Sony Xperia Z - opinie
Telefony Sony Sony Xperia Z Opinie o Sony Xperia Z

Sony Xperia Z

w sumie: 138
  • 1

    6. ~marekus  2013-01-08 20:17:45  host: 178-36-116-138.adsl.inetia.pl

    Interesujący - w końcu (pod względem designu) jakaś androidowa odpowiedź na Iphone, po za tym zapewne będzie bił na głowę Galaxy S4, bo skoro dwurdzeniowa Xperia T w benchmarkach wyprzedzała SGS3, to co dopiero czterordzeniowiec... Aktualnie zdecydowanie najlepszy smartfon na rynku...

  • 1

    7. ~Tomanio22  2013-01-08 21:21:28  host: apn-95-41-96-182.dynamic.gprs.plus.pl

    Ale wypas już teraz wiem na co zamienię mojego SGS III.

  • -2

    8. ~gimzik88  2013-01-08 21:56:51  host: 94-40-46-28.tktelekom.pl

    literki im się kończą do nazywania tych Xperii. ale ta Zetka o bardzo fajnej specyfikacji. Ale cenowo pewnie niedostępna nie tylko dla Polaka ale i pewnie mieszkańcy bogatego Zachodu poważnie się zastanowią

  • -1

    9. ~Marcelowicz  2013-01-09 03:01:06  host: abxb251.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wow! :) ciekawe czy lepszy od Samsunga Galaxy S3

  • 1

    10. ~se arc s  2013-01-09 08:39:24  host: host-89-228-72-81.olsztyn.mm.pl

    Wreszcie coś co będzie trudno zepsuć...oby

  • 0

    11. ~Grzegorz Wrocław  2013-01-09 14:12:39  host: 90-156-89-188.internetia.net.pl

    Mam Samsunga S2 od ponad roku i znalazłem nic lepszego w tym przedziale cenowym ale Xperia zaczyna sie rozkrecać :) rozdzielczość powala cena też hehe ale kiedys napewno go pykne pozdrawiam wszystkich S2-kowców :)

  • 0

    12. ~ADIK  2013-01-09 22:52:21  host: acka246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    NARESZCIE SPRZĘCIK LEPSZY OD GALAXY S3. ŻEBY TYLKO BYŁ DOPRACOWANY W SZCZEGÓŁACH I NIE PSUŁ SIĘ.

  • 0

    13. ~  2013-01-09 23:05:15  host: 77-255-19-230.adsl.inetia.pl

    W końcu Sony się obudziło i ten telefon można naprawdę nazwać porządnym kawałkiem sprzętu.

  • 1

    14. ~quattro  2013-01-10 00:33:30  host: afnp126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bardzo ładny i stylowy telefon trochę przypomina mi nexusa 4, oby tylko tylne szkło się nie rysowało. A po za tym to nerki ma niezłe samsung będzie się musiał postarać z s4.

  • -5

    15. ~nowy1313  2013-01-10 12:20:22  host: 37.31.116.26.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    5 cali, Rozdzielczość 1080 x 1920 , bluetooth 4.0, 13 Mpix aparat, bateria ponad 2000 mAh .. na targach w 2014 roku beda 16 rdzeniowe Snapdragony 2,5 Ghz, 4 GB RAM, rozdzielczosc 3000x1500 pewnie i 0,5 cm grubosci i okulary 3D. Jaki w tym jest cel ? na komorce do ogladania filmow nawet w HD starczy 2 rdzeniowy sprzet, 1 GB RAM. Cena i tak bedzie ponad 2000 pln, czyli ponad 1 pensje Kowalskiego. Ja mam SE k750i, nic mi sie nie tnie, telefon praktycznie niezniszczalny, gry ma, muzyke ma, kolorowy ekran ma, aparat ma, miesci sie w jednej dloni, czego wiecej chciec. Ha i uruchamia sie moze kilka sekund a nie jak android minute, lubie androida mam drugi telefon z nim, ale Soniak chociaz mi trzyma 4-5 dni, przy podobnym uzyciu telefon na androidzie trzyma 1 dzien. Dajcie mi telefon 2,5 - 3 cale 256 tys. kolorow aparat 8 Mpix dotykowy i klawiatura numeryczna procesor 400 Mhz 256 RAM Bateria 2500 mAh i najlepiej jakiegos OS'a producenta, a i tak na tym poszedl by Windows XP :D

  • -5

    16. ~stokrotka  2013-01-10 12:40:42  host: 195.116.10.240

    bardzo mi się podoba ale jego cena to prażka

  • 1

    17. ~Czarny  2013-01-11 12:27:21  host: 82-160-227-80.tktelekom.pl

    15- zależy po co Ci telefon. Ja w szkole korzystam z internetu na sprawdzianach, a jak gram to też wolę na 4 calach i ze świetnym wyświetlaczem.. Spróbuj na tym swoim K750i znaleźć coś na wikipedii tak szybko jak na przeciętnym smartfonie. ODP- niewykonalne:) Pozdro

  • 0

    18. ~kazior  2013-01-11 13:01:05  host: 88-199-60-13.tktelekom.pl

    cena w sklepie sony i euro agd 2799 pln pewnie w ciągu paru tygodni cena na alego parę stów będzie mniejsza mogli zapadać ZL nie jest wodoodporna o pewnie trochę tańsza,a bebechy te same.

  • 0

    19. ~mj  2013-01-11 18:09:55  host: 10.163.227.176.static.rdi.pl

    16. Skąd wiesz ile będzie kosztował?

  • 0

    20. ~braven  2013-01-13 14:57:28  host: bzy52.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jaka cena? gdzie widziałeś jego cenę?

  • 0

    21. ~adiQ  2013-01-14 00:10:20  host: GRE-91-234-101-226.gre.pl

    wreszcie jakaś konkurencja jakościowa dla smartfonów htc. Samsung nawet mu do pięt nie dorasta z s3- tandetą plastikową za ponad 2k... Brawa dla Sony, super technologię upakowali w jeszcze lepszą obudowę- szkoda tylko, że to wszystko dało cenę prawie 3K no ale co się dziwić... Raczej szybko spadnie cena do ok 2k, w końcu mało kto ma chęc dać za smartfon 3k skoro i tak po 2 latach będzie stary (szkoda kasy)

  • 0

    22. ~st41  2013-01-14 16:36:05  host: 37.31.198.157.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Wchodzenie w tak wysokie parametry nie ma żadnego logicznego uzasadnienia w przypadku urządzen z ekranem mniejszym od ok 7".

  • 0

    23. ~  2013-01-14 18:57:56  host: v04-09.opera-mini.net

    super telefon, chętnie zamiennie mego s3 tylko czemu wyświetlacza nie dali lepszego:(

  • 0

    25. ~  2013-01-15 09:21:42  host: asj102.neoplus.adsl.tpnet.pl

    cena w rtv agd 2700 zl

  • 0

    26. ~Majki  2013-01-15 14:18:07  host: 178-36-168-2.adsl.inetia.pl

    Kurde jednak ma powiększaną przez karty pamięć... Niesamowite. Biorę ale jak stanieje.

  • -1

    27. ~  2013-01-16 00:10:30  host: v51-02.opera-mini.net

    ja bogatych rodziców nie mam, a sam na budowie autostrady zarobilem tyle siana, źe stac mnie na iPhone 5 32Gb z kartą Orange Pop. Zatkało niektórych, co ? Do roboty lenie ! get

  • -2

    28. ~(-____-)  2013-01-16 20:51:02  host: 91-231-53-130.holicon.pl

    ja pracuje dla rządu i za jedną pieczęć mam tyle siana że stać mnie na cały sprzęt po ambergold. Zatkało co? Do polityki lenie!

  • 0

    29. ~  2013-01-16 23:18:41  host: 89-77-241-133.dynamic.chello.pl

    5 cali, dziekuje do widzenia... a szkoda...

  • 1

    30. ~,.,.  2013-01-17 19:12:35  host: 89-77-59-79.dynamic.chello.pl

    jak cena zejdzie do 2000 to go kupuje

  • 0

    31. ~  2013-01-17 22:30:20  host: v48-10.opera-mini.net

    spoko tele

  • -2

    32. ~dexter  2013-01-18 00:42:50  host: dsi6.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefon ma żyroskop ? do czego to potrzebne ? bateria imponuje, ale cena trochę za wysoka o tysiaka

  • 2

    34. ~Golden  2013-01-21 11:14:38  host: gwr162.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon zapowiada się genialnie, szczególnie podoba bi sie to, że jest wodoodporny, jednak szczerze wole mniejszą rozdziałke ekranu w okolicach 4 cali

  • 1

    35.  2013-01-21 12:40:44

    32. wcale cena jak na to co otrzymujemy nie jest wysoka

  • -1

    38. ~wtd  2013-01-26 20:03:24  host: pc9-86.btk.net.pl

    37. TAK SŁABY, TYLKO PRZEBIŁ WSZYSTKIE SMARTFONY, ALE WYCZYN CO NIE?!

  • 0

    39.  2013-01-31 17:03:48

    Kurde smartfon mega......ze 4-5 lat temu chciałbym mieć taki komputer z takim procesorem, nawet dwurdzeniowym. Teraz wyjdzie niedługo SGS IV, który będzie miał procesor (zapewne) 1.8 GHz czterordzeniowy, ale i tak wiem że Xperia Z go pobije w benchmarkach...już wiem na jaki telefon będę odkładał w niedalekiej przyszłości :D

  • 0

    40. ~Kerio  2013-01-31 19:25:54  host: 178.252.48.202.internetia.net.pl

    co z wyświetlaczem gorilla glass w SONY?

  • 0

    41. ~  2013-02-02 09:23:08  host: 87-205-199-76.adsl.inetia.pl

    40. oni nazywają to szkło mineralne z własnego doświadczenia wiem że jest bardziej wytrzymałe i zbiera mniej rys

  • 0

    42. ~spoko  2013-02-03 18:03:01  host: nat66.ap-media.pl

    Dokładnie tak jest. Gorilla Glass to tylko nazwa patentu- Sony ma własne rozwiązania w tej dziedzinie - kiedyś z łatwością porysowałem GG a ekranu Sony nie :):):) Z niecierpliwością czekam na ten model- zapowiada się gorąca wiosna w telefonii komórkowej :)

  • 0

    43. ~jimmy  2013-02-04 14:47:38  host: host-78-150-98-205.as13285.net

    w uk kosztuje 549 funtów bez simlocka xD jak będzie kosztowął 400 450 kupuje :D

  • 0

    44. ~Cobra  2013-02-04 23:39:22  host: 178-36-105-25.adsl.inetia.pl

    Jak "soniak" zrobi coś w stylu nota 2 to see, bo do takiego telewizorka nie wracam, fakt OBUDZILI się ale prawda jest taka, że jak ktoś inwestował w iFyyy:/ to nie powala, oki oki ja też z moja damą lubimy waterproof sony-"ego" i za to chapeau bas. A tak PS. Jeszcze się taki nie urodził co by Polakowi dogodził ... Pozdrawiam Was !!! A te "tępe *** niech robią Wszystko by NAS zadowolić :D

  • 0

    45.  2013-02-05 17:10:28

    ja nie chcę, ja bardzo chce

  • -1

    46. ~dopytliwy  2013-02-14 16:09:20  host: 89-73-44-164.dynamic.chello.pl

    czy posiada ktoś informacje aby ten smartfon miał może opcje "ustaw jako router"?? to dla mnie bardzo ważne ;)

  • 0

    47. ~Bob  2013-02-17 20:52:15  host: ip-109196050243.syrion.pl

    Pewnie pod względem wydajności nawet nie będzie mógł stanąć obok ZTE GRAND X z prockiem Intela który bije na głowę wszystkie dotychczasowe procesory innych firm montowane w smartfonach.

  • 0

    49. ~JOHN  2013-02-18 23:31:07  host: host86-130-163-34.range86-130.btcentralplus.com

    tak posiada opcjie hot spot wifi:) telefon jest świetnie wykonany, w ręce leży świetnie. Wykonanie 10/10. Narazie tylko go miałem kilkanaście minut w ręce ale już za tydzień bedzie u mnie :) , nie moge się doczekać bo ten smartphon spełnia moje wszystkie wymagania. pozdrawiam

  • -2

    50. ~Wojciś  2013-02-19 21:40:38  host: 121.213.216.91.ip4.netico.pl

    Polecam HTC ONE :)) wzmacniacz do głośników podobne specyfikację

  • -1

    51. ~kazior  2013-02-20 23:18:27  host: 88-199-60-13.tktelekom.pl

    Gdy inni producenci wypuszczą podobne sprzęty ceny wszystkich pójdą w dół wtedy zacznie się zabawa.

  • 1

    52. ~.ktoś.  2013-02-21 14:16:45  host: 178.180.120.142.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Kto sądzi że zetka jest za droga to niech poczyta o iphone 5. A propo iphona ją mam Xperie tipo iphon 4s ma tylko procesor o jeden rdzeń więcej a kosztuje 3 razy więcej poczytajcie o tipo i 4s to się przekonacie. NARKA POZDRO

  • -1

    53. ~rasta  2013-02-21 18:46:48  host: rev149.248.232.85.bartpl.com

    genralnie to HTC ONE pozamiatał...

  • 1

    54. ~Optymista  2013-02-22 13:43:03  host: 89-75-123-47.dynamic.chello.pl

    Rasta: co pozamiatał? widziałeś fotki z tego tel? ;|

  • 0

    55. ~Arrr  2013-02-25 03:42:30  host: v18-01.opera-mini.net

    Sam raz na warszawskie spacery noca reke jeszcze utna:> A wyswietlacz to lipa:(

  • 1

    56. ~Martin  2013-02-25 23:05:27  host: host-79.173.9.14.tesatnet.pl

    I do tego wodoodporny :D

  • -1

    57. ~Dudzior  2013-02-26 14:54:35  host: 212.160.172.70

    Testuje własnie ten telefon i zastanawia mnie kwestia głosnika - przy odtwarzaniu muzyki gra tylko boczny głośnik. Nie wiem czy to przypadłość wersji "DEMO NOT FOR SALE" (którą się bawie) czy Sony w prosty sposób schrzaniło nagłosnienie

  • 1

    58. ~Złotówa  2013-02-27 22:15:18  host: 213-17-201-42.ip.netia.com.pl

    Zakupiony za 2799 w polskiej sieci sklepów, warto, zobaczymy jak się sprawdzi po dłuższym użytkowaniu.

  • 0

    59. ~dmc  2013-03-04 11:38:35  host: 213.108.152.81.wlantech.pl

    fajny ale troche przesada z tą ceną kto by tyle dał za telefon :/

  • 0

    61. ~F  2013-03-05 16:43:52  host: acip27.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ja tyle dam i chętnie przetestuje. jak niebedzie ok to poczekam do czerwca sprzedam doloze i kupie s4 ;] samsungi kazdy ma a Sony jest takie inne fajne

  • 0

    62. ~chuckyy  2013-03-07 09:49:23  host: 89-78-72-102.dynamic.chello.pl

    Brak przycisku na dole telefonu to duża wada. nie jest łatwo odblokowac telefon jedną ręką kiedy leży sobie spokojnie na biurku. W SG II dotykam tylko dolnego przycisku i widzę czy ktoś pisał, dzwonił, albo moge pozniej odblokowac telefon. Kiedy przycisk jest z boku telefonu na obudowie nie jest to już tak wygodne.

  • 0

    63. ~stefan1490  2013-03-07 21:49:50  host: public100224.cdma.centertel.pl

    Specyfikacja mocna tylko mam jedno pytanie, czy ma wbudowany transmiter fm? Jeśli tak ten tel będzie mój:-D

  • 0

    64. ~Thomson  2013-03-09 11:00:10  host: apn-77-115-91-73.dynamic.gprs.plus.pl

    Zgadza się specyfikacja mocna ale kolory wyświetlacza to tragedia. Obecnie jadę na Note II i miałem możliwość porównania z xperią z i muszę stwierdzić że dużej różnicy w prędkości nie widzę za to widać ją na ekranie. Po prostu ekran xperi nie dorównuje samsungowi pod żadnym względem, kolory są strasznie wyblakłe. A jeżeli chodzi o rozdzielczość to żadnej różnicy nie widzę no może trochę więcej mieście się na Note II bo jest większy, a jak dla mnie to zdecydowanie na plus. Dlatego już nic mniejszego od nota 2 nie zakupię

  • -1

    65. ~Tadek  2013-03-11 20:19:11  host: apn-95-41-17-212.dynamic.gprs.plus.pl

    Zgadzam się Thomson z Tobą w 100% galaxy note II ma lepsze kolory. A ciekawe czy xperię z można bezprzewodowo ładować?

  • 1

    66. ~zizou  2013-03-13 20:44:08  host: 94-194-93-166.zone8.bethere.co.uk

    do gimzik88: 3 network w UK ma zetke w 24 miesiecznym abonamencie za 34/36 funtów/mc + telefon za 69. natomiast iphone5 jak i kazdy poprzedni jest przereklamowany i niewiadomo dlaczego wszyscy sie na jego mysl obszczywaja. xperia z albo htc one xl, co lepsze??

  • 1

    67. ~Turboch  2013-03-14 22:51:52  host: V36-03.opera-mini.net

    Iphone5 jednym słowem wielki szajs za 3300 zł ... Xperia z bije wszystko, tylko wyświetlacz trochę słaby. Ale i tak powala na ziemię plastikowego samsunga s3..

  • 1

    69. ~Lechosłąw  2013-03-18 20:06:40  host: 77-254-100-124.adsl.inetia.pl

    @62 ROTFL schowaj się z tym SGS2 fanboju, w prawdziwych telefonach jest dioda powiadomień i nie trzeba co chwilę odblokowywać ekranu przyciskiem żeby sprawdzić powiadomienia.

  • -1

    70. ~Jacol  2013-03-19 06:34:03  host: dds112.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wczoraj odebrałem Zetkę i dziś pakuję ją do kartonika . Przepraszam mojego rocznego iPhona 4S ! Nie porównuję systemu ani obsługi bo to tylko kwestia obycia ze sprzętem , ale kolory i wyświetlać to jakiś żart . Chyba trzeba poczekać na iPhone 5S a Zetka na Alledrogo ! Pozdr

  • 1

    71. ~Do Jacol  2013-03-21 21:10:25  host: aghj166.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kolego radze najpierw doklandie sprawdzic telefon i jego mozliwosci/ustawienia a potem pisac takie bzdury! MIalem.. IP4 potem IP4s, którego zamienilem na Z-tke..nie zaluje ani trochu! Telefon rewelacja!

  • 1

    72. ~Mlody  2013-03-29 17:27:46  host: 77-255-45-213.adsl.inetia.pl

    dotykalem go troche polizalem. dodali matowa nalepke na przod ekranu bardzo fajnie. telefon rewelacja. ta nalepka niszczy system xD

  • -1

    73. ~eqrwht  2013-04-06 00:11:44  host: cpc4-sgyl34-2-0-cust695.sgyl.cable.virginmedia.com

    slaba bateria, wielgachny kanciasty design, szklo z przodu i z tylu. I dlatego jej nie kupie chociaz mam takam moz]liwosc. Zdecydowanie polecam sgs 4.

  • 0

    74. ~PzDr  2013-04-06 20:53:03  host: public-gprs509620.centertel.pl

    Ma jedną malutką wadę (tylko jedną) jak wszystkie z super tiuningowanym wyświetlaczem który ma pokazywać landrynkowy świat - KOLOR BIAŁY JEST... BŁĘKITNY... Wiele osób które ma takie telefony mówi że wszystko jest OK - ALE ZDJĘCIE ŚNIEGU JEST BŁĘKITNE NA WYŚWIETLACZU. Mam telefon z innym typem wyświetlacza - kolory są oczywiście o wiele mniej kolorowe ale biały jest biały. Na kompie, na wydrukach, na wywołanych zdjęciach wszystko jest OK.

  • 0

    75. ~marcin  2013-04-08 00:11:09  host: 102-154.cpe.smnt.pl

    Telefon ostro przereklamowany, opakowanie to żenada. Zwykła tektórka , śmiech na sali, ale nie o karton tu chodzi. Wyswiatlacz nie jast tak czuły na dotknięcia jak u konkurencji a pojawiające sie klawisze wyboru to totalna porazka.Brawia engine nie robi szału a aparat robi zdjecia jak każdy inny smartfon w przedziale cenowym 1300-2000zl. Jedyne co można to pochwalic sie znajomym ,ze jest niezatapialny ale przeciez nie o to chodzi by polewac go woda. To nie trawnik przed domem. Desing fajny, minus za duży klawisz power. przeszkadza w trzymaniu.W benchmarkach wypada rewelacyjnie na tle konkurencji jednak jesli chodzi o szybkosc przewijania ekranu głównego to sa lepsi konkrenci.

  • 1

    76. ~diabeuUK  2013-04-09 13:53:14  host: host-78-149-238-189.as13285.net

    Ci co marudza na temat ekranu w Z sprawdzcie czy macie wlaczone podswietlenie (domyslnie wyl ), karta sd nagrywanie w full hd I aparat, ktory zjada konkurencje to pikus, mam na nim tyle appow I widgetow, ze trace rachobe a nigdy nie zamula, trzy tygi zero zwiechy wlacza sie w sek I moge siedziec na fejsbuniu moczac dupsko w wannie, najlepiej wydane 519?. No I 5" nie musze odpalac www w wersji mobilnej... Nakladki sony na androidzie nie czuc mozna konfigurowac wszystko. Zeby tylko iphone dawal ulamek takiej swobody to moze bym kupil... Wiecej info PSN ID: Diabeu

  • -1

    77. ~callejon  2013-04-10 00:55:11  host: adsg68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w ip4 s sa boskie kolory az mi sie jaja przekrecily tak koncza ludzie ktorzy nie maja pojecia o tym co czytaja dla nich tft i retina to to samo a jak juz jest napisane full hd to musi byc obraz zyletka moze i pod wzgledem szczegolow tak ale nikt nie pisal o kwesti nasycenia kolorow czy kontrasti i glebi barw nie mylmy amoledowychekranow czy retina display z rozdzielczoscia full hd jacol zastanow sie idoksztalc nim dokonasz kolejnego zakupu:))

  • 0

    78. ~AndyWu  2013-04-12 21:13:38  host: user-46-112-41-236.play-internet.pl

    Za wyświetlacz należałoby konstruktorów Sony cokolwiek poddusić. Jest dobrze tylko gdy patrzymy na ekran dokładnie prostopadle. Ale wystarczy odrobinę przechylić telefon i kontrast siada, czerń (i tak nie najlepsza) robi się żałosna, kolory bledną. Taki efekt kątowy miał mój stary laptop z roku 2001. Dotychczas używałem Nokię N8 (cześć jej pamięci) i choć miała ona wyświetlacz o rozdzielczości 9 razy mniejszej, to jednak ekran można było oglądać pod dowolnym kątem. Może się jakoś przyzwyczaję, bo następna wymiana za dwa lata.

  • 2

    79. ~sony  2013-04-14 18:00:41  host: 095160053043.czeladz.vectranet.pl

    Bardzo fajny smartfon .Troche za duzy ekran.Obecnie posiadam se live i moze za rok sie skusze na zetke ; P

  • -1

    80. ~rafal  2013-04-17 07:31:11  host: no-reverse-dns.mlnet.ie

    Przestrzegam wszystkich przed tym modelem-dalem sony druga szanse po kompromitacji pod nazwa satio ale nie wypadlo to najlepiej.Bateria zupelnie do kitu,trzyma ledwie dzien.Jaki jest sens w tym?Dajecie wypasiony ekran i baterie ktora nie potrafi utrzymac 48h?Zly klient poczty,zaslepka od ladowania sprawia wrazenie watpliwej jakosci ciekawe ile wytrzyma a wytrzymac musi bo ladowanie codziennie!!!Jezeli sie urwie to koniec z wodoszczelnoscia!!!pamietajcie o tym.I w sumie tyle....i az tyle.Uwazam dzisiejszy wyscig na cale bez nowego typu baterii ktora potrafii wytryzma conajmniej 3-4 dni bez ladowania za durny.Mowie tutaj o normalnym uzytkowaniu!!!bez 3g.Ludzie to jest porazka

  • 0

    81. ~  2013-04-24 18:49:31  host: 159-205-234-168.adsl.inetia.pl

    80.polecam tryb stamina co do baterii każdy topowy smartfon który będziesz męczył cały dzień więcej nie wytrzyma

  • 0

    82. ~mr X  2013-05-08 00:28:50  host: dynamic-78-8-102-229.ssp.dialog.net.pl

    @rafal kup sobie Nokie 6310i albo E51/52 jeśli musisz mieć net. względnie celuj w jakieś BlackBerry albo starego Wave z BadaOS. to są telefony dla Ciebie - takie bardziej do dzwonienia i smsowania. Będą trzymać na tyle długo, że nie będziesz pamiętał kiedy je ostatnio ładowałeś. Ty błędnie celujesz w smartfona - to telefon, który ma Ci zastąpić netbooka. ile trzymają netbooki? 4-6 godzin pracy z netem i multimediami. rzadko kiedy mają moduł GPS, że nie wspomnę o dzwonieniu i smsowaniu oraz zdjęciach o jakości kompaktu ;) tak więc wywalasz netbooka z PIMem, pocztą, www, filmikami i prostymi edytorami_readerami, wywalasz aparat kompaktowy, wywalasz komórę do dzwonienia oraz smsowania i ZAMIAST tego wszystkiego masz JEDNO urządzenie! nadal nie dostrzegasz korzyści? 4.5-5" mieści się w kieszeni (tablet już nie), robi za nawigację i wygodnie przegląda się net. baa szukasz czegoś w google? jedno tapnięcie i mówisz czego szukasz - masz wyniki. nawigacja? tapnięcie i mówisz adres - jedziesz! nie musisz ciągle wstukiwać wszystkiego w klawiaturę, wozić ze sobą myszki wygodniejszej od tpada... bierzesz to ze sobą na trening czy rower i logujesz trasę słuchając muzyki. na spacer i strzelasz fotki jak z kompaktu którego zwykle nie masz bo nie lubisz wypchanych kieszeni. umawiasz się i wpisujesz wszystko do kalendarza, który synchronizuje się z kompem i masz w nim wszystko co z klawiatury wklepałeś sobie w pracy. podobnie z pocztą czy fejsem - klik i logujesz, tagujesz, publikujesz, czatujesz whatever. stale możesz korzytać ze Skype, videorozmów i masy aplikacji, które ułatwią Ci życie. I męczy Cię, że przy pełnym obciążeniu (np filmie) taki smartfon wytrzymuje dłużej niż netbook? i że przy normalnym użytkowaniu musisz go raz na dzień dwa nakarmić prądem? jak ograniczysz się do kilku rozmów i paru smsów to i 5 dni pociągniesz - tylko po co? kup sobie 6310i bo niedojrzałeś do smartfona i

  • 0

    83. ~Experia x10 minipro, Arc, Z  2013-05-08 05:54:27  host: 124-148-123-147.dyn.iinet.net.au

    80. Ty pucnijn sie tam w głowę, to bydle ma 5 calowy ekran... takie telefony są glodne a pozatym każdy człek pewnie laduje smartphona codziennie.... co do blęknięcia kolorów pod kątem wspomnianego przez AndyWu toć to jeden z najdurniejszych argumentów jakie czytałem.... jak patrze na telefon to tylko prostopadle, a nie że pod kątem 180 stopni bo po kiego ? każdy telefon ma ten problem a zwłaszcza samsungi. i gratuluję porównywania note II do Z. Po pierwsze Note II nie wiem czy mopżna zaliczać do dziedziny telefonów już, bo to praktycznie komputer z funkcją dzwonienia. Większy telefon więcej możliwości pomieszczenia lepszego sprzetu graficznego itp. Po drugie Z jest płaskie i lekkie a note II to cegła za którą bym nie dał pieniędzy, bo takie cos to tylko w torbie od laptopa nosić. Samsung stosuje tanii plastik który w ogole prosi się o pomstę do nieba. HTC One ma aluminium, xperia Z ma szkło a samsung wyskoczył z kolejnym plastikiem i na dodatek jest najdroższy z nich wszystkich, ale sprzetowo to totalna porażka. Xperia jest ddobrym telefonem takiej grafiki jak ma Z nie widziałem nigdzie indziej, lekki elegancki, jakoś dźwięku dobra (audiophile wam to mówi). Trochę mnie rażą szumy w zdjęciach gdzie sceneria jest trochę ciemna. ogółem gdybym miał wymieniac telefon to tylko na HTC One(gdybym musiał). no a przedewszystkim nie musze się martwić gdy deszcz czasem lunie mi na łeb że telefon zmoknie :)

  • -1

    84. ~mr X  2013-05-12 15:27:17  host: 78.9.4.132

    ten plastik w Samsungach zmniejsza wydatnie ich wagę i jest całkiem odporny na urazy więc moim skromnym zdaniem jest całkiem uzasadniony gdy urządzenia przekraczają masą 100g. kolory Samsung ma cukierkowe ale kto nie lubi cukierków ;) tyle, że pentile trochę oszukuje z rozdzielczością, a amoledóy dopiero teraz dobijają ledwie do 2 lat z utrzymaniem kolorów - i to jest bolączka tej technologii

  • 1

    85. ~tatkoo  2013-06-06 16:14:46  host: 94.197.127.249.threembb.co.uk

    I sluchawki ktore daja do telefonu mozna prac w pralce :D juz 2 razy mi sie to zdazylo :) I graja jak nowe, wiem bo kupilem nowe I porownalem :)

  • 1

    86. ~Mistż  2013-06-13 15:53:46  host: ds8640.dedicated-server.gr

    Ten "telefon" jest dużo za dobry jak na te aplikacje na Androida co som teraz, niekture gry mi działają tak szybko że nie da się grać (szczegulnie te platformowe i runnerowe). Poza tym wszystko działa błyskawicznie.

  • -2

    87. ~nesia28  2013-06-15 07:40:09  host: 78.133.164.65

    Mnie popsuł sie po 3 tygodniach ale z tego co czytam to nie pierwszy przypadek NIE POLECAM. Mam jeszcze być one x i on działa bez problemu

  • 0

    88. ~qwe  2013-06-20 18:51:24  host: 62.44.32.100

    Telefon jest ogólnie świetny. Tylko jest z nim jeden problem, otóż: Na ekranie fabrycznie naklejana jest folia "zabezpieczająca przez pęknięciem" szkła, która strasznie się rysuje. A przy chęci wymiany, razem z folią odchodzi znaczek Sony z przedniego panelu !! Kupując nowego Sony Xperia Z naklejcie folie, inaczej będziecie płakać.

  • 0

    89. ~raf  2013-07-12 23:53:16  host: 109.77.1.250

    Miałem xperię z 6 miesięcy 1-sony obiecało androida 4.2.2 zaraz po ukazaniu się telefonu nie dotrzymali obietnicy 2-słabe kolory 3-sony wypuściło chińskie *** na rynek europejski japoński model jest 100% inny 4-po kąpieli ledwie słyszalny głośnik 5-ekram cała masa martwych piksel mógłbym wymieniać jeszcze długo po sześćiomiesiecznej przygodzie z tym telefonem ale napisze krótko pieciocalowe padło

  • 0

    90. ~Dr.Crash  2013-07-15 19:01:01  host: eim12.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Może nic odkrywczego nie napiszę ale generalnie rzecz ujmując polecam ten telefon wszystkim miłośnikom gadżetów. Sama słuchawka jest dobrze wykonana. Pomimo swych gabarytów, można ją swobodnie obsługiwać jedną ręką (odbieranie rozmów) Ludki z mniejszymi rączkami mogą mieć nieco problemu, ale nie na tyle by powodowało to poważny dyskomfort. Jak każdy telefon tak i ten ma swoje plusy i minusy. Dla mnie nieco irytujący jest palcujący się ekran a dokładnie folia która została użyta. Ale, jak nam się porysuje to zawsze możemy zmienić na taką która nie zatrzymuje śladów :) Faktycznie, ściągnięcie oryginalnej folii usuwa nam logo. Ale czy jest ono aż tak istotne? Jak ktoś chce może kupić oryginalną folie zamiast zamiennika. Przeglądanie internetu odbywa się bez problemu. Przy 5 calach jest już zachowany pewien komfort. Poważnym uchybieniem jak dla mnie jest brak wtyczki flash. Ktoś powie że można sobie zainstalować. Cóż, przerobiłem to i nie działało to do końca prawidłowo. Wyświetlacz jak dla mnie jest ok. Ktoś tu pisał o kątach i widoczności że niby słabe, a ja powiem że to nawet jest plus. Po co sąsiedzi mają zerkać przez ramię i podglądać co piszemy czy czatujemy :) Bateria, jak na taki smartfon nie jest najgorzej. Owszem, mogłoby być lepiej, kto by tego nie chciał. Przy intensywnym użytkowaniu wytrzymuje do 10 godzin. Jest to wystarczający wynik jak dla mnie :) Ktoś pisał o zaślepkach, bez obaw, wytrzymają dużo. A jak ktoś ma obawy to zawsze może dokupić stację dokującą i problem znika. Dźwięk. Jest dobrze ale mogłoby być lepiej. System mono przy flagowcu to trochę nie przystoi, ale z drugiej strony czy musimy słuchać na zewnętrznym głośniku? Po podpięciu słuchawek inna bajka. Powiem wręcz że rewelacja :) To tyle ode mnie :)

  • 0

    91. ~malinowa  2013-07-25 10:11:26  host: 77-253-154-112.adsl.inetia.pl

    Witam, ja jestem szczęśliwą posiadaczką zetki od wczoraj, mam jednak kilka pytań. Ta folia co jest na przedzie i na tylnej części to ta folia od producenta tak ? Czy na nią nakleja się poliwęglanową ? Jaki pokrowiec używacie ? Bumper ? Czy coś innego?

  • -1

    92. ~wandal  2013-07-28 16:02:53  host: public-gprs444844.centertel.pl

    Telefon mam już od 4 miesięcy,jedynyjego mankament to delikatna szybka,od razu zrobiła mi się rysa,co prawda mała ale jednak.po założeniu folii oczywiście jest wszystko ok.w lecie szybko się nagrzewado 45 -48 st.C Poza tym telefon działa super ,2MB ramu gwarantuje iż nawet kiedy napcha się mnóstwo programów nie ma żadnego laga- a tym kierowałem się przy zakupie.żadnych awarii,aparat fotograficzny robiisuper zdjęcia. No i 1 minus dotykający większość telefonów,przy wyłączonym internecie bateria traci moc w oczach ,bez banku pamięci przy wyłączonym internecie telefon szybko padnie

  • 0

    93.  2013-08-02 10:12:12

    Posiadam telefon od 4 dni wszystko fajnie się sprawuje. Szybki, wydajny. Nie najlepiej się go obsługuje w jednej dłoni lecz nie jest to problem. Głównym problemem tego smartphona jest bateria. Po włączeniu 3 minutowego filmiku na YT znika mi gdzieś 10 % baterii. Jeśli chodzi o gry to jest to chyba najwyższa klasa. Gra się bardzo fajnie i nie ma z nim żadnych problemów. Przy bardziej wymagających tytułach lubi się nagrzewać. Jak dla mnie świetny telefon tylko jeszcze drogi SONY musi popracować nad baterią. Moja ocena to 9,5 / 10

  • 0

    94. ~shocker  2013-08-22 11:45:02  host: s69.linuxpl.com

    @malinowa, to są zwykłe folie producenta, nie poli... jeżeli chodzi o przednią folię jak się ją zdejmie to nie ma napisu xperia/sony dla mnie to lepiej wygląda :) jeżeli chodzi o pokrowce... kupiłem z taką gumową nakładką (od razu wywaliłem) telefon traci na wyglądzie i w wakacje nie jest to dobre rozwiązanie (telefon się grzeje) aktualnie używam aluminiowego bumpera, kolor czarny (jak telefon) wygląda zaj.... i nie zasłania telefonu. Jedyny minus, dla facetów :D jeżeli paznokci brak, wyjąć zaślepkę od sd/usb/ czy do słuchawek graniczy z cudem :D ogólnie telefon mam od 3tyg Plusy: - Ekran jak dla mnie żyleta, co do kolorów to ciężko mi znaleźć znaczącą różnicę w czerni/bieli co do samsunga lub np nexusa(którego miałem przed Ztką -gry śmigają na niej bez najmniejszego zacięcia -moc wyjścia słuchawkowego, iphone stracił dla mnie wartość w tej dziedzinie, bardzo porównywalny dźwięk i jakość do htc audiobeats, na dobrych słuchawkach rozwala czaszke, na małych dousznych gra tak głośno że aż nieznośnie :) -aparat jest bezkonkurencyjny, a nagrywanie Video miażdży nie jeden aparat fotograficzny kompaktowy, niestety nie miałem okazji nagrywać dźwięku np podczas jakiegoś koncertu, jak tylko będzie taka okazja podzielę się wynikiem zapisu zew dźwięku głośnego:) -ogóle szybkość pracy i moc obliczeniowa na duży + Minusy: - android i nakładka sony, przez poprzedni telefon pokochałem czyste androidy, wtedy szybkość telefonu jest najlepsza, pomimo tego że nakładka sony jest fajniejsza od Samsunga/Htc to niestety wolałbym czystego androida i zmodyfikować go jakimś launcherem -bateria, mieszane uczucia, zabawa 3G + internet... kilka godzin, 2g bez neta,,,no od 9:00 do 20 zlazło mi 12% po paru połączeniach krótkich i smsach, ogólnie mogło być lepiej ale bardzo przydatną opcją jest opcja STAMINA ale jest jej minus, jak jest nastawiony budzik i opcja stamina, budzik nie dzwoni :

  • 0

    95. ~zamakalny  2013-09-02 19:04:40  host: ayh226.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten z na końcu nazwy sugeruje, że jest to telefon zamakalny, jeśli by nie był zamakalny to by było na końcu Xperia NZ

  • 0

    96.  2013-09-04 02:31:48

    W takim telefonie wyświetlacz to najzwyklejszy TFT? Kpina chyba, Sony jak zawsze coś musi skopsać.

  • 0

    97. ~arti  2013-09-24 10:17:52  host: 81-219-113-110.adsl.inetia.pl

    mi właśnie telefon stanął całkiem zawiesił się podczas przeglądania ..kaplica nic nie pomagało żeby włączyć a jak się udało to działął minute zaciał się i nie można było włączyć go znowu ,mam go z play oddałem do naprawy ..duzo ludzi ma problem z zetka żebym wiedział to bym wziął samsunga s4,nie jestem zadowolony z tego telefonu 21 dni tylko działał ...

  • 0

    98. ~amy  2013-09-30 20:50:06  host: 83.1.246.99

    piękny, funkcjonalny tel, niestety cena wysoka - tym bardziej boli, gdy przy naklejaniu folii zabezpieczającej pęka wyświetlacz... Szok. Tel miał być wykonany z wytrzymałych materiałów, a tymczasem zagładą okazała się delikatna dłoń kobieca. Gwarancja oczywiście takich uszkodzeń nie obejmuje, a koszt naprawy to 1400zł... tak oto się skończyła moja przygoda z Zetką. :(

  • 0

    99.  2013-10-05 23:12:35

    Czy ktoś z Szanownych Użyszkodników może spotkał się z działającą jeszcze wibracją telefonu po odebraniu rozmowy? Mam taki problem, dość irytujący w swojej zetce, gdy odbieram połączenie i przykładam telefon do ucha, to jeszcze zawibruje raz czy dwa i dopiero mogę zacząć rozmowę. Soft póki co najnowszy 4.2.2 i brak pomysłów na rozwiazanie tej jakby nie było denerwującej przypadłości. Pozdrawiam

  • 0

    100. ~Mirek  2013-10-07 09:54:24  host: 91.212.242.200

    Ocena telefonu wyrażona gwiazdkami trochę odbiega od tego, co czytam w opiniach. O czym to moze swiadczyć? Sztab marketingu klikał w gwiazdki? Czołowe miejsce w rankingu wg oceny telefonu, pomiedzy Xperiami zajmuje Samsung 8500, sprzed 3 lat. Tam jednak gwiazdki pokrywają się z opiniami. Telefonik świetnie wykonany, ale jego wada, to mało aplikacji na Bada, która jest dobrym systemem, ale nie ma dostatecznego wsparcia. Xperia ma więcej rdzeni i dostępnych aplikacji, za sprawą Androida, jest wodoszczelna itp. W zasadzie powinna konkurować z Samsungami Galaxy, które zajmują znacznie niższe pozycje w rankigu wg ocen.

  • 0

    101.  2013-10-07 21:14:45

    czy komuś też jeszcze wibruje telefon przez krótką chwile po odebraniu połączenia?

  • 0

    102. ~przemyslawcioch.pl  2013-10-18 22:54:57  host: 89-68-161-239.dynamic.chello.pl

    Najlepszy telefon na rynku. Cena / jakość / funkcje. Jestem wymagajacym użytkownikiem, ale już wiecej funkcji nie jest mi potrzebne w telefonie. Jestem fotografem i doceniam jakość zdjęć i filmów. Nurkowanie ok 3m pod wodą z tym telefonem to przyjemność. Mam go już 3 miesiące i jestem zachwycony

  • 0

    103. ~Julia  2013-10-20 20:50:16  host: komp-46-253-220-127.protonet.pl

    Wczoraj wsadzilam do wody telefon Sonz Xperia Z na 20 sekund, wszystko bylo zamkniete, lecz z glosnika lecialy bombelki powietrza po wyciagnieciu telefonu z wody nie dziala!!! Pomocy! Co mam zrobic??? Mam go niecale 2 miesiace, kupilam go nowego lecz w Anglii! Jak z serwisem? moge oddac go w Polsce? ten telefon nie kosztowal 50 zl tylko ponad 2000 zl!!

  • 0

    104. ~david  2013-10-21 14:55:47  host: 178.183.245.173.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    Witam. Obecnie mam Samasunga Galaxy S III i chcę go wymienić. Zastanawiam się nad Xperią Z i Lg Swift G. Co polecacie?

  • 0

    105. ~onpn  2013-10-22 20:45:09  host: c108-157.icpnet.pl

    czesc cóż, lepiej raczej sgS4. wyglad Z1 - piekny, dzielo sztuki, a poza tym nic wiecej. strasznie sie nagrzewa!!! juz 2x sie wylaczyl, zawiesil i ciagle nagrzewal. Ponowne uruchomienie jest samoczynne po 24 hr. Pozdrawiam

  • 0

    106. ~Julia  2013-10-23 16:17:21  host: komp-46-253-220-127.protonet.pl

    Telefon został włożony do miski z wodą na około 10 cm (wszystkie klapki/zaślepki były dobrze zamknięte i sprawdzone pare razy!) , po włożeniu telefonu do wody z głośnika zaczęły wylatywać ?bombelki? powietrza, telefon został zaraz wyciągnięty z wody po czym po chwili sam się wyłączył i nie działa. Był to pierwszy kontakt telefonu z wodą.

  • 0

    107. ~Romeo  2013-10-30 11:56:26  host: ip-89.171.230.218.dsl.cdpnetia.pl

    ~Julia sprwdź pod klapkami/zaślepkami, czy te białe znaczniki zrobiły się czerwone. jak nie to oddaj do serwisu powinni pomóc. Zetka jest mniej toporna niż nowa Z1, chociaż po włożeniu do skórzanego etui ma podobne rozmiary i wagę.

  • 0

    109. ~nick111  2013-11-17 17:04:42  host: public87022.cdma.centertel.pl

    Szukam nowego telefonu. Zastanawiam się nad kupnem sony xperi Z , a samsungiem galaxy S3? Możecie mi pomóc? Nie wiem który lepiej sie sprawdzi :3

  • 1

    110. ~bubel  2013-12-09 18:58:17  host: 92-55-209-100.net.pbthawe.eu

    Witam po kupnie telefonu okolo 2 tyg okazało się ze jest pęknięte tylnie szkło przy aparacie , telefon posiada folie producenta , brak otarć , rysek czy jakiego kolwiek objawu , telefon nigdy nie upadł ,jest to wzmocnione chartowane szkło wkoncu 2tyś cena telefonu nie polecił bym go nikomu nie jest wart ceny , oczywiście serwis sony umywa ręce podobno upadł ,jedyne co upadło to oni na głowę , kolejny już model sony który potrafi pęknąć model arc miał wadę przedniego panelu , telefon podczas użytkowania nagrzewa się jak wydech w jelczu z 40 tonowym ładunkiem , pewnie jest to przyczyną rozpuszczania się kleju w wyniku czego jest odkształcanie się wzmocnionej szyby chartowanej ip 57 jak chwali się sony ,w wyniku czego naprężona stygnie i pęka ODRADZAM kupno chyba ze 2000zł dla kogoś to mało !!! jezeli miał ktoś podobny problem piszcie

  • 1

    111. ~odradzam  2013-12-11 16:45:07  host: host-176-221-121-219.dynamic.mm.pl

    Odradzam kupno tego telefonu , jako iż lubię zmieniać co tydzień telefony tym razem muszę się przyznać że to był zły wybór. Podobno to ma być szkło hartowane tak ? G******no prawda rysy widocznie gołym okiem : ) topienie telefonu we wodzie ? Owszem 1 raz można potem ? Głośnik zaczyna dostawać po du*****ie : ) ogólnie cena jak i sam telefon to na prawdę wybryk chyba Firmy Sony. Miałem Galaxy S4 i byłem bardziej zadowolony niż z tego Z , już nie będę próbował nawet kupić Z1 bo wiem że bym zrobił błąd. Moim zdaniem S4 jest 100 % lepsza niż Z i Z1 a czemu ? Bo S4 zrobi się takie zdjęcia że głowa boli a Z ? Brak słów : )

  • 0

    112. ~htttp  2013-12-13 18:10:29  host: 89-68-52-234.dynamic.chello.pl

    ~bubel Mam również problem z odklejającym się górnym prawym tylnym panelem, przez co telefon traci wodoodporność. Idę wkrótce do salonu Sony Centre, gdzie telefon został zakupiony w dniu premiery. Ciekawe czy dostanę telefon zastępczy.

  • 0

    113. ~Synaisthesis  2013-12-13 19:28:29  host: 5-226-111-202.ip.netia.com.pl

    @110 Bo najpierw czyta się opinie o telefonie na forach a nie leci z wywieszonym jęzorem po obejrzanej reklamie w kinie. Pękające szkło w Xperii z to bardzo częsty przypadek, pewnie w najbliższym czasie pójdzie ci przedni wyświetlacz w kieszeni.

  • 0

    114. ~co za buc  2013-12-27 10:50:43  host: 088156185150.wejherowo.vectranet.pl

    @111 Widły sobie kup, a nie za smartfony się zabierasz. Najpierw trzeba mieć jakieś pojęcie o danym produkcie.

  • 0

    115. ~Maciej  2013-12-27 17:15:09  host: cdc232.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam lumie 925 i nie chcę żadnych sony a tym bardziej śajsungow na androidach

  • 0

    116. ~Lucas  2014-01-05 23:04:30  host: host-46-186-60-110.dynamic.mm.pl

    Nie kumam jednego. Dlaczego pamięć, która mi się wyświetla to 11,73 GB, a nie 16GB jak w opisach? Dlaczego w opcjach aparatu mogę wybrać max 12 Mpix, a nie 13 Mpix? Wy też tak macie?

  • 1

    117. ~darqq  2014-01-11 06:40:56  host: host44-181.edata.net.pl

    Lucas. Dlatego masz 11.73 gb wolne bo system zajmuje też trochę miejsca i z 16gb zostaje 11gb. A w aparacie masz 12 pobierz masz włączoną funkcję hdr. Posiadam zetke od ponad pół roku nigdy mi nie przepuscila wody. Nigdy się nie zawiesiła i nic nigdy nie pękło. Jak się szanuje telefon i nie zaleca systemu to śmiga aż miło. Polecam ten telefon wszystkim bo warto

  • 0

    118. ~rafi365  2014-01-31 11:41:59  host: 80.50.121.234

    ja to nie wiem co wy robicie z tymi telefonami. mam Xperie z poł roku i sie mi nic tam nie dzieje. A pracuje w ciężkich warunkach jako monter instalacji internetowej. Chodzi sie po wysokościach po dachach i w pyle dymie nieraz i telefon smiga az milo ze dwa razy mi upadl na plytki i zyje:) mam na niego pokrowiec gumowy to moze dlatego:) to moj pierwszy taki telefon z najwyzszej polki zbieralem z pol roku na niego. Nie zamienię go na żaden inny widzę w nim same plusy no może głośniczek ciszej gra niz se live witch walkman no ale przecież to nie jest wieża stereo. Z reszta od słuchania muzyki mam dobry sprzęt w domu i w samochodzie

  • 1

    119.  2014-02-02 16:07:58

    @111. Miałeś w ręku Xperie Z1? Nie masz pojęcia o użytkowaniu tego telefonu, to się nie wypowiadaj. Ja przesiadłem się z Galaxy S4 na korzyść Sony Xperia Z1 i to był bardzo dobry ruch jaki wykonałem przy zmianie modelu telefonu. Jakość wykonania Z1 deklasuje na samym początku S4, brak jakichkolwiek przycięć, dużo lepsze parametry, a i zdięcia też według mnie robi lepsze, do tego ma moduł radia, czyli wbudowane, świetny odtwarzacz muzyki z dołączonymi dobrej klasy słuchawkami, aluminiowa ramka otaczająca telefon dodaje mu niezwykłego wyglądu, a ponadto służy jako antena, co skutkuje tym, że jeszcze ani razu nie straciłem połączenia, jak to miałem niejednokrotnie w Galaxy S4.

  • 1

    120. ~nikon...  2014-02-21 23:12:46  host: ip-37-109-91-221.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    nigdy sie ludzikom nie dogodzi w kazdym telefonie jest jakies za i przeciw

  • 1

    121. ~agatu  2014-02-22 08:27:35  host: 80.50.235.234

    mam telefon od ponad m-ca i moge powiedziec, ze JA jestem zadowolona. nie rozumiem tych, ktorzy mowia, ze aparat kiepski... kupcie sobie lustrzanke, a nie telefon do robienia extra zdjec! telefonu uzywam do celow sluzbowych i prywatnych. wykonuje duzo rozmow, przesyl danych mam wlaczony caly czas, dzialam w internecie - telefon trzyma 2-3dni. moim zdaniem bardzo dobry wynik. gps dziala super. ja uzywam firmowej nawigacji orange i jestem zadowolona. jeszcze nigdy w pole mnie nie wywiozla, a nie raz uchronila mnie przed staniem w korkach ;) mam male zastrzezenia jedynie do wifi. cos tu nie dziala tak, jak trzeba. czasami siedzie jakies max 5m od rutera, a na telu mam 1kreseczke i nie moge sie polaczyc z netem... dlatego wole przesylanie danych miec wlaczone. aparat - jak dla mnie ok. pstrykam nim fotki caly czas, bo mam 2latka w domu. dla mnie funkcja wykrywania usmiechu i twarzy to rewelacja. zdjecia klatkowe tez super. zawsze moge jakas fajna fote wybrac. drukowalam juz te zdjecia w formacie 30x40cm i wychodza super! a obawialam sie, ze bedzie kicha. ogolnie telefon polecam. mimo, ze duzy, to bardzo poreczny. no ale ja akurat lubie duze telefony, bo uzywam ich jako czytnikow ebookow ;) teraz czekam na lepsza cene note 3 ;)

  • 1

    122. ~Aga  2014-02-22 14:38:09  host: 031011227033.rypin.vectranet.pl

    Hej chciałabym się tylko zapytać czy jak zrobiła mi się kolorowa rysa na tel to czy ta rysa jest na ekranie czy na foli którą mam naklejana na tel

  • 0

    123.  2014-03-12 10:00:04

    Posiadam telefon od kilku miesięcy i jestem zadowolony z tego modelu wiadomo człowiek by chciał Z1 albo Z2 poprzednie moje modele ( Arc S i Xperia T ) Zetka przy tych modelach wymiata. Małym minusem jest aparat ale wiadomo jak chcesz dobre zdjęcia kup sobie lustrzankę ;-) Telefon ogólnie spoko Ci co piszą krytycznie o tym telefonie to albo nie stać ich na takie zabawki albo nie potrafią wykorzystać możliwość tego telefonu ;-)

  • 0

    124. ~christopher  2014-04-03 18:23:16  host: 94-72-118-135.marsoft.net

    Xperia Z jest naprawdę fajnym telefonem, super ekran utrata kontrastu przy zmienionych kątach jest dla normalnego użytkownika nie zauważalna. Bateria po zainstalowaniu aktualizacji Android trzyma bardzo długo nawet 3 dni normalnych rozmów. Jest super do przeglądania internetu - błyskawica na 5" ekranie. Podczas ładowania trochę się grzeje. Wykonanie obudowy jest naprawdę super. Wcześniej miałem Samsunga wg mnie ekran Amoled jest trochę lepszy, ale ten w Sony jest całkiem ok. Ogólnie bardzo polecam Sony Xperia Z.

  • 0

    125. ~  2014-05-14 11:28:05  host: public-gprs514735.centertel.pl

    Wszystkim wackom piszacym komentarze w stylu chcesz dobre zdjęcia
    kup sobie lustrzankę polecam zobaczyć jakie zdjęcia robią smartfony nawet tańsze od Xperii Z,bo to takie infantylne komentarze w stylu chcesz ładna pogodę jedź na Hawaje...tak jakby w Europie rzeczywiście jej nigdzie nie było

  • 0

    126. ~Longer  2014-05-31 11:25:04  host: google-proxy-66-249-81-159.google.com

    Mam ten telefon rok. Żeby pisać o nim oponie trzeba mieć trochę styczności z nim. Dla mnie ten telefon działa znakomicie, zdjęcia ok, muzyka ok, internet ok. Na chwilę obecną dostajemy androida 4.4.2 co nieco usprawnia nasza ztke. Faktem jest ze lub się nagrzewa ale nigdy z tego powodu mi się nie wyłączył. Rozwala mnie tekst z tym hartowanie szkłem... Zanim to napiszesz to się zorientuj ze teren ma naklejone protektory... Bateria hmmm

  • 0

    127. ~Monia.  2014-06-12 13:32:08  host: public-gprs481188.centertel.pl

    ludzie proszę was.. jest jasno powiedziane, że telefon nie jest wodoodporny i nie można go topić, tylko odporny na drobny kontakt z wodą, np. możesz iść w deszczu i pisać sms itp...

  • 0

    128. ~zadowolony  2014-07-15 10:31:46  host: user-94-254-209-178.play-internet.pl

    Ja posiadam ten telefon juz od 8 miesięcy i jestem niesamowicie zadowolony, pod każdym względem polecam. Czytam te komentarze i naprawdę nie wierzę. Upadł mi dziesiątki razy i wszystko jest ok, mam porównanie z s3 i jej właściciel żałuje że nie wybrał sonego. Zdjęcia super, obsługa prosta, dobra jakość dźwięku, a i teraz posiadam już androida 4.4.2.polecam

  • 0

    129. ~Smoczy  2014-08-23 23:09:43  host: ip-37-209-131-170.free.aero2.net.pl

    Wszystko OK,jedyne ale mam do aparatu i wyświetlacza...jeśli o aparat chodzi,to jest mocna ziarnistość na zdjęciach,niektóre starsze telefony z mniejszymi matrycami robią ostrzejsze zdjęcia,i wyświetlacz....kolory są lekko wyblakłe,słabe kąty widzenia,w tej cenie powinien być ekran IPS,nawet tańsza konkurencja posiada takowe,poza tym ,cała reszta jest na 5

  • 0

    130. ~antynokia  2014-08-24 06:44:48  host: public-gprs515207.centertel.pl

    Dziwie sie tym nokiarzom tak chwala te telefony a co te telefony takiego maja oprucz tego ze firma nokia lapie sie ostatniej deski ratunkowej zeby sie utrzymac na rynku...Android jest w 80 % smartfonow .
    Krotko ....nokia juz nie istnieje na rynku.
    A tym nokiarzom wspolczuje hahaha walcza o dobre imie
    A propos ..nokia juz nie laczy ludzi..

  • 0

    131. ~yogi  2014-10-08 10:00:01  host: apn-95-41-7-21.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefon kupiłem używany i jestem bardzo zadowolony nie zawiesza się chodzi płynnie jest spoko wcześniej miałem Xperia p i tez byłem zadowolony polecam Xperia Z

  • 0

    132. ~matylda  2014-10-10 21:32:27  host: 63.235-66-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be

    mam go od kwietnia i nie zamienilabym na zaden inny, chyba ze inna zetke.
    jedyna wada jest brak gorillaglass.
    nie tnie sie, bateria trzyma kolo 2 dni z wlaczonym internetem, robi zdjecia jakosci aparatu cyfrowego, nie ma sie czego wstydzic zetka ! :)

  • 0

    133. ~Pasibrzuchon  2014-11-08 11:03:22  host: 87-206-157-196.dynamic.chello.pl

    Po jakimś czasie tylny plastik zaczał się odklejać. Z tego co czytałem to innych też to spotkało.
    Poza tym zaczął mieć problem z rozmową: nic nie słychać, działa tylko tryb głosnomówiący.

  • 0

    134. ~  2014-11-24 15:23:33  host: 91.241.40.210

    Złom i nic więcej

  • 0

    135. ~KDK  2015-01-18 15:09:23  host: 95-155-102-148.multi-play.net.pl

    Mam tel rok... Jestem mega zadowolony Nic się nie wiesza i nie tnie :) Nie używam w wodzie bo mi to do szczęścia nie potrzebne..Ekran się nie rysuje tylko folia która jest na nim...
    Ogólnie polecam

  • 0

    136. ~zyziuhh  2015-03-09 22:03:09  host: pub-195-135-229-219.mirasoft.pl

    Telefon uzytkuje od okolo 2 miesiecy. Kupilem uzywany z drugiej reki. Telefon byl w bardzo dobrym stanie. Odkleilem fabryczna folie z ekranu, poniewaz sie zaczela luszczyc. Kupilem dodatkowe ochronne szklo hartowane, oraz sylikonowe etui ochronne. Teraz nie martwie sie o ochrone mojego telefonu.

    A co do oceny to 5,5/6
    Zalety
    -duzy wyrazny jasny wyswietlacz
    -2gb ramu
    -mega mocny aparat
    -bardzo plynna praca, zero zaciec
    -jak dla mnie ladny design
    -wygodny w uzytkowaniu
    -wodoodporny

    Jedyna malutka wada jest to ze telefonu nie da sie rozebrac, zeby zresetowac trzeba przytrzymac odpowiednia kombinacje klawiszy.

    Polecam ten telefon ;)

  • 0

    138. ~Krul Damian  2015-03-26 20:30:54  host: n16-10-05.opera-mini.net

    Plusy:
    -Aktualizacja do androida 5.0.2
    -LTE
    -Jak na telefon z 2013 roku wciąż świetne parametry
    -Aparat, Moim zdaniem dość dobry jak na pierwszego flagowca z Serii Z
    -Brak dużej ilości bloatware'u, Jak to bywa w samsungach
    -Ekran 5" Kolory nie najgorsze, ale czerń średnio wypada w nawet najmniejszym przechyleniu telefonu
    -Telefon dość szybko sie ładuje, bateria nawet pojemna
    -Kilka upadkow, Telefon ani śladu uzycia. Mam go juz 1,5 roku :")

    Minusy:
    -Bateria malo trzyma, ale możliwe ze u mnie używam telefonu często
    -Telefon lubi sie nagrzewać, zaobserwowane podczas używania Google Chrome

  • 0

    139. ~Smoczy  2015-04-21 19:55:34  host: static.kpn.net

    Z wiadomego źródła wiem,że Xperia Z dostanie oficjalnie aktualizację do 5.0.2 z końcem kwietnia.

  • -1

    140. ~tesss79  2015-04-25 13:15:52  host: apn-37-7-125-222.dynamic.gprs.plus.pl

    To bzdura!MamZ3 i w basenie robiłam zdjęcia pod wodą! Nic mu się nie stało!-a jak ktoś tchórz i boi się zanurzyć wodoodporny telefon to już jego sprawa!moja Z ka. Czuła i ma sue świetnie!-dodatkowo mam już aktualizacje lolipop 5.0.2 ha ha ha!

  • 0

    141.  2015-05-27 08:44:05

    Android 5.0.2 jest już dostępny w kilku krajach. Można sobie zrobić update Flashtoolem wykorzystując gotowy plik FTF.
    U mnie póki co system śmiga.

  • 0

    142. ~lisie  2015-08-12 15:51:08  host: public-gprs517122.centertel.pl

    Nie ma gwiazdki na. Klawiaturze

  • 0

    143.  2015-10-04 15:29:31

    He, w Komunkacja i złącza podane WLAN Dual Band (2,4GHz/5GHz) Nie, a w Inne WLAN 2.4 GHz/5 GHz.
    Zdecydujcie się.

  • 0

    144. ~dj-tomek  2015-10-11 02:14:06  host: 159-205-78-174.adsl.inetia.pl

    Szczerze to kom jest git dziala pieknie itd jedynie jak kazdy mozna sie przyczepic do baterii ale ludzie!!! nie ma co wymagac od tych smartfonow ze beda 5dni trzymac.Moja trzyma 1dzien

  • 0

    145. ~YoloMen  2015-10-24 21:19:12  host: user-94-254-198-64.play-internet.pl

    Android 5.1.1 i co chcesz więcej ?? Dobry telefon POLECAM

  • 0

    146. ~sony40  2015-11-01 12:35:15  host: host-78-151-63-159.as13285.net

    Jak przesniesc aplikacje zdjecia i filmy z telefonu na karte pamieci

  • 0

    147. ~xxx  2015-11-08 23:36:28  host: 188.146.67.91.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Nie mige odczytac abi wyslac. Zdjecia czemu??

  • 0

    148. ~Magdalena  2015-11-18 18:11:15  host: 088156209112.radom.vectranet.pl

    Nie polecam, nie jest woodoodporny, gdy troche pekl mi ekran naprawa 700 zl. Zacina sie

  • 0

    149. ~Natka  2015-12-29 08:04:49  host: static-46-238-247-66.awacom.net

    Czy ten telefon ma przodu aparat.. ?

  • 0

    150. ~Marcin  2016-01-17 10:46:53  host: 31-178-6-84.dynamic.chello.pl

    Jak najbardziej polecam, po 2 latach nic nie tnie, nie zawiesza się, naprawa ewentualnych uszkodzeń - dotyku, mikrofonu i innych banalnie prosta i przystępnych cenach części. Polecam

  • 0

    151. ~izunia  2016-06-20 22:58:57  host: aald130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja posiadam ten tel i jest fajny oprócz strasznie cichego głośnika od muzyki.

  • 0

    152. ~aga  2016-08-04 17:22:48  host: user-31-175-136-27.play-internet.pl

    to jest grzejnik, przy nagrywaniu filmów kila sekund telefon musi się wychłodzić maskara nigdy więcej sony chyba ze komuś zimno....

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-147-196-37.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet