Sony Xperia miro - opinie
Telefony Sony Sony Xperia miro Opinie o Sony Xperia miro

Sony Xperia miro

w sumie: 54
  • 0

    1. ~  2012-06-14 18:06:30  host: cyberfox.pl

    ładnie zaczęli i lecą na dno :/ 800mhz + 4.0 = fail

  • 0

    2.  2012-06-15 13:49:57

    Świat idzie naprzód, nowe technologie wkraczają do naszego domu, a tu Sony daje nam super nowoczesny GPU w postaci Adreno200. Mogę zrozumieć, że dzisiejsze procesory 800MHz są wydajniejsze od tych starszych i ICS nie jest, aż tak wymagającym systemem ale żeby nawet nie można by było pograć sobie bez zacinki w Angry Birds'a na tym:/ ciężko mi zrozumieć taką politykę zwłaszcza, że pewnie będzie on droższy od SE Live.

  • 0

    3. ~rafalinek125  2012-06-18 11:23:35  host: 91-231-53-130.holicon.pl

    nie lecą na dno oni tez muszą wyprodukować telefon na każdą kieszeń nie tylko dla ludzi bogatych ale też i dla tych biednijeszych

  • 0

    4. ~  2012-06-19 07:09:00  host: 178235058092.czeladz.vectranet.pl

    Patrząc na te dane to jest porównywalny z SE LIVE. Bateria trochę większa, i więcej ramu natomiast procek gorszy, brak videorozmów.

  • 0

    5. ~Cometto  2012-06-20 15:15:02  host: 87-206-55-177.dynamic.chello.pl

    oo, miro. jeszcze przydaliby się rycho i zbycho...

  • 0

    6. ~jz  2012-06-22 17:16:57  host: staticline58075.toya.net.pl

    o tym samym pomyślałem, dawać xperia zbychu

  • 0

    7. ~  2012-06-30 17:50:53  host: z37-09.opera-mini.net

    zaczyna się firma rozmieniac na drobne.. zaraz pewnie będzie setka modeli w jednej lub podobnej bryle.. zamiast poprawiać wady w modelach, lepiej zarzucić rynek ..miro tipo sripo

  • 0

    8. ~olowek  2012-07-06 18:23:17  host: 093105036105.suwalki.vectranet.pl

    O niee.. i ten tak mało wydajny układ adreno 200 ;/ adreno200+800MHz+ICS=Low-End Ten telefon będzie przeznaczony wyłącznie do surfowania po internecie i do programów "lajtowych".. a szkoda bo model mógłby trafić do młodszych użytkowników.

  • 0

    9. ~myszka  2012-08-05 17:08:29  host: bar179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie wiecie w jakiej cenie chodzi ten telefon?

  • 0

    10. ~dob  2012-08-12 21:05:08  host: user-46-113-31-200.play-internet.pl

    Troche wiochą chłopaki jedzie z Waszych komentarzy. Przecież nikt nikomu nie każe kupować tego sprzętu, więc zamiast wyładowywać swoją polaczkową frustrację tutaj, idźcie pomarudzić, że zupa była za słona... Jestem pewien, że Miro będzie w podobnej cenie co Galaxy Mini 2 i na pewno znajdą się chętni na niego. Wiocha.

  • 0

    11. ~dob  2012-08-12 21:10:03  host: user-46-113-31-200.play-internet.pl

    Najprawdopodobniej będzie za jakieś ~~ 700 zł. (Tak stoi w GB)

  • 0

    12. ~juplon  2012-08-17 23:10:02  host: 77-254-116-41.adsl.inetia.pl

    całkiem ciekawy: 5Mpix & autofocus, Android v.4.0(Ice Cream Sandwich), wystarczająca wielkość wyświetlacza - tylko kiedy go bedzie można kupić w naszym cudnym kraju? wie ktoś coś może? pzdrawiam :)

  • 0

    13. ~stokrotka  2012-08-23 14:26:22  host: 195.116.10.240

    ładny jest szkoda tylko że nie jest dostępny u żadnego polskiego operatora mam nadzieję że to się zmieni

  • 0

    14. ~wredny skurwiel  2012-08-25 01:58:46  host: adgo161.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Idioci, SGA plus ma adreno 200 i tego samego procka (nakrecony o 200MHz) a GTA 3,Max Payne, Asphalt 7 i Modern Combat 3 chodzą płynnie bez najmniejszych zaciec, wiec ogarnijcie to, ze jak bedzie kosztowal ok. 600 zl to znajdzie sie wiecej chetnych niz na pasztetowego SG Mini 2(moim zdaniem mini wyglada jak babciofon)

  • 0

    15. ~stokrotka  2012-08-26 09:42:45  host: 195.116.10.240

    szkoda że nie jest jeszcze dostępny

  • 0

    16. ~bbb  2012-09-25 11:34:15  host: static-188-137-65-68.leon.com.pl

    ponoć kupić bd można w połowie października

  • 0

    17. ~Adrian  2012-10-29 20:59:01  host: bwd33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam telefon od dzisiaj i powiem , że jest świetny . Kupiłem go sobie w media expert po okazyjnej cenie . Telefon dostajemy w dość małym pudełeczku , ale to ci się w nim kryje to istna magia . Do Sonego dostajemy w zestawie (sklepowym) nawet Pokrowiec !!! Znam się dobrze na telefonach , i obawiałem się , że będzie za wolny . Mylilem się , tel chodzi szybko (bardzo ) !

  • 0

    18. ~bart  2012-11-28 21:52:30  host: die130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik jest naprawdę godny polecenia. A teraz najlepsze, bateria po naładowaniu (normalne użytkowanie troszkę gierek i netu) Uwaga ! wytrzymała 6 dni !!!!!!!!!

  • 0

    19. ~jhduw  2012-11-29 20:02:04  host: gw.casus.com.pl

    jest już dostępny w ofercie play

  • 0

    20. ~Aro  2012-12-08 22:14:42  host: public98598.xdsl.centertel.pl

    Witam. Udźwignie Fifę 12?

  • 0

    21. ~kris  2012-12-10 17:24:02  host: accr29.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Naprawdę godny uwagi smartfon. Chodzi naprawdę szybko. Mam go już około miesiąca i jestem bardzo zadowolony. Używam różnych aplikacji jeszcze mnie nie zawiódł.

  • 0

    22.  2012-12-11 19:48:08

    Smieszna nazwa, miro, użytkownicy Cometto i jz to zauważyli ;D

  • 0

    23. ~stokrotka  2012-12-21 17:12:51  host: 195.116.10.240

    a co z grą angry birds na tym telefonie da radę?

  • 0

    24. ~czarizardos  2012-12-24 16:30:27  host: 89-72-84-174.dynamic.chello.pl

    mam pytanie jak sie zeruje licznik polaczen wychodzacych w tym tel? poniewaz w poprzednim tel co miesiac zawsze sobie zerowalem zeby nie przekroczyc limitu abonamentu

  • 0

    25. ~luigi  2012-12-26 23:24:53  host: 77-254-60-85.adsl.inetia.pl

    Witam. Mam pytanie. Czy aby odbierać mmsy i korzystać z neta za każym razem trzeba włączać przesył danych? A to kluczowa rzecz dla mnie. Proszę o szybką odpowiedź

  • 0

    26. ~  2013-01-01 18:24:18  host: v45-09.opera-mini.net

    co byście wybrali sony xperia miro czy j ?

  • 0

    27. ~Slav  2013-01-08 00:08:07  host: 89-72-63-70.dynamic.chello.pl

    Jak na smartfon z niższej półki, to całkiem nieźle. Co prawda na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie atrapy, albo zabawki dla dzieci, ale jednak potęga Androida 4 swoje robi- mnogość aplikacji pozwala użyć tego pozornie skromnego urządzonka praktycznie do wszystkiego. Najważniejsze, aby zaraz po zakupie zamontować porządną kartę pamięci (16 lub 32 GB), przenieść na nią wszelkie możliwe aplikacje i multimedia. Optymalne gospodarowanie RAM-em, ROM-em i pamięcią zewnętrzną pozwala naprawdę sporo z tego niepozornego pudełeczka wyciągnąć! Co do multimediów, to ekran rozdzielczość ma skromną, ale intensywność a jednocześnie naturalność kolorów skutecznie rekompensują tę niedogodność. Natomiast głośniczek to prawdziwa potęga - aż trudno uwierzyć, że takie maleństwo potrafi tak głośno, a zarazem czysto "ryczeć"! Jedyną niedogodnością jest zamontowanie go z tyłu telefonu- przy słuchaniu muzyki lub radia internetowego nie ma to znaczenia, bo można wtedy aparat położyć "na brzuchu", ale jeśli ogląda się filmiki, to nieco gorzej. Obraz mamy od przodu, ale dźwięki ewidentnie "od tyłu". Dużo jeszcze zależy od tego ile wolnej przestrzeni zostawimy za głośnikiem, oraz czy dźwięk ma się od czego odbić - jeśli aparat położymy płasko na kilku warstwach papieru, skóry lub materiału, dźwięk praktycznie znika. Przy oglądaniu filmów to jeszcze pół biedy, bo zaraz orientujemy się, że coś jest nie tak, ale równie skutecznie wygłusza to dzwonek przychodzącej rozmowy, lub otrzymania wiadomości i na to trzeba bardzo uważać!!! Jednym słowem: Miro z głośnikiem z przodu byłby ideałem w swojej klasie :-)

  • 0

    28. ~pawel36 sko  2013-01-10 15:34:41  host: net.tele-mate.pl

    witam spodon=bal mi sie telefon i mam go zamiar kupic nie do ry jak wiekszosc lecz do uztkowania jak tel i troszke nawicji i oto moje pytanie czy ma on nawigacje ?

  • 0

    29. ~krzychu  2013-01-11 15:20:02  host: afd70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Oczywiście, że ten telefon ma nawigację ;)

  • 0

    30. ~Kasia  2013-01-11 18:08:44  host: 89-70-222-1.dynamic.chello.pl

    Mam od niedawna i jednym minusem jest to ze po pobraniu 2 gier trochę wolniej chodzi ale nadal szybko ;) Bateria bez grania trzyma 3-4 dni. Niestety jestem nałogowym graczem gier typu Pou i muszę ładować prawie codziennie.

  • 0

    31. ~xo  2013-01-15 12:03:15  host: d119-35.icpnet.pl

    witam. czy ktoś mi pomaże, gdzie ustawić podświetlenie klawiszy dotykowych nawigacyjnych?

  • 0

    32. ~krzychu  2013-01-16 11:20:20  host: aga228.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W Xperii Tipo te klawisze były podświetlane, w Miro niestety nie są.

  • 0

    33. ~Łukasz  2013-01-26 07:56:35  host: 37.30.26.134.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Mam go od 2 tygodni. Procesor i pamięć RAM dają radę. Zainstalowałem kilkanaście aplikacji i nadal wszystko działa płynnie. Jedynym minusem jak dla mnie jest niska rozdzieczość ekranu - np. niektóre opisy opcji w konfiguracji nie mieszczą się na wyświetlaczu, a po pojawieniu się klawiatury na ekranie zostaje niewiele miejsca i czasami (np. w dokumentach Google'a) nie widać co się edytuje.

  • 0

    34. ~Niebieskieslonce  2013-01-27 22:50:56  host: acnv51.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od kilku dni i jestem bardzo z niego zadowolona. Kolega straszył mnie że ma kiepski procesor i że jak zainstaluje kilka gier to będzie się ciął, jednak nie miał racji, wszystko działa bardzo płynnie bez zarzutów. Jak dla mnie, potrzebowałam telefonu który obsłuży portale społecznościowe, muzykę i dużo zdjęć, a także aplikacje Skype. Jak na razie jestem zadowolona ; ) Bardzo Polecam !

  • 0

    35. ~Baśka  2013-01-28 16:26:22  host: 193.243.154.1

    Mam mirka od tygodnia i musze powiedziec ze pozytywnie mnie zaskoczyl. Dziala plynnie, nie zacina sie. Aparat jak dla mnie super, piękne kolory ale niestety przy lekkim ruchu ręką obraz się rozmazuje :( Ogólnie telefon szybki, ma dużo nowych aplikacji i jestem bardzo zadowolona ;). Jedynym minusem jest to że w zestawie nie dostałam ani pokrowca ani słuchawek:/

  • 0

    36.  2013-01-31 15:47:56

    Fakt, specyfikacja techniczna może nie powala na kolana, ale jest całkowicie wystarczająca. Mam Xperię tipo, która ma taką samą konfigurację jak miro i o dziwo hejterzy Ptaki, GTA 3 i vc chodzą. Właśnie pisze z mojej xperii, zainstalowałem na niej flashplayera i śmiga bez problemu. Nazwa jest spoko, ale bez obrazy panowie z mediaexpertu nadal jak widać nie nauczyli się czytać....zamiast miro to micro napisali u mnie w mieście w szanownym sklepie....

  • 0

    37. ~stello  2013-02-03 13:01:28  host: host-89-229-88-134.szczecin.mm.pl

    Nabyełem ten telefon dla żony,zdawałem sobie sprawę że nie jest to demon mocy,ale po trzech dniach użyję słowa znęcania nad nim jestem bardzo mile zaskoczony. Choć instalowałem ,odinstalowywałem,kopiowałem telefon działał płynnie. Moim skromnym zdaniem telefon z tym procesorem i nowym androidem za małe pieniądze sprawdza się rewelacyjnie

  • 0

    38. ~facet  2013-02-12 09:12:43  host: 77-242-233-11.net.pbthawe.eu

    te 800 mhz w tym telefonie spokojnie daje radę w konfrontacji z androidem 4, nie stwierdziłem zawiech, zamuleń czy innych spowolnień pracy urządzenia (po wgraniu kilkunastu aplikacji i gier) co sugerują niektórzy...w ogóle porównywanie budżetowych modeli z urządzeniami z najwyższych półek jest co najmniej nietrafione (by nie powiedzieć wręcz idiotyczne)...jeśli oczekujesz smartfona do normalnych zastosowań a nie konsoli do najbardziej wymagających gier telefon spełni twoje oczekiwania, wifi działa bezproblemowo - bardzo szybko i stabilnie łapie połączenie połączenie nawet w miejscach odległych od rutera (zasięg dostateczny w miejscach gdzie galaxy mini 2 nie wykrywał już rutera), aparat robi przyzwoite zdjęcia, przy dobrych warunkach oświetleniowych, cudów nie ma, kto choć trochę kuma o co chodzi w fotografii ten zdaje sobie sprawę, że w komórce nie da się zamontować matrycy o fizycznym rozmiarze (nie mylić z ilością megapikseli na niej) przynajmniej na poziomie aparatu kompaktowego i zastosować podobnej optyki, bateria standardowo max 1,5-2 dni przy intensywnym użytkowaniu, do 4 przy korzystaniu tylko z telefonu, gps bezproblemowo i szybko łapie sygnał...dobre urządzenie za rozsądną cenę

  • 0

    39.  2013-02-14 18:43:25

    Ja posiadam ten tel. od miesiąca.Ogólnie to jestem pozytywnie zaskoczony jak na tel.budżetowy.W tej klasie chyba ciężko znaleźć rywala.Najbardziej na pochwałę zasługuje wyświetlacz.Jasny,wyraźny,ostry.Kąty rewelacyjne.Nie ma mowy o "negatywie".Poza tym telefon świetnie skonfigurowany mimo,że podzespoły do najlepszych nie należą.Działa bardzo płynnie,bez zacięć.Bateria trzyma ok.2,5 dnia przy średnim użytkowaniu(internet,gps,rozmowy,gry).Średnio w ciągu doby "ulatuje" z baterii ok. 12% podczas czuwania.Jakość wykonania bez zastrzeżeń.Nic nie skrzypi nie wygina się. Aparat z lampą i z AF,który możemy przenosić w dowolne miejsce ostrzenia,chociaż jakość zdjęć nie zachwyca,ale jak na telefon daje radę zwłaszcza w oświetleniu dziennym.Ogólnie jeden z lepszych telefonów budżetowych.

  • 0

    40.  2013-02-24 14:55:37

    Podobnie posiadam ten fonik od niedawna i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, wykonuje wszystko co trzeba z należytą płynnością, ma więcej pamięci np od Ray, niestety słabszy ale wystarczający aparat (można fotografować dokumenty!) no i marną ale znośną rozdzielczość ekranu. W sumie wieli pozytyw za cenę poniżej 500zl!

  • 0

    41. ~Johny  2013-02-24 19:32:16  host: 77-252-58-148.ujscie.net

    Zakupiłem ów telefon 2 tygodnie temu i śmiga jak malina, służy do tego co ma służyć, bzdetowate komentarze w stylu bo mi gra zcina są o kant ........ Jak będę chciał grać w gry to sobie odpalę na i5 z 16gb ramu i gtx 660ti. Dla każdego normalnego człowieka powyżej gimbus wieku telefon wystarcza w 100%

  • 0

    42. ~miroo  2013-03-20 10:15:53  host: 83-238-68-102.ip.netia.com.pl

    Czy telefon skrzypi?I jak jakosc muzyki?

  • 0

    43. ~  2013-03-25 16:26:05  host: ip-78-30-105-9.free.aero2.net.pl

    Jestem (nie)szczesliwym posiadaczem Miro. Czy ktos moze mi podpowiedziec jak rozwiazac problem pobierania zalacznikow z poczty wp.pl? Pobieranie zaczyna sie i konczy zawsze jakims niewyjasnionym bledem. Nie da rady niczego zapisac "z zewnatrz"!

  • 0

    44. ~patriota  2013-04-11 14:53:28  host: ip-79-175-227-49.cable.smsnet.pl

    Czy któryś z użytkowników może mi powiedzieć skąd wziąć flasha na 4.0.4. i ile znaków wchodzi mu na 1 SMS?

  • 0

    45. ~  2013-10-01 21:44:58  host: 89-74-145-85.dynamic.chello.pl

    czy da się ustawić by w sony xperi miro dolna dioda powiadamiała o wiadomościach sms?? (czytałam że nie :( jak można to ominąć??

  • 0

    46. ~fanka sony xperia miro  2013-10-01 21:49:03  host: 89-74-145-85.dynamic.chello.pl

    czy da się ustawić by w sony xperi miro dolna dioda powiadamiała o wiadomościach sms (czytałam że nie :( czy możliwość aby jednak się dało ustawić??)

  • 0

    47. ~blanca  2014-02-20 21:49:06  host: 188.189.50.111

    Hej mam ten tel i nie wiem czy jak na ekranie widnieje litera H tzn.że net mi ciągle chodzi? Martwie się bo mam niski abonament i nie.wiem na jakiej to zasadzie działa

  • 0

    48. ~Aro  2014-03-01 14:48:52  host: 178235208183.warszawa.vectranet.pl

    Ściągnij ze sklepu apkę żeby górna dioda powiadamiała o nieprzeczytanych wiadomościach. Można ustawiać rożne kolory jej świecenia.

  • 0

    49. ~blabla  2014-04-14 16:46:35  host: 213.158.217.135.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Wi fi ma?

  • 0

    50. ~gosc  2014-05-27 15:49:05  host: 031011207127.warszawa.vectranet.pl

    No to powiem tak: mam ten telefon od ponad pół roku i szczerze mówiąc to nie bardzo mogę go polecić. O ile bateria jest nawet ok. trzyma 3-4 dni przy bardzo oszczędnym korzystaniu, wyświetlacz da się przeżyć, nawigacja łapie bardzo szybko i to jest ogromny plus tego fona. Ale żeby np. przypisać dzwonki do kontaktów, to trzeba ściągnąć sobie apkę, bo inaczej są problemy. Dioda może powiadamiać o nieprzeczytanych sms-ach, czy nieodebranych połączeniach w różnych kolorach, ale też trzeba sobie najpierw pościągać różne rzeczy ze sklepu. Potwierdzenie dostarczenia sms-ów też w tym cudzie nie ma. Trzeba ściągnąć...Taki golas bym powiedział, a jak się pościąga trochę rzeczy, to zamula. Nawet kilkanaście razy już się sam resetował. No chyba że ja na taki sprzęt trafiłem?
    Za to dobrze słychać w nim rozmówcę, leży wygodnie w dłoni, w słońcu można coś w nim zobaczyć, dzwonki głośne. To jest sprzęt dla mało wymagających ludzi.

  • 0

    51. ~colinny  2014-07-07 21:56:54  host: apn-95-41-95-172.dynamic.gprs.plus.pl

    witam mam telefon ponad pol roku i mam mieszane uczucia co do telefonu. Po pol roku zespuł mi sie przycisk wlaczania i wyl/blokowania ten górny przez co musialem sciagnac specjalny program by tel mogl funkcjonowac jako tako. Minusem takze i to wielkim, jest glos w sluchawce , oj dawno nie mialem takiego tel co ledwo slychac w sluchawce gdy ktos dzwoni , bedac na ulicy jest to katastrofa. Ale sa i plusy telefonu , ładny wyglad , wyswietlacz zdj. sa jak na ten aparat w miare ok. Fajnie miesci sie w kieszeni i ladnie wyglada. Zdecydowanie nie jest to tel dla gimbusów itp. wymagajacych. Jezeli nie naprawie klawisza zapewne sie pozegnam z tym tel , jezeli zrobie dam mu 2 szanse bo jest super i odpowiada mi bardzo poza tymi wielkimi minusami ktorymi napisalem powyzej ale z tym da sie zyc. :)

  • 0

    52. ~dawid  2014-11-19 23:15:24  host: user-94-254-193-97.play-internet.pl

    jest fajny bo taki Beatka upatrzyła ;]

  • 0

    53. ~Dawid + Beata  2014-11-19 23:15:57  host: user-94-254-193-97.play-internet.pl

    bardzo sie kochamy ;]

  • 0

    54. ~użytkownik Xperia miro  2015-06-02 18:12:34  host: 120-157.dialeo.pl

    Mam ten telefon od około 2 lat i ciężko określić czy jest dobry czy zły. Na początku nie było źle chodził nawet dobrze ale po upływie roku już nie było tak kolorowo. Zaczął się ścinać i trzeba było ściągnąć apke do czyszczenia ramu bo jest go trochę mało ( około 512 Mb). A do tego gdy prowadzę rozmowę niewiadomo dlaczego resetuje się. Podsumowując może być na kurtki dystans na używanie ponad rok to już nie tak kolorowo.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-65-227.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet