Sony Xperia M2 - opinie
Telefony Sony Sony Xperia M2 Opinie o Sony Xperia M2

Sony Xperia M2

w sumie: 118
  • 0

    1. ~Templariusz  2014-03-24 13:30:53  host: staticline23090.toya.net.pl

    Kiedy w ofercie operatorów?

  • -1

    11. ~wujek  2014-05-29 13:12:29  host: e222.zicom.pl

    Mam ten telefon jakis tydzien, ma totalnie słaby wyswietlacz bo sam w sobie ni ejest zlym telefonem.

  • 0

    13. ~darko  2014-05-31 23:41:46  host: staticjedensiedem1-jeden5szesc.echostar.pl

    Kiedy bedzie model L2 ?

  • 0

    16. ~Rafał  2014-06-04 14:13:24  host: sirius.ccig.pl

    W Orange Biznes jest od dłuższego czasu

  • -1

    17. ~pracownik play  2014-06-04 16:04:45  host: 85.219.163.130

    W playu już jest w ofercie

  • -1

    19. ~beneck  2014-06-06 09:02:04  host: 078088095232.warszawa.vectranet.pl

    zwyczajny tel,niczym się nie wyróżniajacy,typowy średniak,miałem m2 lte otrzymać w t mobile w ramach przedłużenia umowy,ale zrezygnowałem,

  • 0

    20. ~Templariusz  2014-06-08 17:37:22  host: staticline23090.toya.net.pl

    W T-Mobile już :)

  • 0

    21. ~tytyty  2014-06-11 17:49:16  host: 85.219.163.130

    w PLAY kosztuje 1 zł. abonament F 4.0 Z internetem . Polecam

  • 2

    22. ~Bartosz Sienkiewicz  2014-06-15 20:38:08  host: ip-89-161-46-179.tel.tkb.net.pl

    Pierwsze wrażenia naprawdę pozytywne . Zastanawiałem się nad : Samsung S3 , Lg G2 Mini i w salonie ujrzałem to coś .

    S3 - Jak to samsung, pełna niezawodność ale stary system Androida z brakiem już aktualizacji. I dość już ciężko chodzącym systemem. Staje się to oporne oczywiście poprawiło by to aktualizacja ale niestety brak .

    Lg G2 Mini i nie mylimy z G2 - jeśli w tym przedziale cenowym miałbym do wyboru G2 nawet bym się nie zastanawiał ale ...

    G2 Mini - Najnowszy KitKat Andoida , Fajne funkcje LG , bardzo dobra bateria pop prostu Kozak alee.... Pierwsze wrażenie jak go dotknąłem hmmm trochę kiczowata obudowa i wtedy zobaczyłem jak kobietka obok wybierała trochę lepsze modele a tam był Sony Xperia M2 LTE....

    Xperia M2 LTE - WoW duuużyyyy jak dla mnie żadna różnica mam dość duże dłonie więc nie przeszkadza a nawet fajnie leży kanciasta obudowa mi jak najbardziej pasuje, wykonanie trzymając LG G2 a M2 kolosalna różnica . I pytanie o system hmmm 4.3 szkoda ale lepiej niż w przypadku S3. I tu zaskoczenie w lipcy system Ktkat na wszystkie Xperie łącznie z M2 od razu na twarzy . Jeszcze chwila zabawy z M2 i podjąłem decyzję ... Jest mój ...

    - Wrażenie po 6 h zabawy , ustawień , i upadku oczywiście na glebę "niechcący".

    - android jak android
    - bardzo fajnie zgrane komponenty
    - nie tnie w grach "wymagajacych"
    - płynny w aplikacjach zero zacięcia
    - LTE i wszystko mega szybkie

    Jak ktoś chętny i ma pytania zapraszam : bartoszsienkiewicz@gmail.com

  • 1

    23. ~pracownik play  2014-06-16 17:43:49  host: 85.219.163.130

    Bawiłem się tym telefonem na szkoleniu, fajne wrażenia, ale jako mówiem wam ze warto dokupić od razu do niego folie ochronna, naprawde smartphone warty uwagi, świetna jakośc wykonania !

  • 0

    24. ~12seba12  2014-06-23 10:09:38  host: acpm122.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Moja Xperia m2 łączy się przez LTE I HSPA+

  • 1

    25. ~szkoda  2014-06-23 19:56:53  host: 119-46.galas.net.pl

    jest drugi aparat?

  • 0

    26. ~Mania  2014-06-27 22:16:16  host: 89-64-227-151.dynamic.chello.pl

    Telefon mam od kilu godzin i jestem zadowolona. Wzięlam w Plusie na przedłużeniu umowy. Kosztował mnie 60zł.
    Wszystko póki co chodzi płynnie, filmy w dobrej jakosci. Głośnik bardzo dobry, głośność super. Z wyglądu- sliczny. Telefon z klasą :) To tak na te kilka godzin testów. Jak cos wyjdzie w praniu, to napiszę.

  • 0

    27. ~przemekmlodyy  2014-06-29 22:23:32  host: 83.1.88.3

    mam go od miesiąca i jest super na wypasie . wielkoscia i ksztaltem przypomina z1 . dziala szybko ladnie pięknie nie przycina sie. gta vice city chodzi na max ustawieniach to samo sie tyczy max payne. Posiada aparat z przodu

  • 0

    28. ~Jestem  2014-07-09 12:03:14  host: abdt104.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon z lutego, a os 4.3 :D

  • -2

    29. ~robor  2014-07-13 11:20:58  host: user-46-112-180-173.play-internet.pl

    Proponuję obejrzeć zdjęcia - na każdym zdjęciu widać czarne kropki przy powiększeniu, nawet na niebie. W porównaniu do moich 4 wcześniejszych telefonów jakość jest tragiczna.

  • 0

    30. ~Michu  2014-07-18 23:17:20  host: 56.22.199.109.static.rdi.pl

    Czy na M2 pójdą efekty ar jak na Z1 ?

  • 0

    31. ~robor  2014-07-21 14:32:12  host: 193.201.36.34

    Telefon ogólnie nie przycina się , internet po LTE działa błyskawicznie, ale ma jedną ogromną wadę - ZDJĘCIA - na każdym zdjęciu widać czarne piksele przy powiększeniu. Nawet niebo jest usiane czarnymi plamkami. Żaden z moich 4 wcześniejszych telefonów nie robił tak nędznych zdjęć. Spodziewałem się po Sony profesjonalnego podejścia a oni wstawili najtańszy badziew! Mam nadzieję że poprawią oprogramowanie!

  • 0

    32. ~Maks  2014-07-21 14:36:15  host: 213.158.217.79.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Witam czy ktoś już otrzymał aktualizacje do m2

  • 0

    33.  2014-08-03 12:59:00

    Czy Wam tez tak sie grzeje podczas ładowania z tył przy aparacie?

  • 0

    34. ~Barnaba  2014-08-04 23:07:44  host: 89-70-91-110.dynamic.chello.pl

    dla mnie rewelacją jest to, że na bateriii wytrzymuje co najmniej 2, ale nawet i 3 dni

  • -3

    36.  2014-08-12 14:02:44

    Pracuje w serwisie i już mamy na niego nazwę :) KrUL Serwisów :)

  • 0

    38. ~red  2014-08-25 06:15:45  host: 31-128-9-131.ip.oxynet.pl

    Nie polecam tego badziewia-Tylko ładny wygląd !Aparat fatalnie robi zdjęcia(stare telefony robią ostrzejsze zdjęcia)problemy z ładowaniem(nie jestem jedyny co ma te problemy z xperią m2)podobno coś z oprogramowaniem nie tak! zawiesza się -ale to juz chyba norma w xperiach?!Ogólnie jeśli chodzi o wygląd to super,ale wygląd to nie wszystko.Jak chcecie mieć smartfona z prawdziwego zdarzenia to lepiej jakiegoś samsunga

  • 0

    39. ~jez692  2014-08-25 13:55:49  host: warsaw.mobica.com

    Dodaję jeszcze parę uwag:
    1) Kiepskie video - podczas nagrywania widać jak telefon zmienia ostrość.
    2) Zdjęcia średniej jakości.
    2) Jeśli przybrudzi się trochę czujnik bliskości ucha - telefon "wariuje", np. mamy wyciemniony ekran do momentu przetarcia miejsca, w którym jest czujnik.
    3) Aplikacja "telefon" - zakładamy, że mamy zapisany kontakt o nazwie "Tomek". Dzwonimy do Tomka i chwile rozmawiamy. Po zakończeniu rozmowy dzwoni do nas inna osoba. Gdy ta osoba dzwoni przez pierwsze parę sekund wyświetla się nam, że dzwoni do nas "Tomek", gdy w rzeczywistości dzwoni ktoś inny.
    4) Co jakiś czas przestają działać przyciski od zmiany głośności oraz od aparatu. Po restarcie telefonu na jakiś czas wszystko wraca do normy.
    5) Tylna obudowa telefonu mało odporna na zarysowania.
    6) Jeśli posiadamy mocowanie samochodowe, które trzyma telefon od góry i dołu to podczas próby odebrania telefonu niemiło można się rozczarować - rozmowa zostaje odebrana lecz czujnik bliskości ucha wykrywa nam nasze mocowanie i telefon zostaje przyciemniony. Nie ma możliwości rozjaśnienia ekranu np. przyciskiem "power", nie da rady tez włączyć głośnika albo odrzucić połączenia.

    Reasumując, najbardziej rozczarował mnie aparat w Sony M2.
    Myślę, że ponownie nie zdecydował bym się na ten model.
    Być może jakaś aktualizacja poprawi te błędy.

  • -2

    40.  2014-08-28 11:10:43

    Pracuje w serwisie i co 10 minut ktoś nam przynosi M2 gdyż ten telefo stworzony do pracy w serwisie :) przy użytciu dłuższym niż 12 godziin i pod ładowaniem zaczynają wyciekać kondesatory przez to lutowanie przeważnie nie wytrzymuje i procesor nie ma drogi komukacji z innymi podzespołami :)

  • 0

    42. ~Bartosz Sienkiewicz  2014-09-02 23:02:54  host: ip-89-161-43-98.tel.tkb.net.pl

    Witam was serdecznie,

    Piszecie do mnie o opinię telefonu po kilku miesiącach użytkowania. Na waszą prośbę umieszczam wam zalety i wady telefonu "indywidualnie dla mnie" . :)

    PLUSY:
    + Telefon sam w sobie jest bardzo odporny na zniszczenie, zarysowania i ogólnie na dziwne wydarzenia życiowe :) . Mając małą stłuczkę z samochodem osobowym Ja będąc na rowerze :), telefon poleciał kilka metrów odbijając się po asfalcie jak piłeczka pingpongowa - w tego wyniku zaistniały uszkodzenia: zarysowania na plastiku otaczającym ekran, lekkie zarysowania na tylnej obudowie. - Wynik zniszczenie +10 :)
    + Wyświetlacz jest ok , wbrew opiniom którzy marudzą. No chyba że mieli s4 i przerzucili się nagle na M2 :)
    + Bardzo dobre WiFI - miałem wiele telefonów ten może nie jest najlepszy ale o klasę wyżej niż telefony w tym przedziale cenowym.
    + Nowy android 4.4.2 rozwiązał naprawdę kilka irytujących błędów telefonu.
    + Dobra jakość odtwarzanej muzyki poprzez wbudowany głośnik " tylko dobry bo po nazwie SONY spodziewał bym się lepszej "

    MINUSY:

    - Kiepski aparat "dla miłośników foto"
    - Kiepski mikrofon :( od razu aktualizacja do 4.4.2 - rozwiąże problem
    - Kiepska bateria przy włączonym LTE "o tym za chwilę" WiFi i transmisji danych :) - codzienne ładowanie "ale takie mamy uroki chyba we wszystkich androidach"
    -słaba jakość oglądanych materiałów z internetu , yt , itp 480p max
    - kiepskie słuchawki w zestawie " jestem audiofilem , miałem nadzieje że taka firma jak sony da coś konkretnego a tu LIPA :) "
    - LTE - chyba na papierze " testowałem na XX i M2 na XX było max na M2 nic nie było - tu jest mega ogarnięta ściema i nie wierz że to coś ma taką funkcję - chyba że pod anteną podłączoną pod komórkę :) "

    Moja opinia:

    Jeśli szukasz : Odpornego na zniszczenia i w dodatku dotykowego, jesteś osobą niewymagającą, nie j

  • 0

    43. ~BiS  2014-09-02 23:05:54  host: ip-89-161-43-98.tel.tkb.net.pl

    Witam was serdecznie,

    Piszecie do mnie o opinię telefonu po kilku miesiącach użytkowania. Na waszą prośbę umieszczam wam zalety i wady telefonu "indywidualnie dla mnie" . :)

    PLUSY:
    + Telefon sam w sobie jest bardzo odporny na zniszczenie, zarysowania i ogólnie na dziwne wydarzenia życiowe :) . Mając małą stłuczkę z samochodem osobowym Ja będąc na rowerze :), telefon poleciał kilka metrów odbijając się po asfalcie jak piłeczka pingpongowa - w tego wyniku zaistniały uszkodzenia: zarysowania na plastiku otaczającym ekran, lekkie zarysowania na tylnej obudowie. - Wynik zniszczenie +10 :)
    + Wyświetlacz jest ok , wbrew opiniom którzy marudzą. No chyba że mieli s4 i przerzucili się nagle na M2 :)
    + Bardzo dobre WiFI - miałem wiele telefonów ten może nie jest najlepszy ale o klasę wyżej niż telefony w tym przedziale cenowym.
    + Nowy android 4.4.2 rozwiązał naprawdę kilka irytujących błędów telefonu.
    + Dobra jakość odtwarzanej muzyki poprzez wbudowany głośnik " tylko dobry bo po nazwie SONY spodziewał bym się lepszej "

    MINUSY:

    - Kiepski aparat "dla miłośników foto"
    - Kiepski mikrofon :( od razu aktualizacja do 4.4.2 - rozwiąże problem
    - Kiepska bateria przy włączonym LTE "o tym za chwilę" WiFi i transmisji danych :) - codzienne ładowanie "ale takie mamy uroki chyba we wszystkich androidach"
    -słaba jakość oglądanych materiałów z internetu , yt , itp 480p max
    - kiepskie słuchawki w zestawie " jestem audiofilem , miałem nadzieje że taka firma jak sony da coś konkretnego a tu LIPA :) "
    - LTE - chyba na papierze " testowałem na XX i M2 na XX było max na M2 nic nie było - tu jest mega ogarnięta ściema i nie wierz że to coś ma taką funkcję - chyba że pod anteną podłączoną pod komórkę :) "

    Moja opinia:

    Jeśli szukasz : Odpornego na zniszczenia i w dodatku dotykowego, jesteś osobą niewymagającą, nie j

  • 0

    44. ~MHL  2014-09-03 12:26:04  host: pro3.mf.gov.pl

    Czy obsluguje on MHL , ponieważ na innych stronach jest napisane że nie.

  • 0

    46. ~Gumiś  2014-09-12 16:57:08  host: 81-210-91-86.static.ip.netia.com.pl

    Przerzuciłem się z LG na Xperia, i najbardziej mi brak możliwości osobnego pogłaśniana sms, tel i systemu, nie wiem dlaczego ale w tym modelu wszystkie trzy idą równolegle. Poza tym nie żałuje zmiany może to poprawią bo dla pracujących w nocy a śpiących w dzień ważna funkcja, gdy chcemy być dostępni na telefon a nie budzeni przez czasami idiotyczne sms.
    Najbardziej przypadł mi do gustu wydajny procesor i spory zasób pamięci ram, to na czym LG sobie nie radziło Xperia nawet nie odczuwa. Oczywiście zapewne sprawa "wieku" poprzednika ale to też już inna historia nie na ten dział,

  • 0

    47. ~elekt  2014-09-13 12:21:48  host: apn-95-40-162-32.dynamic.gprs.plus.pl

    Bardzo dobry polecam

  • 0

    48. ~  2014-09-14 16:03:12  host: k6-31-240-91.szybszyinternet.pl

    Czy da się na nim oglądać mecze piłkarskie na żywo? Bo póki co jakoś tego ogarnąć nie mogę :p

  • 0

    49. ~misiek  2014-09-14 19:31:13  host: dynamic-78-10-49-197.ssp.dialog.net.pl

    po miesiącu używania: na plus oceniam pracę baterii, szybkość działania, szybkie LTE, wytrzymała przednia szybka, jest bardzo cienki, więc duże wymiary nie przeszkadzają w użytkowaniu. Na minus oceniam długość ładowania baterii - ponad dwie godziny.
    www.wp.pl

  • -1

    50. ~Mgr Magic  2014-09-29 17:11:27  host: 185.31.184.116

    czy ten model jest wodoodporny ?

  • 0

    51. ~obora  2014-10-05 18:20:07  host: host-89-228-32-152.elk.mm.pl

    w play w abonamencie za 70 zl kosztuje 130 zl wlasnie zprzedluzylem umowe

  • 0

    52. ~Pan Vaclav  2014-10-07 13:09:51  host: 46.204.79.92.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Posiadam takowy telefon. Największą wadą jest wyświetlacz beznadziejny kontrast. Jak trzymam telefon ramieniem rozmówca nic nie słyszy. Kumpel ma taki sam tel. Co ciekawe lepszy wyświetlacz, ale szału nie ma. Na również problemy z mikrofonem. Wydaje mi się ze to błąd w algorytmie redukcji szumów.

  • 0

    53. ~  2014-10-12 11:32:45  host: 87-205-186-117.adsl.inetia.pl

    Tel.fone jest ok

  • 0

    55. ~  2014-10-13 21:11:24  host: aawf134.neoplus.adsl.tpnet.pl

    można nim robic selfie?

  • 0

    57. ~uzytkownik  2014-10-18 11:28:06  host: aahe17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam
    Mam xperie m2 od kilku dni i jestem bardzo zadowolony. Telefon działa płynnie, wyrazisty wyswietlacz, zdęcia dobre (może po powiekszeniu zdj nieostre ale przy normalnym rozmiarze jest jak najbardziej ok). Mogę spokojnie polecić ten smartpfone do codziennego użytku.
    Pozdrawiam

  • -1

    59. ~Nick  2014-10-24 20:58:53  host: user-46-112-34-63.play-internet.pl

    wyswietlacz do bani ;) jak kazdy sony... ahh szkoda. Gdyby dawali takie jak lg to byl by wypas

  • 0

    60. ~kicia  2014-10-25 16:56:19  host: apn-5-60-127-222.dynamic.gprs.plus.pl

    Moje zdjęcia znikają pomocy gdzie one są?? :'(

  • 0

    61. ~sfki  2014-10-26 09:44:34  host: 89-76-16-37.dynamic.chello.pl

    ... Ale jak macie włączone LTE, to ma chwilowe utraty zasięgu. Jak przełączycie LTE na GSM, to zasięg sieci poprawia się ponad drugie tyle. Poza tym LTE w telefonie to pic na wodę, biorąc pod uwagę narzucane limity transferu danych przez operatorów.

  • 0

    62. ~pati  2014-11-01 11:53:42  host: nat1.res.pl

    Nie widzę zdjęć w galerii tylko czarne ikony, a jak wyślę te czarne ikony przez messenger to koleżanka normalnie widzi. O co chodzi z galeria??

  • 0

    63. ~uklak  2014-11-05 00:36:57  host: CMPC-089-239-097-039.CNet.Gawex.PL

    Dość często robię zdjęcia telefonem i dla mnie jest to ważna jego cechca. Niestety w tym modelu jakość zdjęć to totalna porażka. Próbowałem wszystkich ustawień i zawsze wychodzi mydło. Cofnąłem się o jekieś 8 lat wstecz, co w sprzęcie elektronicznym jest epoką. Przeprosiłem się z moim aparatem fotograficznym, który teraz stał się nieodzowny. Żałuję, że nie wziąłem LG G2 mini. Robi dużo lepsze zdjęcia a reszta to mniej więcej to samo. Trzeba będzie się przemęczyć....

  • 0

    64. ~julia  2014-11-15 12:29:57  host: GRE-91-234-102-95.gre.pl

    Witam wszystkich. Niedługo będę przedłużać umowę i bardzo zainteresował mnie ten telefon, jednak zależy mi na dość dobrych zdjęciach, a wiem, że wiele osób właśnie narzeka że wychodzą raczej średnie, że piksele widać itp, jednak chciałabym się upewnić i spytać jak wyglądają zdjęcia po zgraniu na komputer?

  • 0

    65. ~rokismx  2014-11-16 01:18:40  host: adcv38.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od 2 miesięcy. Zdjęcia robi super, nawet jak na tyle megapikseli. co do baterii... Jak podłącze do ładowania gdy mam np. 20% baterii, po odłączeniu szybko "zlatuje". Ale gdy podłączy się do ładowania gdy ma się 0%, bateria wytrzymuje na nawet 3 dni :)
    Mi się bardzo podoba :)

  • 0

    67. ~Mordeczka  2014-11-16 10:18:08  host: 89-73-9-34.dynamic.chello.pl

    Cześć,
    Telefon posiadam od ok. 3 tygodni, więc już co nieco go używałem.
    Wyświetlacz duży i czytelny, szybkie działanie telefonu bez zawieszek, bardzo przyjemnie przegląda się internet :)
    Walkman w telefonie przy dobrych słuchawkach gra bardzo dobrze :) ( niestety słuchawki z zestawu nie są najlepsze )
    Bateria przy normalnym użytkowaniu trzyma 2-3, więc jak na telefon o tych parametrach dobry wynik.
    Obudowa jest dobrze spasowana, jednak tył szybko się rysuje - proponuje kupić jakiś case za parę zł :)
    Jeżeli nie oczekujesz od telefonu, że będzie bardziej wydajny od Twojego komputera to jest to na pewno pozycja, która będzie dla Ciebie wystarczająca :D

  • 0

    68. ~chacuno  2014-11-19 13:35:16  host: 91.218.69.51

    siemka mam pytanie czy wasze m2 po wciśnięciu przycisku blokady też tak powoli się wygasza ekran ? nie tak od razu jak w innych fonach.

  • 0

    69. ~  2014-11-30 18:44:51  host: 213.158.218.8.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    To co wybrać z3 za 1700 zł

  • 0

    70. ~  2014-12-13 02:26:42  host: apn-46-77-124-12.dynamic.gprs.plus.pl

    Parametry porównywalne z Lumią 920 sprzed 2 lat, wykonanie jakby gorsze :-/

  • 0

    71. ~Ania  2014-12-18 10:55:24  host: dynamic-87-105-34-111.ssp.dialog.net.pl

    Mam sony Xperie M2 i wszystko o czym piszecie mnie dziwi. U mnie jest wszystko ok. Nic się nie zawiesza. Jedynie aparat jest rzeczywiście słaby. Mam go od 3 miesięcy.
    Ja go polecam. Mam internet LTE i nie ma problemu.

  • 0

    72. ~#567#  2014-12-20 20:33:28  host: acuk131.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam M2 od 6 miesięcy przy ładowaniu był cały gorący a później nie chciał działać. Zrobiłam tzw " twardy start " i jest ok. Trochę kiepska jakość zdj. A o kamerce z przodu nie wspomnę...

  • 0

    73. ~staszek  2014-12-20 23:24:01  host: n19-03-08.opera-mini.net

    mam m2 od miesiaca a czesto zmieniam telefony i powiem tak trzymalem sie zawsze od firmy sony z daleka bo byly to zeswirowane telefony ale kupilem m2 i dostalem aktualizacje 4.4.4 kit kat i ten telefon wymiata az milo,bateria trzyma bdb. i niema sie co do niego uczepic,po przesiadce z Lg g pro lite,Lg f70 ,czy Lg 4xhd to ten telefon jest mega lepszy ,jest na rowni z Lg G2mini a wyglad to rzecz gustu ,uzywam tych dwoch modeli i obydwa sa do polecenia

  • 0

    75. ~karola  2014-12-24 21:11:26  host: ele30.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, potrzebuje pomocy w wyjaśnieniu ikonki 3 SMS w chwili wysyłania smsa na telefonie Sony Xperia m2, nie oznacza to że wiadomość zajmie 3 smsy, jest na zielonym tle lekko wyszarzała, do tego czasem pojawia się jeszcze druga z cyfrą np. 14. Z góry dziękuję!

  • 0

    76. ~rasta  2014-12-27 17:40:53  host: 80.54.46.114

    Telefon moim zdaniem bardzo dobry za te pieniadze, mam go 5mc i wszystko dziala swietnie nic sie nie tnie nie wiesza.

    LTE dziala ja nalezy i bez problemowo

    aparat ma do dupy ale to jedyna wada.

    POLECAM jesli ktos szuka nezawodnego telefonu

  • 0

    78. ~Patryk  2014-12-30 09:38:06  host: 91.231.73.14

    Witam kupiłem wczoraj M2 i mam juz kitketa 4.4.4 tak wiec jest ok

  • 0

    79. ~544  2015-01-04 00:09:30  host: mezon.salwator.net

    Jeśli ten aparat nie robi lepszych zdjęć niz prezentowane, to jakas totalna kupa!!!!

  • 0

    80. ~andy125  2015-01-08 16:01:50  host: 85-222-94-205.dynamic.chello.pl

    M2 na KitKat nie pozwala na instalację oprogramowania na karcie microSD.
    Jeżeli chciałbym zainstalować nawigację Tom Tom o wielkości 3,9GB to jak to zrobić ?
    Przecież z 8GB pamięci wewnętrznej po instalacji systemu i podstawowych programów już nie będzie miejsca na Tom Tom

  • 0

    81.  2015-01-08 17:13:58

    Piszą ze max karta SD do 32gb, chodź ja mam 64 GB i jakos mi działa normalnie :)

  • 0

    82. ~  2015-01-10 13:45:01  host: komp-91-222-73.194.protonet.pl

    zablokowalem m2 i zapomnialem zerzyka wiecie jak odblokowac bez serwisu ??

  • 0

    83. ~Ryciu  2015-01-10 22:12:59  host: bzs110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam telefon od 6 miesięcy. Ma dwie poważne wady, zauważyłem kolorowe kropeczki na środku ekranu w czasie gdy są wyświetlane ciemne kolory i gdy się nacisnie z tyłu mocno obudowę to pojawiają się czarne plamy
    Takto telefon spoko.

  • 0

    85. ~Michał  2015-01-13 18:04:42  host: host5-81-124-86.range5-81.btcentralplus.com

    Dlamne to jest super telefon

  • 0

    86. ~dwku  2015-01-15 00:49:55  host: 89-76-16-37.dynamic.chello.pl

    Na brandowym sofcie z T-mobile telefon działa fatalnie tak jak napisał jez692. Wymiana softu na oryginalny sony (nie t-mobile) w wersji 4.4.4 odmieniło telefon zdecydowanie na +, nawet zacząłem go lubić :) Do tego wyłączone LTE (bo to jakaś marketingowa ściema jest) i teraz zawsze mam zasięg, menu zmienione na NEXT i działa rewelacyjnie :)))

  • 0

    87. ~madzia.pl  2015-01-17 15:00:29  host: 5.134.64.250

    A ja dopiero będę go mieć mam nadzieje że się sprawdzi no w tym momencie mam backberego

  • 0

    88. ~ktoś  2015-01-24 13:46:53  host: 178-36-34-122.adsl.inetia.pl

    Witam.
    Czy są osoby które posiadają ten telefon dłużej niż 2 miesiące?
    Jak się sprawuje?
    Właśnie godzinę temu zamówiłam ten telefon w plusie. :D

  • 0

    89. ~michcio  2015-01-28 12:44:17  host: aapi117.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Fajny ten telefon ma duży ekran i nowy system. Chciałbym go mieć bo ma udostępnianie do fb. Szybki procesor i 8gb pamięci na moje piosenki i zdjęcia . Sobie zainstaluję sobie e-zeszyt

  • 0

    90. ~pawel  2015-01-29 11:32:29  host: dynamic37-72-127-201.ostnet.pl

    Mam m2 jeden dzień i obrazu zauważyłem. Ze się grzeje. Z tyłu... Duża utrata Energi podczas ładowania... Mam nadzieje ze nie uszkodzi to telefonu

  • 0

    91. ~Juras  2015-02-12 18:29:32  host: pool-96-246-95-173.nycmny.fios.verizon.net

    *** SPRZET...PO PARU MIESIACACH SZLAK TRAFIF EKRAN....TYLKO PASKI KOLOROWE I9 TYLE

  • 0

    92. ~Zawiedziony  2015-02-21 22:29:54  host: admj169.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zakupiłem we wrześniu Sony M2 w T-Mobile... Pod koniec stycznia już się zepsuł. Nigdy nie spadł, nie wpadł do wody, trzymałem w etui, bez ani jednej rysy- coś się wylało na wyświetlaczu, w postaci ciemnej plamy (nie od mocnego przyciskania, bo co śmieszne widziałem na własne oczy na ekspozycji w salonie T-Mobile był M2 z rozlanym wyświetlaczem). Oddałem go na gwarancję. Panie w T-M stwierdziły że na pewno Sony mi da odpowiedź w ciągu 2-3 tygodni i na pewno to naprawi. Po tym czasie 0 odzewu, wybrałem sie do salonu i nic, potem drugi raz po miesiącu i okazało się że trzymali mój telefon w salonie 2 tygodnie a następnie oddali do gwaranta - koszt naprawy 330zł - odmówiłem, ale nie zadzwonili jak obiecali tylko sam musiałem chodzić i się dowiadywać. Po za tym określili, że problemy mechaniczne nie podlegają gwarancji "bo jak samochód po wypadku oddać na gwarancję" - żenada. I dalej go nie mam... A jak odzyskam to wyrzucę 650zł do śmieci po 4 miesiącach zabawy. Zawiodłem się bardzo na obsłudze T-Mobile i jakości Sony...

  • 0

    93. ~Luna  2015-03-02 18:21:15  host: c140-15.icpnet.pl

    Model bardzo słaby. Wszystko po kolei się psuje. Począwszy od mikrofonu, przez zbyt blisko położone, sklejające się ze sobą płytki wyświetlacza aż po niezwykłą wrażliwość na chłód i wilgoć- telefon wyjęty na stoku przy temperaturze -2 nie jest w stanie poprawnie działać, a co gorsze pojawiają się kolorowe kreski na ekranie. Największy problem jest w tym, że żaden serwis nie chce się podjąć naprawy modeli sony xperia i przekierowuje do wysłania telefonu do bodajże jedynego zajmującego się ich naprawą salonu- do Wrocławia.

  • 0

    95. ~amelia  2015-03-08 01:40:19  host: apn-5-172-252-232.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefon tragiczny, ciągle się zawiesza, aparat przedni to tragedia, lepszy miałam w duuuzo starszym i gorszym typie telefonu, bateria bardzo słaba a wyświetlacz bez rewelacji, nie polecam. Najchętniej bym go wymieniła na inny

  • 0

    96. ~wściekła  2015-03-11 14:53:27  host: awg100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam niestety m2 pół roku....i zauważyłam że pod pewnym kontem przy brzegach wyświetlacza zaczely robić mi się banie minimalnie czuje je przy dotyku ekranu....nie wiem co to więc oddam tel do naprawy ale zastrzege sobie że chce inny telefon komórkowy bo ja potrzebuje tel w pracy cały czas i internet...bateria trzyma 2 dni niecałe...tel bardzo się grzeje przy ladowaniu i gdy korzystam z internetu...Parę razu musiałam użyć przycisku reset bo badziewie się zawiesilo...nie polecam tego telefonu a i zdjęcia robi makabryczne...ale i tak najbardziej martwią mnie te bomble :-( nie spadł mi ani razu....normalnie badziewie...

  • 0

    97. ~Max  2015-03-16 10:49:49  host: 31-178-225-66.dynamic.chello.pl

    Dziwię się tym śmiesznym opinią co piszą że aparat robi złe zdjęcia,ludzie wy kupujecie telefon czy aparat cyfrowy / lustrzankę. To jest tylko telefon no ewentualnie telefon z nawigacją bo ona działa dobrze i nie trzeba nosić dodatkowego klocka,chcecie mieć dobre zdjęcia kupcie sobie aparat cyfrowy lub lustrzankę i będą zdjęcia.Aparat w telefonie to tylko gadżet przydaje się jedynie w nagłych wypadkach np.przy stłuczce i nic po za tym. To ma dzwonić,smsować ewentualnie grać czy nawigować.

  • 0

    98. ~versum  2015-03-17 18:03:51  host: user-46-113-61-92.play-internet.pl

    Jest aktualizacja Androida do wersji 4.4.4

  • 0

    99. ~lucky_one  2015-03-20 19:08:43  host: 185.24.196.58

    Zastanawiam się nad kupnem Xperii M2. Obecnie kosztuje około 500zł. Czy warto? Podobno słaba bateria, a na niej bardzo mi zależy. Może jest jakiś inny, fauny telefon w tym przedziale cenowym z mocną baterią?

  • 0

    100. ~GerkhaN  2015-03-30 18:02:09  host: ip-37-248-254-18.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Telefon posiadam od 4 miesięcy, spisuję się na prawdę nieźle! Dzień po kupnie od razu mogłem aktualizować do 4.4.2 a parę dni później do 4.4.4, niestety do 5.0 już nie będzie. Telefon jest bardzo szybki, procesor cztero-rdzeniowy 1.2 GHz daję o sobie znać, nigdy nie miałem takiej sytuacji, żeby mi się zawieszał z powodu za dużej ilości uruchomionych aplikacji w tle czy coś w tym stylu. Aparat robi w miarę dobre zdjęcia, choć jak na 8 MPX to i tak trochę za słabo, przednia kamera, flash wszystko jest. Niestety byłem bardzo zdziwiony z powodu charczącego głośnika, lecz później była aktualizacja i teraz gra głośniej i nie charczy. Gry oraz aplikację chodzą świetnie, nie zacinają się. Telefon ma w sobie bardzo dużo bajerków, dodatków a niektóre są na prawdę bardzo przydatne. Teraz minusy: tydzień po kupnie grzebałem sobie w galerii zdjęć i nagle telefon się zawiesił, po zablokowaniu telefon przestał reagować, nie chciał mi się nawet odpalić choć był włączony, przez to musiałem po przez komputer zainstalować na nowo system a po tym było już wszystko okej i takie coś już więcej mi się nie pojawiło, czytałem gdzieś na forum, że to przez wersję androida (4.4.2) tak zrobiło. Telefon posiada wadę fabryczną taką, że na środku ekranu pojawia się mała plamka, jakby ekran był rozlany. Niestety ja na moim taką posiadam, ale nie przeszkadza to w użytkowaniu, od 3 miesięcy jest i nic. Zastanawiałem się nad oddaniem telefonu na gwarancję, lecz w chwili obecnej nie mam zamiaru tego robić, poczekam, jak telefon będzie coś wariował to go oddam. Trzeci i chyba ostatni minus jest taki, że obudowa jak i ekran bardzo szybko się rysują, trzeba kupić KONIECZNIE folię ochronną na tył i przód, jeśli chcę się go zachować w stanie dobrym, polecam także etui. Podsumowując telefon wart swojej ceny, było wiele błędów lecz zostały one usunięte (aktualizacje). POLECAM.

  • 0

    101. ~Blondi  2015-04-19 21:17:37  host: 178-159-161-86.tsm.tarnobrzeg.pl

    Telefon super niestety od jakiegoś czasu coś lata w nim... Podejrzewam oderwanie się małego elementu w gnieździe słuchawek a dzisiaj nie mogę go naładowac, próbowałam kilka ładowarek żadna nie da rady... Niestety telefon musi być wysłany do wymiany gniazda USB

  • 0

    102. ~Marti :3  2015-04-19 21:31:32  host: 88-199-11-54.tktelekom.pl

    Super telefon mam go już 4 mies (chyba) i nic się nie psuje, wszystko dobrze chodzi nie zacina się, bomba!

  • 0

    103. ~jola  2015-04-22 20:41:29  host: apn-46-77-124-178.dynamic.gprs.plus.pl

    Witam proszę o pomoc, Jak zablokować na tym telefonie natarczywego rozmówcę...

  • 0

    104. ~sony  2015-04-23 19:18:07  host: bra38.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tel. Ok

  • 0

    105. ~Adi4859  2015-04-25 21:46:57  host: aanu123.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kupilem xperie m2 aqua, telefon nowiutki ,niestety pył pod wyswietlaczem widoczny! do tego ekran przesunięty w lewą strone,zgłaszam na gwarancje! szkoda bo wydawal mi sie Sony odpowiedzialna marka,jestem zawiedziony!

  • 0

    106. ~bagietka64  2015-05-04 18:22:12  host: 89-70-65-131.dynamic.chello.pl

    mam ten badziew od 3 miesięcy trzy razy już był w serwisie i nadal gniot nie działa jak powinien ,więc oddaję sprawę do rzecznika praw konsumenta bo serwis mnie olewa ,nie polecam nikomu tego badziewia ,zawiesza się żyroskop ,często głos słychać jak ze studni a skala zasięgu w porównaniu ze starym xperia J to makabra na J-tce ful zasięg a na M2 jedna kreska .badziew,badziew i jeszcze raz badziew nigdy więcej .

  • 0

    107. ~WN  2015-05-08 22:57:39  host: abbk223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dobre LTE i super-bateria, ale to koniec zalet. Autoobracanie ekranu nie działa, korzystać z maila się nie da, bo polskie litery zamienia na szyfry czytelne chyba tylko dla Enigmy, głos rozmówcy w słuchawce metaliczny, z zakłóceniami (szczególnie przy rozmowie Xperia M2 - Xperia M2). Kontakt z serwisem - poniżej wszelkiej krytyki. lepiej obejrzeć sobie monolog Jana Kobuszewskiego "Skarga". Efekt ten sam, a przynajmniej zabawne.

  • 0

    108. ~Martyna 94  2015-05-24 20:38:47  host: 77-88-136-153.internetia.net.pl

    Upadł mi telefon Xperia M2 i przycisk blokady wcisnąl mi się do środka. Jesli ekran zgaśnie, to już go nie odblokuje, ani nie wyłącze wrazie resetu. Co mam zrobić? Jest jakiś sposób żeby go naprawić?

  • 0

    109. ~milagros  2015-06-07 01:04:09  host: user-94-254-133-195.play-internet.pl

    Tel zajebisty mam już go 5miesiacy i nie narzekam nic mi się nie zacina ani nic cały czas jest noszony w etui

  • 0

    111. ~zła  2015-06-21 19:29:42  host: 31-178-81-157.dynamic.chello.pl

    telefon na początku owszem super, kupiłam nowy w sklepie za całe 739zł aż i co ? po 2 tyg zaczał szwankować aparat przestał sie "przekręcać" do robienia zdj przy sluchaniu muzyki przy kazdej piosence robila sie sekundowa przerwa brak mozliwosci nawiazania polaczenia z wi-fi- naprawilo sie przy zaktualizowaniu androida. ALE. po tygodniu telefon podczas rozmowy zawiesił sie tzn.slyszalam rozmowce on mnie tez ale ekran caly ciemny nie reagowal na nic gdy ktos do mnie dzwonil ten ktos mial sygnal ja wielkie nic nawet wibracji ladowanie nie dzialalo tak samo podlaczenie do komp zanioslam do naprawy na gwarancje 16 dni czekania i co ?! GÓ*NO pani stwierdziła ze problemu nie było ciecie z serwisu wgrali nowy system OK. nie caly tydzien po odebraniu tel z gwarancji sytuacja sie powtarza tyle ze ekran sie non stop swieci i na nic nie reaguje no KU*WA WTF dzwonilam do sb z innego numeru i wyszło na to ze mam wylaczony telefon a ta franca sie swieci juz od 4 godz ... za duzo wydałam zeby sie go pozbyc i oddac do komisu zostaje znowu jakze zacny serwis i znowu sie okaze ze mam urojenia i z tym badziewiem wszystko gra MAGIA wracam do starej zacnej cegły. a tak poza tematem w jasne dni ch*ja widac na ekranie trzeba sie wysilas zeby dostrzec godzine jedyny plus chyba to tylko 2 mikrofony dzieki czemu druga strona lepiej slyszy teraz bije sie w piers i wale glowa w sciane ze wydałam tyle kasy na taki szmelc

  • 0

    112. ~Seku  2015-07-06 16:11:56  host: 5.174.246.78

    Czy ten telefon posiada mhl? Bo na necie znajduję sprzeczne informacje

  • 0

    113. ~kruszynka_34  2015-07-07 22:24:59  host: ext-46-148-152-161.interq.pl

    Bardzo kiepściutki telefon. Już po otrzymaniu był zepsuty, zdjęcia czy tekst nie odwracały się. Dopiero odebrałam z naprawy i znów klapa. Nagle ni z tego ni z owego przestał działać. To że mam pecha do telefonów to wiem, ale tak mi zachwalali ten model i kicha. Nie polecam absolutnie nikomu!!! Znów muszę oddać do naprawy a tam Panowie mądrzy że szok. To będzie na pewno moja wina jak zawsze. Znawcy.

  • 0

    114. ~Malinka  2015-07-10 16:07:08  host: dhc81.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon oceniam pozytywnie ,lecz od samego początku mam problem z kartą SIM. Slot jest popsuty od samego początku, karta sim nie chce się trzymać i wyskakuje. Poza tym telefon bardzo szybki się zagrzewa, jest wręcz gorący.

  • 0

    115.  2015-07-20 22:43:27

    POMOCY!
    Telefon posiadam od jesieni zeszłego roku, od tamtego czasu do tej pory wszystko działa naprawdę bardzo dobrze (jestem mega zadowolona), aczkolwiek jakiś czas temu, przestał reagować przycisk blokady ekranu.. po dłużej chwili jakoś się aktywował i dalej działał, do dziś.. znowu taka sama sytuacja.. nie można nim nic a nic zrobić, czym to może być spowodowane? Co z tym zrobić? Pomóżcie, za każdą odpowiedź będę naprawdę wdzięczna.

  • 0

    116. ~Edyta  2015-07-22 11:55:57  host: user-188-33-90-120.play-internet.pl

    Posiadam ten telefon od 2 miesięcy...już drugiego dnia użytkowania telefon zaciął się,więc trzeba było użyć przycisku reset. Po aktualizacjach systemu i programów telefon wciąż sie zawiesza, co najmniej raz na dwa dni muszę używać przycisku reset... Czytałam o wadach ekranu,na szczęście u mnie wszystko jest w porządku, bateria wbrew opiniom spisuje się na prawdę nieźle. Przy codziennym używaniu i włączonym internecie spokojnie trzyma 3 dni. Gdyby nie ciągle zawieszanie się, telefon byłby na prawdę świetny. Możliwe że to wina akurat tego urządzenia, koleżanka posiada ten sam model dłuższy okres czasu i ani razu jej sie nie zaciął...

  • 0

    117. ~  2015-07-23 22:17:37  host: i130.dbsinternet.pl

    Kompletna porażka. W marcu nabyłem 2 telefony. Po miesiącu przestała działać funkcja obracania obrazu ( po restarcie działała parę godzin) . O jakości fotografii piszą wszyscy. W ubiegłym tygodniu w trakcie urlopu mój telefon padł- nie reagował na uruchamianie i nie ładowała się bateria. Wczoraj identycznie padł drugi telefon użytkowany przez żonę - w identyczny sposób jak mój. Utraciliśmy zdjęcia z ostatniego wyjazdu urlopowego i wszystkie elementy rejestrowane w pamięci telefonów. Plusem były baterie ładowane co 3 -4 dni. ABSOLUTNIE NIE POLECAM.

  • 0

    118. ~cebb  2015-08-05 15:34:56  host: 178-116-103-188.access.telenet.be

    posiadam telefon od września 2014 i jestem z niego bardzo zadowolona, nie tnie się, nie psuje po prostu miód malina! :) i do tego jest dość wytrzymały (zaliczył kilka bolesnych upadków)

  • 0

    119. ~m3fisto  2015-08-26 22:01:32  host: acwt123.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon katastrofa pierwszy i ostatni smartfon z seri xperia PORAZKA !

  • 0

    120. ~MAJA  2015-09-04 11:56:09  host: user-94-254-129-4.play-internet.pl

    Mój też padł, nie ładował. Oddałam na gwarancję, nie do naprawy więc wymienili płytę główną. Czekam teraz aż mi go przyślą ;(

  • 0

    121. ~Boss  2015-09-18 07:59:08  host: c210-61.icpnet.pl

    Mam telefon Sony Xperia M2 od roku i jestem bardzo zadowolony. Ma wszystko to co mi jest potrzebne. Nie podzielam opinii, że telefon się zawiesza - wystarczy wgrać program, który automatycznie zamyka niepotrzebne aplikacje w tle. Poza tym nie rozumiem osób, które narzekają na aparat - jak chcecie mieć dobre zdjęcia to kupcie normalny aparat fotograficzny. Zdjęcia z komórki dobrze wyglądają na samej komórce lub na Facebooku. Bateria u mnie trzyma około 2-3 dni - zależy jak korzystam z telefonu.

  • 0

    122. ~Artur  2015-10-03 01:15:30  host: n27-01-02.opera-mini.net

    Mam ten telefon ponad rok i ani razu nic się nie popsuło nic nie padło chodzi jak żyleta moim zdaniem jest świetny.Wiadomo na ileś milionów egzemplarzy trafią się wadliwe ale tak jest ze wszystkim a tym co narzekają radzę najpierw nauczyć się obsługiwać androida i ogarnąć w jaki sposób działa wtedy nie będzie problemów typu telefon muli albo się zawiesza jak się używa po kolei kilkunastu aplikacji i żadnej nie zamknie do końca...

  • 0

    123. ~paradoXX  2015-10-06 17:47:26  host: 79.175.240.100

    telefon posiadam pół roku i dwa razy w serwisie Sony Wrocław - autoobracanie ekranu zawieszało się po paru rozmowach - 1 naprawa Sony - nowszy soft - niebrandowany - 2 naprawa ze nic nie jest - lenistwo i brak wiedzy serwisu jest śmiechu warte - wada fabryczna tego smarta jest źle dopasowana płyta główna - tylko wystarczy chcieć cos zrobić w serwisie a nie tylko opierać się na software - dlatego minus wieeeelki dla Sony i ich "techników" .

  • 0

    124. ~Pan Vaclav  2015-10-07 14:32:12  host: 85.219.130.190

    Zabiłem sobie GPS w M2 po ostatnim Upgrade, kolega zresztą też

  • 0

    125.  2015-10-16 15:14:41

    Mam telefon Xperia M2 D2303 brandowany w Play/
    Jest już aktualizacja do Androida 5.1.1 paczka ma wielkość około 650MB.
    Aktualizacja jest prosta. Wszystko robimy według wskazówek.
    Najpierw następuje ściągnięcie paczki i pytanie czy aktualizować.
    Czas aktualizacji około 20 minut, ale nie sprawdzałem dokładnie.

    Można też aktualizować za pomocą komputera, ale tego nie sprawdzałem.

  • 0

    126. ~No no no  2015-10-17 10:18:54  host: public-gprs516537.centertel.pl

    Ja ten fonik mam 6 miesiac i na adroidzie 4.4 kit kat zawieszal sie filmow sie nie dalo ogladac bo cos niebieskiego migalo muzyki sie nie dalo sluchac bo przy tym odtwarzaczu poprostu trzeszczalo przegrzewal sie ale stwierdzilem ze zmienie sobie andka na 5.1 i co? smiga jak ta lala teraz jestem zniego bardzo zadowolony...

  • 0

    127. ~Xperia  2015-10-21 13:18:43  host: eup211.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od roku telefon spisuje się dobrze. Bateria trzyma jeden dzień bez trybu stamina i z włączoną cały czas transmisją danych. Trzy dni temu otrzymałem aktualizacje do androida 5.1 i telefon mega pozytywnie mnie zaskoczył. Poprawiła się nie znacznie jakość robionych zdjęć głównym aparatem. Telefon przyspieszył. Nowy system jest o wiele stabilniejszy od poprzednika. Ogólnie jak za tą cenę telefon jest ok. Nie ma co od niego więcej wymagać. Łączność lte jest jak najbardziej na plus i działa dobrze.

  • 0

    128. ~  2015-11-01 14:59:01  host: n11-09-05.opera-mini.net

    Cena

  • 0

    129. ~radi  2015-11-14 20:07:23  host: djm86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon pół roku i jak na razie wszystko ok

  • 0

    130. ~  2015-12-11 15:10:32  host: public-gprs516526.centertel.pl

    Nie posiada Mhl

  • 0

    131. ~Marcin  2015-12-15 15:15:53  host: host-n1-122-201.telpol.net.pl

    Witam. Mam sony M2 od roku. Musze przyznać,że telefon slabiutki. Telefon przywiózł kurier zgodnie z zamówieniem. Jako stały wieloletni klient pewnej sieci komórkowej,dostałem spory rabat

  • 0

    132. ~Marcin.  2015-12-15 15:19:18  host: host-n1-122-201.telpol.net.pl

    Sony M2 posiadam kilka miesięcy. Zamawiane go i umowę przedłużalem przez konsultanta telefonicznie. Okazało się,że jednostka która dostarczył kurier od razu po uruchomieniu była WADLIWA. Tj. Aparat foto

  • 0

    133. ~Awe  2015-12-25 09:13:02  host: public-gprs353466.centertel.pl

    Telefon fest po prostu świetny na Androidzie 5.1.1 śmiga jak szalony faktycznie Android 4.4 były problemy. Ma on kilka wad takich jak słaba jakość zdjęć, nagrzewający się procesor czy łatwa do zarysowania tylna obudowa. Jednak one mi w niczym nie przeszkadzają

  • 0

    134. ~dzika85  2016-01-13 18:37:50  host: public-gprs516431.centertel.pl

    Mam go od 09.04.2015. Na początku byłam zadowolona. Ale później rozczarowałam się. Pierw padła dioda powiadomień, późnipej
    Na przełomie października listopada padł mikrofon i zaczął przy ładowaniu zwieszać. Później zwieszał przy korzystaniu
    mimo, że pamięć telefonu nie była zapełniona. A dziś przy aktualizacji aplikacji kompletnie padł. Nie może nawet się bateria naładować. Ciągle miga, ikonka pustej baterii. Nie potrafi nawet właczyć mimo podłączenia do sieci. Ocena 0 (zero) gwiazdek.

  • 0

    135.  2016-01-28 11:53:50

    Bardzo dobry telefon. Mam go , działa bez zarzutu, ale wole mieć jednak któryś z iPhone'ów :)

  • 0

    136. ~raf  2016-02-18 03:30:18  host: 83-168-111-18.static.espol.com.pl

    Mam ten fon od grudnia 2014. Działa płynnie , pomijajac 1 ver Lizaka powrót do KK4,4,4 . Żadnej awarii.

  • 0

    137. ~II3adDog  2016-02-28 14:14:30  host: 89-75-113-85.dynamic.chello.pl

    Mam ten telefon od dwóch lat i powiem że jestem zadowolony. Ma małe wady ale poza tym to jest super. Firma mogła by pomyśleć że szybka aparatu będzie się rysować dlatego że odstaje od obudowy. Jeżeli chodzi o wytrzymałość to jest 5+ telefon nie raz londował na betonie i jedyne co się stało to lekkie wgnieceń obudowy na rogach no i po takim czasie użytkowania padło mi gniazdo słuchawek (same się wypinają). Ocena ogólna to 8/10

  • 0

    138. ~Mambolinski  2016-03-15 21:36:21  host: n24-06-07.opera-mini.net

    Tak,właśnie przez to g...o(m2) sony +w-support odchodzę(850,x8.neo v,m) konkurencja da takie same/lepsze parametry za pół ceny. Świat schodzi na psy, z nokii przez sony (se)na chińczyki.
    Moze nokia ożyje ze swoją jakością

  • 0

    139. ~Alan  2016-03-20 22:46:29  host: 89-70-12-61.dynamic.chello.pl

    Mi sie nic nie tnie ,wszystko smiga .

  • 0

    140. ~Boss  2016-04-02 08:41:38  host: d221-155.icpnet.pl

    Sony Xperia M2 miałem niemal dwa lata i byłem bardzo zadowolony z niego. Co prawda nie gram w gry, więc w moim telefonie może ich było ze dwie (córcia lubiła czasem zagrać). Telefon chodził w sieci T-Mobile. Aktualizowałem go regularnie, zero jakichkolwiek zawieszeń. Telefon na LTE śmigał naprawdę szybko. Bateria po niemal dwóch latach nadal trzymała 2-3 dni. Oczywiście włączony był system Stamina, skasowałem Facebooka zostawiając tylko Messengera. Jeżeli chcecie, aby bateria w tym telefonie trzymała dłużej to można to zrobić. Przede wszystkim wyłączyć autosynchronizację danych, GPS, bluetooth, Wifi, włączcie Staminę i zobaczycie różnicę. Oczywiście jeżeli ktoś pisze mnóstwo sms-ów, to też ma wpływ na baterię. O telefon swój dbałem - zawsze był w etui, nałożone było szkło hartowane. Sprzedałem go przed miesiącem w pełni sprawnego i zadbanego, mam nadzieję, że nowemu właścicielowi również będzie długo służył.

  • 0

    141. ~Rafał  2016-06-15 17:09:36  host: 195.245.104.58

    Witam, jezeli chodzi o xperia m2 szczerze nie polecam w przeciągu dwoch lat byl 3 razy na gwarancji a później zostal wymieniony na zupełnie nowy egzemplarz (serwis stwierdził ze nie da sie naprawic ) używam juz nowy okolo 7 mc. Dzieje sie to samo wyłącza sie gubi zasięg.. uciążliwe jest ciągle oddawanie telefonu do serwisu ponieważ wszystkie aplikacje dane itp. Trzeba przerzucać instalować. Funkcje w telefonie dzialaja owszem, ale moim zdaniem aparat to tragedia pol godziny zapamiętuje obraz nie mowiac juz o jakosci bo na 20 zdjęć trafi sie jedno ładne bo akurat bylo super oswietlenie itd. O innych mankamentach nie bede wspominał bo az mi sie niechce.. jeszcze dodam ze telefon używany glownie w biurze a nie w ekstremalnych warunkach. Szczerze nie polecam i Pozdrawiam. ;)

  • 0

    142. ~Kuba  2016-07-23 17:16:38  host: user-46-113-120-212.play-internet.pl

    Ten telefon nie obsługuje MHL. Kupiłem kabel MHL HDMI sugerując się opisem na tej stronie i po podłączeniu okazało się, że telefon nie przesyła obrazu na telewizor...

  • 0

    143. ~Idioci  2016-07-29 11:34:13  host: apn-31-1-230-120.dynamic.gprs.plus.pl

    Co wy gadacie telefon się wokół niepsuje to jest najlepszy fon z rodziny Sony Aparat lepszy od Huawei P8 lite Polecam Polecam wszystkim ale uwaga na uszustów bo ja się dałem nabrać

  • 0

    144. ~Boss  2016-09-14 07:27:58  host: d88-222.icpnet.pl

    Do Rafała: Jeżeli szukasz aparatu do zdjęć to kup sobie jakiś niedrogi kompakt i pstrykaj zdjęcia. Na Allegro widziałem takie od 150 zł z przesyłką. Od smartfona nie wymagaj, aby zdjęcia robił nie wiadomo jak dobre. Nie do tego został stworzony aparat w smartfonie. Takie zdjęcia będą dobrze wyglądać na ekranie smartfona, być może jeszcze wrzucone do Facebooka. Na powiększeniach zawsze dostrzeżesz jakąś ziarnistość. Nie rozumiem o jakich innych mankamentach chciałeś powiedzieć, bo jakoś w Sony Xperia M2 ich nie dostrzegam. Oczywiście, że od 2014 roku świat telefonów poszedł do przodu i Sony M2 nie imponuje już specyfikacją, ale dla niewymagających użytkowników będzie on nadal interesujący.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-83-210.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet