Sony Xperia S - opinie
Telefony Sony Sony Xperia S Opinie o Sony Xperia S

Sony Xperia S

w sumie: 192
  • 0

    1. ~witos1985  2012-01-10 10:16:01  host: eab90.internetdsl.tpnet.pl

    Zakochałem się :D super tel z super parametrami :D

  • 0

    2. ~jack  2012-01-10 10:27:45  host: abpi164.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Konkretny strzał w dziesiątkę. Sony nie potrzebuje ericssona aby zaskakiwać. Świetny design, parametry i mam nadzieję że trwałość obudowy będzie w końcu lepsza.

  • 0

    3. ~psikuta  2012-01-10 10:33:02  host: public26170.xdsl.centertel.pl

    jest napisane ze ma sim (standart) a naprawde ma micro sim.

  • 0

    4. ~Maks  2012-01-10 11:07:33  host: aagb205.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wygląda całkiem ładnie, ciekawe jak z ceną :)

  • 0

    5. ~blase1321  2012-01-10 14:39:40  host: aaau242.neoplus.adsl.tpnet.pl

    z danych wynika, że całkiem całkiem telefonik

  • 0

    6. ~s  2012-01-10 15:01:46  host: dynamic-78-8-29-209.ssp.dialog.net.pl

    uu, dobry bedzie sprzet ciekawe ile bedziesz kosztowal no i pierwszy model sony bez ericssona:)

  • 0

    7. ~ziome3eknh  2012-01-10 16:11:15  host: 89.174.81.114

    Coś pięknego od Sony :) Pierwszy telefon typowy Sony :) parametry świetne ciekawe kiedy będzie w sprzedaży i jaka będzie cena zapewne zaporowa ;)

  • -5

    8. ~Kugel  2012-01-10 16:49:06  host: ip-93.159.31.34.static.crowley.pl

    Firma Sony strzeliła sobie w stopę likwidując markę "Sony Ericsson" i sygnując komórki własnym brandem. Co tu nie mówić, nazwa "Sony" ani z jakimś szczególnym prestiżem ani zaawansowaniem technicznym mi się nie kojarzy. Ot, taka firma od wszystkiego, para się wszystkim po trochu ale niczego nie robi na poziomie wybitnym. O ile telefon Sony Ericssona kiedyś tam miałem i mógłbym przy zamianie na nowy model rozpatrywać tę markę, o tyle za Sony dziękuję na starcie, postoję.

  • -1

    9. ~  2012-01-10 16:54:07  host: 94.42.84.70

    wypas, mam nadzieje że do maja pojawi się w Polsce

  • 0

    10. ~TenTyp  2012-01-10 17:38:47  host: dynamic-87-105-135-111.ssp.dialog.net.pl

    mobilna maszynka, cena pewnie jak za zboże będzie ;d ale się postarali cudeńko ;)

  • 0

    11. ~Dawid  2012-01-10 17:39:26  host: 94.42.113.165

    W końcu 2 rdzenie i 12 mpx. Myślę, że zrobi on niezłe zamieszanie na rynku telefonicznym. I jeszcze w przyszłości aktualizacja do Androida 4.0 :) Ciekawa jaka będzie cena...

  • 0

    13. ~  2012-01-10 18:43:10  host: cyberfox.pl

    no no coraz ciekawiej się zapowiada jak widać parametry bardzo dobre tylko jak będzie w rzeczywistości? :)

  • 0

    14. ~banan1973  2012-01-10 19:00:02  host: ip-91.193.160.9.tvsat364.lodz.pl

    Czym Samsung odpowie albo odpowiedział? SGS 2 za stary na "odpowiedź" a Note chyba nie pasuje do porównania.

  • 0

    15. ~elllllllllllo  2012-01-10 19:00:43  host: public30271.xdsl.centertel.pl

    ten telefon ma micro sim, poprawcie to

  • 0

    16. ~Paweł  2012-01-10 21:54:44  host: 212.2.126.233

    TouchWizz!? Błąd czy współpraca z samsungiem?

  • 0

    17. ~abdullah  2012-01-10 23:02:25  host: 79.162.140.75

    no i ładnie wszystko zależy od ceny. tutaj w przeciwieństwie do SUPER SPrzetu LG dodano lepszy aparat fajny design ... zwiększono szybkość łącza... większa pamięć wbudowana praktycznie dla zwykłego użytkownika nie trzeba rozbudowywać... ale nie jest to raczej kom dla zwykłego użytkownika w moich oczach pozytywnie jeżeli będzie to kom w okolicy 2k złotych to wart zachodu ale poczekajmy co na to konkurencja ;D

  • 0

    18. ~  2012-01-10 23:27:05  host: 095160072138.kielce.vectranet.pl

    czemu s-lcd a nie sony bravia engine? zawsze musi znalesc sie JEDEN MINUS..

  • 0

    19. ~xxx  2012-01-11 01:34:09  host: adru114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Przynajmniej własne wzornictwo, a nie jak samsung, ze wszystko zżyna od iphona

  • 0

    20. ~bizz  2012-01-11 12:37:37  host: z43-09.opera-mini.net

    Touchhwiz UI ?! fail.

  • 0

    21. ~korbusd23  2012-01-11 12:56:34  host: acou53.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No nareszcie jakaś konkurencja dla Samsunga Galaxy S 2, ale pewnie szybko przygaśnie jak wyjdzie nowy Galaxy S 3.

  • 0

    22. ~pesmichal  2012-01-11 21:48:21  host: 213-238-78-107.adsl.inetia.pl

    Nareszcie Sony wraca do gry. Kozak telefon będzie. Ciekawe jaka cena :D

  • 0

    23. ~Adaaa  2012-01-11 23:06:28  host: public-gprs182688.centertel.pl

    Widze Sony bez ericsona daje czadu :D Podoba mi sie ten tel :D

  • 0

    24. ~carlo  2012-01-12 15:20:13  host: host-89-229-46-243.torun.mm.pl

    Niby sony bez ericssona ale logo zielone sony ericssona a do tego samsungowy touchwiz

  • 0

    26. ~Tomek  2012-01-12 22:06:29  host: ip-91-207-202-12.comp-serwis.com.pl

    Zapowiada się świetny telefon, który z pewnością powalczy o klientów z SGS2, Motorolą RAZR i HTC Sensation XE i jeżeli będzie miał konkurencyjną cenę może sprawić niemałą niespodziankę. Jedyne co mnie zastanawia to logo...Sony Ericssona na tylnej klapce, nie wiem co ono tam robi mając na uwadze, że ta marka już nie istnieje.

  • 0

    27. ~ukasz  2012-01-13 01:21:35  host: 178-37-132-252.adsl.inetia.pl

    Mam nadzieję, że to co tu piszą to prawda. A era szajsunga sgs 2 sie zakończy ;]

  • 0

    28.  2012-01-13 11:31:59

    bedzię rewolucja, mówie wam

  • 0

    29. ~Ellllllo  2012-01-13 17:54:32  host: z29-02.opera-mini.net

    micro sim

  • 0

    30. ~zen  2012-01-13 20:30:52  host: 213.33.85.79.rev.sfr.net

    @ 8 chcesz prestiżu z posiadania telefonu ??? Gdzie się takie ludki rodzą ? Kup se jacht za kilka mln. $ albo veyrona, z telefonem to se możesz co najwyżej dziewki na wiejskiej dyskotece wyrywać.

  • 0

    31. ~kasta  2012-01-14 16:23:48  host: z13-10.opera-mini.net

    to nie samsung odpowiedział na sony tylko sony dał odp na galaxy s 2. są porównywalne a i tak wziolbym s2 bo htc seansation xe ma 2 rdzenie 1.5 ghz i quadroma ma na poziomie 3200 a s 2. 3500... a aparat 8 czy 12 to tylko roZdzielczość a nie jakość zdj wiec i tak juz roczny s2 wygrywa z xperia s.... a nie zapominajmy ze nie głusi wychodzi s3.

  • 0

    33. ~danmat07  2012-01-15 12:22:15  host: 178.183.221.175.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    Witam,zamierzam kupić samsung galaxy s2 ale po premierze s3 cena jego powinna spaść. Zastanawiam sie czy zaczekać kilka miesięcy i kupić inny telefon (bardzo podoba mi sie SONNY xperia s ile ona bedzie kosztować jak wejdzie na rynek? lepsza jest od samsunga s2? ) co mi radzicie poczekać jeszcze czy kupić teraz jakiś telefon ? Pozdrawiam

  • 0

    34. ~MAM szajsunga sgs2  2012-01-15 14:02:57  host: public133209.xdsl.centertel.pl

    Era szajsunga sie nie zakończy, kwestia teraz panowie ceny bo jeśli za to cacko trzeba będzie dać 1000 zł więcej od sgs II tylko dla 12 Mega pixeli matryce aparatu i szybszy procek to sorka ;D telefon nareszcie przełamujący te standardy co do 8 Mpix.

  • 0

    35. ~Kazikkk  2012-01-15 15:32:24  host: 78.9.18.185

    Czekam na wejście Panasonica :) gdyż tylko on może mnie powstrzymać przed kupnem iPhone. Przyznam jednak, że ten Sony również zapowiada się całkiem fajnie. Szajsungowa dominacja powoli odejdzie do lamusa.

  • 0

    36. ~dami  2012-01-15 22:25:21  host: absx41.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wnetrze jak na teraz dla mnie bajka. jezeli chodzi o design to przychodzi mi na mysl prawie identyczny LG GD880 (bodajze tak on sie nazywam)czyli bryla o surowych ksztaltach. Przyznam jednak iz mimo tego podobienstwa naprawde mi sie podoba jak dla mnie bostwo! naprawde cenie klasyczne ksztalty!

  • 0

    37. ~qwer  2012-01-15 23:52:28  host: 178-37-33-215.adsl.inetia.pl

    @24 gdzie ty tam widzisz touchwiza ?? bo jak dla mnie to w ogóle on nie przypomina lauchera tego od samsunga ;]

  • 0

    38. ~Marcin  2012-01-16 17:37:13  host: dynamic-78-9-74-189.ssp.dialog.net.pl

    Witam mam pytanie czy opłaca się brać ten telefon w mix 36 doładowani po 40zł za 399zł z Plusa czy są lepsze telefony w tym przedziale pozdrawiam

  • 0

    39. ~miku  2012-01-16 17:59:21  host: 178.219.120.38

    sadząc po ilości pamięci TELEFON W PIERWSZYCH DNIACH BĘDZIE OKOŁO 2500ZŁ ale mi sie bardziej podoba htc xl lub ta nowa motorolka

  • 0

    40.  2012-01-16 19:25:10

    Witam,zamierzam kupić samsung galaxy s2 ale po premierze s3 cena jego powinna spaść. Zastanawiam sie czy zaczekać kilka miesięcy i kupić inny telefon (bardzo podoba mi sie SONNY xperia s ile ona bedzie kosztować jak wejdzie na rynek? lepsza jest od samsunga s2? ) co mi radzicie poczekać jeszcze czy kupić teraz jakiś telefon ? Pozdrawiam

  • 0

    41. ~  2012-01-16 23:43:03  host: dwasiedem-piec6.echostar.pl

    obstawiam cenę na poziomie iPhona czyli dyskwalifikującą ;-) (do tego porównania Tomek dodałeś RAZR a on poza małą grubością i procesorem niczego nie prezentuje...)

  • 0

    42. ~Wujas  2012-01-17 10:52:53  host: 87-205-140-14.adsl.inetia.pl

    No i to jest konkret, a nie to co Szmelcyng.

  • 0

    43. ~Seba1990  2012-01-18 18:22:44  host: user-46-112-26-63.play-internet.pl

    :D musze go miec musze !! mam xperie x1 i czekałem aż wyjedzie coś z xperi coś jak dla mnie to widze że jest :D pisze ne necie ze kosztuje ba bedzie kosztowac kolo 2 500 tyś, drogo ale warty tej ceny jak bedzie :P

  • 0

    44. ~schogotten  2012-01-19 09:12:12  host: fwsm-194-202-140-48.lnd2s.sg.alter.net

    świetny telefon:) w końcu bez Ericssona ;) Sony made in Japan !! A nie chiński bubel! Sony zmienilo wszystko w ost 6miesiacach i powstalo Sony Mobile Entertainment czyli bedzie/jest dzial ktory pracuje i bedzie pracowal tylko nad komorkami i tabletami! Efekty juz sa i to pioronujace! Nie moge sie doczekac kupna telefonu Sony, tablet wlasnie kupilem i jestem bardzo zadowolony:) Pozdrawiam

  • 0

    45. ~Admor  2012-01-19 15:42:27  host: p061005.pcmedia.com.pl

    Chciałbym rewolucji, ale... chłopaki, naprawdę przeoczyliście fakt, że zastosowano w tym telefonie układ MSM8260? Zjepali sprawę i tyle.

  • 0

    46. ~siwy  2012-01-21 10:30:31  host: 202.34.akron.net.pl

    Wyceniony został na ok. 470 funtów i 5 marca wchodzi w UK. Nie wiadomo kiedy będzie u nas.

  • 0

    47.  2012-01-21 16:11:52

    wyceniona na 450funtów

  • 0

    48. ~Patry  2012-01-22 18:03:03  host: 77-255-253-84.adsl.inetia.pl

    Era, jak to tu mówisz "szajsunga" Galaxy SII się kończy, masz rację bo niebawem na targa MWC zadebiutuje Galaxy SIII z Quad Core. Tak drogi ukaszu ten Sony jest fajny ale trochę ma w plecy, mały okrągły roczek :(

  • 1

    49. ~Pierre  2012-01-22 23:08:13  host: host-91-215-230-48.sun-net.pl

    539 eu w niemieckim amazonie.

  • 1

    50. ~Mike  2012-01-23 14:59:18  host: 87-205-142-54.adsl.inetia.pl

    @ Kugel Takich bzdur dawno nie czytałem. Firmą od wszystkiego jest Samsung produkujący lodówki, pralki, zmywarki a nawet melaksery, a młodzież z trocinami zamiast rozumu pieje z zachwytu nad najtańszym plastikiem obudowy w cenie 2 tys. jak w SGSII. Sony przynajmniej trzyma poziom, od audio poprzez TV i kamery po KD i jedne z najlepszych słuchawek na rynku. Czas skończyć z dziadowskim wykonaniem SE, a ten model jest krokiem w dobra stronę.

  • 0

    51.  2012-01-25 04:53:57

    @27Co Ci nie pasuje w "szajsungu s2"?? To tylko propozycja Hardware, nie podoba się nie kupuj a ocenę pozostaw obiektywnym osobom. Ta xperia jest spoko. Szkoda, że snapdragon. Będzie niestety wolniejsza od Sgs2 bo chipset mniej wydajny. Szajsungowy autorski exonus to niestety torpeda i jak dotąd nie wyszło nic szybszego. Jest dobry do tego stopnia, że motorola "wsadziła go do Razr. Nawet nowsze wersje sgs2 x i sgs2 hd lte są wolniejsze ze snapdragonem i scorpionem z taktowaniem 1.5 GHZ. @29 Micro sim to nie problem. Idź do salonu operatora i wymienią Ci za darmo (na pewno w play, orange może wziąć kasę :)

  • 0

    53. ~  2012-01-26 01:34:52  host: public9152.cdma.centertel.pl

    Pewnie spora część kupi ze względu na odtwarzacz FLACów ;) Mam nadzieję, że jakość toru audio będzie bardzo wysoka, wtedy dobre słuchawki i jazda ;)

  • 0

    54. ~Asantis  2012-01-26 11:52:21  host: 178-37-136-135.adsl.inetia.pl

    Noo... długo czekałem na ten rozłam ;) Sony jest dość prestiżową firmą, na przykład pod względem notebooków, ale ciężko będzie się przyzwyczaić do telefonów SONY xD Ten telefon będzie silnym przeciwnikiem na półce high-endowych smartfonów ;]

  • 0

    55. ~  2012-02-01 12:02:13  host: proxykat.upc.com.pl

    Niestety Sony powraca na rynek jako producent komorkowych grubociosanych klockow :)

  • 0

    56. ~sonia  2012-02-01 14:48:56  host: acmj4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wow wow wow ale super parametry. od wczoraj mam se xperie arc s i jest bardzo bardzo podobna do tej wersji tylko ma słabszy aparat i procesor. Ogólnie bardzo dobry telefon. Polecam każdemu tel sony ericsson i sony

  • 0

    57.  2012-02-02 11:42:19

    @8 SONY kojarzy się z odtwarzaczami muzycznymi i konsolami do gier.

  • 0

    58. ~  2012-02-02 20:20:54  host: z57-09.opera-mini.net

    sony xperia banchmark 2000-2100 samsung galaxy s2 banchmark nawet do 3500. czyli wydajnością jest troche lepszy niz htc disiare hd 1700 i se arc s 1900 z czym do ludu?!?!?! ;P samsung jest królem jesli chodzi o wydajność...

  • 0

    59. ~pixel  2012-02-08 11:22:45  host: dynamic-78-8-197-154.ssp.dialog.net.pl

    Wszystko OK. ale zdjęcia z niego to nieporozumienia. Opracowując takie urządzenie nie można robić takiego ,,babola''

  • 0

    60. ~piyoter  2012-02-16 22:05:27  host: 80-48-219-10.pub.krusz-lan.pl

    @58, wierz dalej w te benchmarki...

  • 0

    61. ~kashmir  2012-02-17 17:17:21  host: rtr-6-50.interkar.pl

    No ale z baterią to się nie postarali, już na chińskich podróbkach np. ARC'a jest bateria 2500mAh przy procesorze 650mhz.

  • 0

    62. ~dede  2012-02-18 12:03:07  host: 178-36-173-15.adsl.inetia.pl

    Przecież tene telefon jeszcze nie wyszedł, więc to raczej oczywiste, że jeszcze nie wszystko jest dopracowane, założę się, że sterowniki w finalnych wersjach dadzą temu telefonowi mocnego kopa.

  • 0

    63. ~Ambasador marki Xperia  2012-02-23 20:55:07  host: 89-74-175-206.dynamic.chello.pl

    Xperia S będzie bardzo wydajnym telefonem dzięki dwurdzeniowemu procesorowi 1.5 Ghz. W chwili premiery będzie posiadać Androida 2.3.7, ale szybko zostanie zaktualizowana do Ice Cream Sandwich

  • 0

    64. ~Johnny  2012-02-24 07:16:19  host: 81-210-123-94.ip.netia.com.pl

    Piekny telefon mialem w dloniach, dodatkowo ogladalem tez inne dzialajace strasze modele takie jak Arc i ArcS, do tego nowa serie walkman. Jezeli Sony stworzy interesujaca i przyciagjaca reklame, to ma szanse na zwiekszenie zyskowi i odberanie sporej czesci rynku Samsunga. Naprawde przyjemne telefony, o wiele ladniejsze od Samsunga z ciekawy softem i technologia Bravia. Polecam ;)

  • 0

    66. ~zed  2012-02-27 19:02:31  host: user-164-127-244-251.play-internet.pl

    Oooo szykuje się nowe rozdanie. HTC i Sony pokazały się naprawdę z dobrej strony. Czekam co dalej? Samsung ma naprawdę dużą konkurencję.

  • 0

    68. ~Maqs  2012-03-09 13:43:57  host: public82132.xdsl.centertel.pl

    mój stary Sony CMD-J70 mi się przypomniał .. Ech;)

  • 0

    69. ~Damien.  2012-03-09 18:29:13  host: 178-36-125-17.adsl.inetia.pl

    Sony Xperia S będzie dostępna w polsce od 12 marca . Fajny telefonik Ale Arc S ma lepszy design .

  • 0

    70. ~Danio  2012-03-11 11:11:25  host: 031011255169.kolno.vectranet.pl

    super telefon aparat robi świetne zdjęcia dwurdzeniowy procesor 1.5Ghz dzieki któremu jest bardzo szybki będzia aktualizacja do androida 4.0 niestety nie ma slotu na kartę pamięci ale 32gb raczej wystarczy a jeśli chodzi o cenę to można go kupić w przedsprzedaży za 1999 w sklepie sony ericsson i sony mobile.

  • 0

    71. ~Robson  2012-03-12 12:50:13  host: pc195.quarto.pl

    cena 1999 zł w przedpremierowym wejściem na rynek, do nabycie w sklepach SONY

  • 0

    72. ~matias_k  2012-03-13 21:59:52  host: mastiff3.strazgraniczna.pl

    A ja posiadam ten telefonik od jakiegoś tygodnia i jestem naprawdę zadowolony na razie, fakt bateria mogłaby być lepsza ale co tu chcieć przy takim wyświetlaczu i dwóch rdzeniach?;-) poza tym wszystko działa szybo i nic się nie tnie, zdjęcia robi świetne jak na telefon a Android jak to Android daje dużo możliwości i frajdy. Jeśli o mnie chodzi to nie żałuje zakupu i polecam nie zdecydowanym.

  • 0

    74. ~  2012-03-14 19:20:35  host: ppp147197.ostnet.pl

    Jak myślicie, w ciągu miesiąca od przedpremierowej premiery w jakiej cenie telefon będzie można kupić np na allegro? Po premierze ma kosztować okolo 2300 zł z tego co słyszałem, ale wiadomo że dużo ludzi będzie brać go w abonamentach i ceny powinny spaść. Nokia lumia 800 2 tygodnie po premierze spadła nawet do 1100 zl. Wydaje mi się że w tym samym czasie sony będzie kosztował około 1700-1800zł i jego cena będzie się trzymała w porównaniu do nokii.

  • 0

    75. ~Paweł  2012-03-14 20:56:57  host: 188.147.65.81.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Za dużo istotnych wad. Technologia, jak na najnowszy produkt, również nie zachwyca. Starsze i znacznie lepsze produkty Samsunga biją na głowę ten flagowy model Sony

  • 0

    76. ~Nawrot12  2012-03-22 10:58:12  host: dat170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A co z przyciskami poniżej ekranu, rzeczywiście się przycinają???

  • 0

    77. ~spec  2012-03-22 19:23:38  host: host_40_147.compower.pl

    ~matias_k Czytam takiego debila i innych tu podobnych niedorozwiniętych emo frajerów i inne tępe laleczki. ~matias_k napisał/a "A ja posiadam ten telefonik od jakiegoś tygodnia i jestem naprawdę zadowolony" I co z tego? Takie wrzuty tylko debile serwują

  • 0

    78. ~jsun  2012-03-23 20:00:35  host: host251.tucholadatacenter.pl

    samsung koajarzy mi sie z nazwa szajsung jak zwykle mialem nokie n8 zawiodłem sie muliła jak nie wiem ;/ SE S piękno polecam fonik ;) kupiłem wprzedsprzedaży za 1999 ;) teraz kosztuje 2200 ;) super telefon spełnia moje wszystkie oczekiwania ;)

  • 0

    79. ~  2012-03-24 18:28:36  host: bes8.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon super, gdyby nie wyświetlacz TFT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CO TO MA BYĆ??? Chyba jakieś cofnięcie sie w rozwoju. Już miałem kupować go ale na pewno nie z tym wyświetlaczem.

  • 0

    80. ~dominik  2012-03-25 14:39:36  host: xdsl.140.c67.petrotel.pl

    A JA SOBIE GO ZAMÓWIŁEM , MAM NADZIEJE ŻE BEDZIE OK :)

  • 0

    81. ~jaaa  2012-03-26 12:27:23  host: 217.97.254.54

    w orange w korzystny900 kosztuje 675zł

  • 0

    82. ~  2012-03-26 17:47:50  host: staticline56944.toya.net.pl

    Paweł rozśmieszasz mnie. Chyba nigdy w życiu człowieku nie trzymałeś tego telefonu w rękach. Starsze telefony Samsunga biją na głowę? Powiedz jakie więc? Na chwilę obecną jedyny telefon z równej półki to Iphone 4s. Wszystkie Szajsungi poza Note'm o ile to jeszcze telefon a nie tablet mogą się schować. Wiem, bo testowałem niejeden. (Galaxy S Kupiłem 2 Xperię S w kolorze białym w przedsprzadaży (dla mnie i narzeczonej) Telefon mimo,

  • 0

    85.  2012-03-27 21:20:50

    Paweł rozśmieszasz mnie. Chyba nigdy w życiu, człowieku nie trzymałeś tego telefonu w rękach. Starsze telefony Samsunga biją na głowę? Powiedz jakie więc? Na chwilę obecną jedyny telefon z równej półki to Iphone 4s. Wszystkie Szajsungi poza Note'm (o ile to jeszcze telefon a nie tablet) mogą się schować. Wiem, bo testowałem niejeden. (Galaxy S). Kupiłem 2 Xperię S w kolorze białym w przedsprzadaży (dla mnie i narzeczonej) Telefon wygląda pięknie. Mimo nie lekkiej wagi super leży w dłoni. Aparat w nocy przy wyłączonym świetle robi dobre zdjęcia (tylko N8 ma lepsze). Styl SONY jest świetny. Nie jest to kolejna kopia Iphona jak to robi SAMSUNG. Xperia Glass wieczorem robi na każdym wrażenie. Ekran mimo, iż nie AMOLED wygląda rewelacyjnie. Gry które ściągnąłem ze Sklepu typu Ashpalt 6, Trial Extreme itd chodzą bez najmniejszego zacięcia. Obudowa wykonana z dobrej jakości matowego plastiku nie ściera się. Sam Android 2.3.7 na dwurdzeniowym procku 1.5 GhZ działa super płynnie. Miałem odpalone GG w tle słuchałem muzy na słuchawkach i grałem w grę na Wi-Fi bez zacięcia. Na dniach aktualizacja do wersji 4.0 uwydatni jeszcze bardziej ten telefon. Co do baterii kupując oczywiście takiej klasy telefon bawiąc się dużo nim baterię ładuję codziennie wieczorem. Narzeczonej starczyła na 3 dni w trybie GSM bez opcji BRAVA DISPLAY. Telefon polecam każdemu z czystym sumieniem. Dodam, że robi znakomite wrażenie w kolorze białym na znajomych w środowisku prywatnym i biznesowym zwłaszcza w kolorze białym.:) Pozdrawiam! SONY idzie w dobrym kierunku.

  • 0

    87. ~Paweł  2012-03-28 09:33:47  host: host-89-229-97-28.stargard.mm.pl

    nr75- Paweł weź nie wypisuj takich rzeczy, bo ze śmiechu nie można wyrobić. Właśnie napisałeś coś w stylu, że hyundai jest lepszy od lexusa. Mam nadzieję, że rozumiesz analogię...

  • 0

    88. ~student  2012-03-28 14:54:39  host: adio246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bardzo mi się podoba :) chyba wymienię moją xperię x1 na tą xperię s tylko jak cena będzie w jakiś ludzkich granicach.

  • 0

    89. ~  2012-03-30 20:30:21  host: xdsl-31-164-3-200.adslplus.ch

    Mialem Arc S Kupilem xperie S ... Baja poprostu baja xD

  • 0

    90. ~Jassec  2012-04-01 07:11:52  host: host-67-21-18-234.mtnsat.com

    Ale on ma baterie Li-Po a nie Li-Ion...

  • 0

    91. ~jakistam  2012-04-01 21:14:11  host: dslb-188-103-171-250.pools.arcor-ip.net

    w berlinie w mediamarkt kosztuje 499€

  • 0

    92. ~jol  2012-04-03 15:02:05  host: 81.219.84.18

    chciałbym mieć takiego fona;D

  • 0

    93. ~gorion  2012-04-03 21:28:23  host: cpc4-kemp6-2-0-cust108.9-2.cable.virginmedia.com

    Wdzystko ok bsteris trzyma słabo

  • 0

    94. ~kokos  2012-04-04 23:26:28  host: 89-75-84-86.dynamic.chello.pl

    Telefon jest dostępny w T-mobile!!!

  • 0

    96. ~twój stary  2012-04-06 10:45:26  host: 37.30.123.105.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Nie za bardzo lubię Sony, ale jak wziąłem do ręki i odpaliłem Xperia S to kopara opadła. Telefon jest świetnie wykonany i spasowany, ekran i zdjęcia super, bawiłem się nim z 10 min. i zrobił na mnie piorunujące wrażenie. Wreszcie powiew swieżośći.

  • 0

    97. ~przemalo  2012-04-07 12:08:10  host: 178-36-253-181.adsl.inetia.pl

    Poczekam jeszcze troche aż pobędzie to cacko na rynku i zobaczymy jakie niedopracowania wyjdą, bo zawsze się napalam na nowości a potem latają do serwisu po 5 razy. Typuje tego soniacza na mój następny sprzęt, ale poczekam :)

  • 0

    98. ~awa2001  2012-04-12 18:08:31  host: 212.160.172.70

    Ja jestem ajfonowa, ale jak wzięłam tego Sonego do testowania to też kopara mi opadła. Zdjęcia rewelka, telefon bardzo szybki, ale to tez kwestia gdzie się go używa, wbrew pozorom bateria długo trzyma, gdybym miała wybierać między 4S a Xperią S wybrałabym ten drugi.

  • 0

    99. ~yunalesca  2012-04-13 19:29:42  host: c-f7b2e253.08-89-73746f30.cust.bredbandsbolaget.se

    Od 3 tygodni jestem szczesliwa posiadaczka owego smartfona i jestem z niego bardzo zadowolona. W przeciwienstwie do ajfona i szajsunga nie zawiesil mi sie ani razu, a to wielka zaleta. Cyka ladne zdjecia i takiez filmiki, ale to ma wiekszosc telefonow tej klasy. Bardzo czesto korzystam z neta i rowniez nie ma na co narzekac. Ogolem wielki plus. Jak odkryje jakies wady, dam znac (czytalam, ze trzeba uwazac na wyswietlacz i nie wystawiac go na dzialanie wysokich temperatur (czyt. uwaga na slonce).

  • 0

    100. ~piohabi  2012-04-14 17:58:39  host: host-178.212.43.9-internet.zabrze.debacom.pl

    telefonik wypas ale jak HTC wydało One X ma wydać Zeta a Samsung S3 to nie ma co się nim tak podniecać :D chociaż mógłby ktoś mi go dać jako prezent ;p na pewno był by lepszy niż mój staruszek Sgs cl

  • 0

    101. ~kasia  2012-04-14 22:44:13  host: 89-69-119-97.dynamic.chello.pl

    Telefon super, ładny i w ogóle, parametry super..tylko przez tą rozdzielczość (wyższą niż 480x800) praktycznie nie ma opcji pograć w gry ;] NIE POLECAM DO GRANIA ;]

  • 0

    103. ~MF  2012-04-16 16:00:29  host: 81-210-1-59.ip.netia.com.pl

    Rewelacyjny telefon, rewelacyjny !! Naprawdę, myślę ze jest to rewolucja, i fanboje Apla i Noki, nie powinni nawet słowem pisnąć, ponieważ ten telefon naprawde przewyzsza pozostałe dostepne na rynku w tej chwili. Jedyna wadą jaką zauważyłem, jest to że dzwoniącego słychać po obu stronach słuchawki podobnie (może dlatego ze ten tel jest bardzo cieniutki), wiec trzeba uwazac, ponieważ rozmowa jest słyszalna dla postronnych.

  • 0

    104. ~Ambasador marki XPERIA  2012-04-19 22:10:06  host: 89-74-175-206.dynamic.chello.pl

    Każdy telefon ma swoje plusy. Czy to Iphone, czy Sony, ale przy moich kryteriach wybierania od razu wybrałbym Sony ;)

  • 0

    105. ~Matii  2012-04-19 23:49:35  host: cpc10-scun8-2-0-cust40.12-3.cable.virginmedia.com

    posiadam ten telefonik od tygodnia i jak narazie moge tylko stwierdzic ze przydala by sie mocniejsza bateria ktorej niestety nie mozna wymienic gdyz jest wbudowana ale cos kosztem czegos zawsze jest. powiem ze ma co pobierac ta energie ten mega ekranik :) oceniam telefon na 5+

  • 0

    106. ~silver558  2012-05-05 21:31:29  host: user-31-174-15-70.play-internet.pl

    telefon mega super.funckje,parametry itd.lepszy niz samsung s2 czy iphone,ale przegrywa pod jednym wzhledem...BATERIA/ poprostu katastrofa.nie wiem cy trafila mi sie jakas felerna ale czyma mi 1,5 dnia bez bawienia sie nim itd.normalnie napisanie sms,kilka rozmow i to wszystko

  • 0

    107. ~henryk 46  2012-05-12 16:40:48  host: p57BA4BE7.dip.t-dialin.net

    A ja dzisiaj nabylem to cudo. Jest ladny i funkcjonalny. Jeszcze go testuje.

  • 0

    108. ~kapciocha99  2012-05-16 21:06:16  host: 78.129.49.105

    witam , nie mogę znaleźć notatnika? poza tym tel. rewelka!!!

  • 0

    109. ~RR_87  2012-05-18 15:22:05  host: c12-30.icpnet.pl

    W chwili obecnej (a mamy połowę maja) jest już bardzo dużo testów video i porównań... Większość portali jest zgodna.. Bravia Engine w Xperii S to na chwile obecną najlepszy wyświetlacz na rynku smartfonów... Kąty widzenia są mniejsze niż przy SGS II, ale odwzorowanie barw i głebia czerni stoja na bardzo wysokim poziomie.. Porównania w stulu: nawet starsze samsungi są lepsze pokazują tylko tępote użytkowników, których na Xperie zwyczajnie nie stać i z zazdrosci tak piszą... jak niby procesor 700MHz Omnii miałby być wydajniejszy niż 3,0GHz w S-ce... Żenada, że w obecnych czasach pojawiają się jeszcze takie komentarze... Co do xperii.. w testach real-life, bateria trzyma dłuzej niż w S II, przy tych samych czynnosciach, aparat jest lepszy i o wiele szybciej reaguje na odpalenie i robienie zdjęc (start z uśpienia - ok. 1,3s, migawka - 0,7sek.) Szkło mineralne jest tylko odrobinę bardziej podatne na rysy niż Gorilla motoroli czy samsunga (miałem DEFY i niestety nawet Gorilla nie jest bez skazy po 4 m-cach użytkowania, do S-ki polecam futerał wsuwkę, ale tylko dlatego, że nie jest zabezpieczona przed kurzem uszczelkami jak DEFY) Aparat ma optyke CarlZeiss i w normalnym oświetleniu daje radę.. a zdjęcia nie wstyd wyświetlać na większych ekranach, a jeśli chce się robić makro z metra i nakręcić ślub to na pewno nie smartfonem tylko lustrzanką, więc nie ma się co pluć że po zmroku widać pikselki. Ekran S-LCD osiaga dodatkowo lepszą czytelność w mocnym słońcu niż amoledy, więc producent specjalnie go użył pod kątem praktyczności flagowego modelu, amoledy są dobre w pomieszczeniach i do szpanu przed kumplami w gimnazjum, w sferze biznes dużo wydajniejsze jest LED TFT, do gier również telefon świetny.. posiada certyfikat Playstation Device i na pewno rozdzielczość ekranu nie jest żadną wadą.. Polecam, w tej cenie i półki premium na dzień dzisiejszy lepszego nie ma, a dla kolekcjonerów gadżetów zawsze można białe jabłuszko z tyłu przykleić i zaoszczędzić 1500,- na logo :D

  • 0

    111. ~Dawid  2012-05-25 15:35:55  host: static-188-137-88-227.leon.com.pl

    Witam orientujecie się czy można już wgrać do niego ANDROID 4.0 ??? Jak tak to prosze o jakis link

  • 0

    112. ~skate  2012-05-28 16:50:01  host: 87.116.234.85.lapy234.tnp.pl

    moim zdaniem pod względem designu najlepszy fon jaki powstał

  • 0

    113. ~mariusz  2012-06-03 08:05:05  host: dynamic-78-10-98-207.ssp.dialog.net.pl

    Telefon niestety jest mocno niedopracowany. Mam porównanie do IP4 i Motorola RAZR 1. Na wyświetlaczu pozostają nawet po lekkim dotyku odciski i zamazania 2. Tył obudowy po 7 dniach zaczął się ruszać 3. W przypadku gdy zadzwoni do Ciebie kolega z nowego numeru i chcesz dodać go do istniejącego kontaktu nie ma takiej możliwości - chyba, że wcześniej kolegę wprowadziłeś bezpośrednio w telefonie 4. Beznadziejnie działający dotyk, szczególnie w przyciskach home, powrót, lista. Często nie można za pierwszym razem tych przycisków uruchomić. W innym przypadku wystarczy przejechać po nich palcem i się uruchamiają 5. Brak możliwości szybkiego wyszukania kontaktu, bo albo klikniesz na pole wyszukaj , albo przytrzymasz "menu" tak czy inaczej na tle konkurencji słabo 6. Głośnik umieszczony jest na szczycie tylnej obudowy co powoduje, że gdy położycie go na kanapie, łóżku to nie słychać dźwięków 7. Z powodu słabego działania dotyku odbieranie telefonu /przesuwanie suwaka/ doprowadza do furii, szczególnie gdy tak jak ja mam kilkadziesiąt telefonów dziennie. 8. Brak automatycznej regulacji jasności ekranu A teraz plusy : 1. Dobra jakość rozmów /ale gorzej niż u konkurencji/ 2. Dobra bateria Na koniec dodam, że nie interesują mnie gadżety w postaci facebook, aparatu fotograficznego czy radia. Telefon u mnie służy do pracy i kontaktów biznesowych /telefon/poczta e-mail/skype .

  • 0

    114. ~  2012-06-03 22:32:29  host: apn-31-1-15-144.dynamic.gprs.plus.pl

    Witam. Co najlepirj zrobic by bateria wytrzymywala wiecej niz 7h. Mam wylaczona synhronizacje, internet wlaczam kiedy mi jest potrzebny, wyswietlacz mam dosyc ciemny. Jest masakra z tymi uciekajacymi % baterii. Podczas pisania tego komrntarza ucielo mi 2%. Dzialam w 3g.

  • 0

    116. ~noconka  2012-06-05 00:52:43  host: edge.g1.citymedia.pl

    gdzie zapisują się pliki w formacie doc. gdy np. prześlę je przez bluetooth? nie umiem ich nigdzie znaleźć, a w pobranych nie ma. Nie ma też takiego folderu jak np. "moje pliki" czy coś w tym stylu.

  • 0

    117. ~Kot_Sylwester  2012-06-06 09:54:54  host: 25.unused.atman.pl

    @114 Coś ewidentnie jest nie tak z twoim telefonem - z transmisją danych powinien wytrzymać 1 dzień, przy samych rozmowach/SMS-ach spokojnie 2 dni. Jaką masz wersję oprogramowania? Kilka dni temu pojawiła się 0,75, która poprawia czas działania telefonu w stosunku do 0,63 lub 0,67

  • 0

    118. ~Killu  2012-06-07 19:50:51  host: host-217-172-242-88.gdynia.mm.pl

    Zakupiony... Pobawiony... Ocena, generalnie ciężko się korzysta z klawiszy funkcyjnych znajdujących się tuż nad przeźroczystym paskiem. Często trzeba naciskać kilka razy. Z początku myślałem, że się przyzwyczaję... niestety nie. Drugi problem to definitywnie bateria. Wyświetlacz pochłania ją w kilka chwil. Oczywiście powiecie, że czego się spodziewać po telefonie z takim wyświetlaczem, ale 2 dni to na prawdę powinien dawać radę. Wymieniłem tylko 2 wady bo to chyba jedyne jakie stwierdziłem. Wyświetlacz zdecydowanie zadowalający, chociaż nie znalazłem automatycznego ustawienia jasności ekrany w różny natężeniu światła, ale mogłem przegapić. Szczerze polecam.

  • 0

    119.  2012-06-09 08:39:21

    @117 - po aktualizacji bateria trzyma nawet 2,5 dnia :)

  • 0

    120. ~ania  2012-06-14 11:59:58  host: hsf10.internetdsl.tpnet.pl

    byłam wielką fanka iphona i chciałam nabyć jego najnowszą wersje ale gdy sprawdziłam sony musiałam go mieć! jestem posiadaczka tego telefonu juz ponad miesiąc i sprawuje sie rewelacyjnie. W porównaniu z Apple nie zawiesza się. Jak dla mnie spisuje się na 5 :)

  • 0

    121. ~grzegorz  2012-06-23 22:16:22  host: 87-205-95-60.adsl.inetia.pl

    Świetny telefon nic dodać nic ująć. Uwielbiam tą markę design SONY i jakość SONY. To jest to.

  • 0

    122. ~alfa  2012-07-11 13:54:37  host: afqf180.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ktos wie kiedy bedzie aktualizacja do androida 4.0 w Polsce, a konkretniej w orange ?

  • 0

    123. ~Ambasador marki XPERIA  2012-07-11 17:27:48  host: user-109-243-237-223.play-internet.pl

    @noconka 116 Musisz ściągnąć ze sklepu Play/Android Market jakiś menedżer plików. Najpopularniejszy to Astro File Manager albo podłączyć telefon do komputera po kablu USB. Pliki przesłane przez BT znajdują się w folderze bluetooth

  • 0

    124. ~Lovelas  2012-07-27 17:03:30  host: v20-15.opera-mini.net

    Aż mnie dreszcze przeszły xd Nie no , telefon super śmiga znakomicie posiadam go juz 2 miesiące i jest sweet ;x

  • 0

    125. ~Szakol29  2012-07-30 11:25:57  host: ip-93-154-249-87.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Siemka...wlasnie kupiłem smarta...ale nie moge w opcjach itd. znaleźć jakiej kolwiek Gry.... :( dlaczego ???

  • 0

    126.  2012-07-30 11:36:15

    Siemka...wlasnie zakupiłem dany Smartfon ale nigdzie nie moge z opcjach itd. znaleźć żadnej Gry zawartej w smartfonie... :( dlaczego ??? i skąd sie pobiera dane gry ? prosze o Oficjalną strone...pozd.

  • 0

    127. ~Hetexon  2012-08-06 18:27:41  host: ip-93-154-242-134.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Witam...moze ktoś mi powiedzieć w jaki sposób robić zdjęcia za pomoca Migawki czy niema takiej Opcji w tym smartfonie ? Pozd.

  • 0

    128. ~damiano  2012-08-12 17:48:47  host: 89-77-23-219.dynamic.chello.pl

    Witam, posiadam to cudo już 2 tyg. bateria nie jest najgorsza ale wiadomo że, mogło by być lepiej po za tym świetny design, szybki nie zacina się net po nim śmiga jak marzenie robi świetne zdjęcia i nagrywa jeszcze lepsze filmy, bardzo dobra jakość rozmów krótko mówiąc same plusy ;] polecam (największy problem jest z tymi 3 przyciskami nad paskiem ale to można wybaczyć:P)

  • 0

    129. ~Bartosz  2012-08-30 13:21:26  host: cgl20.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Gry macie w google play... -,- czyli Android Markecie.

  • 0

    130. ~Gość  2012-09-01 10:15:25  host: host-3.zeto.net.pl

    Mam ten telefonik od 3 miesięcy. Jeszcze nigdy nie miałem w ręce tak fajnego telefonu, jest bardzo funkcjonalny i niema z nim żadnych problemów. Szybko reaguje nigdy się nie zacina i polecam wszystkim którzy chcą posiadać dobry telefon.

  • 0

    131. ~soweq  2012-09-03 13:22:28  host: bve68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam telefon od 3 miechów. super nie ma problemów ale powiem szczerze ze zawiesil mi sie 3 razy. Problem w tym ze bateria jest na stale i jak sie zetnie na 90% baterii to musze czekac. poza tym zdjecia ok super szczegóły. szybko chodzi. bateria: uwaga rekord to 5 dni!!! i to przy normalnym uzytkowaniu - cos zadzwonic odebrac sms- bez zadnych killerow itp. przewznie to tak 3-4 dni. jesli ktos sie bawi to moze ja zajechac w pare godzin...

  • 0

    132. ~emce  2012-09-04 08:34:24  host: proxy.leoni.com

    @127 - a w czym masz problem? Migawka ma dwie pozycje skoku, pierwsza to ostrość a druga zrobienie zdjęcia. Nie ma opcji deaktywacji spustu migawki więc działać musi.

  • 0

    133. ~Ambasador marki XPERIA  2012-09-10 13:48:24  host: 89-76-204-140.dynamic.chello.pl

    @~Szakol29 Gry najlepiej dograć sobie ze Sklepu Play. Tam jest bardzo dużo ciekawych pozycji.

  • 0

    134. ~emce  2012-09-14 09:12:47  host: proxy.leoni.com

    @131 - jak się telefon zetnie to klawisz głośności w górę + power = odcięcie zasilania.

  • 0

    135. ~Edison  2012-09-15 16:26:22  host: acvw177.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy to prawda, że komórka mało wytrzymuje? ( pod względem baterii)

  • 0

    136. ~ktos  2012-09-29 18:48:09  host: host942311021.microchip.net.pl

    Wyglada niezle, a czy ten telefon pociagnie doslownie wszystkie gry na androida?

  • 0

    137. ~martin323123  2012-10-01 23:29:32  host: host-5db0d5de.sileman.net.pl

    na chwile obecną nie ma problemu z żadną gra ;)

  • 0

    138.  2012-10-04 16:38:19

    witam, mam ten telefon ze 3 miesiące i mam 2 zastrzeżenia - gdy np kręce film to po nagrzaniu bateria jak zdejme klapke śmierdzi ogórkiem kiszonym, nie wiem czy to coś znaczy ale mi to w sumienie przeszkadza - film jak kręce w 1080p to mam ograniczenie czasowe niecałe 20 minut, nie da sie tego czyba powiekszyć ;/ w mniejszych rozdzielczościach filmów nie kręce wiec nie wiem czy na inne są też limity 20 min

  • 0

    139.  2012-10-04 22:23:16

    witam mam pytanko do użytkowników BIAŁEGO modelu eski. czy aby nie zostaja na nim jakieś rysy, czy tworzywo nie żółknie i czy to ten sam gumowany materiał jak w wersji czarnej? mam straszną chętkę właśnie na białaska, ale boję się nieco o wygląd po dłuższym czasie użytkowania. dziękuję z góry za Wasze opinie

  • 0

    140. ~szymas  2012-10-05 13:51:00  host: 195.117.91.132

    Mam do wyboru HTC One V (389 zł), Samsung Galaxy Ace 2 (319 zł) i Sony Xperia S (799 zł). Przechodzę do Play. Który wziąć?

  • 0

    141. ~edi223  2012-10-06 15:58:12  host: enm114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    właśnie zamówiłem telefon. nie mogę się doczekać kiedy go dostanę :D

  • 0

    142.  2012-10-06 21:44:05

    jak wygląda sprawa z bialą obudową? nie brudzi się , nie żółknie aby po czasie?

  • 0

    144. ~Artur  2012-10-12 02:10:41  host: htq234.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon mi trzyma spokojnie dzień przy 2h rozmawiania i sprawdzania maila co godzinę. Gry idą wszystkie czasami przycinają, ale zależy to raczej nie od parametrów telefonu, tylko od andrida, kernela i zaśmieconego systemu.

  • 0

    145. ~nemsiu  2012-10-16 14:43:58  host: 212-243-251-94.net.stream.pl

    Telefon mam od czerwca. Wszystko okej jestem bardzo zadowolony tylko bateria to porażka. Przy normlanym użytkowaniu, czyli włączony pakiet danych, kilkadziesiąt smsów, 30 minut korzystania z internetu i 2 godziny muzyki telefon pada po 8 godzinach. To zdecydowanie za mało. A bateria jest wymienna tylko trzeba rozkręcić telefon. :) Aparat robi piekne zdjęcia, tel sie nie zawiesza. Jesli chodzi o muzyke to jest cicho ale w dobrej jakosci

  • 0

    146. ~soniak  2012-10-17 11:33:36  host: aekx11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefon to naprawde kozak. Jego ceny są kosmiczne ale tanio idzie go wyrwac na tablica.pl jestem ciekaw jak bedzie sie sprawował

  • 0

    147. ~edi223  2012-10-20 13:38:22  host: acwr245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon posiadam od 1,5 tygodnia. Sprawuje się świetnie :D . Super rozdzielczość, szybki. Robi super zdjęcia. Jedynym minusikiem jest bateria :/ , przy średnim użytkowaniu pada po dniu. Ale mimo tego jestem bardzo zadowolony z zakupu :) . Bardzo polecam

  • 0

    148. ~adam  2012-10-25 11:05:45  host: z59-06.opera-mini.net

    A majo podobno dac soft nexusa narazie tylko obietnice

  • 0

    149. ~yv1  2012-11-03 16:29:15  host: 77-253-160-56.adsl.inetia.pl

    @34 12 mpx to przeżytek, nokia zapowiedziała w jednym modelu 41 mpx, a tak na serio uważasz że 4 mpx robią rónice? Dam sobie lewe jajo obciąć że moj 6-cioletni Canon a560 z matrycą 7,2 mpx robi 2x ładniejsze zdjęcia od telefonu z matrycą 12mpx :-D aparat w telefonie to zawsze będzie dodatek, tak samo jak lodówka w samochodzie - nikt tam obiadu na drugi dzień nie chowa, dlatego nie wiem czym tu się można podniecać

  • 0

    151. ~yv1  2012-11-03 21:19:15  host: 77-253-160-56.adsl.inetia.pl

    @Mike (wpis nr50) miałem kultowego k800i i ośmielę się niegodzić z Twoją opinią dotyczącą jakości co do ogólu SE. Btw loduwkę, hdd i monitor mam Samsunga i nie narzekam -w tych 3 kategoriach Samsung się wykazał

  • 0

    152.  2012-11-06 09:03:08

    Przesiadłem się na niego z N8. Pierwsze wrażenie - duży ekran, ale w porównaniu do AMOLED kiepskie kolory i kąty widzenia. Aparat był dużo lepszy w N8, tam zastępował mi kompakta, tu można go urzywać w ostateczności (długo łapie focus, zwłaszcza w filmach, potrzebuje dużo światła, bo inaczej straszne szumy wychodzą). Bateria jest tragiczna, przy włączonym przesyle danych trzyma pół dnia, chociaż nie wysyła przecież info cały czas. N8 jako nawigacja z wł. ekranie i 3G wytrzymała 7h. Android jest fajny, ale za te pieniądze kupcie sobie inną słuchawkę, bo tej nie warto.

  • 0

    153. ~ona  2012-11-19 17:04:59  host: 5ad61a2d.bb.sky.com

    uwielbiałam se, teraz jestem więc zwolenniczką sony -jutro to cacko będzie u mnie :D

  • 0

    154. ~matti18bc  2012-11-25 23:49:52  host: 89-73-36-47.dynamic.chello.pl

    Telefon bardzo fajnie się sprawuje. Mój pierwszy smartfon więc nie mam zbytniego porównania :-D co do baterii spodziewałem się ze będzie działać max dzień tj of rana do wieczora chociaż czasem muszę jeszcze w pracy się podłącząc. W domu mam internet 50mb /s a telefon po wifi na speed teście wyciąga 40 :-) działa płynącej

  • 0

    155. ~piterfanBarcy  2012-12-12 21:50:19  host: host-n3-87-4.telpol.net.pl

    Czy ktoś mógłby odp. czy ten telefon posiada funkcję routera wi-fi ?

  • 0

    156. ~  2012-12-17 22:07:54  host: v23-03.opera-mini.net

    posada funkcję routera

  • 0

    157. ~Micke'Y  2012-12-19 18:36:23  host: public124102.xdsl.centertel.pl

    Wie ktoś może, czy telefon będzie miał kolejną aktualizacje androida do wersji 4.1 JellyBean?

  • 0

    158. ~rdzio  2012-12-28 15:12:00  host: host-85-202-152-95.sta.tvknaszapraca.pl

    juz jest Jelly

  • 0

    159. ~camry  2012-12-30 21:29:47  host: acyq58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Przedłużam umowę z jednym z operatorów i mam do wyboru Sony Xperię S oraz LG 4X HD w bardzo zbliżonej cenie. Przykładam wagę do jakości wykonania, możliwie długiej jak na smartfon pracy baterii, jakości zdjęć i szybkości działania. Doradźcie proszę, co wybrać! Pozdrawiam!

  • 0

    160. ~scrp  2013-01-05 17:30:55  host: nat60.prudnik.net.pl

    To nie jest sony bez ericssona, tylko sony całkowicie wchłonęło ericssona.

  • 0

    161. ~supervisor  2013-01-18 14:27:41  host: 178-36-141-71.adsl.inetia.pl

    to jakbyś wybierał między Octavia a Passatem w tej samej cenie. Pzdr

  • 0

    162. ~Kbk  2013-01-22 09:58:31  host: aflx181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Gdzie można kupić taką kartę micro sim?

  • 0

    163. ~mt  2013-01-22 17:12:03  host: 89-77-78-59.dynamic.chello.pl

    Czy jest jakaś różnica między ładowanie telefonu zwykłą ładowarką a kablem usb podpiętym do komputera ? Chodzi mi o to czy w którymś z tych przypadków bateria telefonu zużyje się szybciej ? Również chciałbym wiedzieć czy jest zalecane ładowac telefon gdy bateria jest już na wyczerpaniu czy np. gdy wyczerpie się w połowie ? Pozdrawiam

  • 0

    164.  2013-01-25 11:58:22

    ad 162. W salonie u operatora powinneś dostać za darmo. Telefon świetny, mistrzostwo

  • 0

    165. ~Snapy7  2013-01-31 21:40:09  host: dynamic-78-8-63-117.ssp.dialog.net.pl

    Micro SIM spokojnie z powodzeniem można dobie samemu wyciąć wg. szablonów dostępnych na internecie, ja wyciąłem nożem do tapet

  • 0

    166. ~swaczus  2013-02-02 11:41:34  host: user-164-127-94-101.play-internet.pl

    Przesiadłem się z HTC Dezire na Sony S, mam go dopiero tydzień dlatego nie będę się wypowiadać na temat baterii, Android jak Android, mnóstwo możliwości personalizacji telefonu na początku trochę inny interfejs w wersji 4.0 ale idzie się przyzwyczaić ?.Nie zawiesza się szybkość reakcji jest imponująca. Aparat robi zdjęcia w HD tylko przy dobrym oświetleniu są rewelacyjne, filmy tez w HD płynność zachwyca tak jak poprzednio tylko przy dobry świetle, nie czarujmy się to jest telefon a nie aparat. Jak ktoś chce robić zdjęcia niech sobie kupi lustrzankę ?.Jeśli chodzi o przyciski funkcyjne u dołu ekranu to tu trochę powiało niefunkcjonalnością trzeba się przyzwyczaić do ich obsługi najlepiej przesunąć palec po tej kropeczce niż uporczywie klikać. Wyjście HDMI i port USB ukryte pod zaślepkami które potem ciężko umieścić na swoim miejscu. Idealnie leży w dłoni ergonomia i wygląd jak najbardziej pozytywny. Jak dla mnie całokształt, wygląd, funkcjonalność, i tym ze znajomi zachwycają się tym telefonem a w większości są to posiadaczami iPhona daje 9/10

  • 0

    167.  2013-02-04 16:02:33

    Hm. Za te pieniądze - Nie warto.

  • 0

    168. ~Froze  2013-02-06 13:10:34  host: 212.160.172.70

    Fajny telefon sam go posiadam ale od najnowszej aktualizacji zacina się jak oszalały i nie wiem co mam z tym zrobić android 4.0.4 .

  • 0

    169. ~misUszatek  2013-02-07 00:44:08  host: 178-36-169-18.adsl.inetia.pl

    A czy warto go miec za zlotowke? - w playu go za tyle rozdaja na 2 lata.

  • 0

    170.  2013-02-08 08:47:54

    Niezbyt ten telefon. Się nie dziwię że ludzie wolą Samsungi a mniej zamożniejsi Lg. Jego plus to dobrze wygląda na papierze.

  • 0

    171. ~Mistz  2013-02-08 16:15:20  host: 178-36-173-92.adsl.inetia.pl

    Dobry telefon mam już kilka miesięcy. Nie sprawia problemów. Jeżeli czegoś wam na nim brakuje (np. nie ma w nim dyktafonu) To łatwo można pobrać jakąkolwiek aplikacje ze "sklep Play" wystarczy się tam zalogować.. Telefon jak już mówiłem jest świetny, wiele możliwości, robi piękne filmy i zdjęcia. Prosty w obsłudze. Naprawdę, z czystym sumieniem-POLECAM!!!

  • 0

    172. ~TSUBA  2013-02-08 21:07:15  host: eqa81.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A jak w nim trzyma bateria przy włączonym stałym trybie oszczędzania energii? i średnim użytkowaniu 1 film 30min-1h grania i słuchania muzyki dziennie?

  • 0

    173. ~d  2013-02-08 21:19:14  host: staticline-31-182-150-35.toya.net.pl

    a może ktoś wie jak na własną rękę namierzyć skradzioną mi parę dni temu sony xperieS?

  • 0

    174. ~  2013-02-11 21:24:27  host: cyberfox.pl

    @173 Na własną rękę idź na policje :P

  • 0

    175. ~d  2013-02-14 12:40:39  host: staticline-31-182-150-35.toya.net.pl

    już byłam na komisariacie tego samego dnia jak to się stało, po kilku dniach zadzwoniłam jak się sprawa ma, to usłyszałam że nie będą szukać i że za mała szkodliwość i że może kiedyś się znajdzie...

  • 0

    176. ~mfp  2013-02-16 23:24:50  host: 91-233-157-108.interkonekt.pl

    Lepiej w Playu wziąć Xperie S za 761zł, czy LG L9 za 577zł? I jak kupie Xperie S nową z salonu to z jakim będzie androidem?

  • 0

    177. ~cougar  2013-02-17 10:17:36  host: 95.108.127.172

    Lepiej kup Xperie S za za ok.1000 na allegro

  • 0

    178. ~hmm  2013-02-19 13:39:01  host: 83-143-102-172.welnowiec.net

    ~d jeżeli podałeś na policję ze telefon został skradziony i posiadasz do tego odpowiedni kwit to na twoim miejscu zgłosił bym się do operatora sieci w której byłeś i jest większa możliwość ze to oni go namierzą ,otóż też miałem taki przypadek i operator po ukazaniu mu kwitka że telefon został skradziony od razu wzioł się do roboty

  • 0

    179. ~luki21008  2013-02-19 20:41:22  host: user-46-112-214-52.play-internet.pl

    co do kradzieży to ja zainstalowałem w swoim sony xperia s antiwirusa avg i poprzez strone internetową telefon zostaje namierzony z dokładnością co do 10 m, moge zablokować go , usunać dane, i spowodować włączenie alarmu. no ale nie ukrywajmy że to nie kosztuje..

  • 0

    180. ~d  2013-02-27 11:24:48  host: staticline-31-182-150-35.toya.net.pl

    byłam u operatora z tym kwitkiem z komisariatu, pani coś tam napisała do swoich władz wyższych i nadal cisza. może zablokowali nie wiem. a namierzać sami z siebie nie mogą. prokuratura przysłała pismo, że postępowanie umorzone. może jakby chodziło o telefon kogoś znajomego to by szukali, ale że to telefon zwykłego człowieka to co się będą fatygować. szkoda tylko, że mój telefon był na moją firmę...

  • 0

    181. ~orlando  2013-03-18 12:24:26  host: aebr234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Sony już produkowało telefony!!! To jest pierwszy smartphone od sony

  • 0

    182.  2013-04-02 03:19:14

    Bardzo dobry telefon. Zarówno wyświetlacz jak i aparat robi wrażenie. Jakość muzyki (w słuchawkach) jest zdecydowanie zadowalająca. Jedynym minusem jest bateria (niestety wbudowana) która u mnie nie wytrzymuje więcej niż 4-5 godzin używania przy maksymalnej optymalizacji. 70% energii 'zjada' ekran. Telefon polecam!

  • 0

    183. ~AntyFan  2013-04-03 20:19:47  host: 178-36-139-247.adsl.inetia.pl

    Patrząc jakie wsparcie oferuje Sony (aktualizacje oprogramowania, a w zasadzie ich brak), jest to mój ostatni telefon od Sony.

  • 0

    184. ~wef  2013-04-26 15:22:47  host: host-89-231-224-249.trzebinia.mm.pl

    DO Maks: Cena to 500 - 800 zł

  • 0

    187. ~larak  2013-05-18 13:36:50  host: ash150.internetdsl.tpnet.pl

    Aparat mimo mimo 12 mpix kiepski chowa się do zdjęć z C905. Wyświetlacz rysuje się, pomimo info producenta, że nie. Bateria max 2 dni - samsungi sa lepsze. Żałuję, że go kupiłam

  • 0

    188. ~Snapy7  2013-06-04 15:42:44  host: dynamic-78-8-193-11.ssp.dialog.net.pl

    @AntyFan Tydzień temu wyszła aktualizacja dająca mu 2 życie. Teraz jest to coś pięknego

  • 0

    189. ~Piotrek  2013-06-13 22:52:42  host: 082139048217.radom.vectranet.pl

    Czy ten telefon posiada klawiaturę alfa-numeryczną do pisania sms ? Czy to już w nowych telefonach przeszłość ?

  • 0

    190. ~Klaudii  2013-07-25 15:58:47  host: host-81-190-89-41.gdynia.mm.pl

    zastanawiam sie miedzy zakupem Galaxy S III a Xperia S, cena Sony na allegro jest 500zl nizsza niz Samsunga. Mam pytanie czy w Xperii można robić zdjęcia seryjne? Wiem, że w Galaxy można a jest to dla mnie istotne

  • 0

    191. ~mrsmith34  2013-08-04 10:50:51  host: host-80-252-1-4.gazeta.pl

    Polecam telefonik. Zdecydowanie najtańszy obecnie flagowy model. Ewentualnie LG 4X HD też wchodzi w gre. Ja zdecydowałem się na xperia S i jestem bardzo zadowolony ze smartfona. Żaden inny model w tej cenie nie da nam takiego aparatu jaki ma xperia s. Nie jestem maniakiem fotografii. Mam kompaktową cyfrówkę Olympus 8 Mp, której w ogóle już nie używam odkąd mam mojego soniacza. Polecam wszystkim rozsądnym użytkownikom, którzy tak samo jak ja twierdzą, że IPhone to gówienko w ładnym opakowaniu :)

  • 0

    192. ~kasia  2013-08-06 13:12:21  host: baw65.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co byście radzili kupić sony xperie s czy l ? :)

  • 0

    193. ~- Xperioman  2013-08-07 11:33:49  host: host-abn-93-89-200-21.tkk.pl

    Zajebisty - wszystkie gry chodzą ;d HD jest i duży ekran - ogólnie zajebisty.

  • 0

    194. ~macias77  2013-09-03 07:02:56  host: user-94-254-195-233.play-internet.pl

    Super,jedyny mankament to te trzy przyciski na dole,Ale idzie się przyzwyczaić. Filmy super,kabel hdmi i naprawdę na 40 calowym ekranie prezentują się świetnie. Fotki super,działa płynnie,jak ktoś się czepia to jest zwichrowany. Polecam,

  • 0

    195. ~TRAVIS  2013-09-13 00:37:46  host: staticline-31-183-18-92.toya.net.pl

    Polecam w dalszym ciągu mimo 18 miesięcy od zakupu. Posiadam Rom Slim Bean i Androida w wersji 4.2, którego oficjalnie nie posiada Galaxy S3;d Bardzo dobre parametry na obecne czasy przy dobrej personalizacji SXS chodzi super płynnie:-) W obecnej cenie telefon najlepszy z tego pułapu. Wielokrotnie zaliczył upadek na beton. nic nie pękło. Moi znajomi posiadający SGS3 po pierwszym upadku, żałowali zakupu- natychmiastowe -pęknięcie wyświetlacza...

  • 0

    196. ~dwukrotny posiadacz  2013-09-29 09:56:27  host: 185-12-21-16.sigma.jaslo.pl

    Witam posiadałem ten telefon dwa razy i o dwa za dużo. Kupiłem ten telefon pol roku temu za 950 zl używkę w stanie bardzo dobrym z folia na ekranie itp itd jak nowy po tygodniu w płytę główna szlak trafił , oddałem na gwarancje , powiedzieli mi ze to gwarancja nie obsługuje i to moja wina iż coś tam pękło a ja się pytam jakim cudem?? telefon do pracy nie brałem leżał w pokrowcu w domu sobie i nikt nie miał dostępu do niego gdyż mieszkam sam . wiec pomyślałem sobie ze możne akurat taki egzemplarz i udało mi się go sprzedać na części . Kupiłem drugi taki sam tylko ze nowy wszystko nowe ze sklepu. Po 3 tygodniach takiego samego użytkowania jak z tamtym czyli w ekstremalnych warunkach używania internetu przez wifi przez około 2 godziny dziennie lub branie go w kieszeń gdy wychodziłem na miasto telefon jednego pięknego dnia obudziłem się telefon leżał i się lądował na tylko ze był wyłączony . zdziwiło mnie to bo zostawiłem go włączonego poprzedniej nocy no to próbuje go włączyć.Okazało się ze pol ekranu przestało wgl działać i w dodatku po 4 minutach chodzenia na pulpicie telefon się wyłączał i trzeba było go s powrotem włączyć . Więc zaniosłem go na gwarancje a co usłyszałem? ze to nie podlega gwarancji?! wiec ja nie wiem jaka tandetą może być ten telefon ze leżenie na polce i używanie go do internetu jest dla niego tak wymagającym zadaniem ze pali jego wszystkie styki . Największe glowno jakie miałem kiedykolwiek w ręce nie polecam chyba ze masz za dużo pieniędzy i chcesz je wyrzucić w błoto .

  • 0

    197. ~Daw  2013-10-11 18:20:33  host: 94-40-12-66.tktelekom.pl

    Jedna chyba największa wada to brak wejscia na kartę pamięci...

  • 0

    198. ~kasia  2013-10-28 01:40:44  host: smrw-91-193-85-182.smrw.lodz.pl

    Czy ktoś wie, jak przeniesc zdjecia/filmy z pamieci wewnetrznej na zewnetrzna?

  • 0

    199. ~imaginacjax3  2014-01-06 21:08:25  host: ip-31-0-108-153.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Jestem zadowolona z zakupu tego telefonu. Jedynym istotnym problemem z którym się borykam jest krótko trzymajaca bateria która utrudnia mi pracę z tym telefonem . Ponadto bateria 1750mA informacja podawana przez producenta,tak naprawdę po otwarciu telefonu znajduje się tam akumulatorek 1700mA.

  • 0

    200. ~Bakuś  2014-05-20 15:15:30  host: 91.237.160.1

    w telefonie przychodzi mi około 200 sms od operatora Brak środków na koncie co mam zrobić ???

  • 0

    201. ~Tychy  2014-08-31 08:52:15  host: 89-72-88-102.dynamic.chello.pl

    Telefon używam od roku. Od samego początku problemy z płynnością. Ostatnio musiałem wyłaczyć większość funkcji. Podobnie z modekami J i SP. W telefonach brak płynności. Nie polecam.

  • 1

    203. ~MrM  2014-10-18 05:05:43  host: 178.182.129.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Witam. Nie wiem czy ktoś wgle jeszcze ten komentarz przeczyta, ale moze sie komus przydać. Jeżeli rozważacie kupno Ski to szczerze wam ODRADZAM. Użytkownikiem telefonu jestem od półtora roku. Zacznę od + i -.
    Zaczniemy od pozytywnych stron:
    ~Procesor który jest naprawde wydajny, pomimo zainstalowania duzej ilosci aplikacji działało wszystko płynnie i przyzwoicie
    ~Zdjęcie robione aparatem były fenomenalne w dzień i całkiem wporządku w nocy
    ~Radio działa szybko i dobrze
    ~Wyświetlacz, który genialnie oddaje każdą barwe

    Teraz przechodzimy do minusów których jest znacznie więcej:
    ~JAKOŚ WYKONANIA OBUDOWY TO JAKAŚ KPINA - chińskie zabawki zrobione są z lepszego plastiku. Telefon po uderzeniu z 30 cm na MOJĄ KOSTKE ( TAKĄ U NOGI QWA!) doznał pęknięcia obudowy. Wykonaniem tego elementu Sony zakpił sobie z użytkowników. Z czasem to przyniosło to przez co wlasnie od wczoraj telefon jest martwy - uszkodzenie przycisku POWER ( przeglądając allegro spotkałem mnóstwo ogłoszeń z tym samym problemem)
    ~Bateria trzymająca przy normalnym użytkowaniu (słuchanie muzyki, rozmowy, smsy) max dzień
    ~Kamera która podczas kręcenia video gubiła ostrość
    ~Telefon sam się resetował co było o tyle uciążliwe, że często podczas rozmów
    ~Przez niemal cały okres użytkowania pojawiał się na ok miesiąc błąd "mikrofon i przyciski akcesorium są nieaktywne" po czym na okres zazwyczaj 3 miesiecy problem znikał, by pozniej znowu się pojawić
    ~Telefon często się przegrzewał

    Pewnie jeszcze o kilku rzeczach zapomniałem, ale to nieistotne. Ogólnie jeżeli nie chcecie tracić pieniędzy, oraz nerwów w podobnej cenie polecam Xperie T. Pozdrawiam

  • 0

    204. ~luzny  2015-02-08 13:22:13  host: 095160180059.slubice.vectranet.pl

    Telefon najgorszy jaki miałem . jedyne co robi ok to zdjecia. Wykonanie słabe plus wieczne wieszanie się. Jednym slowem moj 3 sony w zyciu i raczej ostatni.

  • 0

    205. ~Mama123  2015-03-26 15:10:56  host: public-gprs515206.centertel.pl

    *** zacina sie!!! Do dupy, nie kupujcie!!!!

  • 0

    206. ~adasko  2015-04-19 10:07:53  host: host-176-221-120-221.dynamic.mm.pl

    mam ske od jakiegoś czasu i moge ją polecić każdemu kto szuka dobrego smartfonu z fajnymi wymiarami i dobrym aparatem.Bateria troszkę krótko trzyma ale to jedyny minus tego smartfonu.Nie rozumiem opinii ludzi którzy piszą że się zawiesza bo mi to nie zdarzyło się ani razu!!! Wyświetlacz boski nawet w pełnym słońcu niema potrzeby zasłaniać ręką by coś zobaczyć:) Przez moje ręce przeszło wiele smartfonów typu xperia e,e1,m2 czy galaxy s2,ace2,young itp i z żadnego z nich nie byłem tak zadowolony jak z xperii s.Mam nadzieję że jeszcze mi posłuży bo ciężko będzie mi się przesiąść na coś innego.

  • 0

    207. ~konrad  2015-10-27 19:27:59  host: user-164-126-195-133.play-internet.pl

    co do baterji to powiem krótko wymienić na mocniejszą i po problemie we wszytkich modelach a przynajmniej w moim na pudełku pisze ze powinna mieć 1760 pojemności a w rzeczywistości ma 1300 więc się nie dziwcie że tak krótko trzyma , jeśli chodzi o system i inne polecam magika co zna się na telefonach , robicie mu hard reset i wgrywacie mu na wejściu root i macie dostęp do tych plikow co nieda rady usunąć co zmniejsza użycie procesora . a pozwala na ustawienie go do swoich potrzeb a nie mowcie że jest *** bo ja miałem kupe smartfonow i zawsze znajdzie się taka pierdoła co nie wie a pisze .

  • 0

    208. ~aga1989  2015-12-13 19:52:52  host: ip-80-245-186-157.uznam.net.pl

    Ja obecnie mam samsung galaxy s 3 i sprzedaje go bo nie nadaje sie do niczego telefon jest do dupy kupie sobie sony xperia s i mam nadzieje ze posluzy mi dlugo :-)

  • 0

    209. ~luk  2016-01-06 23:29:52  host: 89-64-60-166.dynamic.chello.pl

    Witam, posiadam ten telefon dość długo bo już prawie 3 lata. Od tamtego czasu przestałem już tak wierzyć opisom/porównywarkom :P Trochę się na nim zawiodłem.

    Plusy:
    - wyświetlacz ładnie podbija barwy
    - posiada sporą pamieć wewnętrzną 32GB (jednak po zapchaniu jej w 3/4 zdjęciami i filmami spowalnia telefon)
    - wyjście micro HDMI (fajnie działa z TV)
    - dedykowany przycisk aparatu na obudowie
    - World of Tanks jeszcze na niej śmiga

    Minusy:
    - bateria (potrafi wyłączyć się przy 10%)
    - restartuje się (od ostatniej aktualizacji softu już bardzo rzadko)
    - zawiesza się, czasem nawet jak ktoś dzwoni
    - aparat czasem nie może złapać ostrości i strasznie wolno się uruchamia
    - podczas nagrywania filmów ostrość bardzo ale to bardzo często ucieka rozmazując obraz
    - spadł mi kilka razy ze schodów i tylko się rogi poobijały lecz raz wypadł mi z ręki z wys 50cm i pękła szybka i odłupało się kawał plastiku :p
    - w Heartstone już na niej nie pogracie Fallout Shelter (2D) też tnie i wywala
    - przy korzystaniu z internetu lub graniu bardzo się nagrzewa

  • 0

    210. ~ak  2016-03-04 01:23:36  host: user-46-113-227-61.play-internet.pl

    Witam,
    telefon posiadam od 2 lat i przyznam, że jak na owe czasy wyróżniał się (w porównaniu ze smartfonem męża czy osób z rodziny). Zdjęcia robi ok, chociaż lustrzanka to nie jest. Zastępuje mi kompakt na wycieczkach.
    Rzeczywiście dużą wadą jest słaba bateria - teraz po 2 latach użytkowania praktycznie stale muszę mieć wyłączony transfer danych, bo jeśli włączony - bateria nie wytrzyma 12 godzin. Podobnie przy wykonywaniu dużej ilości zdjęć (np. podczas wycieczki). Wiesza się nawigacja (brak sygnału czy coś, kiedyś autem pobłądziłam na bezdrożach, trochę drzew i klapa). Zawiesza się to fakt, ale jakoś połączeń dobra. W gry nie gram, więc się nie wypowiadam, ale internet hula.
    Niestety raz więcej zaliczył glebę, ukruszył się kawałek obudowy na roku i trzasnęła szybka. Póki co jeszcze żyje, ale estetycznie już do bani, a szkoda inwestować w naprawę.
    Problemem był też dla mnie zakup etui. Pan mi powiedział, że na takiego "dziadka" to mają już tylko kabury.

  • 0

    211. ~jkm  2016-10-16 15:19:48  host: pD950F10E.dip0.t-ipconnect.de

    Telefon posiadam ponad 4 lata i wg mnie nie zestarzal się zbytnio przez ten czas w stosunku do nowości które wychodzą i mają mało nowinek technicznych które zachęciła by mnie do zmienienia telefonu na nowszy. 32 gb wbudowanew zzupełności wystarczy do użytkowania telefonu na codzień. Czasem lekko przytnie.aparat działa płynnie wszystko można ustawić w opcjach aby ostrość była zawsze płynnie dopasowana. Wpadł mi kiedyś do wody i po wyciągnięciu wylaniu wody przez gniazdo minijack działał Alewidoczne bbyły zwarcia i mrugal wyświetlacz więc wylaczylem go na 3 dni wysuszylem na słońcu po czym włączyłem i działa normalnie. Kto umie obchodzić się sprzętem doceni ten model jak i inne modele marki Sony które posiadają jakośćw przeciwieństwie do eksperymentów różnych firm.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-204-189-167.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet