Sony Xperia Z2 - opinie
Telefony Sony Sony Xperia Z2 Opinie o Sony Xperia Z2

Sony Xperia Z2

w sumie: 62
  • 3

    2. ~mmm  2014-02-25 08:40:22  host: taurus3.gdynia.asseco.pl

    jak widzę, galaxy s5 leży i kwiczy... może czas się przerzucić na soniacza

  • -2

    3. ~bdg  2014-03-02 19:34:27  host: 77-172-34-79.ip.telfort.nl

    Ekran tft?

  • -3

    4. ~Marcelkaa  2014-03-03 09:41:27  host: 92.60.132.22

    praktycznie niczym sie nie rozni od z1;) z2 lezy i kwiczy przy s5:)

  • -2

    5. ~barteknegus  2014-03-03 11:17:52  host: sirius.ccig.pl

    Czas rozmów w 2G (min) 83?

  • 0

    8. ~kuba  2014-03-10 19:35:21  host: ejs202.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Sony zawsze był lepszy niż sgs

  • 2

    9. ~Hades  2014-03-12 10:06:58  host: 77-253-212-151.ip.netia.com.pl

    ~Marcelkaa Z2 leży i kwiczy przy S5? nie ośmieszaj się. Sony zawsze lepsze telefony wypuszczał. Raz, że wykonanie jest dużo lepsze, to dodatkowe funkcje czy sama specyfikacja niestety poniża SGS'y które raz, że są badziewnie zazwyczaj zrobione to z osprzętem który nie jest wart ceny

  • 2

    10. ~Mettq  2014-03-14 22:44:17  host: ptrb-178-51-254-93.mobistar.be

    Świetne parametry, elegancka obudowa. To będzie mój następca po SGS4 ;)

  • 2

    11. ~Dreds  2014-03-18 21:33:49  host: inu253.internetdsl.tpnet.pl

    nic zblizonego do prawdy w specyfikacji nie piszą... ekran to ips led... bateria ma 3200mAh, a i ma więcej zakresów na lte niż z1... ogólnie warto, jak ktoś ma wybór miedzy z1 a z2... tylko kilka stówek różnicy. Samsung z kolejnym plastikiem i to za 3000,- leży, nikt prócz fanów nie kupi chwasszczącej obudowy i lakierowanej na metal plastikowej ramki za 3 klocki... i bateria... 2800, chyba tylko żeby irytować padającym sprzętem swoich użytkowników.

  • 2

    12. ~Mm  2014-03-19 20:07:28  host: n14-04-02.opera-mini.net

    Swietny telefon!

  • 2

    13. ~DaNzel  2014-03-23 13:10:20  host: 178-36-68-95.adsl.inetia.pl

    Sony Xperia Z2 Obsługuje karty micro sd/sdhc/sdxc do 128gb :)
    Lepszy opis specyfikacji znajduje się na oficjalnej stronie producenta.
    Czekam aż Z2 stanieje do przyzwoitej ceny :)

  • 1

    15. ~Benq  2014-04-01 18:38:13  host: 80-238-66-78.internetia.net.pl

    A stanieje bardzo szybko :)

  • 0

    16. ~Baobab  2014-04-10 12:48:48  host: 89-65-213-233.dynamic.chello.pl

    A ja mam nokjię 1610 i jestem zadowolony

  • 0

    18. ~  2014-04-11 14:22:35  host: 78-11-8-245.ip.netia.com.pl

    A LTE tylko na 900 i 2600??!! (czyżby błąd w opisie ) W LTE lata na 1800.

  • 0

    19. ~Przemek  2014-04-12 22:14:13  host: public142686.cdma.centertel.pl

    Sony Xpeira z2! Wodoodporna? nie!! Oblała mi się sokiem więc polałem ją sokiem i d.pa!! Oczywiście!! Niema gwarancji, bo na wode nie ma gwarancji!!!! Przy nokii lumii 1020 z2 leży i kwiczy!!! Odradzam kupna z2!! Lepsza lumia 1020!!

  • 0

    20. ~Alex  2014-04-17 15:30:27  host: 93.175.69.248

    Moze producent powie czy ekrany tez tak czesto pekaja jak w poprzednich modelach?

  • 0

    22. ~  2014-04-18 17:58:55  host: 213-238-73-16.adsl.inetia.pl

    19. Śmieszy jesteś oczywiście jak zaślepki są nie zamknięte to gwarancji nie ma.

  • 0

    23. ~ejpl  2014-04-20 12:12:29  host: 178-36-94-115.adsl.inetia.pl

    iphone 6 pozamiata :P

  • 0

    24. ~berton  2014-04-22 09:40:55  host: air121.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Z2 fatalnie wypada przy nawet GALAXY S3 chociażby dlatego, że nie ma gorilla glass tylko szajsowate szkło które się rysuje

  • 0

    25. ~miki  2014-04-25 12:45:19  host: ip-7-228-106-193.connectic.pl

    mam z1 i note 2. SOny to niedorobiona zabawka przy samsungach...pomimo danych technicznych, które przekonały mnie do zakupu tego modelu, naprawde jest mega niedopracowany. Sony musi się jeszcze dużo nauczyć...

  • 0

    26. ~hahaha  2014-04-26 15:23:11  host: dynamic-78-8-4-110.ssp.dialog.net.pl

    "oblała się sokiem więc polałem ją sokiem.." błagam! wróć do szkoły - nie umiesz pisać. i kto normalny "polewa sokiem" telefon...

  • 0

    27. ~fdssa  2014-05-05 14:18:15  host: 185.10.26.111

    Miki jak już Ci ktoś płaci za komentarze, to chociaż podaj jakiś konkretny przypadek i argument. Posiadam Z1 od premiery, teraz posiadam Z2 - na żaden inny model bym nie zamienił :)

  • 0

    28. ~Maciek  2014-05-20 15:57:36  host: 89-78-223-94.dynamic.chello.pl

    Bateria tylko Li-Ion 320 mAh ?? Takie baterie to telefony miały chyba 15 lat temu ...

  • 0

    29. ~weht  2014-05-26 07:30:22  host: user-94-254-148-149.play-internet.pl

    Smartfon kozak. Tylko czy płacąc nie małą kasę będę zadowolony z aparatu? Rozdzielczość to nie wszystko.Ważne żeby zdjęcia były czyste przy słabym świetle i w pomieszczeniach, w których słońce dość mocno święci z okna. No i brak transmitiera fm też nie jest mocnym punktem, bo w aucie mam fabryczne radio tylko na płyty audio

  • 0

    30. ~pablos  2014-05-27 15:45:22  host: 62.244.147.245

    Muszę przyznać, że od czasu gdy pierwszym moim "smartem" był topowy na dawne czasy iPhone 3gs, a po drodze miałem okazję zaliczyć i następne generacje iPhone'a i w zasadzie wszystkie mobilne systemy operacyje (od andka przez WP, bbOS i symbiana), dopiero ta generacja flagowych smartów wnosi konkretny postęp względem aplowskiego staruszka. Wodoodporność, dobry aparat, ekran full hd który już nie męczy oczu. W mojej subiektywnej ocenie te atrybuty wyniosły smartfony na kolejny poziom. Sam posiadam powyższą Xperię Z2 ale podejrzewam, że i SGS5 i HTC zapewniają podobny poziom. Jedyne co mnie denerwuje to wielkość obecnych flagowców. Rozmiar 5+ cala jest stanowczo za duży do komfortowego codziennego użytku i tak naprwdę tęsknię do starej, pachnącej nowością poczciwej E52 lub Motką V3 tylko do dzwonienia.

  • 0

    31. ~niks  2014-07-01 23:25:08  host: 93.107.1.88

    Ocenienie SGS5 na nieco ponad 4 punkty a Z2 na ...okolice 8 to jest wyrazny dowod na nierzetelnosc tego portalu.Niestety.Pisze to po przeanalizowaniu naprawde wielu,wielu opinii,porownan i testow gdzie S5 wypada jednak lepiej niz Z2...

  • 0

    32.  2014-07-13 18:37:45

    @ 31. Z czym wypada lepiej S5 od Z2? Teoretyzowanie, bez realnego testu obu urządzeń nijak ma się do takich opinii.
    Użytkuje Z, Z1 i Z2, natomiast Galaxy S4 pozbyłem się po miesiącu, a S5 po godzinie zabawy i mogę stwierdzić, że S5 wypada gorzej od Xperii Z2, dlatego mój wybór, subiektywny wybór, padł na Sony Xperia Z2, które polecam z czystym sumieniem.

  • 0

    33. ~vanvolf  2014-08-01 22:58:00  host: apn-95-40-146-24.dynamic.gprs.plus.pl

    Mam z2 praktycznie od jej premiery i powiem wam że jest to naprawde dobry telefon ! Robiłem zdjęcia sgs5 i z2 w nocy i jakość zdjęć z2 jest nieporównywalnie lepsza od samsunga. (zdjęć w dzień nie ma sensu porównywać -> identyczne). Czasem się troche grzeje ale to pewnie że ma grubą folie (3mk - rock) i obudowe case mate sport ;p . Niestety zdarza się że system złapie zwieche (średnio 1 raz na 3 dni). Bateria dla normalnego użytkownika spokojnie starczy na 2-3 dni; jak ktoś lubi grać to niestety 1 dzień. Żadna gra jeszcze nie zacięła mi tego telefonu ani GTA; Modern Combat5... Często niedoceniane są słuchawki jakie są w zestawie; funkcja redukcji szumów jest zajebista szczególnie dla kogoś kto chodzi po dużym mieście i nie lubi słuchać odgłosów aut/rozmów w tramwajach... ;) tylko szkoda że wyłącza się jak nie leci muzyka a zablokuje się telefon. Wyświetlacz według mnie lepszy od samsunga bo kolory nie są takie.. pastelowe, nienaturalnie ostre. Wkońcu jakiś inżynier zaprojektował dobre głośniki w telefonie. Czysty; stereofoniczny dźwiek nie ma sobie równych ;)

    @~weht -> z2 nie ma transmitera fm ale łącząc się przez bluetooth z autem idzie puszczać muzykę lub mini jackiem jak kto woli

    Ogólnie Sony xperia z2 z software sgs5 była by bajką ;) Nakładka sony niestety jest trochę gorsza :/

    Wady:
    - zbyt czuły dotyk (przynajmniej jak dla mnie) reaguje on praktycznie na wszystko dlatego normą jest że coś się wklika samo.
    -czasem się zacina i resetuje bez powodu.

  • 0

    34. ~ribe  2014-08-03 18:46:15  host: host-89-229-215-218.kwidzyn.mm.pl

    Siemka mam pytanie odnośnie rysowania się zetki czy jest taka odporna jak zapewniają?no i czy warto ją kupić,na chwilę obecną warta jest około 2000zł

  • 0

    35. ~michu  2014-08-07 00:35:00  host: user-94-254-128-3.play-internet.pl

    Samsungi jak i iphone'y sa daleko w tyle z2 :)

  • 0

    36. ~riven  2014-08-12 16:29:08  host: 95.174.55.7

    To że telefon jest wodo odporny to nieżależy że jest
    Najlepszy ja mam lg słiwt l9 2 i jest lepszy i ras brat
    Mi go ochlapał i pod kranem i by sie zepszół a działał
    W takiej sytuacj jak co to można włożyć do ryżu i zadziała

  • 0

    37. ~posiadacz Z2  2014-09-09 18:14:09  host: dynamic-78-8-112-135.ssp.dialog.net.pl

    Mam Z2 od 2 tygodni i jestem bardzo zadowolony. Jest duża i trzeba się przyzwyczaić. Kupiłem szkło nillkin i nic się nie rysuje, z tyłu folia. Fakt, było by lepiej gdyby od razu była gorilla glass 3. Jednak świadomie kupiłem ten tel. Kolega ma S4 i patrząc na tą zółtawą biel odechciewa się Samsunga.

  • 0

    38.  2014-09-16 22:41:48

    @18 błędów w opisie nie brakuje...
    @31 sprawa gustu po części - ja mam Z2 prywatnie a S5 służbowo i nie mogę się z Tobą zgodzić...

  • 0

    39. ~lim  2014-09-18 12:20:20  host: host-89-229-211-145.kwidzyn.mm.pl

    Z2 to mega odlotowa maszyna polecam dla każdego odradzam z3 bo to kotlet za 2899 zeta a minimalnie lepszy

  • 0

    40. ~jaffafa  2014-09-26 22:51:59  host: user-5-173-78-231.play-internet.pl

    siem, mam z2 w trakcie naprawy niestety spadl na kamienie i pekl, ale naprawie bo telefon mega jedyna wada to nagrzewanie przy robieniu duzo zdjec ale to nie przeszkadza w niczym.... poza robieniem 50zdjec pod rząd.... bateria trzyma dlugo, ekran jest swietny, wodoodpornosc itp. no co wiecej? pytajcie 11551984

  • 0

    43. ~kamil  2014-10-11 19:09:57  host: 212.160.71.210

    Miałem sony xperia z teraz zmieniłem na z2 według mnie sony obecnie produkuje najlepsze telefony galaxy s5 sie chowa cena jest taka sama ale przynajmniej w xperi jest elegancka szklana obudowa a nie kawałek plastiku. z2 jest dużo szybsza miałem do czynienia również z s5 i często zdarzają jej sie straszne lagi. Według mnie samsung galaxy s5 nawet nie powinien konkurować z xperia.

  • 0

    44. ~kuba  2014-10-23 15:41:05  host: 093105165185.elblag.vectranet.pl

    Iphone pozamiata ? Zesra sie padalec co się łamie w pół szajs za ponad 3 tys a procesor 2ghz masakra

  • 0

    45. ~GIMBUS  2014-11-30 10:03:08  host: aegx180.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam Z2 kupiłem go w orange z ubezpieczeniem i dobrze, ta wodo odpornosc mozna sobie włożyć w d..., po chwili w basenie na 15 cm telefon sie zalał po miesiecznej naprawie i kolejnej próbie telefon sie zaparował i połowe funkci przestało chodzić
    wymienili mi na nowy noi go sprzedałem teraz wróciłem do samsung S3 i jest super

  • 0

    46. ~GIMBUS  2014-11-30 10:03:12  host: aegx180.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam Z2 kupiłem go w orange z ubezpieczeniem i dobrze, ta wodo odpornosc mozna sobie włożyć w d..., po chwili w basenie na 15 cm telefon sie zalał po miesiecznej naprawie i kolejnej próbie telefon sie zaparował i połowe funkci przestało chodzić
    wymienili mi na nowy noi go sprzedałem teraz wróciłem do samsung S3 i jest super

  • 0

    47. ~dier  2014-12-24 19:26:16  host: user-94-254-145-145.play-internet.pl

    Ogolnie pozytyw. Nie ma smartfona idealnego. Zawsze cos za cos.. Plus za: super wyswietlacz (nie wiem jak wypadnie w letnim sloncu); czulosc dotyku nawet gdy mam dodatkowa szybe "pancerna"; wbrew recenzja jest tryb sporo oszczedzajacy baterie, aplikacje wystarczaja, RAM 3GB to atut dyskwalifikujace S5 czy M8; fotki w pomieszczeniu rewelacja nawet bez specjalnego oswietlenia (lepiej niz G3), dioda daje rade, szeroki kat swiecenia (przez co typowo na laterke wypada gorzej); nie gram, za to serfuje i uzywam sporo aplikacji i jest super; GPS tez super; bateria ok; 2 glosniczki graja przyzwoicie (jak na fon), zadowalajaco; no i + za kurzo i wodoodpornosc...
    Minusy: 3 glowne przyciski umieszczone na ekranie zmiejszaja jego przestrzen robocza przez co nie dedykowane apki nie sa na pelnym ekranie, to mnie zawiodlo, tu + dla samsungow; no i jakis tam minus za diode za slaba na latarke... W tej chwili tel godny polecenia (za 1420zl)..

  • 0

    48. ~dier  2015-01-01 01:12:46  host: 87-207-30-97.dynamic.chello.pl

    Ogolnie pozytyw. Nie ma smartfona idealnego. Zawsze cos za cos.. Plus za: super wyswietlacz; czulosc dotyku nawet gdy mam dodatkowa szybe "pancerna"; wbrew recenzja jest tryb sporo oszczedzajacy baterie, aplikacje wystarczaja, RAM 3GB to atut dyskwalifikujace S5 czy M8; fotki w pomieszczeniu rewelacja nawet bez specjalnego oswietlenia (lepiej niz G3), dioda daje rade, szeroki kat swiecenia (przez co typowo na laterke wypada gorzej); nie gram, za to serfuje i uzywam sporo aplikacji i jest super; GPS tez super; bateria ok; 2 glosniczki graja przyzwoicie (jak na fon), zadowalajaco; no i + za kurzo i wodoodpornosc...
    Minusy: 3 glowne przyciski umieszczone na ekranie zmiejszaja jego przestrzen robocza przez co nie dedykowane apki nie sa na pelnym ekranie, to mnie zawiodlo, tu + dla samsungow; no i jakis tam minus za diode za slaba na latarke...
    Przetestowalem opcje wideorejestratora + navi (GPS, transm. danych) jednoczesnie - daje rade bez problemow, nie tnie, nie grzeje sie (zima), obraz rewelka, w nocy slabiej ale jak porownywalem do kamerek za ok 300zl to jest DOBRZE...
    W tej chwili tel godny polecenia..

  • 0

    49. ~bart  2015-01-08 16:20:47  host: host84-38-84-83.tvkdiana.pl

    a ja czyszcze pod woda moja Z2 i jest wodoodporna

  • 0

    50. ~bart  2015-01-08 16:24:47  host: host84-38-84-83.tvkdiana.pl

    a ja mialem juz xperie Z, Z1, teraz mam Z2 i roznia sie...przede wszystkim Z a Z1 to lepszy wyswietlac lepszy aparat i wieksza plynnosc dzialania i aparat oczywiscie, w z1 porownujac do z2 bateria dziala o wiele krocej - mozliwe to telefon zuzywa mniej mocy bo roznica 300 mAmh nie wydaje sie byc az taka znaczaca, jz2 jest wiekszy niz z1 i troche ladniejszy i tez ma troche lepszy wyswietlacz, jest troche szybsza w dzialaniu, z3 jakos nie chce miec

  • 0

    51. ~Heddy87  2015-01-17 00:25:01  host: inu253.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon rewelacja, piekne zdjecia (jak na telefon, nikt przy zdrowych zmysłach nie porówna smartfona do lustrzanki). dzwięk mógłby być głośniejszy ale jest czysty i ma głęboką barwę. Telefon faktycznie rysuje się ale znalezienie hartowanych szkieł na przód i tył nie jest trudne i za 60 zeta mamy spokój na lata (polecam nilkin H7 albo H+, 10 miesiecy, zero rysek). Transmitera nie ma, ale nie słyszałem by jakiś popularny, ogólno dostępny model cos takiego miał, od FM niestety odchodzi się, bo są teraz stacje internetowe i każdy ma duży pakiet internetowy i chętnie za niego zapłaci itd.. Ciesze się że w ogóle jest. Bateria... no cóż to mój 6 smartfone i nie myślałem że dożyję czasów gdzie 5 calowa maszyna może intensywnie pracować przez dwa dni bez gniazdka, S4 wytrzymywał całą pracę i potem trochę w domu, lipa... max 14 godzin wycisnąłem nie kuszac oczu internetem, grami itd. Wodoodporność, w niektórych modelach jest, w niektórych nie, ciekawskim raczej nie polecałbym zabierać telefonu z pudełka prosto do wanny, należy to potraktować jako odporność na deszcz i przypadkowe zalanie np. przewróconym kubkiem z kawą, opłuczemy, w recznik i telefon śmiga bez udziału serwisu. Przeraża mnie natomiast, że telefon robi się coraz mniejszy. Mimo ze komfort używania jedna ręką nie leży w czołówce ekran z czasem płynnie ogarniamy i już marzymy o czymś "większym". Niezdecydowanym gorąco polecam, a chcącym czegoś w tym guście do rączki i kieszeni podsówam Z1 lub Z3 Compact (te same parametry z ekranem 4,7" i smukłą małą obudową).

  • 0

    52. ~jedenzniewielu  2015-01-21 13:55:42  host: dns.studioaurum.pl

    Witam mam pytanie dotyczące bateri
    Co po roku albo po dwóch latach jak bateria bedzie trzymała duzo krócej z pół dnia?
    Taki telefon wyrzucic?
    Czy myślicie że Polaczki wymyślą jakieś serwisy co będą wymieniać baterie?
    Właściwie jeśli chodzi o Iphona chyba również nadal nie ma takiej możliwości?

  • 0

    53. ~qwerty  2015-01-26 12:10:05  host: ip-37-152-19-214.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Ja mam ubezpieczenie dodatkowe na zalanie woda itp wiec sie nie martwie o nic :) telefon jest świetny, polecam kazdemu, samsunga i appla bije na glowe :p

  • 0

    54. ~Beata  2015-02-08 09:00:43  host: asi37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Z2 mam od 4 miesięcy i nie zamieniłabym tego tel na żaden inny :) nic się nie zacina, szybki i solidny a zdjęcia robi lepszej jakości niż nie jeden aparat cyfrowy. Szczerze polecam :)

  • 0

    55. ~ppp  2015-04-16 14:35:49  host: public-gprs515108.centertel.pl

    Ekrany w tym pękają jak kryształ ....wodoodporny? Zapomnij jak w leci to napewno nie wyleci o gwarancji zapomnijcie mam to wiem.

  • 0

    56. ~swavo  2015-07-30 08:44:01  host: cpc65602-trow6-2-0-cust20.18-1.cable.virginm.net

    Do

    Kuba
    IPhone 2.0 GHz procesor sprawdź sobie benchmark bez overclockingu a ten malutki procesor roznosi 8x 2.0 w androidzie ośle.. A co do łamania iPhonea spróbuj zgiac jaki kolwiek telefon w ten sposób ekran się wyleje a w iPhonie śmiga;) są najlepsze szkoda tylko że bardzo ograniczone. Używam z2 na 4.4 androidzie zanotował 13369 błędów ale to nie wina telefonu ekstremalne użytkowanie i słaby system odkąd jest lizaczek 5.0.2 jestem zadowolony a ten sam okres użytkowania z nowym systemem a liczba błędów to tylko 23. Poprzednio miałem iPhonea 4 i też śmiga rewelacyjnie odkąd wyszły jest w rodzinie aktualnie u tatusia i on co nie ma używał już wielu za nic.go nie odda;) samsung dopiero istnieje na rynku premium od s6 bo ich design i wykonanie to była istna masakra. LG G3 mimo plastikowej obudowy wygląda o niebo lepiej a metal pomiędzy daje poczucie trzymania w ręku lepszego sprzętu ;)

  • 0

    57. ~swavo  2015-07-30 08:53:59  host: cpc65602-trow6-2-0-cust20.18-1.cable.virginm.net

    Bateria jedna z najlepszych ;) mam swoją z2 od marca 2014 i dalej wytrzymuje pełne 12 h z używaniem bankowości, komunikatorów i netkiem bardzo częstym. Bateria odpłatnie i w sony;) iPhone miał kiedyś serwis taki ze jak wymieniales baterie dawali nowy telefon, teraz nieopłacalne więc zmieniają baterie.. W Z2 wodoodporność jeśli o mnie chodzi działa bez zarzutu ciepłe źródła na Słowacji to ekstremalny test tylko trzeba później w czystej wodzie umyć i zdjęcia robi rewelacyjne ale szczerze polecam manualne automat robi gorsze chyba tylko 8mpx manualnie mam 15.5 i kilka opcji zmienione jak pomiar światła na tv zdjęcia jak porównanie z samsungiem s2 ;) bez obrazy bardzo dobry model ale jak na tamte czasy

  • 0

    58. ~swavo  2015-07-30 08:59:22  host: cpc65602-trow6-2-0-cust20.18-1.cable.virginm.net

    Kto ma Sony lub Apple iPhone od 4 do 5s tylko ze szkłem hartowanym ;) a jak spadnie nic się nie stanie bez tego nie radzę 5 razy przyklejalem nowe bo mi się roztrzaskaly ale gdyby nie to 5 telefon bym już musiał kupować a szkło mnie kosztowało 15zl na tył i 15zl na przód. Wodoodporność tylko gdy masz zamknięte osłonki i Sony uwzględnia w przeciwnym razie nie.

  • 0

    59. ~Nsk  2015-08-05 15:04:41  host: 79.124.101.5.rybnet.pl

    Mam pytanie do jakiej wody można wkładać telefon wodoodporny? Słyszałam że do słonej wody odpada czyli nad morzem nie ma szans?

  • 0

    60. ~Madak  2015-08-07 18:03:32  host: 217.153.182.70

    Teoretycznie słona woda nic mu nie zrobi, ale gdyby cokolwiek się stało to naprawa na gwarancji odpada.

  • 0

    62. ~Kamil  2015-08-23 15:28:45  host: 94-154-23-100.cheeloo.net

    Można do niego dokupić fajne etui http://tlp.is/7bd

  • 0

    63. ~bodziu62  2015-09-08 01:51:59  host: eul179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    to juz trzeci telefon sony xperia. na paragonie pisze wodoodporny,kosztowal niemałe pieniądze i o losie ładując telefon indukcyjnie wypadlo całe gniazdo. co z ta wodoodpornością jak się rozpada w rekach.

  • 0

    64. ~~  2015-09-10 18:14:48  host: abnv2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~@bodziu Co ty zmyślasz. Od kiedy ładując indukcyjnie podłaczamy telefon do czegokolwiek? Przecież to ładowanie bezprzewodowe.

  • 0

    65. ~łol  2015-09-10 18:24:19  host: abnv2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak ci mogło coś wypaść, jak ładowanie indukcyjne, to ładowanie bezprzewodowe. haha

  • 0

    66. ~mariusz  2015-09-20 17:44:24  host: public-gprs516529.centertel.pl

    Lumia 930 miażdży ten telefon, działa ona sto razy szybciej. Ma tysiąc razy lepszy wyświetlacz. Aparat 20mpx od Sonego ma się nijak do 20mpx od Nokii. Ten aparat porównałbym do 5mpx od noki. Kolega ma Z2 i jak zrobi nim zdjęcie to jest ono tragiczne zwłaszcza w słabym świetle.

  • 0

    67. ~Ktoś  2015-12-18 22:38:04  host: 89-64-45-36.dynamic.chello.pl

    Jeśli chodzi o klawisze nawigacyjne zasłaniające ekran. Wystarczy root i znikają kiedy chcę, a kiedy się pojawiają mają taką wysokość jaką sam ustalę. Ogólnie oceniam Z2 jako najlepszy sprzęt porównując cenę do wydajności i jakości.

  • 0

    68. ~Red  2016-01-08 17:45:39  host: host-176-221-123-95.dynamic.mm.pl

    Najlepszy telefon jaki mialem a troche sie u mnie przewinęło (rowniez kilka flagowych z roznych firm), swietny wyglad i jakosc wykonania, do tego genialny wyswietlacz oraz szybkosc działania, bateria trzyma 2 dni przy mocno srednim uzywaniu wiec wynik b. dobry. Ogólnie ciezko do czegoś się doczepic, telefon bardzo dopracowany nawet jezli chodzi o aparat czy nagrywanie 4k.

  • 0

    69. ~Jen  2016-03-18 22:40:43  host: google-proxy-66-102-9-32.google.com

    nie ma wymiennego akumulatora.
    po pewnym czasue bedzie cegla.

  • 0

    70. ~Kasiek  2016-04-18 22:17:44  host: 88-199-45-98.matcom.com.pl

    Używałam Z2 przez ponad 1.5 roku i mogę ten telefon opisać jednym słowem - REWELACJA! Wszystko działa super, zdjęcia robi dobre, nigdy się nie zacinal mimo że włączonych było bardzo dużo aplikacji, wygląd telefonu super i co najważniejsze to z baterią nigdy nie było problemu. Polecam w 100%! :)

  • 0

    71. ~Marcin  2016-09-06 23:13:21  host: google-proxy-66-102-9-7.google.com

    Nawigacja po dwóch godzinach się zaczęła sama wyłączać.
    Na dodatek mojej Z2 Sony gniazdo karty SD pomimo że nie było w nim karty coś wybrzuszone w środku tak że włożenie karty jest prawie niemożliwe.
    Widać jakiś układ się przegrzał.
    Często używam nawigacji i miejsce gdzie mieszkam ma jedną kreskę na antenie.
    Słaby zasięg tylko na GSM a na Lte czy tym środkowym ustawieniu brak zasięgu.
    Aparat do bani jeżeli troszkę się przyciemni a zdjęć w nocy nie da się zrobić.
    Musi ktoś stać 20 cm przed obiektywem aby lampa naswietliła zdjęcie bo inaczej w nocy nie zrobisz zdjęcia.
    Niby jest rewelacyjny ale i też tragiczny.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-211-82-105.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet