Sony Xperia Z1 - opinie
Telefony Sony Sony Xperia Z1 Opinie o Sony Xperia Z1

Sony Xperia Z1

w sumie: 94
  • -1

    3. ~sdasdaasd  2013-09-04 22:48:42  host: d98-205.icpnet.pl

    cud sprzęcik! ale pewnie będzie kosztował ok 3,5tys. :x

  • 1

    4.  2013-09-05 10:38:40

    Sony robi coraz lepsze telefony i z pewnością mogą konkurować z samsungiem. Mógłby być ciut mniejszy bo nie każdy ma łapę jak niedźwiedź :D Ogólnie telefon z super parametrami ! dobra robota

  • -4

    5. ~galaxy S3  2013-09-05 21:00:30  host: 178-37-222-190.adsl.inetia.pl

    haha sony juz po prostu mnie rozsmiesza.. za tydzien wyda kolejne 20 modeli i za tydzien kolejne kolejne .. juz im sie koncza pomysly na nazwy :) xperia z1 ?? niedlugo nie bedzie nazw tylko same numery seryjne... a menu i tak sie bedzie scinac pewnie i po jakims czasie telefon zamuli ze i ten quad core 2.2 ghz mu nie pomoze..mialem xperie s i z i oba do dupy.. na poczatku ladnie i szybko a pozniej zaczal sie wieszac i zmulac niemilosiernie .. zostane na S3 ktory jeszcze mnie nie zawiodl .. i bateria trzyma o wiele lepiej

  • -1

    6. ~hnmn  2013-09-06 20:29:55  host: 89-79-93-46.dynamic.chello.pl

    ładnie się prezentuje, ciekawe czy będzie taka bateria jaka jest w opisie

  • -1

    7. ~Wizard  2013-09-07 18:26:46  host: 78.133.191.62

    jaka cena w PL ? czy z "wszystkimi" opcjami lacznie z aparatem doczepianym bedzie U NAS ? Plus chyba ma juz go w ofercie? a Reszta? Przydaloby sie POROWNANIE Z i Z1 :)) Dziwi mnie osobiscie tylko ze nie ma videorozmowy ? i bluetooth jest 2,0 jak w laptopach juz 3,0 są :)

  • 1

    9. ~  2013-09-12 15:08:52  host: 87-205-175-177.adsl.inetia.pl

    5. a samsung jak robi 20 wersji swojego flagowca s4 to samo z samsungiem też kończą się nazwy s4, s4 zoom itd sony lepiej optymalizuje nakładki i nie potrzebuje 8 rdzeni 3 GB ram jak samsungi w porównaniu do s4 Z1 o wiele lepsza to samo z note 3

  • -1

    14. ~  2013-09-17 21:51:17  host: 031011207163.warszawa.vectranet.pl

    W plusie ceny Z spadły na pysk... Z1 też jakaś tania...

  • 1

    15. ~  2013-09-18 19:01:01  host: 87-205-242-198.adsl.inetia.pl

    14. Bo Z1 jest tańsza od Z na początek to znaczy w tygodniu premiery Z kosztowała 2899zł a Z1 w cenie 2599zł

  • -1

    16. ~pmp  2013-09-18 22:33:06  host: m90-137-107-250.cust.tele2.se

    nie rozumiem po co pakować w telefon tyle mpix aparatu jednocześnie nie dając tak oczywistej rzeczy jak lampa błyskowa

  • -1

    17. ~Note 2  2013-09-19 11:46:03  host: host31-42-22-122.tvkdiana.pl

    Szczerze to wszystkie podobne do siebie , ale w końcu jakiś aparat i obudowa porządna .

  • -4

    18. ~xs  2013-09-20 08:07:35  host: 77-253-41-77.adsl.inetia.pl

    Kolejny papierowy tygrys od sony. Papierowy bo na papierze wszystko jest naj... Po mojej przygodzie z tą marką nie dotykam się tych wynalazków - w szczególności super pomysły na wirtualne przyciski na ekranie zabierające powierzchnię ekranu ( tak tą na którą tracimy baterie) oraz super-hiper aparat fotograficzny który przepala każde zdjęcie w południe (poczytajcie fora). Do kompletu dochodzi serwis który w piśmie informuje że nie znalazł usterki w sprzęcie gdy z dokumentacji wynika że tego dnia jeszcze w ogóle go nie otrzymał (pewnie mają gotowiec dla wszystkich).

  • 1

    19. ~mala  2013-09-20 10:09:40  host: v46-16.opera-mini.net

    Jest już w sklepach. Widziałam RTV Euro AGD i kosztuje 2 599,00 także cena jest ok

  • 1

    21. ~arkus  2013-09-21 10:02:49  host: 178-36-218-165.adsl.inetia.pl

    wlasnie go kupilem w orange i czekam na niego w abonamcie 69.90 na 30 miesiecy za nie cale 1300zl a w sklepach euro cena wyjsciowa to 2600 ale chyba nie bede rozczarowany tym telefonem gdyz jest mocnijeszy od sgs4 :) takze napisze o nim pozniej opinie jak juz go bede mial :)

  • -1

    22. ~arkus  2013-09-21 10:06:37  host: 178-36-218-165.adsl.inetia.pl

    a i czytalem w necie ze xperia z1 ma jedna wade nie mozna go rootowac tzn nie to zi sie go nieda zrootowac bo mozna go zrootowac lecz specjalisci z xda go z rootowal;i i ma jedna wade rootowanie rtwale niszczy aparat do zdiec i sony ma to poprawic w nowszych wersjach androida

  • 2

    23. ~artur  2013-09-21 12:11:23  host: 89-70-219-156.dynamic.chello.pl

    rewelacja jak dla mnie przezucilem sie z e52 wiec jak dla mnie brak wad :D

  • 1

    24.  2013-09-24 02:29:06

    Trochę śmieszą mnie oceny telefonu przez osoby, które nawet nie miały go w ręce :-P. Na razie nie mogę nic powiedzieć na temat trwałości i niezawodności, ponieważ telefon mam od czterech dni. Natomiast pierwsze wrażenia są bardzo obiecujące. Ergonomia i obsługa bez zarzutu, telefon na androidzie 4.2.2. Czyli łatwa i przejrzysta obsługa. Poprzedni telefon miałem na Windowsie, żeby nie było, że jestem jakimś wyznawcą androida :-P. Telefon miałem htc i w sumie już byłem zdecydowany na zakup htc one, gdy pojawiła się xperia z1. Po czterech dniach system nie stanowi dla mnie problemów. Telefon działa błyskawicznie bez żadnych zacięć czy zwisów. No w końcu procek 2,2 ghz. Bajka :). Odnośnie aparatu niewiele mogę na razie powiedzieć, ale w pomieszczeniach przy słabym świetle zdjęcia wychodzą dość dobre i jasne. Chyba będzie ok. Cena no cóż, za nowinki trzeba płacić, ale cenę 2599 uważam za nie wygórowaną za takie cacuszko. Kolega od Samsunga, rozumiem wyznawca, doczekał się już galaxy S4 i na pewno to nie koniec, więc nie masz się czym martwić kolego :-P. Nie chce nic złego pisać o Samsungach, ale w tej chwili troszkę odstają od konkurencji, dla tego na pewno już niedługo pojawią się nowe modele. Dla wahających się taka rada.... Co chwila pokazują się nowości.... Dla tego nie czekajcie na nie tylko kupujcie to co najlepsze i cieszcie się tym. Sony xperia z1 jest obecnie najlepszy, polecam. Jeszcze tylko koledze Wizard odpowiem. To nie jest doczepiany aparat, tylko obiektyw i oczywiście jest dostępny. Można go kupić razem z telefonem, albo dokupić później. No i jeszcze porównanie z Z jest bezcelowe. To inna klasa pewnie dzięki świetnemu procesorowi. bluetooth jest w wersji 4.0 :-P. Co do wideo rozmowy to nie dotarłem jeszcze.

  • -1

    25. ~Wizard  2013-09-26 16:05:19  host: V35-15.opera-mini.net

    a jak ta przystawka sie sprawuje? no i ile KOSZTUJE? Moglby ktos podac cene i najlepiej NAZWE PELNA przystawki tej ? Chodzi mi o bdb zdjecia np na KONCERTACH gdzie stoisz daleko od sceny Kolejne pytanie czy tez dokladaja zegarek Sony SmartWatch za1zl ? szkoda mi troche 2550zl ale obecny tel na symbianie przy duzej ilosci danych ciut muli .... :)ale przemysle moze cena do "Gwiazdki" spadnie?

  • -1

    26. ~realista31  2013-09-27 08:35:07  host: public-gprs514714.centertel.pl

    @24 Obecnie najsilniejszy telefon to galaxy note3. Wiec nie wiem skad Twoja opinia ze samsung odstaje. Bryla z1 jest ociezala,wazy wiecej niz note3 ktory ma 5.7 cala. Ramka w z1 tez nie przystoi jak na telefon z q32013.

  • 0

    27. ~Ast  2013-09-28 13:15:47  host: 5.172.252.212

    Galaxy s3 to co wypisujesz wyssales chyba z palca. S3 lepsza od Z? Mam SP i w porownaniu z S3 wymiata chodzi plynnie ani jednej zamulki, pod wzgledem wydajnosci uklad graficzny andero 320 deklasuje S3 gdy ja w 3dmark mam na tescie 720p 45-60 fps s3 raptem 18-25... I tak opieram sie na grafice poniewaz nie oszukujmy sie ludzie kupuja topowe smartfony w 90 %po to aby moc pograc. 2x 1.7 spelnia swoje zadanie a co do wytrzymslosci baterii... 2370mAh caly dzien grania lub 3-4 dni sms/dzwonienia jedyne czym ustepuje s3 to wyświetlacz. Nie jestem jakims maniakiem marki do tej pory kupowalem tylko samsungi ostatni to I9070 ale jakosc wykonania w porownaniu z samsung vs sony jest bez porownania na kozysc sony.

  • 2

    28. ~XoniC  2013-09-29 23:20:22  host: host-78-150-194-230.as13285.net

    Mam ten telefon od kilku dni i muszę powiedzieć że jest bardzo dobrze wykonany. Jak na mój gust to jest maksymalna wielkość telefonu do obsługi jedną ręką. Kolory wyświetlacza są naprawdę bardzo dobre, ale jest to mój pierwszy telefon od Sony więc nie mam porównania do wcześniejszych modeli. Wczoraj postanowiłem skopiować sobie na telefon film hd 720p o wadze 3 gb w avi i byłem niemile zaskoczony gdy okazało się że telefon nie może odtworzyć tego filmu tak naprawdę nie wiadomo dlaczego, ale dla pewności że to nie jest wina filmu skopiowałem ten sam film na mojego 3-letniego samsunga galaxy s i film włączył się bez najmniejszych problemów także nie wiem co jest z moim telefonem i po co mu takie parametry skoro nie może wykonać prostych rzeczy.

  • 1

    29. ~Major18  2013-10-01 14:03:56  host: 87-206-220-195.dynamic.chello.pl

    A może po prostu trzeba zainstalować odpowiednią aplikację ze sklepu play, a nie mówisz że to wina telefonu. A jak wyglądają inne sprawy względem twojego starego GS, warto było brać Z1 ?

  • 0

    31. ~maciek  2013-10-03 20:38:52  host: non-registered.multifox.pl

    Oto król smartfonów! Samsung leży na łopatkach. 2x2,2 GHz, nic jeszcze tyle nie ma. 5. galaxy s3, To twoja ulubiona marka której jesteś tak zagorzałym fanem wydaje co tydzień swoich 20 plastikowych zabawek.

  • 1

    32. ~sonyman  2013-10-04 09:09:24  host: 83.1.132.74

    XoniC: na androida jest sporo dobrych odtwarzaczy video, pobierz z Google Play np BS player lub coś takiego, odtwarza WSZYSTKIE formaty. Mam Sony Xperie P, oglądam wszystkie filmy.

  • 1

    34. ~Z-właściciel.  2013-10-04 22:51:52  host: host248-189.tvk.torun.pl

    Maniacy od samsungów. Może Wam się te telefony podobają i najlepiej działają, miałem sg4 i teraz mamsony z. telefon jest niestety troszkę lepszy od sg4. Pozdrawiam.

  • -1

    35.  2013-10-05 12:30:22

    Kupilem ,testowalem,sprawdzalem i jest zajebisty. choc mogl by byc lepszy wyswietlacz bo w pelnym sloncu nic nie widac. wszystko plynnie szybko. narazie najmocniejszy smartfon. pobil nawet rekord na atutu benchmark. multum opcji jak dla mnie bardzo dobry telefon

  • -1

    36. ~  2013-10-05 23:18:01  host: public-gprs428577.centertel.pl

    Zepsuł mi się Wyświetlacz

  • -1

    37. ~  2013-10-06 20:42:26  host: 89-70-207-206.dynamic.chello.pl

    @XoniC W jakim playerze odtwarzełeś? Systemowym? Zainstaluj jakiś z marketu i spróbuj jeszcze raz :)

  • 1

    38. ~C.  2013-10-07 13:43:50  host: 217.153.182.70

    XoniC - ściągnij sobie MX Player'a z Google Play

  • 1

    39. ~Ulti  2013-10-14 11:50:12  host: dvq70.internetdsl.tpnet.pl

    Ten telefon, to po prostu kosmos, nigdy nic lepszego nie miałem, nawet nie trzymałem :) To prawda, jego wydajność powala na kolana, wszystko jest tak zaprojektowane, że nawet trudno jakąś wadę mu wyszukać. Dla mnie najlepszy produkt na rynku na chwilę obecną. Piękne zdjęcia, żywe kolory, przy dobrym oświetleniu mógłby konkurować z niejedną lustrzanką, przy słabym oświetleniu też daje radę. Ostrość zbiera się błyskawicznie do tego super stabilizacja obrazu, filmów też tak dobrych nie widziałem z żadnego innego telefonu.

  • 0

    40. ~mihash  2013-10-14 23:19:15  host: host-5db0d7af.sileman.net.pl

    @35 - jak to w słońcu nic nie widać? Nie chce sie wierzyć....

  • 0

    41. ~artur  2013-10-15 18:07:40  host: 89-70-219-156.dynamic.chello.pl

    Witam dzis mialem pierwszego laga jak pisałem sms ale juz jest ok az bylem zszkowany :D narazie sprawuje sie fonik rewelacyjnie wszystkie aplikacje działaja nic sie nie dzieje oby tak zostało

  • 0

    42. ~ziomek  2013-10-15 21:12:52  host: adqb13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miałem ten telefon kilka dni i moim zdaniem aparat robi gorsze zdjęcia od nokii n8. Mówie oczywiście o cyklu automatycznym, nie jestem jakimś fotograficznym maniakiem, ale przy tej cenie i tym marketingu optyka aparatu powinna być znacznie lepsza. Przy zdjęciach makro Z1 wygrywa ale przy zdjęciach krajobrazu nie ma szans bo nie ma optyki. Jeżeli ktoś sie nie zgadza proponuje zrobić mu zdjęcie Z1 i czymś innym z optyką czyli którąś z nokii lub jakimś nawet starszym kompaktem, następnie przerzucić zdjęcia na kompa i maksymalnie powiększyć. Na zdjęciach z Z1 widać jakąś pikselową masakrę ze względu właśnie na opieranie jakości zdjęcia na mega ilości pikseli. Uprzedzam że nie jestem zwolennikiem żadnej marki.

  • 0

    43. ~paw3l  2013-10-18 14:15:49  host: ip-151-248-47-132.free.aero2.net.pl

    @31. co ty się w trolla bawisz? Tematu chyba nie ogarnąłeś do końca jeszcze ale i tak musisz dodać jakąś nic nie wnoszącą opinie ;) nie 2x2,2 tylko 4x2,2 :*

  • 0

    44. ~mangus  2013-10-20 21:21:46  host: 89-75-59-46.dynamic.chello.pl

    do Sony88 - bo to LCD ;) nic nie widać w pełnym słońcu - zasłoń ekran i będzie ok

  • 0

    45.  2013-10-22 17:32:51

    dlaczego zrobili po raz kolejny tel w ksztalcie płytki pcv? sgs4, lg g2 maja zaokraglone rogii sa o kilka mm mniejsze z wysokosci i szerokosci. Z1 odpada u mnie ze wzgledu na design do rogi beda mi wycierac dziury w jeansach. Waga tez jest najwieksza z posrod innych mocarzy. Niech sie sony lepiej poprawi bo specyfikacja na papierze nie wystarczy.

  • 0

    46. ~Monia  2013-10-24 15:23:32  host: ewy40.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Już sama nie wiem co myśleć... Większość zachwala jakość zdjęć, a ja jestem cholernie rozczarowana! Zdjęcia przy słabym, lub nawet średnim oświetleniu są tragiczne! Zero ostrości, koloru i do tego bardzo widoczna siatka. Nie wspomnę już o przybliżeniu. wystarczy zdjęcie odrobinę powiększyć, a robi się ono prawie całkowicie rozmazane. Czy to możliwe, że trafił mi się jakiś felerny model?!

  • 0

    47. ~Dr.Crash  2013-10-25 00:41:46  host: glw192.internetdsl.tpnet.pl

    Tak sobie czytam niektóre komentarze i się zastanawiam jacy ludzie to piszą. Powiem tak, jeżeli nie masz nic ciekawego do powiedzenia to po prostu przemilcz głupie komentarze. Teraz kilka słów do tych co zastanawiają się nad zakupem tej słuchawki. Powiem krótko, warto. Jest to naprawdę udana słuchawka. Jakość w stosunku do poprzedniczki (Z) na plus. Połączenie metalu i szkła wypadło pozytywnie. Telefon na początku wydaje się delikatnie ciężkawy. Ale wrażenie to szybko mija. Wyświetlacz - jeden z bardziej kontrowersyjnych elementów. W mojej ocenie wypada dobrze. Czerń? Nie wiem gdzie wy tam widzicie zamiast czarnego szarość. To co ma być czarne jest takowe tyle że z płytszą głębią. Galaxy S4 ma w tej materii przewagę ale nie żeby deklasowało. Plus dla Sony za szkło Dragontrail. Aparat - tutaj normalnie śmiech mnie ogarnia jak czytam komentarze że słaby i wogóle. Zdjęć testowych jest w sieci pełno. Wydaje mi się że jak na potrzeby przeciętnego zapaleńca w zupełności wystarczy. A doszukiwanie się pikseli w mega powiększeniach świadczy o nieźle porytym berecie. Ja tą słuchawkę doceniłem za coś zupełnie innego. Mianowicie dźwięk. Głośnik zewnętrzny może nie powala jakością, ale dla mnie Sony od zawsze kojarzyło się z odtwarzaczami przenośnymi. W końcu dostaliśmy słuchawkę ukierunkowaną dla tych co kochają muzykę. Zapodaj dobre słuchawki a doznasz niezłego szokera. W końcu to gra i gra naprawdę dobrze :) To tyle ode mnie :)

  • 0

    48. ~mechanik_62  2013-10-27 09:58:19  host: host-89-228-133-251.gorzow.mm.pl

    Kupiłem Xperię z1. Dałem się podejść jak dziecko. Szanowni forumowicze o czym wy tu piszecie? Chyba nie o Xperii z1. Ten sprzęt nie ma zalet. Smartfon ten jest bowiem zbiorem sprzętowych i programowych nieporozumień. Za 2599pln otrzymujecie zestaw braków i bubli wyprodukowanych w chinach. W tym smartfonie oprócz loga SONY nie ma ani odrobiny japońskiej sumienności. Z linii produkcyjnych zchodzą egzemplarze z uszkodzonymi matrycami, chyba bez jakiejkolwiek kontroli jakości. Wyobraźcie sobie starą chinkę, taką pomarszczoną, z jednym okiem i z jednym zębem, która w stodole pośród stada świń składa nasze "cacka", a jej mąż wyposażony wprawdzie w dwoje oczu i dwoje rąk ale po pierwszej klasie wsiowej podstawówki instaluje w nich ANDROIDA. System operacyjny - android 4.2.2 - to jakaś żenada. Kupując to g...no poznacie co oznaczają słowa "olewanie klienta". Gdyby oddano mi pieniądze - tak niefortunnie zainwestowane - zamiast naprawaiać to co nienaprawialne, to byłbym najszczęśliwszym klientem SONY. Jestem właścicielem kolejnego - trzeciego - rownież uszkodzonego "zmartwona" Xperia Z1. Czeka mnie więc kolejna nieudana wizyta w serwisie. Nara.

  • 0

    49.  2013-11-04 13:35:50

    Ekran rzeczywiście został poprawiony, nie jest to cukierkowy super amoled z czego bardzo się cieszę, gdyż kolory są naturalne. Jeśli chodzi o kąt widzenia to jest słaby z tym że ja mam zamiar patrzeć na ekran prosto i wcale mi to nie przeszkadza. Jakość wykonania obudowy jest lepsza niż w zwykłej Xperi Z, głównie chodzi tu o dodane aluminium. Aparacik robi świetne zdjęcia,a o procesorze nie ma co tu dużo gadać gdyż po prostu wszystko na nim lata. Minusem na pewno jest fabrycznie przyklejana folia z logo Sony która szybko się rysuje i której nie można oderwać gdyż traci się gwarancję. Z czystym sumieniem polecam telefonik :)

  • 0

    51. ~zuurooo  2013-11-11 02:07:43  host: cpc4-bexl8-2-0-cust702.2-3.cable.virginm.net

    ja nie wiem o co chodzi z ta folia i logo sony, ja nie mialem zadnej folii z logo sony przyklejone tylko zwykla ktora zdarlem, dostalem screen protector do zestawu z sciereczka aby wszystko wytrzec , sprzet bajka zastanawialem sie nad s4, htc one i lg g2 i wybralem z1, wszyscy najezdzali na ten wyswietlacz ze taki zly, poszedlem do salonu 3(uk) i mowei facetowi ze mysle nad z1 ale wszedzie slysze ze jest taki slaby w porownaniu z htc one i s4 zapytal sie gdzie to slyszalem, mowie ze wszedzie, usmiechnal sie i pokazal mi jeden po drugim one potem s4 pozniej zwykla z i na koncu z1, powiedzialem tylko BIORE!!! i od tamtej pory jestem szczesliwym posiadaczezm xperii, i nawet posiadacze s4 mi mowia ze podoba im sie jakosc wyswietlanego obrazu:) zdjecia bajka, muzyka gra swietnie nawet na zalaczonych sluchawkach, dostalem jeszcze glosnik sony bezprzewodowy ktory takze daje rade, i jeszcze raz wspominam ja nie mam zadnej folii z logiem sony...

  • 0

    52. ~blazej221  2013-11-11 21:37:11  host: 95-178-15-11.belchatow.msk.pl

    To jak w końcu jest z tym telem??? Jest lepszym rozwiązaniem niż SGSIV i HTC One? czy nie?? Bawiłem się nim i wydaje się być bardzo korzystnym rozwiązaniem cena/jakość. To że potrzebny jest futerał.. każdy tel. w obecnych czasach się rysuje, mało którego to nie dotyczy...

  • 0

    53. ~sony is the best  2013-11-18 16:08:53  host: n05-07-08.opera-mini.net

    Najlepszy telefony 2013 roku

  • -1

    54. ~mikos  2013-11-18 21:39:47  host: 178-36-43-168.adsl.inetia.pl

    Mam ten tel od kilku dni i jestem rozczarowany jakością zdjęć. Miałem poprzednio nokię N8 która robiła ( i robi nadal) zdjęcia cudowne w porównaniu z Z1. Na sony są straszne szumy i ziarno. Za tą cenę spodziewałem się czegoś lepszego :( Czy możliwe jest że wyszła seria z gorszą matrycą ? Fabryczna folia na ekranie i z tyłu to jakaś porażka.Radzę szybko nakleić kolejną folię na ekran i jakieś etui.

  • 0

    55. ~Marek  2013-11-23 06:15:48  host: 37.30.108.91.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Użytkuję od niecałych 2 miesięcy... i co mogę powiedzieć. Telefon fajny , zero zacięć , trochę duży ale to kwestia indywidualna. Natomiast zasięg tel miał być rewolucyjny poprzez połączenie anteny z metalową obudową.... niestety tak nie jest. Zasięg owszem dobry , ale Xperia V ma w zamkniętych pomieszczeniach zazwyczaj kreskę więcej . Natomiast zasięg WIFI , to jakiś żart z klientów. metr od routera jest pełen ale już 5 metrów jest tylko pół. Będąc w mieszkaniu w drugim pokoju mam jedną kreskę. A do łazienki już go nie zabieraj bo szkoda nerwów ,,0". Wszystkie pomieszczenia są obok routera. Galaxy S III ma wszędzie tam pełen zasięg. Co do wyświetlacza i kątów widzenia oraz czerni to na prawdę nie jest źle i to nie przeszkadza. Narzekania na to to tylko teoria.

  • 0

    56. ~Marek  2013-11-23 06:19:55  host: 37.30.108.91.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    I jeszcze na temat zdjęć. W ciągu dnia ok, jeżeli jest słońce jest dziwna mgiełka na nich , natomiast w pomieszczeniach i słabym świetle to sorry ale telefony typu nokia lumia , samsung SIII , IV , to zostawiają sony daleki w tyle.

  • 0

    58. ~Maćko  2013-11-23 18:48:43  host: ebc218.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Mam telefon od około tygodnia. Nie wiem czy ktoś zauważył ze muzyka wydobywa się jedynie z lewej połowy glosnika a z prawej nie. Nie wiem czy to jakaś wada czy ten wielki glosnik nie jest w całości głośnikiem. Jak spojrzy się uważnie to widać ze glosnik składa się z dwóch symetryczne rozmieszczonych prostokątnów i małego koła po środku. Mogło by się wydawać ze to jest głośniki stereo. Co wy o tym sądzicie?

  • 0

    59. ~WOJTEK  2013-11-26 18:18:55  host: ip-93-154-207-241.free.aero2.net.pl

    telefon super nie licząc bardzo słabego zasięgu wifi i szybkim grzaniem się telefonu (szybkim i dużym :) )

  • 0

    60. ~gosc  2013-12-10 18:17:41  host: host-31-6-135-199.dynamic.mm.pl

    jak dla mnie zaduzy i przez to trudno sie nosi w kieszeni. zemstaplay.pl

  • 0

    61. ~maniekf  2013-12-15 10:45:53  host: 78-131-222-9.tktelekom.pl

    Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy Z1 . Na wstępie muszę napisać że bardzo cieszy mnie fakt podziału SE , SONY znów może rozwinąć skrzydła . Nie wiem czemu ale mam wrażenie ze Ericsson blokował pomysły SONY. Z telefonami sony miałem przyjemność pracować od wieeeeelu lat. P800,j5,z5,p900,X10,XperiaE i teraz Z1 .Oczywiście po drodze było też kilka innych telefonów jak osławiona Nokia 7650. OBUDOWA: rewelacyjne "pudeło" nigdy wczesnie tak chętnie nie brałem do ręki telefonu jak teraz. czesto wręcz sie zdaza ze biore go tylko ot tak zeby potrzymać.Wysmiecicie spasowane elememty oraz wyjątkowo zgrabny kształt ze szkła i aluminium . jedyna uwaga to malutki guzuk ON/OFF i zbyt blisko usytułowany przełacznik zoom( gł/cisz). widoczne odciski palców już nei przeszkadzają mi tak jak na początku ale pewnie znajdzie się ktoś komu to nie odpowiada.Jest to duży telefon i mam problem z dokupieniem odpowiedniego pokrowca (wsuwki) dlatego obecnie nosze go w ....skarpetce żony :D co i tak nie daje wiele bo juz pojawily sie pierwsze ryski.Całe szczescie producnet zrezygnowal z opisu na obudowie telefonu . BEBECHY: 4x2.2 GHz mniam. próbowałem ale nie dało się "zalagować" a wybrałem najmmocniejsze gry na ryku i wszystko płynnie działa bez zacecia . 16GB pamięci wew powinno wystarczyć ale warto pomyslec o dodatkowej karcie SD tak dla bezpieczenstwa tym bardziej jak chcecei robić zdjecia przy 20Mpix wtedy takie foto potrafi zajmować około 5-6 MB a fily hd to juz inna bajka. aparat: tu istne szaleństwo bo i po co komu 20Mpix na tak małej matrycy a wiadomo odbije sie to kosztym szumu, który swoją drogą i mojemu zdziwieniu nie jest az tak duży oczywiscie w porównnaaiu do innych komórek. Mnogośc funkcji i dodoatków do apartu powinna zadowolić wielu maniaków komórkowego pstrykania.Bardzo fajna funkcja "lepszej automatyki" - działa saskakująco dobrze .Social live to jakiś dowcip a w to

  • 0

    62. ~zzzz  2013-12-17 18:46:39  host: ip-176-111-25-107.himax.com.pl

    Najlepszy telefon 2013 r nie ma rownych

  • 0

    63. ~Bakert  2013-12-18 18:09:21  host: ip217-197.ghnet.pl

    Ja z kolei przesiadlem sie z iphone 5 na Z1 (wczesniej iphone 4s i wczesniej htc desire, miedzy czasie jeszcze przez krotki czas miale do czynienia z xperia L i SP, samsungiem note 2, wiecej chyba juz nie ma sensu wymieniac). Niestety od poczatku jak tylko rozpakowalem nowke z1 byl uszkodzony ekran, pojawialy sie przebarwienia przy nacisku wyswietlacza i tylko w jednym konkretnym punkcie po lewej stronie, pobawilem sie tym telefonem pare dni zanim go oddalem na gwarancje wiec wiele nie powiem, ale czekalem na niego rowny miesiac zanim wroci do mnie z serwisu, nie mieli czesci musieli sprowadzac, kpina. I kpina z tym ze dalem im go wstanie idealnym nawet na podaniu w komisie tak napisali ze stan idealny zadnych rysek, a telefon wrocil do mnie w duzo gorszym stanie, mnostwo rysek na tylnej stronie obudowy. No niestety nic z tym nie moge zrobic, a nie mam czasu sie bez skutku z nimi sadzic. No ale nie wazne. Swietna przesiadka z iphona na z1 nie zaluje mimo wszystko, swietnie sie go uzywa, ma naprawde duzo wiecej zalet niz iphone. Smiga bardzo plynnie nic mnie nie denerwuje zadnych sciec a jestem na to bardzo uczulony. Aparat ma mnostwo funkcji jak dla mnie najlepszy aparat w normalnych warunkach wsrod smartfonow, w slabym swietle w ciemnych pomieszczeniach jednak iphone lepiej robil zdjecia i znacznie szybciej i te kolory ktore wychodza w z1 sa wg mnie beznadziejne w xperiach, mowie ogolem bo mialem doczynienia z kilkoma i kazdy robi tak samo zle. Ale to moja opinia jestem pol profesjonalnym fotografem i zwracam na aparat szczegolna uwage, ale ludzie to tylko telefon jak chcecie miec najlepsze zdjecia to kupcie sobie lustrzanke! Ogolnie mowiac aparat i tak wymiata w z1. Wodoodpornosci nie testowalem jeszcze, ale opcja robienia zdjec i krecenia filmow w basenie bez dokupowania zadnego dodatkowego pokrowca bardzo mnie skusila na ten telefon. Konczy sie limit znakow :/ wiec krotko, bateria przy ciezkim uzytkowaniu trzyma mi do 24h. Za***sty telefon polecam wszystkim :)

  • -1

    64. ~Playerowie  2014-01-01 21:32:18  host: 89-74-184-170.dynamic.chello.pl

    Nie ma Dual Sim, nic nie piszą o OTG, więc pewnie nie obsługuje, nie ma video-rozmowy (co ma moja leciwa komóreczka SEK850i), nie wiem -nie piszą o niej- więc pewnie nie ma lampki ksenonowej, oprócz diody LED -na udawanie lampy "błyskowej".

  • 0

    65. ~posiadacz  2014-01-16 11:17:39  host: dynamic-78-8-90-10.ssp.dialog.net.pl

    Posiadam telefon od 3 miesięcy. Więc postanowiłem podzielić się opiniami na temat tego Smartfona. Telefon pod względem wykonania nie sprawia zastrzeżeń, nie chciałbym pisać kolejnego posta z samymi superlatywami, postanowiłem skupić się na wadach. Skoro jest to telefon z najwyższej półki i sam producent uważa go za szczyt swoich możliwości, wymagania stawiane są wobec niego bardzo duże. Oprócz eleganckiego wyglądu, super parametrów, wodoszczelności, świetnej baterii jak na smartfon są też wady, które bardzo mnie bolą w tym telefonie: Jakość zdjęć!!! Osoby, które chwalą ten aparat przesiadły się chyba z Sony-Ericssona T68i z doczepianym aparatem!! Automatyka zdjęć to porażka robiąca zdjęcia w rozdzielczości 8MP. Na dworze przy dobrym oświetleniu zdjęcia są dobre, jednak w pomieszczeniach przy sztucznym oświetleniu to jest masakra! Nie wiem jak marketingowcy musieli co niektórym namącić w mózgach, skoro to chwalą. Czujnik zbliżeniowy. Czy to co odpowiada za wyłączenie wyświetlacza podczas przyłożenia słuchawki do ucha w trakcie rozmowy. Po zakończeniu czasem zauważam że włączył mi się bluetooth, gps, stamina i inne duperele. A wszystko przez to że czujnik jest zbyt słaby, lub źle umiejscowiony. Wyświetlacz... No cóż, rozdzielczość ekranu zajebista, jednak kąty widzenia lata świetlne w tyle. Do kolorów nie będę się czepiał, gdyż dla mnie są wystarczające, a fanem superamoledów w Samsungach nie jestem. Podsumowując. Polecam ten telefon pomimo kilku niedociągnięć. Uważam też że kilka tych wad tak jak automatyka zdjęć, czy praca czujnika zbliżeniowego można wyeliminować softowo. Pozostaje tylko mieć nadzieję, że Sony nie spocznie na laurach...

  • -1

    66. ~Ja  2014-01-19 19:10:46  host: non-reg-gts.stegny.2a.pl

    Po przyszłości telekomunikacji można było się wiele spodziewać, ale powrotu do prowadzenia rozmów za pomocą cegły... żenada. Laptopy dążą do miniaturyzacji - przez co zaczynają być niewygodne w użytkowaniu. Telefony wręcz przeciwnie - przez co przestają mieć sens. Za 5 lat pewnie wyjdzie Sony Xperia Z32 - z 32 calowym ekranem i akcesorium w postaci plecaka z akumulatorem, dzięki któremu czas czuwania wzrośnie z 20 do 120 minut.

  • 1

    67. ~kamiruu  2014-01-20 17:44:28  host: 178.218.229.181

    Witam. Telefon ten posiadam ponad miesiąc i powiem ze w kazdym calu wart swojej ceny, wszystko smiga nie scina sie chodzi jak cza. aparat robi mega zdjecia nawet w totalnej ciemnosci.

  • -1

    68. ~la la bamba  2014-01-24 00:28:30  host: 095160128114.rudaslaska.vectranet.pl

    Za wielki to jakas cegla

  • 1

    71.  2014-01-26 11:36:44

    Od dwóch tygodni posiadam owy telefon. Zastąpił on wysłużoną Xperie S. Pierwsze co mi przyszło na myśl, to że ma w sobie ducha K800i. Telefon, który bardzo miło wspominam, bo był pierwszym nie Nokiowskim telefonem z ciekawymi funkcjami i dobrym wykonaniem. W porównaniu do Samsunga S4, Xperia Z1 jest cięższa za to nadrabia to wykonaniem i sztywnością. Samsung to taki Trabant z silnikiem BMW, natomiast Xperia to mało rzucający się w oczy Maybach :-). Do zalet mogę zaliczyć oprócz wspomnianej już jakości użytych materiałów i jakości wykonania na pewno szybkość działania, jakość zdjęć, zasięg i jakość rozmów. Super dźwięk na słuchawkach i to nie tych pchełkach MH1c, ale na nausznych MDR-1RBT. Działa OTG i czytanie kart SD sformatowanych w exFAT co znosi limit wielkości pliku. Niektórzy narzekają na wyświetlacz, ale albo trafiłem na jakiś wyjątkowy, albo mam małe wymagania, ale zarówno kolory jak i kąty są bardzo dobre i przy tym oglądane zdjęcia wyglądają naturalnie, nie tak jak w SAMOLED. Bateria to istne cudo i wystarcza na cały dzień pracy, rozmów i zabawy.

  • 1

    72. ~Jacek  2014-01-26 16:22:43  host: n06-08-02.opera-mini.net

    Mam Z1 i jestem bardzo zadowolony, nawet jego dość zaporę wymiary nie przeszkadzają! 0 problemów, polecam wszystkim!

  • -1

    73. ~Bow  2014-01-30 18:02:11  host: ip-31-0-166-70.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Jest to jeden z najgorszych telefonów jakie miałem. Owszem na początku byłem zadowolony. Jednak kiedy spadły temperatury to telefon działał sporadycznie. Już jest w kawałkach bo nie wytrzymałem. Bardzo nie polecam tego śmiecia.

  • -3

    74. ~Bow  2014-01-30 18:07:13  host: ip-31-0-166-70.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Ktoś tu napisał że sony robi coraz lepsze telefony. Chyba nigdy nie miał sony. Ja miałem pierwszy xperia z śmieć. Pomyślałem że taki egzemplarz ale Z1 okazało się podobnym śmieciem. Te telefony dobre są tylko w ciepłym biurze lub ogrzewanej kieszeni. Na łodzi czy na wycieczce przestają działać. Straszny szajs. Ludzie nie róbcie się w balona i nie kupujcie tych drogich śmieci. Już nigdy nie kupię nic co będzie miało w nazwie Sony.

  • 0

    75.  2014-01-30 22:20:55

    @66. Powinieneś pisać powieści science-fiction, bo na brak wyobraźni chyba nie narzekasz?

  • 0

    76. ~adziu82  2014-02-03 21:33:18  host: 62.87.179.177

    Bow, miałem nokie n900 i też na dworze z temperaturą minus 10 bateria nagle spadała do ,,0'' i jakoś nie chciał normalnie działać. Mam Samsunga Captivate Glide i jest tak samo, tym bardziej że to jego pierwsza zima, jest troche lepiej, ale po prostu telefony nie lubią niskich temperatur. Wystaw telewizor na dwór, i co będzie działał jak w domu? Z pół roku wezmę Z1 i nie będę patrzył na to że w mrozie nie ogarnia. A Ty cały dzień spędzasz na dworze?

  • 0

    77.  2014-02-05 16:24:00

    @74. Które z urządzeń tego typu są odporne na zimno i mróz? Dla przykładu taki iPhone4S w otoczeniu przy temperaturze -6 stopni przestaje prawidłowo działać, a przy -10 wyłącza się. Wszyscy producenci zalecają na uważne użytkowanie i możliwie regularne unikanie minusowych temperatur podczas korzystania z urządzenia.

  • 0

    78.  2014-02-06 20:19:44

    Bow, co polecasz? Dla wymagających są telefony Samsung Solid itp. Mam Z1, używam w ciężkich warunkach: zapylenie, wilgoć itp. i działa bez problemu. Zostawiłem ją na ponad dwie godziny w śniegu podczas prac w lesie i nic. Działa jak nowa. Tak poza tym warto w opisie dodać, że telefon wspiera HD Voice w 3G.

  • 0

    79. ~  2014-02-09 10:10:49  host: 87-205-160-17.adsl.inetia.pl

    74. Ty chyba nie miałeś nigdy telefonów tej firmy w porównaniu do samsunga to niebo a ziemia. Dziwię się że ludzie kupują ten szajs od samsunga a nie widzą jakie świetne telefony robi Sony czy HTC

  • 0

    80. ~ciekawy  2014-02-16 10:08:18  host: ip-31-0-154-222.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    @74. Wszystkie produkty tego typu nie będą pracowały poprawnie przy niskiej temperaturze, a dla przykładu "nieoceniony" iPhone w temperaturze około 6 stopni przestaje działać prawidłowo, a przy 10 stopniach następuje zupełny brak reakcji, telefon przestaje działać, tak więc w porównaniu do iPhone to Sony jest w tym przypadku twardzielem.

  • 0

    81. ~  2014-02-20 20:51:55  host: 178.182.115.148.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    A muj z1 compact padł po 2 tygodniach niełączy z sieciom i sam się wyłancza ponowne włączenie możliwe dopiero po resecie na czerwonym guziku

  • 1

    82. ~Patryk  2014-02-25 17:57:47  host: 89-74-248-252.dynamic.chello.pl

    najpierw miałem samsung galaxy s+,potem s3, przesiadłem się na z1 i jestem bardzo zadowolony. Zupełnie inna jakość wykonania, pewnie trzyma się w dłoni. Po 2 miesiącach użytkowania mogę stwierdzić że system chodzi sprawnie,nic nie laguje. Polecam

  • 0

    83. ~Diablesse  2014-03-06 04:34:41  host: 46.115.59.100

    wiec tak tel mam od tyg ,wsio super smiga itd,ale wiecej na te *** sie nie skusze przy powylaczaniu wszytskich appsow i wifi baterza trzyma 10h!

  • 0

    84.  2014-03-11 13:06:48

    Witam,jestem posiadaczem mojej zetki od 3 miesięcy i jestem cholernie zadowolony z tego tel polecam go tylko dorosłym , ponieważ większość młodszego pokolenia w pełni nie wykorzysta mozliwości jakie daje nam xperia Z1. Bateria trzyma mi jeden dzień,przy częstym przeglądaniu internetu, przy sporadycznym korzystaniu z tel bateria wytrzyma 2 dni- wydaje mi się, że to i tak sukces przy tak dużym obciązeniu baterii przez wyświetlacz... Pozdrawiam wszystkich użytkowników ,,zetki"... i nie tylko.

  • 0

    85.  2014-03-11 13:33:43

    Jedyny w swoim rodzaju GIT telefon... :)

  • 0

    87. ~arturkce  2014-03-18 15:13:04  host: 89-70-219-156.dynamic.chello.pl

    telefon mam od premiery od niedawna zaczynaja sie problemy z przyciskiem włączającym i wyłaczajacym ekran(blokada ekranu)przycisk nieraguję na włączenie ekranu zdarzyły sie już dwie sytuacje że wymagało to resetowania telefonu przez magiczne naciśniecie i przytrzymanie czerwonego guziczka pod zaślepką.Zazwyczaj ekran włączy się po kilkunastu przyciśnięciu lub odczekaniu jakiegoś czasu.Fon na gwarancji jak będzie chwila pojadę z nim.Dam znać pozdrawiam

  • 0

    88. ~halik  2014-03-23 19:54:06  host: 095160025175.swiebodzin.vectranet.pl

    a moja jedzie mi 3 i pól dnia na full. Włożyłem wiekszą baterię.

  • 0

    89.  2014-03-27 16:13:16

    Mam go, daje mu 9/10 i polecam używam z etui bateria zewnętrzna 3500mAh Sony Xperia Z1 i jest za....ście

  • 0

    90. ~  2014-04-09 18:01:06  host: ec2-54-236-253-106.compute-1.amazonaws.com

    Chciala.kupić.ten.telefon.za.150.sony.x

  • 0

    91. ~remigo1  2014-04-10 18:20:13  host: 87-204-238-141.ip.netia.com.pl

    Porażka. Ten telefon to totalna porażka kolejna po Xperi S. Mam telefon od pół roku i bateria najpierw trzymała 10h a teraz trzyma już tylko 2h. Nawet bez karty SIM działa tylko 4h bez korzystania z żadnych aplikacji. Masakra. Ogromne problemy z zasięgiem telefon w większości miejsc gdzie inne aparaty mają min 3 kreski ten nie ma wogóle dostępu do sieci. A serwis Sony zrobi wszystko aby odmówić Wam naprawy gwarancyjnej. Kupienie tego telefonu i każdego innego Sony to pieniądze wyrzucone w błoto. Zanim kupisz telefon Sony pomyśl czy będzie szansa go naprawić bo o serwisie możesz zapomnieć. A telefon zacznie Ci szwankować już po 3 miesiąca to więcej niż pewne.

  • 0

    92.  2014-05-11 17:53:47

    ja nie wiem dlaczego piszą tu ludzie takie głupoty, ten telefon to centrum dowodzenia wszechświatem, szybki, ładny ja nie rozumiem rozaczarowania, jeśli ktoś nie chce takiego telefonu to po co kupuje, żeby pokazać??? przesiadłem się z xperii Z i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, natomiast z2 nie jest według mnie już takim dobrym modelem choćby ze względu na obudowę, jest podobna do Z, czyli wystające gumowe niby ochronne elementy na około wyświetlacza.
    Ten telefon to najlepszy model na świecie!!!

  • 0

    93. ~nowy uzytkownik xperii z1  2014-05-21 21:12:20  host: dynamic-87-204-98-198.rt1.pogodna.net

    mam pytanie z serii głupich - ale czy telefon nie powinien mieć zaślepionego wejscia audio przed "zanurzeniem" ?

  • 0

    94. ~paweldob  2014-06-21 16:56:02  host: apn-77-113-108-50.dynamic.gprs.plus.pl

    mam ten telefon od prawie pół roku i powiem ze spisywał się znakomicie do chwili upadku z kieszeni pękł panel dotykowy i zrobiła się błyskawica od strony guzika aparatu przez cały ekran (a niby odporny na upadki). Więc od dałem do naprawy pozagwarancyjnej, czas oczekiwania na naprawę to 3 tygodnie. Mało tego po naprawie telefonu ku mojemu zdziwieniu zaczął się zawieszać i nic nie pomaga jedynie ponowne uruchomienie telefonu. DLACZEGO TAK JEST Z TELEFONEM ZA 2500 ZŁ ???

  • 0

    95. ~xxx  2014-06-23 13:01:07  host: 213-155-169-6.asternet.pl

    wejscie audio jest wodoodporne, wiec nie trzeba go zaslepiac :)

  • 0

    96. ~2RaZ  2014-07-29 09:43:41  host: mail2.nfosigw.gov.pl

    Po Xperii Z przyszedł czas na Z1 - powiem krótko - bateria jest o niebo lepsza w praktyce, aparat jest niewiele lepszy (dużej różnicy nie ma), dobre jest to że port od słuchawek nie jest zatykany zaślepką jak w Xperii Z - jest to wygodniejsze. Oprócz najnowszego KITKata 4.4.4 różnic większych brak. Jedyne co zasługuje na miano rewolucji w Z1 to Timeshift Video - możliwość nagrania filmu 60 klatek na sekundę oraz możliwość nagrywania w jakości 4K - to oczywiście dzięki nieoficjalnemu softowi na XDA developers. Z racji tego że mnie przesiadka z Z na Z1 kosztowała jedynie 300PLN to było warto (zwłaszcza że moja Z miała już pół roku a Z1 jest nówka).

  • -1

    97. ~Misiek z Elbląga  2014-08-22 07:53:57  host: 81.219.84.18

    Oszukuja na kazdym kroku, mam Xperie Z telefon, juz go testowalem, firma kszak,
    koszmar z ulicy sezamkowej.
    Telefon od razu po wyjeciu z pudelka zarysowalem paznokciem a mialbyc
    niezniszczalny. Producent powiedzial ze nie naprawi mi ekranu bo nie znam hasla do
    uslugi. Potem spadl mi z 12 pietra na imprezie i wpadl do kaluzy i przestal dzialac... a
    podobno mialbyc wodoodporny. W samym abonamencie przekroczylem abo o 1200
    zl z tytulu internetu - producent nie poinformowal mnie ze swiadczy mi uslugi z aktore
    musze placic. Mogli chociaz zadzwonic, ze przekraczam. Umieram, Dusze sie, nie
    polecam. Teraz mam cegle 3310 Full LSD i dziala jak marzenie.

  • 0

    99. ~patark  2014-08-28 12:45:18  host: public-gprs514706.centertel.pl

    Moja Z1 sprawowała się świetnie przez ponad pół roku, aż do kąpieli. Co prawda mimo wody pod aparatem i ekranem, dalej działała. Ciekawe co powie serwis, na pewno klapki były zamknięte a głębokość wynosiła około 1 metr. Czekam z niecierpliwością.

  • 0

    100. ~  2014-10-01 21:15:42  host: public-gprs515000.centertel.pl

    Mam ten telefon od tygodnia, przesiadlem się z Galaxy s2. Wykonanie, jakość obudowy oceniam bardzo wysoko minus zostają ślady po palcach co psuje wrażenia estetyczne. Internet otwieranie stron działa błyskawicznie, wysoka ostrość tekstu udaje się przeczytać bardzo male litery przy otwartej tej samej stronie na Galaxy s2, nexusie 7 , Galaxy notę 3 neo z1 wypada dużo lepiej, co do czerni to amoled to amoled z1 niestety ustępuje. Wodoszczelnosc sprawdzona co do robienia zdjęć w wodzie to życzę powodzenia dedykowany przycisk nie wiele pomaga po zanurzeniu woda oddzialowuje na ekran i zrobienie zdjęcia wymaga dużej cierpliwości. Zdjęcia z1 delikatnie mówiąc robi średnie i moim skromnym zdaniem s2 robi dużo lepsze. W trybie zdjęć seryjnych przy dużej szybkości katastrofa aparat potrafi się wyłączyć i uraczyc komunikatem aplikacja nie odpowiada. Router porażka z odległości pol metra kłopot ze z łapaniem pełnego zasięgu, s2 co prawda mię ma LTE ale zasięg mialem w całym mieszkaniu. Miracast z telewizorem samsunga seria f podaje tylko obraz bez dźwięku z seria h jest ok. Bateria router przy zgaszonym wyświetlaczu z używa 5% baterii na godzinę wiec bardzo dobrze ale przy przeglądaniu netu jest dużo gorzej tak wiec lepiej przy sobie mieć ładowarek bo bateria na cały dzień nie wystarczy. Ogólne wrażenie bardzo dobre wart swojej obecnej ceny / serwisu aukcyjnego oczywiście bo sklepowej nie/

  • 0

    101. ~janusz5801  2014-10-07 13:35:43  host: host-86-111-120-128.tvk.torun.pl

    Mam i nie zmienię, tak można podkreślić omówienie. Co do aparatu to proszę pamiętać o optyce, to nie lustrzanka, ale jak poprawimy tylko trochę kontrast to wychodzą zdjęcia jak z dobrego kompaktu. Nie narzekajmy, wiem co piszę, na co dzień używam Canona 7D. Ekran super, kolory naturalne i wysoka rozdzielczość, chyba że ktoś woli cukierkowe przebarwienia to proszę do innej marki. Szybkość działania nie podlega dyskusji, odsyłam do specjalistycznych testów. Za tą cenę lepszej komórki nie kupimy. Polecam, polecam i jeszcze raz polecam.

  • 0

    102. ~darksiders  2015-03-20 18:20:51  host: user-94-254-129-38.play-internet.pl

    Kiedy bedzie aktualizacja na z1?????????

  • 0

    103. ~nick  2015-04-12 12:37:15  host: dynamic-78-8-102-238.ssp.dialog.net.pl

    Witam,
    telefon posiadam od ponad roku i jest to jeden z najlepszych telefonów jakie miałem. Kupiłem go za 1800 zł i ani razu nie żałowałem wydanych pieniędzy. Wszystko chodzi sprawnie tak jak już wspomnieli przedmówcy. Chciałem jednak dodać kilka słów o jego wytrzymałości i odporności na uderzenia. Kilka razy upadł mi na płytki (z ręki) i po za kilkoma zarysowaniami i drobnymi uszczerbkami na rogach wszystko jest sprawne. Żadnych pęknięć na ekranie mimo że nie raz zdarzyło mu się lądować właśnie na nim. Telefon trzymam w kieszeni bez dodatkowego etui i jak na ten czas ma się naprawdę wyśmienicie. Miałem styczność z różnymi nowymi smarfonami i nawet rozmyślałem nad zakupem iphone 6 jednak nie widzę żadnych "za", a wręcz przeciwnie, same "przeciw". . . Myślę że z sony nie rozstanę się przez najbliższe kilka lat.

  • 0

    104. ~Pawelek1938  2015-07-21 12:51:19  host: user-94-254-198-102.play-internet.pl

    Posiadam tel. juz od dlugiego czasu i jestem bardzo z niego zadowolony i uwazam ze jest to najlepszy smartfon z rodziny smartfonów takich jak: Optimus g, galaxy s4 czy one m7. POLECAM GOROĄCO :)

  • 0

    105. ~Martyna  2015-08-06 15:03:15  host: cpc12-dudl11-2-0-cust38.16-1.cable.virginm.net

    Hej, mam z1 tylko kurcze nie mogę rozplanować za holelę jak ustawić żeby wszystkie zdjęcia i filmy zapisywały się na karcie SD, jeśli jest tu ktoś bardziej inteligentny niż ja proszę o podpowiedź ;) pozdro

  • 0

    106. ~BK  2015-08-06 23:51:34  host: 126-216.echostar.pl

    Powiem wprost. Nienawidzę tego telefonu. Jest zmulony, ciagle ma jakis problem, ciagle go trzeba wygaszac bo ekran wariuje. Po aktualizacji do najnowszego softu jest jeszcze gorzej. Pierwsze miesiace byly ok. Teraz klapa. Jeśli potrzebujesz niezawodnego telefonu do pracy to zdecydowanie odradzam!!!!

  • 0

    107.  2015-08-28 13:56:34

    Mój ulubiony, a zdjęcia robi lepsze od normalnych aparatów kompaktowych. Długo rozważałem jego zakup, ale od 1,5 roku jestem zadowolony. Jedyny minus to wielkość, z jednej strony duży ekran jest dobry do korzystania, ale czasem ta wielkość ogranicza i sprawia kłopoty...

  • 0

    108. ~Tenia  2015-10-06 10:07:29  host: terminal-3-168.retsat1.com.pl

    Mam też duży problem z z1,szczególnie po ostatniej aktualizacji źle działa,ekran dotykowy nie zawsze reaguje na dotknięcia,aplikacje często się zapinana,czasami jestvtak,że go wyłączam ale wcale nie mogę włączyć,tak było już kilka razy,telefon mam 2 lata i bardzo szanuje a jednak ostatnio chyba będę musiała oddać do serwisu

  • 0

    110. ~Tomek  2016-07-17 01:59:38  host: 078088029015.dynamic-ra-06.vectranet.pl

    Czytałem wiele komentarzy. Wypowiem się może od strony serwisowej. Samsungi są o wiele lepiej wykonane w porównaniu do SE gdzie używa się sporej ilości kleju, gorszej jakości materiałów, z których jest wykonany. Lepiej spasowane elementy, bardziej przemyślana konstrukcja występuje w Samsungach. W Z1 pomimo ogromnej rozdzielczości, jakość wyświetlanego obrazu nie zachwyca. Moja ocena jest obiektywna. Poza tym nie lubię Androida

  • 0

    114.  2016-07-17 11:59:58

    Od strony serwisowej jest to istne badziewie, kupa kleju, jakość wykonania mierna już nie wspomnę o materiałach użytych do jego produkcji. Wyświetlacz pomimo ogromnej ilości pikseli nie robi wrażenia. Pod względem kolorów nie dorównuje S3. Aparat pod względem mln pikseli też robi wrażenie a zdjęcia gorszej jakości wychodzą jak z n8. Nie faworyzuje żadnej marki żeby była jasność. Moja ocena jest obiektywna. Szczerze to nie lubię androida. Na każdym telefonie po jakimś czasie muli (nie jest to wina producenta sprzętu, lecz oprogramowania).

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-173-253.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet