Sony-Ericsson Yari - opinie
Telefony Sony-Ericsson Sony-Ericsson Yari Opinie o Sony-Ericsson Yari

Sony-Ericsson Yari

w sumie: 223
  • 0

    1. ~  2009-08-17 23:34:17  host: cpb224.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Rewelka ;) tylko troche boli brak WiFi. No i gdyby oprzec taki telefon o symbian v3, mialby wieksze mozliwosci co do gier do ktorych jest stworzony. Tak czy inaczej - SE idzie w dobra strone

  • 0

    2. ~remio  2009-09-21 16:15:56  host: aajo49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    on ma wifi ale nie napisali kurde jakby go widzieli na prezentacji to by widzieli ze w untawieniach i łączności jest wifi

  • 0

    3. ~  2009-10-07 03:02:58  host: 94.254.224.192

    porownajcie z samsungiem s7350 :) w zasadzie to samo tylko se ciut gorsze parametry ma jednak. s7350 - wiekszy i lepszy ekran, czyta xvid/divx, wma ... . Chociaz od kilka lat na se siedzialem ( ostatni k750i) to bym wybral samsunga. Mysle, ze w SE maja klopoty z mysleniem. Wypuszczac nowy model i gorszy niz konkurencji to kaszana. Dodali by chciaz wifi i nie mial by konkurencji w klasie a tak to jeden z wielu. ksdani

  • 0

    4. ~ola. ;d  2009-10-25 13:14:29  host: 94.254.233.161

    ten telefon jest super. mam go. xd

  • 0

    5. ~asd  2009-10-25 19:14:22  host: host-89-231-112-132.warszawa.mm.pl

    Jutro odbieram więc opiszę co i jak. Miałem wziąśc Nokie 6220 classic ale ten telefon wszedł i zdecydowałem się na niego.

  • 0

    6. ~grześ  2009-10-25 23:31:32  host: chello084010073143.chello.pl

    no to paskarskie ceny na Allegro innych SE muszą spaść, 750 za 5mpx w Yari na kartę w Playu - chyba najlepszy stosunek parametrów do ceny

  • 0

    7.  2009-10-26 10:18:39

    wie ktoś na 100% czy ten telefon ma wi-fi czy nie ma???????

  • 0

    8. ~Zygmunt  2009-10-26 17:06:18  host: chello089079254026.chello.pl

    elo zastanawiam sie nad kupnem tego telefonu i byl bym wdzieczny gdyby ktos kto ma ten telefon odpowiedzial mi na kilka pytan a mianowicie. jakie sa sluchawki w zestawie(najlepiej model) i czy glosno gra na glosnikach i ogolne wrazenia... :D

  • 0

    9. ~mormo  2009-10-26 20:05:30  host: 57.modemy3.ostrowski.pl

    do 6 dzisiaj pytalem w playu o yari z freshem za 750zl i okazalo sie ze nie ma takiej oferty, a to co pisza na stronie nie ma pokrycia w rzeczywistosci...

  • 0

    10.  2009-10-27 10:35:34

    ma on wifi?

  • 0

    11. ~ass  2009-10-27 17:28:33  host: 94.254.185.151

    czekam na jakis opis użytkownika, co zauważyłem to to że nareszcie dla piszących spacja jest na środku...

  • 0

    12. ~AM  2009-10-27 19:15:18  host: host-89-231-112-132.warszawa.mm.pl

    Odebrałem dziś ten telefon ale aktywacja konta dopiero za parę dni więc możliwości zabawy nieco ograniczone. Aczkolwiek podstawowe funkcje są dostępne więc opisze pierwsze wrażenie. Ogólnie uzywam telefonów SE od kilku lat i bardzo jestem z nich zadowolony wiec może nie być do końca obiektywnie ale do rzeczy. Pojawiały się informację, że tel ma WiFi więc od razu mówię, że nie udało mi się znaleźć wiec prawdopodobnie nie ma. Ogólnie pierwsze wrażenie jest bardzo dobre. Jest bardzo ladnie wykończony z dobrych materiałów i wygląda całkiem elegancko (w przeciwieństwie do Noki 6220 classic, którą maiłem wziąść zamiast niego ale wykonanie tamtego phona jest tragiczne). Slider nie lata. Stawia dosyć spory opór przy otwieraniu więc chba tak szybko się nie wyrobi. Co do menu to niewiele się różni od poprzednich modeli SE co dla niektórcych może być wadą a dla mnie jest zaletą bo dobrego się nie zmienia a prosota obsługi jest powalająca. Chodzi bardzo szybko na niezaktualizowanym oprogramowaniu.Jak wiadomo w SE można sobie bardzo dużo w menu zmienić ściągając jakieśfajne motywy. Oczywiście symbian byłby mile widziany ale cóż.Wyświetlacz jest bardzo czytelny i ładnie wyświetla.Ni pwoinno byćproblemu z odczytywaniem nawigacji. Do tego w zestawie jest podstawka na której można telefon ustawić. Płaska klawiatura też fajna. Trzeba się przyzwyczaić ale wydaje mi się, że jest lepsza w użytkowaniu niż zwykła. Latarka świeci ze 2 razy mocniej niż w moim K770i co jest dużo zaletą i mimo, że led pewnie nieźle radzi sobie ze zdjęciami. Co do zdjęć to żanego jeszcze nie robiłem ale trochę się bawiłem aparatem i widać, że zdjęcia będą bardzo ładne. Aparat ma dużo różnych opcji ustawień. Zdecydowanie więcej niż mój poprzedni SE więc każdy znajdzie ustawienia odpowiednie dla siebie.Filmy kręci w rozdzielczości 320x240. Może nie są powalające ale i tak jakościowo ze 3 razy lepsze niż w K770i. Co do gier to się bawiłem przez chwilę kręgalmi ale myślę, że te sterowanie ruchem to bardziej dl

  • 0

    13. ~  2009-10-28 18:02:31  host: abdb34.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ma ten fon wifi czy nie? bo czytam gdzie indziej i pisza ze jest a tu patrze i pisze ze nie ma. bo zdecydowal bym sie w playu na tego fona. ;)

  • 0

    14.  2009-10-28 18:25:47

    a ten telefon w końcu ma wifi czy nie bo tez na prezentacji modelu widzialem w ustawieniach wifi

  • 0

    15.  2009-10-28 18:26:02

    spoko

  • 0

    16. ~  2009-10-30 03:00:18  host: nat-1.pppoe.koba.pl

    Mam ten telefon, i na 100 procent nie ma wi-fi. Zreszta nigdzie nie jeste napisane danych technicznych, ze ma. W katalogu playa telefon se c 903 ma wpisane, ze niby jeste wi-fi, kolega kupil i reklamowal, bo niestety nie ma w c 903 zadnego wi-fi. Ogólnie mi sie podoba, gps w telefonach pociaga ze soba koszty. Za wgrywanie Google map sie placi, za odbior synganalu tez, wiec ogolnie troche drogo to kosztuje.

  • 0

    17. ~  2009-10-30 03:03:27  host: nat-1.pppoe.koba.pl

    jeszcze jedno, bateria długo trzyma. Ja sie bawielm telefonem okolo 10 dni i dopiero padla.

  • 0

    18. ~Kub  2009-10-31 12:47:30  host: nat.debica.star.net.pl

    Ktoś wie ile w nim trzyma bateria?

  • 0

    19. ~tit4n  2009-11-01 09:25:38  host: chello089077136021.chello.pl

    Telefon nie posiada WI-FI.

  • 0

    20. ~sada  2009-11-01 12:18:37  host: host-89-231-112-132.warszawa.mm.pl

    Telefon z PLAY nie ma simlocka. Wsadziłem kartę z Ery i śmiga bez problemów.

  • -1

    21. ~Twinsl4ve  2009-11-01 22:03:07  host: adil244.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Mam kilka bardzo gruntownych pytań odnośnie telefonu Sony Ericsson Yari. Głównie kieruję je do posiadaczy tego telefonu, którzy mają go dłużej niż jeden dzień i wiedzą o czym mówią. Zależy mi na rzetelnych odpowiedziach na przynajmniej większość pytań. Swoje pytania podzielam na kilka kategorii. Jeśli odpowiadacie na moje ''questions'' proszę abyście przeczytali cały mój post. Pytania odnośnie aparatu fotograficznego: 1. Robię szybkie zdjęcia w pomieszczeniach z lampą błyskową (przy dobrym świetle). Robię je z zaskoczenia i ruchomym obiektom, które niekoniecznie wiedzą, że dostają właśnie zdjęcie. Czasem nawet robię zdjęcia w biegu (swoim biegu lub ruchu). Czy zdjęcia w ruchu (w pomieszczeniach) bardzo się rozmywają? Dodam, że nie mam czasu na żadne stabilizacje i autofokusy. Aparat to dla mnie najważniejsza rzecz w telefonie. Często wychodzą dobre foty (nierozmazane)? Miałem Samsunga Ultra Classic i tam pod tym względem była po prostu tragedia. 2. Czy lampa błyskowa jest ksenonowa (w sumie według mnie trochę za mała jak na xenon)? Spotykam się z różnymi opiniami na ten temat. Według mnie jest to tylko LED. 3. Jak zachowuje się aparat w nocy lub nieoświetlonych pomieszczeniach? Jakie jest ISO telefonu? Zasięg lampy? Pytania odnośnie muzyki: 1. Czy głośniki NAPRAWDĘ grają głośnie? Mam w sumie gdzieś czystość dzwięku, zależy mi na tym, żeby było mnie słychać. Szczególnie zależy ma na porównaniu z dobrymi telefonami z serii C i K. 2. W jakie słuchawki jest Yari wyposażony? 3. Czy fon posiada odtwarzacz Walkman 3.0?? Albo jakiś inny równie dobry Pytania odnośnie reszty telefonu: 1. Ile może trzymać bateria przy takim użytkowaniu? Rozmawiam pół godziny dziennie, buszuję po internecie z godzinkę, słucham muzyki ze słuchawek na maksymalnej głośności przez 3 godziny. Do tego parę SMS'ów i kilkadziesiąt zdjęć z lampą błyskową. Samsung musiał być ładowany 2-3 razy dziennie. Sony

  • 0

    22. ~maaniak  2009-11-02 10:11:39  host: router2-2a.mtm-info.pl

    do ilu Gb można powiększać pamięć używając microsd. jeżeli ktoś by wiedział to z góry dziękuje

  • 0

    24. ~Alcest  2009-11-02 14:11:49  host: nat-224-47.man.bydgoszcz.pl

    Mam pytanie odnosnie funkcji GPS w tym telefonie. Zalozmy sytuacje ze ide do lasu na grzyby i niechce sie zgubic. zaznaczam sobie miejsce X na mapie w telefonie do ktorego chce wrocic po lesnej wycieczce. 5 godzin pozniej odpalam gps w telefonie i chce isc w strone punktu X. jest to mozliwe? Aha, jaka mapa jst tam wgrana?

  • 0

    25. ~prestig  2009-11-02 14:37:41  host: elr110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wlasnie sie pojawil w Playu. Moze jakis wlasciciel ocenil go. Posiada wi-fi?? czy jest problem z w graniem automapy ?? itp

  • 0

    26. ~?  2009-11-02 19:38:03  host: chello089076149084.chello.pl

    to jak z tym wifi jest czy go nie ma ??

  • 0

    27. ~klucznik  2009-11-03 10:26:16  host: aaqz13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon to prawdziwa rewelacja! Przesiadłem się z K850i i mnogość nowych funkcji przyprawia o zawrót głowy. Ale zacznę od wad :) Przede wszystkim odtwarzacz MP3. Telefon nie został stworzony z myślą o miłośnikach muzyki: kiepskie słuchawki w zestawie (do rozmów), w odtwarzaczu brak manualnego korektora, cichy dźwięk (być może to kwestia słabych słuchawek i cicho nagranego mp3 więc nie przesądzam). Kolejna wada: po wejściu w multimedia (zdjęcia, muzyka, video) telefon lekko przycina. Więcej wad nie znalazłem. A teraz o zaletach: historia sms w formie czatu, prawdziwa rewelacja. Autouzupełnianie numeru z książki adresowej. Bardzo przyjazna nawigacja. Szybkość działania gier. Szybkość działania telefonu (oprócz multimediów) - naciskam i od razu działa, bez ślimaczenia. Telefon ma czujnik ruchu ale znalazłem jedną fajna grę która działa z tym czujnikiem więc to raczej bajer. Z aparatu nie korzystam więc się nie wypowiem. Moja ogólna ocena to 8.

  • 0

    28. ~kamilos 25  2009-11-05 09:02:17  host: hgy82.internetdsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich mam dylemat wziasc w paly nokie 6220 clasic czy se yari????który ma lepszy wyświetlacz i lepiej gra i w którym chodzi lepiej gps proszę o prawdziwą i żetelną odpowiedz pozdrawiam

  • -1

    29.  2009-11-06 09:04:00

    zwróćcie uwagę na pojemność baterii 1000mAh. jeśli ktoś się nie zna to oznacza to ładowanie codziennie jeśli się słucha muzyki, 2razy dziennie jeśli używa się A-GPS a bez dotykania pewnie ze 3 dni wytrzyma. Zmienili nazwy z cyferkowych ale to tyle.

  • 0

    30.  2009-11-06 14:51:40

    Za ile moge go kupic w rtv euro lub empik (play jest)?? na karte??

  • 0

    31. ~ewi  2009-11-09 21:00:08  host: ala176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie ma wifi na 100 % tylko demowka miała

  • 0

    32. ~  2009-11-11 10:40:07  host: v06-01.opera-mini.net

    Ten telefon nie ma wi fi niestety, na filmie widac ze jest ale ten na filmie to prototyp, on mial wifi, te sprzedawane nie maja ale ja i tak go kupuje;-)

  • 0

    33. ~lool  2009-11-12 16:25:48  host: 194.181.134.48

    jakby ktoś chciał kupić tego fona to jest w playu przy abonamencie 45 zł za 99 zł ;)

  • 0

    34. ~????  2009-11-12 21:03:38  host: 093105063185.siedlce.vectranet.pl

    bardzo mi sie ten fonik podoba. zastanawiam się czy go wziąć. ja też nie wiem czy ma wifi czy nie :( ale fonik naprawde elegancki:)

  • 0

    35. ~  2009-11-14 10:03:15  host: v04-04.opera-mini.net

    SIEMA NIE MA WI-FI

  • 0

    36. ~sunny.  2009-11-14 10:29:07  host: 87-205-209-137.adsl.inetia.pl

    Mam zamiar kupić ten telefon i chcę dowiedzieć się o nim parę rzeczy. ;d Te pytania bardziej już będą dla użytkowników SE Yari. Więc tak czy robi ładne zdjęcia? Oraz czy głośno gra?

  • 0

    37. ~sunny.  2009-11-14 14:29:55  host: 87-205-209-137.adsl.inetia.pl

    Mam zamiar kupić ten telefon i chcę dowiedzieć się o nim parę rzeczy. ;d Te pytania bardziej już będą dla użytkowników SE Yari. Więc tak czy robi ładne zdjęcia? Oraz czy głośno gra?

  • 0

    38. ~szalu  2009-11-14 22:29:54  host: 117.134.246.94.artcom.pl

    telefonik wypas :D mam go od wczoraj i jestem strasznie z niego zadowolony :D od razu mówię że nie ma wi-fi ;) aparat całkiem spoko, robi ładne zdjęcia, bateria trzyma dobrze intensywnie używam telefon już 2 dzień a bateria pokazuje 30 % podobają mi się funkcje ruchowe tego telefonu, gry oparte na tym są super, nie znudzą się szybko, klawiatura jest fajna, smsy pisze się wygodnie, ma dużo funkcji dzięki którym się nie znudzi. osobiście bardzo polecam ten telefon :)

  • 0

    39. ~  2009-11-16 19:20:09  host: v01-04.opera-mini.net

    NIEMA WIFI

  • 0

    40. ~sok  2009-11-17 07:25:00  host: 193.26.131.66

    no więc jak jest z tym wi-fi? Jest ktoś w stanie zdecydowanie powiedzieć czy ono jest, czy nie?

  • 0

    41. ~Pato  2009-11-17 12:48:14  host: 77-253-190-192.adsl.inetia.pl

    Siema mam parę pytań co do tego phona a wiec ... 1.O co chodzi z tymi "ruchomymi grami" 2.Korzystał już ktos z GPS na tym telefonie 3.Czy warto go kopić ?

  • 0

    42. ~Adzy  2009-11-17 21:36:13  host: ch-79-139-118-132.hypnet.pl

    mam tą kome od piątku ubieglego tyg i stwierdzam ze telefon ogolnie fajny;P wzielam go w orange za niecale 40zl xd co do telefonu... troche denerują te male przyciski wstecz etc. gdtz czasem zamiast tego naciska sie zieloną sluchawke albo czerwona... ale da sie to przebolec;P aparat full wypas;D duzo fajnych i przydatnych programow w aplikacjach. wykonczenie bomba, slider nie lata wiec mam nadzieje ze troche wytrzyma w moich rekach:) pzdr

  • 0

    43. ~waciando  2009-11-17 22:33:59  host: 093105085038.legnica.vectranet.pl

    czytajcie ludzie ze zrozumieniem co pisza użytkownicy tego telefonu..

  • 0

    44. ~piotrekkk  2009-11-18 16:59:40  host: 62-121-77-209.home.aster.pl

    Niema WIFI!!! Jest ono tylko na filmie!!!

  • 0

    45. ~manwe  2009-11-18 21:37:14  host: public-gprs76517.centertel.pl

    nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale na prezentacjach umieszczonych na youtube.pl model ma naklejkę prototyp na tylnej części, więc prototyp mógł mieć wifi, a seryjny nie ma

  • -1

    46. ~agulek  2009-11-20 14:51:01  host: adnc94.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ma wi-fi mam go 1 tydzien i jest luuxxxx :)

  • 0

    47. ~kamil  2009-11-20 16:40:51  host: 77-255-16-148.adsl.inetia.pl

    Mam pytanie: Czy telefon ma polskie menu

  • 0

    48. ~Daga  2009-11-21 21:56:36  host: 225.nat.rev.ndi.net.pl

    ja tego wifi nie umie znaleźć, we wszystkich modelach jest ustawienia/łączność i już a tu nie ma ;/

  • 0

    49. ~koNkol  2009-11-23 16:15:20  host: 94.254.184.120

    telefon nie ma wifi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    50. ~Wo  2009-11-24 16:51:56  host: aww237.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Janek co ty wogule gadasz na moim K530i było 950 mAh a tel. trzymał 5 dni. Teraz mam Yari i bateria 7 dni trzyma. Oczywiście słucham muzyki i takie tam.

  • 0

    51. ~Wo  2009-11-24 16:55:21  host: aww237.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A jeśli chodzi ci o kwestie Yari czy 6220 clasic. To jasne że bierz Yari nokia ta to plastikowy badziew. W salonie jak się zapytałem doratcy co sądzi o tej nokii czy warto ją wziąć to pokiwał głowa i nawet nie chciał na ten temat rozmawiać.

  • 0

    52. ~  2009-11-24 18:48:35  host: 119-055-110.adsl.szeptel.net.pl

    Super telefon w 100% polecam pzd.

  • 0

    53.  2009-11-26 10:42:30

    Ten telefon w 100% nie ma WiFi. A co do telefonu Boski. #28 ta nokia to plastikowy badziew bez zastanowienia bierz Yari. #29 człowieku zastanów sie co ty mówisz. Bateria trzyma 5-7 dni!!!

  • 0

    54. ~Monika  2009-11-26 14:44:53  host: ckh3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ktoś brał ten telefon w Orange w abonamencie za 55 zł, jeśli tak to ile za niego zapłacił?

  • 0

    55. ~artur8269  2009-11-27 20:24:12  host: aayn81.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie czy telefon ma funkcje media go

  • 0

    56. ~miki  2009-11-28 13:55:29  host: 225.54.51.80.easy-com.pl

    a czy w miare glosno slychac muzyke?:> bo mi na tym lekko zalezy .Bo telefon ogulem wydaje mi sie fajny .

  • 0

    57. ~angela  2009-11-28 16:52:58  host: aau237.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a czy przyciski odbioru i zakończenia polaczenia sa na dotyk, czy normalnie takie do wciskania?

  • 0

    58. ~Ziut  2009-11-28 20:41:21  host: emh154.internetdsl.tpnet.pl

    BRAK WIFI ! przecież pisze ... Wszystko OK gdyby nie to Wi-Fi... Głośnik całkiem w porządku ... I brakuje mi też PDA ... Ale ogólnie mam go od 2 tyg i nie narzekam :D

  • -2

    59.  2009-11-29 19:15:26

    jakim trzeba być idiotą i z jakiej wsi przyjechać żeby zajarać się grami sterowanymi ruchem ręki? Świetnie, nawet podstawka jest żeby sobie postawić i machać rekami wpatrując się mały wyświetlacz, normalnie XBOX wymięka. Już widzę szał ludzi grających w te gry w pksie z jakiej podwarszawskiej wioski:) Wieśniaki na razie wolą puszczać diho z głośników w autobusie ale dzięki temu telowi będą grać machając rekami. Najlepsze jest to że gdzieś widziałem ten badziew za 1000zł Skąd ta cena? 450zł to uczciwe pieniądze za coś tak marnego.

  • 0

    60. ~agaa  2009-12-03 17:02:08  host: 77-253-241-114.adsl.inetia.pl

    gdzie znajde w tym telefonie krokomierz? Bo na internecie pisze, ze jest w nim taka aplikacja??

  • 0

    61. ~whaha  2009-12-03 20:44:52  host: dfv229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Przymierzam się do zakupu tego telefonu, lecz gdzie spojrzeć wystawione są na sprzedaż jedynie czarne modele. Wie może ktoś gdzie można zakupić sn yari w kolorze białym? Znacznie bardziej mi odpowiada, a chciałabym być w pełni zadowolona z telefonu:)

  • 0

    62. ~bixxxx  2009-12-04 21:28:29  host: host-81-190-182-239.gorzow.mm.pl

    Mam ten telefon w Orange przy abonamencie za 55zł zapłaciłam za niego 104 zł...

  • 0

    63. ~yari  2009-12-05 14:22:15  host: adlj135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam tego fona od 2 dni i jest całkiem fajny głosniki grają dość głosno i są dobrej jakosci , aparat robi dobre zdjęcia , ale zdecydowanie wychoodza lepsze na zewnątrz. Jest w nim wiele fajnych aplikacji , boli tylko to ,że nie ma wlanu .

  • 0

    64. ~marusia  2009-12-05 17:00:54  host: 193.26.131.78

    mam pytanie mam ustawiona piosenke na wiadomosci ale gra bardzo krotko czy mozna wydluzyc ten czas????????

  • 0

    65. ~dave  2009-12-05 21:29:38  host: cyx2.internetdsl.tpnet.pl

    w związku z tym, że nie wszystkie info na tej stronie są prawdziwe - np. brak wifi i shake control, mam pytanie - jakie karty pamieci obsluguje ten telefon?

  • 0

    66. ~  2009-12-06 13:04:36  host: 83.2.207.31

    telefon ma wi fi patrzcie na film i 1.30 minuta http://www.youtube.com/watch?v=333t0pD0RzQ&feature=fvw

  • 0

    67. ~lol  2009-12-06 14:36:44  host: d1-2.icpnet.pl

    mam pytanie bo chce miec ten telefon ale czy on głośno gra ? bo moge tez miec sony ercisson c510i .. ? wiec który jest lepszy znacy który lepiej gra ? z góry dziekuje zza odp

  • 0

    68. ~mika  2009-12-07 20:39:21  host: do-kgnet.sitel.net.pl

    fajny fon

  • 0

    69. ~wo  2009-12-07 20:49:03  host: aww233.neoplus.adsl.tpnet.pl

    janek gry to tylko taki bajer po 1 5mp aparat 2 super wyświetlacz 3 dobre wykonanie 4 bateria bardzo długo trzyma 5 GPS 6 nowy soft oraz reszta oprogramowania i mógłbym tak wymieniać jeszcze długo. Za 750zl w play(bez umowy) to uczciwa cenna bo telefony tego typy tak chodzą k850 c902 600-750 więc mi tu nie opowiadaj głupot bo za taka cenę otrzymujesz telefon z dobrym wyposażeniem + kilka bajerów. A jak sadzisz ze ten telefon jest dla ludzi z wioski to wytłumacz mi po co ludziom z wioski kamerka do videorozmów oraz GPS.

  • 0

    70. ~Paul  2009-12-08 11:13:43  host: host-8-103.ibselektronics.pl

    Witam.Mam 2 małe pytania.Czy SE Yari ma polskie menu i czy przyciski odbioru i zakończenia połączenia są na dotyk?

  • 0

    71. ~~~kartofel  2009-12-08 21:03:09  host: chello087207059036.chello.pl

    wiesniaki do nawigacji trzeba miec albo symbiana (garmin-kiepski interfejs, tomtom-brak map, navigon-nedzny) albo WM (automapa) bo po javie to co najwyzej google maps (nedza) albo NaviExpert (bardzo dobra nawigacja ale platna 100 zl na rok plus sciaganie map w trakcie wytyczania trasy - na cala trase przez pol polski wychodzi nie wiecej jak 50 gr wiec sie oplaca). NaviExpert posiada perfekcyjne prowadzenie glosowe - skrec za 500, 300, 100, 50, teraz. Dziala to tak ze praktycznie nie trzeba patrzec na telefon i mape. Inne nawigacje nie umuwaja sie: za 230 koma 5 skreca potem zjechales z trasy. NaviExpert posiada roiwiez wiecznie aktualne mapy oraz udzial w comunity traffic. Ogolnie to byla jedna z fajniejszych navi na jakich jezdzilem. Jedyna wada to malo czytelne mapy, ktore sa wynikiem zoptymalizowania pod katem sicgania pakietow oraz ograniczonej pojemnosci na pamiec java.

  • 0

    72. ~phantom  2009-12-09 21:38:36  host: w3cache.helnet.pl

    jutro bede miał tego fona :D już się doczekać nie moge

  • 0

    73.  2009-12-10 22:13:10

    A jak z dżwiękiem w tym telefonie?? Chodzi mi o to czy czysto i czy głośno gra

  • 0

    74. ~hubert  2009-12-14 19:15:55  host: ip-94-42-17-4.multimo.pl

    Dostałem w abonamencie ten telefonik i LG GT505 w tej samej cenie. Pani przez telefon mówiła, że Yari ma Wifi, ale z tego co czytam, nie jest to prawdą. Może ma ktoś porównanie i doradzi? #54 ja dostałem ofertę za 35 zł w abonamencie 61 brutto.

  • 0

    75.  2009-12-16 16:05:21

    witam, chce go sobie kupić na gwiazdkę - warto???

  • 0

    76. ~siwy  2009-12-18 19:48:52  host: 77-253-101-152.adsl.inetia.pl

    jak sobie cos sciagne to mozna na nim zainstalowac przez instalke bo na wielu telefonach instalki nie dzialaja??????

  • 0

    77. ~lili  2009-12-19 20:07:38  host: router.kliknet.pl

    witam mam pytanie gdzie w tym telefonie jest zoom na jakim przycisku się przybliza :)

  • 0

    78.  2009-12-19 20:49:14

    Połowa z was pisze ciągle jedne i te same komentarze jak by pousuwać te co sie powtarzają albo są nie na temat to zostanie może z 10. gutek czytaj czytaj piszą że głośnik jest w miarę dobry , czyli ujdzie. A kartofel to wogóle z czym tyś tu wyskoczył bóg wie. Idziemy dalej paul matko święta oczywiście że ma polskie manu jak go kupisz w Polsce to logiczne niee a dotykowe klawisze dzizys kras pisze ci w date techniczne ogólne dotykowy ekran i nieeeeeeeee posiada

  • 0

    79. ~kermit  2009-12-20 12:33:54  host: 77-255-108-175.adsl.inetia.pl

    no właśnie, wszyscy tylko o głośnikach, wifi itd. a mnie interesuje kwestia szybkości tego telefonu przy poruszaniu się w menu: z tego co widzę na filmiku telefon trochę się przycina, to jest jednak spora wada dla ludzi, którzy cenią swój własny czas i nerwy nad gadżety, które są fajne tylko przez 2dni...

  • 0

    80. ~Przemo666  2009-12-20 17:45:45  host: chello089074065223.chello.pl

    Witam! Mam Yari w Play od tygodnia. Wczoraj pojechał do serwisu. Znikały ustawione funkcje, zawieszał się i moduł BlueTooth przestał działać. Może to tylko soft... Plusy: Fon porządnie i solidnie wykonany, świetny wyświetlacz, ładnie i głośno gra, ładne zdjęcia, dobra bateria. Minusy: niewygodna (całkiem płaska) klawiatura, trochę przygnębiająca kolorystyka obudowy i podświetlenia, słaby soft Play. Pozdrawiam!

  • 0

    81. ~lol i zal  2009-12-20 19:16:25  host: aczo21.neoplus.adsl.tpnet.pl

    przestańcie mowić caly czas czy jest to wifi czy niema bo to niejest wcale takie wanze a telefon wydaje sie fajny (kupuje).

  • 0

    82. ~;p 2  2009-12-20 19:24:37  host: aczo21.neoplus.adsl.tpnet.pl

    i mam jeszcze pytanko czy dziala na tym phonie gadu-gadu ???????

  • 0

    83. ~Kika  2009-12-22 11:11:48  host: ip24b-obr.gl.digi.pl

    Mam ten telefon już miesiąc i muszę przyznać, że jest na prawdę dobry! Super zdjęcie, muzyka gra głośno, fajne ma gry. Według mnie bardzo dobry fonik :D Polecam!

  • 0

    84. ~BartX  2009-12-22 20:55:43  host: gw1.infolan.net.pl

    Telefon jest świetny, 1. Telefon w polsce jest dostępny tylko w kolorze czarnym 2. Nie ma on Wi-fi 3. Głośniki stereo telefonu grają bardzo głośno i czysto 4. Telefon robi ładne zdjęcia - lepsze od W995

  • 0

    85. ~befsztyki  2009-12-22 21:56:07  host: afds249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ma latarke??

  • 0

    86. ~Moniczka  2009-12-24 22:33:18  host: 195.116.228.30

    Ja dostałam ten tel. pod choinke jest wyrypisty ;) Wesołych Świąt ;)

  • 0

    87. ~ress  2009-12-25 14:35:58  host: acfw191.neoplus.adsl.tpnet.pl

    lili - przybliza się tym samym przyciskiem, co zmienia głośność [z boku telefonu]. Ja mam jeszcze jedno pytanie: gdzie w tym telefonie jest radio? W instrukcji obsługi jest napisane Menu>Rozrywka>Radio, ale ja w folderze rozrywka nie mam czegoś takiego. Szukałam już chyba wszędzie, ale jakoś nie mogę znaleźć...

  • 0

    88. ~max  2009-12-27 22:56:02  host: host134.stimo.net

    6220 jest duzo lepsza od yari

  • 0

    89. ~domin  2009-12-27 22:57:13  host: host134.stimo.net

    6220 jest lepsza od yari dlatego ze ma lampe ksenon i ma symbiana

  • 0

    90. ~michalek  2009-12-28 01:13:08  host: public-gprs8060.centertel.pl

    czy pliki .jar normalnie się instalują???

  • 0

    91. ~  2009-12-28 01:16:06  host: public-gprs8060.centertel.pl

    czy normalnie sie instalują gry z rozszerzeniem .jar

  • 0

    92.  2009-12-28 21:25:02

    Dostałem ten telefon dzisiaj i szczerze powiem że jedyna wada to klawisze sa tak płaskie że trudno na nich pisać ale po za tym to same plusy głośnik bardzo dobry nie trzeszcze, nie szumi głośno gra,, mnóstwo aplikacji telefon naprawdę do zabawy,, aparat boski, idealne zdjęcie i dużo opcji w aparacie,, gorąco polecam telefon na prezent czy na co dzień, już dawno sony ericsson nie robił tak dobrego telefonu

  • 0

    94. ~Szymon  2009-12-30 12:37:42  host: arg54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    elo mam problem konczy mi sie umowa na stary telefon i stoje przed wyborem nowego fona i wybieram pomiedzy nokia 5530 a se yari. Piszcie co wy byscie wybrali

  • 0

    95.  2009-12-30 13:00:28

    Siemka mam problem kończy mi się teraz umowa na telefon i stoje przed wyborem telefonu i mam dylemat czy wybrać yari czy nokie 5530.Prosze o wypowiedzi co wy byście wybrali??

  • 0

    96. ~kozi  2010-01-01 18:24:42  host: 94.254.189.127

    Telefon bardo fajny, tnie się w multimediach, ale oprócz tego wszystko na piątkę z plusem. Bateria trzyma z 4 dni przy częstym użytkowaniu. A co do gierek to zwykły bajer, który mnie osobiście znudził się po godzinie. Ogólnie polecam :)

  • 0

    97. ~tradd  2010-01-05 18:49:36  host: evn139.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jeju! co wy piszecie w ogóle ? Czy ma latarke, czy ma wi-fi, czy chodza na nim gry w jar... Google.pl ? szukanie nie boli! a tu piszemy opinie!

  • 0

    98. ~Lhikan  2010-01-05 23:23:52  host: awo192.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dzięki BartX. właśnie się waham między yari a w995 i tak właśnie myślałem, że między zdjęciami na aparacie 5,0mplx a 8,1 nie ma różnicy. telefon nie ma wejścia na minijacka, prawda? :x bo w sumie najbardziej mi potrzebny fon do muzy, potem patrze na aparat, no i ofc na cenę

  • 0

    99. ~Pawel  2010-01-07 18:13:33  host: aers123.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy możecie mi powiedzieć czy ten telefon odczytuje pliki AcrobatReadera i programów pakietu biurowego??

  • 0

    100. ~  2010-01-07 19:01:21  host: aers123.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Powiedzcie proszę czy ten telefon dotwarza pliki acrobat readera i pakietu biurowego?

  • 0

    101.  2010-01-08 20:45:54

    Posiada geotagi ?? Przy robieniu zdjecia zapisuje dane gps

  • 0

    102. ~s1nn3r  2010-01-09 08:30:47  host: acsy181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czemu piszac smsa po wpisaniu ok 80 znakow telefon krzyczy ze zaczynam juz 2 smsa ? sms nie powiinen zawierac ok 140 znakow ? pisalem bez polskich liter

  • 0

    103. ~kostek  2010-01-11 15:12:49  host: eat50.internetdsl.tpnet.pl

    moim zdaniemten telefon jest świetny!!! robi genialne zdjęcia, do największego szczęścia brakuje tylko wfi... ale wszystkiego naraz nie można :) polecam!!!!!!!!

  • 0

    104. ~zuzzzza  2010-01-11 17:46:07  host: cc.azsoft.pl

    ten teleofn jest naprawde świetny polecam kazdemy bateria trzyma 6 dni przy normalnym używaniu. Aparat jest swietny. dzwieki glosne polecam

  • 0

    105. ~bobo  2010-01-12 16:50:49  host: 80.54.33.3

    Witam ;) jestem od niedawna posiadaczem tego telefonu :) i jestem bardzo zadowolony ;) posiadam takze Nokie 5800XM lecz jakos bardziej widzi mi sie ten Yari :) zastanawiam sie nad sprzedaniem tych dwoch telefonow i kupieniem SATIO :)

  • 0

    107. ~sznitek7  2010-01-17 19:52:14  host: host146.stimo.net

    Jutro bede mial ten telefon z palya.. Pytam sie tylko czy sa jakiejs przyciski na dotyk ? Dzieki pozdrawiam

  • 0

    108. ~krzychu0106  2010-01-18 22:04:45  host: eck178.internetdsl.tpnet.pl

    @do 106 i innych haha :D kiedy to w mieście jest najwięcej dzieci naszej klasy i dzieci szpanujących fonami -.o

  • 0

    109. ~mero  2010-01-20 17:15:17  host: aje144.neoplus.adsl.tpnet.pl

    polecam ten telefon kazdej mlodej osobie. przyczepic sie mozna do cyferblatu bo ciezko znalesc przyciski (nie sa wypukłe) oraz do tego ze przyciski funkcyjne sa malo wygodne (to te małe, białe, poziome kreseczki pod ekranem).Tak poza tym nie od dziś wiemy ze firma " sony, syn eryka" potrafi robic telefony (chodzi o oprogramowanie bo obudowa i tak z chin). dla porownania firma lg ....hymmm no niewiem moze matryce lcd to ich jakaś strona ale telefon ku990 utwierdza mnie w przekonaniu zeby omijac LG mobile

  • 0

    110. ~KRYSIA  2010-01-20 21:40:02  host: ip-213-17-201-71.netia.com.pl

    Popieram Krzyska0107

  • 0

    111. ~F4rr3l  2010-01-22 11:05:24  host: 77-255-216-42.adsl.inetia.pl

    Mam takie pytanie... Mianowicie będę kupował telefon i mam do wyboru SE Yari i Samsung Avila. Który z tych telefonów waszym zdaniem bedzie lepszy? Z góry dzieki ;d

  • 0

    112. ~F4rr3l  2010-01-22 15:07:39  host: 77-255-216-42.adsl.inetia.pl

    Mam takie pytanie... Mianowicie będę kupował telefon i mam do wyboru SE Yari i Samsung Avila. Który z tych telefonów waszym zdaniem bedzie lepszy? Z góry dzieki ;d

  • 0

    113. ~wo  2010-01-22 22:35:06  host: aeex185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    106 to widzę ciekawie u was na wiosce :D żarcik. sorry jak coś ale telefon jest naprawdę dobry i jak ci nie odpowiada to nie kupuj. A tak wogulę to ty telefon pewnie masz bez aparatu, GPS, z dziwekami mono i itp.

  • 0

    114.  2010-01-23 15:38:08

    Poziom komentarzy takich jak 59,69,106 jest żenujący ;| Nie wiem gdzie Wy mieszkacie, ale nie wszędzie są tacy idioci jak u was ;]

  • 0

    115. ~mich  2010-01-27 20:30:20  host: aege241.neoplus.adsl.tpnet.pl

    krzysiek toze uwazasz siebie za reprezenatnta burzuazji to nie musisz od razu wszystkich oczerniac moim zdaniem to dobry fonik ate wszystkie niokie z symbianem mozna sobie w 4 litery wsadzic bo na tym symbianie to nic ciekawego nie mozna zrobic

  • 0

    116. ~MK1024  2010-01-30 13:28:39  host: abtr36.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Aparat dużo gorszy niż K800i

  • 0

    117. ~killer  2010-02-01 19:19:23  host: dif49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ile w końcu ten wyświetlacz ma kolorów? 256 tys. czy 16 milionów? Na stronie Sony Ericsson podane jest 16 milionów :?

  • -1

    118.  2010-02-06 08:27:35

    uderz w stół a nożyce się odezwą, widać że cała wieś zawrzała po krytyce ich ulubionego sprzęty nie licząc motoru WSK, fiata 126p, oraz butów i dresów firmy adijos, adidos, adidadis...:)

  • -1

    119.  2010-02-11 08:51:03

    @do 108 nie wiem "kiedy":) ale po twoim wpisie widać że twoja wieś już ma internet. Gratulacje!!! Jeszcze parę lat i kanalizację wam doprowadzą:)

  • 0

    120. ~nisia  2010-02-11 12:19:55  host: kasomatic.bajtnet.lca.pl

    Zakupiłam go tydzeń temu w salonie orange i jest świetny. Nie tylko jest śliczny ale robi też ładne zdjęcia aparatem 5 MP. Ma wiele fajnych aplikacji takich jak Music Quiz i Pull Face 2( bierzesz zdjęcie i robisz robisz co chcesz z jego twarzą rozciągasz itp.) Gdy go kupiłam miałam od razu wgrane 6 gier w tym dwie z czujnikiem ruchu i gestów. Jedną z przydatnych rzeczy które znalazły się w tym telefonie jest latarka. W zestawie miałam kartę pamięci 1GB. Nawigacji i internetu nie przetestowałam. Nie wiem dlaczego niektórzy piszą że dziwnie się pisze na tej klawiaturze dla mnie normalnie. Jedyną z niewielu wad tego telefonu jest to że ma dziwne menu i nie za pierwszym razem się włącza (ale może się wyrobi jak nie to dam na reklamacje)

  • 0

    121. ~xiomekmilion  2010-02-13 00:15:02  host: public24528.xdsl.centertel.pl

    Mieszkam na wiosce i z tego co obserwuję wieśniactwo to poziom umysłowy a nie miejsce zamieszkania. Co do telefonu to parametry ma nie najgorsze, pewnie będzie następcą mojego k770i. Piszcie więcej ile Wam bateria trzyma. Trochę lipa że w ostatnich latach nie robię ekranów o większej rozdzielczości przy fonach niedotykowych, kiedyś było 96x65, potem 128x128 i 128x160, później 176x220 i wreszcie wszystko się zatrzymało na 320x240 - chcemy więcej :D

  • 0

    122. ~sssssss  2010-02-14 19:49:33  host: 102.west.gre.pl

    mam od grudnia i jest świetny polecam :)

  • 0

    124. ~  2010-02-17 19:45:45  host: chello087206238076.chello.pl

    mam pytanie jakie w tym telefonie jest wejście słuchawkowe może polecicie jakieś dobre w umiarkowanej cenie

  • 0

    125. ~ASALnSALmqw  2010-02-18 16:04:03  host: 87-205-254-128.adsl.inetia.pl

    on to ma joystick czy nie bo nie wiem jak nazwać to dla mnie ważne

  • 0

    127. ~PunieQ  2010-02-25 15:54:44  host: tertius.internet.radom.pl

    Siemka! Doradźcie mi, który telefon kupić z Orange oba po 2 zł. SE Yari czy Samsunga S7220? Proszę o rzetelne odp.

  • 0

    128. ~stokrotka 33  2010-02-26 12:37:25  host: chello089073060142.chello.pl

    Kochani! Dla mnie najwazniejsze jest to, zeby się nie zawieszał myślę o kupnie yari albo sony ericson F 305 ponoć ten drugi często sie zawiesza....czy uzytkownicy yari mogli by szczeze napisać jak to jest z tym telefonem...z góry dziękuję:)

  • 0

    129. ~  2010-02-27 00:09:23  host: chello087206036224.chello.pl

    mam go od 3 dni i jest to najlepszy mój fon jak dotychczas-poprzednio mialem k800i i sie nie zawiodlem :)

  • 0

    131. ~daniell  2010-02-28 20:24:33  host: dpa220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ktos bral ten telefon w playu ciekawy jestem czy niema simlocka

  • 0

    133. ~wojtek901  2010-03-04 19:50:22  host: 77-255-32-189.adsl.inetia.pl

    witam mam pytanie czy ten tel. ma wideorozmowy ?

  • 0

    134.  2010-03-05 09:39:28

    ten telefon NIE MA WI-FI!!!

  • 0

    135. ~krzaczek5  2010-03-06 20:59:34  host: ip-94-42-41-139.multimo.pl

    Bateria 5 dni. jedna z najlepszych. GUZIKI NIE SĄ DOTYKOWE ! ŻADNE ! płaska klawiatura - wygodna licznik kroków - bardzo fajne ogólnie dobry fon polecam

  • 0

    136. ~joint  2010-03-07 13:04:19  host: c134-170.icpnet.pl

    Co wy kminicie. Jest on w playu abonament 40zl i za 1zl fon. telefon petarda

  • 0

    137. ~black  2010-03-08 07:23:12  host: afik5.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~remio telefon na polskim rynku nie jest wyposażony w wifi to co widziaes na filmiku to jest prototyp a nie taki sam telefon który jest w salonie w polsce

  • 0

    138. ~dawid  2010-03-12 10:21:05  host: user24-150.satfilm.net.pl

    mam se 902 i chce sie przezucic wlasnie na yari, nie wiem czy to dobry wybor kto pomorze

  • 0

    139. ~filthyone  2010-03-14 18:47:50  host: chello089074255055.chello.pl

    mam yari od paru dni i generalnie jestem zachwycony. nie wiesza sie, aparat bardzo przyzoity, wygodny odtwarzacz multimediow, do tego porzadnie wykonany, i co mnie osobiscie cieszy slot microSD zamiast m2. wifi nie ma- troche szkoda, no ale wszystkiego miec nie mozna, klawiatura jak dla mnie troche za plaska ale tez idzie sie przyzwyczaic. poza tymi drobnymi niuansami telefon podoba mi sie praktycznie pod kazdym wzgledem, polecam kazdemu, osobiscie daje 5/5

  • 0

    140. ~pypec  2010-03-14 20:50:45  host: adhc157.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Formaty muzyczne jakie odtwarza Yari: MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, WAV, AMR.

  • 0

    141. ~mine  2010-03-15 15:01:46  host: 212.160.172.70

    daniell Mam ten telefon w Playu i nie ma simlocka i to jest wielkim plusem dla tej sieci :)

  • 0

    142. ~ciekawa ^^  2010-03-16 15:32:26  host: d116-238.icpnet.pl

    mam pytanie...jakiego koloru jest w tym telefonie klawiatura kiedy jest on koloru szaro różowego?

  • 0

    143. ~ciekawa ^^  2010-03-16 20:49:48  host: d116-238.icpnet.pl

    jaki kolor klawiatury ma ten telefon jeśli jest różowo szary

  • 0

    144. ~lecho  2010-03-18 17:05:28  host: 94-72-98-234.marsoft.net

    siemka mam pytanko jak sprawdzic czy telefon byl wczesniej uzywany przez kogos innego??? bardzo prosze napiszcie !!!bo wziolem telefon z salonu ery i qrwa mam jakies numery mi nieznane i wiadomosci ale oni twierdza ze musialo sie przekopiowac przy wkladaniu ich karty taka taka co o tym myslicie!?

  • 0

    145. ~kama  2010-03-20 15:37:59  host: abui143.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie :czy ten telefon jest dostępny w kolorze biło -czerwonym ?? Jeśli tak to gdzie go można dostać ?? Proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuje :)

  • 0

    146. ~pytanie  2010-03-22 16:47:57  host: awz236.neoplus.adsl.tpnet.pl

    planuje zamienic z 6500slide, irytujacy tel po dluzszym uzytkowaniu, nigdy noki i szajsungow, spowrotem chce wrocic do soneg i zalezy mi na 16mln kolorow wyswietlaczu, orientuje sie ktos kto go posiada SE Yari czy on ma te 16mln czy jednak 264tys.? bo znalazlem wersje parametrow i takie i takie. z gory dzieki za informacje

  • 0

    147. ~xenia  2010-03-24 10:38:52  host: arr71.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w Play można kupić tego tela za 299 zł w Mixturze 30/30 (aktywacja 21 zł chyba). Generalnie wygląda okropnie (tata skomentował gop tak: a co Ty taką cegłę sobie kupiłaś???), ale ma niezliczoną ilość bajerów (ach, te gry);) bateria trzyma mi dobrze, głośniki są extra, jakość zdjęć i filmów - jak to w 5 MPix jest całkiem całkiem. Wi Fi nie ma, ale za to mamy 3G i aGPS ;) no, ale zobaczymy jak będzie sprawował mi się po dłuższym użytkowaniu ;) na razie jestem zadowolona :)

  • 0

    148. ~xenia  2010-03-24 10:42:15  host: arr71.neoplus.adsl.tpnet.pl

    aha... Na początku, gdy zobaczyłam tę klawiaturę, jedyną myślą, jaka mi się nasuwała, było: "o makabra!!!". Ale naprawdę da się przyzwyczaić ;) nie narzekam szczególnie dlatego, że chwilowo miałam nokię 2600c z dosyć płaską klawiaturką. Oczywiście różni się od tej z yari, ale odczucia mam dosyć podobne

  • 0

    149. ~Madzia  2010-03-26 15:20:03  host: chello089075158186.chello.pl

    właśnie dzis kurier mi go przysłał jak na razie jest ok. ;D już wszystko sprawdzałam ;D zdjęcia ładne, wygodnie sie pisze esy i wygodna klawiatura czego brakowalo w motoroli V9 ogolem jest super ;) nie slychac jak sie wciska klawisze co bylo trudne w motorolce bo w nocy se pisalam esy i bylo slychac jak nie wiem. ;)) pozdro ;D

  • 0

    150. ~artur  2010-03-26 20:36:29  host: ejw69.internetdsl.tpnet.pl

    reklamuję Yariego już poraz trzeci nie można prowadzić rozmowy z głośnego otoczenia (szumy)mam pytanie do użytkowników SE czy spotkali się z tym problemem

  • 0

    151. ~Morte  2010-03-31 21:57:51  host: 87-205-45-97.adsl.inetia.pl

    powiedzcie do ilu GB można rozszerzać pamięć za pomocą microSD!!??

  • 0

    153. ~Cathlin  2010-04-05 00:17:33  host: achy56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy rzeczywiście wyświetlacz ma 16 mln kolorów?

  • 0

    154. ~Marta  2010-04-08 12:57:11  host: 121-19-n1.aster.pl

    Taaaakk!!!! Po tygodniowym oczekiwaniu dowiedzialam sie ze tel dzisiaj przyjedzie:D napisze opinie jak juz przyjdzie

  • 0

    155. ~agusia  2010-04-11 16:20:09  host: dfz131.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niewiem czy kupić tego fona? Czy to możliwe ze na allegro jest za 450zł a w sklepie widziałam za 1200zł? Prosze o odpowiedz! Za ile go kupiliście?

  • 0

    156. ~Mateusz  2010-04-13 19:37:28  host: 188.33.83.38

    Czy ktoś wie czy ten telefon w play ma sim-locka mój brat ma se c702 i on ma . proszę o odpowiedź .

  • 0

    157. ~arczi  2010-04-13 23:51:55  host: 109.243.66.101

    mam pytanie czy da sie ustawic zeby po zamknieciu klapki automatycznie z menu wychodzilo i sie blokowalo?

  • 0

    158. ~ja  2010-04-14 16:00:40  host: chello089072119115.chello.pl

    do dupy ten telefon

  • 0

    159. ~bakluk  2010-04-15 17:17:45  host: 109.243.216.251

    8 gb

  • 0

    160. ~  2010-04-16 14:13:36  host: guh205.internetdsl.tpnet.pl

    Zacznę od wad: KLAWIATURA! Klawisze są tragiczne bo prawie wcale nie są wyczuwalne, szczególnie te z lewej strony. Pisanie sms-ów to dla mnie koszmar, bo trafić precyzyjnie w dany klawisz wymaga dużego wysiłku. reszta jak najbardziej dobra: bateria rewelacyjna (ok 5-6 dni w sieci 3G przy umiarkowanym korzystaniu), sieci nie gubi a głośnik wydajny (głośny i daje dobrej jakości dźwięki).

  • 0

    161. ~Mateusz  2010-04-18 20:24:44  host: 109.243.59.44

    Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy karta pamięci micro sd różni się o SDHC i czy sdhc będzie panowała do se yari ???

  • 0

    162. ~ja  2010-04-19 12:01:50  host: 90-156-108-136.magma-net.pl

    dołączam się do @153. Czy ten wyświetlacz ma 16 mln kolorów? W internecie są rożne informacje.

  • 0

    163.  2010-04-19 19:16:39

    ludzie nie chrzańcie o tych 16kk kolorach bo niedobrze się robi. różnica jest tylko w cyferkach

  • 0

    167. ~czarnea  2010-04-21 16:42:39  host: ip-91.189.216.252.skyware.pl

    Ten telefon posiadam już prawie pól roku, co do gier super, muzyka też ok (mp3 są bardzo głośne). Mój Yari był już 2 razy w serwisie ze względu na trzymanie zasięgu, a mianowicie wystarczy, że telefon włożę do kieszeni, czy nawet do torebki na wierzch - traci zasięg i pojawia się komunikat "Brak poł. sieci". Mimo naprawy i wymiany multum częsci nadal jest problem. Mój stary samsug L760 nie ma takich problemów. Co do menu po wymianie softu w serwisie można szybko i sprawnie działać w telefonie. Aparatem nie bardzo można robić zdjęcia z zaskoczenia, bo trzeba czekać 2-3s zanim zdjęcie zostanie zrobione. Wyświetlacz jest bardzo wyraźny, czytelny, bateria trzyma 5-7 dni przy zwykłym użytkowaniu (smsy, połączenia,czasem radio).

  • 0

    169. ~  2010-04-23 00:07:59  host: p09-12.opera-mini.net

    A jak się nim wbija gwoździe? Spoko czy są jakieś problemy?

  • 0

    170. ~Kares  2010-05-02 12:22:16  host: 87-205-203-222.adsl.inetia.pl

    Najwyraźniej jest tu całe multum fanboy'ów NokJi i SZaJsunga, że tak bardzo ubliżacie posiadaczom tego telefonu... Szczególna rola przypada jankowi z janek, który jest takim gnoj*m, że nie potrafi powiedzieć niczego innego niż ciągle wieśniacy i wieśniacy. Ile Ty masz lat dzieciaku? Nie podobo się ten telefon to napisz to, a nie zaczynasz obrażać całą markę SE (widziałem Twoje komentarze o SE Satio, napisane przy bardzo podobnym IQ jak tutaj). Jesteś po prostu żałosnym dzieckim, niczym więcej i niczym mniej. No a teraz krótko opowiem o tym telefoniku, gdyż mam go od 2 miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolony, gdyż nie zamieniłbym go na żaden inny. Więc tak - Yari ma bardzo dobry i wyraźny wyświetlacz, aparat 5 mpx, gry na gesty, długo trzymającą baterię, GPS, akcelerometr, czysto i głośno grające głośniki stereo z wyraźnym basem (co w porównaniu do nokJi n73 jest o niebo lepsze, ponieważ po kilku miesiącach używania telefonu głośniki charczały na tyle mocno, że połowę lecącego z nich dźwięki stanowił szum, a drugą połowę muzyka) i wiele innych bardzo przydatnych funkcji. Dodam jeszcze trochę więcej informacji na temat aparatu - zdjęcia wychodzą bardzo dobre, natomiast wideo jest po prostu cudowne - VGA 640 * 480 + 30 klatek na sekundę stanowią wspaniałe połączenie. Na klawiaturze telefonu pisze się bardzo wygodnie, mimo tego, że jest płaska. Walkman 3.0 wraz z głośnikami stereo o których już wspomniałem byłby cudowną rzeczą dla maniaków muzyki. Całokształt telefonu jest stworzony z dobrych materiałów - nie rozleci się tak szybko. Reasumując, telefon byłby idealny dla ludzi, którzy lubią się dobrze bawić. Jest w nim praktycznie wszystko. Jedyną wadą tego multimedialnego kombajna jest brak Wi-Fi.

  • 0

    171. ~Bamboo  2010-05-03 01:56:40  host: aekn167.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jeśli chodzi o gubienie zasięgu. Miałem taki problem i wystarczyło zmienić kartę sim w salonie i wszystko działało.

  • 0

    172. ~daniel  2010-05-04 18:03:10  host: 109.243.121.60

    mam pytanie czy warto jest kupic ten telefon. ile wchodzi do niego gb

  • 0

    174. ~--  2010-05-10 21:14:33  host: 188.147.146.179.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Jestem od wczoraj szcześliwym posiadaczem SE Yari. Wszystko w jak najlepszym porzadku, nie zauważyłem żadnych wad (narazie:P) a zalety ma same. Oby tak było zawsze ;)

  • 0

    175. ~aa  2010-05-12 15:24:54  host: adcc249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja to ujme tak . nie ma wi-fi nie ma nic specjalnego . ja siedze w se od 10 lat i jakos yari mnie nie zadziwil c905 lub xperia juz sa ceikawsze a yari to po prostu poczciwy godny nazwy SE =] a co do reszty to zalezy od uzytkowinika jednemu bedzie sie podobal blacberry a drugiemu nokia 33-10 rzecz gustu podzro :D

  • 0

    178. ~młotek  2010-05-22 19:31:42  host: brk241.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a nawet dobrze tylko jak wyświetlacz będzie już podziurawiony to bij gwoździe tylna klapka

  • 0

    179. ~LLL  2010-05-25 13:13:42  host: public55793.cdma.centertel.pl

    Mam ten telefonik od pół roku, zasadnicza wada to kiepskie płaskie klawisze, druga sprawa, szybkość aparatu, żeby zrobic np kotu zdjęcie musiałabym go związać, bo zanim zdjęcie się zrobi kota juz dawno nie ma. Przedtem miałam nokię 6500 slide i zdjęcia robiła szybko i rewelacyjnie, więc mam porównanie. Poza tym w obsłudze bardzo podobny do nokii (to mój pierwszy telefon innej firmy), ogólnie może być.

  • 0

    181. ~moniś  2010-05-31 12:25:59  host: host-89-200-229-173.leon.com.pl

    hej :) a powiedzcie mi czy ten fon ma lampe błyskową? bo bylam w sklepie i mialam mozliwosc zrobienia fotki no i sie zastanawiam jakie foty wychodzą po ciemku?? bo np w se k550i jest lampa i mom ze jest aparat 2.0 to fajne sa foty, tu widze 5.0 Mpix ale nie wiem czy jest ta lampa czy nie?

  • 0

    182. ~  2010-06-05 21:57:50  host: user-109-243-91-148.play-internet.pl

    widziałem go w saturnie za 499

  • 0

    183. ~Antczak Kamil  2010-06-05 23:22:07  host: 088156108036.stk.vectranet.pl

    Mam dośc przepychania sie o sprawe wifi mam telefon Mianowice Yari i jest to Model U100i "i" na koncu oznacza gdzie telefon jest sprzedawany "i" to europa (nie wiem kto to wymyslal" wiem ze istnieje yari u100a ktory jest sprzedawany w Ameryce polnocnej i on posiada wifi widocznie na prezentacji byl model u100a a nie "i" ten kto ma ten telefon niech zobaczy na pudelku sa takie "kulki" z funkcjami telefonu np aparat 5 mpx BT Gps itd jest jedno puste miejsce dla wifi lecz ostatecznie w produkcjii europejskieej tej funkcji zabraklo

  • 0

    185. ~silwek  2010-06-15 13:04:57  host: iof10.internetdsl.tpnet.pl

    napisze tak lepiej sie piwa otwiera niz k850 i ma troszke wiekszy wyswietlacz ale ma gorszy zasieg i aparat bez flasha a tylko jakies swiatelko jak z biedronki jest

  • 0

    187. ~jaaa  2010-06-21 15:04:34  host: 77-254-177-242.adsl.inetia.pl

    mam 8gb i nic mi nie muli ; )

  • 0

    188. ~ika  2010-06-23 12:29:25  host: kapitan.opawska.osi.pl

    w tydzień po zakupieniu telefon jest w serwisie bo traci zasięg raz dzwoni raz nie poprostu nie sygnalizuje rozmów przychodzących no i oświetlenie i klawiatura do kitu to tyle

  • 0

    189. ~Monika  2010-06-24 13:10:12  host: btl157.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam Yari od wczoraj i jeden z nim problem. Podczas rozmowy, wraz z głosem rozmówcy słyszę takie brzęczenie. Kiedyś miałam SE ale nie pamiętam, czy jest to typowe dla telefonów tej marki, czy coś jest nie tak z głośnikiem w moim Yari Czy też słyszycie takie brzęczenie podczas rozmowy ? Dodam, że mój rozmówca słyszy mnie bez zarzutu, bez żadnego brzęczenia. ???

  • 0

    190. ~LM  2010-06-26 12:47:47  host: 77-254-144-247.adsl.inetia.pl

    Mam do was pytanie odnośnie jaki telefon kupić SE Yari czy może Se c901 ? [są zbliżone cenowo] bo z serii walkman to tylko w980 wydaje się być bez większych wad a na w995 mnie nie stać :)

  • 0

    191. ~bambi  2010-07-18 17:34:07  host: ip-85-198-231-16.broker.com.pl

    @Monika najwyraźniej coś jest nie tak z twoim telefonem. u mnie nie ma żadnego brzęczenia. btw, telefon mam już 5 m-cy sprawdza się świetenie, działa bez zarzutu i jest rewelacyjny! :) @LM wg mnie Yari jest dobry do odtwarzania muzyki, dla mnie była to jedna z priorytetowych funkcju i na szczęście się nie zawiodłam. Dźwięk czysty, głośne słośniki i wygodne słuchawki ;)

  • 0

    192. ~mnb  2010-07-19 15:55:31  host: dqe127.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dlaczego nie działa mi opcja wideokonferencji?

  • 0

    193. ~Aneta  2010-08-06 09:48:13  host: egk154.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja jestem baaaaaardzo zadowolona z SE Yari, ale ma jedną wadę, a może to tylko mój, mianowicie nie mogę się dogadać przez telefon z innym rozmówcą, ponieważ słychać go jak w tunelu, głucho, w ogóle nie wyraźnie, co mnie denerwuje i mam ochotę się rozłączyć ;/ Zapytam się w Orange, czy to wada tylko mojego telefonu, bo przecież najważniejsza funkcja telefonu, to rozmowa.

  • 0

    194. ~mk  2010-08-10 08:17:15  host: apn-77-115-146-52.dynamic.gprs.plus.pl

    Jestem zadowolona z Yari szczególnie z powodu baterii, trzyma od 1 do 1,5 tygodnia przy normalnym uzytkowaniu bez jakiegoś oszczędzania co dla mnie jest priorytetem ze względu na częste wyjazdy. Całkiem niezły aparat, wygodna jak dla mnie klawiatura, muzyczki przyjemnie sie słucha, system się nie muli, nie ma luzów, dużo fajnych pierdół których nie potrzebuję ale niech sobie będą:). Jednyna wada jaka mi przeszkadza to kiepska antena. Są miejsca w kraju o słabszym sygnale gdzie na starym telefonie miałam 3 kreseczki a tu jedna albo wcale:( ale cena jest adekwatna do jakości telefonu.

  • 0

    195. ~matthiias  2010-08-13 10:19:28  host: dvo172.internetdsl.tpnet.pl

    mam pytanie do użytkowników Yari. Czy po zmianie jasności podświetlenia reaguje i wyświetlacz i klawiatura? bo mój był w naprawie i nadal nic nie reaguje, a podświetlenie mnie aż razi w oczy bo jest maksymalne i nie da się zmienić. help

  • 0

    196.  2010-08-13 15:53:39

    tel wrócił po serwisie już 2 tygodnie od zakupienia. słaby zasięg, bateria przed serwisem trzymała tydzień, po serwisie 3 dni max :/ coś jest nie tak. zmiana podświetlenia nie działa, wyświetlacz świeci cały czas na 100%, a przy tym wyświetlaczu mnie to razi w oczy :/ jest drugi raz w serwisie? czy mieliście podobne problemy?

  • 0

    197. ~kiinder  2010-08-18 23:22:34  host: cpp170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam Yariego od ok. tygodnia, i póki co jestem bardzo zadowolona;) bateria trzyma dość długo, ale nie mogę się za wiele wypowiadać, bo jeszcze jest w trakcie formowania. klawiatura, którą wiele osób uważa za wadę, wcale nie jest taka zła. dla mnie bardzo wygodnie się pisze, trzeba po prostu naciskać w odpowiednie miejsca. aparat robi super zdjęcia, chociaż lepsze wychodzą na dworzu, niż w domu (najgorsze zdj. robi sie w domu wieczorem) gry oczywiście atut telefonu;P bluetootha często nie używam więc jeszcze nie mam problemów (pisano że się często psuje) a slidera też zawsze nie wysuwam, bo mogę korzystać z tel. bez tej czynności xd. szkoda tylko, że nie ma w aplikacjach edytora zdjęć- jest tylko PullFace funkcja retuszu, ale to tylko automatyczne poprawianie;p ogółem jest fajnie, mam nadzieję że dalej tak będzie!

  • 0

    198. ~MIchał  2010-08-19 14:05:42  host: abfp117.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam ten telefon od 4 mies i nie mam co doń większych zastrzerzeń.Ku zdziwieniu bateria trzyma prawie tydzień, aparat w porządku alu zoom strasznie słaby i szkoda że nie ma tekiej lampy błyskowej jak w K800.Prezentuje się ładnie ale w porównaniu do k800 to wolniej się go obsługuje ale to kwestia przyzwyczajenia, kolejna fajna sprawa to głośniki stereo oddtwrzające w bardzo dobrej jakości, duży + to spory wyświetlacz. Wejście na słuchawki jest dosyć wrażliwe i łatwiej je uszkodzić niż w innych modelach, gorzej łapie zasięg niż k800, ale dobrze radzi sobie z 4gb kartą pomięci troche zapakowaną, nie moge znaleść zbyt dużo motywów do niego bo orginalne są prymitywne.Jeśli miałbym go oceniać to daję mu subiektywne 6,5(ocenę podwyższa bateria) i polecam ten telefon!

  • 0

    200. ~Aniula  2010-08-24 13:42:08  host: client-certico-2.wroclaw.dialog.net.pl

    jak zrobic zeby przy zamknieciu klapki wszystko wracalo do pulpitu a nie pozostawalo np menu czy cos?

  • 0

    201. ~Bartek  2010-08-27 23:44:25  host: 83-143-102-162.welnowiec.net

    użytkuję ok. pół roku, przy przeglądaniu zdjęć zawiesza się, filmy nagrywa z "pauzą", urywa płynność nagranego filmu co kilka sekund, mam kartę 8 GB więc nie powinno być problemu bo obsługuje do 16 GB, u was też się tak dzieje? oddaję do serwisu póki jeszcze ma gwarancję.

  • 0

    202. ~xenon  2010-10-06 21:30:33  host: dynamic-87-105-22-126.ssp.dialog.net.pl

    Telefon okazał się porażką już drogi raz w servisie pada oprogramowanie wyświetlacza

  • 0

    203. ~Prz7  2010-10-07 21:57:54  host: chello089079091005.chello.pl

    Witam! Fona mam 10mcy, z Play. Zalety: Świetny ekran - duży, wyraźny, piękne kolory. Bardzo dobra bateria - potrafi wytrzymać tydzień przy normalnym użytkowaniu. Mocne głośniczki - te od rozmów i te od sygnałów. Wady: Beznadziejne oprogramowanie, toporne, zacinające się, często się wiesza. Bardzo słaba antena - w centrum Katowic mam problemy z zasięgiem, telefon był trzykrotnie w serwisie, nie pomogło. Zbyt płaska klawiatura, która się rozkleja i często nie kontaktuje. Problemy z ergonomią - przyciski od gier i aparatu wymagają wykałaczki do ich naciskania. Beznadziejny aparat fotograficzny - zdjęcia są zaszumione i mają zafałszowane kolory. Wady montażowe - porysowana klawiatura od rozsuwania, krzywo zamocowane przyciski funkcyjne. Ogólnie telefon słaby, leci na sofcie i zasięgu. Nie polecam.

  • 0

    204. ~gregor  2010-11-09 22:56:29  host: dynamic-78-8-68-115.ssp.dialog.net.pl

    mam taki telefon i jestem zniego niezadowolony bo niecałym roku pad i jysz drugiras odałem go do naprawy i tylko czenści wymieniajom ogułem lipnu

  • 0

    205. ~Masz_Pecha  2010-11-12 20:48:33  host: 83-168-108-165.pz3-nat.espol.com.pl

    204. pisać się naucz.. Mam telefon od 5 m-cy i jestem zadowolony. nie mam z nim żadnych problemów nie wiem, może dlatego że był kupowany za gotówkę i to za granicą dlatego nie sprawia problemów jak te z PLAY'a? aparat może i robi niezbyt dobre zdjęcia ale jak się potrafi dostosować funkcję w aparacie to i zdjęcia wychodzą bardzo dobrej jakości.. bateria długo wytrzymuje przy normalnym użytkowaniu, nawet do tygodnia czasu.. Głośniczki dobre bo mocne chociaż ja i tak używam słuchawek i kartę pamięci do telefonu przy zakupie otrzymałem 4GB z czego 3GB mam już zajęte i wcale mi telefon nie zamula.. Moja ocena telefonu to 8, bo dobija mnie brak w nim WIFI xd

  • 0

    206. ~Jędrek  2010-11-16 15:08:17  host: bak210.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon EXTRA!!! Bardzo pojemny jako katę mam 1GB ale to mi wystarcza...Mialem problemy z Bluetooth,ale w PLAy-u naprawili(wgrali nowe oprog.) Ocena:9.5/10

  • 0

    207. ~ola  2010-11-16 23:07:53  host: cfd216.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy misie wydaje czy ten telefon nie ma podswietlanych klawiszy?

  • 0

    208. ~maro  2010-11-27 20:32:57  host: epe234.internetdsl.tpnet.pl

    klawisze są podświetlone mam go od ponad roku jest ok. zero problemów czyste fotki żadnych rysek na klawiaturze latarka dosyc jasna bateria trzyma około tygodnia niestety brak wi-fi sporo aplikacji szkoda że nawi jest płatna i nie można jej usunąc i nie wiem jak u was ale mój wciąż zmienia zasięg

  • 0

    210. ~MATIIII  2010-12-03 20:24:19  host: public13453.cdma.centertel.pl

    Telefon jest godny uwagi. Głośniki graja głośno i wyrażnie. Zdjęcia nieco gorsze niż w C902. Trochę się na nim zawidlem ponieważ po 3 miesiącach poszla taśma i cos tam jeszcze. Koszt naprawy przewyrzszał wartość telefonu. Telefon polecam lecz trzeba go trochę szanować.

  • 0

    211. ~Olaff  2010-12-13 01:27:35  host: 89-78-251-122.dynamic.chello.pl

    Telefon mam kilka miesięcy. Bateria wytrzymuje nawet 10 dni (9-10% na dobę, oczywiście przy małej ilości rozmów). Przy słuchaniu muzyki i włączonym GPSie (aplikacja trekbuddy) przez 4.5h zużyte 30% baterii. Zawiesił się może ze 3 razy - ponowne uruchomienie wystarczyło. Zdjęcia robi przyzwoite, oczywiście w dobrym naświetleniu. Do klawiatury trzeba się przyzwyczaić ale potem jest wygodna. Wady: przy dużej głośności dźwięk w słuchawce staje się "metaliczny" (na głośniku jest bardzo dobrej jakości) oraz gniazdo słuchawek/ładowarki jest niewygodne przy noszeniu w kieszeni i słuchaniu muzy; jack byłby wygodniejszy i pewniejszy.

  • 0

    212. ~mmadzzziiaaa  2011-01-06 18:32:40  host: ip-195-206-228-47.gwarant.com

    mam mozliwosc zamiany samsunga monte na ten model co Wy o tym sądzicie?? ja osobiście nie mam nic do samsunga jest nie najgorszy ale co Wy o tym sądzicie ??

  • 0

    213. ~MIRA  2011-01-20 13:56:04  host: 83.18.178.50

    Telefon naprawdę godny polecenia! Dużo funkcji naprawdę dla mnie przydatnych. Fajne rzeczy w tym telefonie to np: fajnie ogląda się filmy, gra w gry, pisze smsy, słucha muzyki itd.. POLECAM! :))

  • 0

    214. ~Czarnaa  2011-01-27 11:29:28  host: 088156098242.stk.vectranet.pl

    Telefon nie ma Wi-Fi. Bez względu na to co było w prezentacjach. Wytrzymały - przez moją nieuwagę leżał ponad 8h w śniegu i nic mu się nie stało. Nawet bateria nie padła. Przy odpowiedniej eksploatacji będzie wdzięcznym urządzeniem. Wygodny w obsłudze. Pomijam jak grają głośniki, gry itp, bo w moim przypadku telefon do tego nie służy. Mam go od lipca 2010. Slider się nie "rozklekotał". Czytelny i fajny wyświetlacz. Jeden minus - pomimo tego, że aparat jest 5mpix to w nocy zwykła dioda led nie daje rady... Za to w dzień zdjęcia całkiem, całkiem. Ogólnie nie mogę napisać nic złego na ten telefon. Bardzo wdzięcznie mi służy. :) Pozdrawiam.

  • 0

    215. ~  2011-01-27 15:27:40  host: cmr58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam niecaly rok, wyswietlacz pada[wylacza sie]jak rozsune telefon, przegladanie internetu[opera mini]praktycznie zawsze konczy sie zawieszeniem telefonu - jedyna solucja jest wtedy reboot telefonu, cala reszta jest ok

  • 0

    216. ~dyzio  2011-01-30 20:55:01  host: afen229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ktos mi moze powiedzie czy jest jakis inny ratunek oprocz wymiany plyty glownej jesli tel utopil sie w piwie czy trzeba wymienic plyte obejnujac taka opcje ze sie wlacza ale wyswietlacz raz wyswietla a raz nie no i przyciski padly 3 juz prosze o dobre rady

  • 0

    217. ~eweluśka11  2011-03-09 20:19:28  host: 212.160.172.70

    ten fonik mam od jakis 4 miesięcy, ogolnie jestem bardzo zadowolona :-) bateria wytrzymala, robi bardzo ładne zdjęcia ale jedno mnie wkurza kupujac go z serwisu dostałam do niego karte pamieci 2GB, byłam zaskoczona ale też szczęsliwa że wiecej bede mogła mieć muzy zdjęc ita ale teraz co sie okazalo ze plików z tej karty pamieci usunąc nie mogę:( aaaaa i w zestawie powinno być 1GB a nie 2GB. Poprostu mnie oszukali i teraz nic nie mogę z robic z tą karta pamięci ani nic wgrac na nia a ni nic usunąć z niej nie mozna:( ale tel jest sliczny:)

  • 0

    218. ~do (vinc)  2011-03-18 09:19:35  host: 212.160.172.70

    w opisie jest:HSDPA do 3,6 Mb/s; natomiast w Twoim teście zauważyłem: HSPA (HSDPA 7,2 Mb/s, HSUPA 1,8 Mb/s) pozdrawiam

  • 0

    219. ~savanna  2011-03-20 14:58:47  host: daa183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tandeta straszna! Telefon mam już prawie pół roku, ale po tygodniu marzyłam tylko o jego zmianie. Od razu zepsuły mi się klawisze po prawej stronie, nie działa mi strzałka, przycisk kasowania (pisanie sms to męczarnia!!), rozmawiać mogę tylko kiedy jest złożony, przy rozsuniętym ciągle przerywa rozmowy. Aparat bardzo średni jak na se, gry to tani bajer, którego użyłam 3 razy. NIE POLECAM, jest plastikowy i momentalnie się psuje! Jedyny plus tego telefonu to długo działająca bateria.

  • 0

    220. ~last_ninja  2011-04-24 08:28:37  host: abul51.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Prawda jest taka że pierwsze modele U100i nie miały WI-FI, obecne już mają.

  • 0

    221. ~mika  2011-04-27 21:00:59  host: aev235.internetdsl.tpnet.pl

    tragedia!!!! nie kupujcie tego telefonu :( mam go od roku, a juz 4 razy oddawałam go do serwisu! jeszcze troche i na gwarancji nie będzie miejsca na pieczątki :(

  • 0

    222. ~Jurek  2011-05-21 23:55:23  host: host-89-228-200-1.kalisz.mm.pl

    Mam go od roku - przez cały czas działa bezawaryjnie . Jedyna wada to złej jakości zdjęcia . Mimo , że ma 5 M to w moim poprzednim K800i zdjęcia były o 100 % lepsze - tamten chociaż miał lampę błyskowa ten ma tylko nędzną diodę Bateria nadal trzyma ponad tydzień

  • 0

    223. ~maskotka  2011-06-24 21:19:52  host: 178-36-32-138.adsl.inetia.pl

    jezeli chodzi o bateria to bardzo dlugo trzyma bateria. pozdrawiam

  • 0

    224. ~LCD  2011-06-27 15:33:21  host: host-89-231-220-93.dynamic.mm.pl

    a czy pomiędzy LCD 2.4 i 2.6 jest duża różnica tzn bardzo widoczna?? bo nie sądze ale różne rzeczy ludzie mówią bo mam do wyboru Yari hazel lub zylo z tym że o Zylo każdy mówi że wadliwy a moj kolega ma i nic mu się nie dzieje ??

  • 0

    225. ~ERICSSON  2011-07-02 17:25:19  host: dynamic-87-105-214-51.ssp.dialog.net.pl

    Po półtora rocznym i dwóch reklamacjach tego dziadostwa, to ścierwo SONY-ERICSSON YARI !! padło!, taśma od wyświetlacza szlak ją trafił a zachodzi podejrzenie że jak zwykle sterownik ekranu "WYŚWIETLACZA" też. Także naprawa nie opłacalna bo i cztery miesiące temu skończyła sie gwarancja, jestem wielce zawiedziony tą marką bo nigdy nie miałem tej przyjemności oddawania telefonu do serwisu, a telefonów SE miałem sporo przestrzegam kupno tego dziadostwa więc moja opinia jest negatywna (DZIADOSTWO DO POTĘGI)

  • 0

    226. ~Maciek  2011-08-30 21:36:30  host: dfn55.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, chcę kupić ten telefon, ale nie wiem czy tak zrobię, bo przeczytaniu tych opinii. Może mi ktoś o nim dużo powiedzieć, co akurat ma ten telefon ? Pozdrawiam

  • 0

    227. ~DaVe  2011-09-25 11:49:02  host: eby25.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam go prawie półtora roku i nic sie z nim nie dzieje bateria dobrze trzyma :) Czasami sie tylko zwiesza ale jak to se:)

  • 0

    228. ~ERICSSON  2011-10-01 22:25:10  host: dynamic-78-8-87-238.ssp.dialog.net.pl

    Ten telefon no ma ale wade, oprogramowanie wyświetlacza jak lubisz bawić sie w reklamacje i tracić czas to kup sobie to dziadostwo

  • 0

    229. ~eee  2011-10-04 11:01:26  host: ddv28.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon mam od prawie dwóch lat. Jestem, a może byłam z niego bardzo zadowolona i oglądając oferty innych telefonów zastanawiam się czy nie wziąć go ponownie (swój utopiłam - choć po utopieniu bez szwanku działał jeszcze przez pół roku!). Jedynym problemem jest brak WiFi, no i zdjęcia mimo 5mgpix. Bardzo fajna opcja konwersacji w smsach. Nowe telefony z br, jak widzę, są dużo gorszej jakości, mimo tego, że mają więcej bajerów, to baterie mają kiepskie. Yari wytrzymywał mi przy naprawdę wydajnym użytkowaniu (muzyka, rozmowy, smsy, zdjęcia) ok tygodnia. Muzyka głośna i wyraźna.

  • 0

    230. ~pimpsson  2011-10-13 10:50:46  host: aege219.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Najlepszy phone jaki kiedykolwiek w życiu miałem! Mam go ponad półtora roku, przedwcześnie będę mógł wziąć nowy na umowę ale nie biorę bo poprostu miodzio :)

  • 0

    231. ~Aga :)  2011-11-19 17:17:06  host: 80.50.228.162

    HEJ. Mam ten telefon od 2 lat.. Aparat jest rewelacyjny, głośnik super. Nie ma WI FI.. Jest jak nieuzywany :) Polecam..

  • 0

    232. ~Sqn  2011-11-22 14:14:39  host: adnv101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    posiadam ten telefon, nie ma wifi, klawiatura niezbyt zachwyca, taśma szybko pada, przez rok czasu musiałem raz wymienić taśme własnie poszla 2 raz, telefon mi spadl maksymalnie 2 razy za bardzo nie polecam go. a aparat rewelacyjny tylko przy dobrym oswietleniu ...

  • 0

    233. ~  2011-12-18 22:31:25  host: 116.3.rev.vline.pl

    mam telefon 2 lata. + sms w formie rozmowy + dźwięk + ekran + niezłe filmy - klawiatura. jak ktoś lubi pisać nie patrząc, to ma przesrane. szybko się niszczy. - aparat. odkąd w se nie ma optyki [carl-zeiss] zdjęcia wyglądają jak kupa. - gps bardzo niedokładny. - muli się, bywa że się powiesi. nie mogę polecić.

  • 0

    234. ~ania  2012-01-08 13:50:34  host: host-62-141-247-132.tomaszow.mm.pl

    polecam ten telefon. po ponad 2 latach bateria trzyma 3/4 dni. oprocz tego do klawiatury mozna sie przyzwyczaic. zdjecia wielokrotnie robione- i nie sa zle. po przerzuceniu na kompa wszystko jest ok-wszystko wyrazne. zastanawialam sie, czy go brac, bo wtedy dopiero co wchodzil na rynek i nikt praktycznie go nie mial, ale obudowa i cala reszta godna polecenia. jedyny minus, ale to bardzo maly- sluchawki niedawno zaczely sie psuc. ani razu tel. nie byl w naprawie!:) chyba se hazel jest bardzo podobny do tego, ale ekran ma wiekszy i pewnie jakos lepiej dopracowany jest.

  • 0

    235. ~...  2012-03-28 22:18:59  host: adle75.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam 2 lata i zero problemów z nim nie miałem, w tym czasie zawiesił się może 3-4 razy, bateria trzyma 5-7 dni, a używam go dość aktywnie. klawiatura jak dla mnie rewelacja, mimo że płaska to jak się przyzwyczaić to pisze się bez patrzenia na nią. wada to przeciętny aparat

  • 0

    236. ~ola18  2012-04-07 13:39:39  host: public100290.cdma.centertel.pl

    mam ten telefon 2 lata, miałam troche problemów z klawiaturą, wymieniałam górną raz i dolną, ale ogólnie jest fajny ;-)

  • 0

    237. ~galera  2012-04-17 15:45:26  host: office.dibre.com.pl

    swietny telefon, bateria działa mi dwa lata bez zadnej wymiany

  • 0

    238. ~iwan944  2012-05-02 21:15:42  host: as1-112.radom.dialup.inetia.pl

    mam aktualnie ten fon i jest ..średni.zacina sie i nie ma wifi na 100%. droogi ;/

  • 1

    239. ~maciek  2012-07-22 16:14:20  host: cyberfox.pl

    16 mln kolorów??? Na pewno? Może ktoś toi potwierdzić?

  • 0

    240. ~Kamil  2012-08-20 16:26:24  host: 87-99-14-216.internetia.net.pl

    Mam ten telefon od ponad roku. Nigdy nie miałem z nim żadnych problemów. Czasami gubił sieć, ale to podobno wina operatora. Za kilka miesięcy go zmieniam, ale tylko z powodu że mi się już kompletnie znudził, ale będzie służył jako ten awaryjny :) Zdjęcia wychodzą jak na telefon fajnie, bo od profesjonalnych jest lustrzanka, dźwięk też bardzo fajny :) Ogólnie polecam dla kogoś, kto chce pisać smsy (uwielbiam klawiaturę w tym telefonie!), dzwonić, czasami posłuchać radia :) Przy bardzo częstym używaniu, muzyka, radio, sms, aparat trzyma mi 3 dni po 2,5 roku wiec nie jest źle ;)

  • 1

    241.  2012-12-01 19:42:57

    To muzyczny S.E? Bo widać małe nutki na klawiszu w górę

  • 0

    242.  2013-03-31 11:09:43

    Nie muzyczny- dedykowany skrót do odtwarzacza, którego nie możesz standardowo zamienić ;)

  • 0

    243. ~Aga  2014-01-17 20:01:02  host: n14-08-02.opera-mini.net

    Pomocy sony ericsson yari dużo ciągnie internetu i co chwila się rozłancza z nim w plusie co zrobić?:-(

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-147-69.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet