Sony Xperia U - opinie
Telefony Sony Sony Xperia U Opinie o Sony Xperia U

Sony Xperia U

w sumie: 158
  • 0

    1. ~soprano  2012-03-02 12:28:35  host: host-89-167-22-44.nplay.net.pl

    Czy ktoś się orientuje czy Xperia U posiada aluminiową obudowę?

  • 1

    3. ~siwomano  2012-03-10 11:14:04  host: 88-199-140-209.tktelekom.pl

    @soprano - niema

  • 0

    4. ~  2012-03-17 23:04:01  host: cyberfox.pl

    jestem ciekaw ceny bo chciał bym go mieć, mogli by dać trochę więcej ramu ale 512 też wystarcza

  • 0

    5. ~jhfdskfs  2012-03-18 20:23:54  host: 88-199-140-209.tktelekom.pl

    tylko ma wymienne takie nakładki na dole telefonu, można zmienić sobie kolor :)

  • 0

    6. ~soprano  2012-03-21 00:26:46  host: host-89-167-22-44.nplay.net.pl

    Mam nadzieję że cena będzie w granicach 1000 zł, bo z chęcią bym go nabył.

  • 1

    7. ~  2012-04-04 17:28:43  host: cyberfox.pl

    cena była podana w euro coś kolo 1100 zł ale nie jestem pewien czy będzie to opłacalne. Posiadam se live kupiony nowy za niecałe 500 zł 1ghz 3.2 ekran to jedyne różnice nie wiem czy warto dopłacać 2-gie tyle za 2rdzeniowy procek i 3.5 calowy ekran, ale jak kto woli mi się podoba xd jak by był do 700 zł to pewnie bym go kupił :)

  • 0

    8. ~anonim  2012-04-04 22:15:08  host: anq90.internetdsl.tpnet.pl

    Kiedy bedzie premiera w Polsce???:)

  • 0

    9. ~Maćko  2012-05-05 15:16:00  host: host31-42-29-241.tvkdiana.pl

    Premiera koło 21-24 maja, zaś przedsprzedaż Xperia U i P już od 7. Cena to około 1100zł i pewnie szybko spadnie :)

  • 1

    10. ~Mich  2012-05-06 12:37:37  host: eqe181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tylko ja nie wiem jak sprawa wygląda z pamięcią (kartami pamięci). Chyba będzie wbudowane tylko 4GB i bez kart pamięci - bynajmniej w instrukcji nic nie ma o kartach pamięci.

  • 0

    11. ~edek  2012-05-11 10:39:00  host: aaxt167.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam czy sony xperia u jest już dostępna bo znalazłem coś takiego: http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/sony-xperia-u-czarno-b ialy.bhtml?gclid=CJbTgKDq968CFQpj3wodyEerSA

  • -1

    13. ~janex83  2012-06-01 03:52:50  host: 93.107.39.5

    w irlandii juz jest w vodafonie, w opcji na karte kosztuje €220.00 czyli jest ok

  • 0

    14. ~  2012-06-13 21:57:07  host: 89-68-145-77.dynamic.chello.pl

    piekny telefonik ale tysiaczek to ciut wysoko...

  • 0

    15. ~kwach  2012-06-14 14:40:20  host: 80.51.187.224

    Żona już go dostała, całkiem fajny fonik, pierwszy smathphone więc trzeba się przyzwyczaić. Generalnie chodzi szybko, gra ładnie. Nie ma karty pamięci więc dla maniaków wbudowana pamięć to może być za mało. Dół ładnie świeci różnymi kolorami

  • 0

    16. ~Ciastkarz  2012-06-14 23:59:16  host: user-31-174-133-162.play-internet.pl

    Na Allegro w tym tygodniu są BARDZO DOBRE CENY Xperii U. Ludzie powygrywali ich sporo w loterii orange i chcą się szybko pozbyć. Cena spadła z ponad 1000 do 800-900zł. Radzę wykorzystać okazję.

  • -1

    17. ~Natasha  2012-06-20 18:17:34  host: enl67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja go biorę z Orange za 3 zety w dobrym abonamencie 89 ^^ mega się opłaca

  • 0

    18. ~BigBin  2012-06-26 17:54:11  host: bvt138.internetdsl.tpnet.pl

    ja wolałem dopłacić 340zł i wziąć jednak P niż u za mały ekran dla mnie ; )))

  • 0

    19. ~xperiafan  2012-06-30 01:11:13  host: 2.24.136.198

    Mozna zmienic kolor dolnej czesci obudowy z czarnego na rozowy (pewnie pomysleli o pederastach). Poza tym telefon bardzo fajny, szybki procesor, nic nie muli. Bateria trzyma spokojnie 4 dni (przy 2h rozmow i jakies 30-60 min netu) wiec jak na smartfona niezle. Male wymiary, mozna nosic w kieszeni bez ryzyka uszkodzenia przy siadaniu:) Bylem malo przekonany do smartfonow ale ten polecam-uzywam od miesiaca.

  • 0

    21. ~ja12wer  2012-06-30 14:36:54  host: acjv178.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wie ktoś czy będzie one dostępna w t mobile?

  • 0

    22. ~DaSilva  2012-07-05 06:52:53  host: 2-bem-1.acn.waw.pl

    Do użytkowników telefonu: czy jest taka opcja, żeby o nieodebranych połączeniach czy smsach informowało podświetlenie dolnej części? Mam ofertę od Orange na Xperię U i Motorolę Motolux w tej samej cenie - 1 zeta i waham się, co wybrać? Głównie dzwonię i słucham muzyki przez komórkę, nie gram w gry i sporadycznie korzystam z netu.

  • 0

    23. ~do DaSilwa  2012-07-07 00:08:40  host: 86-41-236-45-dynamic.b-ras1.mgr.mullingar.eircom.net

    mozna zainstalowac z marketu za darmo illumination bar do sms i nie odebrane!!! mozliwa zmiana kolorow do kazdej funkcji!!! polecam!!!

  • 0

    24. ~DaSilva  2012-07-11 07:22:15  host: 2-bem-1.acn.waw.pl

    Dziękuję za odpowiedź. Już praktycznie jestem zdecydowany na ten telefon.

  • 0

    25. ~  2012-07-14 21:15:07  host: z24-14.opera-mini.net

    obudowa jest wykonana dobrego plastiku klapka od bateri gumowy plastik takie odcucie dobry zasieg nawet internet działa dobze jedynie muzyka jakby była przytłumiona brak slotu na karte pamieci nawigacja online

  • -1

    26. ~Jola  2012-07-22 19:43:26  host: 80.48.94.205

    Bardzo fajny telefon , nie znam się zbytnio na wszystkich jego funkcjach i pewnie nigdy się nie poznam ale jako kobieta mało zorientowana w świecie komputerowo- telefonowym:) w 2 dni rozgryzłam jego obsługę (nie wiem tylko jak się ustawia profile telefonu) . Pamięć ponoć mała , ale myślę ze do pstrykania i zapisywania zdj. głównie dzieci chyba wystarczy wgrałam 3 piosenki żeby było z czego ustawić dźwięk dzwonka i budzika, grać nie będę , jedynie czasami przejrzę internet . Polecam go dla kobiet bo ładnie wygląda zmieniając kolorki na diodzie:):)

  • 0

    28. ~ewa  2012-08-02 20:30:37  host: dmi57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej, mam telefon jeden dzien i chcialabym zmienic obudowe, a raczej jej dolna czesc, tylko w instrukcji nie ma jak to zrobic a boje sie by nie uszkodzic fona... ?

  • 0

    30. ~Adam De  2012-08-05 18:34:30  host: staticline58635.toya.net.pl

    Do ewa: Hej, moja Żona właśnie od wczoraj bawi się tym cackiem. Co do dolnej obudowy, jako mężczyzna wykazałem się większą siłą fizyczną niż inteligencją i po kilkukrotnym podważaniu panelu (szczególnie w węższych - bocznych częściach) udało mi się go zdjąć. Trzeba - niestety dołożyć do tego trochę siły, ale spokojnie schodzi. Sam też nie znalazłem innego rozwiązania w Pomocy zainstalowanej w telefonie, więc sądzę, że wybrałem dobrą opcję. Teraz telefon ma biały dół i wygląda mniej biznesowo - bardziej kobieco. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

  • 0

    31. ~krystian  2012-08-06 09:19:31  host: cqi108.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dolną część wystarczy trochę mocniej pociągnąć, najlepiej najpierw z jednej strony. Na youtube są instrukcje (nie w j. polskim). Zastanawiam się skąd w parametrach telefonu znalazło się 8GB pamięci wewnętrznej. Mój telefon pokazuje 3,98 całkowitej pojemności.

  • 0

    32. ~Patryk  2012-08-07 21:16:18  host: 114.5.199.109.static.rdi.pl

    Telefon ma 8gb pamieci czy 4 gb ?

  • 1

    33.  2012-08-08 20:22:01

    Telefon ma 8 GB tylko 2 na aplikacje 2 GB dla systemu i 4 dla użytkownika

  • 0

    34. ~Buli  2012-08-09 00:05:53  host: 22-253.2-0.pl

    Ma 8 ale: 2 giga system 2 giga na instalki 4 giga jako pamiec

  • 0

    35. ~Wazniak  2012-08-09 18:52:18  host: public106452.cdma.centertel.pl

    w instrukcji pisze 8 Gb ale rzeczywiscie są 4 Gb, telefonik dostalem zupelnie przed chwilą, moze z jakies 30 min i juz mi się bardzo podoba. Niestety nie ma slotu do kart SD, a dla słuchaczy muzyki moze byc to małym problemem. Teraz tylko czekam az ta pamięc się zapolni i czy wtedy nie będzie mulił. Telefonik jest ogolnie bardzo ładny. Diody podswietlają dolni, przezroczysty panel w zaleznosci od danego motywu/okładki albumu piosenki itd. ;p

  • 0

    36. ~p.  2012-08-09 20:37:18  host: sirius.ccig.pl

    8gb le 4 gb zajmuje syste operacyjny i inne bajery wiec na nasze pliki zostaje 4gb

  • 1

    37. ~Mala  2012-08-10 00:41:08  host: z05-04.opera-mini.net

    Bardzo wazne pytanie! Dowiedzialam sie ze ten telefon ma microsim to prawda?

  • 1

    38. ~Ks  2012-08-10 11:30:36  host: 178-37-244-132.adsl.inetia.pl

    Telefon ogolnie ma 8gb z czego do dyspozycji uzytkownika jest tylko 4gb.

  • 0

    39. ~tomek  2012-08-11 12:49:23  host: 80.50.4.86

    ma 4 gb.

  • 0

    40. ~kuk  2012-08-11 16:11:13  host: acpv180.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ma 8 gb ale 4gb przeznaczone dla uzytkownika

  • -1

    41. ~  2012-08-12 09:45:59  host: 91-230-221-130.host.mega-net.pl

    Co do pamięci to jest 8gb, ale dla uzytkownika jest przeznaczone 4gb, ponieważ połowe zajmują piliki systemowe. Chyba :)

  • 0

    42. ~Kosmo  2012-08-14 12:13:45  host: host-89-228-197-131.kalisz.mm.pl

    Telfonik super, bateria troszke slaba ale najgorsze jest to (przynajmniej ja na taki trafilem) ze czesto gubila mi zasieg/siec i trzeba bylo ja restartowac. Sprawa byla na tyle upierdliwa (po 2-4 razy dziennie) ze musialem oddac tel do serwisu bo nie dalo sie normalnie z niego korzystac. Nie wiem jeszcze jaki bedzie efekt "naprawy" , podobno P i S tez potrafia takie numery wyczyniac. Tak wiec ostrzegam przed tym defektem.

  • 0

    44. ~krystianok  2012-08-15 23:36:41  host: pitr2.miechow.com

    Telefon super posiadam go juz tydzien i jak narazie bez zastrzezen, nie ma mowy o jakis zacieciach, bateria mogla by trzymac dluzej calkowita pamiec dla uzytkownika to 3,98GB wystarczajaco wedlug mnie.Telefon wyroznia sie wsrod innych smartfonow swoim oryginalnym wygladem pasek swieci zgodnie z kolor motywu, zmienny pasek rownierz wyglada stylowo.Polecam

  • 0

    45. ~Frost  2012-08-16 01:17:05  host: gl122-18.master.pl

    1. Odpowiedz Sony Xperia U nie posiada nic aluminiowego za to dobty plastik jednak martwiace jest to przezroczyste miejsce tam sa luzy nie zbyt dobrze zlozony

  • -1

    46. ~Justyna  2012-08-16 15:18:14  host: 31-128-17-10.ip.xcore.pl

    DO PATRYK: 8GB ale część z tego, realnie połowę, zjada system, tak więc dla użytkownika pozostaje 4GB

  • 0

    47. ~ORENISZI  2012-08-18 00:03:17  host: 93-181-161-182.internetia.net.pl

    Jakie są dostępne kolory tych dolnych paneli? W zestawie jest jeden kolor czy coś na wymiane tez ?

  • -1

    48. ~  2012-08-18 10:21:37  host: apn-46-169-198-175.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefonik super szkoda tylko że miema video rozmów,a pamięci ma 6 giga użytkowej 4 wewnętrznej i 2 giga w pamięci tel. Polecam fona

  • 0

    49. ~Marcin  2012-08-19 10:00:02  host: host-194.28.169.76.zetnet.slupsk.pl

    Kochani,mam problem, ponieważ po podółączeniu kabla usb tel mi się tylko ładuje... Wytłumaczy mi ktoś co mam zrobić? :)

  • 0

    50. ~nowy  2012-08-19 17:45:18  host: 213-17-201-42.ip.netia.com.pl

    Telefon mam od dwóch dni. W zestawie była wymienna dolna część w kolorze białym. Telefon delikatnie sie zacina momentami ale jeszcze nie rozgryzlem w jakich konkretnych sytuacjach ma to miejsce. Nabyłem go w Play'u, w zestawie byly słuchawki inny kolor tej dolnej obudowy, sluchawki, przejściówka z karty micro sim, mala szmatka do czyszczenia ekranu. Dobrze leży w ręce, obudowa jest solidna. Minus jest taki ze bateria jest dosc slaba i przy intensywniejszym uzytkowaniu moze nie wytrzymac dluzej jak dzien. Ale to takie szczegoły. Generalnie polecam bo telefon w dobrej cenie a nie odstaje az tak od najnowszych kombajnów.

  • 0

    51. ~jowi  2012-08-19 20:59:32  host: 87-205-52-78.adsl.inetia.pl

    Czy wie ktoś czy można wyłączyć to podświetlenie?

  • 0

    52. ~Łysy  2012-08-20 19:09:20  host: 84-10-248-182.dynamic.chello.pl

    W zestawie dostałem dodatkowo biały dolny panel, Wideo rozmowy musi mieć ponieważ posiada przednią kamerę, można z niego również skypować z wideo. Problem niewymiennej pamięci rozwiązuje dostęp do pamięci dla użytkownika poprzez WiFi do czego trzeba telefon jednorazowo przygotować w Pc Companionie Generalnie plastikowa zabawka, nie spodziewajcie się czegoś zajebistego.

  • -1

    53. ~v  2012-08-21 17:35:40  host: 81.219.59.51

    tel fajny za dobrą cenę ale te 4GB pamięci odstraszające

  • 0

    54. ~Chowix  2012-08-22 13:10:29  host: 178-37-149-26.adsl.inetia.pl

    Witam, orientuje się ktoś kiedy zapowiedziana jest aktualizacja na 4.0 ?

  • 0

    55. ~e  2012-08-22 13:18:56  host: user-31-175-234-137.play-internet.pl

    Cczasami jak czytam te komentarze to się zastanawiam czy ludzie trzymali tel w rękach na własny użytek...

  • 0

    56. ~weja  2012-08-23 17:37:18  host: 87-205-206-141.adsl.inetia.pl

    telefon ma slot na zwykłą kartę sim, tylko do zestawu dołączony jest adapter na micro sim

  • 0

    57. ~posiadaczka  2012-08-23 22:37:29  host: host-89-228-60-252.elk.mm.pl

    Mam ten telefon i jest ok. Tylko w tym telefonie nie umiem usuwać piosenki, tylko zdjęcia mogę, no i nie wiem jak zapisywać zdjecia z internetu. Może ktoś ma na to patenty bo mam angielską instrukcje.. ? :)

  • 0

    58. ~juniorek  2012-08-25 16:29:09  host: 151.34.62.177

    Czy moze ktos wie do czego sluzy gniazdo jak sie zdejmie dolny maly panel??? Nigdzie tego nie moge zbalezc. Ps.przepraszam ze bez polskich znakow!

  • 1

    59. ~sgs2  2012-08-26 15:38:15  host: fii68.internetdsl.tpnet.pl

    Do tych co mysla ze ten smartfon ma ten sam układ gpu co w sgs2.. TO JEST!!! Mali 400 ale 1 rdzeniowe nie tak jak w sgs2 4 rdzeniowe...Chwyt marketingowy...

  • 0

    60. ~pawi138  2012-08-27 19:10:24  host: 89-75-149-174.dynamic.chello.pl

    Sony Xperia U w modelu czarno-białym posiada dodatkową "żółtą" nakładkę, lecz do modelu czarnego posiada nakładkę "różową" takie nakładki są, a nakładki można zawsze zakupić na allegro, choć jak na takie gówienko cena jest straszna 47 zł z przesyłką, ja w orange załatwiłem za darmo, bo poprosiłem i mi dali z atrapy ;)

  • 0

    61. ~capone  2012-08-28 20:02:33  host: 212.87.246.18

    prawda jest taka ze ja do zestawu czarnej Xperii U dostałem biała nakładkę :)

  • 0

    62. ~szpak172  2012-08-29 22:53:00  host: dln163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mam i S i U ta ma mała to kasztan nie do użytku

  • 1

    63. ~hawli  2012-08-30 22:57:41  host: 193.239.80.35

    Jak to możliwe, że nie można do niego zamontowac karty SD?! Szok szok szok

  • 0

    64. ~hawli  2012-08-30 23:07:39  host: 193.239.80.35

    jak taki telefon może nie mieć slotu na kartę pamięci?! Mogliby chociaż dać jakąś dziwną od sony zamiast zwykłej microsd...chyba z tego powodu go nie kupie.

  • 0

    65. ~hawli  2012-08-31 00:45:25  host: 193.239.80.35

    Wiece może czy da się wyłączyć to podświetlenie przezroczystego paska?

  • 0

    66. ~sarka  2012-09-01 15:53:46  host: static-78-9-144-174.ssp.dialog.net.pl

    Telefon posiadam od trzech dni.Jak dla mnie bardzo ciekawy i fajny telefon. Posiada b.duzo ciekawych opcji i aplikacji.Szybki i z bdb dzwiękiem oraz słyszalnoscia. Nawigacja,Wi-fi działa bez problemów. Jedynie szkoda ze brak wejscia na dodatkową karte oraz aparat robi ciut za słabe jakosciowo fotki.

  • 0

    67. ~Stan  2012-09-03 14:03:03  host: 90-156-57-180.internetia.net.pl

    Witam, mam pytanie odnośnie pamięci telefonu i baterii. Dokładnie chodzi mi, że do tej pory używałem programu OSMAND do nawigacji, która potrzebuje do obliczania tras i ich zapisu przynajmniej 150MB wolnej ilości, pamięci telefonu. Czy w tych 4GB przeznaczonych na aplikacje i system znajduje się trochę wolnego miejsca, czy to jest w pełni wykorzystane miejsce? Natomiast pytanie odnośnie baterii brzmi, ile czasu jest ten telefon wstanie pracować nawigacji z włączonym GPS?

  • 0

    68. ~preed  2012-09-03 18:55:14  host: public-gprs326500.centertel.pl

    Smartfon wydajny jak cholera nic nie muli nie ma lagow choc przeglądarka za malo plynnie przybliza stronki ale jest to ledwo zauwazalne dotyk w ekranie dziala i w słońcu ekran jest dobrze widoczny filmy 720p mkv plynnie odtwarza na mx playerze. Swietny fon ale jak ktos chce duzo pamieci mieć to moze sie zawiesc max to 4 giga. Mi sluzy bardzo dobrze acha procek dwurdzeniowy koszt 999 zl w sklepie na allegro 800. Obudowa swietnie spasowana nic nie trzeszczy polecam

  • -2

    69. ~jarząbek  2012-09-07 14:58:56  host: 212.160.172.70

    jak czytam niektóre wypowiedzi to zastanawiam się kto je pisze. chyba dzieci z podstawówki które długo jeszcze takiego telefonu nie będą miały okazji trzymać w ręku. Co żeście się czepili braku slotu na kartę SD skoro jest dodatkowo 50 GB w chmurze. Cała seria XPERIA S, P, i U są wykonane z aluminium tak samo jak w całej serii standardem jest karta mikroSIM, a nie jak ktoś napisał że jest normalna karta z adapterem do mikro... hmmm wsoją drogą to ciekawe haha

  • 0

    70. ~x-man  2012-09-09 18:55:37  host: host-85-202-155-2.sta.tvknaszapraca.pl

    Z czego jest wyświetlacz? Chodzi mi czy szkło hartowane czy plastik? jak jest jakość rozmów?

  • 0

    71. ~Pozor  2012-09-09 21:38:22  host: host-89-228-197-131.kalisz.mm.pl

    odnosnie problemow z gubieniem sieci to po aktualizacji oprogramowania problem znika. Sam fon ok, do grania troche te 3,5 cala za male jest ale ruszaja na nim nowe gierki bez mulenia. Akcelelometr czasem zachowuje sie dziwnie. Podswietlana listwa po jakism czasie troche irytuje, nie mozna jej wylaczyc poki co. Co do paneli to czarny jest tez z biala "koncowka" w zestawie - wystaczy dokupic biala tylna klapke na allegro i mamy caly bialy. Ogolnie na plus tylko na bateria, mala pojemnosc pamieci i troche maly ekran.

  • 0

    72. ~patryk  2012-09-11 17:24:30  host: 178-36-73-135.adsl.inetia.pl

    orientuje się ktoś kiedy będzie aktualizacja do android 4.0? ?

  • 0

    73.  2012-09-12 08:22:32

    Zaledwie 4gb pamięci i brak slotu na kartę to miał fon sprzed 5-6 lat W950i... Tej klasy smartfon powinien mieć więcej.

  • 0

    74. ~olo  2012-09-16 14:22:11  host: komp-95-171-218-163.protonet.pl

    Dla tych co hejtują za brak karty pamięci a co iPhone może ma ?? dla dzieciarni i 64GB by było mało 4 GB starczy dla normalnego człowieka aż nad to

  • -1

    75. ~kolega_sympatyczny  2012-09-16 19:17:01  host: z17-09.opera-mini.net

    Witam serdecznie. Jestem w trakcie wybierania telefonu w orange na abonament. Zastanawiam się nad dwiema 'słuchawkami' tj. HTC ONE V oraz SONY XPERIA U. Oba są w tej samej cenie. Z różnic wiem tyle, że htc jest ponoć solidniej wykonany, robi dobre zdjęcia no i posiada minimalnie wiekszy wyświetlacz a xperia ma dwurdzeniowy procesor, co w przyszłości może być wręcz niezbędne. Będzie to mój pierwszy smartfon, więc proszę Państwa o serdeczną i możliwie najbardziej fachową radę, który telefon wybrać. Zależy mi na przeglądaniu internetu, w razie potrzeby cyknięciu zadowalającego zdjęcia, no i chętnie pocharatałbym też w jakieś gry. Zdaję sobie sprawę, że za te pieniądze nie uświadczę kosmosu, dlatego proszę o wady i zalety tychże modeli.

  • 2

    76. ~  2012-09-18 15:55:47  host: user-164-126-70-226.play-internet.pl

    No nie wiem czy starczy 4Gb skoro gry już mają po 2 Gb jedna

  • 0

    77. ~dotyk  2012-09-18 16:17:33  host: 193.188.198.20

    ja bym brał sonacza :D lepszy procek i wyświetlacz ! ogólnie fajny.

  • 0

    79. ~majk  2012-09-21 01:23:04  host: public91970.xdsl.centertel.pl

    Do: ~kolega_sympatyczny bierz soniaka nie zastanwiaj sie dlugo

  • 0

    80. ~Sett  2012-09-22 09:55:33  host: abdw222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Sony Xperia U bierz w ciemno

  • 0

    81. ~kolega_sympatyczny  2012-09-23 18:41:33  host: z22-11.opera-mini.net

    Bardzo dziękuję Państwu za rady. Xperia już w drodze, mam się jej spodziewać koło wtorku. Po paru dniach użytkowania podzielę się wrażeniami (może komuś się one przydadzą przy wyborze telefonu).

  • 0

    82. ~ssss  2012-09-25 19:17:34  host: host-89-228-197-131.kalisz.mm.pl

    kiedy update andoida? wiecie cos?

  • 0

    83. ~werix7  2012-09-26 18:23:17  host: aayf117.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ta xperia ma takie wejście, jak na ładowarkę starsze soniaci typu w995 ? Bo mam głosnik z takim wejsciem i nie wiem czy go sprzedać czy zostawic dla sb..???

  • 1

    84. ~asdfghjkl;  2012-09-27 15:51:20  host: staticline12664.toya.net.pl

    byłam zdecydowana na kupno telefonu, ale jak przeczytałam o 4GB pamięci bez slotu na kartę to się rozmyśliłam. istnieje jakakolwiek inna możliwość rozszerzenia tej pamięci?

  • 0

    85. ~mafiora  2012-09-28 01:39:42  host: 188.147.75.214.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Kupilem u i kozacki fon:-)

  • 0

    86. ~kejti  2012-09-28 20:55:24  host: adnu87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, mam pytanie do uzytkownikow tego telefonu, jak przeslac muzyke przez bluetooth na inny telefon. W galerii w myzyce nie ma mozliwosci "udostepnij". prosze o odpowiedz.

  • 0

    87. ~nieznany  2012-10-05 17:24:20  host: 213-17-201-42.ip.netia.com.pl

    @86 wchodzisz w moja muzyka, szukasz utworu, przytrzymujesz palec na nim, wyskakuja opcje, wybierasz wyślij i ustawiasz przez bluetooth :>

  • 0

    88. ~Damian..  2012-10-05 19:57:57  host: 159-205-36-10.adsl.inetia.pl

    ~asdfghjkl sprzedaj głośnik , ta koma ma tylko mini jACKA 3.5 mm oraz micro usb . Wie ktoś gdzie można kupić obudoeę do xperii arc s ? szukam i znaleźć nie mogę .

  • 0

    89. ~xtreme  2012-10-10 08:44:06  host: public-gprs356997.centertel.pl

    telefon kozacki mam w orange. kit z pamięcią wszystko na nim śmiga extra. bateria średnia ale nie najgorsza, ogólnie polecam bo ma wszystko co możliwe i ma ics 4.0.4

  • 0

    91. ~Patryk  2012-10-11 17:59:52  host: 77-253-60-166.adsl.inetia.pl

    Wyszła Aktualizacja do Xperi U do wersji 4.04

  • 0

    92. ~lola  2012-10-12 17:53:46  host: host-86-63-143-136.nplay.net.pl

    Dzis dostałam ten telefon na razie mam mieszane uczucia.Nie wiem jak zrobic dzownek z mp3 do kontaktow nie wiem jak sie tworzy foldery.Działa szybko i płynnie kolory extra.Głosnosc w moim wave 533 jest lepsza.Moze dojde to tego wszystkiego.Instrukcji nie ma na necie trzeba sobie szukac

  • 0

    93. ~  2012-10-13 08:37:48  host: aatv246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Przez menedżera plików który trzeba sobie doinstalować (np. Astro) albo bezpośrednio z odtwarzacza muzyki.. Wiadomo już coś o aktualizacji do 4.0 ics?

  • -1

    94. ~tofik  2012-10-13 21:48:36  host: absg144.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @~patryk: update do Adroida 4.0.4 jest już dostępny od kilku dni. Telefon mam w Plusie i w piątek sprawdzając dostępność aktualizacji dostałem tę możliwość. Śmiga elegancko, bez zastrzeżeń.

  • 0

    95. ~tofik  2012-10-13 21:54:03  host: absg144.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @kejti: może to nie najszybszy sposób, ale będąc w odtwarzaczu przechodzisz do zakładki Moja muzyka -> Utwory i przytrzymując interesujący Cię tytuł wyskoczy menu, mające opcję wyślij. Choć najlepiej mieć jakiegoś menedżera plików i po kłopocie.

  • -1

    96. ~ssddbuziaczek  2012-10-14 10:12:41  host: 213-92-182-27.serv-net.pl

    pare slow dla tych ktorzy zastanawiaja sie nad kupnem WYKONANIE I WYSWIETLACZ: 3,5cala to troszke za malo jesli chodzi o gry i pisanie smsow. ma tez swoje plusy poniewaz bardzo dobrze lezy w recach.tylnka klapka pokryta gumowopodobnym materialem dzieki czemu nie widac odciskow palcow. fantastyczny obraz i odwzorowanie kolorow. PLYNNOSC DZIALANIA: wszystko pieknie ladnie i szybko.nic sie nie wiesza a gry dzialaja plynnie INTERNET: duzo nie kozystalem ale nie ma problemow z przegladaniem stron. mozna nawet telewizje ogladac :) APARAT I KAMERA: jak dla mnie tel robi bardzo ladne zdjecia z bardzo dobrym odwzorowaniem kolorow przy naturalnym oswietleniu. przy sztucznym wypada troszeczke gorzej. tak samo jest z kamera. BATERIA: 1320mAh to troche za malo.zle zawsze mozna kupic (nieoryginalna) 1500mAh w pierwszy dzien uzytkowania baterie od 100% do zera zuzylem w 8 godzin :(pare smsow 4-5 rozmow, z 2 godzinki grania,godzina w intenecie + godzina obejrzanej telewizji) MAGAZYN DANYCH: narzekacie ze tylko 4gb. jest opcja na 50gb z tzw "chmurze" (trzeba poszukac w google) PODSUMOWANIE: 3,5 cala 720p i 5mpix zamienilbym na 4.0 cale 1080p i 8mpx i telefon bylby idealny :) wiem ze takie cos jest w xperi P ale ona ma problemu z tzw usciskiem smierci i bateria jet tam fatalna.tak wiec ocena telefonu to 8/10 i z cala pewnoscia moge go polecic :)

  • -1

    97. ~ola  2012-10-15 21:42:09  host: host-195-80-128-12.wtvk.pl

    Mam ten telefon od paru miesiecy, jestem bardzo zadowolona. Nie zacina sie, wszystko dziala bardzo sprawnie i bez zarzutu. Dla niektorych problemem moze byc mala pamiec, jednak mi wystarcza w zupelnosci - na telefonie mam troche muzyki i duzo zdjec (i tak w pelni pamiec niewykorzystana). Z czystym sercem polecam te telefon kazdemu, komu telefon nie ma sluzyc za komputer. Bardzo dobra jakosc wyswietlacza, duza plynnosc nawet gdy ma sie wiele otwartych aplikacji. A co do baterii, fakt trzeba codziennie ladowac ale to jak w niemal kazdym smartfonie. Daje 10/10

  • 0

    98. ~pete55  2012-10-18 20:31:39  host: afos234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    poprosze o porade, na poczatku tel wytrzymywal do 4 dni a teraz gora 1, 3g wyłączone, jasnosc wyswietlacza zmniejszona, aplikacje w tle sprawdzone i niepotrzebne wylaczone, transmisja danych wylaczona co jeszcze sprawdzic co zżera baterie?

  • 0

    99. ~  2012-10-21 14:55:50  host: acxg226.neoplus.adsl.tpnet.pl

    98, mialem to samo po aktualizacji systemu - wieczorem >20% baterii, rano do ladowarki, bo padl. Wywalilem z pulpitu systemowe widgety od transmisji danych et consortes, zmienilem launcher na Nemus, i zrestartowalem telefon. Nie wiem, co z powyzszego naprawde pomoglo, ale jest juz dobrze.

  • 0

    100. ~lili  2012-10-22 14:51:40  host: host-86-63-143-136.nplay.net.pl

    No ja testuje dalej na razie ta sobi Jest ładny dalej działa płynie baterie ładuje co 3 dni.Muzyka w tym fonie beznadzieja trzeszczy i jest cicha,zdjecia mogłoby być lepiej.Jakosc rozmów ok ale głosnik mogłby byc głośniejszy troche głuchawa jestem.I nie wiem co cie dzieje ale raporty mi nie dochodza z sms mimo iz mam włączone Telefon działaniem porownuje do mojego starego ale cudnego wave 533

  • 0

    101. ~McPrezes  2012-10-22 17:50:24  host: 77-254-162-76.adsl.inetia.pl

    Witam. Chcem ten telefon kupić, ale nie wiem czy on nadaje sie do muzyki. Czy jest głośny i wgl...

  • 0

    102. ~RADOM  2012-10-26 22:55:07  host: public13459.xdsl.centertel.pl

    O CO CHODZI Z TA CHMURĄ? CZYTAŁEM W GOOGLACH ZE JEST ONA TYLKO DO 31 GRUDNIA W ANDROID MARKET... A POZNIEJ ZOSTANIE USUNIETA CZY CO SIE Z TA AMPLIKACJA STANIE?

  • 0

    103. ~DO ssddbuziaczek  2012-10-26 22:58:33  host: public13459.xdsl.centertel.pl

    własnie to jest specyfikacja xperii p a xperia musi miec gorsza specyfikacje bo jest prawie 2x tansza. ;)

  • 0

    104. ~yourcat  2012-10-28 10:50:50  host: OstyR005-taniegrzanie.inetia.pl

    a jak z nawigacją w tym telefonie??

  • 0

    105. ~makumba  2012-10-31 04:25:14  host: public-gprs685278.centertel.pl

    polecam ten ten telefon jest nie za duży,nie za mały sprawnie chodzi ics 4.0.4 nie spotkalem gry która by na nim nie działała.Jakość rozmów idealna.wideorozmowy, wifi działa szybko przegladarki obsluguja flasha. daje ocene 9/10 ze względu na słaba jak dla mnie baterie

  • 0

    106. ~WineStone  2012-11-06 19:01:39  host: aaqs134.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W orange nadal nie ma aktualizacji tego telefonu do Androida 4.0 i nie zapowiada się na to żeby szybko ją wypuścili. Póki co brak oficjalnych komunikatów w tej sprawie. Jeżeli ktoś planuje zakup tego telefonu odradzam zakup brandowanego przez orange egzemplarza.

  • 0

    107. ~mycha397  2012-11-09 10:11:18  host: 89-70-175-135.dynamic.chello.pl

    i ja mam też ten telefon juz od miesiaca ma swoje wady ajk i zalety bateria mogla by dluzej trzymac, internetu nie mozna rozłaczyć trzeba wchodzic za kazdym razem w ustawienia i tam go rozlaczyc. Ostatnio mam problem ze zaczal mi sma swiecic nawet gdy nikt nie dzwoni on co chwile sie podswietla. wiecie dlaczego?

  • 0

    108. ~wasp  2012-11-10 19:52:06  host: chiarra.static.korbank.pl

    po 31.12 w chmurze z aplikacji box już nie będziesz miał 50gb gratis, a jakoś z 5gb. coś takiego. a telefonik polecam i nie mogę mu nic zarzucić, choć nadal siedzi w nim gigner. działa szybko, nie tnie sie. bateria? jak w każdym smartfonie ;)

  • 0

    109. ~PrzemCio.net  2012-11-23 11:51:14  host: rev-46.229.146.186.lionbridge.pl

    Witam wszystkich. Prosty patent, żeby bateria nie trzymała jednego dnia, ale nawet TYDZIEŃ! Kiedy blokujecie telefon, zostawiajcie go nie na pulpicie z zegarkiem, ale na tym, gdzie macie widżet odtwarzacza muzyki i mini-przeglądarki do zdjęć. Pozdrawiam, PrzemCio

  • 0

    110. ~JohnsonKefir  2012-11-23 11:54:25  host: aacv16.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Mam problem. Otóż moja Xperia U łączy się ze wszystkimi sieciami bezprzewodowymi, z wyjątkiem mojej domowej. Nie wiem czy to chodzi o jakieś ustawienia, czy po prostu złośliwość rzeczy martwej, no ale utrudnia mi to, nie powiem że nie, korzystanie z mojego cudownego telefonu. Jeżeli by ktoś wiedział, o co chodzi z tym WiFi to proszę o kontakt na gadu: 21163913. A co do telefonu - jestem mega zadowolona z niej. Fajna pozycja dla ludzi lubiących wygodę, innowację i funkcjonalność. W Markecie są fajne apki na U, zwłszcza te odpowiadające za kolorystykę diody. CUDOO. Muzyka głośna, aparat ( jak dla znawcy fotografii ) nawet ok. Przednia kamera umożliwia miłą konwersację na Skypie. Najlepszy mój telefon, jaki miałam, a trochę się ich przewinęło. Jeszcze raz proszę o pomoc.

  • 0

    111. ~MarcinN  2012-11-26 23:32:15  host: 89-79-122-70.dynamic.chello.pl

    Pierwsze wrażenie robi bardzo fajne, ale... bateria wytrzymuje w porywach do jdnego dnia. Po 4 tygodniach pojawiła się wada - telefon się przegrzewał i przestawał działać wyświetlacz. 4 tygodnie działał ok, 1 tydzień bardzo kiepsko i teraz jest 8 tygodni w serwisach... i szybko nie wróci bo Sony-Mobile nie wiadomo czemu próbuje go naprawiać stale wymieniając oprogramowanie a to ewidentnie wada sprzętowa. Telefon ok, ale podejście sony do klient żenada. W chiwli obecnej używam starego dobrego Samsunga bo mojemu smartfonowi kolejny raz wymieniają oprogramowanie...

  • 0

    112. ~WineStone  2012-12-03 12:31:14  host: aaeb20.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Aktualizacji w orange nadal ani widu ani słychu...

  • 0

    113. ~aaaa  2012-12-03 12:57:41  host: dynamic-78-8-50-243.ssp.dialog.net.pl

    co to znaczy 4gb dla użytkownika ? to znaczy żę można tam gry,filmy,piosenki itp ?

  • 0

    114. ~Bzz  2012-12-08 08:39:06  host: 093105196007.skierniewice.vectranet.pl

    ~wasp dobrze gada, polać mu! Wszyscy narzekają na ta baterie. Nie zapominajmy, że nie jest to zwykły telefon. Nie służy nam tyko to dzwonienia i smsów. Internet, gry itd potrzebują troche mocy. Ale i tak uważam, że nie jest źle. Dużo pomaga zmiana ruchomej tapety, wyłączenie wibracji czy przyciemnienie jasności ekranu. Oczywiście nie wspomnę o rzeczach takich jak np transmisja danych czy Bluetooth, które powinny być wyłączone. Włączone na darmo pobierają sporo baterii :)

  • 0

    115. ~sgj  2012-12-12 20:11:05  host: host-89-228-224-238.kalisz.mm.pl

    bateria tragiczna :( potrafi wylaczyc sie w trybie czuwania (rozladowac !!) Czasami gubi siec. Wiecej wad nie widze, gdyby nie to -swietny tel.

  • 0

    116. ~Adidas  2012-12-17 20:01:14  host: ppp155184.ostnet.pl

    Miałem kupić ten telefon, na ogół wydawał się zaje*isty ale ta pamięć i brak slotu microSD mnie odstraszyła...

  • 0

    117. ~Klapi  2012-12-26 16:08:45  host: agy138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Od kilku dni zastanawiam się nad wyborem telefonu pomiędzy Sony Xperia U a Sony Xperia J. Doradzicie coś w kwestii wyboru??

  • 0

    118. ~daaaada  2012-12-28 10:18:51  host: 82-160-42-108.tktelekom.pl

    Generalnie chodzi szybko,internet działa wspanialenie ma mowy o jakis zacieciach,wszyskie aplikacje pobrane działają idealnie obudowa jest wykonana dobrego plastiku ,

  • 0

    119. ~  2012-12-30 20:49:38  host: apn-95-41-124-47.dynamic.gprs.plus.pl

    aparat to staszne badziewie. Poprzedni miałam K 800i. Robił pięknie zdjęcia. A, to jest jakieś wielkie nieporozumienie

  • 0

    120. ~ulodz  2013-01-01 21:01:10  host: abhk14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam, mam pytanie czy orange nałożyło swój soft i sima na ten model?? Bo np na HTC cha cha ne nałożyło :)

  • 0

    121. ~estra  2013-01-04 16:36:15  host: 088156207192.slupsk.vectranet.pl

    Witam! zastanawiam się nad kupnem tego tel. Znalazłam na innej stronie, ze tel robi zdjęcia 3D. Czy tak rzeczywiście jest? A może ktoś doradzi jaki tel wybrać: xperię U, J, Sola czy HTC one V? Tel głównie do rozmów, zdjęć, trochę internetu, muzyki i jakieś gry sporadycznie.

  • 0

    122. ~eDD  2013-01-06 21:29:03  host: bwp124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Myślałem nad nim ale brak kart pamięci, a wbudowana pamięć 4gb to dla mnie za mało, jak teraz w moim telefonie mam ponad 6gb zapełnione... Jak komuś nie zależy na wielkiej pamięci, rozmiarowo jest ok.

  • 0

    123. ~shock  2013-01-07 19:55:31  host: afbw219.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam telefon od 2 tygodni i powiem szczerze - jest świetny. Wyświetlacz nie za duży, nie za mały, ale jakość piękna. Zdjęcia robi dobre, ale dużo bardziej zaskoczyła mnie jakość filmów, jest świetna. Płynność bardzo przyzwoita, na nowym androidzie wszystko działa płynnie. Podobnie ze internetem. Jakość muzyki także na duży plus. Niektórzy narzekają na brak karty.... no jeśli ktoś używa telefony jako zabawki do grania i oglądania filmów, a nie jako telefonu z kilkoma dodatkowymi opcjami, to fakt, może być za mało pamięci. Dla mnie te 4gb + 2gb wystarcza w zupełności, trochę muzyki, trochę teledysków, zdjęcia i całkiem sporo aplikacji, wszystko się mieści. Bateria także nie jest najgorsza, spokojnie trzyma dwa dni, a dosyć często używam przeglądarki i słucham sporo muzyki. A do tego telefon wygląda naprawdę atrakcyjnie, dobrze wykonany i wygodny. Szczerze polecam.

  • 0

    124. ~zielonybrat  2013-01-08 14:03:27  host: user-46-112-89-4.play-internet.pl

    mam ten telefon od pol roku.wczesniej tez mialem xperie i byłem zadowolony.jeśli chodzi o U to tak: -zdjecia przy dobrym oświetleniu ok robi też w 3d ale nie testowałem, filmy w hd przy dobrym oświetleniu rewelacja.pamiec

  • 0

    125. ~  2013-01-08 14:05:37  host: user-46-112-89-4.play-internet.pl

    pamięc 2gb systemowa 4gb wewnetrzna.mi wystarcza w zupełności a lubię sobie czasem w coś pograc a i ztym telefon super sobie radzi.2 rdzenie sprawiają że telefon nie zamula.moim zdaniem jest to najlepszy telefon z tej połki cenowej i to jego bym wybrał

  • 0

    126. ~dzonson  2013-01-08 19:57:49  host: Netcom-176-101-133-27.Netcominternet.pl

    siemka.w sony pc companion jest aktualka do androida 4.0.4.jestem własnie po aktualizacji i bardzo mile zaskoczony.telefonik sprawuje sie wysmienicie z andkiem 4.0 .lepszy motyw,odtwarzacz muzyczny,przegladarka,przegladanie zdjec itp.ogulnie jak dla mnie aktualizacja na duzego plusa.

  • 0

    127. ~Doradca  2013-01-09 10:25:14  host: 212.160.172.70

    ulodz, nie nałożyło softu, sim jak najbardziej.

  • 0

    128. ~Doradca  2013-01-09 10:27:22  host: 212.160.172.70

    Chciałbym poinformować iż ten telefon jest dostępny w Orange, w ab za 59zł tak jak i xperia j, ab. całkiem fajny, 600min, 6mcy za free do Orange, i 6mcy zniżni 100% na ab. dla osób przenoszących numer do Orange, więc całkiem fajnie się to prezentuje, po więcej info. proszę pisać na maila marekku@gmail.com

  • 0

    129.  2013-01-09 15:05:20

    Pierwotnie - aktualizacja do 4.0.4 i

  • 0

    130. ~oal  2013-01-09 21:24:35  host: dkn158.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon mam od miesiąca, bardzo dobrze sie sprawuje, nie zacina się,bardzo dobry dotyk, wszystko płynnie działa. bateria trzyma 2 dni w czasie średniego używania. Polecam!! :)

  • 0

    131. ~brela  2013-01-15 09:03:39  host: 178-36-103-253.adsl.inetia.pl

    witam . Czy ktoś się orientuję czy tel będzie jescze dostępny w plusie ?

  • 0

    132. ~momon  2013-01-17 22:08:39  host: 89-72-13-138.dynamic.chello.pl

    Po 2 dniach, bez żadnej przyczyny padł wyświetlacz - jest po prostu ciemny, ani się nie przegrzał , ani nie zamarzł. ktoś ma jakiś pomysł o co chodzi (oprócz pójścia do serwisu ;) , dioda i panel dolny świecą, wygląda że reszta ok.

  • 0

    133. ~mmm  2013-01-22 14:14:09  host: pc_70_140.smrw.lodz.pl

    Dla użytkownika jest 6gb, które jest podzielone na 2 i 4? Można z 1 części przenosić pliki do drugiej?

  • 0

    134. ~rafi  2013-01-26 22:01:52  host: ip-176-111-30-47.himax.com.pl

    ja juz go mam jest zajebsity a ogulnie mam kłopot z sciganiem nutek doniego zkompa ale niewiem jak to sie robi i dotego on tez ma 8gb wbudowanje pamieci ma powiedcie mi jak sie robi zeby wzucic nuty lub fotki z fona lub do fona

  • 0

    135. ~  2013-01-31 18:44:24  host: aefc254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tak można przenosic jest podzielona pamiec tak ze w telefonie i "pamiec zewnetrzna"

  • 0

    136. ~  2013-01-31 22:43:50  host: user-164-126-8-198.play-internet.pl

    Witam czy to normalne że sony sie grzeje?

  • 0

    137. ~jospoko  2013-02-02 10:25:22  host: 46.151.139.37

    Dostałem wczoraj telefonik Xperie U. Dwurdzeniowy procesor o taktowaniu 1Ghz zapewnia szybkość, płynność i wydajność - gierki chodzą rewelacyjnie. Choć ekran 3,5 cala ,internet przegląda się sprawnie i szybko. Bałem się aktualizować z andka 2.3.7 do 4.0.4 , ponieważ po opiniach innych telefon tracił wydajność. Zaryzykowałem i jakoś nie odczuwam specjalnej różnicy w użytkowaniu. Dużym minusem jest brak rozbudowy pamięci (tel ma 8GB , 2GB na apki + 4GB dla ciebie )Dla mnie starcza w przyszłośći można zakupić jakiś wirtualny dysk. Telefon jest cichy... Po włączeniu funkcji xloud , niektóre piosenki ( zależy od jakości kbps ) tak jakby charczą. kamera jak i aparat po przejściu z 3.2 mega piksela - jest zajebista. Minusem przy tak małej ilośći pamięci jest to,że nagrywane filmy zajmują dużo miejsca ( 1min ~ 100mb ). Na telefonie trudno je ogladać bez słuchawek - bo nagrywa cicho + tel jest cichy. Na komputerku wszystko elegancko się ogląda w 720p. Telefon lekki , poręczny i przyjemny w dotyku ;p Jak za te pieniądze warto go kupić. Na allegro można dorwać za 500zł nowy.

  • 0

    138.  2013-02-04 15:40:19

    @69-Chmurę sobie w d...... wsadź. Wydać taką kwotę i mieć 4-6 GB do własnej dyspozycji to śmiech wręcz i zacofanie. Nawet jeżeli ktoś jest w tyle w mobilnych sprzętach to może sobie chociażby na tej stronie porównać ten model z konkurencją i wybrać lepiej wyposażony - nawet jeśli nie potrzebuje pewnych funkcji (np. pamięci) na teraz. Wydajesz pieniądze wymagasz a nie kupujesz buble.

  • 0

    139. ~kacper72q  2013-02-05 18:44:39  host: static-ip-77-89-72-21.promax.media.pl

    jakie ten telefon ma kolory nakładek w zestawie.??

  • 0

    140. ~Gosia1971  2013-02-06 15:15:47  host: serwer.urzad.augustow.pl

    Cześć wszystkim :) mam xperię od tygodnia - super ale mam problem, chcę ustawić zdjęcie jako tapetę i rozciąga na 5 ekranów (te kropeczki u góry to chyba ilość ekranbów) jak wyłączyć je i zrobić żeby był jeden?

  • 0

    141.  2013-02-07 16:13:19

    ~kacper72q Czarna, biała, żółta, różowa. W różnych kombinacjach są.

  • 0

    142. ~ja  2013-02-07 22:28:12  host: adtz192.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do gosia1971 zrób na kompie 5 częściowy pulpit wrzuc na kome i juz mozes dac na kazdy pulpit inne zdjęcie

  • 0

    143. ~Gosia1971  2013-02-08 10:39:39  host: serwer.urzad.augustow.pl

    dziękuję za pomysła :) a można zrobić tak, żeby był jeden ekran w telefonie - bo nie mogę tego znależć w ustawieniach

  • 0

    144. ~Jacek  2013-02-13 22:21:50  host: 213.17.159.158

    Cześć, właśnie aktualizowałem androida do wersji 4 i zauważyłem spadek wydajności, widoczny chociażby w utracie płynności w przeskakiwaniu między ekranami. Z tego co czytałem, to aktualizacja ta powoduje ograniczenie taktowania procesora z 1Ghz do 800Khz aby oszczędzać baterię. Czy jest możliwość zwiększenia taktowania do oryginalnych 1 Ghz?

  • 0

    145. ~lulu  2013-03-01 20:45:24  host: v57-04.opera-mini.net

    same głąby tu pisza kto placi za chmure jest za darmo a to ze telefon się zepsuł po 2 tygodniach czy po miesiącu poprostu miałeś pecha kazdy telefon może mieć wadę firmową zostaje nam gwarancja tylko u nas w polsce kombinują jak mogą z naprawą telefonu to raczej nie sony robi klijentów w bamboko tylko nasi operatoży a jeśli chodzi o telefon dwa minusy tragiczny głośnik i brak karty pamięci i moje zauważenie nie działa czujnik zbliżenia i oświetlenia nie wiem czy to nie od aktualizacji androida a ogólnie telefon dla mnie bardzo dobry.

  • 0

    146. ~dzonson  2013-04-03 11:40:36  host: abfp175.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Siemka.Rootowal juz ktos ten tel?

  • 0

    147. ~  2013-04-10 14:49:02  host: 91.236.33.27

    Czy Sony Xperia U posiada wejście na kartę micro-sim ?

  • 0

    148. ~mariobmw  2013-04-12 15:39:37  host: 89-71-30-227.dynamic.chello.pl

    Ja rootowałem

  • 0

    149. ~dzonson  2013-04-14 21:55:52  host: Netcom-176-101-133-28.Netcominternet.pl

    mariobmw czy jest sens rootować.Faktycznie tel przyspieszył.Jak byś mógł napisać albo podać linka do jakiegoś pewnego tutka o rootowaniu.

  • 0

    150.  2013-04-18 19:56:23

    Witam ! Jestem w prawie przekonany do kupna tego telefonu . Proszę o podanie czy telefon muli i czy wystarcza pamięć itd i czy polecacie ?

  • 0

    151. ~senny  2013-05-17 22:10:29  host: v22-99-66.vivaldiego.wroclaw.pl

    przy androidzie 2.3 śmiga pięknie, natomiast przy 4.0.4 lekkie lagi momentami jeśli chodzi o pamięć wbudowaną to trudno powiedzieć, zależy od użytkownika ja z tel jestem zadowolony

  • 0

    152. ~Benny Kuleczka  2013-05-19 23:20:49  host: public-gprs515173.centertel.pl

    Telefon rewelacja!. W tej cenie co mozna dostac na gumtree i to nowy to jest szal.Pamięć 4gb starcza! (giga max na muzyke. Co raz ja zmieniam utwory wiec styka)Ci co mysla ze beda grali w gry powiem tyle: tylko tak wam sie wydaje.Sam bylem zarajrany mysla posiadaniu gta3 na swojej U sciagnelem zainsfalowalem i pogralem troche i powiem wam ze na dotykowym ekranie zadna gra bardziej zaawansowana. Nie oddaje frajdy jak na konsole(przynajmniej na ekran 3,5) najzwyczajniej granie na smartfonie jest nudne bo malo efektywne jest sterowanie "sztuczne" .Ale za to super sprawdza sie do czytsnia pdfów. I przegladania stron.Na poczatku pisanie smsow moze byc trudneale po czasie jest sei mistrzem klawiatury szybko pisze i malo literowek bledow strzelil.Baterią niby nie jest jakis kozak w wydajnos i ale wystarczy dgodzina zeby telefon naladowal sie niemal caly! To jest dobre ma sie slaba baterie wpada do domu podladowac telefon nawet na chwile to zawsze pare %zlapie i mozna z nim le iec dalej.Ja z telefonu kozystam codziennie non stop katuje w nim net, w miesiacu lapie max 2zawieszki. Ale mowie ja katuje go od rana do wieczora (wysylam pliki sprawdzam @) Jedyny minus to taki ze trzeba trzymac go glosnikiem do zewnatrz spodni w kieszeni bo jak do wewnatrz mozna za nic nie uslyszec a wibracja czuje ja sie jak sie tylko stoi czy siedzi podczas ruchu nie wyczuwalna.to jest najwiekszy minus

  • 0

    153. ~mhmhmhmhmhhmhm  2013-06-02 11:51:51  host: 37-128-75-44.adsl.inetia.pl

    na alegro jest juz za 500-700 zl juz go zamowilem :D :D:D: :D:D:D:D:D:

  • 0

    154. ~Mettju  2013-06-11 16:40:46  host: host-178.215.192.93-internet.zabrze.debacom.pl

    Czy mozna jakos zaktualizowac tego androida z 2.3 na 4.0 (przez strone np Sony) zeby nie tracic gwarancji bo jak wchodze w pc companion albo dane telefonu to pisze mi ze nie ma aktualizacji

  • 0

    155. ~v  2013-07-02 00:20:07  host: 89-68-145-77.dynamic.chello.pl

    może masz aktualne?gwarancji się nie traci miałem 4 ale wróciłem do 2.3.7 4 muli czasami strasznie - generalnie jak na dwa rdzenie to szału nie ma no ale mulenie interfejsu androida to standard @153 dałem 300 za uzywkę w idealnym stanie - szkoda mi 700 na telefon

  • 0

    156. ~franz80  2013-07-11 09:21:13  host: 213-92-192-58.serv-net.pl

    Nie rozumiem podniecenia tym telefonem. Toż korzystanie z niego to kompletna porażka. Zwisy są na porządku dziennym i nie wiem co to za prcesor który osiagami pada przy 800MHZ konkurencji! Pamieć - poprzez załadowanie aplikacjami orange i sony, których usunięcie grozi destabilizacja pracy (która i tak jest niestabilna) pozwala na korzystanie max z 128MB RAM. Aparat ma żenującą jakość, zdjęcia rozmazane z efektem czerwonych oczu są na porządku dziennym. Jedyne co wyszło Sony a właściwie Ericssonowi to wytrzymałość. Owszem jak każdy ekran należy chronić go przez zarysowania mi ale cały aparat jest zwarty, mocno zbudowany. Miałem dwa, na jednym postanowiłem się wyładować i musze przyznać że trzeba sie postarać żeby go uszkodzić. Przeżył dwie kąpiele i nadal pracował. Z wad dodałbym jeszcze słabą antenę, krótko trzymająca baterię, oraz bardzo ciche głośniki. Bez słuchawek muzyki nie posłuchamy. Ciekawie rozwiazano sprawę instalacji karty sim, którą można zmieniać nawet w trakcie pracy na telefonie. Uwaga też na instrukcję obsługi, Sony podeszło bardzo obcesowo do tematu i po prostu skopiowało instrukcje Z-tki. A tu niestety sporo opcji nie działa, mało tego postępując wg. instrukcji nie uda nam się zaktualizować androida do nowszej wersji. Wg. mnie były to najgorzej wydane pieniądze w moim życiu. Nie polecam a wręcz odradzam.

  • 0

    157. ~Wini101  2013-08-21 20:27:50  host: aaca98.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon posiadam rok i już z nim nie wytrzymuję. Dziś miałem 3 rozmowy przychodzące i żadnej z nich nie udało mi się odebrać ponieważ telefon się zawieszał za każdym razem. Wchodzenie w wiadomości sms trwa całe wieki. Ogółem tragedia. Aktualnie zastanawiam się nad wymianą tego telefonu z którego nie da się za bardzo korzystać na coś bardziej stabilnego.

  • 0

    158. ~endu;)  2013-08-28 09:18:33  host: host-37-190-222-186.dynamic.mm.pl

    witam.zastanawiam się nad kupnem SE xperia u st25i.mam możliwość kupna za 400zl chciałabym się dowiedzieć czy to dobra cena i dowiedzieć o co chodzi z kartami sd? pod ta dolna obudowa widoczne jest wejście na karte,chyba to to ?? :) prosze o podpowiedź pozdraiwam :)

  • 0

    159. ~kaza  2013-08-31 18:39:27  host: host-62-141-204-80.swidnica.mm.pl

    Telefon mam od marca, jest serwisie już trzeci tydzień bo zepsuł się głośnik, kupiłem teraz samsunga Galaxy S III mini i nie żałuję, dotyk o niebo lepszy

  • 0

    160. ~zdrówka!  2013-12-28 00:48:46  host: dhcp95-108-55-127.eaw.com.pl

    Totalna porażka, Duży sar (1,62) słuchawka strasznie sie grzeje przy uchu- (aktualnie wymieniam na ace 2 (SAR 0,49) bo nie chce mieć guza mózgu albo nerwu słuchowego), telefon zacina się przy odbieraniu połączeń, zrywa połączenia, gubi sygnał, wolno działa aplikacja telefon i kontakty. Dobry jedynie do gier i internetu, mały i poręczny. Słaby domyślny odtwarzacz audio, telefon muli na ICS, na andku GB ładnie śmiga. nakładka samsunga ładniejsza jak dla mnie, cieszę sie że żegnam sie z tym modelem.

  • 0

    161.  2014-01-07 15:03:05

    Jak na mój gust to telefon godny polecenia "zwykłemu, codziennemu" użytkownikowi. Jest tani i ma wszystko co potrzebne do podstawowego użytkowania. Robi przyzwoite zdjęcia, a co najważniejsze ma lampę błyskową. Nawigacja doprowadziła mnie i w góry i nad morze :) Posiada wi-fi, bluetooth i może być punktem dostępowym. Wszelkie aplikacje chodzą na nim bez zastrzeżeń, polecam jednak zainstalować sobie jakiś program do czyszczenia pamięci (np. 1TapBoost) ponieważ po dłuższym czasie zwalnia. Wyciera się tylna obudowa, ale rekompensuje to ilość przeżytych upadków :)

  • 0

    162. ~Arrakis123  2014-01-22 19:09:15  host: amf115.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Mam problem z uruchomieniem telefonu kupiłem go dziś i się nie włącza, co mam zrobić?! Czy to normalne, że baterie trzeba ładować przez parenaście godz. aby się włączył?!

  • 0

    163. ~dominik  2014-01-26 17:34:15  host: 77-254-244-19.adsl.inetia.pl

    Ta Xperia ma 4GB wbudowanej Pamięci. To nie za dużo wg. mnie. A wg. was? zamierzam ją kupić ale się wacham

  • 0

    164. ~Niezadowolony  2014-04-12 23:13:52  host: netlan.info.pl

    Niestety nie polecam tego telefonu.Mam go kilka miesięcy i już czwarty raz jest w serwisie.Naprawy nie przynoszą rezultatu,bądź na bardzo krótko.Wymieniana nawet była płyta główna.Telefon ma dziwną przypadłość.Po skorzystaniu z internetu mobilnego,tak jakby moduł od łączności przestawał działać.Nie da się wysłać sms,zadzwonić,nawet na 112.Po co komu smartfon w którym nie można korzystać z internetu.Ma jeszcze mnóstwo innych wad.Ja odradzam.

  • 0

    165. ~eweloina  2014-04-16 18:51:09  host: 178.80.41.31.ip4.feromedia.eu

    Czy mozna ustawic jakos panel powiadomien?

  • 0

    166. ~paweusony  2014-12-20 13:39:02  host: localhost

    Witam.
    Mam ten telefon kilka tygodni i mam problem z wifi niby połączy ,ale wyskakuje łączność ograniczona co robić?

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-50-16-107-222.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet