatu na obudowie maja tylko 8mpix i przez to są naprawdę takie sobie,dopiero jeśli włączyć przez aplikacje i ustawić tryb manualny min 15mpix,zdjęcia na kompie zaczynaja jakoś wyglądać. Lubię dobre gadżety,ten telefon spełnia prawie wszystkie moje wymagania i myśle ze będzie miał u mnie swoje dożywocie,o ile pożyje jeszcze po upływie gwarancji.. :) A juz z pewnością nie przesiądę się na Z5C bo trochę za mało różnic ;) P.s. żeby nie było za kolorowo to moja Z3C właśnie w tym momencie wraca do mnie po tygodniu naprawy gwarancyjnej.. bez przyczyny odkleiła się szybka przedniego ekranu.. No cóż nie ma rzeczy idealnych..

  • 0

    48. ~  2015-09-22 18:30:37  host: pc159-153.kopnet.pl

    Siema . Telefon Z3 compact mam od paru dni. jeśli chodzi o zaślepki to na razie trzymają, bateria ok ustawianie tel jakieś ściąganie dodatkowych aplikacji na tel itp ... wytrzymuje 2,5dnia. Jedyny problem jaki mam to dzwonki w telefonie dodatkowe , nie mam pojęcia jak pościągać zapisać w tel i po do dawać do kontaktów, w lumi 800 jakoś to opanowałem tu jeszcze do tego nie doszedłem może ma ktoś jakieś wskazówki . A telefon Sony Xperia Z3 Compact to polecam w skali od 0 do 5 daje . . . 4,9.

  • 0

    49. ~tgajek  2015-09-29 20:44:52  host: n27-01-09.opera-mini.net

    dostaliście dziś aktualizację?

  • 0

    50.  2015-09-30 09:15:45

    dostałem kolejna aktualizacje i jest super:)

  • 0

    51. ~  2015-10-14 21:29:38  host: host-89-229-116-225.dynamic.mm.pl

    Z3 Compact - koszmar jakich mało.Awaryjny system i obudowa, która szybko ulega zniszczeniu z byle powodu. Nawet gumka od zaślepki się zgubiła. Wracam na kolanach do Samsunga Galaxy.

  • 0

    52. ~tolas  2015-10-17 12:12:40  host: host-86-111-105-218.tvk.torun.pl

    MAm wersję czarno-szarą. Zdjęcia nie tak dobre robi jak zapowiadano, ale jest ok. Musiałem kupić dość szybko po zakupie nową klapkę baterii, niestety pękła po drobnym upadku, ale na kamień. Jeśli ktoś ma ten sam problem to podaje link do sklepu gdzie są ok ceny i można od razu wymienić u nich http://tlp.is/7wd

  • 0

    53. ~RW  2015-10-28 22:12:59  host: ip-79-110-1-129.static.tvk.wroc.pl

    Nie kupuj Sony Xperia Z3C, ten telefon jest dość awaryjny ... odkleiła mi się przednia szybka ekranu, - naprawione na gwarancji, następną rzeczą która mi się zepsuła (telefon wyłączał się sam co 5-10 minut) to według serwisu ekran, jednak jego wymiana gwarnacyjna nie wchodziła w grę - ze względu na lekko porysowaną obudowę. W innym serwisie, już na mój koszt okazało się, że ekran jest ok, a zepsuta jest płyta główna. I mam przycisk do papieru za 2300 zł :) ....

  • 1

    54. ~xyz  2015-11-06 12:22:44  host: 195.248.104.5.static.rdi.pl

    Najlepszy telefon w historii a miałem kilkanaście na wszystkich systemach, najważniejsze to super poręczność i obsługa jedną ręką niespotykane w dzisiejszych czasach. Aktualizacje androida zawsze topowe, super bateria przy normalnym średnim użytkowaniu 3 do 4 dni, chyba że ktoś ma włączone wszystkie możliwe programy, gry i yt przez pół dnia to niech się nie dziwi że bateria pada mu w każdym telefonie, ekran i aparat również rewelacyjne do tego poprawiony aparat przy ostatniej aktualizacji. Zaślepki nawet moja dwuletnia córeczka nie potrafiła wyrwać a dzieci potrafią nie takie rzeczy, więc nie wiem dlaczego kombinerkami i przecinakiem traktujecie telefon. A do rzucających telefon na chodniki i kamienie polecam kupić folię na przedni i tylny panel lub wsadzić telefon do silikonowego pokrowca, u mnie żadnej ryski po roku czasu użytkowania. Polecam telefony Xperia.

  • 0

    55. ~TakO  2015-12-31 10:29:53  host: fgi136.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon mam jako służbowy od ok. 6 miesięcy, dużo gadam i ciągle mam włączony transfer danych (bo mam maila w komórce). pod telefonem muszę być 24h/7d.
    Fakt, że czasem się zagrzeje jak kilka aplikacji działa na raz przez dłuższy czas, ale ogólnie jestem bardzo zadowolony.
    MEGA parametry zamknięty w kompaktową obudową - co pozwala na obsługę jedną ręką.
    Pomimo, iż odporny na wodę i pył, to ma fizyczne klawisze - dla mnie to plus.
    Aparat FOTO - na prawdę dobry. standardowo robi na ustawieniu 8Mpix, ale świetnie odzwierciedla rzeczywistość. Żona ma M4 aqua i zdjęcia gorzej tam wychodzą.

    A bateria? Jak pisałem wcześniej dużo gadam i ciągle na mailu jestem (więc internet właczony lub WiFi non stop) - trzyma ok. 2 dni.

    Wykonanie - świetne!! Mi się nic nie odkleja, nie pęka jak w komentarzach moich poprzedników. Mam tel w najtańszym silikonie i jest git :)

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-147-69.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet