Sony Xperia E1 - opinie
Telefony Sony Sony Xperia E1 Opinie o Sony Xperia E1

Sony Xperia E1

w sumie: 26
  • 0

    2. ~Oskar  2014-01-22 11:43:27  host: n06-03-05.opera-mini.net

    Szkoda, że aparat tylko 3 Mpix.

  • 0

    3. ~Staszi  2014-01-28 17:50:47  host: ptcnat.t-mobile.pl

    512 RAMu- nie, dziekuję.

  • 0

    4. ~118-913  2014-03-12 22:56:01  host: z93-08.opera-mini.net

    nie jestem zaitersowany kupilem jednak Sony ixperie L

  • 0

    5. ~118-913  2014-03-17 15:48:40  host: host-89-228-3-102.szczecin.mm.pl

    nie zaciekawy smrtfon wolałem kupić Sony ixperie L i kupiłem 1 gb ram

  • 0

    6. ~118-913  2014-04-10 22:12:02  host: z50-11.opera-mini.net

    L jest lepsza i na l powinny dac Androida 4.4

  • 0

    7. ~  2014-06-13 22:07:27  host: 91-231-169-148.tsm.tarnobrzeg.pl

    Witam dlamnie telefon osobiście jest spoko, a co do gier to ja osobiscie niegram na nim bo to niema sensu pży takim wyswietlaczu , do gier jest dobry komp lub konsola a nie telefon . Telefon spoko polecam :D

  • 0

    8. ~kurp  2014-06-18 23:35:37  host: bmd134.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hehehehe to śmieszne. E1 to te same parametry techniczne co HTC desire 300. Htc ma więcej MPx w aparacie za to wolniej taktuje mu procesor. A ile jest droższy HTC, który ma też 512 ramu? prawie dwukrotnie, średnio 1,5x

  • 0

    9. ~hhh9iih  2014-06-21 16:49:11  host: 83.68.76.223.brzesko76.tnp.pl

    aparat 5mb i 1Gb schodziłby jak ciepłe bułeczki . tak niestety bieda..

  • 0

    10. ~Julka  2014-07-08 19:14:49  host: ip-31-131-170-156.infanet.pl

    Mam ten telefon od miesiąca.Jest świetny.Zacznijmy od wad:bardzo rażąca plastikowa obudowa(kupiłam etui skórkowe i jest super),512RAM A teraz zalety:bateria wytrzyma do 5 dni,aparat(określę na 3/5),możliwość rozszerzenia pamięci do 32GB...Polecam ten telefon! Kosztuje ok 400zł,ale jest wart swojej ceny no i będzie miał android 4.4 kitket:)

  • 0

    11.  2014-09-14 22:02:02

    W spisie kontaktów ulubionych osoby prezentowane są jako zdjęcia profilowe + opis - na ekranie mieści się 9 osób (więcej niż w kompletnym spisie) ale te opisy są krótsze. Jak przełączyć widok ulubionych na listę?

  • 0

    12. ~118-913  2014-10-22 14:12:31  host: host-89-228-3-102.szczecin.mm.pl

    dobry telefon ale jedna funkacja nie działa vpn

  • 0

    13. ~118-913  2014-10-22 14:13:50  host: host-89-228-3-102.szczecin.mm.pl

    ale to nic nie szkodzi

  • 0

    14. ~bd  2014-10-23 19:28:42  host: adop78.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon mogę polecić. Dobry ekran, wystarczające kąty widzenia (w tanich samsungach dużo gorsze) , idealne proporcje między wygodą obsługi jedna ręką a wielkością wyświetlacza. Po zainstalowaniu androida 4.4.2 możliwość przeniesienia części aplikacji na kartę SD, poza tym ta wersja systemu jest zoptymalizowana do urządzeń z taką pamięcia RAM, złożone gry działają. W benchmarkach szybszy od konkurencji o podobnych parametrach! Sony ma dobrą nakładkę. Największe zdziwienie to fakt że bateria wytrzyma 5 dni (włączony tryb stamina). Jakość rozmów i głośnika w porządku ale bez rewelacji. Aparat słaby, spasowanie elementów dobre ale przez zastosowany materiał może wylecieć z dłoni, napis sony na tylnej klapce zaczął sie odklejać pierwszego dnia. Odtwarzacz bardzo dobry, nawet nie trzeba włączać ekranu do jego obsługi. Telefon w oficjalnym sklepie na allegro kosztuje 350 zł z pobraniową przesyłka i to największa zaleta. Ogólnie stosunek cena/jakość wypada bardzo dobrze no i jest to znana marka.

  • 0

    15. ~Dori  2014-11-13 14:57:30  host: apn-5-60-92-253.dynamic.gprs.plus.pl

    Po danych technicznych może i nie za ciekawy ale jest zajebisty, elegancki fon

  • 0

    16. ~Koka  2014-12-06 10:30:20  host: 77-45-32-248.sta.asta-net.com.pl

    Mam ten telefon już około 3/4 miesiące, jeśli kogoś interesuje mogę wypisać wady i zalety, no więc przez ten czas wytestowałem trochę telefon.
    Pomimo, że aprat 3mpx, zdjęcia w dobrym świetle (na dworzu) robi dobre według mnie bardzo dobre, nagrywa w 720p, czyli w HD, nagrania wychodzą bardzo dobre, a teraz minus, bo są różne dodatki tzw. efekty wizualne, z tymi efektami aprat po prostu "klatkuje" obraz się zacina, przejdźmy do kolejnej rzeczy, choćby procesor, dwurdzeniowy 1.2GHZ, ja jako wymagający użytkowników telefonów, akurat nie narzekam na procesor, bo radzi sobie bardzo dobrze, mogłaby by być zwiększona ilość RAM'u przynajmniej do 1GB, ale do procesora i RAMu w praktyce nie mam uwag, aplikacje chodzą szybko i się nie zacinają, jedna wada, telefon po np całym dniu nie użytku, gdy włączę muzykę na walkmanie (programie do odtwarzania muzyki) dźwięki zaczyna się zacinać, rzadko, ale jest to denerwujące, ale po wyłączeniu i włączeniu telefonu wraca wszystko do normy, jak telefon wziąłem, to podczas pracy ( w lato, gdy temperatura była wysoka) telefon potrafił się wyłączyć (przegrzać). Telefon wizualnie wygląda bardzo fajnie, dobrze leży w dłoni, nie za duży, nie za mały, 4 cale wystarczą, łatwo i przyjemnie pisze się sms'y, szybie wczytywanie stron, czy też oglądanie filmów w hd, nie żałuję, że wziąłem akurat ten telefon. Radzi sobie dobrze:)

  • 0

    17. ~Fajny  2014-12-12 15:17:26  host: 136-176-124-188.rev.pro-internet.pl

    Telefon mam od tygodnia nawet fajny do gier android 4.4.2 kit bardzo fajny POLECAM

  • 0

    18. ~Fox35  2014-12-24 00:39:42  host: aboz161.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Żonka ma ten telefon od 2 miesiecy i masakra. Poprzednio miała Xperie Tipo i ten miałbyć lepszy a muli nie ziemsko , rozłącza rozmowy i to na Andku 4.3 jak i później po aktualizacji do 4.4.2 . Chyba wyślę go na gwarancje bo czasami nie da sie go używac. Często nie słychać rozmówcy lub jakby krzyczał do telefonu z paru metrów. Albo trafiłem na uszkodzony egzemplarz albo ten model tak ma.

  • 0

    19. ~spec  2015-01-02 01:25:01  host: host-89-243-18-237.as13285.net

    Mam go jako drugi telefon i nie mam zastrzeżenia lepszy jest od Windows mobilne

  • 0

    20. ~Krzysieek  2015-01-25 22:23:38  host: apn-46-77-124-69.dynamic.gprs.plus.pl

    Osobiście użytkuje ten telefon 5 miesięcy, ogólnie dobry telefon jednak brakuje pamięci, lepszego aparatu i przedniej kamerki. Oprócz tego polecam ten telefon :) Można sobie na nim pograć i posiedzieć na necie, jednak nie jest idealny :) Juz nie długo wymieniam go na xperie z1 compact i zobaczymy czego mu brakuje :) Ocena: 6/10 :)

  • 0

    21. ~supermicho  2015-03-08 08:00:30  host: public106314.cdma.centertel.pl

    ja zamierzam kupić ten telefon używany

  • 0

    22. ~tuomi  2015-03-25 00:13:30  host: 193.243.154.143

    Mam ten telefon od czerwca 2014. Momentami strasznie tnie (zwłaszcza przy grach), jednak użycie aplikacji czyszczącej pamięć RAM i zużycie baterii, pomaga. Ponadto ma dość kiepski GPS (czasami trzeba poczekać trochę, aż znajdzie pozycję) i rzecz, której mi brakuje to drugi aparat do rozmów Skype. Poza tym telefon całkiem fajny, jeśli koś używa go do rozmów, SMSów i internetu, a nie do zarzynania telefonu grami, setkami widgetów i otwartych w tym samym czasie miliona (zbędnych) aplikacji.

  • 0

    23. ~sony  2015-04-05 11:52:24  host: host-176-221-120-207.dynamic.mm.pl

    Genialny telefon jezeli chodzi o jakosc muzyki . Odtwarza nawet flac wysokiej rozdzielczosci !!!! Dlugo trzyma bateria . Idealny walkman do streamingu

  • 0

    25. ~supermicho  2015-04-11 10:05:21  host: 79.162.209.143

    mam ten telefon od trzech tygodni. Telefon jest bardzo dobry muzyka oddtwarzana na max mocy trochę trzeszczy ale po ustawieniu equalizera nic nie trzeszczy,aparat robi dość dobre zdięcia,wadą jest to ze musi trochę "pomyśleć " ale to moja wina bo ja od razu duszę pięć przycisków na raz

  • 0

    26. ~piotr  2015-07-01 12:53:18  host: apn-77-115-63-21.dynamic.gprs.plus.pl

    na mnie jest taki sobie jest goższy niż xperia m
    tylko za cena 200 złoty w carfurze to się opłaca

  • 0

    27. ~Marcin  2015-11-28 00:20:02  host: host-195-189-88-119.net-bis.eu

    Moim zdaniem wszystkie problemy w użytkowaniu związane są z brakiem aktualizacji. U mnie po aktualizacji do Androida 4.4.2 smartfon działa bez żadnych problemów. Polecam dla osób mniej wymagających.

    Zalety:
    1. Prostota, łatwy w obsłudze, idealny dla początkujących użytkowników smartfonów.
    2. Ładny design.
    3. Płynność, szybkość działania.
    4. Bardzo dobry odtwarzacz MP3
    5. Bardzo dobry głośnik

    Wady:
    1. Słaby aparat
    2. Brak lampy błyskowej
    3. Bateria przy umiarkowanym użytkowaniu wytrzymuje 2 dni.

  • 0

    28. ~załamana  2016-04-19 19:55:23  host: ip-37-248-255-192.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Przejdźmy od razu do sedna :
    Zalety:
    1. Nawet ładny design
    2. Dobry odtwarzacz muzyki

    Wady:
    1. BARDZO SŁABA BATERIA - przy normalnym użytkowaniu (w moim przypadku sprawdzanie Facebooka, pisanie na messengerze) wytrzymuje 3-4 godziny, a także w przypadku korzystania ze snapchata bateria rozladowuje mi się co 2 sekundy 1%.
    2. ZACINA SIĘ - po wejściu w przeglądarkę muszę dwa razy wpisać szukane hasło aby coś się stało, co chwila wyskakuje mi okienko z napisem 'aplikacja....została zatrzymana'.
    3.OKROPNY APARAT - nawet przy mocnym świetle zdjęcia są słabe i niedoswietlone. Gdy na dworze jest wieczór, godz 18, zdjęcia są niemal czarne. Wadą jest też brak lampy błyskowej.
    4. RESETOWANIE - przy zwykłym użyciu telefon się resetuje i przegrzewa z niewiadomych przyczyn.
    5. KLAWIATURA - bardzo często gdy chcę coś napisać, klawiatura albo się chowa, albo nie chce otworzyć.
    LUDZIE, NIE POLECAM! Jeśli macie kupić sobie ten telefon, lepiej dolozcie 100 zł i zainwestujcie w lepszy..

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-50-16-107-222.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet