Sony Xperia M4 Aqua - opinie
Telefony Sony Sony Xperia M4 Aqua Opinie o Sony Xperia M4 Aqua

Sony Xperia M4 Aqua

w sumie: 59
  • 0

    4. ~Nezca  2015-03-05 21:36:06  host: 093105182086.dynamic-ra-4.vectranet.pl

    Bardzo ciekawe pomnożenie funkcji zwykłej M2 Aqua razy dwa. Od modelu zaczynając.

  • 0

    7. ~sonyboy  2015-04-01 17:25:22  host: user-164-127-202-171.play-internet.pl

    Ciekawie się zapowiada.

  • 0

    8. ~adam  2015-04-02 18:26:28  host: n16-02-07.opera-mini.net

    Karta pamięci jest 128gb tak podane jest na stronie Sony mobile

  • -1

    9. ~SP  2015-04-02 21:42:24  host: 185-40-115-226.zgl.bialapodlaska.pl

    szkoda ze wyswietlacz tylko w rozdzielczosci HD. Jakby byl FHD bral bym z miejsca

  • 1

    10.  2015-04-03 15:59:47

    Cena jest bardzo dobra, 1199zł na start to tyle co Samsung chce za A3, podczas gdy M4 ma nawet lepsze bebechy niż A5.

  • 0

    11.  2015-04-15 18:52:30

    Na stronie faktycznie jest ze do 128 gb ma m4a ale we wszystkich specyfikacjach max 32 gb pisałem w tej sprawie do sony

    Dziękujemy za kontakt z pomocą techniczną Sony Xperia.

    W odpowiedzi na Pana zapytanie,chcielibyśmy jeszcze raz poinformować, iż telefon Sony Xperia™M4 Aqua będzie wspierać karty SD typu mikro SD, karty mikro SDHC o pojemności do 32 GB, zgodnie z informacją zamieszczoną na oficjalnej stronie Producenta po linkiem:http://tlp.is/603
    Proszę upewnić się, że karta mikro SDHC posiada klasę szybkości 2, 4, 6, 10, i UHS.
    Pozostajemy do Pana dyspozycji.

  • 0

    12. ~flp  2015-04-27 14:52:47  host: host-86-111-110-24.tvk.torun.pl

    Ktoś w koncu wie kiedy polska premiera? W mediaxpere juz mają opcje w sklepie ale brak mozliwosci zakupu i ceny...;/

  • 0

    13. ~ssddss  2015-05-07 23:37:15  host: ip-215-220.ap-media.pl

    co jest na tylnym panelu?? szkło??

  • 0

    14. ~kazik  2015-05-12 18:46:10  host: ptcnat.t-mobile.pl

    Ciekawe w ile czasu zje cała baterie...

  • 0

    15. ~Punk  2015-06-17 23:13:06  host: apn-46-169-72-205.dynamic.gprs.plus.pl

    Z taką baterią to się nie poszaleje, podejrzewam że 1 dzień max na baterii może pociągnie.
    Szkoda widzę Sony było na lepszą baterie, a za te pieniądze można kupić spokojnie Z2 która jest lepsza i dłużej trzyma na baterii.

  • 0

    16. ~F  2015-06-18 12:14:42  host: asf180.internetdsl.tpnet.pl

    Posiadam ten telefon i nie jestem z niego zadowolony. Podczas przeglądania internetu bardzo się wiesza (po 15 sekundach scrolluje kawałek stron) do tego piekielnie się przy tym grzeje (nie jest ciepły tylko gorący i nieprzyjemnie się go trzyma. aparat niby 13mega, ale słaba jakość zdjęcia i kolory są słabo odwzorowane, bateria przy średnim użytkowaniu z włączona staminą wytrzymuje dobę. Na plus dla tego telefonu wygląd (mimo, że na szkle zostają odciski palców), głośność głośnika i wodo i "kurzoodporność".

  • 0

    17. ~ciamciaramciam  2015-07-10 12:54:40  host: cgn173.neoplus.adsl.tpnet.pl

    yyy ktoś może wie jak wyciągnąć z tego *** karte SD? naciskam to się poruszy do środka... ale nie wyskakuje...

  • 0

    18. ~ewa  2015-07-19 14:11:58  host: d145-204.icpnet.pl

    Witam, od kilku dni posiadam ten telefon. Jestem zawiedziona aparatem. 13mpix ale jakość tragiczna. Wcześniej miałam model z aparatem 8 i zdjecia wychodziły zdecydowanie lepsze. Żałuje zakupu

  • 0

    19. ~stefanc  2015-07-29 07:39:05  host: public-gprs516987.centertel.pl

    Dobry telefon tylko się szybko nagrzewa

  • 0

    20. ~RobSound  2015-07-31 17:57:08  host: aedr247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Xperia M4 Aqua to zwyczajny chłam! Mam go trochę ponad miesiąc i już pierwszego dnia smartfon zawiesił się. Ponadto dzieją się z nim różne, dziwne rzeczy, np. nieraz gdy ktoś do mnie dzwoni okienko z przyciskami ODBIERZ/ODRZUĆ migocze z częstotliwością kilkanaście razy na sekundę, uniemożliwiając odebranie połączenia, innym razem podczas połączenia przychodzącego milczy choć dzwonek i wibracje są aktywne - zmienia się to dopiero po restarcie systemu. Poza tym moi rozmówcy skarżą się, że słychać mój głos jak bym dzwonił spod ziemi, no i, co zostało tu już napisane, bardzo się nagrzewa. Jeżeli chodzi o obudowę, to tylko przypomina tę z Z3, bo w rzeczywistości to kiepski, wrażliwy na zarysowania plastik. System i aplikacje jak na 8-rdzeniowy procek strasznie przymula. Głośniczek, owszem jest dość głośny, ale brzęczy okropnie. Na koniec jeden mały plus eMki, który przychodzi mi na myśl - w połączeniu z zestawem samochodowym nie zawiesza się, tak jak to robiła moja poprzednia Xperia L.

  • 0

    21. ~Nowa 1  2015-08-08 14:38:34  host: 188.146.81.100.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Kochani, doradźcie, czy wziąć sobie sony xperia z3 czy sony xperia m4 aqua. Jakie są różnice oprócz aparatu? Wizualnie w zasadzie się nie różnią. Ale chodzi mi o te tzw bebechy w środku. ... dzięki z góry za pomoc ;-)

  • 0

    22. ~Marek  2015-08-16 22:48:05  host: 21-2.zicom.pl

    Telefon po prostu porażka, grzanie się ( czasem tak bardzo że nie dało go się do ucha przyłożyć ) i to że nie reaguje że ktoś dzwoni to pikuś. Mi po miesiącu sam od siebie poszedł wyświetlacz, tak po prostu pęknięcie i wylanie. A szkło zewnętrzne nie tknięte i dotyk działa. Jeszcze bym się nie dziwił jakby telefon miał z czymś kontakt, ale on sobie tylko leżał. Sony oczywiście nie uznaje gwarancji i życzy sobie 400 zł. za wymianę, a za 650 zł. już można kupić ten telefon bo ludzie pozbywają się tego na potęgę.

  • 0

    23. ~eva  2015-08-17 13:52:00  host: 194.29.130.194

    ROZGRZANY JAK PIEC ,CZERWONY JAK CEGŁA!A bateria -słabizna! I tyle.

  • 0

    25. ~malina  2015-08-20 19:05:53  host: 89-72-61-129.dynamic.chello.pl

    TELEFON MAM OD MAJA - MIAŁ TO BYĆ TELEFON DOBRY, MOCNY SPRAWNY - OKAZAŁ SIĘ TELEFONEM, KTÓRY JUŻ 2 RAZY SIĘ POPSUŁ. SERWIS TWIERDZI, ŻE WINNE BYŁO OPROGRAMOWANIE ALE.......W NOWYM TELEFONIE OPROGRAMOWANIE ?? WG MNIE TELEFON MA UKRYTĄ WADĘ FABRYCZNĄ - DZIWNE JEST TO,ŻE TELEFON PRZY PIERWSZEJ AWARII [ 3.08.15 ] PO NAŁADOWANIU TELEFONU NIE CHCIAŁ SIĘ WŁĄCZYĆ [BYŁ MARTWY]. SERWIS WGRAŁ OPROGRAMOWANIE, KTÓRE DZIAŁAŁO DO.........14.08.2015. TELEFON ZNOWU JEST W NAPRAWIE - CO TO ZA EGZEMPLARZ ? NOWY MODEL A MAM WRAŻENIE JAKBY TEN TELEFON NIE MIAŁ BYĆ W SPRZEDAŻY.

  • 0

    26. ~luke  2015-08-24 15:35:48  host: umbytom-r.3s.pl

    Nie da się wyjąć karty SD - ktoś coś poradzi?

  • 0

    28. ~ciamciaramciam  2015-09-15 07:23:43  host: abmc162.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @luke
    kartę wyjąłem pensetą... :/ obok wejścia na kartę pomiędzy przyciskiem OFF jest mała dziurka tam chyba jest mały mechaniczny przycisk jak igłom nacisnąłem to karta jakby łatwiej wyszła.

    a ostatnio w tym wspaniałym telefonie spaliła mi się dioda led. latarki uzywałem może z dwie minuty

  • 0

    29. ~sywa  2015-09-15 14:11:16  host: host-193-043-144-230.net.lovo.pl

    Zauważyłem pewną prawidłowość w telefonach firmy Sony jak zaczyna się coś chrzanić wystarczy zresetować ustawienia do fabrycznych , jeżeli chodzi o m4 aqua grzeje sie jak diabli , aparat to tandeta ale w większości teraz smartfonów tak się dzieje że rosną cyferki pixeli i nic więcej za tym nie idzie , mi z kolei bateria wytrzymuje spokojnie przy zrównoważonym użytkowaniu ok 2 dni, no cóż made in china

  • 0

    30. ~  2015-09-18 20:47:10  host: pha45.internetdsl.tpnet.pl

    ... jak dla mnie ten telefonik to nieporozumienie ... ma go 3 dni (z abonamentem z Orange) ... resetuje sie kilka razy dziennie bez mojej chęci ... akumulator w nocy ładował się od stanu 1% - 5 godzin !!!

    ... bez aplikacji i gier ... tylko telefon i poczta przez wi-fi, bateria "zjeżdża" w 12 godzin; jest ciepła ... MASAKRA ... jutro oddaje go do serwisu ... jestem zdegustowany

  • 0

    31. ~Fbb1  2015-09-26 19:40:43  host: ip-37-248-255-96.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Telefon mam niespełna miesiąc. Dzisiaj przy wyjmowaniu telefonu wypadł mi z ręki i upadł na podłogę wyłożoną panelami. Na wyświetlaczu pojawiła się pajęczynka. Gdybym wiedział, że jest tak delikatny, wówczas nie zawracałbym sobie głowy kupnem jego. Poprzedni smartfon ( szajsung st-5660 - wiem że inna budowa ), który miałem, niejednokrotnie latał po ziemi, bywał zamoczony i zawsze wychodził z opresji. A ten - pierwsze uderzenie i pyk. Pierwszy zakup w Sony i prawdopodobnie ostatni. Chyba niepotrzebnie odchodziłem od szajsunga.

  • 0

    32. ~obs  2015-09-27 12:43:55  host: 89-76-55-26.dynamic.chello.pl

    Faktycznie, grzał się... już nie. (Zapewne tak jak toster - musi się wygrzać :-))
    1,5 dnia na doładowaniu.
    Śmiga, że aż miło. Niestety Orange nie dało mi karty NFC i musiałem starać się oddzielnie.
    Zdjęcia zadowalające, choć podobne miałem z 8Mpx.
    Brak resetowania, zacięć i innych męskich wynalazków.
    Sumując:
    W ofercie Tel. za 9PLN + abonament 61,50 =dobry wybór (odpukać)

  • 0

    33. ~St.  2015-10-05 16:49:17  host: 188.146.136.20.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    najgorszy telefon jaki miałem... latarka ostatnio przestala dzialac polecil bym wam kupno Z1 ktora teraz tyle samo kosztuje ale tego nie zrobie bo Sony to szit

  • 0

    34. ~Gregor  2015-10-07 00:34:22  host: cbh134.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nagle nie dziala mi w telefonie przednia kamera. Ktoś może też tak ma ?

  • 0

    35. ~  2015-10-08 21:41:19  host: user-109-243-220-23.play-internet.pl

    TO JESTEM ROZCZAROWANY BO WŁASNIE DZISIAJ GO ZAKUPIŁEM! SPONTANICZNIE I Z TEGO CO CZYTAM TO JUŻ JESTEM NIE ZADOWOLONY!!!! ZOBACZYMY CO Z TEGO BEDZIE?

  • 0

    36. ~Przemo  2015-10-20 10:40:40  host: 78-11-23-130.static.ip.netia.com.pl

    Mam tel. od 2 tygodni. Faktycznie się grzeje, ale bez przesady. Chyba, że ktoś musi trzymać go 24h/7dni. Długość baterii zaskakująco dobra. Ściąga mi 10% baterii na 24h, przy czuwaniu nocnym i dziennym, i słuchaniu muzyki przez koło 2h40min (z pracy i do pracy :] ), czasem dzwonie z niego. Niestety długo się ładuje przez 90min 26% baterii, ale dziś raczej wszystkie tak mają.

    Dla mnie telefon rewelacja, za niewielkie pieniądze. Ma wszystko co mi potrzeba i... więcej. Nie mam problemów z zawieszaniem, resetowaniem czy czymkolwiek innym. Zdjęcia robi przyzwie - nie wiem, czego oczekujecie? To nie jest lustrzanka!

  • 0

    37. ~PelsonBMW  2015-10-25 01:46:23  host: 212-106-27-215.adsl.inetia.pl

    JAK DLA MNIE TELEFON JEST OKEJ, PAMIĘTAJCIE ŻE BIORĄC TELEFON W JAKIEJKOLWIEK SIECI A NAJBARDZIEJ W ORANGE BĘDZIECIE MIELI Z NIMI PROBLEMY BO KAŻDY SOFT JEST BRANDOWANY I SĄ NA NIM APLIKACJE KTÓRYCH NIE UŻYWAMY I PRZEZ TO DZIEJĄ SIĘ NA NIM RÓŻNE CUDA, JA OSOBIŚCIE ZARAZ PO WZIĘCIU GO W PLUSIE ZROBIŁEM ROOT USUNĄŁEM NIEPOTRZEBNE APLIKACJE I TELEFON ŚMIGA AŻ MIŁO . DZISIAJ MOCZYŁEM GO Z DWIE GODZINY W BASENIE W AQUAPARKU I NIC SIĘ NIE DZIEJE, TYLKO DOTYK W WODZIE NIE DZIAŁA POZATYM CIUT SIĘ W WODZIE WIESZA ALE TO DLATEGO ŻE WODA AKTYWUJE DOTYK, POZATYM SZYBKI FAJNY TELEFON, FAKT FAKTEM ŻE APARAT NIE POWALA NA NOGI ALE DO CHOLERY TO JEST TELEFON A NIE APARAT CYFROWY CZY LUSTRZANKA!!!

  • 0

    39. ~werya  2015-12-13 12:36:10  host: 77-254-236-222.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefon tydzień i jak dla mnie jest dobry i spełnia w 100% moje Oczekiwania. Nie wiem dlaczego większość osób tutaj żali się i narzeka na niego, mozliwe, że powodem takie zachowania jest wada techniczna tego telefonu. Ma dobry aparat, nie zawiesza się. Dodam jeszcze, że ogólnie telefony dotykowe są z natury słabe, więc trzeba tylko i wyłącznie Korzystać rozważnie :)

  • 0

    40. ~***  2015-12-15 20:49:21  host: 109241000094.goleniow.vectranet.pl

    ten telefon nawet przy najmniej wymagajacych gierakach laguje co przy 8 rdzeniowym procku nie powinno miec miejsca nie dawno ten telefon spadl mi na DYWAN tak na dywan i ekran w pol a sony zazyczylo sobie 400zl poprostu swietnie wiec odradzam kupowania tego smartfona juz lepiej kupic sobie za te mniej wiecej te same pieniadze Z1.

  • 0

    41. ~ppicu  2015-12-20 08:14:42  host: aeck129.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon normalnie rewelka.... czepiają się ze sie grzeje, czepiaja ze internet sie wiesza a nie pomyslą imbecyle ze to nie od telefonu a od zasiegu, narzekają ze zdjecia to porazka... boze nie moge was słuchać... chcecie robic zdjecia to kupcie sobie lustrzanke za kilka tysi...

    Banda buraków która bawi się Clarksona ... żałosne

  • 0

    42. ~Marcin  2015-12-27 12:56:38  host: mail.mixelectronics.pl

    Tak sobie zajrzałem ponownie na opinie o tym telefonie i myślę, że albo dobrze trafiłem albo wszyscy wymagają nie wiadomo czego i chcieliby wydać za to przysłowiową złotówkę, a potem są zawiedzeni.

    Mam M4 Aqua z Orange, od +/- lipca. Dostałem go w świetnej ofercie utrzymaniowej. Mogłem zabrać Samsunga A3, A5 i jakiś LG ale w o wiele większej cenie. Sony wygrało w stosunku cena do jakości i możliwości telefonu.

    Po około pół roku używania mogę śmiało stwierdzić, że jestem z niego zadowolony.
    Ekran świeci ładnie, kolory są OK. Tylko OK gdyż poprzedni Samsung, stary Galaxy S Advance miał lepsze, ale da się to przełknąć. Aparat wystarczy żeby zrobić ładne zdjęcie na dworze, wewnątrz jest już nieco gorzej, ale z lampą daje radę. Wideo kręci bardzo dobre.
    Mój model grzeje się faktycznie, ale TYLKO podczas grania. Przy dzwonieniu, czy korzystaniu z internetu temperatury są normalne.
    Nie narzekam na szybkość działania, czy jakieś zacięcia. Zresetował się tylko raz, zawieszeń nie załapał wcale. Odinstalowałem co się dało bez ROOT'a, powyłączałem również wszystko co mi zbędne było i jestem zadowolony.
    Bateria wytrzymuje około 4 dni, gdy tylko dzwonię i około 2 dni, gdy gram, czy korzystam z internetu.
    Baterię staram się ładować gdy się wyczerpuje, a nie kiedy tylko się da i zostawiam ją podłączoną na całą noc. Mnie to wystarcza.

    Telefon spadł mi raz, przy wysiadaniu z auta i złapał przez to kilka zadrapań na narożnikach, ale poza tym nic się nie stało, ekran wytrzymał - a odbijał się kilka razy od asfaltu. Na ekranie mam jeszcze oryginalną folię, która jest co prawda już zarysowana, ale nie przeszkadza mi to.

    Podsumowując: mogę go śmiało polecić i uważam że wybrałbym go ponownie, tym bardziej w ofercie z abonamentem, czyli za niewielkie pieniądze.

  • 0

    43. ~Garbi  2015-12-29 21:06:03  host: apn-46-76-86-25.dynamic.gprs.plus.pl

    Niestety muszę potwierdzić niektóre negatywne opinie.
    Telefon działał bezproblemowo tylko przez 1 tydzień użytkowania.
    kolejne tygodnie natomiast to na przemian zacinki ew. brak reakcji na dotyk.
    Nie polecam !!!

  • 0

    44. ~Patryk  2016-01-08 14:32:16  host: host-89-229-132-250.chelm.mm.pl

    To ile M4Aqua ma max pojemność karty pamięci wszędzie jest że do 200 GB ale pojawia się info czasem że do 32 GB

  • 0

    45. ~Belcross  2016-01-18 10:34:18  host: dqr158.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Osobiście mam ten telefon od lipca 2015,zakupiny w plusie. Do tej pory dosłownie nic sie z nim nie dzieje, wszystko działa sprawnie. Fakt grzeje sie, ale ani razy mi sie nie zawiesił i nie mam z nim zadnych problemów. Ogólnie jestem z niego zadowolony.

  • 0

    46. ~--777---  2016-01-18 22:40:23  host: cmv193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie polecam! Wiele osób pisze w komentarzach, że telefon się zawiesza, grzeje lub nie chce się włączyć, lecz mój egzemplarz jest na szczęście wolny od tych problemów. Nie mniej jednak, kilka dni temu spadł mi z 20 centymetrów (!) na ośnieżony chodnik - cała szybka wyświetlacza jest w kawałkach, tak jakbym rozwalił ją młotkiem... upadek z takiej wysokości i takie zniszczenie telefonu to nieporozumienie. Ponadto telefon nie spadł na ekran tylko uderzył kantem. Z wysokości 20 centymetrów to nawet jajko by nie pękło na betonie.

  • 0

    47. ~ajdem  2016-01-31 13:08:13  host: apn-31-2-125-174.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefon , bardzo dobry używam go ponad pół roku , spadał mi nie jednokrotnie na chodnik i jedyne co mu się stało to zarysowanie na rogu . Nie zacina się , gry chodzą płynnie zdjęcia też robi dobre więc nie wiem dlaczego go tak krytykujecie , jedyną wadą według mnie to mała ilość pamięci no ale zawszę można dokupić kartę ;P osobiście polecił bym go :D pozdrawiam !

  • 0

    48. ~Justa  2016-02-04 20:30:32  host: user-94-254-225-20.play-internet.pl

    A ja nie narzekam

  • 0

    49. ~arr  2016-02-09 12:20:37  host: gnu66.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon w pierwszym dniu zawisl - trzeba bylo go resetowac.
    Wiesza sie srednio 3 razy dziennie, az musialam zaiwestowac w budzik bo wieszal sie w nocy i w sumie zaspalabym do pracy. po wgraniu nowych aplikacji jest jeszcze gorzej. aktualizacje tez nic nie zmienily.
    Tragedia, tel na abon. w play ale to nic nie zmienia bo jest mega slaby, potrafi sie w nocy rozladowac do 0 a kolejnej wcale.
    Zdjecia sa faktycznie slabe - nie polecam, mozna dostac siwych wlosow.

  • 0

    50. ~Magda  2016-02-17 16:42:49  host: 87-205-252-218.adsl.inetia.pl

    Super design, elegancki, dobrze leży w dłoni, odrobinę się grzeje, ale to pewnie przez wodę i pyłoszczelność. W trybie Stamina wytrzymuje ok. 4 dni. Tylko ta koszmarnie mała pamięć... Po aktualizacjach i nagraniu kilkuminutowego filmiku zostało ok 200 MB miejsca i nic już nie chciało działać. Trzeba było kupić kartę pamięci-32 GB max... Na razie zabawka, bo korzystam tylko z netu, dzwonić będę mogła dopiero za tydzień bo taka umowa z Orange, które swoją drogą strasznie dużo swoich michałów nawgrywało, ale oni zawsze tak...

  • 0

    51. ~Googoo  2016-03-17 19:08:04  host: public-gprs517564.centertel.pl

    Cześć, dla mnie Aqua 4 super telefon, jeśli przeladowany to normalne że zamula, bez przesady nie grzeje się aż tak hardkorowo- jak niektórzy opisują, trwały i dość odporny :-) warto usunąć niepotrzebne apki, którymi jest naładowany od nowości :-)

  • 0

    52. ~Claudiaax  2016-03-24 15:28:56  host: 193.106.129.39

    Mam ten telefon 3 msc i spelnia moje oczekiwania jest przedewszystkim wodoodporny,ma latarke szybko chula i wgl, nierozumoem jednak ludzi ktorzy na niego narzekaja przeciez kazdy telefon ma jakies wady, jesli chcecie zeby wam telefon sie nie potukl to wystarczy kupic szybke hartowana mi spadl juz telefon nie jeden raz i jest bez zadnej ryski to ze sie grzeje nie przeszkadza wystarczy kupic jakoegos kejca czy etui ja jestem z niego bardzo zadowolona a wy nie wiem czego oczekujecie radze po prostu kupowac telefony gdzie indziej

  • 0

    53. ~Monia  2016-03-29 00:28:12  host: user-94-254-224-24.play-internet.pl

    Mam ten tel w play od pół roku. Na nic nie mogłam narzekać aż... W trakcie przełączania rozmowy na głośnik rozmówca mnie nie słyszał- zrezygnowałam z tej i tak rzadkiej formy rozmowy ale...nagle mam zasięg, mogę wysyłać i odb smsy jednak nie mogę nawiązać połączenia a gdy ktoś do mnie dzwoni jestem niby poza zasięgiem.wsadziłam inna kartę sim wszystko gra moja kartę sim do innego tel wszystko ok i co za cuda?

  • 0

    54. ~Juji  2016-03-29 14:21:25  host: public-gprs516537.centertel.pl

    Hm, dlaczego w efekcie aparat na maksymalnie 8 mpx?

  • 0

    55. ~Mariusz37  2016-04-18 11:38:30  host: 77.252.222.80

    Telefon posiadam od września 2015r. spełnia wszystkie wymagania jakie firma Sony przednim postawiła. W moim wypadku był już parę razy zatapiany , nawigacja bardzo dobra wprawdzie w aucie posiadam nawigację ale wolę korzystać z xperii, bardzo dobrze działający internet wszystko płynne zero lagów, wszystko działa płynnie bez zacinania. Polecam ten telefon każdemu do normalnego użytkowania.

  • 0

    56. ~Arek  2016-04-25 15:38:46  host: google-proxy-66-102-9-21.google.com

    Ten telefon to tragedia. Nie laczy sie z lte mimo ze obok l

  • 0

    57. ~Arek  2016-04-25 15:42:05  host: google-proxy-66-102-9-21.google.com

    Ten telefon to tragedia. Nie laczy sie z lte a obok lezy samsung a3 i wtej samej sieci ciagnie dane z lte az milo.
    Druga sprawa to kiepski ciemny wyswietlacz tej xperii. Nawet na najjasniejszym ustawieniu jest ciemny i brzydki.
    Dodatkowo,czesto sie restartuje-szczegolnie podczas ladowania. Takie zupelnie bez sensu restarty. Pierwszy telefon w ktorym to mam. Brakuje mi tez fizycznych przyciskow do nawigacji. Czasem trzeba macac w ciemno po ekranie z

  • 0

    58. ~Miesko  2016-04-27 21:22:12  host: ccr122.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam taka xperie i jestem w 100% zadowolony z Użytkowania :-D Serdecznie Polecam :-)

  • 0

    59. ~KubaaaxD  2016-05-11 21:27:07  host: eql181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon bardzo dobry, jestem zadowolony a mam go od grudnia baaaardzo polecam

  • 0

    60. ~uchiki  2016-05-12 16:22:34  host: dal201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam telefon od około miesiąca, kupiłam go spontanicznie, ale jestem zadowolona z mojego wyboru. Telefon używany, 500 zł, całkowicie sprawny. Oczywiście przywróciłam ust. fabryczne żeby dane poprzedniego właściciela nie walały mi się po smartfonie i nie zajmowały pamięci. Bardzo lekki i smukły, ale dokupiłam obudowę i już się tak o niego nie boję. Spadł mi dwa razy, z wysokości ok. 50 cm na ekran i nic się nie stało, nie ma nawet żadnej rysy. Aparat działa bardzo sprawnie, zdjęcia są dobrej jakości i jestem z niego zadowolona. Przednia kamerka mogłaby być lepsza ale i tak jest najlepsza ze wszystkich jakie miałam :) Podobno wodoodporność jest super, ale nadal trochę się boję wkładać go pod wodę, bo w sumie nie wiadomo czy ten model ma jakieś usterki techniczne. Ale raz oblałam go wodą z butelki, nic się nie stało :) Nie zacina się, raz mi się wyłączył, nie wiem dlaczego. Nie grzeje się bardzo, jak już to robi to kiedy włączę dużo aplikacji albo siedzę na takiej, która zżera dużo baterii i jest w niej dużo danych, np. Snapchat. Ale jak się nagrzewa to zdejmuję obudowę i jest lepiej :) Bateria trzyma długo, zazwyczaj podłączam go na noc ale raz chciałam go sprawdzić, miał 50% jak szłam spać, nie podłączyłam go, a baterii wystarczyło jeszcze na następny dzień. Jedyną rzeczą jakiej nienawidzę jest cholernie mało pamięci, dokupiłam kartę SD, ale i tak nie mogę na niej wszystkiego przerzucić, dużo apek mi się aktualizuje i przez to nie mam miejsca na nowe, ale da się przeżyć :) Polecam

  • 0

    61. ~uchiki  2016-05-12 16:26:17  host: dal201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Chodzę na warsztaty fotograficzne i wiem co to jest "dobre zdjęcie" i wiecie co? W życiu nie zrobicie takiego telefonem za 1000 zł, więc przestańcie narzekać na aparat i jak jesteście taki chętni do fotografowania to za takie pieniądze kupcie sobie lepiej lustrzankę. :)

  • 0

    62. ~Nick  2016-05-13 17:16:08  host: 77-253-241-151.adsl.inetia.pl

    Telefon po wgraniu najnowszego oprogramowania sony zwolnił sporo pamięci, zredukował grzanie i przestał się zawieszać. Chyba w końcu Sony się postarało. Aparat robi całkiem dobre zdjęcia, jednak z lampą są jak by przymglone. Ogólnie jestem zadowolony zwłaszcza że wcześniej miałem doczynienia z Lumią 735 na winzgrozie.

  • 0

    63. ~pawelnew  2016-05-20 10:32:18  host: 195.72.148.92

    Witam!
    Czytając te opinie odnoszę wrażenie, że większość opiniodawców to rozwydrzone bachory bogatych rodziców którym przeszkadza nawet to, że trzeba oddychać.
    Ja ten telefon mam od marca tego roku, do tej pory byłem użytkownikiem Nokii (ostatnia Lumia 800) więc miałem pewne obawy zmieniając system i producenta. Z M4 Aqua jestem więcej niż zadowolony! Telefonik śmiga, że aż miło. Nie wiesza się, zasięg bardzo dobry, aplikacje działają bez ścięć i nieprzyjemnych historii. Przy wymagających aplikacjach trochę się grzeje ale to nie stanowi problemu. Internet (Chrome) działa bez zacięć i zawieszania się. Telefon elegancki, dobrze się go obsługuje. Kartę pamięci trzeba kupić i ustawić zapis aplikacji na SD. Bateria bez problemu wytrzymuje 3-4 dni, oczywiście przy grach sieciowych np. WoTBlitz po 2 godzinach trzeba podłączyć ładowarkę ale tyle to nawet laptop nie wytrzymuje. Telefon robi ładne zdjęcia również pod wodą ale to nie jest najważnieszje, zdjęcia robi się sprzętem do tego przeznaczonym. Jak najbardziej polecam ten telefon ze względu na bardzo dobrą jakość i niską cenę.

  • 0

    64. ~KK  2016-07-17 19:52:25  host: 89-76-81-189.dynamic.chello.pl

    Mam go od lutego, przesiadka po iphonach i windows phone, odporny na wode, szybki i bardzo dlugo trzyma bateria, polecam

  • 0

    65. ~Wlodi  2016-07-24 09:33:39  host: afcw5.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon ogólnie git miał mało pamięci na lolipie ale na andku 6.0 kilka linijek adb i adoptuje się SD card. Jak pamięć urządzenia i masz. Ile. Chcesz

  • 0

    66. ~Wlodi  2016-07-24 09:33:40  host: afcw5.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon ogólnie git miał mało pamięci na lolipie ale na andku 6.0 kilka linijek adb i adoptuje się SD card. Jak pamięć urządzenia i masz. Ile. Chcesz

  • 0

    67. ~Kris  2016-07-28 14:57:47  host: apn-46-76-86-50.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefon jest w porządku.
    Na początku dołożyłem karte sd, wyłączyłem zbedne aplikacje telefonik śmiga aż miło. Zero zacięć.
    Może troche sie nagrzewa ale nie jest to problem skoro działa poprawnie.
    Dla tych co narzekają, proponuję nokię 3310 i po problemie.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-161-175-236.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (3)

Archiwum Ankiet