Sony Xperia Sola - opinie
Telefony Sony Sony Xperia Sola Opinie o Sony Xperia Sola

Sony Xperia Sola

w sumie: 69
  • 0

    1. ~alek  2012-03-14 09:36:21  host: elink119-2-66.szeptel.net.pl

    Wygląda bardzo ładnie, prosto i estetycznie. Nie wiem czy tylko mi ale kojarzy mi się strasznie z milestone motoroli.

  • 0

    2. ~Lolek  2012-03-16 12:22:58  host: 212.160.172.70

    no niestety jest podobny ale zastanawia mnie fakt że wszystkie słuchawki ze stajni SE ostatnimi czasy sie za wiele nie róznią...zrozumiałbym Samsunga,który wypuszcza tyle telefonów że dziwne żeby się różniły czymś innym niż hardware-m ale żeby SE...szkoda bo właśnie to mi sie podobało ...ta ...innosć...Pozdrawiam

  • 0

    3. ~maniek  2012-03-18 21:34:29  host: z51-10.opera-mini.net

    co oznacza nazwa Sola?

  • 0

    7. ~Ziome3eknh  2012-03-26 20:37:22  host: 89-78-69-135.dynamic.chello.pl

    Ten telefon to nie sony ericsson tylko wydany przez Sony wiec oni robia pod swoj design. ;) Pzd.

  • 0

    8. ~  2012-03-29 18:25:00  host: user-46-112-30-173.play-internet.pl

    Procesor dwurdzeniowy ics bateria poraźka

  • 0

    9. ~  2012-03-29 18:34:52  host: z57-12.opera-mini.net

    Maniek.Ryba popularna w Japoni

  • 0

    10. ~  2012-04-04 17:22:13  host: cyberfox.pl

    nie wiem czy wiecie ale sony wykupilo juz dawno ericssona teraz tylko wywalolo go z nazwy + nowy desine co mi sie bardzo podoba i widac ze sony nie kopiuje wygladu od innych producentow

  • 0

    11. ~kubaabuk123  2012-04-06 21:12:47  host: cqf154.neoplus.adsl.tpnet.pl

    naprawdę, bardzo czerpali z wyglądu motoroli milestone

  • 0

    12. ~kkk  2012-04-11 07:05:08  host: dolflin.dolfamex.com.pl

    to ma system czy go nie ma?

  • -2

    13. ~qwerty  2012-04-16 14:24:25  host: agct246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie ma, teraz wiekszość tych nowych xperii go nie ma

  • 1

    14. ~:)  2012-04-25 21:36:27  host: aasx130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ma System czytaj uważnie

  • 0

    15. ~...  2012-04-30 16:05:58  host: absb166.neoplus.adsl.tpnet.pl

    przednią kamere nie mogli już zrobić ? właśnie dlatego nie kupie go a szkoda bo reszta idealna jak dla mnie zwłaszcza NFC

  • 0

    16. ~Ska  2012-05-02 11:31:32  host: ip104-c27.gl.digi.pl

    Telefon bardzo fajny jeśli chodzi o specyfikacje no i świetnie wygląda na ilustracjach... dodam, że posiada ekran 3,7 cala (wyczytałem na stronie SONY). Zobaczymy jak wejdzie na rynek jeśli sony nie zepsuje go oprogramowaniem i ceną to myślę, że zamienię mojego poczciwego samsunga na SONY...

  • 0

    17. ~Adriaqaan  2012-06-13 19:03:05  host: ean218.internetdsl.tpnet.pl

    Sola znaczy po hiszpańsku "jedyny" :D

  • 0

    18. ~domino  2012-06-16 11:31:28  host: wg186.internetdsl.tpnet.pl

    telefon mega, bateria krótko trzyma, ale to przy smartfonach normalne. Bardzo fajny, ekran chodzi super... Ja jestem zadowolony. Polecam

  • 0

    19. ~Gordek  2012-07-22 07:12:17  host: user-188-33-207-108.play-internet.pl

    Jest dostępny w Plusie od 16 lipca. :) Cena podobna do Neo V.

  • -1

    20. ~borek  2012-07-25 18:11:25  host: 193.188.198.20

    właśnie kończy mi się umowa w Plusie. W abonamencie 79,90 zł kosztuje 19 zł więc opłaca się kupić ten smartfon. No szkoda że nie ma kamery do wideorozmów ale no cóż nic na to nie poradzimy :D do domino: fajny jest ogólnie sola?

  • 0

    21. ~Łukasz  2012-07-27 11:17:27  host: 078088146058.jeleniagora.vectranet.pl

    ~Gordek Masz rację bo właśnie sam jadę go dzisiaj odebrać :) Miejmy nadzieję, że jest taki jak go opisują. A tak w ogóle jakiego on ma androida? 2.3? :D

  • 0

    22. ~jonatan  2012-07-29 22:03:19  host: host-89-229-84-230.szczecin.mm.pl

    "kubaabuk123: naprawdę, bardzo czerpali z wyglądu motoroli milestone" A to ciekawe, bo ja mam motorolę milestone i żadnych podbieństw nie widzę. Masz złę skojarzenia, naprawdę

  • 0

    23. ~Pabloo  2012-07-30 21:30:54  host: achr103.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon posiadam od tygodnia. Generalnie jest to (jak dla mnie) urządzenie bez jakichkolwiek minusów. Wyświetlacz daje żywe, wyraziste kolory, kontrast w porządku, widoczność w Słońcu oczywiście nie jest idealna, ale śmiało można pisać SMS. Obraz filmów jest rewelacyjny, odpowiednie aplikacje radzą sobie również z wyświetlaniem polskich napisów. Ekran lubi palce, wypada go czasami przeczyścić. SMSy pisze się bardzo wygodnie. Dźwięk jest wyraźny, głośnik gra głośno, jakość rozmów głosowych jest na b. wysokim poziomie. Parametry telefonu pozwalają na płynną i przyjemną pracę, nic nie zacina, nie łapie lagów, interface, internet chodzi szybko, płynnie. Z grami również radzi sobie wzorcowo. Przekątna 3,7 cala zapewnia naprawdę wygodną pracę przy stosunkowo niewielkim rozmiarze. Wykonany jest z gumowanego plastiku, nie brudzi się, nie łapie kurzu i innych syfów, klapka minimalnie "strzela" może to dla kogoś problem - dla mnie nie jest w żadnym wypadku. Aparat robi b.dobre zdjęcia, śmiało można nim pstrykać fotki, tylko klawisz spustu jest dość toporny. Na koniec jeden minus - bateria. Przy intensywnym użytkowaniu schodzi naprawdę szybko. Bez bawienia się bajerami można dociągnąć do dwóch dni. Polecam wszystkim bardzo dobrego smartfona w rozsądnej cenie .

  • 0

    33. ~sandi  2012-08-16 15:45:41  host: host-86-63-143-136.nplay.net.pl

    a ja mam pytanie a jak sie zawiesie tak na amen to co zrobic,skoro bateri nie da sie wyjąć

  • 0

    34. ~DamIEN  2012-08-16 19:50:39  host: 77-253-63-195.adsl.inetia.pl

    DO serwisu zanieść ? . PO pierwsze każdy nowy SONY MA sYSTEM , oraz cała reszte rzeczy ,wystarczy wejść na tą stronę www.sonymobile.pl - tu wszystko macie . Pzdr . Sam mam Xperie Arc S i polecam bardzo .

  • 0

    35. ~d.  2012-08-17 12:33:00  host: static-78-9-71-131.ssp.dialog.net.pl

    @ sandi robisz hard reset czyli w tym samym momencie naciskasz przycisk wyłączania i zgłaśniania i trzymasz az telefon ci sie zresetuje.

  • 0

    36. ~Markop  2012-08-27 08:41:00  host: v15-15.opera-mini.net

    A jak wykonanie tego fona? Chodzi mi o obudowe. Czy jest trwala? z plastiku? czy lapie slady palcow?

  • -1

    37. ~Ekhm  2012-09-02 15:07:33  host: public-gprs230355.centertel.pl

    Mam telefon i jestem bardzo zadowolony, wyświetlacz jest meega ;) aparat robi dobre zdjęcia. Obudowa mimo, że plastikowa to dobrej jakości, a na wyświetlaczu to wiadomo, że czasami palec zostanie ;)

  • 1

    38. ~Jan  2012-09-02 16:14:01  host: 84-10-102-152.dynamic.chello.pl

    Czyli bareria nie jest wyjmowana? Wg. mnie spory minus, bo przecież bateria urzywa sie w calym telefonie najbardziej- normalna sprawa. Zwlaszcza jeśli wymaga codziennego ładowania. A jesli juz bateria sie zużyje, to co wtedy? Akurat to nie podlega gwarancji

  • 0

    39. ~Bartek  2012-09-02 19:08:44  host: cdv201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    obudowa wgl nie łapie śladów palców. jest wykonany solidnie mimo, że jest lekki. polecam ten telefon

  • -1

    40. ~Domino  2012-09-19 14:39:18  host: iut74.internetdsl.tpnet.pl

    Czy istnieje jakis sposób wymiany baterii, gdy obecna przestanie dobrze służyć?

  • 0

    41. ~metase  2012-10-01 21:07:21  host: 159-205-238-67.adsl.inetia.pl

    wydaje mi sie, ze bateria jest wy,ienialna, ale musisz odkrecac srubki i tracisz tym samym gwarancje :) Zamowilem juz ten telefon

  • 0

    42. ~sumix  2012-10-04 19:24:14  host: host168.160.2.83.bdmedia.pl

    W aparacie automatyczny balans bieli jest beznadziejny. Saturyzacja że aż boli. Biel przesycona jest magentą :( Oby zrobili na to poprawkę. Jak nie wierzycie to sprawdzcie zdjęcia robione przez Sole.

  • 0

    43. ~abc  2012-10-09 11:26:40  host: 178-36-24-61.adsl.inetia.pl

    do maniek: Sola to taka ryba:D ale na tak na poważnie nazwa może mieć związek z plażą (sol) lub ze słońcem (solaris)

  • 0

    44. ~  2012-10-10 11:30:25  host: mail.teleksiegarnia.com

    hej pracuje w plusie i sola ma system Android 2.3 Gingerbread

  • 0

    45. ~t  2012-10-12 09:28:11  host: b14.idd.net.pl

    Zaobserwował Ktoś z użytkowników tego telefonu, wzrost zużycia baterii w trybie deep sleep? Dla przykładu, telefon odpoczywa przez noc, wszystkie aplikacje, synchrony i pożeracze prądu wyłączone, a proces SYSTEM OPERACYJNY ANDROID, zużywa od 30-87 procent baterii. W skrajnych przypadkach 15% baterii w 1,5-2 godziny.

  • 0

    46. ~Loth  2012-10-24 18:29:52  host: 199.67.203.142

    Po prostu deep sleep ubija tez launchera od Sony, ktory ciagle sie reaktywuje :) Polecam nie korzystac z tego. PS: a czy w ICS jest dalej apka Oszczedzanie energii? Ona byla fajna, ale nie widze jej :/ moze ktos polecic podobna aplikacje z google play??

  • 0

    47. ~Dangeon  2012-11-05 06:29:55  host: 77-252-56-2.ip.netia.com.pl

    mam ją od miesiąca i wczoraj gdy włączylem google i po wpisaniu NK sie zaciął i swieci ekran od GOOOGLe i tak stoi .. niewiem co robic ; / baterii nie da sie wyjąć za nic .

  • 0

    48. ~micho  2012-11-11 16:18:45  host: z24-06.opera-mini.net

    Też zamówiłem sobie sole i zastanawia mnie ta bateria ile faktycznie wytrzymuje i czy da się ja jakoś kiedyś wymienić. Android 4.0 daje radę na tym? :)

  • 0

    49. ~Bartek  2012-11-15 21:21:55  host: atd182.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon już dobre parę miesięcy. Jestem z niego zadowolony strasznie. Na Android 4.0 radzi sobie super (nie zamula nawet przy sporym obciążeniu) Sms pisze się wygodnie (ciekawe że można w rękawiczkach). Bateria jak dla mnie wcale nie jest zła, po aktualizacji z 2.3 na 4.0 trzyma moim zdaniem lepiej, przy moim użytkowaniu telefonu trzyma 2 dni. Nie dostrzegłem jakiś rażących wad w tym telefonie, a właściwie jest dla mnie niemalże idealny. Miałem już dużo telefonów i o żadnym nigdy nie powiedziałem "polecam" równie szczeże jak mogę zrobić to w przypadku Xperia Sola.

  • 0

    50. ~  2012-11-18 11:26:27  host: agt146.internetdsl.tpnet.pl

    W jaki sposób przesyła sie pliki w tym tel przez bluetooth.U mnie łączy się z drugim tel , a potem zrywa i lipa...

  • 0

    51. ~Loth  2012-11-19 08:56:25  host: public-gprs503732.centertel.pl

    Do Dangeon: Naciśnij przycisk Power i Volume up :)

  • 0

    52. ~felipe  2012-11-23 16:01:43  host: dynamic-78-8-182-33.ssp.dialog.net.pl

    ej mam pytanie bo zastanawiam się nad 2 telefonami: se arc s i właśnie nad solą. Co byście bardziej polecali??

  • 0

    53. ~niki  2012-11-24 22:15:39  host: host-89-229-52-138.elk.mm.pl

    Ja mam Solę obecnie w naprawie gwarancyjnej. Telefonik wzięłam w mix-ie Plusa 3 miesiące temu. Sam telefon może nie ma super parametrów, ale wierzcie mi - naprawdę śmiga. Filmy, internet płynnie, mnóstwo aplikacji i nic się nie zawieszało. Przekątna wyświetlacza wystarczająca, kolory również bardzo przyzwoite. Jak ktoś napisał : sms-y pisze się naprawdę wygodnie, ekran dobrze reaguje. Mogę z czystym sumieniem polecić smartfona, gdyż mimo, że w naprawie chwaliłam sobie cały czas ten model. Jednak telefon ma też wady zauważalne w większości modeli Xperia Sola, w tym i w moim : -mp3 na głośniku : co jakiś czas trzask w głośniku - czasem co 6-8 sekund podczas odtwarzania utworu, - podczas słuchania mp3 na słuchawkach i połączeniu przychodzącym telefon zawiesza się lub nie słychać osoby dzwoniącej w słuchawce. Po rozłączeniu mp3 leci dalej, ale też nie słychać . Trzeba robić restart. Jednak telefon poszedł na gwarancję z innej przyczyny. Przycisk wł/wył przestawał reagować lub po jego naciśnięciu ekran podświetlał się z opóźnieniem. Po paru godzinach od wystąpienia tej "dolegliwości" telefon przestał w ogóle się podświetlać, mogłam naciskać 100 razy i nie reagował. Podczas naciskania zapalała się tylko czerwona dioda... I tak mój kochany telefonik jest już 12 dzień na naprawie gwarancyjnej :( Dodam, że ani razu mi nie spadł, zero wypadków, telefonik mega zadbany. Czy ktoś się domyśla co to mogło być ?

  • 0

    54.  2012-11-28 19:21:55

    Słuchajcie, narzekamy że szkoda że nie ma tego, tamtego, ale w rzeczywistości i tak rzadko to używamy albo wogóle :) No w tym przypadku to szkoda że nie ma przedniej kamery :D Może i się wogóle tego nie używa, albo jak już to rzadko, ale fajnie by było, gdyby była ;D Dobrze jest mieć w telefonie coś czego się mało używa, choćby po to żeby było :) A niech napiszą ci co mają ten telefon, czy dobrze grają te głośniki stereo? Co wy gadacie że nie da się wyjąć baterii, jak to? To co, ona jest wbudowana w obudowę, przyklejona?

  • 0

    55. ~Sariel  2012-12-04 03:04:48  host: iyt226.internetdsl.tpnet.pl

    @micho Ja się za bardzo telefonem nie bawię. Używam zwyczajnie do dzwonienia i pisania smsów i mi telefon wytrzymuje 3-4 dni. Jednak po instalacji kilku aplikacji bateria zaczęła mi bardzo szybko padań. Czasami niecałe 24h wytrzymywała i wiele z nich działało w tle. Wyłączyłem je ręcznie i wszystko gra. Od nowa 3-4 dni.

  • 0

    56. ~  2012-12-27 19:53:49  host: v11-08.opera-mini.net

    bateria wbudowana to plus + dla firmy szybkie zuzycie szybsza wymiana na nowy fonik najlepiej tej samej firmy tak to dziala jak ktos dobrze uzytkuje fonik to wystarczy wymiana bateri lub panelu a tak calosci bo koszta beda nieoplacalne ale sami sie przekonacie pozdro

  • 0

    57. ~Forsetti  2012-12-28 23:38:57  host: user-94-254-129-134.play-internet.pl

    Mam kilka pytań czy w tym fonie bateria jest wymienna i jeśli chciałbym zaktualizować soft przez kompa to program pobiera jakieś daje i instaluje sam wszystko i po uruchomieniu mogę sie cieszyć nowym softem czy trzeba coś samemu?

  • 0

    58. ~tenjedynyminusujacy  2013-01-10 21:39:34  host: apn-46-169-4-128.dynamic.gprs.plus.pl

    Więc tak jak w nicku może to tylko problem mojego smartfona ale chętnie się podzielę wiadomościami na temat tego telefonu. - Ekran bardzo ale to bardzo się rysuje (bardzo na niego uważam zero pieniędzy kluczy czy czego kolwiek co może porysowac ekran wraz z fonem w kieszeniach nie noszę a jednak jestem zaskoczony).. - raz mi się zawiesił, polozylem sb telefon na biurku korzystam z komputera biorę telefon chce sprawdzić cży nie dostałem jakiś sms on nie reaguje czarny ekran nic nie chodzi. Podlaczylem go do ladowarki rano budzik zadzwonil telefon działa bez problemu. - Przy dużym

  • 0

    59. ~Yurij  2013-01-11 12:56:46  host: 89-71-177-163.dynamic.chello.pl

    Telefon mam od paru tygodni i sprawuje się znośnie jednak mam 2 zastrzeżenia odnośnie dźwięku. Po 1 strasznie cichy jest ten telefon, po 2 głośnik na tylnej klapce nie jest dobrym pomysłem, a trzymając go na ekranie ryzykuje zarysowaniem...

  • 0

    60. ~bow  2013-01-18 22:24:00  host: ip-37-109-2-38.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Mam ten telefon od kilku miesięcy. Początkowo byłem zadowolony jednak teraz gdy przyszła zima telefon się wyłącza. Kiedy jest zimno to po prostu przestaje działać. Powinni go sprzedawać w gorącym klimacie ale nie w Polsce. Szmelc.

  • 0

    61. ~lola  2013-01-25 21:14:09  host: static-81-219-178-15.devs.futuro.pl

    Mam telefon od jakis 2 tygodniu, ogólnie jest naprawde spoko. Interfejs jest bardzo przyjazdny ma pare bajerów itd. jedyne co mnie martwi i to bardzo nawet- to bateria. Załamka jakas, nawet pól dni mi nie wytrzymuje jak używam nieco więcej - posłucham muzy, juz nie mówie tu o grach itp. Zastanawiam sie czy nie oddac do serwisu, może coś jest z tą bateria nie tak. Nie spodziewałam sie ze bedzie trzymac tydzien, ale trzyma na prawde bardzo krótko. Czy inni użytkownicy mają to samo? Ogólnie przeczytałam komentarze powyzej, i nie zauwazyłam zeby ktoś na to narzekał...

  • 0

    62. ~olol  2013-01-27 13:44:22  host: dtl62.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam go od ponad 2 miesięcy, telefon miodzio, nie mam z nim najmniejszych problemów, jedynym mankamentem jest głośnik który charczy, wart swojej ceny. Bateria trzyma 2 dni.

  • 0

    63. ~rajo  2013-02-05 14:49:17  host: apn-95-40-81-54.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefon posiadam od tygodnia, niestety nie do końca jestem z niego zadowolony. Pozytywnie nastrajają design i wyświetlacz, jednak bateria która przy normalnym użytkowaniu nie potrafi wytrzymać dnia, a przy większym ogranicza się do 4 godzin to kpina. Aparat 5mpx robi zdjecia na poziomie vga zainstalowanego w Nokii 6610i, nie wymagam jakości lustrzanki ale to nie spełnia żadnych standardów, do tego telefon się zawiesza, często po wyjściu z aplikacji czy podczas przeglądania internetu. Zblizeniowy ekran - niedopracowana porażka, podczas edycji tekstu potrafi wywołać u użytkownika chęć sprawdzenia funkcji latania. Telefon jeszcze poznaje lecz na każda zaletę odkrywam 3 wady więc z przykrością - niepolecam!

  • 0

    64. ~tyle  2013-02-06 11:44:34  host: ban157.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wszystko pięknie, super ale BATERIA to jakaś pomyłka

  • 0

    65. ~Michalus  2013-02-25 13:34:18  host: static-106-16-119-87.radom.pilicka.pl

    Miałem..na szczęście się pozbyłem ... teraz lumia 820 i windows 8 który bije sole pod każdym względem system również. Pozdrawiam

  • 0

    66. ~oooo  2013-02-27 21:05:14  host: 095160198186.leczyca.vectranet.pl

    zastanawiam się nad tym telefonem czy warto go kupic czy wbudowana bateria to minus czy plus???

  • 0

    67. ~Pablo Pavo  2013-03-01 11:40:56  host: nat2.res.pl

    Posiadam ten telefon od 3 tygodni i jestem z niego zadowolony, fakt faktem bateria do najpojemniejszych nalezy, wiec ladowanie nalezy do czestych czynnosci zwlaszcza ze wczesniej posiadalem SE w995 i bylem przyzwyczajony do dlugiego trzymania baterii, ale w obecnych czasach "trzymanie baterii" w smartfonach jest bolaczka, a wbudowana bateria wg mnie rowniez nie jest minusem, zawsze chocby na portalach aukcyjnych mozna nowy akumulatorek kupic, jednakze wiaze sie to z rozkreceniem telefonu gdyz trzeba go polaczyc "tasiemka".

  • 0

    68. ~małgo  2013-03-02 09:44:45  host: rtr.ds.pk.edu.pl

    telefon posiadam od tygodnia, zakupiony w orange, jestem bardzo zadowolona, chodzi szybko, nie zacina się, a wyświetlacz obłędny :D polecam gorąco ten fonik !

  • 0

    69. ~oooo  2013-03-03 12:51:27  host: 095160198186.leczyca.vectranet.pl

    dzieki za opinie za trzy dni przyślą mi ten fonik a potem wydam swoją opinię :) :) :)

  • 0

    70. ~Righto  2013-05-19 12:48:34  host: 80.48.177.206.ww-net.pl

    Do maniek i abc: Sony to firma japońska, więc i nazwa "Sola" pochodzi z japońskiego i oznacza "Niebo" :)

  • 0

    71. ~Akira  2013-05-19 14:19:39  host: 80.48.177.206.ww-net.pl

    Jestem szczęśliwym posiadaczem telefonu Sony Xperia "Sola" (sola- znaczy niebo po japońsku i nie wiem skąd wy czerpiecie takie ciekawe pomysły dotyczące znaczenia tego wyrazu^^). Mam telefonik od 6 miesięcy i tylko 1 raz mi się zwiesił, ale wystarczył szybki reset i wszystko wróciło do normy. I nie pytajcie jak się resetuje telefon bez wyjmowania baterii, (bo wiele razy widziałem już takie pytanie na forach) tylko przeczytajcie instrukcję obsługi, reset trwa kilka sekund i jest przyjemniejszy niż wyjmowanie baterii co zajmuje min 30 sekund, i to jeżeli ktoś ma sprawne palce :) Jak dla mnie wygląd jest wspaniały, piękny czarny matowy kolor, prostota i funkcjonalność, w tym aspekcie mogą być z siebie dumni. Widzę, że dużo osób narzeka na baterię, cóż nie jest może championem, ale bez problemu wytrzymuje 2 dni przy normalnym stosowaniu. I nie rozumiem komentarzy, typu "wytrzymuje tylko 1 dzień przy mocniejszym używaniu i już trzeba ładować"... chyba każdy użytkownik smartphone-ów powinien być do tego przyzwyczajony, że jak chcecie sobie grać 2 godziny, potem posiedzieć kolejne 2 na necie i jeszcze obdzwonić pół znajomych to każdy smart padnie w kilka godzin. No chyba, że mowa o tych z półki 2000zł +, a nie zapominajcie, że to nie jest najlepszy smart na świecie, tylko jeden z lepszych w swojej kategorii cenowej, jak was stać to kupcie "Z". Do tego telefon ma przyjemny i dobry dotyk, bardzo dobrą jakość mp3 jak na telefon, piękne, intensywne i wyraźne kolory nawet z przyciemnionym ekranem. Dobrą jakość zdjęć jak na telefon, więc śmiało, można pstrykać fotki. Filmy też dobrze się prezentują, nawet nagrywane w nocy. Oczywiście, żaden tel nie zastąpi aparatu fotograficznego, ani kamery z prawdziwego zdarzenia. Przeglądanie internetu jest płynne, czasami potrafi delikatnie przyciąć, przy bardzo wymagających stronach. Ale 2 rdzenie o cz. 1GHz dobrze śmigają :)

  • 0

    72. ~thx  2013-07-15 10:58:27  host: omx222.internetdsl.tpnet.pl

    telefonik naprawdę fajny - świetnie wygląda, ma super wymiary (dla osób, które nie chcą nosić krótkofalówki w kieszeni), wyświetlacz bardzo ładny (duża rozdzielczość, dobra widoczność w słońcu) - generalnie super. Minusy to: słaba bateria oraz trochę zbyt mało RAMu (jak naodpala się dziadostwa w tle, vide Fejsbuk, Gugl + i inny, niepotrzebny shit, to potrafi zamulać).

  • 0

    73. ~borys242  2013-07-28 18:31:49  host: cpc4-haye19-2-0-cust40.17-4.cable.virginmedia.com

    mam pytanie czy da sie przestawic camere z tylniej na przednia przy rozmowie na skype

  • 0

    74. ~mtmc2  2013-08-02 18:42:22  host: pppoe-140.timplus.net

    Według mnie jest to *** jakiego jeszcze nie miałem. A wiem co mówię, bo z telefonów komórkowych korzystam już od 1995 roku. Mam Sony Xperia Sola od pół roku. Wolno chodzi na internecie, ma słabą antenę i malutki ekranik. Przymusowo zainstalowane aplikacje powodują, że sam robi co chce. Pożera impulsy, albo włącza internet i pobiera bajty. Bo te aplikacje ciągle się muszą odnawiać, a każda z nich żąda swobodnego dostępu do wszystkich informacji w telefonie, kontakty, adresy, numery telefonów, internet i jakieś gniazda sieciowe i inne cuda na kiju.

  • 0

    76. ~wodzu  2013-08-08 08:31:50  host: 148.81.195.80

    Mam solę od roku. Generalnie telefon do dzwonienia i do mmsów, może proste gry. Niestety przegladanei netu - strasznie tnie i zmaula, yanosik, endomondo - jak najbardziej, ale poczekaj 3-5 min zanim znajdzie GPS ( aniby ma A-GPS i właczony przesył danych) Mam task -killera i mało pomaga.generalnie do netu słabo. fotki jak na aparak komórkowy średnio bez rewelacji. Ogólnie jestem trochę zawiedziony. Bateria trzyma dzień jak używasz fona nie tylko do gadania 10 min i 15 smsów.

  • 0

    77. ~rdzawka  2013-08-11 22:12:31  host: 91.231.23.10

    Ja mam sole i już po 3 miesiącach mi wymieniali płytę główną a teraz mam mikro sd 4gb prawie pełną a na soli mam jakieś 2gb wolnej a mimo to mi się wiesza gry w nim zamulają i nie można baterii wyjac

  • 0

    78. ~rajo  2013-08-24 17:58:20  host: aalo68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonu nie polecam, zresztą jak wszystkich SONY Xperii - pieniądze wyrzucone w błoto! To badziewie. Miałem Solę przez pół roku, ojciec ma Xperię J, a znajomy Xperię Z, wszyscy jesteśmy niezadowoleni (wcześniej użytkowaliśmy Sony Ericssony, a to już nie to samo). Powody są podobne, baterii w tych telefonach NIE MA! Bo to kpina by przy normalnym użytkowaniu nie potrafiła wytrzymać 1 dnia! W dodatku jest wbudowana - geniusz producenta! Telefon w każdym najgłupszym momencie się zawiesza, zacina, wariuje, działa wolno, potrafi przerosnąć go najprostsza czynność, chociażby rozłączenie połączenia, nie mówie już o używaniu internetu czy innych aplikacji, bo lepiej nic nie dotykac by się za chwilę nie denerwować! Aparat robi zdjęcia jakości nie wiele lepszej od VGA zamontowanego w Nokii 6610i z przed 10 lat. Bardzo ciekawą wadą którą zauważyłem jest również slot karty SIM, gdy masz problemy z zasięgiem czy internetem wystarczy sprawdzić czy SIM nie wysunęła się czasem o 1-2mm, wyłączyć-włączyć i można dalej cieszyć się z dobrodziejstwa jakie wyprodukowała dla nas firma KALE-SONY.

  • 0

    79. ~nollo  2013-12-11 11:00:18  host: 195.182.9.19

    Witam, Mam ten telefon prawie od roku. Zacznę o wyglądu. Telefon naprawdę wygląda sympatycznie, obudowa tak szybko się nie rysuje, ekran bez rysek. Dość lekki i poręczny. Specyfikacja. Aparat, zdjęcia przy dobrym oświetleniu wychodzą dobre, lampa czasami nie współgra. Głośnik dobry, ale nie w spodniach. Czasami nie słychać ani nie czuć. Na słuchawkach też gra znośnie, trzeba poustawiać (ustawienia eq). Specyfikacja względna itp. ale! ale oprogramowanie w najnowszej wersji to tragedia!!! Żałowałem, że zaktualizowałem. Telefon wariuję. Czasami nie da się odebrać rozmowy, aparat się wiesza, tel podczas rozmowy lubi się resetować. Jego działanie przy wł 3g to momentami tragedia, aż chce się płakać :( wolne działanie, wieszanie się to już norma. Telefon na tak, ale Sony skopało oprogramowanie. Na koniec telefon lubi gubić zasięg :)

  • 0

    80. ~SolDowoli  2014-03-08 10:20:30  host: user-5-173-49-139.play-internet.pl

    Telefon spoko ale po aktualizacji potrafi się przyciąć. Fajny aparat i jak na telefon wystarczający, wyświetlacz pierwsza liga, ilość bajerów w telefonie jest zadowalająca. Po prawie dwóch latach ciągłej eksploatacji bateria bez zmian nawet do 4-5 dni jak mało korzystałem na urlopie... Ogólnie polecam ale ze starym androidem bo nowy w zasadzie nic pozytywnego nie wnosi widocznie za mało pamięci dla niego

  • 0

    81. ~da owner  2015-09-10 20:04:56  host: eqy224.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon, wytrzymałością dorównuje 3310. Sprawdzone info. A do tego ma internet :)
    Niestety lubi się zawiesić i zamulić trochę. Coś za coś...:)
    5/10 :)

  • 0

    82.  2015-10-25 13:01:24

    Mam ten telefon już 2,5 roku.Na dzień dzisiejszy ten telefon to totalna TRAGEDIA. Zacina się nawet w menu startowych. 512 mega RAMu nie powala na kolana i facebook + messenger to dla niego śmiertelna trucizna :p . Jeżeli jeszcxe jest w sprzedaży(bo nie paczyłem) to szczerze współczuje jego posiadaczowi bo bardzo się na tym przejedzie jeżeli myśli, że ten foniak jest dobry. Moja ocena: 2/10

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-197-114.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet