Sony Xperia T - opinie
Telefony Sony Sony Xperia T Opinie o Sony Xperia T

Sony Xperia T

w sumie: 127
  • 3

    1. ~swietlik  2012-09-10 20:06:13  host: public77761.cdma.centertel.pl

    dobrze sie zapowiada, czakam na pierwsze testy i opinie, oraz pewnie przesadzoną cene...

  • 0

    2. ~Mr. G  2012-09-19 13:15:01  host: 212.160.172.70

    Cena pewnie będzie zaporowa :p

  • 5

    3. ~jacek-wrobel  2012-09-21 16:03:16  host: aafi22.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Rewelacja!!! Już myślałem że następny będzie u mnie S3, ale w takim układzie zostanę wierny Sony :-)

  • 0

    4. ~ninja64  2012-09-26 09:42:38  host: 81-219-114-28.adsl.inetia.pl

    Cena podobno ma być około 2000 zł

  • -2

    5. ~Majkee  2012-09-27 12:33:21  host: 178.182.157.248.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Czy ja dobrze widzę, że brak mu złącza HDMI?! Myślałem, że to już standard w wyższych modelach od Sony Enterprises :>

  • 3

    7. ~olenka  2012-10-01 15:03:07  host: acmk4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super telefon. Ogolnie bardzo lubie soniaki. Teraz mam neo ale jak bede podpisywac nastepna umowe za kilka miesiecy to wezme T. Zapowiada sie fajnie :-)

  • -2

    8. ~Hermes  2012-10-01 18:47:18  host: nat10.net020-g1.isko.net.pl

    Mam pytanie odnośnie nowych Xperii, czy odtwarza pliki mp3, bo w opisach nic o tym nie wyczytałem?

  • 1

    9. ~wen  2012-10-02 11:23:03  host: 131.207.242.140

    w benchmarkach wychodzi na to że jest szybszy od galaxy S3, procesor w technologii 28Nm robi swoje, i cena na start 2099zł w sklepie sony, świetnie sie zapowiada

  • 0

    10. ~Krata90  2012-10-02 13:09:55  host: 212.160.172.70

    nie ma wejscia HDMI, jest specjalna przejsciowka a cena to 2099zł:)

  • 0

    11. ~Bond  2012-10-03 00:58:36  host: cpc9-croy20-2-0-cust449.croy.cable.virginmedia.com

    Mam od 3 dni wersje Bonda. Sama edycja filmowa to: specjalne opakowanie, tapety, dzwonki i materiały filmowe związane z promocjął filmu oraz kilka fotek z lokalizacją na gpsie. Sam telefonik nie jest rewolucją na rynku. Jedynie bateria słabiutka :(

  • -1

    12. ~olo  2012-10-03 10:18:00  host: host-n2-78-38.telpol.net.pl

    o co chodzi z tym LTE - jest czy go niema?

  • 1

    13. ~Wontu  2012-10-03 17:06:17  host: 078088229048.kielce.vectranet.pl

    Mam go od poniedziałku powiem tyle REWELACJA !

  • 1

    14. ~  2012-10-03 19:44:44  host: dol78.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zobaczymy jak się przyjmie. liczę ze będzie mnie stać :)

  • 0

    15. ~ziomek  2012-10-03 20:53:47  host: 79.139.34.242

    @5 zastosowano złącze microUSB z MHL, kabel HDMI podłączysz przez odpowiednią przejściówkę, której pewnie nie ma w zestawie;)

  • -1

    16. ~Kamil  2012-10-04 22:45:43  host: 77-253-248-73.adsl.inetia.pl

    Kolejny dwurdzeniowiec? Dlaczego nie cztero? :(

  • -1

    17. ~kolosz  2012-10-05 12:46:12  host: apn-5-60-9-147.dynamic.gprs.plus.pl

    Bawilem sie dzisiaj... I nie zrobil na mnie najmniejszego wrazenia. Tak wlasciwie to duzo wiecej zarzutow mam do telefonu. Po pierwsze telefon nie ma 1gb ramu tylko 670... Krojenie uzytkownikow z tej wazniej czesci telefonu to kpina. Sam telefon wydaje sie byc duzy, nie zaoszczedzono miejsca na puste przestrzenie, ale to pewnie kwestia przywyczajenia. Zdjecia git, ale telefon nie robi jakiegokolwiek wrazenia na osobie ktore ma juz 2 rdzenie i 4calowy wyswietlacz...

  • 0

    18. ~kolosz  2012-10-06 00:44:25  host: d145-225.icpnet.pl

    Telefon nie ma 1 gb ramu tylko 670. Kpina ze strony producenta. Po wlaczeniu 300 mb jest zuzyte przez aplikacje, do uzytku pozostaje 370mb. Bawilem sie i przy takiej ilosci jakze waznej pamieci nie polecam...

  • -1

    19. ~  2012-10-09 09:35:30  host: 88-199-162-10.tktelekom.pl

    cenowo prawie 2 koła , ale słyszałem że nie posiada wi fi moim zdaniem to raczej bujda w takim fonie i wtych czsach

  • 1

    20. ~  2012-10-10 15:32:11  host: 178-36-123-12.adsl.inetia.pl

    Ten smartfon posiada slot na microSIM nie na standardowe.

  • -1

    21. ~soniak  2012-10-11 10:06:12  host: 178235149242.warszawa.vectranet.pl

    Dobry telefon. Używam T od ponad 3 lat i żadnych problemów.

  • 2

    22. ~PIOTR  2012-10-11 16:48:55  host: 193.239.127.250

    PLANUJE GO KUPIĆ BO NAPRAWDĘ JEST WARTO

  • 2

    23. ~bart17  2012-10-12 11:45:27  host: adaq94.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jest to wziecia w orange za 0.07 gr w abonamencie min 160 zl :) a cena w sklepie wynosi 2100 zl takze nie jest tak najgorzej :) w tym momencie mam sony arc s i nie narzekam :)

  • -2

    24. ~Hyouma  2012-10-12 12:04:40  host: 212.191.64.5

    Telefon Bonda. Szkoda, że ostatnio smartfony Sony mają stosunkowo słabe baterie, które są dodatkowo bardzo nieefektywnie wykorzystywane.

  • -2

    25. ~nik  2012-10-14 09:38:54  host: 114.245.185.101

    Witam i odradzam zakupu telefonu. Telefony z serii xperia maja problem z kamera. Tutaj o tym na oficjalnym blogu sony. http://talk.sonymobile.com/thread/34345?start=0&tstart=0 Jako uzytkownik telefonow sony od dawna musze powiedziec ze sa to telefony slabej jakosci wykonania. w se-x10 po 10 miesiacach nie mialem srebrnej farby na przyciskach, telefon sie zawieszal, dzialal niestabilnie, pozniej pojawili sie problemy z dzwiekiem w otwarzaczu mp3. w Xperia S mam problem z kamera, trzeszczeniem obudowy, guzikami dotykowimi w telefonie, czasami reaguje odrazu, czasami za 3-4 razem. Kamera to totalna porazka, sony kompletnie zignorowalo uzytkownikow. NIE POLECAM

  • 0

    26. ~BOLOYOO  2012-10-14 12:26:39  host: host-62-141-196-103.swidnica.mm.pl

    @Majkee Telefon na starcie kosztuje 2099 PLN (a na popularnym serwisie aukcyjnym w momencie pisania tej wiadomości najtańsza oferta to 1750 PLN!!), więc nie ma się co dziwić i gniewać na SONY. Niedługo ten telefon będzie mój. Już byłem zdecydowany na Xperię S, ponieważ zakochałem się w jej designie i jestem szczęśliwym posiadaczem Neo V a przedtem C902, k750i, k510i i chwalę sobie markę :) Na szczęście wyszedł ten telefon i mimo, że wygląd już nie jest tak oryginalny i porywający jak w S-ce, to i tak chcę go mieć!

  • 0

    27. ~p3run  2012-10-15 10:52:44  host: s01cfpi.pkobp.pl

    @majkee źle widzisz.

  • 0

    28. ~Robcio  2012-10-17 09:55:58  host: 87-204-238-54.ip.netia.com.pl

    juz go mam , robi żałosne zdjęcia na białym tle , mam tez arc s żona używa o niebo lepszy , przez rok miałem xperie s i poza baterią o niebo lepiej chodził , ten nie jest najgorszy ale przywiązuje dużą wagę do zdjęc brak łacza hdmi to masakra jest xperia s dużeo lepien wychodzi

  • 0

    29. ~LUXOR  2012-10-18 08:24:14  host: ipv4.91.223.68.29.pool-001.opegieka.pl

    Jeżeli naprawdę nie ma HDMI to porażka :( A taki fajny fonik by był.

  • -1

    30. ~SONIACZEK  2012-10-18 14:33:46  host: hbh2.internetdsl.tpnet.pl

    nawet fajny telefon , ale mój WAVE S8530 bije go na głowe ;) a kosztuje 5 razy mniej ! Niech żyje BADA 1.2 :))) Pozdrowienia dla Dawidka

  • 0

    32. ~wiechu  2012-10-20 18:04:15  host: gng60.internetdsl.tpnet.pl

    HDMI jest poprzez złącze USB, proponuję pocztać o standardzie MHL (Mobile High-Definition Link). Wystarczy kupić przejściówkę, koszt ok.30zł

  • 0

    33. ~Wesley  2012-10-20 19:17:19  host: 91.239.152.11

    kolosz a na mnie twoje malo obiektywne komentarze nie robia wrazenia. Kariery to ty nie zrobisz mowiac ze xperia t nie robi wrazenia ;) pobaw sie galaxy s III i jego zdecydowanie gorszym ekranem ;)

  • 0

    34. ~qba  2012-10-22 13:51:51  host: rmt1.mt.polsl.gliwice.pl

    @9? w jakich testach Ci tak wychodzi :D ze liczbe PI szybciej obliczył.. bo ma szybszy pojedynczy rdzen.. i tyle z jego przewagi cala reszta testów SGS3 rozwala te sonówke.. sam mam razr zeby nie bylo ze jestem fanem samsungów

  • 0

    35. ~sebiiq  2012-10-23 10:21:11  host: dra30.neoplus.adsl.tpnet.pl

    HDMI jest w porcie MHL. Trzeba dokupić kabelek odpowiedni.

  • 0

    36. ~see  2012-10-24 09:00:59  host: host-81-190-246-216.malbork.mm.pl

    Gdyby to od Bonda zależało to w filmie miałby SGS3 lub iPhona5, lecz pieniądze i reklama zawsze robią swoje. Technicznie szału nie ma z wyjątkiem mpx w aparacie.

  • 0

    37. ~Blanca  2012-10-26 11:48:55  host: bws190.internetdsl.tpnet.pl

    po co ludzie Wam hdmi jak może się komunikować bezprzewodowo. Precz z kablami :-)

  • 0

    38. ~  2012-11-02 16:52:44  host: v28-12.opera-mini.net

    slaby telefon, mam go od roku i robi slabe fotki, baterja trzyma pol dnia jak sie duzo kozysta

  • 0

    40.  2012-11-03 21:03:54

    @29 MHL jest.. wiec w czym problem?

  • 0

    41. ~@ 38  2012-11-04 18:00:58  host: 84-10-24-128.dynamic.chello.pl

    @ 38 masz go od roku? Hmm...nie wiedziałem że japonscy projektanci sony też zaglądają na tą stronę...

  • 0

    42. ~Levi84  2012-11-05 12:30:28  host: ip-81-15-135-3.unregistered.net.exatel.pl

    Witam. Polska premiera Xperii T była 06.10.2012 roku. mam ten telefon od Miesiąca i szczerze jestem pod wrażeniem jego szybkości, funkcjonalności, precyzji i wytrzymałości baterii... W smart fonie czas pracy na jednym ładowaniu 2 dni, to dobry wynik. Jedyną wadą jaką zauważyłem to trzeszcząca obudowa - przyczyna jest prosta, przycisk odblokowywania z boku wymusza w pewien sposób określona pozycje telefonu w dłoni przy jego odblokowywaniu. Po miesiącu intensywnego użytkowania czasem słychać „dopasowującą” się obudowę.. Tak wiec brak tylnej klapki i brak możliwości wymiany (samodzielnie) baterii nie jest dla mnie uzasadniony, a właśnie jednobryłowa forma miała sprzyjać brakowi tego typu dyskomfortu. Ale cóż... w maluchu trzaski i stuki nikomu nie przeszkadzają, natomiast w mercedesie byłoby to niedopuszczalne. Dla tego uważam to za minus. Też tak macie??

  • 0

    43. ~stokrotka  2012-11-06 20:14:41  host: 195.116.10.240

    ciekawe w jakiej cenie będzie u operatorów

  • 0

    44. ~sti  2012-11-10 10:24:18  host: 213-238-107-68.adsl.inetia.pl

    Powiedzcie proszę,czy bateria w Sony Xperia T jest wymienna i jaka karta sim normal czy micro.

  • 0

    46. ~sti  2012-11-11 14:31:03  host: 213-238-107-68.adsl.inetia.pl

    Czy xperiaT ma wymienną baterię? Jaka karta sim normal czy micro bo różnie piszą.

  • 0

    47. ~marjos83  2012-11-18 18:44:36  host: z08-02.opera-mini.net

    do sti: micro sim,tylna obudowa nierozbieralna,a wiec nie wyjmiesz baterii. w razie zawiechy trzeba przytrzymac 5sekund power+oba przyciski glosnosci. Ja go posiadam od 2tyg. Przesiadlem sie z X10. Smartfon szybki,plynny,ekran nie razi w nocy jak w X10 przy ustawieniu na czujnik. Jedynie nie wiem dlaczego aplikacje niby przenoszone przez app2sd nie zapisuja sie na karcie sd lecz w pamieci wewn. Ma ktos na to pomysl? W X10 2.3.3 nie bylo problemu. Chyba ze w Xperii T ponad 10gb pamieci wewnetrznej wymusza by tam instalowac aplikacje

  • 0

    48. ~ddd  2012-11-20 10:34:16  host: dynamic-78-8-88-25.ssp.dialog.net.pl

    Czym tu sie podniecac ? W czym jest on lepszy od SGS2? Co takiego ma, czego nie ma SGS2? A w drodze jest aktualizacja do JB i nowego TW wraz z funkcjami z SGS3.. Tez mi nowosc ta XPeria... nie ma gry, ktora by przyciela na SGS2, wiec po co wam te 4 rdzenie, dla szpanu ?

  • 0

    49. ~.,,.,  2012-11-20 14:58:13  host: 83-238-169-133.ip.netia.com.pl

    jaka jest w nim karta SIM bo różnie piszą Micro czy zwykła ???

  • 0

    50. ~,.,.,.,  2012-11-20 17:59:01  host: 89-72-169-227.dynamic.chello.pl

    no właśnie jaka karta SIM bo wszędzie różnie piszą ?

  • 0

    51. ~marjos83  2012-11-24 01:11:06  host: v04-04.opera-mini.net

    Tylko MICRO SIM do 48: a gdzie tu 4rdzenie skoro ma 2? Inna architektura niz np. SGS2. Na plus to ze w SXT dzieki temu bateria sie nie nagrzewa. W X10 potrafilo osiagnac z podlaczona ladowarka+smiganie po Operze 45stopni i przestawalo ladowac fona. A w SXT najwyzej 38stopni

  • 0

    52. ~iezior  2012-11-29 19:48:11  host: ip-151-248-46-61.free.aero2.net.pl

    micro sim

  • 0

    53. ~archi  2012-12-02 14:30:18  host: 89-71-33-230.dynamic.chello.pl

    karta MICRO SIM nie zwykla, sam mam telefon z przedluzenia umowy w orange i musialem zmienic na micro

  • 0

    54. ~rs  2012-12-02 17:55:30  host: 188.246.135.184.rev.vline.pl

    micro sim wczoraj kupiłem telefon jestem zadowolony bateria trzyma 3 dni aparat bdb ogolenie ocena na 10 / 10

  • 0

    55.  2012-12-06 19:19:01

    w nowych smartfonach chyba już nie robią na zwykłą sim

  • 0

    56. ~AsiaBwa  2012-12-07 22:27:13  host: host-89-240-122-170.as13285.net

    Czy ktos zauwazyl ze podczas krecenia filmu kiedy lapie ostrosc mikrofon lapie micro dziwieki ii podczas odtwarzania filmu slychac takie 'pierdzenie' w momentach lapania ostrosci...Czy ktos sie z tym spotkal?

  • 0

    57. ~AsiaBwa  2012-12-07 22:32:49  host: host-89-240-122-170.as13285.net

    Karta microSIM :)

  • 0

    58. ~zz  2012-12-07 22:42:25  host: user-164-127-191-126.play-internet.pl

    Słabe zdjęcia on robi,gorsze niz Arc, z ktorego sie przesiadlem

  • 0

    59. ~AsiaBwa  2012-12-08 20:00:21  host: host-78-151-60-206.as13285.net

    W dzien zdjecia robi swietne ale przy oswietleniu wieczorem masakra jakas...:P

  • -1

    60. ~roch57  2012-12-09 09:57:58  host: user-46-113-11-34.play-internet.pl

    A JA Z KOLEI JESTEM ZAWIEDZIONY TYM TELEFONEM. NACZYTAŁEM SIĘ MNÓSTWA POCHWAL NA TEMAT TEGO TELEFONU WIĘC KUPIŁEM GO 20.11.2012 A PO DZIESIĘCIU DNIACH ODDAŁEM DO SERWISU PONIEWAŻ ZACZĘŁA TRZESZCZEĆ OBUDOWA W LEWYM GÓRNYM ROGU TELEFONU (DZIAŁO SIĘ TO PRZY ŚCISKANIU TELEFONU).CZEKAM NA NAPRAWĘ ALE NA RAZIE NIE MAJĄ CZĘŚCI WIĘC MUSZĄ SPROWADZIĆ I CZEKAM,SONY MA U MNIE OGROMNĄ KRECHĘ, I TO BYŁ OSTATNI TELEFON JAKI OD NICH KUPIŁEM. WSTYD, TO TELEFON BŁĄD A NIE BONDa.

  • 0

    61. ~  2012-12-11 02:36:27  host: v28-11.opera-mini.net

    znowu odbieranie połączeń przesunieciem po ekranie :( kiedy Sony to w końcu zmieni no i te nieszczęsne baterie :(

  • 1

    63. ~Obalmit  2012-12-13 23:18:47  host: host-81-190-132-167.olsztyn.mm.pl

    wITAM nO I ZNOWU WSZYSCY PRZEZYWAJĄ BATERIĘ WBUDOWANĄ dobrze że już można kartę dołożyć bo wogóle byście epopeje utworzyli. No i znowu do tych fan... szajsungowców różni się waszym aparatem fotograficznym i jakością filmów full. Bo funkcjonalność systemu to nie wszystko, większość kasy płacicie za aparat i za filmy wideo a nie czy gra mi pujdzie czy będą łagry ;) ogarnijta się

  • 0

    64. ~AsiaBwa  2012-12-21 22:42:19  host: host-92-25-72-230.as13285.net

    Powtorze pytanie jeszcze raz bo wazna jest dla mnie czyjas odpowiedz... Czy ktos zauwazyl ze podczas krecenia filmu kiedy lapie ostrosc mikrofon lapie micro dziwieki ii podczas odtwarzania filmu slychac takie 'pierdzenie' w momentach lapania ostrosci...Czy ktos sie z tym spotkal?

  • 1

    65. ~misiuu21  2012-12-26 21:35:00  host: bnw213.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam Xperie T od około 2 tygodni I moje odczucia są jak najbardziej pozytywne. Wykonanie mojej T w wersji czarnej stoi na wysokim poziomie. Gumowany tył wygląda świetnie oraz spasowanie materiałów. Wbrew opinii zaślepka slotu kart nie ma luzów, prześwitów I jest dobrze spasowana. Wszystkie multimedia działają bardzo dobrze. Głośnik zewnętrzny jest dość głośny. Wyświetlacz Mobile BRAVIA Engine no cóż... wygląda bajecznie! Jest ostry ma dobre odwzorowanie kolorów, dobrze to widać na grach czy filmach (jak dla mnie wyświetlacze amoled są za bardzo przekoloryzowane). Co do słabych kątów widzenie to uważam, że nie jest tak źle, tym bardziej, że na telefon patrzy się na wprost a nie pod dużym kontem :). Procesor S4 daje radę nie zauważyłem żadnych lagów czy przycięć. Aparat jest po prostu świetny jak na telefon, robi przyzwoite zdjęcia. No można się przyczepić do trochę wolnego autofocusa. Bateria przy średnim użytkowaniu spokojnie wytrzymuje 2 dni. Zalety: - dobra jakość wykonania. - ciekawy design. - niezły ekran Reality Display. - ciekawy rozbudowany interfejs. - sporo przydatnych aplikacji. - dobra optymalizacja I wydajny układ Snapdragon S4. - aparat 13 Mpix I fizyczny spust migawki aparatu. - świetne przygotowane aplikacje multimedialne (Walkman, Album, Wideo). Wady: - przedni panel łatwo się brudzi (winna naklejonej oryginalnej. foli ochronnej). - brak wymiennej baterii. - wolny autofocus. - gorsze wykonanie wersji białej czy czarno-srebrnej.

  • 0

    66. ~Dan>Zel  2012-12-29 12:14:51  host: 178-36-217-146.adsl.inetia.pl

    Ten telefon jest moim zdaniem świetny ! ;). Cena niestety przeraża, ale czekam aż zejdzie do 1000zł lub poniżej, wtedy pomyślimy ;) .

  • 1

    67. ~BeTeWu  2012-12-29 20:37:54  host: c3-83.icpnet.pl

    Ludziska, ludziska... Xperia T to po pierwsze nastepca modelu S z uwzglednieniem próśb jakie mieli użytkownicy S-ek.. Po kolejne pisanie kupiłem go 2, 3, 4 lata temu to jak napisać, że od roku 2004 jeżdżę audi A8 z 2010 roku... Premiera modelu na targach EISA odbyła się IX.2012 jako prototypu. To ze tył jest wygiety jak w modelu Arc nie znaczy że to Arc, tak? Bateria jest dobra jak na parametry wyświetlacza bo wytrzymuje spokojnie 2 doby na jednym ładowaniu, spróbujcie tak z SGS II grając w gry i puszczajac muzykę. Procesor jest w nowszej technologii niż ma SGS III i HTC One X, stąd dwa rdzenie przeliczją sprawnie jak 4 rdzenie starego typu - norma, przy czym zuzywaja mniej energi i wytwarzaja mniej ciepła. Telefon jest na microSim i micro SDHC, Sim mozna przyciać samemu, są instrukcje w necie. TFT LCD jest również mniej prądożerny niż superAmoLED, ale stratny na czerni. A aparat jest fantastyczny, jeżeli bierzemy pod uwagę grubość sprzętu i to że to telefon to osiągi szumów w czerni i ostrość za dnia jest taka sama jak w cyfrówkach sprzed 3 lat (koszty np. DSC H10 wówczas 1099,-)Pamiętajmy, że telefon to nie lustrzanka cyfrowa, do zdjęć na plaży, w pubie, czy na meczu wystarczy w zupełności na ślub czy pokaz mody raczej się nie nada... trudno ("Chwyć moment nawet gdy nie posiadasz przy sobie aparatu fotograficznego, dzięki Xperia nigdy nie przegapisz tego co warto uwiecznić" - tak pisze samo Sony o aparacie w komórce).

  • -1

    68. ~samsung769  2012-12-29 23:16:02  host: public143841.xdsl.centertel.pl

    Witam. A ja sadze tak jak niektorzy, ze ten tel to jest szajs poniewaz patrzac przynajmniej na samsunga sgs2 lub sgs3 ktore posiadalem to chowa sie do nich i to bardzo. Maly wyswietlacz, ramu tylko 670mb, dwurdzeniowy procek a 4 rdzeniowy, nie ma full HD i jakosci wyswietlanego obrazu a ludzi ktorych nie stac na kupowanie drogich samsungow to niech kupuja takie shit jak to cos, a przede wszystkim za ta cene mam o wiele lepszy tel niz to padlo

  • 1

    70. ~kaZior  2013-01-01 19:24:57  host: 88-199-60-13.tktelekom.pl

    Telefon dobry a jak komuś się nie podoba to trudno .mamy demokrację.

  • 1

    71. ~blagie  2013-01-07 23:51:49  host: host-89-229-67-227.szczecin.mm.pl

    Odnoszę wrażenie, że 99% osób która tutaj wypisuje komentarze na temat tego telefonu nawet go w ręku nie miała szczególnie Ci co posiadają go od roku hahahaha. Telefon super mam go tydzień, przesiadłem się na niego SGSII i uważam że bije samsunga na głowę choćby w jakości oglądanych filmów czy zdjęć a to dzięki SONY Bravia Engine jakoś obrazu jest po prostu genialna Samsung nawet w swoich telewizorach nie ma takiego obrazu co Sony w Xperii T :) Bateria Trzyma 3 dni i to przy normalnym użytkowaniu (rozmowy sms internet aplikacje) Jak Ktos urzywa do grania komórki a nie komputera i instaluje sobie bóg wie jak wymagające gry to niech się nie dziwi że ma mało RAM'u Ja korzystam z telefonu w sposób taki do jakiego telefon został stworzony czyli do dzwonienia i pisania SMS-ów i do komunikacji z innymi ludźmi. Jakoś nikt nie pisze o jakości rozmowy która jest rewelacyjna nie słychać żadnych szumów ani dźwięków z otoczenia zestaw słuchawkowy również działa rewelacyjnie BT 3.0 rewelacyjnie laczy sie i współpracuje z zestawem głośnomówiącym. Telefon rewelacja i gorąco polecam. A do tych wszystkich co narzekają na mało RAM'u ze zdjęcia badziewne itp to podejrzewam maja mniej ramu w swoim komputerze z którego piszą te śmieszne komentarze a aparatu cyfrowego w rękach nie mieli. Telefon służy do dzwonienia do grania w gry jest komputer albo XBox czy PS do robienia zdjęć jest aparat lub lustrzanka a telefon jest do komunikacji z ludźmi z dowolnego miejsca na ziemi cała reszta to tylko dodatki do jego głównej funkcji nie wymagajmy od telefonu tego co od komputera i Aparatu bo jakby komórka miała wszystko to po co byłyby komputery, laptopy, Aparaty cyfrowe, Lustrzanki, Kamery Video. Moja ocena telefonu 10/10 Pozdrawiam

  • 0

    72. ~Paweł  2013-01-09 16:09:09  host: 89-77-41-51.dynamic.chello.pl

    drogie samsungi hahahaha leże

  • 0

    73. ~i-touch.pl  2013-01-10 06:47:44  host: public-gprs548105.centertel.pl

    Powiem tylko tyle. BATERIA!!! Reszta w tym telefonie dziala bez zarzutu

  • 0

    74. ~  2013-01-13 17:18:34  host: v53-16.opera-mini.net

    hej jak myslicie lepiej wziąć xperie t czy xperie arc s?

  • 0

    75. ~???  2013-01-13 17:45:28  host: 254-205-251-94.net.stream.pl

    co lepiej wybrać xperie t czy xperie arc s?

  • 0

    76. ~tysia  2013-01-18 08:43:47  host: user-31-174-228-249.play-internet.pl

    chyba chodziło o acro s . ja własńnie planowałam sobie go kupić ale niestety nie ma go w hurtowniach dziwne poniewaz wyszedł juz czerwcu, więc postnowiłam sobie kupic t. napisze potem jakie sa moje wrażenia

  • 0

    77. ~PABLO  2013-01-25 19:45:06  host: public-gprs402942.centertel.pl

    WITAM-OD 3 DNI MA XPERIE T,JAK DLAMNIE TO JESTEM ZAFACYNOWANY,TELEFON JEST MEGA CZYTELNY!!

  • 0

    78. ~myka  2013-01-26 19:12:09  host: public-gprs350554.centertel.pl

    DO PANI AsiaBwa MOŻE Pani w ustawieniach usunąć dzwięki w tle.pozdrawiam

  • 0

    79. ~Goral  2013-01-30 12:13:43  host: 212.160.172.70

    Mam 'T' od dwóch miesięcy. Jestem katem telefonów , i mam ostre wymagania - ten fon jest z czystym sercem polecam. Wydajność (subiektywnie) - jak One X, chodzi płynniej od SGS III, bateria trzyma przyzwoicie , jedyne mankamenty : w jednym miejscu obudowa z tyłu potrafi zaskrzypieć przy mocniejszym naciśnięciu, a ekran(obraz) lauchera nie wiem czemu nie obraca się automatycznie - w dowolnej aplikacji obrót już jest i działa OK. Trochę uciążliwe np. przy uchwycie samochodowym - no chyba że coś przoczyłem.

  • 0

    80. ~MvK  2013-02-01 00:38:37  host: 89-75-59-208.dynamic.chello.pl

    Moja obiektywna opinia...od 10 grudnia korzystam z T. Wcześniej miałem Atrixa, czasem korzystałem z IP4 szwagra, SGSII, N900 i E66. Nie grywam za dużo (raz w miesiącu PES12); czasem robię zdjęcia. Dużo korzystam z sieci i wifi (w domu, w barach), gprs (miasto, praca) celem wiadomości, maili,yt, mms, portali społecznościowych. Sms, czasem rozmowa - krótka. Bateria trzyma od rana do wieczora...czasem 24h. To mankament. Duży bo nawet sgsII potrafił dać rade 24h przy intensywnym użytkowaniu. Jakość obrazu również była lepsza w galaxy (filmy są dużo lepszej jakości na superamoledzie) ale tylko podczas filmów bo ogółem wyświetlacze są na tym samym poziomie. Jakość rozmów nie zachwyca ale jest spoko. Czas reakcji itp. są perfekcyjne i nie widać zawieszek jednak trochę brakuje mu do IP4. Zdjęcia wychodzą czasem "kaszkowate" ale ogólnie są dobre. Urządzenie wygląda przyjemnie a do przycisków na dole można się przyzwyczaić i są nawet lepiej wyczuwalne niż te stosowane do góry. Brak ramu nie jest aż tak widoczny więc te 670mb z czego zazwyczaj ponad 70% jest zajęte nie stanowi problemu. Zapłaciłem 1420 za new z orange. Ten ich brand jest trochę upierdliwy ale da się żyć ;-) Menu pozytywne, Atrix i N900 miały zbyt zagmatwane. Ogólnie telefon na 9 w skali 10cio punktowej w porównaniu do ceny bo gdy był nowy i podchodził pod 2.000PLN to była by 8... Pozdrawiam!

  • 0

    81. ~ebi  2013-02-04 22:53:34  host: aere252.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, posiadam telefonik od 3 tygodni i naprawde go polecam, zdjęcia robi przepiękne (choc nie wiem czy nie troszkę gorsze od Xperi S), kolory wyswietlacza? duzo lepsze niz W xperi S, oraz w Samsungu S3, czy SE Arc S. Wyswietlacz nie jest taki spłaszczony jak w Xperi S, piękna dodaje tez to ze jednolita tafla, na której nie ma zadnych przycisków. Wczesniej miałem Arc S i bardzo mi sie podobał, no i jakos nie mogłem sie przyzwyczaic do Tetki na początku ale po kilku dniach naprawde nie zamieniłbym go na innego. Czułośc ekranu - duzo lepsza niz w Xperi S, gdyz tam trzeba dokładnie trafic w te kropki, a w porównaniu do S3 taka sam :) Filmy wyswietla przepięknie nie widziałem w zadnym telefonie takich barw - nie przesycony jak S3,ani nie zbyt blady jak X S Bateria w Arc S codzienie do 5 % zjezdzałem tu na koniec dnia zostaje około 40-50 wiec sadze ze spokojnie przy duzym uzywaniu starczy na 2 dni. Ostatnio kolega oddawał mi S3 za Xperie T, ale odmówiłem gdyz sądze ze w tym momencie Xperia T jest najlepszym telefonem dostępnym na rynku. Cena? Z simlockem orange kupiłem za 1300zł, a Arc S sprzedałem za 750 wiec dołozyłem około 500zł ale napisze wam ze warto było! Pozdrawiam

  • 1

    82. ~misi3k  2013-02-06 01:59:42  host: erk194.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do ~blagie - cieciu o ograniczonej wyobraźni. Skoro piszesz że tego typu telefony nie są do robienia zdjęć i grania to po co tyle tych aplikacji, wyświetlacze ok. 5'', procki 4-rdzeniowe itp? Żebyś mógł tylko dzwonić i pisać smsy? Ogarnij się bo chyba żyjesz w innym świecie. A jak chcesz tel do dzwonienia i smsowania to kup sobie 3310 - jeszcze może całkiem niezłą wychaczysz ;)

  • -1

    83. ~dopytliwy  2013-02-14 16:10:53  host: 89-73-44-164.dynamic.chello.pl

    czy posiada ktoś informacje aby ten smartfon miał może opcje "ustaw jako router"?? to dla mnie bardzo ważne ;)

  • 0

    84. ~georgeflikon  2013-02-15 22:10:14  host: 94-240-43-133.lukman.pl

    Od 5 lutego jestem szczęśliwym posiadaczem tego modelu i jestem zachwycony! Jedyny minus to bateria która nie wiem czemu ale z dnia na dzień tak jakby była co raz gorsza a poza tym bez zastrzeżeń! Telefon się nie zawiesza wszystko chodzi błyskawicznie i bezbłędnie. Jeśli zdecydujesz się go sprzedać najpierw dobrze się nim pobaw a gwarantuje, że ta myśli szybko Ci odejdzie Moja ocena 9/10 Przez baterie

  • 0

    85. ~alex1974  2013-02-20 18:33:34  host: staticline-31-182-177-68.toya.net.pl

    zapytanie odnośnie aktualizacji SXT do androida 4.1.2 odpowiedź: Witam Dziękuję za nadesłaną korespondencję. W nawiązaniu do otrzymanego zgłoszenia informuję, że proces dostarczania nowego oprogramowania jest długi i skomplikowany, oraz zależny od wielu czynników. Każde wprowadzenie nowego oprogramowania musi być poprzedzone szczegółowymi testami i analizami, dlatego mogą pojawiać się pewne opóźnienia w dostarczaniu kolejnych aktualizacji. Producent dokłada wszelkich starań, aby oferowane aktualizacje były dostarczane możliwie jak najszybciej natomiast na chwilę obecną nie jesteśmy w stanie podać konkretnych terminów dotyczących pojawienia się kolejnych wersji oprogramowania dla wskazanego modelu telefonu. Zachęcamy do śledzenia na bieżąco informacji o nowych aktualizacjach dostępnych w ustawieniach aparatu. Jednocześnie pragniemy poinformować, że dostępność aktualizacji nie ma wpływu, na jakość świadczonych usług przez operatora. Mam nadzieję, że informacje te okażą się pomocne. Z poważaniem Karolina Michajłow Moje następne pytanie: Rozumie pewne przeszkody ale moje pytanie dotyczy czy Orange w ogole przewiduje aktualizacje sony xperia T do androida 4.1.2? odpowiedź: Witam Dziękuję za nadesłaną korespondencję. Na obecną chwilę nie posiadamy informacji, kiedy i czy w ogóle nastąpi aktualizacja oprogramowania do wersji 4.1.2 dla telefonu Sony Xperia T w sieci Orange. Wyrażam nadzieję, że powyższe informacje okażą się pomocne. Pozdrawiam, Karol Sadowski

  • 0

    86.  2013-02-24 11:05:41

    Za 2 tygodnie kupuje sobie telefon. Mam do wyboru htc one x i sony xperia t . Ktory z nich jest lepszy ? Czy w kazdym serwisie wymienia mi baterie w tych telefonach ?

  • 0

    87. ~pylecki90  2013-02-24 12:36:20  host: 078088004147.bialystok.vectranet.pl

    sebek93pl- jeszcze nie masz telefonu a juz baterie wymieniasZ?:> zalosne, najpier kup pokorzystaj zobacz ile ci trzyma przy twoim osobistym uzytkowaniu a pozniej zadawaj pytania, mala bateria akumulator przenosny jesli duzo podróżujesz a jak codziennie jestes w domu to nie marudz tylko laduj noca jak prad jest tanszy. tyle.

  • 0

    88. ~Marianus  2013-02-25 19:50:14  host: ebg76.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Chcę sobie kupić telefon i zastanawiam się na Xperią S a Xperią T aktualnie na serwisie aukcyjnym wynosi jakie 200zł co lepiej kupić jak myślicie???

  • 0

    89. ~kala  2013-02-25 22:23:18  host: 91-233-156-128.interkonekt.pl

    Marianus wg mnie nie odczujesz wielkiej roznicy miedzy tymi telefonami. Kieruj sie wygladem, ktory Ci sie bardziej podoba i wielkoscia wyswietlacza bo ta roznica pol cala jest calkiem wyczuwalna. Mam xperie T i polecam, gdyby baterii nie trzeba bylo ladowac co wieczor to bylby idealny.

  • 1

    90. ~Marek  2013-02-26 19:41:24  host: 89-68-172-180.dynamic.chello.pl

    Ja jestem szczesliwym posiadaczem xperi T telefon jest rewelacyjny poprzednio miałem xperi ARC tez była ok, nic sie nie zacina nie tnie itp. kolega posiada xperie S powiem szczerze ze nie ma duzej roznicy ale u niego zauwazylismy juz zawiechy typu iz u mnie na grze hd nie tnie nic nawet przy grubszej akcji u mniego w xperi s było widać przycinki. zdjecia robi rewelacyjnie jakosc hd takze widac w filmach.Jesli chodzi o baterie szczerze mówiąć jak to android przy graniu jeden dzien ale jak wiadomo mozna pogrywac na ładowarce, jesli chodzi o normale uzytkowanie bateria z powodeniem trzyma 3 dni bez doładowywania. Muzyka gra super na słuchawkach jak i na głośniczku. Widac takze róznice miedzy wyswietlaczem S a T w T jest wiekszy i szerszy wydaje mis ie ze jest tez bardziej czuły na dotyk nieraz musze odebrac w cienkich rekawiczkach pokrytych gumą u mnie działa u niego nie zawsze.Pazdrawiam

  • 0

    91. ~ed  2013-02-27 09:25:33  host: afat11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy miał ktoś z państwa styczność z telefonem ACER CLOUDMOBILE S500, nie ma zbyt dużo opinii o tym sprzęcie a prezentuje się nieźle, procesor taki jak w tej ixperii, czytałem że wadą jest bateria i słaby aparat ale różnie to ludzie wypisują:) cena 899zł jest atrakcynja

  • -1

    92. ~adam  2013-03-07 21:35:29  host: v42-08.opera-mini.net

    Jeżeli telefon ma kiepsko czcionke tak to wygloda przynajmiej na przeglodarce opery mini 7.5 to do internetu niebardzo jeżeli już to ta ktura jest zainstalowana w foni to tylko przez wifi ja trafiłem na wadliwy i nie polecan

  • -1

    93. ~Joseph  2013-03-09 22:15:27  host: 078088242042.warszawa.vectranet.pl

    Lipa jakich mało. Reklama w filmie zrobiła swoje.

  • 0

    94. ~Piotr  2013-03-14 21:11:34  host: acvg132.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Przymierzam sie do zakupu bo umowa mi się kończy. Zastanawiam się nad SXT , przeliczałem sobie że taniej kupic z aukcji a od operatora wziąć abonament bez telefonu, tylko dlaczego te na aukcji mają tylko 12 m gwarancji ? Pewnie kupione w Anglii i nie będzie gdzie domagac się gwarancji.

  • 0

    95. ~combo  2013-03-20 11:32:51  host: cpc3-lutn5-0-0-cust153.9-3.cable.virginmedia.com

    Tylko ze w Anglii gwarancja jest 2 lata na ten telefon.

  • 1

    96.  2013-03-22 22:15:40

    Posiadam ten telefon i jest naprawdę świetny. Niektórzy się pytają dlaczego nie cztero-rdzeniowy. A ja się pytam: a po diabła cztery rdzenie? Przyjrzyjcie się testom z cztero-rdzeniowymi. Tylko nieznacznie gorsze wyniki w benchmarku od nich. Aparat 13MPix jest rewelacyjny. Poprzednio miałem Xperię X10 z 8Mpix i ona już robiła dobre zdjęcia a Xperia T robi je rewelacyjne. W dodatku jest opcja lamby błyskowej, gdzie nam dioda o dużej mocy naprawdę błyska jak flesz. Nagrywanie filmów w jakości full HD z 30FPS jest naprawdę świetne. System chodzi płynnie, bez żadnych zacięć. Bravia Engine sprawdza się wyśmienicie. A najbardziej podoba mi się wyświetlacz HD. Super kolory. Naprawdę polecam ten smartfon. Jak macie już, to włączcie opcję 'Rozszerzony tryb gotowości" - przez noc poziom akumulatora nie spadnie ani o jeden procent i w aparacie i kamerze ustawcie magazyn danych na wewnętrzną kartę a nie na zewnętrzną kartę micro SD. Pamięć wewnętrzna jest o wiele szybsza niż ta na karcie.

  • 1

    97.  2013-03-22 22:25:24

    I jeszcze jedno. Dla wszystkich niedouczonych: Przy gigahercowych procesorach i wyświetlaczach HD jest normalne że bateria nie trzyma długo. W testach CHIP-u wszystkie smartfony były prądożerne a różnice w życiu baterii były niewielkie. Czego się spodziewacie, skoro laptopy o mocach nieco mocniejszych trzeba także często ładować. W dodatku jak posiadacie widgety pogodowe, synchronizację włączoną, aktualizacje automatyczne też i ciągle serfujecie po necie, to się nie dziwcie, że bateria szybko pada. Włączcie tryb rozszerzonej gotowości a będzie trzymać dłużej.

  • 0

    98. ~adam  2013-03-24 21:01:56  host: v55-05.opera-mini.net

    Jak bierzesz na firmę to masz 12 miesiedzy gwaranci

  • -1

    99. ~Asia z Targówka  2013-03-24 22:15:37  host: 031011236180.warszawa.vectranet.pl

    Xperia T "Skyfall" ma więcej wad niz zalet. Nie przesyła zdjęć ani filmów na FB, bardzo szybko gubi połączenie WiFi (pojawia się stosowny komunikat), jest mało przyjazna w obsłudze. Jedyna jej zaleta, jest to, że dzwoni. To troche za mało za te pieniądze, te rachunki i niby tyż to "markę". Na szczęście nowa umowa i telefon przyszły kurierem w piatek. zatem jutro - wio do Orange.

  • -1

    100. ~on  2013-03-26 11:12:51  host: 80.50.129.26

    aparat w xperi T jest żałosny ....

  • 0

    102. ~tomoa  2013-03-30 16:02:48  host: host-81-190-216-179.wroclaw.mm.pl

    Krótko i na temat: Zdjęcia i megapixele to nic... Nokia N8 ma 12 mpx i robi genialne zdjęcia -nie wiem czy to optyka Carla Zeissa czy coś jeszcze ale robi wrażenie. Zdjęcia w N8 -super( na zoomie widać to szczególnie) filmy w N8 to 720 p HD ready -i mimo to bije na głowe wszystkie inne androidy. Proszę porównąc zdjęcia i filmy na dużym ekranie (ewentualnie w zoomie). Skąd taka różnica? Tyle lat wstecz( nokia 2010 rok) procesor 680 mgz i 256 mb ram- SONY Xperia T pod ty względem nie dorasta N8 do pięt, z resztą chyba każdy telefon na Androidzie... Mam Xperie T i jestem mega zadowolny z wszystkich innych funkcji, po prostu BOMBA!!! Tylko aparat to jedna wielka ściema. Po aktualiazacji do 4.1.2 JB mamy program w aparacie o nazwie: "Lepsza Automatyka" fakt lepsza po nie ma już rozmazanego co drugiego zdjęcia ale, ale jak zoomoje zdjecie na telefonie- to jakaś tragedia. DO wszystkich: Jeżeli jesteście wstanie zrezygnować z dobrych zdjęc( głownie posiadacze nokii) to polecam ten model SNAPDRAGON 4 (2 rdzenie) daje rady nawet z tegrą 3 (4 rdzenie)

  • 0

    103. ~karola  2013-04-19 15:06:20  host: 86-63-122-236.sta.asta-net.com.pl

    Telefon super - polecam i twierdze ze jak sie chce do czegos doczepic to zawsze sie cos znajdzie wiekszosc z was to po prostu marudy

  • 0

    104. ~magda  2013-05-06 18:45:59  host: 91-233-72-155.henet.pl

    Telefon beznadziejny po 9 dniach do wymiany plyta glowa, gdy odebralam z naprawy to po 3 godzinach telefon sie wylaczyl i juz nie dalo sie go wlaczyc wiec ponownie oddalam go do naprawy. Beznadziejaaaaaaaaaaaaa ! nie polecam !

  • 0

    105. ~mr X  2013-05-08 00:42:26  host: dynamic-78-8-102-229.ssp.dialog.net.pl

    @magda ale dopisz ile razy zrobił glebę przez Twoją nieuwagę i oszczędność na etui ;) ogólnie to jeden z bardziej udanych modeli Sony i z rewelacyjnym stosunkiem cena_jakość_wydajność. ma bodaj najlepiej sprofilowany aparat z całej nowej serii Xperii (zdjęcia wychodzą lepiej niż z Z i o niebo lepiej niż z SP). na pierwszy rzut oka wydaje się że szumy są spore ale tak naprawdę zdjęcia w pełnym rozmiarze wyglądają świetnie, a eksportowane na fejsa czy www spokojnie można porównywać z iPhonem5 czy SGS3. cropy będą w nich ładniejsze ale kto ogląda cropy...? fotonaniści ;) przewaga Zetki to LTE i IP57 ale jest znacznie mniej wygodna w łapie. poza tym wyświetlacz Zetki (ponoć są dwaj dostawcy ze znacznie różnymi efektami) jest znacznie bardziej mdły w odbiorze :/ ogólnie polecam XT bo cena mocno spadła na rzecz czterordzeniowej Zetki, a te dwa szybkie wcale tutaj nie lagują i potrafią pogonić SGS3 w benchach.

  • 0

    106. ~mr X  2013-05-08 01:02:36  host: dynamic-78-8-102-229.ssp.dialog.net.pl

    @tomoa Nokia N8 to po Pure View nawet dziś jeden z najlepszych aparatów zintegrowanych z telefonem. niewiele jest słuchawek na rynku które prezentują ten poziom - SGN2, SGS4, SGS3, SGS2, XT, iP5. można to sobie sprawdzić w Photo Quality Comparison na gsmarena i szczerze nie wiem dlaczego ludzie narzekają bo obecnie tj mimo wszystko top10 w kwestii foto. kolega MvK w komentarzu nr 80 świetnie i bardzo rzetelnie opisał wrażenia z użytkowania XT - w pełni się z nim zgadzam.

  • 0

    107. ~Adam  2013-05-10 16:26:12  host: v29-09.opera-mini.net

    Na moim Sony Xperia T jak weszłem na internet to druk szary cichy głosnikt przy stanie bateri 6% telefon sie wyłaczał taka sztuka mi trafiła

  • 0

    108. ~nemsiu  2013-05-22 09:51:02  host: 154-248-251-94.net.stream.pl

    Witam. Telefonu uzywam od grudnia 2012. Jak nigdy nie pisze opinii na temat telefonow to w tym momencie jestem zmuszony. Po polrocznym uzytkowaniu jestem niezadowolony i zdziwiony ze Sony wypuscilo taki telefon. Wcześniej mialem Xperie S to byl to dobry telefon a T? Na poczatku uzytkowania bylem zadowolony, bo wiekszy ekran a telefon rozmiarowo nie roznil sie od wspomnianej S. Z plusów równiez dla mnie byl interfejs, pasek narzedzi po rozwinieciu belki, klawisz blokowania z boku i wyglad. Ale po uzywaniu go jakis czas tylko mam same problemy. Z minusow to malo miejsca na telefonie, 12GB mam spokojnie zajete. Co prawda jest slot na karte pam. ale w poprzedniku bylo 25gb na osobiste rzeczy. Poza tym z kazda nastepna aktualizacja telefon chodzi coraz wolniej, sam nie resetuje, nawet przegladarka potrafi sie zacinac, bateria jest za mala i trzeba bardzo uwazac zeby wytrzyzmala 12h, glosnik cichy, klapka od slotow niedopasowana. u znajomego bledy aplikacji jak nawet aparat i brak wibracji... nie wiadomo dlaczego dostepne 700mb ramu a nie 1 gb i do tego wszystkiego nawet sie klawiatura sie przycina w pozycji poziomej. moze to jest spowodowane ze telefon jest zawalony wszystkim i mam tylko 500mb wolnego miejsca w pamieci wewnetrznej ale bez przesady jak telefon takiej klasy i za takie pieniadze tak robi to po prostu jest to jakis szmelc. no i brak hdmi. NIE POLCEM jesli ktos chce maksymalnie uzywac z funkcjonalnosci smartfona!

  • 0

    109. ~Leon  2013-06-10 18:41:03  host: 82-160-219-254.tktelekom.pl

    @~nemsiu Sam użytkuje ten telefon jak i kilkoro moich znajomych i zero jakichkolwiek problemów wiec nie pisz głupot,chyba ze taki model ci się trafił w co watpię.Człowieku zawaliłes telefon nie wiadomo czym i myślisz że bedzie chodził jak nowy.Weż sie nie udzielaj głośnik klapka co jeszcze.Niedopasowany to masz mózg gimbusie .

  • 0

    110. ~Leon  2013-06-11 21:18:49  host: 82-160-219-254.tktelekom.pl

    ~nemsiu Nie pisz głupot

  • 0

    112. ~ałtor  2013-07-14 13:36:34  host: 192.166.203.130

    Czy Waszym zdanie warto "przesiąść się" z Samsunga Galaxy S2 na Xperię T? Interesuje mnie, oprócz wydajności, która wiadomo, że jest większa, jakość zdjęć, oraz ekran, który jest trochę większy.

  • 0

    113. ~serpico  2013-07-28 15:24:17  host: static-81-219-162-11.devs.futuro.pl

    Zawsze byłem wierny Sony, moją przygodę rozpocząłem od wieży Hi-Fi, która od ponad 15 lat wytrzymuje dosłownie wszystko, później było kilka sztuk Plastation - również niezniszczalne, radia samochodowe. Wszystko zawsze trzymało poziom. Byłem wrogiem dotykowych telefonów twierdząc, że to zabawki nie telefony. Zobaczyłem piękny telefon, który urzekł mnie swoją prostą, poczytałem opinie, no i kupiłem Xperie T. Urządzenie okazało się totalną porażką już w 1 dniu użytkowania. Bateria trzyma przy dobrych wiatrach MAKSYMALNIE 12h, zacząłem nosić ze sobą ładowarkę, w biurze mam ładowarkę, w aucie, w domu ze dwie. Wiem, że to kosmiczne cacko jak zaraz mnie zarzucą gimbusy i że swoje musi zjeść, rozumiem to i mógłbym to zaakceptować. Problemy pojawiły się z aktualizacjami systemu. Następujące po sobie tylko psuły telefon, zaczął się on zawieszać w najmniej oczekiwanych momentach, nawiązuje sam połączenia bo ekran świruje, nagle łączy się z kimś z książki telefonicznej, po czym *** nie idzie rozłączyć. Wytłumacz się przed kontahentem dlaczego dzwonisz do niego w środku nocy... Proste - mówisz, że masz dotykowe *** które właśnie zamierzasz ROZTRZASKAĆ o beton i spłukać w kiblu. Całe szczęście zrobiłem kopie zapasową książki telefonicznej i mogę wrócić do normalnego telefonu, który zresztą coraz trudniej kupić. Wykonanie telefonu beznadziejne, obudowa trzeszczy z każdej strony.

  • 0

    114. ~crockkaw  2013-08-22 18:26:23  host: ip-31-0-111-167.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Mam telefon od 2 dni, pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Mam 1 Pytanie czy telefon obsługuje USB OTG ?

  • 0

    115. ~Hoxter  2013-08-25 00:54:12  host: 87-250-177-151.slupsk.hypnet.pl

    Od ponad miesiąca posiadam Xperię T i muszę przyznać, że nie rozumiem ludzi plujących jadem na ten telefon. Ekran z technologią Mobile Bravia Engine daje bajeczny obraz ze świetnymi kolorami, których brak nawet w wielu najnowszych telewizorach. Telefon posiada 16GB wbudowanej pamięci ( z czego ok. 10-11GB jest dostępne) i moim zdaniem to absolutnie wystarcza, na pomieszczenie wszystkich danych i aplikacji na telefon, na dodatek dla bardzie wymagających jest również gniazdo na karty pamięci, więc tutaj też nie ma problemu. Wiele mówi się też o baterii, ponoć jest słaba i nie trzyma długo. Nie oczekujmy cudów, jak na telefon z wyświetlaczem o takiej wielkości oraz dwurdzeniowym procesorem jest ona całkiem przyzwoita, a obecnie każdego smartfona trzeba ładować co parę dni. Ten wytrzymuje mi 3 dni bez ładowania z użytkowaniem niektórych aplikacji. Nikt nie powie, że jest to zły osiąg. Jeszcze jeden zarzut jest całkiem ciekawy, ten jednak dotyczy ogółu, a mianowicie że telefon nie jest wydajny. Postawmy sprawę jasno. Jest to przede wszystkim telefon, który komputera nie zastąpi. Jego główną ideą jest dzwonienie oraz pisanie SMSów, a korzystanie z internetu, aplikacje, aparaty i inne takie to jest jedynie dodatek, który sprawia że do słowa phone dodajemy przyrostek 'smart'. Jeżeli chcesz grać w najlepsze gry - kup PS3 lub Xboxa, jeżeli wolisz robić zdjęcia - wtedy kup dobrą lustrzankę, a jeżeli chcesz mnóstwo programów, jakieś gry i internet... wtedy polecam kupić komputer. Powiedziałem co chciałem, czuję się spełniony. Dziękuję, dobranoc.

  • 0

    116.  2013-09-04 02:28:37

    O, a tu zrezygnowali z wejścia hdmi? Skandal :) Taki telefon i wyświetlacz zwykłe TFT, też skandal :) Powinien być IPS, S LCD lub PLS LCD, bo wiadomo że Sony raczej nawet za 20 lat nie zastosuje Super Amoleda.

  • 0

    117. ~ddawcio  2013-10-18 04:19:03  host: public-gprs560368.centertel.pl

    Telefon naprawdę dobry i godny polecenia miałem desire hd i nie rozumiem tych co narzekają że bateria że wyświetlacz że ram. Naprawdę godny polecenia ja mam Orange i nic nie skrzypi a zaślepka dobrze leży a jak ktoś całą pamięć zapcha i coś mruczy to niech pokaże fona co będzie działał normalnie . Wydajność wyjątkowo mimo syfu Orange powala 4 rdzeniowe fony :*) a jak ktoś chce żeby bateria trzymała niech sobie kupi telefon a nie smartfon np. C1 Nokie mi trzyma ponad 10 dni ale to tylko telefon bez niczego i nawet na fejsie nie ma fot :@

  • 0

    118. ~Alicja  2013-10-24 16:28:15  host: 89-69-209-181.dynamic.chello.pl

    Witam. Zastanawiam się nad kupnem tego telefonu, jednak o tym czy go ostatecznie kupie zadecyduje informacja od Was. Otóż bardzo ważne jest dla mnie radio w telefonie, wiem że xperia T je, ma chodzi mi jednak o informacje jak odtwarza stacje i czy nie ma problemu z wyłapywaniem stacji. Ostatnio zakupiłam Samsunga Galaxy Trend i bardzo mnie ten telefon rozczarowal. Po pierwsze stacje odtwarzal z zakłóceniami, oraz w porównaniu z moja stara Nokia 500 wynajdywal o polowe mniej stacji. Bardzo proszę o odpowiedz posiadaczy xperia T. Pozdrawiam.

  • 0

    119. ~ForzaJuve  2013-11-09 20:04:26  host: ip-93-154-130-38.free.aero2.net.pl

    Telefon kupiłem w marcu 2013 po rocznej przygodzie z neo V. Ze swej strony mogę dodać, że dziwią mnie te negatywne komentarze. Telefon chodzi dobrze, czasem tylko może złapać na sekundę laga, jak przełączam się na pulpit z przeglądarki chrome. Drugim i ostatnim minusem jest brak możliwości zmiany equalizera w walkmanie po najnowszej aktualizacji. Aparat spisuje się bardzo dobrze jak ktoś potrafi go obsługiwać, radio i multimedia też działają poprawnie. Nic mi nie skrzypi, tel wytrzymały nawet po kilku upadkach:) Moja ocena to 9 na 10 :)

  • 0

    120. ~nieznajomy  2013-11-12 21:22:10  host: 188.29.189.101.threembb.co.uk

    Mam ten telefon ogolnie naprawiam telefony i co czytam czasami sie z tym nie zgodze bo obudowa ta posiada jedna srubke wystarczy ja odkrecic i wyjac obudowe jest ona wczepiona wystarczy czyms cienkim podchaczyc.. pozniej juz wyjac baterie jest podpieta tasma. Wada mala jaka jest to naprawde czasami zawiesza sie sensor czyli po rozmowie jest czarny ekran gdy musi po odslonieciu od ucha wrocic jak powinno ale to wystarczy jeszcze raz przylozyc np reka i nie ma problemu lub kliknac raz przycisk glosnosci.. ale to sie zdarza raz na 15polaczen jest to raczej wina softu 4.1.2 po wyjsciu nowego nie bedzie raczej z tym problemu. Ja jak najbardziej polecam ten telefon !!!!!!!!

  • 0

    121. ~MAGDA  2013-12-04 20:35:34  host: 89-65-138-154.dynamic.chello.pl

    Witam mam pytanie jak ustawić w wiadomościach buźki w Xperia t

  • 0

    122. ~zte blade  2013-12-15 00:16:49  host: s17-08-07.opera-mini.net

    witam planuje zakupic SXT w orange ale na jakie bym sie forum nir popatrzyl to pisza cos na temay aby nie brac z orange ktos wie moze dlaczego. czy do zwyklego korzystania z telefonu moze sie to nasze orange przyczynic?. z gory dzieki za odp.

  • 0

    123. ~BeTeWu  2014-01-02 12:42:13  host: inu253.internetdsl.tpnet.pl

    @Nemsiu: Jeżeli liczysz, że zarąbany zbędnymi aplikacjami i prawdopodobnie zdublowanymi pod wzgledem funkcjonalnosci telefon nie zwolni to czas wrócić do nokii 3310. Tak jak system komputerowy tak i smartphony nie lubią 10 edytorów tekstów, 5 odtwarzaczy filmów i 8 ekploratorów na raz.. Trzeba mieć nierówno pod kopułą żeby zawalić 10 giga dostępne pod aplikacje w tak małym telefonie. Karta pamięci wygrywa z Xperią S, bo mozesz mieć do 74 GB całkowitej przestrzeni a jak zawalisz S-kę to tylko pousówac możesz... nikt nas nie przekona ze gniazdo SD jest i kiedykolwiek było złe. A co do pamięci RAM, to widać że kosiarką jeździsz a nie pracujesz z komputerami... to ze masz w pececie 4 GB ramu nie znaczy że po odpaleniu masz 4... dla win 7 np.. zużycie pamięci ram wynosi średnio od 18-35% czyli 1,6 GB idzie na samą tapete i ikonki.. Trudno chcesz mieć giga ramu w xperi t to sobie ją sformatuj, bo przecież program połączeń i sms też potrzebuje pamięci operacyjnej, tylko na co Ci 12 Gigowy pendrive z ekranem? Jak macie pisać bzdury to lepiej nie pisać wcale... Xperia T od 01.2013, wciąż chodzi i wyglada jak nówka.. zero ścinki i błędów, soft JellyBean 2.1 Mimo wszystkich Galaxy haterów gorąco polecam, można na nim polegać, gdy inne nie chodzą ;)

  • 0

    124. ~Leon  2014-01-02 12:59:48  host: inu253.internetdsl.tpnet.pl

    Zwykły test/uzytkowanie.. Gra online - bluetooth Battleship 2.. Galaxy note II (3200mAh) i Xperia T (1850mAh).. start 100%, 3 godziny gry... Galaxy Note II - 62%, Xperia T - 70% .. Prawdziwe życie to najlepszy test, zadne benchmarki tego nie oddadzą ;)

  • 0

    125. ~lodołamacz  2014-01-19 11:22:22  host: 81.219.84.18

    A macie może pomysł, dlaczego XT nie ładuje się po podłączeniu kablem USB do komputera? Na domowym laptopie (Linux) ładuje bez problemu. Gdy podłączam na kompie stacjonarnym (XP) - brak reakcji jakiejkolwiek. Inne Xperie też mają ten sam problem na wyżej wymienionych komputerach. Porty sprawne, kable też. Inne telefony (HTC, Nokia itp) ładują się bez problemu na tych komputerach. Próbowałam zmian ustawień USB w telefonie, włączałam debugowanie i nic.. Może ktoś ma taki sam problem z xperią?

  • 0

    126. ~Cezar007  2014-03-24 19:03:05  host: pcd191.internetdsl.tpnet.pl

    Witam użytkowników Sony T,
    mam go od roku i jestem zadowolony w 100 % prócz baterii :-( . starcza na 1 dzień. Mam problem od trzech tygodni. Już 4 razy wstając rano wypinając go z ładowarki okazuje sie ze sie wyłączył z pinu. Dwa razy zpużniłem sie do pracy bo budzik nie zadzwonił. Czy ktoś spotkał sie z tym problemem? Zmieniłem na nowszą wersie androida i nic nie pomogło. Czy ktoś pomoże mi?
    Dzieki za pomoc.

  • 0

    127. ~marek  2014-07-16 10:21:15  host: iow82.internetdsl.tpnet.pl

    Mam telefon ponad pół roku i na początku krótko o minusach:
    - procek nieźle grzeje przy dłuższym graniu,
    - ze dwa albo trzy razy w nocy mi się wyłączył bez powodu (budzik rano się nie włączył więc to nawet może być spory minus...),
    - raz się nieźle zawiesił - ponieważ nie ma zdejmowanej klapki i nie można zrobić restetu prze wyjęcie baterii to był kłopot (pomogło wyjęcie karty sim),

    Plusy:
    - po zainstalowaniu softu do czyszczenia pamięci i regularnym czyszczeniu - niezła rakiet z tego telefonu :)
    - aparat robi niesamowite fotki, filmy w wersji HD też są niesamowite,
    - rozdzielczość wyświetlacza też na bardzo duży plus - ciężko dojrzeć piksele :)

    Zdecydowanie polecam!

  • 0

    128. ~m@ti  2014-07-30 14:17:20  host: public-gprs517359.centertel.pl

    Czy ten telefon ma LTE?

  • 0

    129. ~kamiloo  2014-11-10 20:53:27  host: aena71.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon ogólnie jest dziwny mam go od roku i gdy idę do znajomego to ściąga mi jego nr telefonu jak to wyłączyć to jakiś błąd czy co ?

  • 0

    130. ~marek  2014-12-09 15:36:09  host: host-static-106.21.54.194.generacja.pl

    po roku użytkowania:
    - zacina się przy każdej możliwej okazji (odbieranie połączenia, pisanie smsa, uruchamianie dowolnej aplikacji),
    - nadal grzeje się niesamowicie,
    - chodzi wolno, jakby zostało mu 1/5 procesora i 1/10 ramu, nie pomaga żaden soft do czyszczenia telefony, odinstalowanie aplikacji też nic nie daje
    Jak ktoś szuka telefonu max na rok... no to ten się nada

  • 0

    131. ~Wojtek  2015-02-01 10:27:55  host: 46-174-214-166.radymno.org

    Jestem trochę zawiedziony bo mam telefon od 3 dni i zdarzyło mu się wyłączanie, nie włączanie niektórych aplikacji i telefon strasznie nie grzeje i żre baterię. Czego to może być tak wina? Tego że jeszcze nie mam karty sim i microsd?

  • 0

    132. ~Patryk  2015-04-01 13:38:22  host: 180-rev191.inetmediagroup.pl

    Witam, nie zgadzam się z negatywnymi komentarzami. Mam ten telefon juz 4 miesiące i śmiga jak ta lala, fakt faktem, bateria to jedyny minus w xperii, ale nie przesadzajmy po to są ładowarki, aby go naładować. Lodołamacz masz problem z USB podejrzewam, że to wina USB 3.0 w xperii występuje ten błąd musisz go podłączyć pod 2.0 to powinno rozwiązać twój problem. Alicja radio działa w 100% będziesz Napewno zadowolona. Magdo żeby ustawić Buzki wejdź w wiadomości otwórz klawiaturę i po lewej na dole masz 12!? Naciśnij po prawo na dole wyświetlają się śrubokręt i klucz wciskasz ustawienia klawiatury i przewodnik po personalizacji mam nadzieję że pomogłem. Pozdrawiam

  • 0

    133. ~Klaudia  2015-05-29 00:24:46  host: host-81-190-4-34.gdynia.mm.pl

    Świetny telefon, niezniszczalny, polecam wszystkim. Telefony jego pokroju kryją się przy nim (samsung s3) używałam tych dwóch w tym samym czasie, wiec mam porównanie.

  • 0

    134. ~Kris  2015-06-20 22:54:58  host: n14-03-07.opera-mini.net

    Telefon mam ponad 2 lata. 1 rok był super. Telefon śmigał bez problemu. Gry działały w porządku. Ale przyszła nieszczęsna aktualizacja do 4.3 i pojawiły się problemy. Bateria trzyma gorzej, na początku telefon się wyłączał podczas ładowania, co uniemożliwiało działanie budzika i nie raz zapałem. Po pewnym czasie przeszło. Ale nadal były inne problemy. Zarządzanie pamięcią ram jest TRAGICZNE. Po tygodniu używania czystego systemu telefon zamula jak cholera. Gry się przecinają. Ogólnie telefon polecam ale aby działał stabilnie trzeba mieć 4.1.2

  • 0

    135. ~Alex  2015-08-09 15:09:54  host: 188.146.182.67.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Użytkuję już 2 rok. Pierwszy rok był w miarę ok. Potem telefon zaczął mi się samoczynnie wyłączać, procesor strasznie przegrzewać. Aparat, który miał być rewelacją nie spełnił moich oczekiwań. Bez porównania z np. Samsung Galaxy s4. Bateria kiepska. Ogólnie żałuję zakupu.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-167-137.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet