Sony Xperia M5 - opinie
Telefony Sony Sony Xperia M5 Opinie o Sony Xperia M5

Sony Xperia M5

w sumie: 17
  • 0

    1.  2015-12-26 01:37:43

    chcę tego soniaka ale nwm gdzie go kupić

  • 0

    4. ~*PauliśKa  2016-03-20 16:03:54  host: nova009-190.cust-nat.nova.is

    napewno na Islandni mozesz kupic koszk w przeliczniku na PLN ok 2 tys

  • 0

    6. ~baran  2016-03-23 19:26:57  host: apn-5-172-252-178.dynamic.gprs.plus.pl

    Nie chce tego badziewia za duzy i tnie sie napewno jak i inne xperie

  • 0

    7. ~murgrabia  2016-03-24 15:27:49  host: s95-230.star.net.pl

    mam dylemat moto x play czy xperia m5 ;|

  • 0

    8. ~angie  2016-04-07 02:18:27  host: egp41.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie tnie sie,nie grzeje sie,bo ma zmieniony procesor w porównaniu do poprzednich sony,bateria na samym czuwaniu trzyma bardzo długo,w ogóle jest świetny mam go od miesiąca

  • 0

    9. ~Galix  2016-04-09 05:20:21  host: ip-37-152-18-69.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Witam.. ja byłem na kupnie nowego telefonu a raczej na przedłużeniu umowy u operatora i miałem kilka telefonów do wyboru , z nich wszystkich wybrałem właśnie Sony Xperia M5 kształt i "chwyt" tego telefonu bardzo przypadł mi do gustu.. bawiłem się nim chwile w jednym ze sklepów i powiem szczerze odniósł na mnie pozytywne wrażenie :) mi się podobają takie proste bryły z eleganckim wyglądem. Procesor jest jaki jest ale ja nie gram w gry także na cykanie fotek i przeglądanie internetu wystarczy... na kilka aplikacji w tle spokojnie 3 GB ramu powinno starczyć zwłaszcza ze nakładki od Sony są lekkie. Telefon gra tez dobrze.. co prawda nie ma głośników stereo lecz mono mimo to dźwięk jest przyjemny i głośny. Zamówiony wczoraj będę go miał gdzieś za 2-3 dni także więcej napisze jak go przetestuje jakiś czas..

  • 0

    10. ~Ktoś  2016-05-04 15:01:37  host: plus-96-193.polkomtel.com.pl

    1. W Plusie jest

  • 0

    11. ~dominikt  2016-05-08 21:55:28  host: 109241156098.mlawa.vectranet.pl

    Mam ten telefon od trzech dni (tzn. żona ma) i zapowiada się obiecująco. Jest to na pewno oferta skierowana bardziej do kobiet, czy ludzi młodych robiących dużo SELFIE (13M aparat przedni). Nakładka jest lekka, i nie widać żadnych lagów, 3GB ramu daje radę. Bryła jest zwarta i mimo średniej półki sprawia wrażenie premium, Bateria mimo średniej pojemności sprawia wrażenie, że spokojnie przy dobrym ułożeniu da radę dwa dni, a w trybie stamiana to jestem o to spokojny (warunek, ładujesz na wieczór, odłączasz na noc i licznik bije:)) Na pewno do telefonu, jego obsługi i softu trzeba się przyzwyczaić, brakuje mi trochę możliwości personalizacji które są w LG G3
    (np. możliwość ustawienia przycisków paska nawigacji). Aparat super, na fotkach widać te 21M + tryb kreatywny super zabawa fotkami z dziećmi. Czego mi brak? Ładowania indukcyjnego. Sony zrobiło trochę podobnie do LG z G2, zebrali wszystko co najlepsze z rynku i zamknęli w sprawdzonej bryle znanej z poprzednich modeli, jako gratis dorzucili super aparaty. Moim zdaniem telefon bardzo wart uwagi.

  • 0

    12. ~Adamm  2016-05-19 18:04:26  host: plus-96-193.polkomtel.com.pl

    jeżeli chodzi i firmę Sony są to telefony bardzo reklamacyjne, po m4 aqua nie miał bym odwagi na zakup kolejnego telefonu tego producenta, co do baterii jest ona jak w J5 wiec generalnie słabo.

  • 0

    13. ~Adamski  2016-05-21 14:52:33  host: aenb72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Byłem właścicielem Xperii Z i muszę przyznać, że tel spisywał się idealnie. Nie zawieszał się, pracował płynnie przez cały czas użytkowania, potem koniec umowy i sprzedaż. Teraz jestem w posiadaniu Xperii M5. Rozważałem różne telefony, Samsunga, LG, Huawei, jednak postawiłem na prostotę i elegancję Sony po raz kolejny. Nie potrzebuję nie wiadomo jakich bajerów typu zmiana czcionek, ustawianie efektów przewijania menu głównego i wielu innych... W gry też nie gram, czasami coś sobie ściągnę, ale to nie jest nic strasznie wymagającego. Głównie połączenia, internet, nagrywanie filmów i robienie zdjęć. Jednym z ważniejszych kryteriów była oczywiście odporność na kurz i wodę. Z Sony mam przyjemność obcować ponad 10 lat, począwszy od Sony Ericsson'ów (4szt) i kontynuując na Sony (Xperia Z, a teraz M5). Podsumowując jestem zadowolony i nie potrzeba mi tzw "wodotrysków". Pozdrawiam :)

  • 0

    14. ~loki  2016-06-05 09:25:36  host: 77-255-104-15.adsl.inetia.pl

    grzeje sie m5 - nieprzyjemne w dloni

  • 0

    16. ~Ninka  2016-08-26 14:15:25  host: 31-179-30-110.dynamic.chello.pl

    Niestety telefon nie jest do użytku... Sony się wypięło, RTV€OAGD umywa łapki .. a telefon wycieczkuje od sklepu do serwisu i tak w kółko... jeżeli ktoś jest zainteresowany kupnem telefonu by na niego patrzeć jest idealny.Szklana obudowa z przodu i z tyłu mocno daje się we znaki - idealny dla detektywów- wszelakie linie papilarne są na 100% odbite na szklanej powierzchni .Bateria trzyma 1 dzień i 2 godziny na dzień drugi, o ile nie korzystamy z niego i tylko "patrzymy na owo cudowne urządzenie"Jeżeli chcecie korzystać z Sony xperii M5 jak z telefonu komórkowego , to albo ubezpieczcie się w power bank, lub nie odchodźcie zbytnio od gniazdka z prądem :) albowiem na 100% telefon po kilku godzinnym NORMALNYM użytkowaniu zapewne rozładuje się bez ostrzeżenia! :) Taka zabawa - czujnym bądź.Ogólnie.. totalnie niezadowolona, wściekła,i rozczarowana właścicielka Sony xperiiM5 ... NIGDY WIĘCEJ. PS.Gdybym wiedziała ze jest tak mocno awaryjna a klienta zarówno jak i SONY jak i RTV€AGD, nie traktują klientów poważnie ... to W ŻYCIU bym nie kupowała NIC w tych ze i sklepach jak i w owej FATALNEJ firmie SONY.Winnych sklepach nie ma takich problemów jak tutaj.. niestety nigdy wcześniej nie miałam doczynienia ze sklepami ...jak i z SONY.. stąd nie interesowałam sie opiniami... REASUMUJĄC- NIE POLECAM chyba że ktoś lubi wydawać pieniądze ot tak by wydawać :)

  • 0

    17. ~Darek  2016-09-03 20:46:43  host: 91.224.47.199

    Mam m5 juz długo i spisuje się świetnie zdjęcia idealne miałem przedtem m2 tez spoko tel na m5 daje o 0 do 10 9

  • 0

    18. ~acid  2016-10-21 08:29:34  host: 77-255-192-146.adsl.inetia.pl

    Poza autofocusem, który mógłby być szybszy, to cała reszta jest ok. Bateria ok. Czasem się grzeje. NIe gubi zasięgu i GPS. Nie gram w gry.

  • 0

    19.  2016-10-28 16:12:47

    CZy napewno da się zaktualizować bez problemu z androida 5.1 na 6.0?

  • 0

    20. ~jarek  2016-12-14 19:27:11  host: d209-90.icpnet.pl

    Kto wie czy m5 posiada WiFi direct ???
    na mgsm piszą że nie ma a RTVeuroAGD piszą że ma....

  • 0

    22. ~Xperia Fan  2017-01-18 13:00:40  host: 192.166.203.82

    M5 posiadam od ponad miesiąca.
    Wcześniej posiadałem wiele telefonów od Sony w tym ostatnio Z1.
    Wracając do M5tki...
    Niestety ma sporo wad.
    Największą z nich są humory tego telefonu czyli niestabilne działanie.Telefon od tak potrafi się zawiesić nawet na więcej niż minute (!). Musiałem jak dotąd raz go zrestartować do ustawień fabrycznych i narazie jest ok.
    Jedziemy dalej....
    Telefon dosyć mocno się nagrzewa (podczas grania lub przykładowo oglądania na YT).
    Aparat tylni czasem ma problemy z ostrością.
    Wykonanie obudowy ogólnie nie jest złe, natomiast klapka od slotów jest wykonana z bardzo tandetnego materiału a przycisk blokady trochę "lata".
    Co do baterii to standard wśród Sony czyli max jeden dzień albo i mniej.
    Z plusów muszę pochwalić naprawdę przyzwoity ekran, świetny aparat do selfie, dobry dźwięk (mimo że głośnik podczas grania łatwo zatkać palcem :P) , nie ma problemu z bardziej wymagającymi grami i jeśli Xperia nie ma "tych dni" to śmiga naprawdę ok i liczę że po aktualizacji będzie lepiej.

    Podsumowując.
    M5 mimo że ma wiele wad to ma w sobie potencjał i mam nadzieję że po kolejnych aktualizacjach najważniejsze problemy znikną.
    Niestety mogę ten telefon polecić tylko fanom Sony którzy w nadziei tak jak ja będą czekać na aktualizację i poprawki :P.

    Wady:
    -niestabilne działanie
    -grzanie się
    -czasem problem z ostrością w tylnim aparacie
    -tandetna klapka od slotów
    -"latający" przycisk blokady
    -kiepska bateria
    -brak żyroskopu
    -brak czytnika linii papilarnych
    -nic nowego w wyglądzie, stary sprawdzony design Sony (chociaż dla niektórych nie musi być to wada,
    kwestia gustu)
    -dosyć wysoka cena za którą możemy mieć np. Moto G4 Plus która zdecydowanie lepiej wypada od M5

    Zalety:
    -dobrej jakości ekran
    -dobra jakość dźwięku
    -świetny aparat do selfie
    -wymagające gry działają bez problemu
    -masa sprawd

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-166-5-230.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Wybierz najlepszą reklamę Serca i Rozumu

Pożegnanie z Sercem i Rozumem - wybierz najlepszy spot

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet