Sony Xperia M5 - opinie
Telefony Sony Sony Xperia M5 Opinie o Sony Xperia M5

Sony Xperia M5

w sumie: 20
  • 0

    1.  2015-12-26 01:37:43

    chcę tego soniaka ale nwm gdzie go kupić

  • 0

    4. ~*PauliśKa  2016-03-20 16:03:54  host: nova009-190.cust-nat.nova.is

    napewno na Islandni mozesz kupic koszk w przeliczniku na PLN ok 2 tys

  • 0

    6. ~baran  2016-03-23 19:26:57  host: apn-5-172-252-178.dynamic.gprs.plus.pl

    Nie chce tego badziewia za duzy i tnie sie napewno jak i inne xperie

  • 0

    7. ~murgrabia  2016-03-24 15:27:49  host: s95-230.star.net.pl

    mam dylemat moto x play czy xperia m5 ;|

  • 0

    8. ~angie  2016-04-07 02:18:27  host: egp41.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie tnie sie,nie grzeje sie,bo ma zmieniony procesor w porównaniu do poprzednich sony,bateria na samym czuwaniu trzyma bardzo długo,w ogóle jest świetny mam go od miesiąca

  • 0

    9. ~Galix  2016-04-09 05:20:21  host: ip-37-152-18-69.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Witam.. ja byłem na kupnie nowego telefonu a raczej na przedłużeniu umowy u operatora i miałem kilka telefonów do wyboru , z nich wszystkich wybrałem właśnie Sony Xperia M5 kształt i "chwyt" tego telefonu bardzo przypadł mi do gustu.. bawiłem się nim chwile w jednym ze sklepów i powiem szczerze odniósł na mnie pozytywne wrażenie :) mi się podobają takie proste bryły z eleganckim wyglądem. Procesor jest jaki jest ale ja nie gram w gry także na cykanie fotek i przeglądanie internetu wystarczy... na kilka aplikacji w tle spokojnie 3 GB ramu powinno starczyć zwłaszcza ze nakładki od Sony są lekkie. Telefon gra tez dobrze.. co prawda nie ma głośników stereo lecz mono mimo to dźwięk jest przyjemny i głośny. Zamówiony wczoraj będę go miał gdzieś za 2-3 dni także więcej napisze jak go przetestuje jakiś czas..

  • 0

    10. ~Ktoś  2016-05-04 15:01:37  host: plus-96-193.polkomtel.com.pl

    1. W Plusie jest

  • 0

    11. ~dominikt  2016-05-08 21:55:28  host: 109241156098.mlawa.vectranet.pl

    Mam ten telefon od trzech dni (tzn. żona ma) i zapowiada się obiecująco. Jest to na pewno oferta skierowana bardziej do kobiet, czy ludzi młodych robiących dużo SELFIE (13M aparat przedni). Nakładka jest lekka, i nie widać żadnych lagów, 3GB ramu daje radę. Bryła jest zwarta i mimo średniej półki sprawia wrażenie premium, Bateria mimo średniej pojemności sprawia wrażenie, że spokojnie przy dobrym ułożeniu da radę dwa dni, a w trybie stamiana to jestem o to spokojny (warunek, ładujesz na wieczór, odłączasz na noc i licznik bije:)) Na pewno do telefonu, jego obsługi i softu trzeba się przyzwyczaić, brakuje mi trochę możliwości personalizacji które są w LG G3
    (np. możliwość ustawienia przycisków paska nawigacji). Aparat super, na fotkach widać te 21M + tryb kreatywny super zabawa fotkami z dziećmi. Czego mi brak? Ładowania indukcyjnego. Sony zrobiło trochę podobnie do LG z G2, zebrali wszystko co najlepsze z rynku i zamknęli w sprawdzonej bryle znanej z poprzednich modeli, jako gratis dorzucili super aparaty. Moim zdaniem telefon bardzo wart uwagi.

  • 0

    12. ~Adamm  2016-05-19 18:04:26  host: plus-96-193.polkomtel.com.pl

    jeżeli chodzi i firmę Sony są to telefony bardzo reklamacyjne, po m4 aqua nie miał bym odwagi na zakup kolejnego telefonu tego producenta, co do baterii jest ona jak w J5 wiec generalnie słabo.

  • 0

    13. ~Adamski  2016-05-21 14:52:33  host: aenb72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Byłem właścicielem Xperii Z i muszę przyznać, że tel spisywał się idealnie. Nie zawieszał się, pracował płynnie przez cały czas użytkowania, potem koniec umowy i sprzedaż. Teraz jestem w posiadaniu Xperii M5. Rozważałem różne telefony, Samsunga, LG, Huawei, jednak postawiłem na prostotę i elegancję Sony po raz kolejny. Nie potrzebuję nie wiadomo jakich bajerów typu zmiana czcionek, ustawianie efektów przewijania menu głównego i wielu innych... W gry też nie gram, czasami coś sobie ściągnę, ale to nie jest nic strasznie wymagającego. Głównie połączenia, internet, nagrywanie filmów i robienie zdjęć. Jednym z ważniejszych kryteriów była oczywiście odporność na kurz i wodę. Z Sony mam przyjemność obcować ponad 10 lat, począwszy od Sony Ericsson'ów (4szt) i kontynuując na Sony (Xperia Z, a teraz M5). Podsumowując jestem zadowolony i nie potrzeba mi tzw "wodotrysków". Pozdrawiam :)

  • 0

    14. ~loki  2016-06-05 09:25:36  host: 77-255-104-15.adsl.inetia.pl

    grzeje sie m5 - nieprzyjemne w dloni

  • 0

    16. ~Ninka  2016-08-26 14:15:25  host: 31-179-30-110.dynamic.chello.pl

    Niestety telefon nie jest do użytku... Sony się wypięło, RTV€OAGD umywa łapki .. a telefon wycieczkuje od sklepu do serwisu i tak w kółko... jeżeli ktoś jest zainteresowany kupnem telefonu by na niego patrzeć jest idealny.Szklana obudowa z przodu i z tyłu mocno daje się we znaki - idealny dla detektywów- wszelakie linie papilarne są na 100% odbite na szklanej powierzchni .Bateria trzyma 1 dzień i 2 godziny na dzień drugi, o ile nie korzystamy z niego i tylko "patrzymy na owo cudowne urządzenie"Jeżeli chcecie korzystać z Sony xperii M5 jak z telefonu komórkowego , to albo ubezpieczcie się w power bank, lub nie odchodźcie zbytnio od gniazdka z prądem :) albowiem na 100% telefon po kilku godzinnym NORMALNYM użytkowaniu zapewne rozładuje się bez ostrzeżenia! :) Taka zabawa - czujnym bądź.Ogólnie.. totalnie niezadowolona, wściekła,i rozczarowana właścicielka Sony xperiiM5 ... NIGDY WIĘCEJ. PS.Gdybym wiedziała ze jest tak mocno awaryjna a klienta zarówno jak i SONY jak i RTV€AGD, nie traktują klientów poważnie ... to W ŻYCIU bym nie kupowała NIC w tych ze i sklepach jak i w owej FATALNEJ firmie SONY.Winnych sklepach nie ma takich problemów jak tutaj.. niestety nigdy wcześniej nie miałam doczynienia ze sklepami ...jak i z SONY.. stąd nie interesowałam sie opiniami... REASUMUJĄC- NIE POLECAM chyba że ktoś lubi wydawać pieniądze ot tak by wydawać :)

  • 0

    17. ~Darek  2016-09-03 20:46:43  host: 91.224.47.199

    Mam m5 juz długo i spisuje się świetnie zdjęcia idealne miałem przedtem m2 tez spoko tel na m5 daje o 0 do 10 9

  • 0

    18. ~acid  2016-10-21 08:29:34  host: 77-255-192-146.adsl.inetia.pl

    Poza autofocusem, który mógłby być szybszy, to cała reszta jest ok. Bateria ok. Czasem się grzeje. NIe gubi zasięgu i GPS. Nie gram w gry.

  • 0

    19.  2016-10-28 16:12:47

    CZy napewno da się zaktualizować bez problemu z androida 5.1 na 6.0?

  • 0

    20. ~jarek  2016-12-14 19:27:11  host: d209-90.icpnet.pl

    Kto wie czy m5 posiada WiFi direct ???
    na mgsm piszą że nie ma a RTVeuroAGD piszą że ma....

  • 0

    22. ~Xperia Fan  2017-01-18 13:00:40  host: 192.166.203.82

    M5 posiadam od ponad miesiąca.
    Wcześniej posiadałem wiele telefonów od Sony w tym ostatnio Z1.
    Wracając do M5tki...
    Niestety ma sporo wad.
    Największą z nich są humory tego telefonu czyli niestabilne działanie.Telefon od tak potrafi się zawiesić nawet na więcej niż minute (!). Musiałem jak dotąd raz go zrestartować do ustawień fabrycznych i narazie jest ok.
    Jedziemy dalej....
    Telefon dosyć mocno się nagrzewa (podczas grania lub przykładowo oglądania na YT).
    Aparat tylni czasem ma problemy z ostrością.
    Wykonanie obudowy ogólnie nie jest złe, natomiast klapka od slotów jest wykonana z bardzo tandetnego materiału a przycisk blokady trochę "lata".
    Co do baterii to standard wśród Sony czyli max jeden dzień albo i mniej.
    Z plusów muszę pochwalić naprawdę przyzwoity ekran, świetny aparat do selfie, dobry dźwięk (mimo że głośnik podczas grania łatwo zatkać palcem :P) , nie ma problemu z bardziej wymagającymi grami i jeśli Xperia nie ma "tych dni" to śmiga naprawdę ok i liczę że po aktualizacji będzie lepiej.

    Podsumowując.
    M5 mimo że ma wiele wad to ma w sobie potencjał i mam nadzieję że po kolejnych aktualizacjach najważniejsze problemy znikną.
    Niestety mogę ten telefon polecić tylko fanom Sony którzy w nadziei tak jak ja będą czekać na aktualizację i poprawki :P.

    Wady:
    -niestabilne działanie
    -grzanie się
    -czasem problem z ostrością w tylnim aparacie
    -tandetna klapka od slotów
    -"latający" przycisk blokady
    -kiepska bateria
    -brak żyroskopu
    -brak czytnika linii papilarnych
    -nic nowego w wyglądzie, stary sprawdzony design Sony (chociaż dla niektórych nie musi być to wada,
    kwestia gustu)
    -dosyć wysoka cena za którą możemy mieć np. Moto G4 Plus która zdecydowanie lepiej wypada od M5

    Zalety:
    -dobrej jakości ekran
    -dobra jakość dźwięku
    -świetny aparat do selfie
    -wymagające gry działają bez problemu
    -masa sprawd

  • 0

    23.  2017-03-08 20:27:21

    Miałam ten telefon ponad miesiąc.
    Przez około 2 tygodni chodził świetnie, nie zawieszał się i w ogóle.

    Zresztą wymienię Zalety i Wady.

    ZALETY:
    - ładny wygląd
    - przedni aparat robił piękne zdjęcia
    - bardzo ładny wyświetlacz (bez pikseli ani nic)
    - bateria dość sporo mi trzymała, nawet do 3 dni :)

    WADY:
    - tylko aparat wiecznie nie mógł złapać ostrości
    - jak podłączyłam do innej ładowarki telefon się zwieszał
    - grzał się niesamowicie
    - nie mogłam przenosić na PC plików między pamięciami ! :o
    - pomimo 3GB RAM zwieszał się niemiłosiernie

  • 0

    24. ~snejk  2017-03-15 14:19:28  host: dynamic-78-8-218-208.ssp.dialog.net.pl

    Kilka miesiący chodził bez zarzutu, potem tak się zawiesił że nie szło właczyć, poszedł do serwisu, po dwóch tygodniach to samo. Teraz chodzi ale ma swoje humory. Zacina się przy nagrywaniu filmów, grzeje się. Bateria zazwyczaj wytrzyma 1 dzień przy średnim używaniu, ale uznaję to za standard przy takim wyświetlaczu i procesorze.

  • 0

    25. ~ja  2017-04-02 23:17:42  host: nat201.toop.pl

    Po przesiadce z Z1 Compact na M5 bardzo się zawiodłem :/ szczególnie aparatem tylnim, który nie potrafi niekiedy łapać ostrości, brakiem płynności działania oraz jakością rozmów telefonicznych. Potrafi tez nie widzieć urządzeń w pobliżu poprzez bluetooth. Jeżeli ktoś ma zamiar przesiąść się z serii Z na M5, nie polecam.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-198-141.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ostatnie komentarze (telefony)

~Pinkrasoberry | 2017-07-18 19:14:36

Czy w tym telefonie są polskie znaki?

Ankieta

Najlepszy odporny na zachlapanie smartfon do 1200 zł to:

10 najlepszych smartfonów z odpornością na zachlapanie do 1200 zł (lipiec 2017)

 

Zobacz wynik | Opinie (0)

Archiwum Ankiet