Sony-Ericsson XPERIA X2 - opinie
Telefony Sony-Ericsson Sony-Ericsson XPERIA X2 Opinie o Sony-Ericsson XPERIA X2

Sony-Ericsson XPERIA X2

w sumie: 96
  • 0

    1.  2009-09-02 21:50:19

    rozni sie od xperii seri 1 kilkoma drobnymi ale i jak waznymu szczegolami szkoda za tylko zoom cyfrowy przy wiekszym powiekszeniu kiepska jakosc zdjec

  • 0

    2. ~siemi  2009-09-03 01:13:45  host: ip-89.171.101.73.static.crowley.pl

    Ciekawe jaki procek w srodku:)

  • 0

    3. ~przemmmmoo2  2009-09-03 02:58:28  host: c93-93.icpnet.pl

    Fajny ciekawe jak szybki ma procesorek. a poza tym można by już popracować nad wm żeby obsługiwał większą gamę kolorów wtedy miłośnicy noki by się tylko sadzili o to ze se jest z dalekiego wschodu ;)

  • 0

    5. ~  2009-09-03 08:34:42  host: host-89-230-129-48.inowroclaw.mm.pl

    czy mi się wydaje czy to jest łącze MikroUSB?? :( Ogólnie telefonik fajny jak nic się do lutego ciekawszego u operatorów nie pojawi to go biorę.

  • 0

    6. ~  2009-09-03 11:10:30  host: eurofire.europe.ppdi.com

    To gniazdo pokazane na zdjeciu z boku, to raczej klasyczne USB nie jest. Znow wsadzaja jakies wlasne wtyczki? :-(

  • 0

    7. ~Michael  2009-09-03 14:35:45  host: chello087206155096.chello.pl

    No widać że wiele się poprawiło od pierwszego modelu, szkoda tylko że wyświetlacz nadal ma 65tys. kolorów a standardem jest już 16mln...

  • 0

    9.  2009-09-03 21:21:21

    Superowy fon,wreszcie coś dobrego, szkoda że nie ma androida.

  • 0

    10. ~  2009-09-03 21:54:57  host: 88-199-58-99.tktelekom.pl

    65 tys. kolorów??????????????

  • 0

    11. ~  2009-09-03 22:37:30  host: dsj168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kolejny model który zawodzi procesorem, który ledwo radzi sobie z taką rozdziałką...

  • 0

    12. ~  2009-09-04 09:09:13  host: aum137.internetdsl.tpnet.pl

    ile wam, pokemony niedouczone, można tołkować, że Windows Mobile nie obsługuje większej palety kolorów niż 65 tyś. Zacznijcie czytać ze zrozumieniem.

  • 0

    13.  2009-09-04 12:23:22

    @4 @10 to nie żart se tylko microsoftu, nie potrafią sprawić żeby windows chodził płynnie na 16mln palecie barw, wm7 też będzie miał 65k, jedyna nowość w końcu obsłuży prawdziwe dotykowe panele, czyli pojemnościowe, bo to co jest obecnei te jedynie rysikiem/paznokciem można obsłuzyć

  • 0

    14. ~  2009-09-04 15:13:07  host: dss219.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a czy przy każdym telefonie muszą być opisy typu: "a to ma tylko 65tyś. kolorów?". Ludzie poczytajcie sobie na ten temat lub zobaczcie kilka modeli z tymi 65tyś kolorów - gwarantuję, że nie ustępują one w niczym wyświetlaczom z ilomaś-tam mln... ;)

  • 0

    15. ~T~ Mobile  2009-09-04 15:45:35  host: 131.v51.interkam.pl

    @10 @7 @4 jak się nie znacie, to się nie wypowiadajcie.

  • 0

    16. ~mario18  2009-09-04 16:16:05  host: nat2-25.ghnet.pl

    Nie dziwić się ze telefony, które posiadają WM mają tylko 65 tys kolorów. WM nie może obsłużyć większej ilości kolorów. 65k w zupelnosci wystarcza

  • 0

    17. ~  2009-09-05 00:51:01  host: dcx123.neoplus.adsl.tpnet.pl

    -.- Wyświetlacz 65 tys zużywa dużo mniej prądu. Jak dla mnie to jest spory plus. Większa ilość kolorów to tylko cyferki, a nie jakość wyższa.

  • 0

    18. ~  2009-09-05 02:44:30  host: chello087207245233.chello.pl

    hahah jak dasz rade rozróżnic 16mln kolorów to dam ci milion zl....................... uproszcze ci.. wystarczy ze rozróżnisz te 65k

  • 0

    19. ~luki139  2009-09-05 08:49:29  host: 116.18.rev.vline.pl

    do przemmmmaa2 i marka windows mobile obsługuje tylko 65tys kolorów ale i tak plus ma windowsa mobile 6.5

  • 0

    20. ~k00nrad  2009-09-05 12:21:40  host: bbservice124.mmpnet205.tnp.pl

    Telefony z Windows Mobile to do siebie mają, że wyświetlają 65 tys. kolorów. Jednak gdyby ktoś z was miał w ręce taką X2 i nie przeczytał wcześniej o ilości kolorów, na pewno dałby jej 262 tys./16m kolorów ;) tego po prostu gołym okiem nie widać. "X2 wyposażona będzie w 528-megahercowy układ Qualcomm MSM 7200 - dokładnie ten sam, co w pierwszej Xperii." no cóż, mało.

  • 0

    21.  2009-09-05 14:43:58

    Kolejna cegła ze znaczkiem SE.

  • 0

    22. ~  2009-09-05 15:07:41  host: abpv217.neoplus.adsl.tpnet.pl

    windows mobile nie obsługuje więcej niż 65.tys kolorów, to nie wina SE.

  • 0

    23. ~sceptyk  2009-09-05 16:49:28  host: a.hotspot.bialystok.pl

    65 tys. kolorów, bo windows mobile więcej nie obsługuje. Pewnie dlatego Omnia HD ma Symbiana.

  • 0

    24. ~  2009-09-05 22:37:58  host: 77-253-138-45.adsl.inetia.pl

    co za lamerzy siedzą na tym forum HaHaHa !!!!!!!!!!!!! 65 tys. kolorów to ograniczenie windows , cieniasy !!!!!!!!!! , a nie telefonu.

  • 0

    25. ~Cpr  2009-09-06 10:01:05  host: ahc109.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 4,7,10:Drogie dzieci, wiem że cały czas można Wam to mówić, a Wy i tak nigdy tego nie zapamiętacie i nie zrozumiecie. 65 tys kolorów to tylko i wyłącznie ograniczenie systemu windows mobile. Radzę poczytać trochę o świecie, zanim napiszecie komentarz.Pozdrowienia dla mądrych.

  • 0

    26. ~pizama  2009-09-06 12:49:50  host: klient-88-199-149-20.strefawifi.kolnet.eu

    windows mobile najlepiej radzi sobie przy 65 tys kolorach, wiekszosc htc takze ma takie ekrany pewnie dlatego ma tyle kolorow dziwi mnie tylko to ze to juz wm 6.5 takze powinno sie juz polepszyc do tych 16 milionow ;] ale tak czy owak telefon jest zaj***sty! ma swietna klawiature, wyglad i wszystko ;D ja juz nigdy nie wezme telefonu w klawiatura alfanumeryczna chyba ze bedzie to slider w stylu nokii e75, spv e650, htc s740 bo llawiatura qwerty to jest taka wygoda pracy ze nie chce innej klawiatury ;) obecnie posiadam nokie e63 i jestem z niej bardzo zadowolony ;) pozdrawiam

  • 0

    27.  2009-09-06 14:01:10

    65 tyś to chyba żart idiotów co patrzą na kolorki, a nie na to że to wyświetlacz OLED nie wiedząc co to dithering

  • 0

    28. ~  2009-09-06 15:19:40  host: epz148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @6: To microUSB, bardzo popularna wtyczka, znajduje się w wielu urządzeniach, np nokii 6500 czy n82. Teraz coraz więcej telefonów będzie miało taką wtyczkę, bo chcą to ujednolicić.

  • 0

    29.  2009-09-06 15:42:09

    65 tyś to chyba żart idiotów co patrzą na kolorki, a nie na to że to wyświetlacz OLED nie wiedząc co to dithering

  • 0

    30. ~sklann  2009-09-06 17:53:50  host: 213.76.153.164

    i choćbyś szesnaście milonów razy pisał, że WM nie obsługuje więcej niż 65.tys kolorów, winc po co wincej, zawsze jakieś narzekające gogojo i gogojo :)

  • 0

    31. ~  2009-09-06 20:14:26  host: ewl231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @10: i tak nie odróżnisz 256. zakład?

  • 0

    32. ~polska  2009-09-07 09:35:00  host: irr242.internetdsl.tpnet.pl

    Kolejny Szmelc S.E tylko 65 tys. kolorów lol;./

  • 0

    33. ~fan noki  2009-09-08 16:28:49  host: chello089076058164.chello.pl

    65 tys. kolorów... i tak więcej jak by było więcej to różnicy gołym okiem nie zobaczycie :P

  • 0

    34. ~mitsufan  2009-09-08 16:59:07  host: chello089078041053.chello.pl

    Dla wszystkich abnegatów, którzy narzekają na wyświetlacz 65k kolorów - TAKIE OGRANICZENIE NAKŁADA SYSTEM OPERACYJNY WINDOWS MOBILE, A NIE TELEFON!

  • 0

    35. ~fobos  2009-09-09 15:52:03  host: eeh31.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do cielaków, które piszą - tylko 65 000 kolorów - to ograniczenie WM, a nie wada SE!!!

  • 0

    36. ~ihsahn  2009-09-10 00:30:03  host: host-85-202-152-96.sta.tvknaszapraca.pl

    Jasna cholera, czy naprawde w tym kraju polowa ludzi to idioci? Polowa komentarzy placze o tym ze 65tys kolorow - no i co z tego? Kiedy wreszcie wam do lba trafi, ze ludzkie oko NIE WIDZI roznicy, a jedyna roznica to mniej trzymajaca bateria przy 16mln? I drugi, juz obiektywny argument - 65tys kolorow to ograniczenie kazdego telefonu z dotykowym ekranem i systemem win mobile, a nie ograniczenie od SE. Eeech.

  • 0

    37. ~  2009-09-10 10:10:02  host: apn-95-40-101-100.dynamic.gprs.plus.pl

    lol lame, 16mln kolorów nie ma sensu, różnicy niemal nie ma na wyświetlaczu a jedynie baterie zasysa

  • -1

    38. ~  2009-09-10 11:14:41  host: guh205.internetdsl.tpnet.pl

    Co wy macie z tymi kolorami? Te 16mln to kit i żadnej różnicy nie widać. Taki chwyt marketingowy nokii i tyle. Skoro różnicy nie widać, to po co przepłacać...

  • 0

    39. ~p1i  2009-09-10 21:13:49  host: host-89-167-14-135.nplay.net.pl

    ciekawe, który z was odróżni na wyświetlaczu 65 tys. kolorów od 16 mln...

  • 0

    40. ~  2009-09-11 21:27:38  host: acxt55.neoplus.adsl.tpnet.pl

    luudzie wezcie poczytajcie troche o Windows Mobile i przestance narzekac na te 65 tys kolorow. DO WSZYSTKICH NIEKUMATYCH: W TYM TELEFONIE JEST 65 TYS KOLOROW PONIEWAZ SYSTEM OPERACYJNY TYLKO TYLE OBSLUGUJE!!!!!!!!!

  • 0

    41. ~Se  2009-09-12 14:08:00  host: 212.160.172.70

    Ludzie, zrozumcie jedno - im mniejsza liczba kolorów - tym telefon długo działa, weźcie przykład Nokii - ma 16 mln kolorów i baterie trzymają 4 dni, Sony ma wyświetlacze TFT - różnicy nie widać, a bateria trzyma 3 dni dłużej. 500 godzin czasu czuwania to 20 dni. Który telefon tyle wytrzyma? Nie mówię o ciągłym słuchaniu muzyki, czy zabawie w internecie. Mi ten telefon trzyma około 10 dni, albo jak kto woli (sprawdzałem od naładowania do padnięcia) 470 minut rozmów wychodzących i przychodzących. . Wejście to jest USB, z tym, że Komisja Europejska wprowadziła zasadę, że od 2010 roku kazdy telefon ma mieć takie same gniazda pamięci, chodzi o to, by każda ładowarka i kabel pasowały do każdego telefony - poczytajcie, popytajcie - później pisać. Sony wyprzedza dyrektywy UE o już wprowadza te standardowe wejścia USB. Jeśli chodzi o zakup telefonu - proponuję eBay lub znajomych w GB lub D - jakieś 500 zł taniej wyjdzie, a aktualizację oprogramowania ze zmianą na język polski mozna zrobić zamemu za free podpinając telefon pod kompa, logując się na stronie SE i wtórnie instalując oprogramowanie. Pozdrawiam.

  • 0

    42. ~  2009-09-12 19:38:34  host: v01-05.opera-mini.net

    SE mógłby wstawić wyświetlacz i z 5 miliardami kolorów ale to i tak nie pomoże bo WM obsługuje tylko 65 tysięcy. Pretensje prosze mieć do Microsoftu. /Pank

  • 0

    44. ~  2009-09-12 21:27:36  host: acy23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co to ma być :P 8.1MPX a tylko 65 tyś kolorów , ja tu widzę że zamiast S-E wydać 16mln to tylko pogorsza swoją kolorystykę :P

  • 0

    45. ~  2009-09-13 14:49:17  host: 213-17-144-146.bpa.pl

    Do tych co narzekają na 65tyś. kolorów: To ma Windows Mobile 6.1, ale Wy i tak się nie znacie, mieszacoe każdy drogi telefon z błotem, a sami macie telefony za złotówkę w mixie, bo na abonament nawet was nie stać. Pozdrawiam kumatych.

  • 0

    46. ~  2009-09-14 14:52:02  host: ip-62-69-216-82.globalconnect.pl

    windows mobile nie obsługuje więcej niż 65 tys matołki ...

  • 0

    47. ~  2009-09-15 19:44:24  host: 94.254.178.104

    Jakby było 16mln kolorów to by bateria trzymała 2 godziny. Przestańcie w końcu bredzić o tych kolorach bo w tego typu telefonach to nie ma żadnego znaczenia!

  • 0

    48.  2009-09-16 22:05:38

    Do 4 i 10..... 65 tys. kolorów w Xperii, to nie słabość Sony Ericssona, ale systemu operacyjnego Windows Mobile. Po prostu system nie obsługuje większej palety kolorów. Zobaczcie specyfikacje telefonów innych producentów z Windowsem na pokładzie... TO SAMO. 65 tys.

  • 0

    49. ~dupalek  2009-09-16 22:31:10  host: aek124.internetdsl.tpnet.pl

    ludzie czy wyście wczoraj dopiero z drzewa zeszli? 65 tysiaków czy 16 milionów - jedna dupa - i tak wasze oko tego nie zauważy... liczy się rozdzielczość a nie ilość kolorów... zresztą im mniej kolorów tym dłużej bateria trzyma.

  • 0

    50. ~  2009-09-18 16:38:14  host: v02-03.opera-mini.net

    Primo: windows moblile obsluguje do 65k kolorow, secundo:to nie SE, tylko HTC z logo i bateria SonyEricsona...

  • 0

    51. ~PaTrYk  2009-09-21 09:04:26  host: 078088213214.walbrzych.vectranet.pl

    super fon tylko ta cena :/ ale warty tej kasy zrobili duzy postemp od xperi x1 oby tak dalej i szkoda tylko ze nie ma symbiana :/ 16mln kolorow :/

  • 0

    52.  2009-09-28 18:06:46

    A wy znowu o te kolory. Dajcie już temu spokój. 65k i nie będzie więcej, winda nie jeździ wyżej, i tak nie ma różnicy. Chwyt nokii

  • 0

    53. ~dramat  2009-10-12 15:21:12  host: dpq231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak wy tlumoki mozecie narzekac na te 65 tys?? Telefony z 65 tys. kolorow zrzerają o wiele mniej baterii a nie ma między nimi a 16 mln ŻADNEJ różnicy.To jest plus a nie wada. Pod każdym telefonem z windows mobile są te debilne komentarze. Boże jaka ciemnota :O

  • 0

    54. ~sad  2009-10-14 10:29:47  host: public837.xdsl.centertel.pl

    A co do tego wejścia ładowarki to za pare lat wszystkie modele bedą musiały takie mieć.No cóż wymogi UE.A to wejście dla nie wtajemniczonych to microusb.

  • 0

    55. ~ziiom.  2009-10-31 17:50:47  host: 77-253-1-160.adsl.inetia.pl

    ej, a ktoś się orientuje może ile on kosztuuje? xd

  • 0

    56.  2009-10-31 18:48:27

    co mnie ciekawi to pamiec wewnetrzna... tylko 110MB?!?!?!

  • 0

    57.  2009-11-02 17:32:21

    oj ale te 110MB pamieci to troche malawo! Tym bardziej, ze X1 ma 400...

  • 0

    58. ~dragon  2009-11-16 13:19:31  host: gl122-18.master.pl

    pamiec sprzetowa wynosi mniej niz w poprzedniej xperi

  • 0

    59. ~SE  2009-12-08 21:19:04  host: 078088215159.walbrzych.vectranet.pl

    OCZAROWAŁA MNIE

  • 0

    60. ~  2009-12-08 21:21:32  host: 078088215159.walbrzych.vectranet.pl

    a ile kosztuje teraz????

  • 0

    61. ~...  2009-12-19 00:28:19  host: chp234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja się tylko zastanawiam... Kiedy wy dzieci zrozumiecie że W.M nie obsługuje więcej niż 65k kolorów ;p

  • 0

    62. ~  2009-12-25 14:26:58  host: dco47.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefony z 65k zużywają dużo mniej prądu;) to jest plus;)Człowiek dostrzega 500tys kolorów. Po co wam 16 mln? Żeby żarło prąd i ładnie wyglądało w reklamach?

  • 0

    63. ~makapaka  2009-12-29 14:09:07  host: idd90.internetdsl.tpnet.pl

    ludzie sobie jaja robia wypisujac caly czas ze uuuuu tylko 65tys. kolorow, a wszyscy sie tak denerwuja :) hehehe czytajac wszytkie komenty to niezly ubaw, zaraz pewnie bedzie uuu tylko 8mpx a czemu nie milion ?????

  • 0

    64.  2010-01-05 13:42:53

    haj jeśli robi się wypasiony tel daje aparat 8 to powinno dać się taki system który obsługuje więcej kolorków, windows ma 90procent rynku i jeszcze pchają się do telefonów, jednym słowem dobry tel z kiepskim systemem, kupiony od htc :)

  • 0

    65. ~modlicha  2010-01-06 17:41:47  host: ip-83-2-87-254.static.xcore.pl

    ludzkie oko rozróżnia około 300k kolorów. W ten sposób nie zobaczysz różnicy między 16mln a 256k kolorów. Ale różnice między 16mln a 65 to ja widze i to dosc wyraznie. Tylko jakies tlumoki z zezem, daltonizmem astygmaci itp moga mowic ze nie widzi roznicy np na 3,2 calowym ekranie miedzy 16 mln a 65k kolorów

  • 0

    66. ~kosiek  2010-01-14 16:02:39  host: dynamic-78-8-199-210.ssp.dialog.net.pl

    Jak czytam te Wasze komentarze o tym, że tylko 65k kolorów, to mam wrażenie, że czytam komentarze małych, 12-letnich dzieci. LUDZIE! Widzieliście kiedyś 65k kolorów na Windows Mobile? Gwarantuję, że WM wyświetla je nawet lepiej, niż telefony z 262k czy 16 mln... Ten system nie potrzebuje lepszych wyświetlaczy po prostu... to strata energii.

  • 0

    67. ~sldoef  2010-01-22 11:41:15  host: aum137.internetdsl.tpnet.pl

    Czytając komentarze co poniektórych to żal d... ściska. Wynika z tego,że najważniejszym parametrem jest wyświetlacz,który najlepiej żeby wyświetlał 4234 trylionów kolorów.A prędkość procesora i pamięć itp.itd. nie mają tu większego sensu. To według większości pokolenia pokemonów (bo raczej osoba znająca się na rzeczy takich pierdół na temat kolorów by nie pisała) najlepszym tel. byłaby nokia 3200 z miliardem kolorów. Tylu ludzi wam tu pisze,że WM więcej nie obsługuje, a wy pokemony dalej swoje. Nauczcie się czytać ze zrozumieniem.

  • 0

    68. ~marcin  2010-01-27 21:26:12  host: 093105054170.swiecie.vectranet.pl

    szkoda, że się nie wypowiadają użytkownicy tego phona, pewnie za drogi jak na to forum :(

  • 0

    69. ~rado85  2010-02-02 22:40:42  host: 113.159.rev.vline.pl

    nie ma radia... masaakra... tak to bym go brał...

  • 0

    70. ~  2010-02-21 22:16:59  host: chello089072211009.chello.pl

    dzieci od kolorow to nie tak !!!!! po co wiecej?pikseli masz znacznie mniej - wyluzujcie - 16 mln nokomu do niczego jest nie potrzebne a ten kto zobaczy roznice dostanie nobla...amatorzy

  • 0

    71. ~piochux  2010-02-23 20:16:38  host: abvp133.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie ma radia? A moze jest tak jak z htc touch pro2 ze radyjko jest tylko trzeba zainstalowac do niego jakis program Tak wogole to jaki procek ma ten telefon? nigdzie nie widze tego info

  • 0

    72. ~koszyk  2010-02-27 21:58:13  host: host-89-229-61-177.elk.mm.pl

    na bank ma radi bo x1 ma, zreszta mam wgrany rom z x2 i jest radio panel,co do kolorow widac roznice odnosnie 65 tys kol. zwlaszcza jezeli np. tapeta jest w odcieniach jednego koloru, ale rozdzielczosc lcd bije wszystkie nokie.

  • 0

    73. ~WujoFefer  2010-03-15 22:11:37  host: chello089078009222.chello.pl

    Najgorszy jest układ Qualcomma. SE mógłby pójść po rozum do głowy i zastąpić go czymś szybszym bo ten procesor ma już swoje lata i do najszybszych nie należy, gdy dziś mamy procki 720Mhz(vivaz/vivaz pro) 800Mhz(Omnia 2/Galaxy i5700) czy nawet 1Ghz (HD2/HTC Desire) 528Mhz nie robi żadnego wrażenia, w telefonie za około 2000zł spodziewałbym się na prawdę mocnego proca.

  • 0

    74. ~  2010-03-29 22:50:43  host: apn-77-114-127-210.dynamic.gprs.plus.pl

    Czy ktoś by mi mógł wytłumaczyć jak nim przeprowadzić wideorozmowę?

  • 0

    75. ~Az  2010-04-07 00:53:23  host: 160.81-166-36.customer.lyse.net

    gdyby nie tak slaby procek chetnie wzialbym te komorke

  • 0

    77. ~czarunio007@wp.pl  2010-04-21 17:55:02  host: 188.33.216.112

    Macie problem.Kupcie sobie samsung omnia hd bierze tego soniaka na raz .Problem rozwiązany.Nie pomylcie ze zwykłą omnią.

  • 0

    78. ~Tomek  2010-04-22 19:38:55  host: 078088246055.tczew.vectranet.pl

    Taki telefon i nie ma radia? Czy można w jakis sposób zainstalować?

  • 0

    79. ~yvxx  2010-05-03 11:56:16  host: host-89-230-254-1.poddebice.mm.pl

    65 ma racje, mozna nieodroznic 256 tys od 16 mln kolorow ale pomiedzy 65 tys a 16 mln widac ja, wiec nie wciskajcie kitow ze jej nie ma, ponadto jak na telefon z najwyzszej polki to ewidentna porazka SE, kazdy nowy telefon powinien wyznaczac jakis nowy standart a nie siedziec w starym szczegolnie za takie pieniadze, owszem to wina WM ale mogli skorzystac z Androida jesli nie chcieli Symbiana i dziwie sie ze w tej klasie telefon go nie ma, Android to obecnie najlepsza platforma operacyjna dla smartphonow. Inzynierom z SE braklo wizji, nie tylko na wyswietlaczu ;)

  • 0

    79. ~zzzzzz  2010-05-06 20:38:39  host: asb183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kto powiedzial ci ze nie ma radia .......

  • 0

    80. ~jaro  2010-05-08 22:19:15  host: aefb172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon ma radio, w najnowszej wersji softu zostało aktywowane:) Czułość i funkcjonalność radia podobna do X1.. Jednak najnowszy soft to tragedia pod względem stabilności! Na szczęście na dniach wychodzi najważniejsza aktualizacja dla tego modelu i ma te i inne wady poprawić.. Xperia X2 jest przeznaczona w szczególności dla odbiorców biznesowych, a nie dzieci potrzebujących zabawek. Dla tego posiada WM z pełną obsługa wszelakich dokumentów w standardzie ( tworzenie i edytowanie )oraz rozbudowane inne funkcje z naciskiem na biznes (poczta, przeglądarka internetowa, dużo większa elastyczność systemu niż np. symbian, oraz świetna qwerty.

  • 0

    82. ~wafel  2010-06-05 23:28:07  host: bie207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    samsunga to sobie sam kup

  • 0

    83. ~  2010-07-06 15:47:13  host: acvf210.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam:) czy w tym modelu w pisaniu sms są buźki takie jak w np se k800i kolorowe i wgl czy tylko :) ???

  • 0

    84. ~Lancerek  2010-07-21 02:02:53  host: abuf14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Siemka mam takie małe pytanko .Jeżeli ten fonik ma oprogramowanie Windowsa, to czy można na nim odpalić pliki .exe np. jakaś prosta gierkę typu Little Fighter 2 ,soldat itd .Za odp. z góry dziękuje.

  • 0

    85. ~kotix  2010-07-26 14:03:01  host: aavr243.neoplus.adsl.tpnet.pl

    najwazniejsza cecha telefonu komorkowego to ile wyswietlacz ma kolorow, czy ma latarke i czy ma specjalny programik do facebooka. aha i ile ma megapikseli aparat. naprawde swietne kryteria w wydawaniu pieniedzy rodzicow na wymarzony telefon

  • 0

    86. ~dsa  2010-08-06 17:28:05  host: adfu49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy glosniczek w tym fonie jest glosny i wyrazny ??

  • 0

    87. ~Black  2010-08-09 17:08:32  host: user-109-243-221-227.play-internet.pl

    ktoś mógłby podać konkretny wymiar wyświetlacza ?:) nie ile cali :P

  • 0

    88. ~suza  2010-09-07 20:47:27  host: p4fe93315.dip.t-dialin.net

    telefon jest naprawde swietny, mam go kilka dnia a zastapil mi juz laptopa, ipoda i wszystko co zawsze potrzebowalam do codziennego fuknkcjonowania. polecam!

  • 0

    89. ~ja1  2010-09-21 10:34:03  host: p15202001.pureserver.info

    a wie ktos czy jest on w mix plusie?

  • 0

    90. ~  2010-12-15 22:15:24  host: 91.146.220.16.ip.abpl.pl

    "65 tyś kolorow?" skąd w Polsce tylu ignorantów?

  • 0

    91. ~mariusz  2010-12-27 21:44:14  host: line9.man.stargard.pl

    kupiłem kilka dni temu ten telefon; na początku byłem załamany, bo używałem go kilkadziesiąt minut i zaczął się potwornie zacinać i zawieszać; nie dało się ustawić własnych dźwięków dzwonka i sms; całe szczęście kolejnego dnia zaktualizowałem oprogramowanie i wszystkie problemy zniknęły jak ręką odjął; teraz mogę z całą pewnością polecić ten telefon innym chętnym na jego zakup; chciałbym również zwrócić uwagę na dobrą baterię - 1500mAh litowo-polimerowa, trzyma około 5, nawet 6 dni, a to jest wynik rewelacyjny jak na każdy telefon, a w szczególności dotykowy z dużym wyświetlaczem; wysuwana klawiatura jest fantastyczna, pisze się na niej bardzo wygodnie; miałem Nokię C6 i mogę porównać oba telefony - śmiało mogę powiedzieć, że Nokia odpada w przedbiegach;

  • 0

    92. ~  2011-01-11 08:56:13  host: ekz10.internetdsl.tpnet.pl

    czy ten telefon posiada flasha

  • 0

    93. ~  2011-04-24 10:52:55  host: 46.204.15.121.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    65 tys. kolorów! dlaczego wy jesteście tacy że jak słyszycie taką liczbe kolorów to już przychodzi wam na myśl Samsung C100... Ci z Microsoftu pomyśleli, żeby bateria dłużej trzymała, i chwała im za to! :D Ja miałem X1 przez 6 miesiecy, niedawno sprzedałem i żałuje :( ale w i tak w porównaniu Nokii C6 z X1 czy X2, Nokia wypada dość słabo. Teraz mam telefon, który nie może sie równać z X1 i ma 262tys kolorów i nie widze żadnej róznicy ;| :D Pozdro !

  • 0

    94. ~Paulinaa  2011-12-03 00:23:52  host: host-92-25-179-143.as13285.net

    a wszystko przez te kolory hahahah jak by one byly najwazniejsze-_'

  • 0

    95. ~niechto  2012-01-01 14:46:21  host: 83.1.143.53

    ogólnie rzecz biorąc, telefon warto kupić? największe wady telefonu?

  • 0

    96. ~pawel1128  2012-01-07 00:20:11  host: z16-15.opera-mini.net

    Posiadam X2 od miesiaca. Poprzednio mialem X1. Najwieksza wada tego telefonu jest brak mozliwosci wgrania customROMu, na X1 bylo pelno modyfikowanych romow, ktore byly o niebo lepsze od oryginalnego wm 6.1. W X2 oryginalny soft (wm 6.5) jest niestety bardzo kiepski, upchnieto za duzo niepotrzebnych programow, ktore powoduja ze telefon dziala bardzo wolno. Jest jednak sposob aby zablokowac instalowanie niepotrzebnych aplikacji po resecie telefonu. Wtedy mozna samemu wgrac tylko te najpotrzebniejsze, doinstalowac spb mobile shell z dodatkiem droid 2.5 i telefon jest szybki i funkcjonalny. po tych modyfikacjach jestem w pelni z niego zadowolony. klawiatura jest wygodniejsza, obudowa jest wytrzymalsza, lepszy aparat, ladniejszy wyglad. Denerwuje mnie tylko czulosc dotyku, lepiej bylo w X1. Jesli sie kupi za mniej niz 450zl w dobrym stanie to warto, nie ma sensu wydawac 700 zl na tel ktory jest tylko nieco lepszy od X1 za 300zl. A i na koniec, jakosc kolorow na wyswietlaczu bylaby ostatnia rzecza do ktorej bym sie przyczepil ;). Gdyby ktos mial problem z tym telefonem to chetnie pomoge. pawel-cisek(malpka)wp.pl

  • 0

    97. ~fishmen  2012-08-29 21:16:03  host: ip-79-175-198-96.cable.smsnet.pl

    mam pytanie czy ten telefon obsługuje rużne strony internetowe np zedge.pl itd??

  • 0

    98. ~pat  2014-02-17 17:25:18  host: line3.man.stargard.pl

    nie mam pojęcia, jak zmienic język na polski, a mam niemiecki. Nie znam się w ogóle na tym telefonie, mógłbymi ktoś pomóc?

  • 0

    99. ~szymon  2014-10-12 16:47:11  host: abiy149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie da sie jezyka zmienic na polski ja mam po norwesku i poprostu nie ma oryginalnego softa do niego nawet po angielsku :(

  • 0

    100. ~mar  2015-02-24 09:50:45  host: user-94-254-198-82.play-internet.pl

    Wielkie rozczarowanie
    I może nie zawinił całkowicie sprzęt to na pewno polityka
    Sony
    Realizująca naprawy gwarancyjne Sony jest firma w-support z Wrocławia.
    Gdy po 2 tygodniach użytkowania mojej xperii Z2 telefon umarł
    ? odesłałem go do serwisu i tu uwaga, telefon kupiony przez Internet, a imei wskakuje
    że był on z dystrybucji niemieckiej, do naprawy konieczna jest niemiecka
    faktura. Mnie udało się taką uzyskać. Naprawa trwała 2 tygodnie i wymieniono
    płytę główną na nową. Po powrocie stwierdziłem niedziałające WiFi i bluetooth
    więc ponownie odesłałem telefon. Po tygodniu powrócił z ponownie wymienioną
    płytą główną. Tym razem działa tylko pojawił się breeding Orange którego nie
    maiłem i nie chcę. Kolejna wysyłka i minimum tydzień bez telefonu. Ciekawe w
    jakim stanie teraz powróci. Podobno firma jest tak dobra jak jej serwis. Serwis
    w-support raczej się nie spisał wkładając stare płyty główne jako nowe. Ja na
    razie mam dosyć SONY i na jakiś czas wyleczyłem się z tej marki.
    Pozdrawiam

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-166-37-177.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (8)

Archiwum Ankiet